saruchinka 21.12.08, 18:29 co sądzicie o dopalaczach? czy powinny byc zalegalizowane? Niby są na naturalnych składnikach. tak to przynajmniej dilerzy by na tym stracili a oni sprzedają jakieś świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hehe Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.08, 18:54 Każdy ćpun to zaraza.Dopalacz czy kompot, żadna różnica. Ćpun to ćpun. A teraz czekam na komentarze ze strony ćpunów i obrońców ćpunów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 19:09 Zgadzam się z przedmówcą - to żadna różnica. Legalne dopalacze i tak zawierają narkotyk w sobie. 3x NIE ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: dopalacze! IP: *.eranet.pl 21.12.08, 19:22 Kawę i napój energetyzujący też można uznać za swego rodzaju dopalacz. Jeżeli je pije, to wg. ciebie też jestem ćpunką? A jeżeli chodzi o dopalacze, to kto chce to kupi, kto nie to nie. I żaden zakaz tego nie zmieni. Nie nabędziesz tego legalnie, to zrobisz to nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.08, 19:50 Gość portalu: hihi napisał(a): > Kawę i napój energetyzujący też można uznać za swego rodzaju > dopalacz Jasne. A kupę można uznać za strawę. Miliard much nie może się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 21.12.08, 20:03 jak ktoś się urodzi z małpim rozumem to na to nie ma rady, głupotę może zniwelować tylko ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
saruchinka Re: dopalacze! 21.12.08, 22:25 ja nie mogę ale koleś masz bańke tak pustą jak mydlaną i myśle, że nigdy tego nie zmienisz, a nawet jeśli byś chciał to i tek n ie masz predyspozycji. Jak można zastosować takie porównanie. Jestem tym zdegustowana!!!!!!!!! a kawa uzależnia i jak najbardziej jest mini dopalaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 21.12.08, 22:32 Kupa pewnie też. Muchy coś o tym wiedzą. Abstrahując od tych głupot dopalacze powinny być zalegalizowane, zupełnie jak np.: alkohol i papierosy, które dość mocno uzależniają. Oczywiście takie posunięcia muszą wiązać się ze wzmożoną kontrolą nad ich rozprowadzaniem, ale i tak sądzę, że ułatwienie dostępu do nich zabije rynek dilerski. Wszak dozwolony zakazany owoc nie wydaje się być tak atrakcyjnym, bo zakazanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna @ Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 22:48 G.ówno Was wszystkich obchodzi co zażywam, co pije , co palę. Sama się urodziłam i sama będę zdychać. Takie jest prawo natury. Od.p.i.er.do.lić się więc od mojego mojego życia ludzkie śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
saruchinka Re: dopalacze! 22.12.08, 01:22 a czy ktos pisał na Twój temat? Wydaje mi się, że nie więc piłuj gadkę i zmykaj stąd ok? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.08, 07:18 Efekt dopalacza ?! ;) Nic tylko legalizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.08, 07:30 do wolna @: masz rację, bierz dalej - łykaj, patrząc po Twoje wypowiedzi (to napisała dziewczyna), Tobie to już nic nie może zaszkodzić, taki masz zryty beret. Ludzkim śmieciem to jesteś sama, nie wyzywaj innych. Pozdrawiam, p.s. Ty się puknij w czoło z Twoim prawem natury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 22.12.08, 08:04 Dziewczynka nieco pomyliła się z tym prawem naturalnym. Może jest to efekt uboczny "urodzenia się samej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 09:56 Ci co nie biorą z kolei mają mózgi wyprane przez media.Oglądanie tv i innych bzdetów to taka sama narkomania tylko legalna.A potem powtarzacie swoje jedynie słuszne mantry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: dopalacze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 10:17 Jedni piją piwo - ich sprawa. Drudzy piją kawę - ich sprawa. Trzeci palą papierosy - ich sprawa. A jak ktoś sobie zapali trawki to zaraz zaczynają się głosy stereotypowe - "ćpun", "Narkoman" itp. Zwykła reakcja idioty na coś czego nie zna. Poznaj świat odmienny od Twoich przekonań. Pozwól innym żyć. Nikt nie zmusza Cie do niczego , więc Ty tego nie rób. Jego życie jego sprawa. Sam nie biorę narkotyków, ale jak chcą to niech sobie biorą - ich biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysty Re: dopalacze! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.12.08, 14:07 piwo jedno codziennie to nałóg, picie kawy rano codziennie to pobudzanie się kofeiną to narkotyk, kakao i coca cola i pepsi też kofeina red bull i wszystkie energy drink burn i inne też kofeina, papierosy nikotyna ale oczywiście nikt na to nie zwraca uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.08, 17:36 Gość portalu: wolna @ napisał(a): > Sama się urodziłam Zajebisty tekst :D Ty musialas to pisac na 100% pod wplywem koki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 22:59 i z czego rżycie palanty dziewczyna ma problemy i to nie wąskie a wy dupki zamiast wesprzeć i pomóc to zgnębić do reszty ,typowe polskie zachowanie i znieczulica!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 22.12.08, 21:45 wystarczyła ćwiartka denaturatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna @ Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 01:41 Z riposty wyłączam „fgh”. Co się tyczy „docent-ta „: Nieco przewartościowałeś ocenę mojej wypowiedzi. Empatia, czy jak wolisz introspekcja nie zawsze jest trafna i ma zastosowanie... A co do innych zwolenników wchodzenia z brudnymi butami w cudze życie: Gorszy jest Wasz nałóg masturbacji i brandzlowania się, bowiem ewidentnie pada na mózg – co wyraźnie widać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: dopalacze! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.08, 08:35 do wolna: długo siedziałaś przy słowniku? najpierw sprawdź znaczenie słowa introspekcja, następnie się wypowiadaj. Jesteś blisko ale nie w tej osobie ..... Nie zrozumiałaś nawet znaczenia pytania zadanego przez autora tego wątku, który jest jasny i przejrzysty. Po to jest wolność słowa, by każdy mógł napisać swoje zdanie i wyrazić swoją opinię. Ty natomiast reagujesz na to agresją, co może świadczyć tylko o Tobie. > Gorszy jest Wasz nałóg masturbacji i brandzlowania się, bowiem > ewidentnie pada na mózg – co wyraźnie widać na tym forum. Brak słów do skomentowania, czasami wstyd że tak potrafią wypowiadać się dziewczyny - choć gratuluję, w porównaniu do tamtej wypowiedzi zrobiłaś postępy. Przy następnej wypowiedzi na pewno pokażesz coś lepszego :) Chcesz brać, bierze - guzik mnie to obchodzi. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna @ Re: dopalacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 20:33 Po pierwsze gamoniu, nigdzie nie sygnalizowałam , ze cokolwiek ćpam. Po drugie, nie zabraniam ani tobie , ani innym wyrażania opinii, tak jak nie zabraniam psom szczekania ,skowyczenia i obszczywania latarni. Po trzecie, pracuj nad edukacją - tu masz linka: pl.wikipedia.org/wiki/Introspekcja_(psychologia) to może któregoś dnia rozjaśni ci się pod czerepem. W razie dalszych problemów z pojmowaniem treści zawartych w tekstach pisanych, polecam zażywanie kwasu glutaminowego, na który receptę wystawi Ci lekarz rodzinny lub psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: dopalacze! IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.08, 09:20 Tak głupia pipo. Jak dotkniesz dna to pójdziesz na odwyk za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: dopalacze! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.08, 09:48 Gdzie można kupić te dopalacze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 23.12.08, 09:53 wszystkie używki niestety są w sklepach spożywczych, pod przyzwoleniem i zyskiem władzy państwowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: dopalacze! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.08, 20:20 spożywczym ??? którym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dopalacze! IP: *.wlb.vectranet.pl 24.12.08, 14:17 popalacze ktoś wam da popalić Odpowiedz Link Zgłoś