Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:27 Co sądzicie o Expanderze ? Czy warto wziąć u nich kredyt ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 23:06 Idz do Kredyt Banku na jedno wyjdzie, jakich warunków byś nie podał u nich zawsze najlepszą ofertę ma KB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domino Re: Expander IP: *.wlb.vectranet.pl 13.02.09, 00:29 dostalem oferte z KB i z Expandera jako posrednika min. KB, ta z Expandera była lepsza niz bezposrednio w KB. Ja polecam. Poza tym oprócz KB dostałem 3 inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:40 Tak się składa że przed pójściem do Expandera byłam w Kredyt Banku i znałam ich ofertę. Na spotkaniu w Expanderze otrzymałam dwa inne banki (ING i BGŻ) obie oferty lepsze niz proponowana w KB gdzie mam konto. Więc twoja teoria chyba się nie sprawdza, zawsze warto sprawdzić (trochę jest się ciężko umówić na spotkanie ale mozna spróbować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Expander IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 08:08 Expander kredytów nie udziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 08:57 do <e> e nie musisz łapać za słówka ...pozostałym dziekuje za rady .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasasasa Re: Expander IP: *.centertel.pl 13.02.09, 11:16 Myślę, że warto skorzystać z porady doradcy. na pewno wyliczy zdolność w kilku bankach, odpowie i wyjaśni pewne kwestie. Expander czy Open maja czasami korzystniejsze oferty niż w samych bankach. Plusem jest też to, ze doradca prowadzi całą sprawę, zna osoby z którymi pracuje w bankach i nieraz ma większe możliwości niż agitacji niż klient. Trzeba jedynie pamiętać, ze nawet najwięksi pośrednicy nie maja oferty wszystkich banków i możesz pominąć ten najbardziej pasujący. Napisz może na co chcesz brać kredyt (mieszkanie, działka, refinans)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raa Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:27 Pożyczka hipoteczna - konsolidacyjna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 18:29 jaki doradca, przecież to zwykły pośrednik. Przedstawia te oferty odktórych gasi największą prowizję. W ostatnich czasach tacy doradcy się skompromitowali doradzając zaciąganie kredytów na 100% wartości mieszkań i inwestowanie w fundusze inwestycyjne swoich środków. W ten sposób gasili prowizję za dwie usługi. Pomijam fakt że namawiali do zaciągania kredytów we frankach gdy ten był tani. Dziś raty coraz wyższe, a z fudnuszy ludzie wyciągnęli mniej niż włożyli o ile mogli wyciągnąć. Wielcy mi doradcy. buahahahaha. Równie dobrze doradzą w każdym biurze kredytowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo Re: Expander IP: 78.133.207.* 16.02.09, 18:31 Widzę, że jesteś fachowcem w sprawach kredytów. Człowieku sam wybrałeś kredyt we frankach bo oprocentwanie było 4 x niższe niż w zł, ale istniało "ryzyko kursowe" o czym każdy jest informowany, więc teraz płać i płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:53 Akurat mam w złotówkach i nie płaczę, ale Ty i tak nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Użyj argumentów a nie przytyczek osobistych. Ja nie korzystam z usług doradców finansowych, bo oni za doradztwo nie ponoszą odpowiedzialności, w przeciwieństwie np. do doradców podatkowych. Oni są po prostu pośrednikami mającymi w ofercie kilka banków. Nie sprzedadzą i nie zaproponują Ci oferty banku z którym nie współpracują, choć jego oferta może być korzystniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Expander IP: *.wlb.vectranet.pl 16.02.09, 22:04 znawco powiem ci tylko tyle, że Expander tez nie współpracuje ze wszystkimi tak jak sugerujesz wyżej np. z PKO S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:21 No właśnie pisze że nie współpracuje, czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krx Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:33 No jasne, że to żadni doradcy, tylko zwykli sprzedawcy! Wcisną ci kredyt na którym mają największa prowizję, a nie ten, który jest najlepszy dla Ciebie! A największa prowizje maja wtedy, gdy najwięcej zgola z klienta (bo nikt przeciez do tego nie dopłaci - oprócz klienta). Ostatnie miesiące to akurat świetny dowód na to ile warte są rady tych "doradców". Generalna kompromitacja. I odwrót od nich klientów. Powoli zresztą się zwijają, jak goldenegg na przykład. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 10:57 Tak się akurat składa koleszko, że ich prowizja nie jest uzależniona od banku, do którego skierują klienta. Piszesz kompromitacja ?? To może napisz coś więcej bo ja nie wiem w którym momencie doradcy z wałbrzycha skompromitowali sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krx Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 22:22 No Ty się po pierwsze skompromitowałeś ortografią, po drugie niewiedzą. "Prowizja nie jest uzależniona od banku" - kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Sprzedaję kredyty kilku banków i w każdym z nich prowizja jest inna. Więc w naturalny sposób zaczynam od najdroższego. Tylko ja nie nazywam sie doradcą tylko pośrednikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Exp Re: Expander IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 09:30 Mówisz o dwóch różnych rzeczach, ty zyjesz z prowizji natomiast doradca w Openie, Expanderze jest zatrudniony na etacie jego dodatkowym dochodem nie jest prowizja uzależniona od wybranego banku tylko od wielkości udzielonych kredytów. Takie firmy jak Open i Expander maja taki sposób rozliczania ponieważ zdaja sobie sprawę, że jak rozróżnią prowizję to doradcy będa wybierać te najlepsze dla nich (jak widzisz wychodzi im to chyba na dobre, bo jakby nie patrzeć sa najwiekszymi graczami na tym rynku) Odpowiedz Link Zgłoś