Dodaj do ulubionych

Majonez świdnicki

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 08:57
Kiedyś na forum kieleckim pojawił się wątekpt: Fan club majonezu
kieleckiego. Bylo tam ponad 300 wpisów! Fakt, majonez kielecki jest
zajebiście dobry, ale jak dla mnie - świdnicki jest lepszy! Zresztą, zawsze
kłócę sie o to z moą dziewczyną, która pochodzi ze świętokrzyskiego i za nic
nie daje się przekonać o wyższości świdnickiego nad kieleckim. Ten pierwszy
to zdecydowanie najlepszy produkt spożywczy z naszego regionu. A może nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: J@nko Re: Majonez świdnicki IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 19.11.03, 09:53
      Witam i ja również wole majonez Swidnicki jest on lepszy i świeższy od
      kieleckiego. Smacznego
    • Gość: PaniJAneczka Re: Majonez świdnicki IP: *.pecet.com.pl / 80.55.174.* 19.11.03, 09:57
      A juz myslałam ze to tylko ja jestm przekoan o wyzszosci majonezu Świdnickiego
      nad wystzkimi innymi. Jtesm za to najlepszy majonez, az dziw bierze ze nie jets
      zany w calej polsce. Moaj kuzynka jak wyjechala z Wałbrzycha to nie mogla sie
      przywyczaic do innych majonezow. Pycha. Tłusty tuczacy ale bardzo dobry:))
      smacznego
      • Gość: Amish Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 11:09
        Jeszcze dwa lata temu potrafilem wsiąść we Wrocku w tramwaj i pojechać do
        sklepiku pęć przystanków dalej do jedynego sklepu w okolicy gdzie sprzedawali
        majonez swidnicki. Było warto. To kolejny dowód na wyższość Wałbrzycha nad
        wrocławiem, haha! Tu przynajmniej nie ma tego problemu!!!
    • Gość: KRAWIEC Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 11:23
      Kiedy sie wybieram na zachod zawsze znajommy go podwoze na ich własną prośbę.
    • Gość: jacek01g inne regionalne smakolyki IP: 217.8.191.* 19.11.03, 11:31
      a ja kojarze [jeszcze poki pamiec nie zawodzi]:
      - pasztet drobiowy Prochowicki - smak niepowtarzalny :) rarytasem byla
      ulokowana w srodku galaretka, ktora mozna bylo wylizac z wieczka uwazajac aby
      nie rozciac sobie jezyka :))
      - tez pasztet ale z zakladow w Strzegomiu
      - wafle Walbrzyskie - takie wielkie kruszace sie formatu A3 robione na
      Sobiecinie; najlepsze byly albo same albo z dzemem
      - jogurt z mleczarni walbrzyskiej - robiony w latach 80 w kwadratowych
      plastykowych kubkach o smaku owocow lesnych albo jagod [tak bylo napisane na
      opakowaniu]

Kurcze... Ja nie jadlem nigdy majonezu ale tego swidnickiego jakos nie kojarze.
      • Gość: Amish Re: inne regionalne smakolyki IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 15:39
        hm, Prochowice to chyba jednak nie nasz region. A jeśli nie jadles jeszcze
        majonezu świdnickiego to koniecznie spróbuj!
        Troche agresywnej reklamy i sukces finansowy murowany!
    • Gość: margo Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 21:56
      Oczywiście, tylko majonez swidnicki.Większość majonezów zawiera ocet, są więc
      kwaskowe, natomiast świdnicki jest po prostu pyszny.
      • Gość: Markus Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 22:42
        jak juz zeszlismy miejscami trohce z tematu na inne dobre rzeczy, to w
        biedronce przy kasach są batoniki stella czy estella. 59 groszy..a tez maja w
        smaku cos .. wlasnie jak to kiedys bywalo ;)
        • Gość: margo Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.11.03, 18:02
          Dzięki za informacje, trzeba będzie spróbować.Chyba jesteśmy sentymentalni.
          Pozdrawiam
      • Gość: pas Re: Majonez świdnicki IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 22:53
        majonez świdnicki przepyszny jest!!!
        Moja rodzinka we Wrocku też uznaje tylko świdnicki.
        • Gość: artom Babka na majonezie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 08:01
          Chyba 3 lata temu producent majonezu świdnickiego podawał przepis na babkę
          wielkanocną, której najciekawszym składnikiem był właśnie majonez.
          Ps. W Krakowie też są fani świdnickiego majonezu i od lat nie zamieniliby na
          żaden inny
    • Gość: slepajula Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 07:57
      Też jestesmy fanami majonezu swidnickiego -ciekaw czy maja strone ?
      czasami zastanawiałam się dlaczego nie maja znaku TERAZ POLSKA ale chyba
      lepiej ze nie bo zaraz by się znalazł na nich jakis spryciarz i kto wie czy
      jeszcze byśmy mieli ten naj naj najlepszy z majonezów .
      • Gość: artom www.majonezswidnicki ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 08:05
        Producent obiecał uruchomienie strony jeszcze w listopadzie ale chyba nie
        zdąży :(((
        • Gość: Amish Re: www.majonezswidnicki ..... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 13:31
          I co? Nikt wiecej nie jest fanem majonezu świdnickiego? Nie wierze...
          • Gość: MAT Re: www.majonezswidnicki ..... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 13:58
            Ja też lubię majonez świdnicki. Szkoda tylko, że nie ma go tam gdzie
            najczęsiciej robię zakupy. Z tego też powodu sam zacząłem robić majonez,
            wzorując się na smaku tego świdnickiego. Natomiast całkowicie nie smakują mnie
            majonezy "RENOMOWANYCH FIRM" cuchną sztucznością, konserwantami i mają wygląd
            jakby termin przydatności minął dwa lata temu.
          • Gość: micho Re: www.majonezswidnicki ..... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.11.03, 18:34
            Ja też jestem! Temat godny rozprawy o patriotyźmie lokalnym. Tak trzymać!
            • Gość: Amish Re: www.majonezswidnicki ..... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 15:52
              W związku z tym postanowilem kupic dzis sloik tego pysznego majonezu!
              • ledwozipie Re: www.majonezswidnicki ..... 21.11.03, 16:17
                Niezbyt często jem majonez, ale jeżeli to robię to tylko - MAJONEZ ŚWIDNICKI !!

ps. Kurcze powyższe zdanie brzmi jak slogan reklamowy. Pozdrawiam
                • Gość: Truten Re: www.majonezswidnicki ..... IP: *.ipt.aol.com 22.11.03, 08:03
                  chyba zaczne sprowadzac ten majonez do slonecznej Californi,
                  tutaj same ochydne, tych znanych firm,
                  oczywiscie jestem fanem Swidnickiego!
                  • ledwozipie Re: www.majonezswidnicki ..... 22.11.03, 09:51
                    kurcze trutniu. może to jest pomysł na biznes??/ My ci bedziemy wysyłac majonez
                    a ty go będziesz opychał opalonym amerykanom. Alebo jeszcze lepiej fabryka w
                    stanach :-))) Pozdrawiam
    • Gość: slepajula Re: Majonez świdnicki IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 01:25
      z tego wszystkiego popedziłam do sklepu ,( do sklepiku tuż obok nie do
      marketu) i kupiłam LITROWY słój majonezu świdnickiego .Pyychota...jak jutro
      jeszcze bedzie w lodówce to dokupie mu matiaski i bedzie sałatka .
      O babce z majonezem czytałam ,mam napewno przepis.Wszystkie inne majonezy nie
      dorastają świdnickiemu do pięt!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka