Dodaj do ulubionych

W co zainwestować (w Wałbrzychu)?

IP: *.18.36.lan.e-wab.pl 16.06.09, 18:02
Dzień Dobry.

Chciałbym poznać Waszą opinię.

Mam ok. 40.000 zł, co Waszym zdaniem jest najlepszą inwestycją dla takiej kwoty.

Czy otworzenie własnej działalności, mając na uwadze że to tylko 40 tysięcy, jest realne, jeżeli tak - to co byście otworzyli?

Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wasyl Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.as.kn.pl 16.06.09, 18:36
      kregielnie :)
      • Gość: Fiuu Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 18:59
        Zainwestuj w bilet u uciekaj do normalnego kraju, póki masz jeszcze kilka groszy
        przy tyłku
      • Gość: zorientowany Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.09, 19:16
        kregielnia u nas to wydatek rzedu 100-150 tysiecy - taka skromna :)
    • Gość: Bandur Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:24
      Witaj Doppler.

Wiesz czego brakuje w tym mieście? Salonu gier i nie mówie tu o takich
      "kasynach" co ostatnio się pojawiły. Chodzi mi bardziej o salon z automatami do
      gier typu Tekken, Soul Calibur, Street Fighter, flipery, Pac-Man, czy jakieś
      wyścigi. Kiedyś w W-cha trochę tego było, ale od jakichś 10 lat cisza. Tak więc
      sądzę, że to byłby dobry interes tym bardziej teraz na wakacje.

Pozdrawiam,
      Bandur.
      • Gość: kkk Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:51
        Zgadzam się z kolegą powyżej radzącym abyś inwestował w nowe życie gdzie
        indziej.Ja sam kolego mam nieżle prosperujący biznes/budowlanka/ ale już się
        szykuję do wylotu stąd, mam stres jak diabli kiedy się biorę za większe budowy
        bo niestety panuje bezprawie.Prawda jest taka że jak parę osób czy instytucji
        zagnie na ciebie parol to puszczą cię w skarpetkach i ciesz się jescze że jesteś
        na wolności jeśli nie masz dobrych pleców w palestrze.
        Zmiataj choćby do braci czechów.
        • radcom Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? 16.06.09, 22:32
          Kup dobry garnitur, buty, zegarek... Zadbaj o buźkę i ząbki. Kup
          tira nalewek, wydrukuj za resztę plakaty i zostań prezydentem...
          Inwestycja pewna z dużą stopą zwrotu poniesionych kosztów. Nawet jak
          wy.pie... cię w połowie kadencji, to i tak zdążysz się odkuć.

Pozdrawiam, radcom
          • Gość: llll Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.06.09, 22:42
            W sumie wałbrzychu jest wiele mozliwosc, za najlepsza uwazam bilet do innego
            kraju, ale inne to dobry pomysl z kregielnia, dyskoteka ( teraz jest tylko k10
            wiec przyda sie im jakas konkurencja), basen jakiś, osrodek sportowy - ale na to
            chyba Ci nie starczy 40tys musialbys jeszcze wziasc kredyt. Dlatego jednak
            najlepszy to ten bilet chyba jest :) zycze powodzenia :D
      • Gość: Burza Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.chello.pl 17.06.09, 23:09
        taaa, zwłaszcza że każdy ma konsolę w domu i przynajmniej nie dostanie po ryju...
    • Gość: ja Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 17.06.09, 06:44
      no wiesz... to zależy też od tego co potrafisz.
      możliwości jest wiele.
      mam wrażenie, że wypowiedziały się jedynie osoby bez
      wykształcenia/zdolności.
      wałbrzych to duże miasto - niestety słabo rozwinięte.
      każdy nowy biznes to ryzyko. przy takiej kwocie musisz
      coś umieć żeby zarobić - nie oszukujmy się 40 tysięcy to bardzo mało
      nie otworzysz kręgielni, baru, dyskoteki, klubu - to inwestycje
      w których - fakt - nie trzeba mieć szczególnych zdolności
      więc... kim jesteś i co potrafisz?
    • Gość: TAURUS Póki co IP: *.17.8.lan.e-wab.pl 17.06.09, 09:09
      w Polsce najlepiej mają się lichwiarze. Inwestujesz po jakieś 2 tysiaki w dwóch
      osiłków i pożyczasz kasę . Żartuję ale to prawda.
    • Gość: gringo Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.41.13.132.sub.mbb.three.co.uk 17.06.09, 13:52
      Dżizas, Doppler, Boga w sercu nie masz ;-)
      Toż tu większość ludzi takiej kasiury na oczy nie widziała w życiu
      (i nie zobaczy), a Ty z takim zapytaniem poselskim wyjeżdżasz ;-)

Ja proponuję abyś zainwestował tą kasę w to, co Ci ją przyniosło. No
      chyba że:
      - znalazłeś,
      - dostałeś,
      - wygrałeś,
      - ukradłeś,
      - zaoszczędziłeś przez ostatnie 20 lat ;-)
      • Gość: TSC Re: Żeby nie było później : "A ja nie wiedziałem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 16:03
        Obojętnie czy będziesz chciał "robić" w produkcji, handlu lub usługach,
        przygotuj się na to , że w tym zbójeckim kraju - jeśli nie masz mocno
        umocowanego w systemie kolesia lub prominentnego znajomka - na twoim nowym
        businessie zarobią wszyscy tylko nie Ty.

Z pewnością na „dzień dobry”, zarobią na tobie:
        ZUS, Urząd Skarbowy, urzędy wydające: licencje, zezwolenia , przydziały,
        certyfikaty, świadectwa i inne wydumane duperele.

W kolejce, aby cię oskubać czekają :
        PIP, PIOŚ, PIH, PIORiN, PIRD, ZAiKS, PAGARD, PIS(sanepid), policja skarbowa ,
        straż graniczna, straż miejska, straż dla zwierząt , ksiądz proboszcz, pospolici
        złodzieje Sąd, adwokaci a na końcu... komornik.

Zła wiadomość to taka , że wszystkich nie wymieniłem – dobra to ta, że Polska
        jest fajnym krajem, szczególnie gdy żyje się z zagranicznej renty, tudzież
        esbeckiej emerytury lub bankowych procentów, uzyskanych z dochodów za sprzedaż
        zrabowanego społeczeństwu majątku.
        • Gość: krach Re: Żeby nie było później : "A ja nie wiedziałem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.06.09, 19:01
          Najlepiej otwórz firmę budowlaną i zacznij budować na osiedlu "Policjant".
          "Sukces" gwarantowany. Pozbędziesz się kasy i nie będziesz miał problemu jak ją
          wydać.
          • Gość: ivo Re: Żeby nie było później : "A ja nie wiedziałem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.09, 19:49
            Typowo wałbrzyska odpowiedź...
    • Gość: niezalezny Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.06.09, 21:03
      znam lepsze sposoby na zainwestowanie takich pieniedzy niz wydawanie na w ciemno
      bez gwarancji zwrotu w firme w Walbrzychu...

napisz to umowimy spotkanie i porozmawiamy:

grzegorz-acn@wp.pl
      • Gość: kkk Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:15
        No to prawda z tą budowlanką i policjantowem.Niestety żadna umowa nie chroni
        przed nieuczciwym inwestorem oraz inspektorem odbierającym roboty.Jesli chodzi o
        to u nas dalej funkcjonuje komunistyczny system tzw.odbioru robót i sprawdzania
        kosztorysu nie przed robotą tylko po wykonaniu pracy i ucinaniu /rabunku/ na
        czym się da i czepianiu się drobnych wad.Sam się szykuję do sprawy sądowej o
        przeciąganie odbioru robót.Miejcie się tu na baczności.
      • Gość: Fan TSC Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 22:06

Gość portalu: niezalezny napisał(a):

> znam lepsze sposoby na zainwestowanie takich pieniedzy niz
        wydawanie na w ciemno
        > bez gwarancji zwrotu w firme w Walbrzychu...
        > napisz to umowimy spotkanie i porozmawiamy:

> grzegorz-acn@wp.pl

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Grzesiu, Wałbrzych to jeden wielki burdel więc konkurencji nie zrobisz, a
        kuuurew męskich i żeńskich jest tu tyle, że nawet psy nie muszą już lizać
        własnych jaj.
        Posłuchaj dobrej rady i zamiast kutasika , weź do ręki samouczek
        pt. " rozterki początkującego businessmana"
        • Gość: Fan TSC Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 22:55
          ...lub słownik gramatyki j. polskiego.
    • Gość: Doppler Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.18.36.lan.e-wab.pl 18.06.09, 04:27
      Witam ponownie.

Kręgielnia i dyskoteka - chętnie, ale niestety raczej odpadają. Obydwie działalności wymagają nieporównywalnie większego wkładu finansowego na start (pierwszy raz liczyłem to już kilka lat temu), po drugie, niosą ze sobą prawdopodobieństwo kontaktów z karkami.

Moim zdaniem Z tych 2 bardziej dochodowym i bezpieczniejszym ekonomicznie biznesem jest dyskoteka - wyposażenie kręgielni jest droższe, w razie potrzeby przywrócenia lokalu do stanu "zero" w przypadku kręgielni ponosisz większe koszty, a same jej wyposażenie jest trudniej zbywalne niż wyposażenie dyskoteki. Na 100 metrach powierzchni kręgielni będziesz miał 30 klientów, podczas gdy na 100 metrach kwadratowych dyskoteki klientów może się zmieścić 100. Kręgle są sportem stosunkowo niszowym, biznes z pewnością generował by dobre obroty początkowo - jako nowość, dużo osób przychodziło by z ciekawości. Natomiast nie ma gwarancji że grupa klientów stałych była by na tyle duża, by działalność przynosiła ciągłe zyski. W przypadku dyskoteki nie ma takiego ryzyka - ten "sport" zawsze będzie wystarczająco popularny :)

Co mnie dziwi - w Wałbrzychu znajduje się bardzo dobry lokal na tego typu działalności (i nie tylko), który jest nie wykożystywany od ok. 20 lat.
      Tak sobie po cichutku myślę że jedyną logiczną przyczyną dla której nikt nie stara się przywrócić go do życia, a zamiast tego buduje się nowe obiekty, są jakieś przekręty natury gruntowo-budowlanej-przetargowej.

Salon gier - moim zdaniem to już archaizm, taka działalność ma uzasadnienie tylko w przypadku jeśli jest dodatkowa, a nie w przypadku gdy ma stanowić główne źródło dochodu, chyba że mówimy o innym mieście, wtedy trzeba by to rozpatrzyć od nowa.
      Obecnie komputer, czy też konsola, znajduje się w każdym domu, można urządzać turnieje online za free. Wątpię w to, by młodzi ludzie chcieli wydawać pieniądze na coś, co mogą mieć w domu za darmo [chociaż sam chętnie złoiłbym kilku drajwerów na GT4 :)] Analogicznie kończą się powoli kafejki internetowe.
      Inna sprawa że koszty wyposażenia kilku stanowisk (konsole, komputery, telewizory, etc.) są również wysokie, a sama licencja na zarobkowe wykorzystywanie oprogramowania, też nie tania i trzeba się liczyć z tym, że kilka razy do roku trzeba wykupić nową, bo nikt nie będzie chciał chyba grać w jedną i tę samą grę przez 5 lat...

Powiem Wam Panowie z ręką na sercu, że nie spodziewałem się tylu pesymistycznych zdań o Wałbrzychu, chociaż jest w tym sporo prawdy.
      Musicie jednak zwrócić uwagę na to, że każdy minus w szerszym ujęciu ma również swoje plusy i nawet na kryzysie można zarobić. To że Wałbrzych nie jest Eldoradem też ma swoje ekonomiczne zalety.

Gdzie znajduje się to osiedle Policyjne o którym wspominaliście?

DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE POSTY I PROSZĘ O WIĘCEJ ! :)
      Temat obserwuję ciągle.

Pozdrawiam.
      • Gość: 58-300 Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 07:17
        Zastanów się nad jakąś franczyzą pełno masz ofert, nie tylko żabki,
        ABC, czy salony sieci komórkowych czy siedzi odzieży. Jest wiele firm z
        różnych branży. Dochodowa może być też szkoła jazdy (ale jeśli będziesz
        prowadzić ją z pomysłem, tzn normalni instruktorzy, krótkie terminy,
        zdawalność na przyzwoitym poziomie, szkolenia dla firm).
      • Gość: Bercik Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.09, 07:48
        > Powiem Wam Panowie z ręką na sercu, że nie spodziewałem się tylu
        > pesymistycznych zdań o Wałbrzychu, chociaż jest w tym sporo
        prawdy.

A czego się spodziewałeś skoro tu prawie same nieroby i bezrobotni,
        reszta zapie.rd.ala żeby mieć kasę, bo tak niestety jest że żeby
        mieć hajs trzeba się poświęcić:)

No i jeszcze jestem ja, ale ja dorabiam sobie obserwując:)
        • Gość: ... Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.06.09, 17:48
          czyli ochrona
      • Gość: geo Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 21.06.09, 20:40
        za 40 tysięcy nie otworzysz dyskoteki.

ja już dość dawno myślałam, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa.

mc'donald na piaskowej górze. tam jest działka koło stadionu na
        sprzedaż ale nikt jej nie kupuje - pewnie jest strasznie droga.
        nie wiem jednak co ta firma oferuje jeśli chodzi o rozpoczęcie
        działalności
        • Gość: 58-300 Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:31
          mc donald oferuje chociażby markę, reklamę w mediach, składniki po
          niskich cenach. Ale żeby otworzyć mc donalda trzeba mieć ok. 500tys zł

Możesz też zrobić konkurencję Albie(wywóz śmieci). Jak będziesz miał
          dobry biznesplan to dostaniesz w leasing dwa samochody.

Co do dyskotek. Da radę otworzyć ją już za 40tys ale trzeba jeszcze
          pozyskać trochę środków, umeblowanie dadzą Tobie browary.
      • Gość: Ktosik Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:21
        Witam.A interesuje Pana jakaś współpraca z kimś???Być jako
        współwłaściciel.Proszę o odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.
        P.S jeżeli jest Pan zainteresowany proszę o jakiś kontak choćby e-
        maila.
    • Gość: matylda Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.09, 12:09
      Otwórz w Śródmieściu nieduży pub dla normalnych ludzi z dobrym piwem (można sprowadzać czeskie taniej niż polskie koncernowe szity), który przynajmniej w weekendy będzie czynny do 1:00 - 2:00. Uwierz mi, stali klienci szybko się znajdą.
      • Gość: mumio Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.centertel.pl 24.06.09, 21:33
        szybciej niz stali klienci znajda sie penerzy ktorzy beda
        Ci "pomagać" a jak im odmówisz to zrąbią Ci dym w lokalu, wiec daj
        sobie spokoj z pubem
        radze Ci ewentualnie jakies spokojne usługi, hydraulik, c.o, może
        jakies lekkie ogólnobudowlane takie jak tynki natryskowe
        • Gość: matylda Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: 78.8.138.* 24.06.09, 21:59
          Ale masz na myśli jakiś groźny zorganizowany gang, który zbiera w Śródmieściu haracze (bo o takim nie słyszałam), czy paru miejscowych pijaczków, którzy na ogół po 18:00 nie są już w stanie prosto stanąć i nie pamiętają, jak się nazywają? Bo jeśli tych drugich, to chyba nie ma się czego bać.
    • Gość: Robert Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.09, 13:20
      Proponuję usługi ogólnobudwlane jako wspólnik lub warsztat samochodowy
    • Gość: Rumburak Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 22:51
      Masz zbyt mało kasy aby inwestować w tym bezprawnym mieście.Nie masz pleców, znajomości, układów,brak poparcia ze strony proboszcza-nic nie wskórasz.Aby zaistnieć na rynku potrzebujesz reklamy a to kosztuje.Urzedasy oskubia Cie z kasy za wydanie wszelakiej maści pozwoleń.Nawet się nie obejrzysz a w kieszeni będzie pustka.Więc tak naprawdę zainwestuj w siebie.Powodzenia
      • Gość: matylda Re: W co zainwestować (w Wałbrzychu)? IP: 78.8.138.* 24.06.09, 22:56
        A Ty sam próbowałeś czy tylko naczytałeś się tego forum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka