Dodaj do ulubionych

nocny pociąg nad morze

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 10:50
hej. jadę 26 pociągiem do kołobrzegu. wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że ze
względu na małe problemy z ciąża, musze przede wszystkim leżec albo być
chociaz w pozycji półleżacej. jedziemy w sumie 9h, więc siedzenie zwykłe tyle
czasu odpada. wzięliśmy nocny pociąg, z przesiadka we wrocku. bierzemy tez
pierwsza klase, z obawy, ze w drugiej nie bedzie miejsc.poza tym w pierwszej
klasie sa riozkladane siedzenia. wiadomo, dzieciakom zaczely sie wakacje. ale
boje sie, ze nawet pierwsza bedzie zawalona :/ a na korytarzu sie nie poloze
przeciez. nie orientuje sie ktos, czy sa moze jakies rezerwacje miejsc??
jechal ktos z was w poobnym terminie nocnym pociagiem nad morze? szczerze
licze na to, ze jednak bedziemy miec miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: pryw Re: nocny pociąg nad morze IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.09, 11:07
      przy zakupie biletu jeżeli kupisz go chyba 3 dni wcześniej można złożyć rezerwacje miejsc
      • Gość: Konieczko Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 11:18
        Jak już wsiądziesz do tego pociągu, to weź ze sobą zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży. Idź z tym do konduktora i zapytaj czy w tym pociągu jest "Przedział dla kobiet w ciąży i matek z małymi dziećmi". Jeśli jest, to on otworzy Ci go otworzy. Będziesz go miała przez całą podróż wyłącznie do swojej dyspozycji.
        • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 11:35
          gorzej, jak nie bedzie takiego przedzialu. w kazdym razie bede sie starac o
          rezerwacje miejsca. w pierwszej klasie zreszta nie powinno byc tlumow, taka mam
          nadzieje. dziekuje za dop, jak ktos cos jeszcze wie na ten temat, to prosze
          pisac dalej :)
    • b.bujak Re: nocny pociąg nad morze 20.06.09, 12:03
      a pobyt nad morzem masz w samym Kołobrzegu, czy w innym mieście?

ja miałam w maju jechać pociągiem (ostatecznie pojechałam autem) - ale zdążyłam
      się rozeznać w temacie: jest bezpośredni pociąg chyba z Jeleniej Gory do Gdyni;
      ze Świebodzic wyjazd ok 22, na miejscu ok. 8 - z wagonem sypialnym

może to by Ci pasowało?
      • Gość: Tys Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 12:29
        Ja osobiscie jak jechalam 4 latat temu nad morze też miałam
        wykuppiony bilet w pierwszej klasie i też ejchalam nocą z przesiadką
        we wrocławiu to nie bylo nigdzie miejsca w końcu po wielkich trudach
        usiedliśmy na podłodze w warsie gdzie mily Pan powiedział żę aby tu
        siedzieć każdy z nas musi coś kupić wieć kupiliśmy po piwku na głowe
        z czego jedno kosztowało chyba ok 10 zł aż w końcu znalazło sie
        miejsce w 1 kalsie ale fartem bo jakas pani z rodzina akurat
        wysiadala za jakas godzinke ale zlitowali sie i ustapil nam miejsca
        wczesniej moze cos do tej pory sie zmienilo ale watpie ....
        • Gość: Zenon Re: nocny pociąg nad morze IP: *.as.kn.pl 20.06.09, 12:36
          zes sobei date wybrala do wypoczynku :) 26-27-28 jest event Sunrise gdzie
          kilkanascie tysiecy mlodziezy przyjedzie :)
          • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 12:43
            niestety data wyjazdu nie moze byc inna - urlop nie zawsze sie wybiera samemu
            :/ gdzie jest ten event sunrise? w kołobrzegu? jade do Grzybowa ale tam nie
            dojeżdza pociąg. pozostaje mi tylko postarac sie o rezerwacje. ogolnie tego dnia
            a wlasciwei wieczoru odjezdzaja 4 pociagi do kolobrzegu, wiec moze nie bedzie
            tak zle :( a co z tymi miejscami dla kobiet w ciazy? sa takie w ogole? w
            pierwszej klasie to standard powinien byc.
            • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 12:47
              własnie na necie wyczytalam, ze sunrise jest w lipcu a nie w czerwcu. chyba ze
              sie myle :/
              • Gość: Tys Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 12:54
                Nasjlepiej chyba bedzie jak znajdziesz sobie w necie stronke pkp i
                jakis telefon do nich i zadzwonisz i zapytasz jak to teraz obenie
                jest z tymi miejscami w 1 klasie i czy TY jako osoba w Ciązy masz
                jakies dodatkowe prawa Pozdrawiam
                • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 13:05
                  dziekuje, tak tez uczynie :)
                  • Gość: Zenon Re: nocny pociąg nad morze IP: *.as.kn.pl 20.06.09, 13:17
                    aa on jest w lipcu.. myslalem ze o lipcu mowisz. bo w tedy naprawde wiem co sie
                    dzieje i w kazdym pociagu na Kolobrzeg masakra
                    • Gość: Ja Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 21:29
                      Agatka z PKS Świdnica jeżdżą autokary nad morze,do Kołobrzegu też.Miejsce
                      gwarantowane.
                      • Gość: ZiBi Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.06.09, 21:41
                        Wiesz co, raz pojechałem PKS do Warszawy.
                        Więcej tego błedu nie zrobię, w PKP przynajmniej możesz sobie wstać
                        i pochodzić, nogi wyprostować...
    • Gość: Ja Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.09, 21:32
      o 20.00 wyjazd z dworca autobusowego w Wałbrzych,o 6.30 rano jest w Kołobrzegu.
      • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.09, 09:49
        autokar fajna sprawa, ale wygoda mniejsza niz w pociagu, nie wyciagne nog
        itd.pociag najbezpieczniejszy w ciazy. no chyba ze maja tam rozkladane
        siedzenia ;p ale zastanowie sie nad tym, dzieki :)
        • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.09, 09:52
          na necie pisze, ze taki autokar do kolobrzegu to od 1 lipca kursuje :/
          • Gość: Tys Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.09, 11:00
            Autokarem tez mialam juz przyjemnosc jechac to fakt jak kupisz bilet
            masz zapewnione miejsce ale siedzenie nie jest rozkladane wszystko
            boli ;p a ludzie to jest masakra jak staniesz pierwsza przy drzwiach
            autobusu to najpierw podepcza Cie zanoszac bagaz a pozniej przy
            wiadaniu bo wiekszosc to mlodziez ktora musi miec miejsce jak
            najblizej konca autobusu ...
            • Gość: agata Re: nocny pociąg nad morze IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.09, 11:05
              jak niewygoda to odpada, ciezko osobie w "normalnym" stanie, a co dopiero
              kobiecie w zaawansowanej ciązy z zaleceniem lezenia/półleżenia :) . oj, dwoch
              godzin bym nie wysiedziala. co do hm, kultury, no to niestety, tak jest
              wszedzie, w autobusach, pociagach, pks, kolejkach..ale to zupelnie inny temat.
              trzymajcie kciuki bym bezproblemowo przeszla podroz pociagiem :) i coby nie
              trafic na jakiegos chama, co sie rozpychl bedzie, lub pchal na wolne miejsce.
              • Gość: kama Re: nocny pociąg nad morze IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.09, 20:19
                droga Agatko z całego serca odradzam Ci podrórzować pks-em w takim
                stanie,nigdy w życiu!!! w tamtym roku tak jechałam z Wałbrzycha-do
                Rewala,to była poprostu masakra,jedna wielka męczarnia mało
                miejsca,duszno a autokar nie przystosowany do tak dalekiej jazdy!!!
                pozdrowienia i życze udanego wypoczynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka