IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 15:00
Podobno mial jezdzic na trasie W-ch - NR - Kłodzko. Ktos cos wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • olin Re: Szynobus? 22.12.03, 15:35
      Wojewodztwo dolnaslaskie nosi sie z zamierem zakupu dwoch szynobusow; jeden z
      nich ma faktycznie jezdzic na trasie W-ch - Klodzko. Debiut pojazdu jakos na
      wiosne... Ale dopoki nie zobacze na wlasne oczy, nie uwierze. No i nie wiadomo,
      co bedzie z nasza linia, kiedy wroci temat likwidacji nierentownych polaczen.
      • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 15:54
        Wlasnie, wojewodztwo ma miec dwa szynobusy. Pierwszy - i to 100% pewne - bedzie
        jezdzil na trasie Legnica - Jaworzyna - Kamieniec. Zostaje drugi. Tylko ze
        chetnych na niego jest wiecej, m.in. Jelonka-Lwowek, Klodzko-Kudowa. Wiec nic
        pewnego.
        Jakies 2 lata temu jechalem szynobusem z Jedliny do Wałbrzycha. Dziwnie sie
        troche czulem, ale generalnie podobalo mi sie.
      • Gość: misiek Re: Szynobus? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.12.03, 12:22
        taaaakk szynobus to by sie przydal ale wlasnie Jeleniej :)))) pozdro
        • embriao Re: Szynobus? 27.12.03, 20:47
          Gość portalu: misiek napisał(a):

> taaaakk szynobus to by sie przydal ale wlasnie Jeleniej :)))) pozdro

Przecie macie SA101 :P
          • olin Re: Szynobus? 28.12.03, 10:07
            embriao napisał:

> Przecie macie SA101 :P

No wlasnie - nie dosc, ze juz maja, to jeszcze zepsuli i teraz chca jeszcze.
            • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 14:20
              To ten co kiedys jezdzil miedzy Jelonka a Lubawka? A co teraz tam jezdzi? W
              ogole cos jezdzi?
              • olin Re: Szynobus? 29.12.03, 09:56
                Gość portalu: Amish napisał(a):

> To ten co kiedys jezdzil miedzy Jelonka a Lubawka?

Zdaje sie, ze tak. Potem smigal do Lwowka.

> A co teraz tam jezdzi? W
                > ogole cos jezdzi?

No jezdzi, jezdzi. Relacja Jelenia - Lubawka powrocila w nowym rozkladzie w
                zamian za relacje W-ch - Lubawka. Tyle, ze pociagi z Jeleniej maja teraz zmiane
                czola w Sedzislawiu.

• Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 13:03
                  A ktora trasa jest bardziej deficytowa? W-ch - wezimesti czy Jelonka - Lubawka?
                  • olin Re: Szynobus? 29.12.03, 14:52
                    > A ktora trasa jest bardziej deficytowa? W-ch - wezimesti czy Jelonka -
                    Lubawka?

Nie wiem, jaka jest frekwencja w pociagach JG-Lubawka, ale raczej trudno o
                    nizsze zapelnienie niz bylo w pociagach W-ch - Mezimesti.
                • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 10:06
                  olin napisał:
                  > No jezdzi, jezdzi. Relacja Jelenia - Lubawka powrocila w nowym rozkladzie w
                  > zamian za relacje W-ch - Lubawka. Tyle, ze pociagi z Jeleniej maja teraz
                  zmiane
                  >
                  > czola w Sedzislawiu.
                  >
                  Jak to zmianę czoła? I po co w ogóle jadą do Sędzisławia? Przecież chyba były
                  (są?) tory z Marciszowa do Kamiennej?
                  • olin Re: Szynobus? 02.01.04, 11:39
                    Gość portalu: Amish napisał(a):

> Jak to zmianę czoła? I po co w ogóle jadą do Sędzisławia? Przecież chyba były
                    > (są?) tory z Marciszowa do Kamiennej?

Ha!! No wlasnie nie ma juz tej lacznicy. Tzn. jest, ale nieprzejezdna. Pare lat
                    temu PKP, zapewne w dobrej wierze (hahaha), zwinely kawalek toru tuz za
                    Marciszowem, a przy okazji - tamtejszy posterunek odgalezny (jak on sie nazywa,
                    kurcze...). Od tej pory jedyny sposob, by dojechac od strony Jeleniej do
                    Kamiennej Gory to zahaczenie o Sedzislaw i zmiana czola tamze. Noz w kieszeni,
                    nie??
                    • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 16:33
                      He he, ale idioci. Wiec Co tu sie dziwic, ze pkp wyglada tak, jak wyglada...
    • Gość: Syrioosh Re: Szynobus? IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 16:20
      Przydaly sie taki szynobusik na trasie Walbrzych - Klodzko. Przez pewien czas
      cos takiego kursowalo. Troche bez sensu puszczanie duwwagonowego skladu, ktory
      jest prawie pusty.
      • Gość: jura57 Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 18:56
        Czy wogóle ktoś czuje blusa regionalnego tzn. Jelenia-Lubawka z jednej strony,
        Wrocław-Kudowa z drugiej. Czy w takim układzie Wałbrzych ma szansę.
        • Gość: wehico Re: Szynobus? IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 02.01.04, 20:03
          Na moje oko NIE! :( Jak była prezentacja bodajże szynobuska z Poznania co jeździł po całej Polsce to w Wałbrzychu ponoć pustki były a w Sobótce trudno było znaleźć wolne miejsce na peronie co świadczy o nikłym zainteresowaniu władz Wałbrzycha.
          Na moje oko najlepszą trasą dla tego cuda to właśnie Wrocław -> Świdnca i dalej do Jedliny (może w przyszłości kiedyś..... :) )
          A co do trasy W-ch -> Kłodzko (wg mnie najpięknieszej lini kolejowej w Polsce!) szynobus może coś dać ale mało. Gdyby połączyłby do tego np. bezpłatny bilet na 12 dla pasażerów tej lini to prawdopodobnie zapełniłby się i nie woziłby powietrza :)

Pozdrawiam wszystkich z Wałbrzycha i okolic :)

Były Wałbrzyszanin
    • arek354 Re: Szynobus? 11.01.04, 12:27
      Cytuję: "Od lutego w ramach korekt rozkładu na trasę wraca poc. posp. Sniezka
      Kraków
      - Jelenia Góra. Niestety będzie to pociąg sezonowy, choć w tym przypadku
      sezon jest pojęciem bardzo umownym. Pociag kursuje od 1 do 29 lutego, 7
      kwietnia - połowa października, 30 pazdziernika - 15 listopada.
      Atrakcyjna bedzie jego trasa Kraków około 10.00 - Kędzierzyn około 13 -
      Kamieniec koło 14.30 i dalej przez KŁODZKO - WAŁBRZYCH do Jeleniej." Koniec
      cytatu.
      Dochodzi wiec jeszcze jedna para pociagow :) Ale i tak jestem za szynobusem :)
      • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 09:19
        Jesli Sniezka bedzie jezdzic nawet z w-cha do klodzka, to i tak zatrzymywac
        sie bedzie tylko po drodze w Nowej Rudzie. A szkoda bo i Gluszyca i Jedlina na
        pewno tez chcialyby aby zatrzymywala sie i u nich. A przeciez ten sam pociag
        zatrzymuje sie np. w takim Glogowku czy w Krzeszowicach, ktore sa porównywalne
        z Gluszyca. A w Wałbrzychu do tego pociagu będzie mozna wsiąść tylko na Dworcu
        Głównym i z tego powodu bedzie to mniej praktyczne polaczenie niz przez
        Jaworzyne!
        • Gość: wehico Re: Szynobus? IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 14.01.04, 09:50
          Super!!!!!!
          O mało co mnie z fotela nie przewróciło z wrażenia :)
          Miałę cichą nadziję że coś takiego może kiedyś będzie ale nie sądziłem że tak
          szybko!! No to nareszcie mam połączenie bez przesiatki do domu (z Krakowa do
          Wałbrzycha)

Pozdrawiam spod grodu Kraka
        • Gość: Marzipan Re: Szynobus? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.01.04, 18:06
          Na odcinku Klodzko - Jelenia Gora ma byc osobowy, jednak postoje wylacznie w
          Nowej Rudzie, Walbrzychu, Marciszowie i Janowicach.

Pozdrawiam!
          • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 09:37
            bezsensu, co to za osobowy? No i czym Janowice sobie zasłużyły na takie
            względy?
            Marzipan, skad masz info na ten temat?
            • Gość: Marzipan Re: Szynobus? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.01.04, 20:45
              Osobowy z tego wzgledu co kazdy inny na trasie Wroclaw - Jelenia (fatalna
              predkosc i prawie zaden zysk czasowy dla pospiesznego). Dlatego osobowy. A w
              Janowice "od zawsze" zatrzymywaly sie pospieszne i pewnie dlatego SNIEZKA nie
              bedzie inna.
              • Gość: Amish Re: Szynobus? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 17:24
                No wiec wyjasnilo sie gdzie beda kursowaly szynobusy w woj dolnoslaskim.
                Pierwszy na trasie wroclaw - Jelcz Laskowice, drugi na tracie wroclaw -
                Jaworzyna i daej w zaleznosci od dnia do Kamienca, Legnicy lub (uwaga!)
                Wałbrzycha! Tak infornuje piatkowa gazetya dolnoslaska. Wnioski: Wrocław
                zasłużył na oba szynobusy (pewnie tamtejsze linie sa najmniej rentowne), inne
                miasta mają go tylko czasami (widocznie tutejsze linie sa mniej wazne!!!).
                • embriao Re: Szynobus? 02.05.04, 13:55
                  To sie do dzialu humor nadaje ;)
                  • Gość: Luzak Heniek nas zdradził... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.04, 14:51
                    I kto wyciał nam ten numer? Wałbrzyszanin Henryk Gołębiewski !!! Marszałek
                    Sejmiku Dolnośląskiego.... Panie Heniu, nie można było tak jednego szynobusu
                    rzucić na linie W-ch - Kłodzko? Wstyd !
                    • Gość: amish Re: Heniek nas zdradził... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.05.04, 17:22
                      Po utworzeniu podstrefy ekonomicznej we wroclawiu to kolejny przykład arogancji
                      władz lokalnych, które nie chcą, badz nie potrafią zauważyć, że na wrocławku
                      dolny Śląsk sie nie skończy. Mozemy tylko zgadywać, co padnie następnym łupem
                      wrocławia kosztem reszty regionu!!!
                      • koza16 Re: Heniek nas zdradził... 03.05.04, 20:09
                        Jak to co sa plany przeniesienia Chelmca do wroclawia
                        • arek354 Re: Heniek nas zdradził... 18.06.04, 20:58
                          koza16 napisał:

> Jak to co sa plany przeniesienia Chelmca do wroclawia

Niech biorą, to szczawieńska góra ;)
                      • Gość: jacek01g Śnieżka bedzie przeniesiona do Wrocławia IP: 217.11.142.* 18.06.04, 18:02
                        coby wrocłowioki miały dzie jezdzic na narty i aby w góry było blisko
    • Gość: Ino Szynobus to jezdzil, ale za Hitlera! IP: *.ipt.aol.com 18.06.04, 02:16
      Szynobus to jezdzil ino za Hitlera
      • Gość: kleofas Re: Szynobus to jezdzil, ale za Hitlera! IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 18.06.04, 07:14
        A ja w ostatnią środę widziałem szynobus na wiadukcie obok WWSZiP (ul.
        Wrocławska). Niestety zbyt daleko byłem i nie widziałem czy byli w nim ludzie.
        Jeździ u nas ten szynobus czy to były tylko jakieś testy ??
        Pozdrawiam
        • embriao Re: Szynobus to jezdzil, ale za Hitlera! 18.06.04, 13:36
          Gość portalu: kleofas napisał(a):

> A ja w ostatnią środę widziałem szynobus na wiadukcie obok WWSZiP (ul.
          > Wrocławska). Niestety zbyt daleko byłem i nie widziałem czy byli w nim ludzie.
          > Jeździ u nas ten szynobus czy to były tylko jakieś testy ??
          > Pozdrawiam

To w ogole jest popierdolone z tym szynobusem. Stoją obydwa we Wroclawiu, ale ze
          nie moga zatankowac tam to jada do Walbrzycha zatankowac, nastepnie wracaja do
          Wroclawia i jeden jedzie do Miedzylesia pod drutem a drugi do Jaworzyny pozniej
          tamten wraca z miedzylesia do Jaworzyny a drugi jedzie do Miedzylesia i wraca do
          Wroclawia - pozniej oba sie spotykaja we Wroclawiu. Popieprzone - nieprawdaż?
          • Gość: gosc Re: Szynobus Jaworzyna - Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 18.06.04, 21:04
            Od 13 czerwca PKP uruchomiło w dni robocze autobus szynowy relacji Jaworzyna
            Sl.-Wałbrzych Gł.:
            odj.JS.15.35 przyj.WG 16.33
            odj.WG 18.03 przyj JS 19.01
        • Gość: uno Re: Szynobus to jezdzil, ale za Hitlera! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 01:16
          Podobno jeden jeździ z wrocka do w-cha a drugi z legnicy do jaworzyny.
    • Gość: Syrioosh Re: Szynobus? IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 10:07
      Wlasnie przed chwila widzialem przez okno jak przejechal!!!
      Dwa zolto-biale wagony.
      • arek354 Re: Szynobus? 03.07.04, 15:01
        Gość portalu: Syrioosh napisał(a):

> Wlasnie przed chwila widzialem przez okno jak przejechal!!!
        > Dwa zolto-biale wagony.

Wczoraj tez byl na Głównym.... SA109-004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka