Dodaj do ulubionych

Uwaga! Pirat!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.09, 16:55
Motocyklista prowadzący dzisiaj pojazd o nr rej. DB 1703 na odcinku
od świateł przy OBI do skrzyżowania z Długą ominął dziesięć pojazdów
stojących w korku, przekraczając podwójną ciągłą i jadąc tym samym
pod prąd. Tablica rejestracyjna oczywiście fachowo wygięta. Szanowni
użytkownicy dróg, uważajcie na niego, bo gość lubi łamać przepisy.
Obserwuj wątek
    • lastwarrior666 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 17:17
      To jakbyś pojechał do Włoch czy Francji to zobaczyłbyś, że to jest normalne.
      Miał stać z Wami w korku? Apel do kierowców, nauczcie się kulturalnych zasad i
      stójcie tak, żeby motocyklista mógł spokojnie przejechać nie przekraczając tej
      linii. Motocykli i skuterów wciąż przybywa a kierowcy śpią i nie patrzą w lusterka.
      • Gość: nie mam motoru Re: Uwaga! Pirat! IP: 79.162.166.* 11.08.09, 18:20
        true true true
        • Gość: Dżago Re: Uwaga! Pirat! IP: *.chello.pl 13.08.09, 22:54
          DB 1703 to pedał na motorze, pedał icw... bo wygina tablicę rejestracyjną,
          powiedział bym , że baba ale to obraza kobiet- One mają tablice czytelne.
        • Gość: Dż Re: Uwaga! Pirat! IP: *.chello.pl 13.08.09, 22:58
          DB 1703 przełamany, to pedał,boi się pokazać numer rejestracyjny, pedał i
          cwaniak,normalnie baba na motorze, nie obrażając kobiet-one mają czytelne
          tablice rejestracyjne.
      • qwe33 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 18:24
        lastwarrior666 napisał:

> To jakbyś pojechał do Włoch czy Francji to zobaczyłbyś, że to jest normalne.

To różne rozumiemy normalność!

> Miał stać z Wami w korku?

TAK!!!
        Skoro nie miał miejsca, to było to jego obowiązkiem, jako użytkownika drogi!
        Wyobrażasz sobie co by było, gdyby kierowcy samochodów postępowali tak
        niefrasobliwie?

> Apel do kierowców, nauczcie się kulturalnych zasad i
        > stójcie tak, żeby motocyklista mógł spokojnie przejechać nie przekraczając tej
        > linii.

Oczywiście apel popieram, ale i Wy, panowie motocykliści nauczcie się nie
        pojawiać znikąd i mimo wszystko, przestrzegajcie przepisy!!!!
        • Gość: gosc Re: Uwaga! Pirat! IP: *.centertel.pl 11.08.09, 18:42
          W duzych europejskich miastach to norma, kiedy motocyklista jedzie
          pomiedzy autami, stojacymi w korkach i ma jeszcze czelnosc trabic i
          migac dlugimi. To sie nazywa prawdziwa kultura jazdy - ot istna
          cywilizacja!
          • lastwarrior666 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 19:07
            Miałem możliwość oglądania skuterowców i motocyklistów w dużych europejskich
            miastach jak i miejscowościach wypoczynkowych gdzie ruch uliczny jest
            przeogromny. Tam trąbią z pretensją na kierowców samochodów na co kierowcy
            potrafią przeszkodzić, że blokują .... fakt, Polska a przede wszystkim Wałbrzych
            nie są Włochami czy Francją o czym wszyscy wiemy. Wczoraj byłem we Wrocławiu i
            wierzcie, że jazda dużym choperem pomiędzy autami nie jest łatwa ... i kierowcy
            tej jazdy nie ułatwiają.
            • Gość: gosc Re: Uwaga! Pirat! IP: *.centertel.pl 11.08.09, 19:09
              A co niby kierowcy maja ulatwiac jazde miedzy autami, takiemu
              czoperowi, ktory szerokoscia nie grzeszy? Czyzby to wehikul
              uprzywilejowany, ze puszczac nalezy?
              • Gość: CB Re: Uwaga! Pirat! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.09, 19:12
                Nie dyskutujcie, tylko zapisujcie sobie przy okazji numery
                rejestracyjne takich furmanów i dawać tutaj, a żywo. Może tymi
                wykroczeniami zainteresuje się drogówka przeglądająca to forum, albo
                przynajmniej takiemu cieicowi zrobi się wstyd, gdy przeczyta o sobie.
                • lastwarrior666 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 19:22
                  No cóż, tego się spodziewałem ... lepiej komuś zaszkodzić, zajechać, no bo niby
                  czemu on ma jechać jak ja stoję - Polaka złota myśl.
                  Z tego co się orientuję, to ujawnienia tablic rejestracyjnych jest niedozwolone.

• lastwarrior666 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 19:24
                    Już widzę jak cieciowi (czyt. motocykliście) robi się głupio. Żal to Tobie
                    cieciu dupę ściska, że stoisz w korku :) baju baj drogowcy, hen na drodze :))))
                  • Gość: dobre Re: Uwaga! Pirat! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.08.09, 21:53
                    Tablice są publiczne i czytelne dla wszystkich,wystarczy spisać
                    numer, a reszta to w urządach już tajemnica , ale nie dla policji
                    i prokuratury.
                    Motocykl z wózkiem czy bez jest pojazdem i powinien normalnie sie
                    poruszać po drogach jak samochód. Nie ma dla nich przepisu ,że mogą
                    przejechać obok, omijać inne pojazdy oczekujace na zmianę
                    sygnalizacji.
                    Za to powinien być mandat i punkty karne, jak dla kierowcy
                    samochodu.Co za przywileje dla motocykli ?
                • Gość: kaha Re: Uwaga! Pirat! IP: *.chello.pl 11.08.09, 19:52
                  Nie dyskutujcie, tylko zapisujcie sobie przy okazji numery
                  > rejestracyjne takich furmanów i dawać tutaj, a żywo. Może tymi
                  > wykroczeniami zainteresuje się drogówka przeglądająca to forum,
                  albo
                  > przynajmniej takiemu cieicowi zrobi się wstyd, gdy przeczyta o
                  sobie.
                  a może tak spisujmy numery wszystkich aut, motocykli itp., które
                  przejeżdżają na czerwonym świetle, parkują na zakazie, przy pasach
                  czy przy skrzyżowaniu, wszystkich wymuszających pierszeństwo,
                  zajeżdżających drogę, przekraczających prędkość itp. itd..... ludzie
                  opamiętajcie się! wy nigdy nie złamaliście przepisów? wyluzujcie
                  trochę
                  • qwe33 Re: Uwaga! Pirat! 11.08.09, 21:56
                    Gość portalu: kaha napisał(a):

> a może tak spisujmy numery wszystkich aut, motocykli itp., które
                    > przejeżdżają na czerwonym świetle, parkują na zakazie, przy pasach
                    > czy przy skrzyżowaniu, wszystkich wymuszających pierszeństwo,
                    > zajeżdżających drogę, przekraczających prędkość itp. itd.....

Świetny pomysł! I mimo że tego zapisywanie będzie "dość trochę" - jestem
                    za
                    !!!

> ludzie
                    > opamiętajcie się! wy nigdy nie złamaliście przepisów?

Czasami nam się zdarza! Z naciskiem na "czasami"; oni -
                    motocykliści - łamią je permanentnie stanowiąc zagrożenie nie tylko dla
                    siebie!!!

> wyluzujcie
                    > trochę

Powiedz to ich ofiarom!
                    • lastwarrior666 do qwe32 11.08.09, 22:06
                      Motocykliści łamią je pernamentnie, to Ty chyba siedzisz w domu i nie wiesz co
                      się na ulicy dzieje. Chłopie wyluzuj bo zmarszczek na twarzy dostaniesz. Wrzucaj
                      wszystkich do jednego worka, tylko gdzie Ty jesteś? czyżby tylko ten jeden -
                      doskonały? jeśli chodzi o wypadki to zobacz na statystyki ile wypadków
                      motocyklowych jest z winy kierowców, to jest osobny temat. Jestem motocyklistą,
                      kierowcą i widzę co się dzieje.

p.s. zgodnie z art. 24 kodeksu cywilnego , nie można pokazywać danych po których
                      można zidentyfikować osobę. (np. tablica rejestracyjna)
                      • Gość: ramol do lastwarrior666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 07:06
                        > p.s. zgodnie z art. 24 kodeksu cywilnego , nie można pokazywać
                        danych po któryc
                        > h
                        > można zidentyfikować osobę. (np. tablica rejestracyjna)

Zgodnie z tym co napisane wyżej, pojazdy oznakowane tablicami
                        rejestracyjnymi WSZYSTKIE łamią w/w artykuł! Czy przypadkiem
                        zacietrzewienie nie ograniczyło zdolności logicznego myślenia?
                        • Gość: ramol Re: do lastwarrior666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:26
                          > > p.s. zgodnie z art. 24 kodeksu cywilnego , nie można pokazywać
                          > danych po któryc
                          > > h
                          > > można zidentyfikować osobę. (np. tablica rejestracyjna)
                          Idąc dalej tokiem Waści myślenia należałoby w trybie pilnym
                          ZLIKWIDOWAĆ WSZYSTKIE dane adresowe, tj. nazwy ulic, n-ry budynków,
                          mieszkań itp. bo mogą pomóc w identyfikacji. Acha, wszelkiego
                          rodzaju identyfikatory tożsamości oczywiście też. Nooo, myślę że
                          czas najwyższy poszukać dobrego ortopedy.
                • Gość: CB Re: Uwaga! Pirat! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.09, 17:54
                  jakieś nowości?
                  • Gość: zły Re: Uwaga! Pirat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:51
                    parkowanie na zakazie przy ul.Równoległej w Szczawnie Zdr. i na
                    Solickiej też!
    • pozor_vlak Re: Uwaga! Pirat! 12.08.09, 07:17
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Motocyklista prowadzący dzisiaj pojazd o nr rej. DB 1703 na odcinku
      > od świateł przy OBI do skrzyżowania z Długą ominął dziesięć pojazdów
      > stojących w korku,
      Aż dziesięć!!!!???? Mój boże! toż to jakiś książę piratów... i
      satanista na dokładkę!
      • Gość: ja Re: Uwaga! Pirat! IP: 217.6.141.* 12.08.09, 10:59
        motocyklistow obowiazuja TAKIE SAME przepisy ruchu drogowego jak
        innych . Nie widze powodu zeby paniska na motycyklach mogli jezdzic
        po chodnikach , jechac pod prad i robic rownie glupie ruchy na
        drodze.
        • Gość: kierowca Re: Uwaga! Pirat! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.09, 11:54
          Żeby była jasność. Nie mam nic do motocyklistów, ale do piratów
          drogowych już tak. Sam kiedyś jeździłem motocyklem i to nie jakąś
          japońską kosiarką do trawy, tylko pięknym klasykiem. Tym razem
          trafiło na jednoślad, ale obiecuję, że wpisów będzie więcej. Jeżdżę
          dużo, więc najbardziej drastyczne i karygodne przypadki będę tu
          napiętnował.
          A odnoście 24 art. KC. Po numerze rejestracyjnym może, a w tym
          wypadku nawet POWINNA zidentyfikować adresata jedynie policja itp.
          służby.
          • Gość: gość Re: Uwaga! Pirat! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 09:58
            Nie mam nic przeciwko kierowcom motocykli. Respektuję ich na drodze jak każdego
            użytkownika, do tego częściej niż kiedykolwiek wcześniej spoglądam w lusterka
            czy nie jedzie motor. Ale niech oni jeżdżą zgodnie z przepisami jak każdy
            inny użytkownik drogi! Jak mam uważać na motor jak jestem znienacka nagle
            wyprzedzany z prawej strony, to samo dotyczy np. skuterów, rowerzystów.
    • niuisa Re: Uwaga! Pirat! 14.08.09, 12:18
      co ty nie powiesz wczoraj babka na światłach w okolicach poczyt głownej
      wyjechała z parkingów ukośnych do góry pod prad na bank blondynka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka