Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.08.09, 15:05
Proszę was o pomoc w wybraniu szkoły jazdy w Wałbrzychu. Mieszkam na Podzamczu
i zależy mi na łatwym dojeździe, miłych instruktorach i wysokiej zdawalności.
Chciałbym także, żeby cały kurs nie trwał dłużej niż 3 miesiące. Zastanawiam
się też nad Carrusem, ale czytałem opinie, że kurs trwa bardzo długo (kilka
miesięcy), chociaż właściciel szkoły twierdzi że 2 miesiące (co jest chyba
niemożliwe przy 2 godzinach teorii w tygodniu - to już jest 15 tygodni na 30
godzin teorii)Jeżeli znacie jakieś dobre szkoły to piszcie. Z góry dzięki za
pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ghh Re: Prawo jazdy IP: 78.9.89.* 25.08.09, 18:49
      Powiem Ci tak przy wyborze szkoły nie ma co się kierować bliskością szkoły a tym
      bardziej ceną kursu. Najważniejsze jest to abyś był zadowolony z przebiegu
      całego kursu i zdał prawko za pierwszym razem. A jeśli chodzi o wybór konkretnej
      szkoły to wybór jest duży i ile ludzi chodziło na prawko tyle jest opini na
      temat poszczególnych osrodków. Więc wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie.
      Możesz też na stronie starostwa powiatowego zobaczyć aktualną zdawalność jaka
      jest w konkretnych szkołach.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: piotrek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.08.09, 21:37
        No właśnie na razie wybieram kierując się tymi rankingami i szukam czegoś
        pośredniego między szkołą z dobrą zdawalnością a szkołą blisko. Jednak opinie o
        szkołach są bardzo różne - od skrajnie pozytywnych do skrajnie negatywnych. I
        ciężko jest też z informacją o cenach, terminach, lokalizacji szkoły i placu
        manewrowego - większość szkół nie ma stron internetowych. Szukam jeszcze opinii
        na temat szkoły pana Bogusława Czecha - jest chyba dość nowa i niewiele o niej
        znalazłem (nie ma jej też w rankingach). Ciężki wybór...
        • Gość: Ja Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 07:59
          Polecam Auto- Stop Stokłosy. Na ulicy Szmidta, zaczęłam 10 czerwca, za
          tydzień lub 2 kończę jazdy. Mój instruktor super.No ale trzeba trochę poodjeżdżać na zajęcia i jazdy.Ale i tak polecam.
    • Gość: :) Re: Prawo jazdy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.08.09, 08:35
      Hetmańska 1b pawilon
      fajne wykłady pani Nataszy i dobrzy instruktorzy
    • Gość: bartek Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:06
      również polecam szkole jazdy Stokłosy
      • Gość: piotrek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.09, 10:13
        Dzięki za odpowiedzi. Stokłosa odpada - na wykłady mogę dojeżdżać, ale na jazdy
        to już przesada. Ile mniej więcej trwa kurs w tej szkole na Hetmańskiej (jak
        często teoria, itp.)?
        • Gość: Adam Re: Prawo jazdy IP: *.sattom.pl 26.08.09, 10:57
          U Stokłosy naprawdę warto! KIerujcie się rozsądkiem a nie
          wygodnictwem. "Na jazdy nie będę dojeżdżał, na teorię ewentualnie
          mogę..." proszę Was! Czy tak krótki okres zbawi Wasze szanowne tyłki?
          Przecież przede wszystkim trzeba brać pod uwagę zdawalność i opinie
          o szkole a nie czy daleko czy blisko-bo akurat te kryterium raczej
          nie zapewni Nam obiecujących wyników.
          • Gość: piotrek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.09, 14:08
            Rozmawiałem ostatnio ze Stokłosą - był nieprzyjemny i arogancki. Zdecydowanie
            nie chcę mieć nauki jazdy z takim człowiekiem. Po prostu odpada.

P.S. Czy ma ktoś numer do szkoły Machowskiego? Próbuję się dodzwonić na numer z
            internetu, ale już drugi dzień nikt nie odbiera.
            • pan-hiszpan Re: Prawo jazdy 23.10.09, 23:50
              Cóż, robiłem u pana Stokłosy kurs, nie powiedziałbym, że jest arogancki. On po
              prostu jest szczery i bezpośredni. Jest również bardzo rzetelny i dokładny,
              jednak OK, muszę przyznać, że jazda z nim to był stres, wytknie Ci najmniejszy
              błąd i cie skomentuje, bez chamstwa oczywiście, walnie prosto z mostu co sądzi o
              twojej jeździe, co może wydać się... nie wiem... "szorstkie", "ostre", ale nie
              aroganckie czy chamskie.
              Wszystko po to, abyś na drugi raz pamiętał. Wiesz, lepsze to, niż jakieś kiwanie
              głową, wzdychanie albo plucie Ci do ucha (czytaj: krzyczenie), jak to mają w
              zwyczaju niektórzy instruktorzy. Z takiej akcji, raczej się nie dowiesz, co
              zrobiłeś źle.

Być może są lepsze szkoły w Wałbrzychu, jednak gdybym miał znów robić kurs, to
              pewnie wziąłbym jego szkołę pod uwagę.
        • Gość: o boze ! Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.08.09, 06:21
          Do piotrek
          Jezeli ze swojej wygody zalozysz ze chcesz zeby instruktor po ciebie
          przyjezdzial to przelicz to sobie .
          umawiasz sie na 2 godziny jazdy. 30 minut masz dojazd do centrum czyli na tereny
          gdzie wlasciwie odbywaja sie egzaminy. tam sobie walczysz jakas godzinke a potem
          drugie 30 minutspedzasz na powrocie do domu albo na pojechaniu po jakiegos
          nastepnego kursanta ktory bedzietracil swoj czas zeby ciebie zawiezc do domu.

na moj gust powinienes brac pod uwage

opinie .popytaj znajomych

zdawalnosc niech cie nie interesuje bo to scieme jedna wielka jest bo na
          statystykach w poszczegolnych szkolach znajdziesz ludzi w sensie instruktorow
          krzoy sa z innych szkol. czyli pomylki tzw.

niech cie iteresuje jak daleko od centrum jest placyk zebys nie musial jezdzic
          calymi godzinami ,albo zeby nie bylo tak ze umawiasz sie na jazde i
          instruktorowi jest szkoda jechac na placyk bo skonczy sie tak ze bedziesz smigal
          po miescie a na egzaminie z placu nie wyjedziesz

popytaj tez znajmoych jakie maja auta w denej szkole. w sensie sprawne i jak im
          sie jezdzilo bo chyba nie chcesz jezdzic jakims szrotem.

pozdrawiam
        • Gość: Luka Re: Prawo jazdy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 16:14
          Z tego co pamiętam przy kursie na osobówkę, a było to jakiś czas temu, w Auto
          Szkole na Hetmańskiej 1, na teorię chodziło się jakieś 3 razy w tyg. Teraz
          otworzyli jeszcze jedną salę wykładową w mieście na Słowackiego 15, na moje
          szczęście mam tu bliżej i wyruszam na kat. A, zanim mi się sezon skończy :)
          Polecam i Pozdrawiam WSZYSTKICH motocyklistów :)
    • Gość: Ja Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 17:03
      Jedno wiem- absolutnie nie polecam Wiesława Felki z Autofanu!
      KOSZMARNY I BEZCZELNY! I NAWET NIE PRÓBUJE UCZYĆ. Do tego pali
      papierosy w samochodzie (jeden odpala od drugiego), jazda trwa 40
      min (w tym czasie zdarza się 15minutowa przerwa, bo musi wyskoczyć
      po drugie śniadanie do domu), każe jeździć na 2 biegu (góra), oprócz
      tego to złośliwy szowinista, który kobietom z góry mówi, że nie
      nauczą się jeździć. Strzeżcie się:/
      • Gość: adion Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 19:34
        Gościu pie...sz chyba głupoty jesli pali to pyta czy moze. a moze
        tobie nie pozwala . wiesz ze kończy wczesniej ale na koniec kursu
        dolicza pare godzin ktore przydaja sie przed egzaminem. ale jak
        jestes debilem to i tak nie zrozumiesz. wniosek jeden jezdzisz 30
        godzin pelnych lub nawet wiecej nie jest zlotowa. robilem tam i wiem
        jak bylo. a jak jestes z nie pelnego wytrysku to nawet 100 godzin ci
        nie pomoze. szukaj winy u siebie jak jestes gamon
      • Gość: aga Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.08.09, 19:36
        zgadzam sie jest ok a jak nie znasz sie na żatach to idz do zakonu
        po prostu jestes z innego swiata
        • Gość: piotrek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.09, 21:04
          A znacie może szkołę pana Łukasza Sztymaly? Jest dość nowa, więc ciężko o jakieś
          opinie o niej.
          • Gość: |Ja Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.08.09, 09:55
            I tu widać kulturę Pana Felki. "Niepełny wytrysk" i "gamoń" to
            wyrażenia wprost oddające jego sposób bycia i kulturę. NIGDY nie
            zapytał się mnie czy może zapalić, nie doliczył mi żadnych godzin
            (!!!) a na dodatek zlany potem śledzi wątki na forum aby na bieżąco
            dementować wszelkie informacje na swój temat. Żenada.
    • Gość: gość Re: Prawo jazdy IP: *.centertel.pl 27.08.09, 12:02
      zapytaj w ok centrum u marka stelmacha.dostosuje sie do twojego wolnego czasu i
      jak chcesz to możesz jeżdzić codziennie 0608657865
      • Gość: Mała czarna Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.08.09, 23:21
        Ja ci mogę szczerze polecić Jonasza Sieradzkiego za instruktora ze szkoły TOK
        mieszczącej się na Wieniawskiego 80.Facet jest na prawdę w porząsiu świetnie
        uczy,jest anielsko cierpliwy (co się rzadko instruktorom
        zdarza)uważny,konsekwentny,potrafi po 200 razy do znudzenia wszystko tłumaczyć
        aż załapiesz do tego jest sympatyczny,kontaktowy i wesoły.Nauka z nim jest
        bezstresowa i skuteczna.Ma bardzo wysoką zdawalność i szkoła mieści się na
        podzamczu co jest plusem.Ja miałam z nim dodatkowe godziny po oblanym egzaminie
        i zdałam poprawkę bez problemu :) (za drugim razem ale zawsze :P ) Miałam
        egzamin na 8,00 a on bez problemu umówił się ze mną na jazdy o 6,00 i mi jeszcze
        wszystko przypominał.Na prawdę polecam faceta bo to prawdziwy instruktor z
        powołania ;)
        Pozdrawiam.
        • Gość: Jaga Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:00
          Nie polecam Grzegorza Przybyłowicza. Totalna porażka.
          • Gość: piotrek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.09.09, 11:18
            Podbijam, bo szukam opinii na temat szkoły Ireneusza Niedzieli (na Rycerskiej).
            • Gość: niuisa Re: Prawo jazdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 12:07
              ja teraz zdaje u stokłosy jeżdżę z Ewą (cierpliwa wytłumaczy jazda bez stresu
              )polecam co prawda jestem przed egzaminem jeszcze mam jazdy ale szkoła fajna
              teorie szybko zdajesz jazdy dostosowane do twojego grafiku

Nic tylko z takim bestresowym nastawieniem isc na egzamin
              • Gość: kurs Re: Prawo jazdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 15:43
                Do Niedzieli proponuje pójśc bardzo dobrze wyposazona sala
                wykładowa ciekawy wykład i znakomita jazda
                • Gość: Mat Re: Prawo jazdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.09, 21:59
                  Polecam ci MOTO SZKOŁE TOMASZ ZAJĄC a zwłaszcza jazdy z panem Tomkiem
                  (właścicielem)jest bardzo wymagający ale zdałem za pierwszym razem bez
                  problemu:) Na jazdy umawiasz sie w wybranym przez ciebie miejscu np. po domem a
                  dojazd do miasta zajmuje ci najwyzej 10 min. a i tak czesto pojezdzisz dłużej.
                  • Gość: ktoś inny Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.09, 07:36
                    świetny temat.... tylko może napiszemy kilka zdań o wszystkich
                    szkołach nauki jazdy, bo jest ich tak wiele...
                    Ja robiłem prawko jakieś6 lat temu w schoolworld, instruktorem był
                    robert... nazwiska nie pamiętam. dobry nauczyciel ale samej szkoły
                    nie polecam.
                    słyszałem bardzo dobr opinie o stokłosie - polecam
                    niedziela na rycerskiej - stanowczo odradzam
                    auto szkoła pl.tuwima - dziewczyny odradzam!!!!!! ten gość to zbok
                    joker - spoko gość
                    przybyłowicz - a to różnie zależy jak traficie na instruktora
                    torus - ciężarowe i autobusy tak, no bo gdzie indziej, ale kat. B
                    odradzam same chamy i buraki

tyle szkół znam gdzie moi znajomi robili prawko i poznałem ich
                    opinie...
                    • Gość: kursant Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.10.09, 07:47
                      Auto szkoła jest na Podzamczu i na Słowackiego a nie na Pl.Tuwima.
                    • Gość: ziom. Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.11.09, 07:28
                      Szkoła jazdy ktora sie nazywa auto szkola juz dawno zostala przeniesiona na
                      podzamcze, niedawno otworzyli oddzial tej szkolyt na slowackiego.
                      natomiast na placu tuwima miesci sie inna szkola jazdy. NAzywa sie panda
    • Gość: luzak Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.10.09, 20:58
      Polecam ci szkołę jazdy w Spółdzielni Mieszkaniowej na podzamczu.Dobra cena,
      super wykłady, i bardzo cierpliwy instruktor który bardzo dobrze tłumaczy.Zdałem
      za 2 razem i jestem bardzo zadowolony.
      • Gość: ... Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 12:54

joker polecam
      • Gość: do luzak Re: Prawo jazdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.09, 18:20
        A napisz jeśli się orientujesz czy jest możliwość ratalna I czy
        trzeba byś obowązkowo na wykładach bo u mnie z zamianami w pracy
        ciężko,zgóry diękuje
        • Gość: luzak Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.10.09, 21:42
          Raty bez problemu a wykłady to już musisz porozmawiać z właścicielem ja
          chodziłem i dużo mi pomogły w dalszej nauce.Pozdrawiam
          • Gość: :) Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.10.09, 12:53
            U Niedzieli byłem. Na 1 jeździe zaczął mnie wyzywać, po paru minutach nie
            wytrzymałem i powiedziałem żeby zamknął mordę bo mu wpie...lę. Jak skończyliśmy
            jazdy odebrałem pieniądze, które wpłaciłem i sobie poszedłem do Sadeckiego i
            było spoko. Tak więc Niedzielę odradzam, chyba że chcesz komuś mordę obić
            • Gość: koko Re: Prawo jazdy IP: *.tktelekom.pl 30.10.09, 09:32
              Załatwiam prowo jazdy w Anglii prosze o kontakt prawkoanglia@gmail.com
          • Gość: :( Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 14:37
            raty masz w każdym osk wymóg rynku 0%
            bo nikt nie robi tego przez bank
            a szkoła w spółdzielni ma najgorszą zdawalność w Wałbrzychu
            a instruktora wywalili z poprzedniej pracy bo był do bani
    • Gość: Magda Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.10.09, 16:08
      Szczerze polecam "Carrus" zrobiłam kurs w 9tygodni.Miła atmosfera i
      dobre przygotowanie do egzaminu.
      • Gość: kuba Re: Prawo jazdy IP: *.16.73.lan.e-wab.pl 05.12.09, 18:05
        ja szczerze polecam szkołę Łukasza Sztymali. Robiłem kurs w innej ze szkół już
        wcześniej tu opisywanych (nie zbyt dobrze) i na egzaminie nawet z łuku nie
        wyjechałem a po dodatkowych godzinach dokupionych u Pana Łukasza zdałem bez
        problemu. Naprawde dobrze uczy, jest cierpliwy i dobrze tłumaczy. Jak chcesz
        zdać to tylko do niego.
        • Gość: ppp Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.12.09, 18:10
          Zrobiłem kurs u Niedzieli - jeżeli chodzi o teorię to była tragedia (słabo
          wyposażona sala), za to z jazd 100% zadowolenia (byle tylko nie jeździć z
          Niedzielą). Zdałem za 1 razem :)
    • Gość: kumpela Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.12.09, 19:05
      zgłos sie do zajaca na starym zdroju fajna szkola i super
      instruktorzy kurs tez nietrwa dlugo
    • Gość: t Re: Prawo jazdy IP: *.chello.pl 07.12.09, 19:12
      Hetmańska 1b AUTO SZKOŁA, polecam
      • Gość: k Re: Prawo jazdy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.09, 20:54
        hetmanskiej nie polecam
        • Gość: kursant Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.12.09, 08:46
          czyta, widze ze niektore wypowiedzi to zwyczajna reklama :)
          ja uwazam ze takie pisanie na forum moze tylko dac zamglony obraz odpowiedzi na
          postawione pytanie.
          lepiej osobiscie popytac znajomych. bedzie to informacja pewniejsza :)
          • Gość: instruktor Re: Prawo jazdy IP: *.17.127.lan.e-wab.pl 12.12.09, 01:23
            Przy wyborze szkoły jazdy nie należy do końca się sugerować
            statystyką zdawalności, bo co z tego że w jakiejś szkole zdawalność
            wynosi 40% jak ktoś bez predyspozycji do kierowania i tak nie zda
            egzaminu pomimo iż instruktor stanie na głowie.. Jeżeli ktoś jest
            dobry i czuje że będzie jeździł to powinien się raczej kierować ceną
            (im tańsza tym lepsza) w myśl zasadzie "MĄDREMU WYSTARCZĄ 2 SŁOWA, A
            GŁUPIEMU TO I REFERATU MAŁO.."
            • Gość: instruktor 2 Re: Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 21:29
              40 % to prawie 3 razy większa szansa na zdanie egzaminu niż 13%
              a jak uczy Marcin(ArekA) Marcina a sam głupi jak cielęcina ... to już
              nawet nie jest śmieszne

a propos załóż sobie zimówki bo się kursanci pozabijają
    • Gość: ciekawa Re: Prawo jazdy IP: 78.9.88.* 12.12.09, 15:08
      a co sadzicie o szkole jazdy prymus???
    • Gość: lotek Re: Prawo jazdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.12.09, 15:29
      idź najlepiej po rower
      • Gość: ciekawa Re: Prawo jazdy IP: 78.9.88.* 13.12.09, 11:05
        a Ty na hulajnoge
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka