Dodaj do ulubionych

Informatycy w Wałbrzychu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:34
Czy są tu jacyś informatycy ( programiści, admini, webmasterzy itp. ) ? Chodzi
mi o ludzi którzy są z wykształcenia i zawodu na codzień informatykami a nie
ludzi "którzy się znają na komputerach".

Ile zarabiacie na rękę miesięcznie ? Razem z wszelkimi fuchami na boku itp.
Też jestem w tym zawodzie i podobno za mało się cenię...
Dzięki z góry za sensowne odpowiedzi :)

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 15:50
      2 tysiace na reke miesiecznie na pelny etat webmaster/programista.
    • Gość: bywalec Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 18:07
      W Wałbrzychu kiedyś były komputery. Teraz nie ma ani jednego mainframe (inaczej
      niż w Krakowie, Katowicach , Wrocławiu czy Warszawie gdzie działaja centra
      komputerowe). Zarobki informatyków w Polsce, o ile pamiętam były badane w
      ramach ankiet ( praca magisterska ) przed paru laty. Większość prac
      magisterskich jest dostępnych na dolnoślaskich wyższych uczelniach, tam, jak
      sądzę, łatwiej znaleźć wiarygodne dane niż na forum lokalnym.
    • Gość: @tpark Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.16.162.lan.e-wab.pl 28.08.09, 23:17
      8 tys netto + premie
    • Gość: 1111111111111 Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 23:40
      Z wykształcenia to najczęściej jest dupa a nie informatyk, prawdziwy programista
      rodzi się z pasji i to taka osoba ma większą wiedzę, a wy po śmiesznych
      polibudach to wykute głąby.
      • Gość: Profesor Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 29.08.09, 02:12
        Jedyneczka.masz kompleks niedouka?
        • Gość: RTL Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 14:25
          Jaki niski poziom umiejętności oraz wiedzy nierzadko reprezentują informatycy po
          polibudach również mam możliwość dostrzec pracując we Wrocławskim NFZ, pomimo że
          ciągle mają miejsce inwestycje w infrastrukturę do zarządzania systemami to w
          dalszym ciągu od wielu lat wszystko działa na pół gwizdka, wolno i niestabilnie.
          Tych pseudo informatyków poważna robota najzwyczajniej przerasta, to są mośki od
          kompilowania prostych aplikacji i formatowania hdd z windowsem.
      • Gość: gg Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 12:22
        Trzeba miec pasje i skonczone studia :)
      • Gość: bywalec Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 17:41
        Niektórzy informatycy nie uważają większości programistów i adminów za
        informatyków. Informatyka to nauka teoretyczna podobnie jak matematyka
        astronomia, fizyka czy mechanika. Kimś innym jest mechanik samochodowy nawet po
        studiach a kimś innym mechanik kwantowy zajmujacy sie torią względności.
        Podobnie w informatyce , informatycy uważają że do uprawiania informatyki
        wystarcza kartka ołowek i pióro. Komputer ewentualnie - pecet to narzędzie
        zbędne przeznaczone dla enduserów , adminów i koderów ( nie informatyków).
        Ogólnie informatyka to nauka uprawiana przez informatyków, a informatyk to osoba
        uznana przez innych informatyków za informatyka (nawet doktorat. np pana
        Krzaklewskiego tu nie wystarcza). Kimś innym jest zdolny programista czy sprawny
        admin (nieźli rzemieślnicy) a kimś innym informatyk zajmujacy sie informatyką
        (teoria, publikacje, badania naukowe ).
        • Gość: tt Re: Informatycy w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 30.08.09, 11:44
          najgorsze jest to że ludzie wrzucają wszystkich informatyków do jednego wora.
          kto to jest informatyk ? programista, admin, webmaster, urządzenia wbudowane,
          maszyny przemysłowe. wszystko w jednym :D
          pracowałem w supporcie i moja kierowniczka kiedyś chciała żebym zrobił naszej
          firmie stronę internetową. jak powiedziałem że od tego są programiści ( php ) to
          babka po wyższych studiach i nastu kursach zrobiła takie oczy że dobrze ze miała
          okulary,bo musiałaby je zbierać z podłogi :D

proponuję żebyście wpisywali najlepsze akcje związane z durnymi przełożonymi. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka