fotodiagnoza 19.11.09, 10:12 nie obejrzałem całości ale podobał mi się moment gdy Maria Seweryn wyszła odebrać za Krystynę Jandę nagrodę dlatego, że w tym czasie gra w spektaklu w teatrze Polonia fotoforum.gazeta.pl/3,0,2050119,3,299,84517.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moi Kaczki stulecia IP: *.32.radom.pilicka.pl 19.11.09, 10:43 Oglądałam całość i cóż, nie powaliło mnie na kolana. Królikowski w roli prowadzącego wypadł tragicznie, kompletnie nie potrafił odnaleźć się w sytuacji, palił dowcipy, palił głupa, widać było, że między nim a Torbicką brak jest porozumienia. Poza tym raziła mnie u niego ta smętnie zwisająca muszka a raczej jej brak i jego niedopięta koszula. W końcu to była gala, a nie wiejska potańcówka u cioci Zosi. Karolak śpiewający piosenkę oryginalnie wykonywaną przez panią M. Ostrowską - dramat. Nie ta skala, nie te warunki wokalne. Bohosiewicz "Noce i dnie" wymiauczała, bez czucia, choć poprawnie. Swoim wykonaniem Va banque powalił mnie z kolei Szyc, który ponadto zasłużenie został uhonorowany Kaczką dla najlepszego aktora sezonu 2008/2009. Poziom wśród wręczających nagrody różny - od nieporozumienia w postaci panny Frycz z kolegą po klasę pani Anny Dymnej. Laureaci - w sumie nie byłam zaskoczona, ani w przypadku Kaczek stulecia, ani w przypadku nagród za sezon 2008/2009. Chociaż spodziewałam się większej liczby nagród dla "Wojny posko-ruskiej". Cieszy mnie fakt, że jedna z moich ulubionych aktorek, p. Janda została uhonorowana podwójnie :) Generalnie odniosłam wrażenie, że gala była przygotowywana "na szybko". Było drętwo i smętnie. Sytuację ratowała jak zawsze p. Torbicka i fajne występy Szyca, Górniak i Szcześniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kaczki stulecia IP: *.ny325.east.verizon.net 19.11.09, 16:43 Strasznie oblesna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Kaczki stulecia IP: 83.238.95.* 19.11.09, 17:55 no i wydziera się trzepiąc przy tym głową w każdym filmie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Kaczki stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 18:17 a co w tym bylo fajnego,moze tylko to,ze zamiast krecacej sie glowy -Jandy,zobaczylismy replike,zalosna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kaczki stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 10:54 Nie oglądałam wszystkich nagrodzonych filmów, ale widziałam "33 sceny..." Szumowskiej w czasie festiwalu "ERA Nowe Horyzonty"we Wrocławiu i nie zachwyciłam się. Film porusza niewątpliwie trudny temat, jak sobie radzić w sytuacjach ekstremalnych i bez wyjścia /umieranie bliskiej osoby/, ale sposób reakcji bliskich, nienaturalne dla naszej kultury sytuacje typu balanga po śmierci ojca, dziwaczna zachowanie "głównej bohaterki", która miota się od męża do kochanka jedynie mnie zniesmaczyły. Na "Tatarak" już nie poszłam, bo publiczne obnażanie nigdy mnie nie pociągało , a jednostajna gra Jandy bez względu na to, czy gra wybitną aktorkę, czy alkoholiczkę też mi już się znudziła. Ile można? Jak promujemy takie mierne kino i nieciekawych aktorów to trudno się dziwić, że nie zdobywamy nagród na żadnym liczącym się festiwalu na świecie. Nie wierzę, że nie mamy zdolnych aktorów, scenarzystów i reżyserów. Myślę, że mamy, tylko oni pewnie nie mają możliwości , żeby przebić się ze swoją twórczością. I mamy kino polskie jakie mamy; nieciekawe, nieoryginalne,nawet nieambitne, ale wręcz zaściankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Kaczki stulecia 21.11.09, 02:57 Dostosowując się do poziomu wypowiedzi (gość"gość"),mam pytanie:Dlaczego nie wręcza się "Złotych nietoperzy",przecież filmy oglądamy w ciemnościach ? Odpowiedz Link Zgłoś