Dodaj do ulubionych

07 wciąż się zgłasza

IP: 195.136.126.* 01.02.04, 18:13
O tak! Bond nawet nie umywa sie do Borewicza!! Ja chociaż mam dopiero
osiemnaście lat i nie do końca jestem w stanie pojąć realia lat 70' i
początku 80' to sporo odcinków "07 zgłoś się" znam już niemal na pamięć =)
Obserwuj wątek
    • yawokim Re: 07 wciąż się zgłasza 01.02.04, 19:23
      "Stąd też seriale w rodzaju "Ekstradycji" czy "Sfory", aczkolwiek
      profesjonalnie zrealizowane nie zagrażają popularności "07...". "

ze co??? profesjonalnie zrealizowane??? w tych serialach wszystko jest
      drewniane i zalosne...jak w klanie.... mozna toto ogladac po wypaleniu kabana,
      bo na trzezwo to niezabardzo...

07 zglos sie jest luzackie, dialogi sa fajne, wszystko na ludzka skal...i jes
      tez smieszne- moj typ- fronczeski jako alfons w osrodku wczasowych
      przemieszczajacy sie flamingiem ;]...

• Gość: jarek-nudziasz A jedna jest prawda.... IP: *.fastres.net 01.02.04, 20:06
        Ilu Polakom urosly rogi przy pomocy Arabskich kochankow ( za Allaha i Dolara)
        ich zon i narzeczonych.
        • Gość: Pepe DLACZEGO 007 ZGŁOŚ SIĘ JEST POPULARNY???? IP: *.albq.qwest.net 01.02.04, 20:29
          Bo rzeczywistość tego serialu jest bliżsa codziennosci przeciętnego Polaka
          (również dzisiejszego), niz EKSTRADYCJA czy inne tego tylu bajeczki ze świata
          naszych elit...... .
          Mało jest tu również podtekstów politycznych, a wręcz można znależć podteksty
          "anty-socjalistyczne" (jak kraj pod okupacja sowiecką, czy wspomniane
          perspektywy dla prostytutki, o samej postaci Jaszczuka, ośmieszającego swoja
          osobą dawny system nie wspominając), ale co najwazniejsze, w życiu przecięt
          człowieka, polityka i efery pojawiaja sie tylko o 19:30 na ekranie
          telewizora....
          a codzienność i stosunki miedzyludzkie są takie same jak 20 lat temu.......
          (nawet "dzi.." luksusowe sa nie dla przecietniaka,......., szarak robi to pod
          drzewkem za 50 PLN...... to samo co w tym serialu)
      • Gość: T.Lis Borewicz na PREZYDENTA!! IP: *.chello.pl 01.02.04, 20:22
        Borewicz na BREZYDENTA!!!!!!
      • Gość: jantsp 07 reaktywacja + decydujace przebudzenie, now IP: *.ibch.poznan.pl 01.02.04, 21:46
        potwierdzam opinie o profesjonalizmie "nowych" akcyjniakow. Przy nich kpt. Sowa
        to as.
      • Gość: Malin ostatnio po pijaku pod prąd jeździł IP: *.icpnet.pl 02.02.04, 07:39
        ostatnio po pijaku pod prąd jeździł po Warszawie ten co grał 07
        • stalowy_szczur1 Re: ostatnio po pijaku pod prąd jeździł 02.02.04, 12:29
          No nie tak ostatnio, ale jakieś trzy lata temu, i nie po Warszawie, ale po
          Krakowie. Co do "po pijaku"- to raczej nikt mu nic nie udowodnił (nie twierdzę,
          że był trzeźwy). Ale reszta się zgadza.
          Pzdr !
          Szyba
    • Gość: T. Lis Borewicz na PREZYDENTA!!!!!! IP: *.chello.pl 01.02.04, 20:21
    • Gość: k ANTY IRACKA PROPAGADNA CIA JUZ W TYTULE IP: 81.15.12.* 01.02.04, 20:45
      Przypadek? tajnedokumenty.com/irak.html
    • Gość: bunri gratuluje!!! IP: *.byu.edu 01.02.04, 21:47
      gratuluje, takie doktoraty podobnie jak doktoraty z socjologii czy
      psychologii sa spoleczenstwu wrecz niezbedne do zycia. nic dodac nic
      ujac, zwykle bicie piany.
      • Gość: kruk Re: gratuluje!!! IP: 5.5R* / *.bmwgroup.com 02.02.04, 09:31
        to ze tobie wystarczy do zycia pelne szklo i zagrycha
        nie swiadczy jeszcze o tym ze innym czyli reszcie spoleczenstwa tez
        buraku!!!
    • Gość: marrro Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 22:05
      [quote]Najbardziej eksponowana w filmie cecha MO (i przy okazji element
      perswazji) to skuteczność. Żadne śledztwo prowadzone przez Borewicza nie
      zostaje umorzone[/quote]
      A w serialach amerykańskich jest wiele odcinków, w których zostaje umorzone
      śledztwo...
      Proszę redaktora : jeśli stawia tezę, to niech używa argumentów, a nie
      naciąganych pierdyduszek.
      Pozdrowienia(mimo wszystko)
      • Gość: Hel Te.Lis IP: *.tulane.edu 01.02.04, 23:03
        Te reozwiazane sprawy to bylo o przewadze Boprewicza, a nie o amyrakanskich
        serialach.
        A tak a propos sukcesu 007,l to jego atutem jest ze kazdy odcinek jest jedna
        sprawa. Mozesz jakis w srodku opuscic i nic nie tracisz.
      • Gość: esmeralda Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.onlink.net 02.02.04, 00:34
        07 ma ten mimo wszystko elegancki klimat.Borewicz posluguje sie normalnym
        jezykiem,jest w jakims sensie dzentelmenem.W "Ekstradycji" i "Sforze" plyna
        potoki rynsztokowyvh slow, ktorymi jestesmy wszyscy zmeczeni.Rynsztok na
        ulicy,rynsztok w sejmie i senacie,rynsztokw prasie i TV.Przesyt chamstwa i
        prostactwa.Zreszta plugawy rynsztokowy jezyk jest typowy dla "tworczosci"
        Lubaszenki.
        Dlatego mysle ze do lask zaczyna powracac kultura , finezja i elegancja.
    • Gość: SZLOCHU Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 23:12
      Jeżeli Autorka pisze na ten temat doktorat, to szczerze jej współczuję. Obrona
      pracy doktorskiej na pewno się nie uda ze względu na bzdury wypisywane w tym
      artykule. Jej praca została co prawda nagrodzona, ale prawdopodobnie wynika to
      z chęci pokazania, że Polska przed 1989 rokiem była naszpikowana idiotyzmami.
      Ktoś chciał (pewnie w PRL-u był przeciw władzy)pokazać, że wszystko co w tamtym
      czasie powstawało było tandetne. Niestety nie mają racji, gdyż ja uważam, że
      ten serial jest dość przyjemny. Nie patrzę na możliwości finansowe i
      technologiczne (nie powinna autorka porównywać tego serialu do
      np. "Ekstradycji", gdyż jest to nie uprawnione. To tak jakby
      porównywać "Matrixa" do "Powrotu do przyszłości"), ale jeśli chodzi o grę
      aktorską to śmiesznym wydaje się fakt, że jest tu mowa o nieumiejętności
      grania. Aktorzy występujący w tamtym serialu, do tej pory grywają duże role
      (może oprócz Cieślaka, ale on jest teraz "politykiem"). Pozdrawiam i życzę dużo
      rozsądu. PS dla ciekawości, nie mam jeszcze lat 30-tu, więc nie jestem "starym
      komuchem.
    • Gość: Kizia Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.pomorzany.v.pl 02.02.04, 01:14
      I choćby Pietrusińska wygadywała niewiadomo co, serial będzie powtarzany.
      Argumentów za aż nadto.
    • Gość: Krzysztof K. Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 02.02.04, 03:20
      "Czterdziestolatek" i "07 zgłoś się" - to seriale, które przetrwały próbę
      czasu. Powstawały na obrzeżach wspaniałej polskiej kinematografii lat 70-tych i
      80-tych. Tym chyba można wytłumaczyć ich ponadczasowość. Chyba żyjemy w
      okresie potwornej zapaści naszego kina. Szczytem wszystkiego jest "Quo vadis" -
      co zdumiewające dzieło starego wyjadacza. Naszym twórcom polecam współczesną
      kinematografię hiszpańską i południowoamerykańską.
    • Gość: maciejo@op.pl Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 07:43
      "Hufiec Pracy czy PGR? Wujek, ja pod Grandem mam stówę za numerek". Mała
      poprawka do tekstu autorki o Borewiczu. Ta młoda laska nie powiedziała że ma
      stówkę za numerek tylko powiedziała, że "ja mam pod Grandem stówkę za jeden
      zrazik".
      • Gość: swebe Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.chello.pl 02.02.04, 14:05
        a zona ciazy nie usunela, pewnie wiele jest w calym doktoracie takich detali, idealnych
        dla tezy pracy i malo prawdziwych.
    • Gość: w51 GDYBY GŁUPOTA IP: *.gozg.com.pl / *.gozg.com.pl 02.02.04, 07:54
      miała imię i umiała fruwać to pani mgr Wajda unosiła by się w jej przestworzach.
      Z takimi objawieniami nie warto polemizować.
      Autorka i tak nic nie zrozumie.
      • Gość: AUGUST B.-W. Re: GDYBY GŁUPOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:01
        BRAWO!!!
        Wreszcie ktoś odważny. Ciekawe, czy autorka ma coś wspólnego z tym reżyserem.
        To by wiele wyjaśniało. Chyba Wajda zazdrości tego Borewicza Szmagierowi.
        Ale żeby wysługiwać sie rodziną. Fe!!! Polecam mój post niżej.
    • Gość: Wojtek Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 11:54
      I bardzo dobrze !
    • Gość: Świtek Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 11:56
      ten film ciekawie pokazyje sposób rozwiazywania , zagadek kryminalnych, 1
      odcinek 1 temat a nie jak współcześnie akcja ciągnąca się przez kilkanaście
      odcinków, Ciekawostka polega na przedstawianiu kolejna logicznych argumentów
      które są omawiane najczęściej z majorem, widz słyszy je i nie musi się
      domyślać.
      Schemat prosty i godny do naśladowania niestety współcześni reżyserzy tak
      bardzo chcą byść inni że nie wychodzi im to na dobre
      • stalowy_szczur1 Re: 07 wciąż się zgłasza 02.02.04, 12:43
        W dzisiejszych czasach nikt nie zajmuje się takimi duperelami jak np.
        pojedyńcze zaabójstwo. Bohaterowie muszą być ponurzy jak noc listopodowa,
        chlać "Jacka Daniellsa" lub "Johny Walkera" (a gdzie normalna ludzka wódeczka),
        a sprawy muszą mieć rozmach jak Enerdowska kulomiotka. "Ekstradycja" nie miała
        zadnego związku z realiami- te ruskie mafie, tajne przejścia, wysadzanie
        Kulturalnych Pałaców. Łapówki biorą wszyscy (Bilet do Frankfurtu- mój
        ulubiony), wszyscy kradną, zabijają. Temty były nieco bliższe życia. Nie
        wspomnę o fantastycznych dialogach, paradokumentalnych zdjęciach (wiele można
        się dowidziec o tych czasach), temat muzyczny mniam ! mniam ! czy fenomenalne
        postacie (Zubek, Jaszczuk, Ewa, Major). Wiele z postaci może mieć dalszy ciąg
        (gdyby Złocisty nie zginął, pewnie teraz chłopcy wchodziliby na giełdę, i byli
        szanowanymi biznesmenami), ale zgubienie jednego odcinak nie powodowało, że
        następnego nie dało sie zrozumieć (w "sforze" straciłem wątek po 15 minutach).
        I jedna sprawa nie została rozwikłana- przestępca niemalże umknął (miał wygrć w
        pierwotnej wersji scenariusza).
        Pzdr !
        Szyba
    • Gość: Łukasz Sie skacze, sie pływa... IP: *.biotech.univ.gda.pl 02.02.04, 13:48
      ...ciałko też mam zajebiste, bajerka jest.. Czemu nikt nie wspomniał o ostatnim
      odcinku przygód Borewicza?;)
    • Gość: AUGUST B.-W. Re: 07 wciąż się zgłasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 14:51
      Współczuję czytelnikom doktoratu, jeśli będzie on na tym poziomie co
      prezentowany artykuł. A z tą nagrodą dla artykułu to chyba jakieś jaja. Żeby o
      czymś pisać, to trzeba mieć emocjonalny stosunek do opisywanej rzeczy. Obojętne
      czy coś się lubi czy nie, to trzeba wiedzieć o czym się pisze. Tymczasem
      autorka naczytała się widocznie różnych opracowań, z wypocinami Barańczaka na
      czele, i wyszło co wyszło. Kolejny bzdet na zadany temat: Jak sobie mały Jasio,
      pardon, mała (?)Katarzynka, wyobraża ponure czasy PRL. Szanowna Pani, radzę
      sięgnąć do materiałów źródłowych drukowanych, pooglądać trochę filmów,
      porozmawiać ze świadkami tamtych lat, a mniej przejmować się obecną pisaniną i
      gadaniną jedynych sprawiedliwych, często młodszych niż syn porucznika
      Borewicza. Trochę odwagi, oryginalności i znajomości tematu, a być może praca
      będzie uratowana. A tak na marginesie, jeśli sie nie lubi zjawisk, o których
      się pisze pracę doktorską, to może lepiej zmienić temat. Po co męczyć siebie i
      innych?
    • Gość: AUGUST B.-W. WAJDY NA RESORACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:13
      Instytut Sztuk Audiowizualnych UJ. No, no!!!
      Jak to dumnie brzmi. Niczym sztukamięs.
      Ciekawe z czego się utrzymuje ten Instytut. Może z doktoratów pisanych przez
      niedowartościowane feministki. Albo z cyckania naiwnych.
      A poziom artykułu żenujący.
      Polecam korepetycje u Edigeya, Zeydlera-Zborowskiego i Kłodzińskiej. Oczywiście
      telepatyczne. Wtedy będzie szansa na zdanie matury. A Barańczaka do kosza!!!
      Jako książkę najgorszą.
      Ostatecznie mogę pomóc. Ale przedtem muszę poznać. Bo trzy koty w worku to za
      dużo...
    • Gość: AUGUST B.-W. LUDZIE, RATUNKU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:48
      To znowu ja. Wczytałem się w te wypociny jeszcze raz i stwierdzam, że jest
      gorzej niż było.
      Pełna tragedia.
      Po pierwsze: feministka - irytuje ją nagi kobiecy biust na ekranie w każdym
      odcinku.
      Po drugie: nie zna się na aktorstwie ani w ogóle na filmie, tzn. udaje, że się
      na czymś zna, ale skoro dopiero "z biegiem lat", jak napisała, zauważyła
      kiepskie aktorstwo, teatralne (!!!) ujęcia i zwykłą niedbałość,
      to znaczy, że co? Dawniej się podobało, a teraz nie wypada?
      Daj Boże, żeby dziś aktorzy zawodowi grali tak, jak wtedy amatorzy.
      Te wszystkie lansowane przez kolorowe pisemka gwiazdki naszej scenki
      najchętniej grające w reklamach mogą tylko marzyć o popularności
      bohaterów "07". A teatralne ujęcia? To jakieś przestępstwo? No, trzeba było
      udać znawczynię, koneserkę.
      Dobra, starczy.
      Jako temat rychłej habilitacji polecam: "KLASOWY INSTYNKT KAPITANA SOWY JAKO
      PRZECIWWAGA PODNIETY WYWOŁYWANEJ U FEMINISTEK W ŚREDNIM WIEKU W ZETKNIĘCIU Z
      PRAWDZIWYM ARTYZMEM STYMULOWANYM GŁĘBOKIM LIBIDO KOMISARZA HALSKIEGO".
      • Gość: Norman Re: LUDZIE, RATUNKU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 00:01
        Zgadzam się ze wszystkim powyżej, jako dyplomowany znawca tematu (ja już mam
        dyplom z Borewicza, a co, na zlocie byłem i II miejsce zająłem !), dużo
        komunałów, wytrychy i nieprawdziwe stwierdzenia. Polecam korepetycje w
        wątku "kto oglądał wczoraj Borewicza ?".

Norman, co sprzedał telewizor
    • Gość: buj w hutach jakie doktoraty taka i cała polska nauka, IP: 217.153.22.* 03.02.04, 14:44
      czekam jeszcze na habilitację z psa szarika, a potem to juz szanowna Pani,
      droga do członkostwa rzeczywistego w PAN otwarta, a moze nawet i perspektywie
      prezesura tej szacownej instytucji ?
    • Gość: AUGUST B.-W. WAJDA = ORLIŃSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 21:36
      Panie Orliński, obudź się Pan, chleb zabierają!!!
      Wypociny tej Pani dorównują, co wydaje się niemożliwością, Pańskim gazetowym
      dywagacjom na temat, jak to się uczenie określa, "ikon kultury masowej". Równie
      płytkie, amatorskie, naciągane, pryszczate, tendencyjne i pełne nieścisłości,
      słowem iście "gazetobiórcze".
      Jednak tej Pani służy ta pisanina jako przygotowanie do doktoratu. A co z
      Panem? Czyżby wystarczyła pochwała i klapsik od Naczelnego??? Niemożliwe. Taki
      ambitny chłopak...
    • Gość: Anna Polubiłam poniedziałki gdy w TV dali 07 zgłaś sie IP: 10.10.46.* 22.03.04, 16:34
      A w komórce mam zgadnijcie jaki stgnał?? pozdrawiam - to taki folklor i zarazem
      wspomnienie, ale o 23 to ja juz śpie jesli moja córcia mi pozwala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka