Dodaj do ulubionych

Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro...

04.01.10, 17:11
Bono bałwanom odkrył Amerykę, pardon Chiny.
Bez Bono wierzyli by nadal w... Amerykę.
Obserwuj wątek
    • Gość: clara veritas Młody idealista stary konformista IP: *.ingbank.pl 04.01.10, 17:13
      Młody idealista stary konformista. Fuj.
      • ubiquitousghost88 Clara jak woda w muszli 04.01.10, 17:29
        Gość portalu: clara veritas napisał(a):

> Młody idealista stary konformista. Fuj.
        • www.openmind.desk.pl artyści powinni płacić za swoją muzukę w radiu 04.01.10, 22:20
          to jest ich reklama i powinna być płatna
          nie dość że mają bezpłatną reklamę, radio płaci tantiemy to jeszcze bez przerwy
          kogoś oskarżają
          wg jednego z niedawnych artykułów 1/3 brytyjczyków ściąga w sieci
          wg artystów 1/3 społeczeństwa to przestępcy
          niech zaczną płacić za puszczanie swoich utworów w radiu, inaczej niech sami
          reklamują się w sieci jak każdy inny biznes

w magnetofonach, w płytach cd, w kopiarkach, wszędzie są ukryte opłaty dla
          artystów, w usa domagają się opłat za mp3 jako dzwonki w telefonach, to już jest
          szaleństwo
          to powinno być uregulowane prawem, nie powinniśmy na to pozwalać, łupić nas na
          każdym kroku

artysta chciałby w idealnym świecie aby nasze uszy i oczy działały po uiszczeniu
          opłaty
    • ptr0 Już po ptokach 04.01.10, 17:22
      Filmy są ściągane aż miło, może nawet bardziej niż muzyka. Tak panie Bono, ciężki twój los. Problem nie jest w tych co ściągają, bo gdyby im zablokować dostęp to i tak nie kupią płyt. Największy dla was problem to sprzedawanie pojedynczych mp3 przez sieć! Tego nie możecie przeboleć. Ceny są niższe niż singli w sklepach i można sobie wybrać z całego albumu co się chce. A za pozostały crap nie płacić. To was boli- że płyty CD przechodzą do lamusa.
      • ubiquitousghost88 Dziecino, tu szło o branie za mordę jak w Chinach 04.01.10, 17:32
        ptr0 napisała:

> Filmy są ściągane aż miło, może nawet bardziej niż muzyka. Tak panie Bono, cięż
        > ki twój los. Problem nie jest w tych co ściągają, bo gdyby im zablokować dostęp
        > to i tak nie kupią płyt. Największy dla was problem to sprzedawanie pojedynczy
        > ch mp3 przez sieć! Tego nie możecie przeboleć. Ceny są niższe niż singli w skle
        > pach i można sobie wybrać z całego albumu co się chce. A za pozostały crap nie
        > płacić. To was boli- że płyty CD przechodzą do lamusa.
    • waldemar591 Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... 04.01.10, 17:31
      W pewnych "kręgach" nie-padanie na kolana na dźwięk słowa "Bono" lub "U2" jest
      wręcz "myślozbrodnią"

"Muzyk znany ze swojego zaangażowania w walkę o prawa człowieka" powinien
      jeszcze zaproponować żeby karą za piracenie była czapa, chińskim wzorem na
      stadionie ... a podroby na handel.

Nigdy za gościem nie przepadałem ... do tego okazuje się, że to zwykły,
      przereklamowany palant.
      • Gość: stala_mzawka Re: Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.10, 18:48
        Jakoś nawet nie trafił mi do głowy pomysł ściągnięcia czegokolwiek U2 za darmo, więc ich płyty generalnie okupiam
    • Gość: chibono Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... IP: *.chello.pl 04.01.10, 17:33
      bono, wysuwaj do Chin, będziesz miał jak w raju
    • Gość: aurora Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 17:38
      jego smierdzacej muzyczki i tak nikt nie slucha
      a gdzie tu mowa o sciaganiu
      frajer.
      • ubiquitousghost88 Aurora była tylko jedna. Ta leningradzka. 04.01.10, 17:49
        Gość portalu: aurora napisał(a):

> jego smierdzacej muzyczki i tak nikt nie slucha
        > a gdzie tu mowa o sciaganiu
        > frajer.
    • Gość: Baron Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... IP: 195.42.249.* 04.01.10, 17:45
      Bono to dupek.
      • Gość: gosc w dom Re: Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to IP: *.szczecin.mm.pl 04.01.10, 18:10
        niech poki co kontroluje zwieracz, bo sie zdenerwuje i moze mu puscic.
    • pamejudd Bono - idiota 04.01.10, 17:59
      Ta wypowiedz dobitnie pokazala, jak zaklamani sa "zaangazowani" artysci z kregow kultury popularnej.

Kij mu w oko - jego muzyke mozna spuscic w toalecie pamietajac, ze teksty to tylko zlepek frazesow stworzonych do wyciagania kasy z kieszeni.
    • Gość: pit Bono Tze Tung IP: *.osiedle.net.pl 04.01.10, 18:22
      Właśnie moja niechęć do tego człowieka osiągnęła masę krytyczną, kolejny
      bolszewik z misją ratowania świata.
      • ubiquitousghost88 Poczucia humoru można i głupkowi pogratulować... 04.01.10, 18:55
        gość portalu: pit napisał(a):

> Właśnie moja niechęć do tego człowieka osiągnęła masę krytyczną, kolejny
        > bolszewik z misją ratowania świata.

...choć się takiemu(j)udaje jak ślepej kurze ziarno.
    • Gość: Ralf Bono: Internet można kontrolować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 18:25
      Panie Bono, mam Panu jedną rzecz do powiedzenia:
      Ugryź się w dupę ty chciwy draniu. Nie mam ani jednej twojej płyty
      i z pewnością już żadnej nie kupię, nawet jeśli twoja muzyka by mi się podobała.
    • vito3 Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... 04.01.10, 18:30
      jeszcze jeden pazerny discopolowiec
    • Gość: kupujacy plyty czekamy az HIV zrobi z Bono porzadek IP: *.acn.waw.pl 04.01.10, 19:09
      a moze to pierwsze efekty oddzialywania na mozg? Ciekawe ile sprzedaje w Chinach plyt - legalnie oczywiscie.
    • Gość: gosc Artyści to złodzieje ? IP: *.ip.netia.com.pl 04.01.10, 19:41
      Najgłośniej "łapaj złodzieja" krzyczy facet wyrywający torebkę staruszce.
      Podobnie jest z artystami. Dostają oni 3% haracz od czystych nośników.
      Jak chcę zrobić zdjęcie mojemu dziecku i wydrukować je na mojej drukarce to
      muszę zapłacić, haracz artystom od:
      - karty pamięci do mojego aparatu
      - twardego dysku
      - papieru do drukarki
      A jeśli chcę opublikować mój utwór i udostępnić go za darmo całemu światu, to
      też nie mogę zrezygnować z "opieki" OZZtów, które od mojego utworu odprowadzę
      pieniądze do uznanych artystów.
    • bestialstwo Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... 04.01.10, 23:01
      Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby w wypowiedzi dotyczącej ochrony
      praw autorskich dawać jako przykład Chiny... ;>
      • ubiquitousghost88 Zrozumcie the message! 05.01.10, 12:13
        bestialstwo napisał:

> Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby w wypowiedzi dotyczącej ochrony
        > praw autorskich dawać jako przykład Chiny... ;>

Czego innego dotyczyła wypowiedź Bono, a czego innego jej zamieszczenie w GW (i słusznie!).
        Bo, prędzej, czy później, świat pójdzie za przykładem Chin, czy mu się to podoba, czy nie.
    • Gość: jakko Bono: Internet można kontrolować. Tak jak to ro... IP: *.pzu.pl 07.01.10, 11:51
      Bono rzekł "Dziesięć lat powszechnej wymiany plików muzyczny pokazało jasno,
      że najbardziej na tym cierpią twórcy, zwłaszcza ci młodzi (...)"
      szczególnie cierpią na dwa sposoby:
      1. otwierając się na nowe kierunki rozwoju muzyki i ubogacając obycie w muzyce
      widzą, że nowego w muzyce jest bardzo dużo i że ciągle powstaje coraz nowsze.
      Tym samym młodzi artyści nie mogą zdecydować się, co chcą tworzyć i popadają w
      marazm.
      2. docierając ze swoimi nagraniami (a właściwie pirackimi kopiami) do
      odbiorców na całym świecie tracą wielkie pieniądze, bo przecież płyta młodego
      zespołu z Polski zeszła by w USA jak świeże bułeczki pozwalając na życie w
      luksusie, w willi nawet większej, niż kupił sobie szczodry, współczujący
      biednym Bono. Jest przy tym zupełnie nieważne, że muzyka takiego nieznanego
      zespołu z Polski staje się znana gdzieś za granicą - bo przecież to okradanie
      twórcy.

Podsumowując - lepiej, żeby młodzi twórcy w ogóle nie grali, żeby zostawili
      miejsce dla Bono, który będzie mógł dawać koncerty jeszcze przez 30 lat, aż
      zostanie jedynym muzykiem na całej kuli ziemskiej. Granie w czasach internetu
      jest dla młodych zupełnie nieopłacalne - a oto przecież chodzi w muzyce, o
      opłacalność... Przynajmniej liderowi U2 o to (i chyba już tylko o to) chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka