Dodaj do ulubionych

Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:26
Tu nawet nie ma co komentowac...glupota prokuratora bije pod niebiosa ktorych
tak broni.
Obserwuj wątek
    • Gość: krótko Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. IP: 78.8.105.* 04.03.10, 11:32
      Głupota Nieznalskiej jest poniżej poziomu ławeczki na siłowni. Oczywistym jest,
      że chodziło jej o wywołanie skandalu i rozgłos swojego "nieznalskiego" nikomu
      nazwiska
      • Gość: kiluś Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. IP: *.zvid.net 04.03.10, 12:40
        I o to chodzi.Mądry człowiek przeczyta i....przechodzi do innych spraw .Idiota
        drąży temat.Ty nędzny człowieczku nigdy nie dowiesz się co co było celem p
        Nieznalskiej.
        • Gość: mockturtle Szczęście że w Polsce nie zabija się policjantów IP: *.croy.cable.virginmedia.com 04.03.10, 13:11
          Jakie to szczęście że w Polsce nie zabija się policjantów, nie
          morduje się dzieci, nie gwałci kobiet, nie kradnie aut, praktycznie
          w ogóle nie ma w Polsce przestępczości, skoro prokuratura z nudów
          musi się imać takich spraw. Albo mam rację, albo ten prokurator to
          zupełne zero. Oczywiście nigdy nie posądzałbym jednak prokuratora o
          brak kompetencji, więc chyba jednak mam rację, no nie? :-)
          • klinikka Re: Szczęście że w Polsce nie zabija się policjan 04.03.10, 13:42
            o żadną popularność nie chodziło. Chodziło o instalację artystyczną, w której
            korzysta się z symboli i znaków. Pasja to genitalia przybite do krzyża. I tyle.
            Można to opatrzyć znie z taką, że Chrystus m9iał f_i_uta i ja_ja, i jeśli ktoś
            chce to udokumentować to jego sprawa i ma do tego pełne prawo, choćby to
            oburz\ało nie wiadomo ilu imbecyli.

Banda obraźliwych przewrażliwionych idiotów szukających kogoś do bicia i
            obłudnie tępo histerycznie miauczących coś o "obrażonych uczuciach"!
            Dowolny symbol religijny - poza sferą sacrum, tj. kontekstem świątyni i rytuału
            może być użyty w dowolny sposób.

sybol jedynie wewnątrz miejsca kultu moze byc obłożony sankcją prawną. Poza tym
            miejscem należy do każdego i do nikogo. W przestrzeni publicznej każdy może
            zrobić dowolną rzecz z dowolnym symbolem religijnym, ponieważ nie jest on
            niczyją własnością.
            A to że znajdą się histeryzujący "protestujący" kretyni to inna rzecz
            • orientespl Re: Szczęście że w Polsce nie zabija się policjan 04.03.10, 13:55
              klinikka napisał:
              [....]
              > sybol jedynie wewnątrz miejsca kultu moze byc obłożony sankcją prawną. Poza tym
              > miejscem należy do każdego i do nikogo. W przestrzeni publicznej każdy może
              > zrobić dowolną rzecz z dowolnym symbolem religijnym, ponieważ nie jest on
              > niczyją własnością.
              Czy może także powiesić go w sali lekcyjnej i w Sejmie??? Tak sobie pytam bo
              ciekawi mnie jak to skomentujesz i na wszelki wypadek dodaję, że sam jestem
              ateistą i antyklerykałem jak również nie jestem wyborcą PiS ani LPR. Smutny fakt
              zauważyłem, że fundamentaliści religijni i fundamentaliści laiccy,
              otwartościowcy z własnego nadania poprawnościowcy politycznie są bardzo do
              siebie podobni :-(((
              • klinikka Re: Szczęście że w Polsce nie zabija się policjan 04.03.10, 14:06
                orientespl napisał:

> klinikka napisał:
                > [....]
                > > sybol jedynie wewnątrz miejsca kultu moze byc obłożony sankcją prawną. Po
                > za tym
                > > miejscem należy do każdego i do nikogo. W przestrzeni publicznej każdy mo
                > że
                > > zrobić dowolną rzecz z dowolnym symbolem religijnym, ponieważ nie jest on
                > > niczyją własnością.
                > Czy może także powiesić go w sali lekcyjnej i w Sejmie??? Tak sobie pytam bo
                > ciekawi mnie jak to skomentujesz i na wszelki wypadek dodaję, że sam jestem
                > ateistą i antyklerykałem jak również nie jestem wyborcą PiS ani LPR. Smutny fak
                > t
                > zauważyłem, że fundamentaliści religijni i fundamentaliści laiccy,
                > otwartościowcy z własnego nadania poprawnościowcy politycznie są bardzo do
                > siebie podobni :-(((

jak sądzisz, czy zachodzi różnica w użyciu zgodnie z własną wizją symbolu
                religijnego w przestrzeni publicznej przez obywatela a użyciem tego symbolu - i
                to użyciem w duchu kultu religijnego, który ten symbol stale wykorzystuje - w
                przestrzeni publicznej przez instytucję życia publicznego?
                • Gość: orientespl Re: Szczęście że w Polsce nie zabija się policjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:12
                  Odnieś się proszę do zdania:
                  "W przestrzeni publicznej każdy może zrobić dowolną rzecz z dowolnym symbolem
                  religijnym, ponieważ nie jest on niczyją własnością" i wynikającego z niego
                  pytania czy w związku z tym można wieszać go w klasach i w Sejmie a nie
                  odpowiadaj pytaniem na pytanie bo to sztuczka z podręczników dla akwizytorów.
                  Interesował mnie co sądzisz też o niezwykłym mentalnym podobieństwie
                  fundamentalistów religijnych do fundamentalistów laickich. Naprawdę jestem
                  niewierzący i antyklerykalny ale tak przewrotnie pytam, z dbałości o higienę
                  intelektualną:-)))
                  • klinikka Re: Szczęście że w Polsce nie zabija się policjan 04.03.10, 14:34
                    odnieś się proszę do zdania będącego pytaniem:
                    "czy w związku z tym można wieszać go w klasach i w Sejmie " i zestaw go z
                    zagadnieniem różnicy zachodzącej pomiędzy użyciem zgodnie z własną wizją symbolu
                    religijnego w przestrzeni publicznej przez obywatela a użyciem tego symbolu - i
                    to użyciem w duchu kultu religijnego, który ten symbol stale wykorzystuje - w
                    przestrzeni publicznej przez instytucję życia publicznego.
                    Natomiast kwestię "niezwykłego mentalnego podobieństwa
                    fundamentalistów religijnych do fundamentalistów laickich" kwalifikuję jako
                    kwestię ogólnego podobieństwa fundamentalistów do siebie nawzajem.
          • Gość: Jurgi To porażka tego kraju… IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 13:44
            Mój komentarz do sprawy tu: Dupa – najlepszy symbol równości?
            • emeryt4405 Re: To porażka tego kraju… 04.03.10, 17:47
              Masz rację. Dupa to najlepszy symbol równości, bo każdy ma swoją.
        • Gość: p Wydaje mi się, że chodziło jej o rozgłos - to ma! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 14:19
          O cóż innego może chodzić normalnemu człowiekowi, jeżeli tworzy
          dzieło tego typu. Zakładam oczywiście, że p. Nieznalska jest
          normalna.
          Być może jest to błędne założenie, bo istotą dzisiejszej sztuki jest
          zrobienie nawet z najzdolniejszych artystów pokręconych skandalistów
          o zupełnie zwichrowanej psychice.

Niemniej rozgłos ma dokładnie taki jakiego mogła się spodziewać.
          Nazwisko rozsławione na Polskę i kasa lepsza niżby sam talent na to
          pozwalał.
          • klinikka Re: Wydaje mi się, że chodziło jej o rozgłos - to 04.03.10, 14:43
            Gość portalu: p napisał(a):

> O cóż innego może chodzić normalnemu człowiekowi, jeżeli tworzy
            > dzieło tego typu. Zakładam oczywiście, że p. Nieznalska jest
            > normalna.
            > Być może jest to błędne założenie, bo istotą dzisiejszej sztuki jest
            > zrobienie nawet z najzdolniejszych artystów pokręconych skandalistów
            > o zupełnie zwichrowanej psychice.
            >
            > Niemniej rozgłos ma dokładnie taki jakiego mogła się spodziewać.
            > Nazwisko rozsławione na Polskę i kasa lepsza niżby sam talent na to
            > pozwalał.

chodziło wyłącznie o pracę, o obiekt artystyczny, o dzieło. To wszystko.
            natomiast to tanie doszukiwanie się w tym geście chęci wzbudzenia sensacji itp.
            jest żałosne.
            Jak chcesz mierzyć talent wedle twojej wiedzy artystycznej? Umiejętnością
            wykreślenia perspektywy centralnej w obrazie? Studium postaci? Operowanie światłem ?
            Zapewniam cię, że to, co ty nazywasz "sztuką", "obrazem", "malarstwem" P.
            Nieznalska ma w małym palcu
            • ethebor Re: Wydaje mi się, że chodziło jej o rozgłos - to 04.03.10, 23:17
              I zupełnie nie zdawała sobie sprawy, jak to "dzieło" zostanie odebrane. Artysta
              który nie ma pojęcia o kontekście w którym tworzy?
              Co do perspektywy centralnej, studium postaci i operowania światłem ciężko się
              wypowiedzieć bo w tym dziele istnieją w stopniu minimalnym. Czy ma w małym
              palcu... Studium postaci raczej ograniczyła do jednej części postaci. Poza tym
              nie rozumiem dlaczego drogi przedmówco piszesz o instalacji jako o obrazie
              (czyżbyś nie wiedział o czym się wypowiadasz?)
              Czy to jest sztuka? Są różne kryteria, ale sztuka jest wieczna, wątpię by o tym
              "dziele" ktoś pamiętał za jakieś marne 500 lat.

PS: w dyskusji wypada pisać Ty dużą literą.

klinikka napisał:
              > chodziło wyłącznie o pracę, o obiekt artystyczny, o dzieło. To wszystko.
              > natomiast to tanie doszukiwanie się w tym geście chęci wzbudzenia sensacji itp.
              > jest żałosne.
              > Jak chcesz mierzyć talent wedle twojej wiedzy artystycznej? Umiejętnością
              > wykreślenia perspektywy centralnej w obrazie? Studium postaci? Operowanie świat
              > łem ?
              > Zapewniam cię, że to, co ty nazywasz "sztuką", "obrazem", "malarstwem" P.
              > Nieznalska ma w małym palcu
      • Gość: JaYahveBog Twoj Re: W Polsce stosunek seksualny z ofiara gwaltu... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.10, 16:18
        to rodzaj terapi seksualnej.
        Tak twierdzil na przesluchaniu przez policje w Bostone, ksiadz
        Kramek z Polski, oskarzony o gwalt na nieletniej, ktora byla ofiara
        gwaltu.
        Po odbyciu wyroku teraz w Polsce naucza malolatow religii:))
      • Gość: JaYahveBog Twoj Re: Glupota zboczonych katolikow IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.10, 16:29
        Gość portalu: krótko napisał(a):

> Głupota Nieznalskiej jest poniżej poziomu ławeczki na siłowni.
        Oczywistym jest,
        > że chodziło jej o wywołanie skandalu i rozgłos
        swojego "nieznalskiego" nikomu
        > nazwiska

Glupole to Ci co ida ogladac a potem robia szum. Nie podoba sie nie
        ogladaj. A odpieprz sie od tego co ja lubie, lub co chce zobaczyc.
        Wlasnie tacy idioci robiac rozglos, robia tez nie oczekiwana przez
        nikogo reklama.
        • jankbh Skasować paragraf o obrazie uczuć religijnych 04.03.10, 17:14
          Oni nawet nie poszli oglądać - ich uczucia obrażono przy pomocy
          telewizji, co już zakrawa na paranoję. W ten sposób to każdy może
          się poczuć dowolnie obrażony, w dowolnym miejscu i w dowolnym
          czasie. Jedyne wyjście to skasować odpowiednie przepisu o uczuciach
          religijnych, bo przecież już samo istnienie niektórych religii, jak
          np katolicyzmu, jest obrazą dla innych uznanych religii - to co,
          skazać wszystkich wiernych za obrazę?
    • Gość: M. Mam nadzieję, że będą ją ciągać następne 8 IP: 193.201.167.* 04.03.10, 11:32
      i tepe babsko mające w pogardzie życie w społeczeństwie wyda majatek
      na adwokatów.
      • cleryka Prokurator chce... 04.03.10, 11:35
        zdobyć taka samą popularnośc,jaką zdobyła p.Dorota? Ej,tepak!
      • Gość: kara ? IP: *.sopot.wirt.pl 04.03.10, 11:41
        a tępe trolle będą wpisywać komentarze ziejące jadem.

Polska za wyrok skazujacy Nieznalską narazi się na ogromne
        odszkodowanie za naruszenie art. 10 Europejskiej Konwencji Praw
        Człowieka, czyli naruszenie wolności słowa, w którym niewątpliwie
        mieści się wolność wypowiedzi artystycznej. Przy wyrokach ETPC na
        ten temat, praca Nieznalskiej to bułka z masłem.
        • Gość: izi drajwer Re: ? IP: *.era.pl 04.03.10, 12:03
          Cóż, ten niby-artystce chodziło o to, że będzie Znalska, a nie Nieznalska, więc
          czym tu się podniecać, przecież sprawy idą takim torem, jaki sobie wymyśliła.
          • Gość: mockturtle Michelangelo - koniec mitu IP: *.croy.cable.virginmedia.com 04.03.10, 13:14
            Michałowi Aniołowi tak naprawdę to też chodziło o sławę i, o zgrozo,
            pieniądze, a nie tylko o piękne aniołki w Kaplicy Sykstyńskiej. Ot
            taka swołocz, te artysty.
            • orientespl Re: Michelangelo - koniec mitu 04.03.10, 13:39
              z tym, że Michał Anioł to miał talent.....
            • Gość: tay Re: Michelangelo - koniec mitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:22
              Nie swołocz, tylko coś jeść muszą.
          • maruda.r Re: ? 04.03.10, 18:41
            Gość portalu: izi drajwer napisał(a):

> Cóż, ten niby-artystce chodziło o to, że będzie Znalska, a nie Nieznalska, więc
            > czym tu się podniecać, przecież sprawy idą takim torem, jaki sobie wymyśliła.

To spekulacja. Przypominam aferę z teatrem Wierszalin w roli głównej. Chodziło o
            przedstawienie "Ofiara Wilgefortis", w której święta Wilgerfortis została
            przedstawiona jako ukrzyżowana brodata postać z wyeksponowanymi piersiami.
            Wywołało to furię katolickich fundamentalistów, którzy koniec końców okazali się
            kompletnymi kretynami - bo owa święta od wieków jest przedstawiana jako
            ukrzyżowana kobieta z brodą.

Czy teatrowi Wierszalin chodziło o głośny skandal? Nie, burzę wywołali kretyni,
            którzy być może sami chcieli zaistnieć.

Podobnie z Nieznalską. Równie dobrze mogę przyjąć, że chodziło o polityczny
            rozgłos rzekomo znieważonych trzecioligowych polityków.

• sharn1 Re: ? 04.03.10, 12:03
          Chyba sobie kpisz. Są granice wolności słowa. Jeśli homoseksualistę
          nazwę publicznie "pedałem" muszę się liczyć z odpowiedzialnością
          karną. Jeśli stwierdzę, że murzyni są głupsi od białych i żółtych
          także.

Nieznalska łamie obowiązujące w Polsce prawo:

Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając
          publicznie przedmiot czci religijnej
          lub miejsce przeznaczone do
          publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie,
          karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Koniec kropka.
          • Gość: kara Re: ? IP: *.sopot.wirt.pl 04.03.10, 12:16
            nie kpie sobie- niznalzska nie nazwała homoseksualicty pedałem... to
            po pierwsze, po drugie w sprawie k.k.- jak mówię, po pierwsze nie
            takie ETPC rzeczy widział....

po drugie, Nieznalska nie miała najmniejszej ochoty nikogo
            znieważać, w prawie karnym najpierw zamiar musisz udowodnić....
          • pvf Re: ? 04.03.10, 12:16
            Najlepiej tą panią spalić na stosie. A wszystkich, którzy krytykują kościół
            katolicki pozamykać w więzieniach.
            • zdzicho_waciak Re: ? 04.03.10, 12:34
              Po co od razu na stos? Można ją przecież wysłać do komory gazowej, do łagru lub
              kazetu, rozstrzelać i zakopać w jakimś lesie, zamęczyć w celi... Ateiści byli
              dużo sprawniejsi i skuteczniejsi w uciszaniu tych, którzy ośmielili się
              krytykować ich nowe, wspaniałe światy...
          • Gość: sahib strasznie latwo was obrazic IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.10, 12:17
            ciekawe, czy Jezus tez obrazal sie rownie czesto. Pytanie, czy w ogole sie obrazal.
            • konread Re: strasznie latwo was obrazic 04.03.10, 12:28
              Gość portalu: sahib napisał(a):

> ciekawe, czy Jezus tez obrazal sie rownie czesto. Pytanie, czy w ogole sie obra
              > zal.

Zdarzało się - wyrzucenie protoplastów Rydzyka, czyli kupców ze świątyni.
              • klinikka Re: strasznie latwo was obrazic 04.03.10, 14:51
                konread napisał:

> Gość portalu: sahib napisał(a):
                >
                > > ciekawe, czy Jezus tez obrazal sie rownie czesto. Pytanie, czy w ogole si
                > e obra
                > > zal.
                >
                > Zdarzało się - wyrzucenie protoplastów Rydzyka, czyli kupców ze świątyni.

obrażają się jedynie chamy albo idioci.
          • sidian Re: ? 04.03.10, 12:27
            Pamietaj, ze od kiedy jestesmy w Unii Europejskiej sprawa nie jest tak prosta.
            Jesli istnieje unijne prawo bedace w sprzecznosci z tym artykulem, to nie ma on
            zastosowania rowniez w prawie lokalnym :).

Niemniej jednak zgadzam sie, ze granice wolnosci slowa istnieja i musza byc
            przestrzegane. Pomimo tego, ze jestem ateista i nie wierze w zadnego z waszych
            bogow irytuje mnie, kiedy ktos tych bogow obraza. Niezaleznie od tego, o ktorym
            bogu akurat mowimy.

Jednak rownie bardzo irytuje mnie, jak wyznawcy tych samych bogow obrazaja
            innych i narzucaja im swoj jedyny sluszny punkt widzenia walczac o sumienia
            tych, ktorzy sie z ich swiatopogladem nie zgadzaja. Tym samym zaczne potepiac
            wieszanie czlonkow na krzyzach w momencie, w ktorym kosciol wreszcie utraci swoj
            wplyw na panstwo, przestanie sie legitymowac poparciem calego spoleczenstwa RP i
            w koncu przestanie naciskac na regulowanie w polskim prawie zasad obowiazujacych
            katolikow (np. w sprawie aborcji).

Jesli wiec kosciol chce byc szanowany, to niech szanuje rowniez innych i swoich
            praw naucza podczas mszy a nie wykladow z prawa karnego.
            • Gość: Drevniak Też jestem ateistą i śpieszę Cię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:38
              ....poinformować, że Chrześcijaństwo, Islam i Judaizm to religie monoteistyczne
              więc nie ma logicznej możliwości aby np. Żyd sądził, że wierzy w innego Boga niż
              Muzułmanin czy Chrześcijanin. A tak poza tym to całkowicie się z Toba zgadzam:-)
              • pe11 Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 12:47
                Gość portalu: Drevniak napisał(a):

> ....poinformować, że Chrześcijaństwo, Islam i Judaizm to religie monoteistyczne
                > więc nie ma logicznej możliwości aby [...]

mowa o religii, a religia nie rządzi się prawami logiki

notabene, mylisz się - jest w 100% odwrotnie niż napisałeś
                • zdzicho_waciak Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 12:54
                  "mowa o religii, a religia nie rządzi się prawami logiki"

Dokładniej rzecz ujmując - to składowa religii, jaką jest wiara nie musi
                  kierować się logiką... Natomiast sama logika ma swoje miejsce w innych
                  składowych religii - np. w teologii. Nieprzypadkowo największy rozkwit logiki
                  filozoficznej przypada na średniowiecze...
                  • maura4 Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 14:45
                    Jasne , szczególnie jak teologia zaczyna logicznie tłumaczyć boga
                    jednego, ale we trzech. Kiedy nie ma postaci, nie jest bytem a
                    jednak jest. Kiedy logicznie tłumaczy niepokalane poczęcie, choć
                    wiadomo, że to niemożliwe, albo wniebowzięcie. Nie ciągnę dalej, bo
                    zaraz głowa mnie rozboli, jak będę usiłowała cokolwiek zrozumieć.
                    • zdzicho_waciak Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 15:05
                      Może najpierw sobie coś poczytaj, a potem się wypowiadaj... Albo może jednak nie
                      - jeszcze cię głowa rozboli...
                • Gość: Drevniak Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:00
                  Wyjaśnij proszę, na czym polega błąd logiczny w rozumowaniu, które
                  przedstawiłem. Tak na wszelki wypadek - nie ja wpadłem na ten pomysł:-)))
                  • sclavus Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 13:22
                    Też nie wiem dlaczego jest odwrotnie, ale ... żyd nie musi sądzić,
                    że wierzy w innego boga niż chrześcijanin czy muzułmanin bo to wie!
                    Takoż wiedzą to i chrześcijanin i muzułmanin - bóg bowiem, tych
                    trzech religii, jest ten sam...
                    Bez względu na to czy będzie nazywany Pan Bóg, Allah czy Jahwe...
                    • orientespl Re: Też jestem ateistą i śpieszę Cię... 04.03.10, 13:38
                      Bo o tym właśnie (pod nickiem Drevniak) pisałem parę postów wyżej....
            • przemyslaw47 Re: ? 04.03.10, 13:21
              do Sidian

m/innymi napisałeś..jeżeli kościół chce być szanowany, to niech szanuje innych i
              swoich praw...
              "swoich praw" - takim prawem jest V przykazanie - NIE ZABIJAJ
              pytam skromnie, co robią kapelani w wojsku???? błogosławią idących zabijać?/sami
              nie idą do boju jak w przeszłości..stosy płonące,wyprawy
              krzyżowe, słynne dzieło "młot na czarownice?/ jak Judasz umywają ręce,
              sami nie biorą udziału w zabijaniu!! Fałsz, obłuda zakłamanie.
              Wszystko oparte na tych trzech stwierdzeniach UPADA!!! kwestia czasu.
              Hitlerowcy też mieli na pasach napis...lucyfer z nami?
              • Gość: gott mit uns Re: ? IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.10, 13:34
                Foto
            • Gość: Anatol Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:28
              Europejski Trybunał Praw Człowkieja nie jest organem Unii Europejskiej.
              Sygnatariuszami Europesjkiej Konwencji Praw Człowieka, którą stosuje ten
              trybunał staliśmy się już w 1993 roku
          • Gość: kosmo Re: ? IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 04.03.10, 12:32
            > Chyba sobie kpisz. Są granice wolności słowa. Jeśli homoseksualistę
            > nazwę publicznie "pedałem" muszę się liczyć z odpowiedzialnością
            > karną. Jeśli stwierdzę, że murzyni są głupsi od białych i żółtych
            > także.
            >
            > Nieznalska łamie obowiązujące w Polsce prawo:

jesteś zwolennikiem tzw. politycznej poprawności? Odwołujesz się do tej
            filozofii w swoich argumentach.
          • Gość: ja Re: ? art. 53 ust. 6 Konstytucji RP stanowi: IP: 212.244.170.* 04.03.10, 12:33
            "Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w
            praktykach religijnych".
            Wieszając krzyże w przestrzeni publicznej - katole naruszają to prawo i ZMUSZAJĄ
            innowierców i ateistów do znoszenia obecnosci symbolu wiary. To może dla
            równowagi - POZWOLIC innym na dowolna interpretację takowych symboli? Może to
            nauczy katolików szacunku dla symboliki i nie będą krzyży podtykać pod nosy innym.

• maxx-1 Re: ? 04.03.10, 12:44
            sharn1 napisał:

> także.
            >
            >
            > Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając
            > publicznie przedmiot czci religijnej
            > publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie,
            > karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
            >
            >
            > Koniec kropka.

Religia, w ktorej istnieja przedmioty czci religijnej to poganstwo.
            W religiach monotesitycznych, a taka jest chrześcijaństwo, czci sie Boga, a nie
            kawalek metalu, drewna, plotna itp...
            • Gość: Drevniak Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:01
              A słyszałeś o profanacji Tory?
            • je2bny Re: ? 04.03.10, 14:26
              maxx-1 napisał:
              > Religia, w ktorej istnieja przedmioty czci religijnej to
              poganstwo.
              > W religiach monotesitycznych, a taka jest chrześcijaństwo, czci
              sie Boga, a nie
              > kawalek metalu, drewna, plotna itp...
              ================================
              Zapomniałeś zaznaczyć, że bogiem faktycznym jest "mamona", tak
              upragniona.
              >>>593 r. Papież Grzegorz I wprowadził wiarę w czyściec, dla
              uzdrowienia finansów kurii rzymskiej poprzez sprzedaż odpustów od
              kar czyścowych.

726 r. W Rzymie zaczęto czcić obrazy.

- Kościół rzymski z Dziesięciu Boskich Przykazań usunął drugie,
              które brzmi:
              "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest
              na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w
              wodach pod ziemia. Nie będziesz się im kłaniał ani służył"
              - Otwarło to drogę do handlu obrazami, szkaplerzami, krzyżami,
              posagami itp. Przykazań jednak musiało pozostać dziesięć. Podzielił
              wiec kościół ostatnie przykazanie, mówiące o nie pożądaniu ani żony,
              ani osła, ani wolu, na dwie części i odtąd katolicy maja tez
              Dziesięć Przykazań.<<<
              Bez komentarza.
          • klinikka Re: ? 04.03.10, 13:47
            sharn1 napisał:

> także.
            >
            >
            >
            >
            > Koniec kropka.

kretyński zapis, który nie powinien mieć miejsca. Nie ma wyższej wartości dla
            istoty ludzkiej niż wolność zwłaszcza wypowiedzi.
          • je2bny Re: ? 04.03.10, 14:10
            sharn1 napisał:

> Chyba sobie kpisz. Są granice wolności słowa. Jeśli
            homoseksualistę
            > także.
            >
            >
            lub miejsce przeznaczone
            do
            >
            >
            > Koniec kropka.
            ================================
            Ciebie chyba zaraz po urodzeniu się, położnik klepnął w główkę, a
            nie jak zawsze w zadek, albo podczas chrztu szaman nalał na nią
            za dużo wody i skąd "wodogłowie".
            Tak "pięknie" podpierasz się prawem, a co z tymi, których Ty obrażasz
            tzn. niewierzących itp. Masz pozdrowienia od Kalego.
            ---------------------------------------------------------
            Ktoś, kto nie ma merytorycznych argumentów w danym temacie, a
            przeważnie, gdy chodzi o sprawy zwiaząne z religią
            lub kościołem katolickim, zawsze jeszcze może sięgnąć po jedyny
            argument =-= obraza uczuć religijnych.
            Ten sposób rozumowania niektórych nazywam "cios poniżej pasa", gdyż
            tak postępuje pięściarz, który chce za wszelką cenę
            zostać zwycięzcą na ringu, a to jest niegodne nie tylko jako
            sportowca, ale również jako człowieka.

A tym bardziej niegodne kogoś, kto mieni się ""katolikiem"" i kto
            potrafi ""pięknie mówić i podle postępować"".
            ------------------------------------------------------
            Czego, jak czego, ale durni w Rzeczpospolitej Parafialnej nie
            brakuje.
            • Gość: Drevniak aka orien Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:15
              A Ty nieszczęśniku jesteś tak samo zapiekły i tym samym jadem ziejesz co Rydzy i
              jemu podobni. Ktoś tu już pisał o podobieństwie mentalnym fanatyków religijnych
              i lewaków. Na wypadek jakbyś chciał mnie atakować to informuję, żem ateista i
              antyklerykał (ale nie wojujący) i na PiS anie LPR nie głosowałem....
          • maura4 Re: ? 04.03.10, 14:39
            A jakby tak na nowo odczytać wymowę dzieła Nieznalskiej pod kątem
            nowych informacji, które wtedy nie były znane wszystkim. Myślę o
            seksskandalach w wielu państwach z katolickimi duchownymi w rolach
            głównych- oprawcy i dziećmi jako ofiarami ?. Czy męskość ukrzyżowana
            nie nabiera innego znaczenia?. No i czyje, i jakie uczucia są
            obrażone ?. Wiernych ?.
        • Gość: Anatol nie koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:53
          nie koniecznie, sprawa Nieznalskiej dotyczy moralności, a moralność co często
          podkreśla ETPCz jest suwerenną sprawą każdego kraju.
          Potwierdzają to wyroki w sprawach austriackich i szwajcarskich.
          Jak zauważa ETPCz w wyroku Mueller i inni przeciwko Szwajcarii: "z systemów
          prawnych i społecznych krajów członkowskich konwencji nie można jednak
          wyprowadzić jednolitej europejskiej koncepcji moralności. Dlatego sędzia
          krajowy, który pozostaje w bezpośrednim i trwałym kontakcie ze społeczeństwem
          swojego kraju, jest w lepszej sytuacji, niż międzynarodowy, by dokonać oceny,
          czy "restrykcja" lub "kara" jest konieczna.
        • Gość: p Ale przecież jej o rozgłos chodziło!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 14:24
          Chciała wywołać skandal - wywołała.
          Chciała być znana i wypromować nazwisko - tak jest.
          Chciała wzbudzić emocje - udało się

Więc o co chodzi, co za problem ?

Wolność ma pewne granice. Tą granicą są prawa drugiego człowieka.
          W takich jak ta sytuacjach zawsze należy zadać sobie pytanie "A co by
          było gdyby to była Gwiazda Dawida, godło Niemiec, twarz prezydenta,
          albo rabina zamiast księdza, lub homoseksualiści zamiast katolików"
          Też byś wtedy bronił p. Nieznalskiej?
      • maxx-1 Re: Mam nadzieję, że będą ją ciągać następne 8 04.03.10, 12:40
        Gość portalu: M. napisał(a):

> i tepe babsko mające w pogardzie życie w społeczeństwie wyda majatek
        > na adwokatów.

Widzę, ze nie masz pojecia o procedurze sadowej. Ona ma adwokata z urzedu.
        To Ty za niego placisz! I reszta podatnikow.
        Prokuratura woli zajmowac sie takimi duperelami niz scigac rzeczywistych
        przestepcow, bo ci moga byc nebezpieczni.

• Gość: polka Re: Mam nadzieję, że będą ją ciągać następne 8 IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 13:40
        Dziki kraj!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: LEX Re: Mam nadzieję, że będą ją ciągać następne 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:54
        Nie moherowy kretynku!!! to spoleczenstwo czyli my wydamy pieniadze na kolejne
        sprawy zakladane przez zdebilala prokurature przeciwko p.Nieznalskiej, a kazdy
        wyrok przeciwko niej bedzie zaskarzony w Strassburgu i panstwo bedzie placilo
        odszkodowania z pieniedzy podatnikow zyebie!!!
      • Gość: andzia kapiszon Re: Mam nadzieję, że będą ją ciągać następne 8 IP: *.static.espol.com.pl 04.03.10, 14:18
        Wierzejska, to Ty ?
      • Gość: JaYahveTwoj Bog Re: Mam nadzieję, że ........ IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.10, 15:03
        Gość portalu: M. napisał(a):

> i tepe babsko mające w pogardzie życie w społeczeństwie wyda
        majatek
        > na adwokatów.
        ze temu popieprzonemu prokuratorowi ktos obetnie jego genitalia i
        gwozdziem z wlasciwego drewna(by nie ozyly:)) przybije do krzyza
        jako relikwie w Swiatyni Opatrznosci.
        Toz hooj Sw.Wita przez stulecia byl wystawiony na pokaz w gablocie w
        jednym z klasztorow Italii.:))
      • Gość: JaYahveTwoj Bog Re: Mam nadzieję, że ........ IP: *.nwrknj.east.verizon.net 04.03.10, 15:11
        rozkazuje Wam obciac hooja kazdemu klesze ktory sprowadza na zla
        droge moralna nieletnich. I tym ktorzy plodza dzieci w nieprawym
        lozu.:))
    • zyks Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... 04.03.10, 11:43
      Po prostu: Dorotka ma dobre układy w prokuraturze i jak ma kłopoty z weną
      twórczą, albo potrzeba trochę gotówki i przydałoby się coś opylić, daje
      chłopakom cynk, żeby przypomnieli mediom o jej istnieniu, męczęństwie i jej
      ciekawych, kontrowersyjnych produktach. W następnym ruchu radzę prosić o azyl
      (jest prześladowana!) w jakimś demokratycznym, tolerancyjnym kraju. To będzie
      hit na skalę międzynarodową. I bdb!:)
      • spluwa-orginal Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. 04.03.10, 13:02
        Jezeli jeszcz nikt nie powiedzial Tobi,ze jestes glupi,to spotykasz sie z
        niewlasciwymi ludzmi.
    • kozaczek3 Pan prokurator Owsiany robi reklamę Nieznalskiej!! 04.03.10, 11:45
      "Prokuratorzy twierdzą, że Dorota Nieznalska wystawiając instalację "Pasja",
      gdzie w krzyż grecki wpisane zostały męskie genitalia działała świadomie i z
      chęcią wywołania ogromnego skandalu. - Pojawiły się programy radiowe,
      telewizyjne, artykuły prasowe, różne debaty. Nazwisko oskarżonej stało się
      powszechnie znane nie tylko w Polsce, ale i zagranicą. I o to chodziło -
      argumentował prokurator Zbigniew Owsiany."
      I oto chodzi panom prokuratorom.
    • zbycho52 Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... 04.03.10, 11:48
      K...a,kiedy to sie skonczy z tymi obrazaniem uczuc religijnych,a kto
      mnie przeprosi,za to ze caly czas musze czytac,kosciol to,kosciol
      tamto,wszedzie gdzie sie nie odwroce wisza krzyze,a to obraza moje
      uczucia i innych mi podobnych,ale my sie nie liczymy,licza sie tylko
      czarni i ci co w nich slepo wierza-inni na pohybel-do kitu z takim
      krajem.
      • zbigstar Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. 04.03.10, 12:04
        Wyznaje buddyzm i dziwi mi obsesyjne ściganie artystów za ich prace w imię
        jedynej słusznej panującej religii. To ośmiesza nasz kraj, a prokuratura powinna
        ścigać prawdziwych, a nie urojonych przestępców.
        Przez 8 lat marnowano czas i pieniądze podatnika.
        • Gość: Drevniak Czy Buddyzm się wyznaje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:25
          Czy Buddzyzm można wyznawać? Może o praktykowanie Ci chodziło??? Początkujący z
          Ciebie chyba, co?
    • Gość: Powsinoga Dorota N.-koń by siem uśmiał z tej ,,artystki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:51
      Pacykarka, nazywająca siebie artystką.
      Darmowa kryptoreklama w mediach..od 8 lat.
      Nikt by jej nie znał, gdyby nie obraziła ludzi o poglądach
      chrześciańskich...
    • Gość: Linki Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... IP: *.31.radom.pilicka.pl 04.03.10, 11:51
      No tak. Kiedy ktoś obraża KATOLICYZM jest ok, jest to "sztuka".
      Kiedy ktoś obrażą judaizm, jest to antysemityzm i atak na żydów.

Typowe dla tego medium - obrońców UB-eków i SB-eków.
    • apache5 I... 04.03.10, 11:54
      Irlandia, USA, Niemcy, Austria, Włochy,Poznań, to kolejne punkty na mapie
      pedofilii w Kościele i tam nie słychać słów potępienia i obrazy uczuć u
      wiernych, a tu Sądy 8 lat zajmują się sztuką (jednym obrazem !!!) . Co to za
      państwo ?
      • Gość: wspolczuje Re: I...to kraj kretynow! IP: 195.16.40.* 04.03.10, 11:58
    • Gość: polak niestety wyjatkowo glupi kraj, pelen glupich ludzi, szczego IP: 195.16.40.* 04.03.10, 11:57
      lnie w polskich sadach, to sa juz zupelne glupki i kretyny, durnie
      zyja za nasze podatnikow pieniadze!!! CO TO JEST???? wyrznac w pien
      tych sedziow i prokuratorow bo sie do niczego nie nadaja!!! WSTYD!!
    • newyorker77 Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... 04.03.10, 12:01
      tak oto wyglada obstrukcyjna dzialalnosc polskiego wymiaru sprawiedliwosci.
      zamiast zajac sie zwalczaniem bandytyzmu, zlodziejstwa, a nade wszystko
      korpucji w tym kraju, robi sie pozorowane posuniecia, medialnie naglasniane,
      ze wymiar sprawiedliwoscu jest ok i cacy i czuwa nad wartosciami. Takie numery
      jak powyzszy tylko w ultra katolickiej Polnadii sa mozliwie. tutaj dawno by je
      wysmieli a jurystow pogonili na zielona trawke
    • w.i.l Krzyż niech pozostanie w kościołach. 04.03.10, 12:03
      Rzecz jasna bez jakichś fiutów pani Nieznalskiej.
      • Gość: wdr to trzeba je zabrać ze szkół i urzędów IP: *.emea.ibm.com 04.03.10, 13:03
        no i oczywiście sejmu
        • altmagus Re: to trzeba je zabrać ze szkół i urzędów 04.03.10, 13:40
          Gość portalu: wdr napisał(a):

> no i oczywiście sejmu

Weźcie te śmierci symbole, ja życie wolę!

Nie chcę umierać w szpitalu pod krzyżem!
          Nie chcę do nieba razem z papieżem.
          Ten krzyż mnie jątrzy, odbiera nadzieję.
          Nasuwa złe myśli, że nie ozdrowieję.
          Ksiądz mnie nachodzi i inwigiluje.
          On nie ma pojęcia, jak ja się czuję.
          Ja mam raka i jutro operacja.
          Czarny jak czort i namolna nacja.
          Bolszewik nie był Polakiem, lecz zdrajcą.
          A ten natręciuch chce być wybawcą.
          Chce bym się oddał w jego boże łapy.
          A te zabiegi to tylko atrapy.
          Najważniejsze jest boże zbawienie.
          Bogu potrzebne jest to cierpienie.
          Anestezjolog przecież pokona ból.
          Weźcie czarnucha, to jakiś ćól.
          Noc niespokojna pełna koszmaru.
          Doznałem jego bożego daru.
          Już po, wybudzony w nocy środku.
          Szczypię się. Duszę strach w zarodku.
          Ale radość, ja żyję, jestem żywy!
          Poszły jego strachy, jestem szczęśliwy.

miasta.gazeta.pl/krakow/1,71704,7224443,Kard__Dziwisz_krytycznie_o_wyroku_trybunalu_w_Strasburgu.html
          Twoje Radryjo publikowało symbole faszystowskie i to bezkarnie.
          Obłuda i tyle.

Na Tuska

www.youtube.com/watch?v=cxfkJzJYbKc

www.youtube.com/watch?v=UQNKQIGvQK4

Wiesz co stary, nie wciskaj mi obłudnej wiary.
          Nie uwalniaj ze mnie duszy wśród ognia katuszy.

Dałeś głupiego prezydenta.
          Masz ty swoje sakramenta.
          Politykę robią w Watykanie.
          Co robisz, nosa wtykanie.

• miszczu.pl prokurator to talib katolicki 04.03.10, 12:05
      będzie żądał kary śmieci idiota
      • des4 zamknijmy już te żenadę wokoł skandalistki 04.03.10, 12:27
        sprawa nie warta nagłośnienia..."artystka" Nieznalska licząc na
        popularity poprzez zamiesznie wokoł swojej żalosnej "intalacji",
        mocno się przeliczyła bo slawy w prawdziwym znaczeniu tego slowa nir
        zdobyła...

natomiadt prokuratura powinna zamknać ten smietnik...
    • fortis22 Trzeba ją zniszczyć procesami 04.03.10, 12:18
      obraziła krzyż.
      • unhappy Re: Trzeba ją zniszczyć procesami 04.03.10, 13:48
        fortis22 napisał:

> obraziła krzyż.

To niech krzyż poda ją do sądu :D
      • maura4 Re: Trzeba ją zniszczyć procesami 04.03.10, 14:55
        Krzyża nie można obrazić. Na krzyżach umierały nie tylko genitalia,
        ale tysiące ludzi. To, że będziesz zaklinał krzyż jako symbol
        miłości, nie zmieni faktu, że przez długie stulecia był narzędziem
        śmierci haniebnej, często niewinnych ludzi.
    • jerjar Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... 04.03.10, 12:20
      To jej jeszcze nie rozstrzelali dożywotnio albo nie rozszarpali pod krzyżem?
    • Gość: Drevniak Gwiazda "artystki" Znalskiej nieco przygasła..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:21
      Więc to dl apani Doroty dobrzy, że sprawa wróciła na wokandę. Bo talentu
      Nieznalskiej brak więc dobrze, że skandal jest. A tych co beda chcieli mnie
      atakować informuję, że nie jestem Katolikiem. Nie jestem też Chrześcijaninem,
      Żydem ani Muzułmaninem. Jestem całkowicie niewierzący i antyklerykalny ale nie
      lobię też artystów myślących czyli osób, które myślą że są artystami:-) I co
      mi zrobicie???
      • Gość: wdr praca słaba, ale od razu karać? bez sensu IP: *.emea.ibm.com 04.03.10, 13:05
        przecież skandalu nie wywołała nieznalska tylko pieski LPR+PIS
    • r.maszkowski jak to było w PRL-u 04.03.10, 12:21
      > Kiedy ówczesne władze walczyły z Kościołem nigdy nie doszło do
      > takiego pohańbienia przedmiotu czci religijnej przez komunistów.
      > Doszło do tego w Polsce niepodległej, wolnej - żali się
      > prokurator Owsiany.

Wtedy była symbioza władz z Kościołem. Teraz też, ale władze mają nieco
      krótsze ręce.
      • bydlo_prof_wb A korzyści z tej symbiozy ciągnął Kościół pewnie? 04.03.10, 18:15
        Oj panie postempaku, trochę się w tej główce poprzestawiało panu. Powiedziałbym
        nawet, że mocno i niebezpiecznie. Widać ze to bezbożnictwo i ta fobia
        antyklerykalna robi dramatyczne spustoszenie w mózgu.

Jedno mnie zastanawia, jak można w ogóle żyć w takim totalnym zakłamaniu?

Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji"
        w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może
        coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się
        tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i
        wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej
        dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby
        polskich sumień trwa.
        [JPII, Skoczów 1995 r.]

Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość śmierdzi. Więc nic dziwnego, że
        bezpieczniacy którzy zgodnie z leninowskimi normami traktowali Kościół jako
        wroga przeznaczonego do zniszczenia, obecnie całą swoją furię obrócili na
        toruńską rozgłośnię.
        [red. S. Michalkiewicz]
        • maruda.r Re: A korzyści z tej symbiozy ciągnął Kościół pew 04.03.10, 18:42
          bydlo_prof_wb napisał:

> Jedno mnie zastanawia, jak można w ogóle żyć w takim totalnym zakłamaniu?

Widzę, że jakoś sobie radzisz. I kłamiesz dalej.

• Gość: preczzkosciolem Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... IP: *.icpnet.pl 04.03.10, 12:22
      Nie sposób zrozumieć motywacji prokuratora Owsianego. Ci ludzie nie potrafią
      zrozumieć, że przegrali - brną więc w ośmieszanie się...

Syndrom polskiej zapyziałej mentalności. Żenada...

W PRL-u walczono o wolność - wolność wypowiedzi, wyrażania poglądów, przede
      wszystkim o to żeby nie było cenzury! O tym jakoś prokurator nie pamięta...

Nie pozwólmy zastąpić peerelowskiej cenzury politycznej cenzurą kościelną!
    • zdzicho_waciak Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. 04.03.10, 12:30
      Ciekawe... Krzyż, na którym wiesza się genitalia nie może obrażać chrześcijan,
      albowiem jest, jak to pisała kiedyś Kinga Dunin, powszechnym symbolem,
      utrwalonym w naszej kulturze i nie może być niczyją własnością, nie może być
      własnością żadnej religii...

Ale ten sam krzyż powieszony w szkole jest zwiastunem opresji światopoglądowej
      ze strony chrześcijan, albowiem jest to symbol religijny...

Ktoś tu ewidentnie ma rozdwojenie jaźni...

PS. Pomijam tu fakt impotencji polskiego wymiaru niesprawiedliwości, bo to rzecz
      powszechnie znana. Jak dobrze pójdzie, może zdążą osądzić tę sprawę nim globalne
      ocieplenie i towarzyszące mu globalne ocipienie uczynią podobne spory
      bezprzedmiotowymi...
    • Gość: WB fanatyzm gorszy od faszyzmu IP: 81.210.87.* 04.03.10, 12:34
      zaślepieni bajkami idioci
    • Gość: kilus Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... IP: *.zvid.net 04.03.10, 12:34
      A czy strach na wróble (na KRZYŻU powieszone szmaty)też obraża uczucia religijne katolickich fundamentalistów ?
    • Gość: janspruce Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:37
      Jak taka odwazna niech powiesi jaja z kut**** na polksiezycu.
      Obrazanie krzyza nic nie kosztuje i nikt nie poderznie ci gardla.
    • Gość: Anna C. To moze i ,,Ogrodymeskosci" też IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 04.03.10, 12:42
      dostaną wyrok !! zresztś sam zobacz
      ogrodymeskosci.blog.onet.pl/DEKALOG-MARIANA,2,ID400389253,n
    • oranvag Wolność słowa po polsku 04.03.10, 12:44
      Dla takiej wolności słowa to chyba nie warto było komuny obalać?
    • spluwa-orginal Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. I... 04.03.10, 12:44
      Czy krzyz,obojetnie jaki,to wzor zastrzezony?
      • Gość: tryg.sk Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:53
        Pozwij Szwajcarię, głupku www.crash.lshtm.ac.uk/Images/Flags/Switzerland.gif
        • Gość: Drevniak Re: Sprawa Doroty Nieznalskiej znowu przed sądem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:05
          A czemu nazywasz interlokutora głupkiem? Taki z Ciebie "otfatościowiec"? A
          jakbyś chciał replikować to informuję o czym już było w innych postach - nie
          jestem Chrześcijaninem, Żydem ani Muzułmaninem. Ateistą jestem. I co teraz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka