Dodaj do ulubionych

Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego!

27.02.04, 14:45
Najpierw "Listy do innych redakcji" teraz te wyreżyserowane, rozpisane na dwa
głosy rozmowy Barona...
A tak kochałam te "Ranki".

Jestem gotowa zrzucić się na pensję dla Marka Wałkuskiego.
Wierzę, że inni pójdą w moje ślady.
Laskowski, dzwoń do Wałkuskiego. Niech wraca.
Obserwuj wątek
    • martin.ss-ng Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! 27.02.04, 19:11
      to ile mam sie dorzucić?
    • Gość: Janusz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 27.02.04, 21:18
      > Laskowski, dzwoń do Wałkuskiego. Niech wraca.

Do czego ??? Tamtego radia już nie ma. Problem TrUjki nie tkwi w tej czy innej
      osobie, lecz w fakcie iż ktoś postanowił zrobić z niej kiepskie komercyjne
      radio.
    • Gość: point Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.radio.com.pl 01.03.04, 17:19
      Kolejny pomysl wam się udał! 3 osoby chcą, brawo!!!!!!! To magiczna potrzeba
      ludzkości.
      Jest tylko mały problem- gdybyście oddali swoje pensje , to i tak byloby za
      mało.
      Zbierajcie dalej.
      • Gość: Janusz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 01.03.04, 18:44
        naucz się liczyć, młotku.
        • Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 19:48
          Swoją drogą, ciekawe, skąd wie, ile fani Wałka zarabiają.
      • Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 19:44
        Pewnie, że byłoby za mało, bo przecież to nie o pensję chodziło, prawda?
      • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 06:36
        Małe sprostowanie:
        powinno być: >> Wałkuski, dzwoń do Laskowskiego, niech wraca! <<

ps. zaraza z Woronicza trafi i na Myśliwiecką. Cierpliwości.
        • Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 02.03.04, 09:20
          > ps. zaraza z Woronicza trafi i na Myśliwiecką. Cierpliwości.

Jaka zaraza?
          • mh2 Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! 02.03.04, 09:57
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> > ps. zaraza z Woronicza trafi i na Myśliwiecką. Cierpliwości.
            >
            > Jaka zaraza?

Przedmówca miał na myśli ten powiew, co trochę przewietrzył Woronicza ;-)))
            • Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 02.03.04, 10:48
              To się jeszcze okaże, czy przewietrzy.

A jak Eugeniusz Smolar przychodził do zarządu PR, to się bardzo cieszyłem, że o
              kształcie radia będzie decydować wreszcie osoba o takich kompetencjach i
              jeszcze do tego tak pięknych zasługach.
          • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 12:51
            www.medialink.pl/?kat=5&id=11418, na przykład.
            Może kiedyś przyjdzie kolej na radio?

• Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 02.03.04, 13:31
              www.medialink.pl/?kat=5&id=11418, na przykład.
              > Może kiedyś przyjdzie kolej na radio?

...że będą wywalać proSLD-owskich dziennikarzy i dyrektorów? Świetnie, a jaki
              to ma związek z jakością programu?
              W moim odczuciu cała dyskusja o mediach publicznych dawno zresztą skręciła w
              złą stronę i koncentruje się wyłącznie na tym, czy są proeseldowskie
              czy "niezależne", a nie na ich poziomie i jakości. I dziwi mnie, że nawet
              forumowicze z długim stażem się w to pakują.
              • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 14:32
                >>...że będą wywalać proSLD-owskich dziennikarzy i dyrektorów? Świetnie, a jaki
                to ma związek z jakością programu?<<
                Chyba jednak ma. Również ludzie kierujący dziś trujką nie wzięli się z
                powietrza. Mniejsza zresztą o ich rzeczywiste, czy domniemane sympatie
                polityczne. To co robią wystarczy mi, aby życzyć sobie, aby trwało to możliwie
                krótko. Trudno dziwić się również, że z niekłamaną radością(!) i nadzieją
                odbieram informacje jak powyżej. Nie sądzę również, aby dyskusja o jakości
                miała dziś jakiś sens. To chyba trzeba odłożyć na później.

• Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 02.03.04, 16:06
                  > Chyba jednak ma. Również ludzie kierujący dziś trujką nie wzięli się z
                  > powietrza.

No tak. Za chwilę się dowiem, że Eugeniusz Smolar był członkiem SLD.

> Nie sądzę również, aby dyskusja o jakości
                  > miała dziś jakiś sens. To chyba trzeba odłożyć na później.

ROTFL.
                  Pewnie, bo w końcu ważniejsze jest, czy telewizją rządzi Kwiatkowski z SLD czy
                  Dworak z PO, niż to, czy ta telewizja się nadaje do oglądania. Ja rozumiem, gdy
                  tak mówią politycy i zaangażowani w polityczne gierki dziennikarze. Ale jak
                  czytam takie głosy na forum, to ręce opadają.
                  Aha -

• Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 12:46
                    (...)> Pewnie, bo w końcu ważniejsze jest, czy telewizją rządzi Kwiatkowski z
                    SLD czy
                    > Dworak z PO, niż to, czy ta telewizja się nadaje do oglądania. Ja rozumiem,
                    gdy
                    >
                    > tak mówią politycy i zaangażowani w polityczne gierki dziennikarze. Ale jak
                    > czytam takie głosy na forum, to ręce opadają.

Proszę mnie dobrze zrozumieć: nigdzie nie napisałem, że interesują mnie
                    partyjne kolory rządców telewizyjnych, czy radiowych. TV zresztą w ogóle
                    interesuje mnie niespecjalnie. Jest natomiast dla mnie jasne, że dzisiejsi
                    radiowi rządcy ani sami nie ustąpią, ani nie doznają nagłego natchnienia. I
                    cieszył się będę, gdy znajdzie się jakaś siła, która zakończy ich twórczą
                    działalność. Chciałbym wierzyć, że znajdą się jacyś ich następcy, którzy zaczną
                    znów robić radio dla słuchaczy, nie dla słupków i reklamowej kasy. I tylko tyle.
                    ps. W poniedziałek miałem szczerą chęć posłuchać popołudniowej ZD3 po ostatnich
                    zmianach. Gdy pod którymś serwisem jakiś debil włączył podkład (techno?) -3dB
                    nie wytrzymałem. To nie nadaje się do słuchania.

• Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 03.03.04, 13:42
                      > Proszę mnie dobrze zrozumieć: nigdzie nie napisałem, że interesują mnie
                      > partyjne kolory rządców telewizyjnych, czy radiowych. TV zresztą w ogóle
                      > interesuje mnie niespecjalnie.

No to skąd ta radość w związku z zastąpieniem Kwiatkowskiego Dworakiem?

>Chciałbym wierzyć, że znajdą się jacyś ich następcy, którzy zaczną
                      > znów robić radio dla słuchaczy, nie dla słupków i reklamowej kasy.

IMO konieczna byłaby głębsza zmiana - przede wszystkim w organizacji mediów
                      publicznych i sposobie ich finansowania. Ale o tym jakoś nie ma dyskusji.
                      • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 09:36
                        >>No to skąd ta radość w związku z zastąpieniem Kwiatkowskiego Dworakiem?
                        Przecież to bardzo proste. Kwiatkowski wydawał się nie do ruszenia, podobnie
                        jak np. Smolar. Co będzie robił w TV? - nie mam pojęcia. Zmiana natomiast jest
                        faktem. Aha, chyba pani Waniek mówiła, że wybór Dworaka nastąpił w wyniku
                        rozmów premiera z prezydentem. Zdrowe to raczej nie jest...

>>konieczna byłaby głębsza zmiana - przede wszystkim w organizacji mediów
                        >> publicznych i sposobie ich finansowania. Ale o tym jakoś nie ma dyskusji.
                        A no właśnie! Z jedną uwagą: te media raczej trudno nazwać publicznymi,
                        powiedzmy, że ta nazwa służy tylko do identyfikacji, w żaden sposób nie oddaje
                        jednak ich charakteru. Trudno się nawet zorientować, czy bardziej są one
                        państwowe, czy bardziej partyjne, czy jeszcze jakieś inne. Nie tylko zresztą
                        brak dyskusji o mediach publicznych. Brak również jakichś jasnych poglądów
                        wśród tzw. "elit" politycznych, od których niestety los tych mediów zależy. Tu
                        jeszcze TV jest w trochę lepszej sytuacji, natomiast radio, będące trochę w
                        cieniu zainteresowania staje się świetnym miejscem np. do przechowywania
                        krewnych i znajomych króliczka, których działalność w żaden sposób nie jest
                        kontrolowana, czy rozliczana przez nikogo. Można później obiecywać
                        np. "dynamiczny wzrost słuchalności", za spadek tejże i zniszczenie de facto
                        stacji dostać order, lub załapać się na inne odpowiedzialne stanowisko i
                        wszystko jest w porządku. Smutne to wszystko, ale niestety prawdziwe. Jak to
                        zmienić? - niestety, nie mam pojęcia.
                        • Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 04.03.04, 10:44
                          > Przecież to bardzo proste. Kwiatkowski wydawał się nie do ruszenia, podobnie
                          > jak np. Smolar.

E tam. Kwiatkowski podpadł wielu kręgom ze względu na swoje polityczne
                          zaangażowania i udział w forsowaniu ustawy o RTV. Dlatego, w wyniku zmasowanej
                          kampanii, musiał odejść. Ale nikt nie uruchomi takiej kampanii dla obalenia
                          Smolara czy nawet Siezieniewskiego.

Brak również jakichś jasnych poglądów
                          > wśród tzw. "elit" politycznych, od których niestety los tych mediów zależy.
                          >Tu
                          > jeszcze TV jest w trochę lepszej sytuacji, natomiast radio, będące trochę w
                          > cieniu zainteresowania staje się świetnym miejscem np. do przechowywania
                          > krewnych i znajomych króliczka, których działalność w żaden sposób nie jest
                          > kontrolowana, czy rozliczana przez nikogo.

Tylko właśnie krewni i znajomi króliczka są czasem mniej szkodliwi niż ludzie,
                          którym się wydaje, że są fachowcami. Radiu mniej zaszkodził Miazek niż Smolar.
                          • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 07:38
                            >>(...)nikt nie uruchomi takiej kampanii dla obalenia
                            > Smolara czy nawet Siezieniewskiego.

To znaczyłoby, że właściwie obecny "trynd" "reform" "publicznej" radiofonii
                            zostanie utrzymany w całej bliżej nie określonej przyszłości...

A może jednak jakaś siła, która będzie musiała posprzątać państwo po kończącej
                            się już chyba definitywnie erze SLD zwróci jednak uwagę i na radio publiczne?
                            Może bardziej nawet w wyniku chęci rewanżu, niż z powodów merytorycznych? Musi
                            przecież dojść do szerszej dyskusji o statusie mediów publicznych choćby przy
                            okazji abonamentu. Problem przecież pozostał, chociaż Miller uciszył ewentualną
                            dyskusję, wraz z Jakubowską. No cóż, trochę jest to liczenie na >>wybicie się
                            na niepodległość w wyniku światowej wojny<<, ale na cóż jeszcze można liczyć?

• Gość: Lesiek Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: 80.51.231.* 05.03.04, 10:01
                              > A może jednak jakaś siła, która będzie musiała posprzątać państwo po
                              kończącej
                              > się już chyba definitywnie erze SLD zwróci jednak uwagę i na radio publiczne?

Tia, ekipa Samoobrony. Obawiam się, że jeszcze zatęsknimy za Kwiatkowskim i
                              Siezieniewskim.

> Może bardziej nawet w wyniku chęci rewanżu, niż z powodów merytorycznych?

No i co? Wywalą Siezieniewskiego i Laskowskiego, i taka będzie różnica.
                              Czy słyszałeś _jakąkolwiek_ wypowiedź poważnych polityków prawicowych (mam
                              jednak mimo wszystko nadzieję, że za dwa lata Polską będzie rządziła jakaś
                              Platforma albo inny LPR, a nie Samoobrona), w której była przedstawiona
                              jakakolwiek wizja mediów publicznych, a radia publicznego w szczególności? A
                              guzik. Interesowało ich tylko to, kto tymi mediami będzie rządził. _Jeśli_ ktoś
                              miał taką wizję, to Czarzasty i Jakubowska.
                              Przypomnę też, że ustawa o RTV była krytykowana tak ostro (przez prywatne
                              media, ale też przez opozycję) między innymi dlatego właśnie, że taką wizję
                              przedstawiała. Że dawała mediom publicznym np. stabilne podstawy finansowe. W
                              ówczesnych wypowiedziach polityków opozycji i publicystów z nią związanych było
                              pełno głosów broniących nadawców prywatnych - żaden nie stanął w obronie
                              poziomu mediów publicznych.

Aha, i cały czas nie zapominajmy o jednej rzeczy. Za zmiany w PR3 odpowiada
                              ówczesny wiceprezes Radia, Eugeniusz Smolar, związany w r. 2000 z Unią
                              Wolności, firmował je ówczesny przewodniczący Rady Nadzorczej Radia, Andrzej
                              Długosz, związany w r. 2000 z Unią Wolności. Nie wiem, jakie są obecne
                              afiliacje polityczne obu panów, ale myślisz, że ewentualna nowa władza będzie
                              tak chętna do ich rozliczania?
                              Schemat "złe SLD - dobra opozycja" naprawdę _kompletnie_ nie pasuje do wojny o
                              Trójkę. (Jak zresztą do większości innych spraw również ;).

PS. Ja już na nic nie liczę.
                              • Gość: xz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 11:15
                                Łatwo byłoby odpowiedzieć, gdyby przedstawiony obraz nie był prawdziwy, ale,
                                niestety, on jest prawdziwy. To, do czego ewentualnie można by zgłosić
                                zastrzeżenia, to brak jakichkolwiek optymistycznych akcentów. A przyszłość
                                jakaś jednak będzie. O tym , co teraz, powiedziano już wszystko. Jaka będzie ta
                                przyszłość? - tu możemy tylko spekulować. Fakt, że nie znamy zamierzeń
                                polityków "w temacie" mediów publicznych (i nie głównie zresztą w tym temacie)
                                jest natomiast zastanawiający. Odnoszę wrażenie, że albo nasza czwarta władza
                                jest na tyle słaba, że praktycznie wykonuje polecenia, albo uważa nas za stado
                                baranów, albo całkowicie pochłonięta jest robieniem własnych karier. No i tak
                                wiemy, że Tusk protestował kiedyś zdecydowanie przeciwko abonamentowi, PIS ma w
                                planie rozpędzenie KRRiT a Lepper wszystkich, ze szczególnym uwzględnieniem
                                Balcerowicza. Skoro nikt z nich nie próbuje wyciągnąć żadnych konkretów, trudno
                                się dziwić, że zamiast prezentacji zamierzeń konkretnych działań, mamy de facto
                                konkurs wizerunków, stworzonych ku uciesze nieświadomej gawiedzi. No i w końcu
                                im ta gawiedź durniejsza, tym lepiej chwytają schematy typu "my - cacy, oni -
                                be". Nikt nie upomni się o jakieś mało istotne merytoryczne racje...
                                W tych warunkach raczej trudno być optymistą. Chyba jednak ewentualni przyszli
                                nasi władcy całego publicznego radia sprzedać się nie odważą, walka z komercją
                                na jej warunkach skazana jest na przegraną (kasa!), więc co pozostaje?
                                • Gość: Lesiek Podciągam wątek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 07:11
                                  bo już wiadomo, na czym polega "przewietrzanie telewizji" w wykonaniu pana
                                  Dworaka.
                                  Polega na przywracaniu do pracy niekompetentnych i niereformowalnych kreatur,
                                  których jedyną zasługą jest to, że mają nazwisko i dwudziestoletni staż w
                                  męczeniu telewidzów.
                                  Nie wiem, czy powrót Szpakowskiego, który z dumą przyznaje się do swojej
                                  niekompetencji ("a po co mam znać pomocników Deportivo La Coruna - od tego mam
                                  Internet") jest przejawem ogólnego trendu, w każdym razie ja znów będę oglądał
                                  mecze w TVP z wyłączoną fonią.
      • mh2 Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! 02.03.04, 13:09
        Tłumacz to sobie, jak chcesz. Zaglądnij jednak tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=11019261&v=2&s=0
        Oto na forum zupełnie inna grupa (no może z wyjątkiem wszechobecnego Kolibra)
        również nie pozostawiła suchej nitki na twojej trUjce. Przypadek jaki, cy cóś?
        Nie powtarzaj już tych bredni o kilkuosobowej grupie niezadowolonych. Gdzie się
        nie ruszysz, trUjka zbiera jedynie krytykę.
        • mh2 Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! 02.03.04, 13:11
          Powyższe było odpowiedzią na wpis point-a:

> Kolejny pomysl wam się udał! 3 osoby chcą, brawo!!!!!!! To magiczna potrzeba
          > ludzkości.
          > Jest tylko mały problem- gdybyście oddali swoje pensje , to i tak byloby za
          > mało.
          > Zbierajcie dalej.

tylko portal wsadził to w zupełnie inne miejsce.
          • un1 Re: Zrzućmy się ale... 02.03.04, 14:29
            .. na odprawy dla Laskowitka i jego ekipy profesjonalistów a Wałkuski wróci
            sam. I Anna Semkowicz, Pacuda, Borkowski, Ejsmond... Ech, rozmarzył się
            człowiek:-).
            • Gość: radio point Re: Zrzućmy się ale... IP: *.radio.com.pl 02.03.04, 17:59
              Borkowski i Ejsmont już są na emeryturze , spragniony słuchaczu.
              Myślisz, że ich wyrzucili, albo sami odeszli.
              Ile zarabiacie? Pewnie mało, bo ciągle jesteście na forum i nie pracujecie.
              • Gość: ... Re: Zrzućmy się ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:01
                Nie uwierzysz, ale więcej od ciebie śmieciu.
            • bl.anka Re: Zrzućmy się ale... 03.03.04, 12:45
              un1 napisał:

> .. na odprawy dla Laskowitka i jego ekipy profesjonalistów a Wałkuski wróci
              > sam. I Anna Semkowicz, Pacuda, Borkowski, Ejsmond... Ech, rozmarzył się
              > człowiek:-).

Nie. Bez przesady. Mnie najbardziej brakuje utalentowanych prowadzących. Takich
              z celną ripostą, inteligentnym humorem, zaskakującym skojarzeniem. Tęsknię za
              rozmowami na żywo ze słuchaczami, za ciekawymi pomysłami na audycję, za
              interesującym motywem przewodnim. Sorry Baron, wiem, że się starałeś, ale Twoje
              ranki są nudne, płytkie i nijakie. Pięć po dziewiątej nie pamiętam już nic.
              A niektóre "Ranki" Wałka pamiętam do tej pory.

No dzwoń Laskowski do tego Wałkuskiego...
              • Gość: ts Re: Zrzućmy się ale... IP: *.echostar.pl 08.03.04, 21:38
                > No dzwoń Laskowski do tego Wałkuskiego...

Wałek nie odbierze telefonu od tego gościa...
    • Gość: trójkowicz Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 17:14
      Masz racje bl.anka. Poranne Zapraszamy to nie to samo co kiedys. I nie ma
      zanczenia to, że Trójka bardzo się zmieniła. Niektórzy ludzie po prostu nie
      powinni prowadzić niektórych audycji. Baron z Łukawskim nie sprawdzają się.
      Sztuczne rozmowy, denerwujące żarty, i jeszcze sami się śmieją Oni może dobrze
      się bawią. Ja NIE! Baron noech prowadzi cos innego. Audycje muzyczne mu
      wychodza, ale poranne Zaparszamy - niestety nie.
      • Gość: d_m Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 17:24
        Pomimo ogromnej sympatii dla Marcela-wyłączam, bo tego nie da się
        słuchać;również kalendarium pświęcone 1 wydarzeniu przeznaczone jest chuba dla
        ludzi niedouczonych.
      • Gość: d_m Re: Zrzućmy się na pensję dla Wałkuskiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 17:26
        Pomimo ogromnej sympatii dla Marcela-wyłączam, bo tego nie da się
        słuchać;również kalendarium pświęcone 1 wydarzeniu przeznaczone jest chyba dla
        ludzi niedouczonych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka