Dodaj do ulubionych

Pośpiewaj mi miło

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 10:05
ok, łatwa, lekka i przyjemna to ta muzyka jest ale toświadczy że ludziom brak
sił i cierpliwości na coś bardziej ambitnego, niekomercyjnego. Uważam że
Norah Jones jest bardziej wartościowa od Britney ale mimo wszystko to nie
jest muzyka ambitna. Brakuje jej niezależności, jest bardzo konformistyczna
wzgledem łaknienia publiki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojciech Klessa Re: Pośpiewaj mi miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:16
      Ja myślę, że ci ludzie po prostu lubią taką muzykę i chyba to nie ma związku z
      siłą i cierpliwością.
    • Gość: me Re: Pośpiewaj mi miło IP: *.tpi.pl 09.04.04, 13:11
      Doprawdy, rozumiem, że dopiero dajmy na to Penderecki daje co niektórym
      satysfakcję ze słuchania muzyki ambitnej. Piosenki Jones mają melodię i
      to "coś". Podobnie jak twórczość innych ciekawych wokalistek, jak choćby Diany
      Krall, Cassandry Wilson. Norze udała się rzecz nieprzeciętna - kto bowiem
      wykonując muzykę nietrywialną potrafi przyciągnąć i gospodynię domową, i
      bardziej wyrobionego słuchacza?
      • Gość: imp Re: Pośpiewaj mi miło IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 16:27
        Norha Jones (czy jak to sie pisze) jej głos jest bezbarwny, letni i nie
        wywołuje u mnie żadnego dreszczyka emocji. Jej piosenki na jedno kopyto (z tego
        co słyszałem)usypiają mnie lub nudzą jak kto woli. No i piszę to bo nie wiem
        jak mogła zdobyć taką popularność, może ma dobre teksty ale to i tak za mało.
        • Gość: Wojciech Klessa Re: Pośpiewaj mi miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 22:50
          Podobno muzyka łagodzi obyczaje. Ja osobiście na codzień wolę mocniejsze
          uderzenie, ale czasem złapie mnie coś, że lubię posłuchać 'nudnego i monotonnego'.
    • Gość: Qdel Muzyka lekka i przyjemna? BLEEEEH! IP: *.marton.net.pl / 80.51.227.* 09.04.04, 23:05
      Lekka i przyjemna? DEUTSHE DISCO i inne takie! Ciężka muzyka jest najlepsza!
      Death, Trash itd, to jest coś!!!
    • mrmisio Re: Pośpiewaj mi miło 10.04.04, 11:53
      O gustach sie nei dyskutuje. Wiekszosc woli isc w niedziele do hipermarketu, wiekszosc woli lekki pop, wiekszosc woli TV od ksiazki... Komercja i reklama zbiera zniwo - Polacy zapatrzeni sa w Ameryke i w Europe. Modne, czyli "trendy", jest uzywanie reklamowanych produktow... nie dlatego,z e sa najlepsze, ale dlatego, ze sa w tivi pokazywane. Zachwycamy sie wszyscy zgodnie tym samym - bijemy brawo dla "Wladcy Pierscieni", bo mowia, ze film jest piekny i wspanialy. Etc...

Czas wziac w swoje rece wlasne zainteresowania. I tak np. pewna grupka fanatykow opisuje swoje recenzje. Czy ktos na czyta - ponoc tak. Czasem jak dlugo nic si enie pokaze, dostajemy emaile, czemu nic nowego nie ma...

Na probe: dwie plyty, dwie opinie

Muzyka : Negatyw: PAMIĘTAJ (2004) -
    • Gość: kajman Re: Pośpiewaj mi miło IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 11.04.04, 20:41
      zauwazylem ze ludzie kupujacy plyty Norah Jones, to osoby ktorym nie mozna
      odmowic dobrego gustu. jedyne co im mozna zarzucic to owczy ped i brak
      oryginalnosci. ale to wina mediow, bo to one w ogromnym stopniu kreuja nasze
      gusta. to co niszowe i trudne w odbiorze, nie trafi na playlisty wiekszosci
      rozglosni. a swoja droga juz od bardzo dawna nie slyszalem niczego ciekawego
      zza oceanu. jednak stara poczciwa Europa trzyma sie niezle ...
      polecam plytke Emiliany Torrini - Love In The Time Of Science

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka