mirwit 08.06.04, 18:20 W każdy czwartek po 18tej. Jak sobie posłuchacieto..... polubiecie go. W każdym razie docenicie to co robi. Bo napewno nie to co gra w trójce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwator17 Re: Artur Orzech w RdC 08.06.04, 18:38 Jak ktoś pamięta Orzecha z dawnych niedzielnych audycji z Wiernikiem, to wie, że facet potrafi grać i mówic sensownie oraz że daje się lubić. Szkoda tylko, że w trUjce nie może, bo tam "gra się tak, jak kierownictwo pozwala". A kierownictwo nie pozwala, bo kierownictwo wie lepiej od prowadzących i od słuchaczy. Tylko na słupki im się to jakoś ciągle nie przekłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroooooo Re: Artur Orzech w RdC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:46 Myślę więc, że trzeba w dzisiejszych czasach przeszukiwać eter dogłebnie i wybierać te perełki. A w Radiu Dla Ciebie jest też wspomniany Marek Wiernik, gdzie też gra niezwykle interesującą muzyczkę. To taka propozycja dla szperaczy :-) Tak dalej i więcej!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Artur Orzech w RdC 09.06.04, 09:44 obserwator17 napisał: > Jak ktoś pamięta Orzecha z dawnych niedzielnych audycji z Wiernikiem, to wie, żefacet potrafi grać i mówic sensownie oraz że daje się lubić. Szkoda tylko, że w trUjce nie może, bo tam "gra się tak, jak kierownictwo pozwala". A kierownictwo nie pozwala, bo kierownictwo wie lepiej od prowadzących i od słuchaczy. Tylko na słupki im się to jakoś ciągle nie przekłada. Kierownictwo muzyczne w niedawnym sławetnym (222 komentarze!)wywiadzie nawet zauważyło te słupki. I dalej kieruje muzyką tak samo jak kierowało. To prawdopodobnie nawet nie jest wyrachowanie. Kierownictwo muzyczne po prostu tak ma a puszczając lepsze rzeczy w swoich autorskich audycjach pewnie bardzo cierpi. Cierpienie za milijony to cecha dystynktywna koczeladowych niedźwiadków lubiących mniodek. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Artur Orzech w RdC 09.06.04, 10:14 > Cierpienie za milijony to cecha dystynktywna > koczeladowych niedźwiadków lubiących mniodek. Za takie milijony też bym pocierpiał :-)) Ale dajmy spokój, wątek jest o Orzechu. O Koledze Kierowniku pogadamy, kiedy znowu zacznie płakać, że nic nie może i że jest nieszczęśliwy. Okazja się na pewno trafi (zresztą on jest bardzo nieszcześliwy i bez okazji. Z przywyczajenia ;-)). A Orzech powinien dostać całkowicie wolną rękę w doborze muzyki. Myślę, że sporo osób by się zdzwiło, a równie dużo - polubiło gościa. A target by się przyzwyczaił, jak to target. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Artur Orzech w RdC 09.06.04, 10:48 obserwator17 napisał: (...) > A Orzech powinien dostać całkowicie wolną rękę w doborze muzyki. I nie tylko Orzech, każdy kto prowadzi audycję firmowaną własnym nazwiskiem. Nawet Laskowitek gdyby zechciał być człowiekiem mikrofonu;-). Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Artur Orzech w RdC 09.06.04, 11:13 > I nie tylko Orzech, każdy kto prowadzi audycję > firmowaną własnym nazwiskiem. O tym się trochę mówiło w wątku "Zmiany w PR SA - próba podsumowania". Idea niezła. Niestety, nie do osiągnięcia. Nawet 50/50 tu dziś w trUjce za dużo > Nawet Laskowitek gdyby zechciał być > człowiekiem mikrofonu;-). W tym wypadku powiedzenie "chcieć to móc" mogłoby się okazać bajką :-) Przyszło mi do głowy, kiedy czytałem pierwszy wpis, że coraz częściej zdarza się, iż ludzie z odmiennymi gustami muzyczymi (odmiennymi niż playlista) muszą szukać sobie miejsca w rozgłośniach regionalnych PR. Przecież taką stacją jest Radio dla Ciebie. Kiedy jeżdżę po kraju czasem słucham rozgłośni regionalnych i tam audycji autorskich jest o wiele więcej, bardzo często na porównywalnym, jeśli nie lepszym niż w Trójce poziomie (Wrocław, Kraków). Oczywiścei, też są bloki, radyjko "towarzyszące", ale mimo to autorskich audycji jest więcej i są o wiele, wiele bardziej zróznicowane tematycznie - od muzyki z pogranicza undergroundu przez rózne formy jazzu (a nie tylko smooth) do poważnej. Tam się da. Szkoda, że w "centrali" nie. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Artur Orzech w RdC 09.06.04, 15:15 Regiony widocznie wcześniej otrzeźwiały. Może i na centralę przyjdzie czas. PS. Radio Kraków rzeczywiście coraz bardziej przypomina normalne radio:-) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Artur Orzech w RdC 10.06.04, 22:01 Regiony, mam wrażenie, nigdy nie dały się do końca zwariować. A czy w Radio Kraków dalej swoje audycje mają Magda Wojewoda (muzyka poważna) i Agnieszka Barańska? W przypadku tej drugiej szczęka mi nisko opadła, kiedy usłyszałem w jej audycji wspomnienia o zespole Abbadon i nagrania tej kapeli :-)) Bo jeśli mają, to przy pobycie w Krakowie znowu sobie radio ustawię na... Dobrze pamiętam? 101,6 FM? Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Radio Kraków 101.6 FM 10.06.04, 23:55 Częstotliwość się zgadza i wymienione przez Ciebie prowadzące cały czas obecne na antenie:-) Magda Wojewoda w tygodniu po wiadomościach o 21:00 z muzyką poważną cały czas, a Agnieszka Barańska prowadzi często audycje nocne m.in. w środy o 23:15 ciekawy program "Megafon". Polecam także audycje Piotra Chronowskiego (w piątki po 17:00, a później po północy) - gra często muzykę filmową albo inne ciekawe wynalazki, czy Piotra Czyża - to dzięki niemu usłyszałem chociażby o Kapeli Ze Wsi Warszawa (w Europie znanej jako Warsaw Village Band) i się nią absolutnie zachwyciłem. Lubię też posłuchać audycji Antoniego Krupy ("Alternatywna lista przebojów") i programu BBC "Reflektor" o 22:00, retransmitowanego także w innych ośrodkach regionalnych Polskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Radio Kraków 101.6 FM IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 00:26 Nie można także zapominać o bardziej "klasycznym" nocnym repertuarze rockowym, promowanym przez Jerzego Kukuczkę (cięższe odmiany) i Jerzego Skarżyńskiego (jak popadnie, zależnie od nastroju - na przykład przedwczoraj zaprezentował m.in. ciekawy wywiad z muzykami Marillion). Niektórzy zarzucają im, że przynudzają, ale to zdecydowanie nie są tuzinkowe audycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Radio Kraków 101.6 FM IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 00:29 Oczywiście chodzi o ANDRZEJA Kukuczkę. Ech, skleroza nie boli... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Radio Kraków 101.6 FM 11.06.04, 19:18 Piotra Czyża pamiętam jeszcze z czasów audycji z Ickiem (ale tytułu to już nie pomnę). Często wtedy bywałem w Krakowie i wolałem słuchać ich niż Kaczkowskiego, bo audycje chyba się nakładały. Miło słyszeć, że "Czyżu" formy nie strafił. Magazyn BBC także lubię, choć ostatnio korzystałem raczej z tego, co dawał wieczorami TOK FM - oryginał to oryginał :-) Antoni Krupa - tak, jak najbardziej, też mi się zdarzało. Wygląda więc na to, że trzeba się przeprowadzić do Krakowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Radio Kraków 101.6 FM 11.06.04, 20:18 obserwator17 napisał: > Wygląda więc na to, że trzeba się przeprowadzić do Krakowa :-) A kiedyż to? Miło będzie przywitać obwarzankiem z solą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Radio Kraków 101.6 FM 11.06.04, 23:07 > > Wygląda więc na to, że trzeba się przeprowadzić do Krakowa :-) > > A kiedyż to? > Miło będzie przywitać obwarzankiem z solą :)))) Na razie pozostaje to w sferze emotikonów, marzeń i nadziei na wygraną w Totolotka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Radio Kraków 101.6 FM / Obserwator :) 12.06.04, 13:51 obserwator17 napisał: > > > Wygląda więc na to, że trzeba się przeprowadzić do Krakowa :-) > > > > A kiedyż to? > > Miło będzie przywitać obwarzankiem z solą :)))) > > Na razie pozostaje to w sferze emotikonów, marzeń i nadziei na wygraną w > Totolotka :-) Marzyć trzeba, by żyło się barwniej. Wygranej w Totka życzę:) A co do Krakowa: przyjechać zawsze warto, choćby i na jeden dzień lub na jakąś imprezę. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Artur Orzech w RdC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:36 Hej Mirwit ! A co On takiego gra w RdC, bo nie dociera do mnie niestety ta stacja. A jestem ciekawa jaki gust muzyczny ma red. Orzech, bo w Trójce to raczej nie dają mu rozwinąć skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
mirwit Re: Artur Orzech w RdC 10.06.04, 12:16 Pozdrawiam. Jesli masz satelitę to możesz sobie słuchać Orzecha i kilku innych fajnych gości.:-) A gra wszystko to czego nie usłyszysz nigdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Artur Orzech w RdC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:04 Ok Mirwit, mam satelitę i zainstalowaną Cyfrę+, ale odbieram Zetkę, Trójkę, PR I i Radiostację ! A RdC nie, to co mam zrobić ? Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirwit. Re: Artur Orzech w RdC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 20:53 Musisz jeszcze ustawić sobie drugą satelitę, tzn. Astrę, i tam nadaje Radio dla Ciebie. Szkoda, że nie ma go na Cyfrze, ale cóż, dla szperaczy nic sie nie ukryje. A warto. Odpowiedz Link Zgłoś