atomowy 04.07.04, 21:13 Od ostatniego poniedziałku czerwca Polskie Radio BIS zmieniło całkowicie swoją ramówkę. Jak oceniacie nowe Polskie Radio BIS? Jesli chodzi o mnie to... niektóre propozycje mogą być! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szef.komisji Re: Nowe Polskie Radio BIS 04.07.04, 21:35 Kolejny radosny eksperyment Polskiego Radia. Po klęsce reformowania Trójki, kolejną antenę próbuje się umłodzieżowić na siłę. Mnie już po prostu brak słów. Wiem jedno: Polskie Radio dokonuje na mnie wymuszenia rozbójniczego w postaci wyciągania ode mnie pieniędzy za tzw. abonament, a w zamian uszczęśliwia mnie zreformowanymi gniotami typu Trójka, a teraz Biska. Po prostu żałosne reformy na bis, kolejna jedna wielka granda. A pan, panie atomowy przeżywa te reformy (te i poprzednie też) jak mrówka okres. Naprawdę, nie ma się czym podniecać... bo to żałosne - zarówno pana ekscytacja, jak i jej obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 00:48 Och, jak możesz? Nie zwrócileś uwagi na powalającą fachowość wypowiedzi atomowego? Jego szczegółowa analiza zawartości programowej BISki, nacisk, jaki położył na poszczegóne akcenty, wypunktowanie niuansów, podkreślenie zalet i totalna krytyka słabych stron... czy to wszystko nie wzruszyło Cię do głębi, nie rozbudziło zainteresowania i nie wywołało poczucia niższości wobec niego? Mnie, przyznam, atomowy powalił na kolana profesjonalizmem :-)) PS Specjalnie dla trUjkowego targetu - bo chyba jednak trzeba będzie - sprawdźcie sobie w słowniku slowo "ironia". Odpowiedz Link Zgłoś
grruby Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 01:01 choroba, nie mam słownika pod ręką... Ale na szczęście to nie ja jestem targetem trujki. Pozdrawiam Obserwatorze. Właśnie szwagier poczęstował mnie jakąś grecką wódką anyżową, żeby uczcić wygraną Greków, więc idę grzecznie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 22:27 grruby napisał: > Ale na szczęście to nie ja jestem targetem trujki. Masz racje. Na szczęście. Target Trójki wie że w forum RADIO dyskutuje się na temat radia a nie o wódce i sporcie. > Pozdrawiam Obserwatorze. > Właśnie szwagier poczęstował mnie jakąś grecką wódką anyżową, żeby uczcić > wygraną Greków, więc idę grzecznie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 06.07.04, 16:55 grruby napisał: > o kurcze, ale mi dowaliłeś... Jesli dowaliłem to przepraszam. Nie chciałem. Chodzi tylko oto że stosujmy się do raguł panujących na forum... a świat będzie lepszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 01:03 Po powtórnym przeczytaniu wypowiedzi atomowego przyznaję - faktycznie, jest powalająca swoją głębią. Jestem nieuważny w czytaniu ze zrozumieniem, składam samokrytykę i za karę będę się katował jutro słuchaniem wakacyjnej trójki, a pojutrze nowej biski. Ku chwale atomowego! Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 08:42 Jak znam tfurczość uprawianą na radiowych forach przez Łukasza Sz. vel atomowego nijak nie mogę tutaj dostrzec ironii. To raczej typowa dla autora prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kuala_lumpur Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 11:23 Forum biski na ten temat: www.radio.com.pl/bis/forum.asp?t=7725&va=true&a=so Najbardziej mi się podoba przytomna odpowiedź jednego ze zwolenniów zmian na głosy krytyki:"Swoja droga, bardzo mnie dziwi, ze admini nie zlikwidowali jeszcze tego forum..." Pzdrw, K.L. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 22:30 mh2 napisał: > Jak znam tfurczość uprawianą na radiowych forach przez Łukasza Sz. > vel atomowego > nijak nie mogę tutaj dostrzec ironii. To raczej typowa dla autora prowokacja. Brawo. Brawo. Brawo. Może nie prowokacja ale po prostu ciekawośc jak oceniacie zmiany w BISce. No ale... cóż dyskutować z (byłym targetem Trójki) który wszędzie węszy podstęp niczym Rokita czy Giertrych. Zapewne atomowego do trybunału! ;). Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 22:24 obserwator17 napisał: > Och, jak możesz? Nie zwrócileś uwagi na powalającą fachowość wypowiedzi > atomowego? Jego szczegółowa analiza zawartości programowej BISki, nacisk, jaki > położył na poszczegóne akcenty, wypunktowanie niuansów, podkreślenie zalet i > totalna krytyka słabych stron... Rozumiem ironię. Ale ja tylko zadałem pytanie co Wam się podoba. Chciałem sprawdzić czy zainteresujecie się pytaniem czy atomowym. Oczywiście trzeba zgnoić atomowego. Prawda? Przyzwyczaiłem się. Jeszcze raz powtórze. Barzo się cieszę że atomowy jest ważniejszy od radia o którym tutaj dyskutujemy. A po pierwsze zadałem tylko pytanie. Z ciekawości co "wymagający słuchacze byłej Trójki" powiedzą na temat nowej BISki... i czy jeszcze jest w stanie ich zadowolić. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator17 Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 23:30 > Chciałem sprawdzić czy zainteresujecie się pytaniem > czy atomowym. Oczywiście trzeba zgnoić atomowego. Prawda? Rany, cóż za mania wielkości... Cały świat przeciw tobie. Wszystko przeciw tobie. każdy żart i każda ironia to tylko pretekst, żeby ci dokopać. ONI są wszędzie... Wyluzuj, chłopie, bo ci żyłka pęknie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 06.07.04, 08:03 obserwator17 napisał: > Rany, cóż za mania wielkości... Cały świat przeciw tobie. Wszystko przeciw > tobie. każdy żart i każda ironia to tylko pretekst, żeby ci dokopać. ONI są > wszędzie... Masz racje. Tak to odbieram. Ale to jest przyjemne... bo jak dobrze wiesz w tym kraju jest się kimś jeśli o Tobie mówią, myśla itd. A ja czytając kolejne wątki gdzie jest o mnie mam wiele radości. Dziękuje Wam za to! Jesteście fantaysyczni. To dzięki Wam można być kimś! Jeszcze kilka lat i będe prezydentem ;)))))). > Wyluzuj, chłopie, bo ci żyłka pęknie :-)) Spokojna Twoja głowa! Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Nowe Polskie Radio BIS 06.07.04, 08:08 atomowy napisał: > Masz racje. Tak to odbieram. Ale to jest przyjemne... bo jak dobrze wiesz w tym > > kraju jest się kimś jeśli o Tobie mówią, myśla itd. A ja czytając kolejne wątki > > gdzie jest o mnie mam wiele radości. Dziękuje Wam za to! Jesteście > fantaysyczni. To dzięki Wam można być kimś! Jeszcze kilka lat i będe > prezydentem ;)))))). A ja ci nie zazdroszczę... uchodzić za forumowego trolla i spamera to raczej nie jest powód do chluby i wspominania. No chyba, że kierujesz się innym systemem wartości. A jeśli tak, to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 06.07.04, 17:02 szef.komisji napisał: > A ja ci nie zazdroszczę... uchodzić za forumowego trolla i spamera to raczej ni > e > jest powód do chluby i wspominania. > No chyba, że kierujesz się innym systemem wartości. A jeśli tak, to współczuję. Za spamera uchodze tylko w Twojej głowe bo według Ciebie jeśli na forum jest IP mojej sieci to oznacza jedno - to tylko ja! Oczywiście zostawiam Ciebie w tym błędnym myśleniu. A jako Troll uchodze tylko w oczach tych którzy Trójki nie lubią. Ale to ich i tylko ich problem. Zresztą... podobno target nowej trUjki jest beznadziejny, prawda? Więc dla nich wystarczy że będę "kimś". A czy pozytywnie czy negatywnie to już nie ważne. ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 22:20 szef.komisji napisał: > A pan, panie atomowy przeżywa te reformy (te i poprzednie też) jak mrówka > okres. Naprawdę, nie ma się czym podniecać... bo to żałosne - zarówno pana > ekscytacja, jak i jej obiekt. Szanowny obywatelu prosze pokazać mi w którym miejscu tego wątku wyraziłem swoje podniecenie na temat Radia BIS? Gdzie? Jak zdążyłem zauważyć to szanowny obywatel się bardziej podniecił niż ja. Ja tylko powiedziałem tylko że NIEKTÓRE PROPOZYCJE MOGĄ BYĆ. Oczywiście dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Nowe Polskie Radio BIS 05.07.04, 23:05 atomowy napisał: > Szanowny obywatelu prosze pokazać mi w którym miejscu tego wątku wyraziłem > swoje podniecenie na temat Radia BIS? Ja tylko powiedziałem tylko że NIEKTÓRE > PROPOZYCJE MOGĄ BYĆ. Oczywiście dla mnie. To wystarczy. Panie atomowy, taki typ jak pan, już tak ma niestety... Wszystko jest super, dosyć edukacyjnego mentorstwa i nudzenia, wypad z gadaniem o kulturze i o książkach, idą nowe czasy i trzeba się zmieniać, nadążać za zmianami otaczającej się rzeczywistości. Naród głupieje, więc głupiejmy razem z nim, bo to teraz jest na topie i trendy. A po nas choćby potop... Czyż nie jest to właśnie pańska dewiza, panie atomowy? Wyrównać wszystko do poziomu gleby? Ale ani Trójka ani Biska pomimo pańskich lizusowskich wysiłków i tak atomowego nie pokochają, bo dla nich liczy się masa a nie jednostka-słuchacz (nawet typowo targetowy). Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowe Polskie Radio BIS 06.07.04, 15:25 szef.komisji napisał: > To wystarczy. > Panie atomowy, taki typ jak pan, już tak ma niestety... > Wszystko jest super, dosyć edukacyjnego mentorstwa i nudzenia, wypad z gadaniem > > o kulturze i o książkach, idą nowe czasy i trzeba się zmieniać, nadążać za > zmianami otaczającej się rzeczywistości. Naród głupieje, więc głupiejmy razem z > > nim, bo to teraz jest na topie i trendy. A po nas choćby potop... > Czyż nie jest to właśnie pańska dewiza, panie atomowy? Wyrównać wszystko do > poziomu gleby? Oczywiście że tak. Jeśli naród da się ogłupiać to dlaczego ja mam mu tego zabraniać. Swoją drogą wracają do dzisiejszej kultury... jest po prostu kipeska! Po prostu nie ma co o niej mówić. > Ale ani Trójka ani Biska pomimo pańskich lizusowskich wysiłków i tak atomowego > nie pokochają, bo dla nich liczy się masa a nie jednostka-słuchacz (nawet > typowo targetowy). Brawo! Wreszcie ktoś to odkrył. No niemożliwe... problem jest w tym że... nie tylko dzisiaj ale od ZAWSZE dla radia liczy się MASA! Tylko wcześniej... słuchano to co Polskie Radio grało bo tylko stacje Polskiego Radia nadawały i słuchacz nie miał okazji gdzie uciekać. A dzisiaj... są sacje komercyjne które słuchaczą się bardziej podobają (nie wnikam czy słusznie czy nie - to każdego prywatna sprawa)... i niestety z nudnego Polskiego Radia które Panu wcześniej odpowiadało ludzie zaczeli uciekać do innych... taka jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
messer4 żenujące 05.07.04, 11:42 oni nie wiedzą jak zrobić komercyjną stację, ehh... i tak słuchalność z 0% nie skoczy i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: żenujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:45 Do wypowiedzi szefa komisji nic dodać, nic ująć, choć audycja nocna, bodajże nazywająca się "Trendyzator" w sobotę nadawała dość przyzwoitą muzykę. Ogólnie rzecz biorąc jednak, to Radio Bis po zmianach nie jest niczym, czemu chciałbym poświęcić więcej czasu. Ale ja też chyba już jestem za stary. Nie ma dla mnie radia w tym kraju. Trójka powoduje powoli u mnie torsje, szczególnie jak wczoraj posłuchałem sobie Tomasza Żądy i jego "Europa kontra Ameryka". To jest już sięganie poziomu dołowego. Gdyby to chociaż miała być uczciwa komercja, a to po prostu udawanie i jeszcze próba, jak to wyżej ładnie ktoś ujął wymuszenia rozbójbiczego abonamentu. Nie ma dla mnie radia w tym pięknym kraju nad Wisłą. Dobrze, że za niedługo wyjeżdżam na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciachgosmykiem Re: żenujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:45 Ktoś kiedys powiedział: mówisz, że nie ma książki, ktora by cie zainteresowała? NApisz wiec ja sam! I z takiej motywacji naprawdę powstało nieco ksiazek. Moze z radiem jest podobnie? NA razie to jeszcze półżart, ale juz zapewne niedługo radoi w internecie 2, to nie będzie jakiś szczególny cymes. A BIS? No cóz...To jest demokracja w działaniu. Głos półgłówka i profesora jest tak samo ważny (tu gdzieś pośrednio w tak dziwaczny sposób ujawnia się chrześcijańskie dziedzictwo Europy...) - półgłówków jest więcej - czyli kierunek działania moze byc jeden. Dajmy ludziom to, co polubia od razu, a nie to, czego dla własnego dobra powinni wysluchac (tfu, faszysta - pedagog, obrzydliwy mól ksiazkowy sie we mnie odezwal). Totalna paidokracja, czyli mit jakiegoś tzw.młodego słuchacza spowodował, że pogoniono z biski "profesorków", na rzecz ludzi, którzy gadają jak najęci i odczytuja z ekranu maile (to zdaje się główny "numer" programowy staronowej anteny). Krok dalej - to "gramotnyje dołoj". Częsciowo problem ten mam "z głowy", bo do POlski wpadam tylko co parę miesięcy, ale gdzie indziej wcale nie jest dużo lepiej. Chociaż w Europie w porządnym kraju zawsze mozna znaleźć jakiś kanał radiowy, gdzie mówi sie sensownie zakładając, że słuchają ludzie słabo przywiązani do mass culture. Ale zawsze smutno.I duzo płyt tzreba dziś wozić ze sobą, aby komponowac własne tło muzyczne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirgiliusz zmiany w BIS-ie IP: 158.75.34.* 06.07.04, 08:22 Słuchałem na razie tylko pasma porannego. Słabe. Prezenter gada w zasadzie ciągle o niczym. Muzyka to kalka Trójki, chociaż zdarzają się dobre momenty. Ogólnie rzecz biorąc, nie bardzo wiem, dla kogo "skrojono" to radio. Pierwszy i podstawowy zarzut: mam wrażenie, że nowa poranna BIS-ka stara się być na siłę "cool" (mizdrzenie się do małoletniego słuchacza nie dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: żenujące IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.07.04, 20:44 i właściwie , po co włączamy radio ? Żeby usłyszeć , która jest godzina i wysłuchać nowych wiadości ? Tło muzyczne zrobimy sobie sami - z płyt . Bo muzyka we wszystkich stacjach jest do siebie podobna . I rozpoznać stację , można tylko wtedy , kiedy odezwie się prezenter . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Nowe Polskie Radio BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:54 zawsze wesoło jest na forum, bo kto tylko nie zgadza się ze zmianami w Polskim Radiu to jest jakiś kulturalny ignorant i prostak. a do tego jego wypowiedzi to bełkot. cóż. gdybym lubił starego Bisa też bym pewnie się irytował, bo przejście od audycji o języku polskim do muzyki hip-hop rzeczywiście mogłoby mnie przyprawić o drżenie rąk. to samo, gdybym był sympatykiem audycji z muzyką poważną. ale gdyby tak było, to z ogromną przyjemnością przełączyłbym się na "Dwójkę". młodzi ludzie nie mają w Polsce radia dla siebie. nie mówię o tych grających pudełkach Eska, nowa Radiostacja czy inne tego typu. od czasów dawnej Radiostacji takiego radia nie było, a teraz ma szansę zaistnieć. nie dokładnie takie samo, bo takiego już pewnie nigdy nie będzie, ale jest już coś. "Mocne nocne", "DJ gra", "Bislista", "Wieczór z gwiazdą", "Scena", "Zostaw wiadomość"... Czy te programy nie zasługują na uwagę? jeśli ktoś lubił starego Bisa, to może i nie. ale dla młodych, znudzonych radiową sieczką to może być niezłe radio. i wcale nie jest skomercjalizowane. a to, że prezenterzy używają prostego języka - takim językiem rozmawiają młodzi. to jest język prosty, nie prostacki. to, że ktoś używa pięknych słów, nie oznacza, że ma wiele do powiedzienia (tak jak, niestety, K.Materna w TOK FM). Ludzie, radio z PRL-u już się skończyło. Teraz trzeba robić coś dla kogoś, a nie dla wszystkich, czego posłucha garstka osób, usilnie jednak ze zmianami walcząca. już kiedyś się powoływałem na tym forum na brytyjską BBC. czy ktoś słyszał tamtejsze Radio 1? jeśli tak, to w Polsce takiego radia nie było. ale może będzie. przypomnę jeszcze, że abonament ja też płacę. i ze zmian jestem zadowolony umiarkowanie (zwłaszcza jeśli chodzi o Trójkę). ale takie Polskie Radio jakie było kiedyś naprawdę nie miało sensu. wszystko dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 07.07.04, 14:17 Gość portalu: słuchacz napisał: - zawsze wesoło jest na forum, bo kto tylko nie zgadza się ze zmianami w Polskim Radiu to jest jakiś kulturalny ignorant i prostak. a do tego jego wypowiedzi to bełkot. To działa też w drugą stronę. Każda próba krytyki zmian w PR jest przez zwolennikiów zmian przyjmowana jako głos jajogłowych starców, którzy utracili kontakt z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Nowe Polskie Radio BIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:45 > To działa też w drugą stronę. Każda próba krytyki zmian w PR jest przez > zwolennikiów zmian przyjmowana jako głos jajogłowych starców, którzy utracili > kontakt z rzeczywistością nie, nie. nie chodzi mi o krytykę taką jak Twoja. wymiana myśli zawsze jest jak najbardziej na miejscu. chodzi mi tylko o taką krytykę, w której ludzie "broniący kultury w PR" wyzywają od głupców swoich oponentów. (polecam temat "łapy precz od radia bis" na tym forum). i wcale nie myślę o przeciwknikach zmian w PR jako o "jajogłowych starcach". po prostu macie odmienne zdanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 07.07.04, 15:14 Również pozdrawiam:-) Wspominanego przez Ciebie we wcześniejszym poście Radia BBC1 nie znam, ale znam programy publicznego radia szwedzkiego i porównując poziom tamtejszej radiofonii publicznej z naszą zastanawiam się jak to jest, że w Szwecji można robić porządne radio, które ma wysoką słuchalność (najpopularniejszym radiowym kanałem szwedzkim jest publiczne P4. Jego udział w rynku radiowym w Szwecji w 2003 r. wynosił ok. 30% i utrzymuje się na zbliżonym poziomie od lat; dane podaję na podstawie sprawozdania finansowego SR za 2003 r.), a u nas rzekomo nie. Znam szwedzki P4 i jego profil jest zbliżony do dawnego polskiego PR3 (z tym, że w P4 ma też rozgałęzienia na pasma lokalne). Nie wiem - bardzo możliwe, że leży to w poziomie wykształcenia społeczeństwa. Ok. 30% dorosłych Szwedów ma wykształcenie wyższe to i rynek na ambitniejsze programy większy. W Polsce ludzi z wyższym wykształceniem jest ok. 10%. Może jak i u nas poziom wykształcenia narodu zbliży się do poziomu szwedzkiego to i ambitniejsze stacje radiowe będą miały rację bytu. A na razie króluje RMF z Zetką:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliver Re: Nowe Polskie Radio BIS IP: *.trzepak.pl 07.07.04, 16:56 Coraz bardziej zaczyna mi sie ta BIS-ka podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 11:33 problem chyba nie leży w wykształceniu, wprost przeciwnie. Kultura studencka to zdaje obecnie jakiś slogan pod który nie wiadomo co podpiąć i co gorsze mało kogo da się podpiąć. Jakoś mam wrażenie, że obecnie wykształcenie nie idzie w parze z rozwojem wewnętrznym, ma jedynie za zadanie załatwić kwestie tytułowo, papierkowo, formalne, reszta stanowi zbędny balast i raczej studenci szukają gdzieby się zahaczyć za wczasu, niż kombinują jak tu za gitarrę czy inne pióro złapać. Być dziś młodym, znaczy być silnym, przebojowym, przedsiębiorczym, efektownym, efektywnym, nieomylnym, pewnym, zwartym, gotowym a z tego marnie się daje się wycisnąć jakieś intelektualne dyrdymały. Przestawiłem dziś radio na BISkę, w ramach odwyku od trUjki i nasłuchuję... Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 12:38 neandertalski napisał: - Przestawiłem dziś radio na BISkę, w ramach odwyku od trUjki i nasłuchuję... No i jak werdykt? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 13:42 na razie cały czas nasłuchuję, nie mam dziś za bardzo dnia na nasłuch ale rano dużo gadali i jak do tej pory nie stwierdziłem globalnej plejlisty, przeciwnie, dużo grają polskich nieznanych albo mało znanych zespołów a teraz z innej beczki leci np święty szczyt Brygady Kryzys, leciał też np kawałek jakiejś kapeli która wczoraj leciała u Kaczora, taka piosenka o miłości nad Bałtykiem, nie pamiętam tytułu i nazwy zespołu, muzycznie całkiem nieźle jak na radio publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 13:54 A ja się rano odmóżdżałem przy Radiu Planeta. Mało stękało, dużo piosenek do słuchania grało. Jak się odmóżdżać, to przy porządnej komersze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 13:59 e no to ja wolę BISkę;-) jeszcze był teraz jakiś Brylewski, były wielkie cyce, PAPRIKA KORPS, teraz leci Masala, najnowszy wytwórz tzw muzyki za przeproszeniem etniczniej zmielonej w mikserze, ale w sumie jak na polaków niezła kalka, mi przypomina trochę taką jedną płytę kapeli bila lasłela MATERIAL, nie pamiętam tytułu ale też podbne były rytmy i basy a w dodatku borołs rapował na wokalu;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:04 A Kapela Ze Wsi Warszawa jest? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:22 to ci co nagrali "XXI wiek" DEZERTERA w wersji z dwudziestego pierwszego wieku? Nie nie słyszałem ich jeszcze i S. Polaka też nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:32 No właśnie ci. Ale nagrali też inne fajne rzeczy:-) S.Polaka znam tylko "Otwieram wino". To jedyne nagranie z elementami hiphopu, które mi się autentycznie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:40 S. Polak jest świetny, choć plejlista pewnie go zarżnie :-((((( A w tym wątku z listą przebojów do odsłuchania jest jeszcze jeden kawałek Polaka, polecam- opowieść butelek po piwie czekających na czarter na wysypisko. Ja mu wróżę przyszłość, to chyba zresztą pierwsza tak jawnie upalona muzyka i jak dla mnie bije na łeb takiego Afromana z jego "The Good Times", przede wszystkim muzycznie. No ale teksty i pomysły S. Polaka robią na mnie wrażenie po prostu duże w tej ogólnej nędzy jaką polskie gwiazdy serwują. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:43 neandertalski napisał: - No ale teksty i pomysły S. Polaka robią na mnie wrażenie po prostu duże w tej ogólnej nędzy jaką polskie gwiazdy serwują. Jeśli wszystkie jego teksty są tak celne jak w "Otwieram wino" to pewnie masz rację:-) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:59 czy wszystkie to nie wiem, te dwa w każdym razie mi się podobają, pierwszy bo jest strawnie nostalgiczny a drugi bo zwyczajnie wesoły, po prostu S. Polak sprawia wrażenie zupełnie normalnego i nie przerysowanego, mi się podoba. Polecam ten link do odsłuchania, utwór zdaje się drugi w kolejności forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=14711150 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 11.08.04, 08:03 viking73 napisał: > A Kapela Ze Wsi Warszawa jest? jednak jest, właśnie leci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:09 Chodzi o "Miłość nad morzem" Kulturki? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 14:23 o o o chyba dokładnie, dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: Nowe Polskie Radio BIS 09.08.04, 15:37 Nove to może ono jest ale prowadzący to nie obrażając nikogo zgredy jak na taki pomysł odświeżenia projektu tej anteny publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski letnie przeboje 10.08.04, 13:13 nie wiem co to za zespół ale refren: hej dziennikarze nie chcę już oglądać waszych twarzy szefowie rozrywki, muzyczni prezesi to zwykła granda i banda kolesi bardzo mi wpadł w ucho;) Ktoś tu się dziwił, że forum biski ktoś nie zamknął, ja z kolei w ogóle coraz bardziej dziwię sie temu co się tam wyrabia;) Cholera jak tak dalej pójdzie to jeszcze zacznę płacić abonament z własnej i nieprzymuszonej? W gadaniu chyba nie są zbyt mocni ale naprawdę grają tak, że aż miło posłuchać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski po południu... 11.08.04, 07:39 ...BISka też całkiem spoko. Tzn czuć, ze prowadzący to chyba młodzi ludzie, ale to przecież nie może być zarzut, niech się synczyzna trochę wyszaleje;) Profesjonalnym komercyjnym bełkotem już się chyba w radiu nasyciłem. Ale wczoraj posłuchałem trendyzatora, czy jak mu tam i tak jak nie lubię trendiczypase i tego typu zwrotów, tak tu się całkiem mile zaskoczyłem. W czasie tej audycji, naprawdę dowiedziałem się ciekwaych informacji o różnych imprezach które mają się odbyć i to uwaga: NIE TYLKO W WARSZAWIE. Słowo daję miło posłuchać radia które nie jest patronem medialnym jakiegoś chorego koncertu do spółki z jakimś wprost czy innym makdonaldem medialnym czy kulinarnym. Reklama imprezy w której samo radio nie partycypuje to po prostu coś co mnie zwyczajnie zdumiewa. Sama formuła też jest o tyle fajna, ze namawia właśnie słuchaczy do szukania nowych trendów i informowania o nich do studia, które z kolei eterem poda dalej i jest w czym wybierać, mnie przynajmniej zainteresowały nadchodzący festiwal w Jarocinie, latająca po kraju samoorganizująca się wystawa fotograficzna albo koncert kotleta jagnięcego w stołecznej fabryce trzciny. Miłe też wydaje się reklamowanie Iluzjonu i cyklu puszczanych tam filmów które zdobyły złotą palmę, choć to też niestety Warszawa... Już dawno nie słyszałem w radiu aby ktoś namawiał do dzwonienia czy esemesowania w innym celu niż sponsorowanie kretyńskiego konkursu, może stąd takie moje zdziwienie? Że w jakimś radiu propaguje się zastosowanie telefonu po prostu do wymiany informacji? Odpowiedz Link Zgłoś