Dodaj do ulubionych

Reklamy radiowe

11.01.13, 19:15
Nie wiem, jaką kampanię ma Kaufland w tv, ale radiowa mnie rozkłada na łopatki. "Powiedz mamie, że za dużo pracuje" albo "Mama powiedziała, że działasz na nią jak kawa". Miodzik. Zachwyca mnie jak lidlowy nieodżałowany Pan Głos wieki temu.

Choć i Lidl miał perełeczkę przed świętami, o pomarańczach: "Żono moja szlachetna, chyba jak sobie ulepisz" :))

Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Reklamy radiowe 14.01.13, 19:24
      Cieszy, że skończyły się już te wszystkie kretyńskie reklamy środków na wzdęcia, przynajmniej w Polskim Radiu.
      • raszefka Re: Reklamy radiowe 15.01.13, 10:38
        A rzeczywiście :) I nie profanuje się już starych szlagierów.
        • jedzoslaw Re: Reklamy radiowe 20.01.13, 23:29
          Za to pojawiła się nowa zmora, głównie wieczorna. Zmora ubezpieczeń na SMS. Najpierw była to babcia cyzelująca każdą sylabę, by powiedzieć niezwykle wyraźnie, że jeśli masz 40-70 (?) lat to kwalifikujesz się do ubezpieczenia na życie od złotówki dziennie. Potem prawdopodobnie ta sama babcia załamywała ręce nad losem kobiety, której "musi być bardzo źle bez Jurka", ale na szczęście Jurek wykupił za życia polisę i pogrzeb to była formalność (babcia nie dowierza, że mogli sobie na to pozwolić).

Teraz znów regularnie po serwisach o 22.00 i 23.00 dramatyczny głos brutala straszy, że pobyt w szpitalu kosztuje nawet i 40.000 (czy to jakaś sugestia, iż trzeba mieć kasę na łapówkę dla ordynatora?) więc ubezpiecz się i wyślij SMS "SZPITAL". Gość nawija prawie pięć minut i powtarza ze cztery razy niektóre wyrażenia. Okropność.
          • raszefka Re: Reklamy radiowe 22.01.13, 10:53
            Słuchasz radia w blokach tematycznych dla emerytów?

Pytam, bo moja mama ogląda u mnie jakiś serial latino i w przerwach reklamowych wyłącznie oferty ubezpieczeń "pogrzebowych" :) To tylko złotówka dziennie :)
            • jedzoslaw Re: Reklamy radiowe 22.01.13, 15:38
              Czy te godziny to bloki tematyczne dla emerytów? Często zdarzają się o tej porze też audycje kulturalne :)
              • jedzoslaw Katowanie znancyh piosenek czas znów zacząć... 23.09.13, 21:38
                Tym razem, kolejna reklama środka na problemy z drogami moczowymi, z przerobioną piosenką Hanny Banaszak "Ja dla pana czasu nie mam". Zastanawiam się, ile zapłacono pani Hannie za tę obrzydliwą profanację jednego z jej najlepszych utworów.
                • raszefka Re: Katowanie znancyh piosenek czas znów zacząć.. 26.09.13, 16:12
                  I coś tam Hermes od ubezpieczeń traksakcji. Massssakra w punkowym stylu.

Ale wrócił Pan Głos z Lidla i to lubię :)
                  • jedzoslaw Re: Katowanie znancyh piosenek czas znów zacząć.. 27.09.13, 22:02
                    raszefka napisała:

> I coś tam Hermes od ubezpieczeń traksakcji. Massssakra w punkowym stylu.

Właśnie, ci dla odmiany masakrują polskie kawałki lat 80.
                • airborell Re: Katowanie znancyh piosenek czas znów zacząć.. 27.09.13, 20:12
                  Hmm, chyba raczej powinni płacić spadkobiercom autorów, czyli panów Wasowskiego i Przybory?
                  • jedzoslaw Re: Katowanie znancyh piosenek czas znów zacząć.. 27.09.13, 22:01
                    airborell napisał:

Fakt, mój błąd.
      • kosmov Re: Reklamy radiowe 09.03.14, 18:49
        mam wrażenie, że jest wprost przeciwnie coraz więcej reklam środków na wzdęcia, potencję i maści na hemoroidy
    • sibeliuss Re: Reklamy radiowe 12.12.13, 09:43
      Lizaki Natur Sept - mamusia tłumacząca dziecku, że to nie tylko lizak, ale i wyrób medyczny :D
      • raszefka Re: Reklamy radiowe 30.12.13, 14:48
        Oooo, nie słyszałam. Przed świętami królowały zapowiedzi świątecznej apokalipsy przy stole, bajka o artresanie, który uratował święta, a autorom reklamy Polomarketu chyba się okazje pomyliły - pan marzył o białej kiłebasie po powrocie z pasterki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka