Dodaj do ulubionych

Pilne ...do Gazety Wyborczej

IP: 212.191.128.* 11.06.01, 07:16
Portal jest OK . ale .....niedopuszczalnym jest by pojawiały się wątki w
informacjach typu : ,, Jezus to stara ..." / i inne w podobnym stylu / - dalej
mi nie przechodzi przez usta .
Aby Gazeta trzymała fason taki wątek winien być wymazany przez
administratora ...- tego domagają się wszyscy , nie tylko ja .
Z wyrazami szacunku .
TY
Obserwuj wątek
    • Gość: Jureek Re: Do TY - falszywego reprezentanta wszystkich IP: 62.8.156.* 11.06.01, 08:07
      Gość portalu: TY napisał(a):

> Aby Gazeta trzymała fason taki wątek winien być wymazany przez
      > administratora ...- tego domagają się wszyscy , nie tylko ja .

Nie przypominam sobie, zebym dal Ci upowaznienie do pisania w moim imieniu. Tez nie podobaja mi
      sie takie watki, inne zreszta tez, ale to jeszcze nie znaczy, zebym domagal sie ich usuwania. Ech, ta
      dzisiejsza mlodziez - nie doswiadczyla cenzury, to teraz chcialaby nadrobic.
      Jurek
      • Gość: TY Re: Do TY - falszywego reprezentanta wszystkich IP: 212.191.128.* 11.06.01, 08:28
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: TY napisał(a):
        >
        > > Aby Gazeta trzymała fason taki wątek winien być
        wymazany przez
        > > administratora ...- tego domagają się wszyscy , nie
        tylko ja .
        >
        > Nie przypominam sobie, zebym dal Ci upowaznienie do
        pisania w moim imieniu. Tez
        > nie podobaja mi
        > sie takie watki, inne zreszta tez, ale to jeszcze nie
        znaczy, zebym domagal sie
        > ich usuwania. Ech, ta
        > dzisiejsza mlodziez - nie doswiadczyla cenzury, to
        teraz chcialaby nadrobic.
        > Jurek

odp.
        przeczytaj swoją wypowiedź - przeczysz sam sobie !
        Przeczytaj moją - wyraźnie zaznaczam - nie cenzurze !!
        To forum jest publiczne - to nie szalet !!!
        W domu Ty Jurku możesz zachowywac sie jak świnia / nie
        ubliżając świni / , twoja wola ale nie pozwalam / nie
        tylko ja / by na forum PUBLICZNYM pojawiały się watki
        rodem z szaletu ...my zwykli ludzie mamy to
        zagwarantowane przez KK i Konstytucję !!!!
        Pozdrawiam .
        TY

• Gość: Jureek Re: Do TY - falszywego reprezentanta wszystkich IP: 62.8.156.* 11.06.01, 09:36

> przeczytaj swoją wypowiedź - przeczysz sam sobie !

W ktorym miejscu? Kiedy pisze, ze nie podobaja mi sie takie watki, ale nie domagam sie ich usuwania?
          Piszesz ponizej, ze niektore listy kwalifikuja sie pod kodeks karny. To dlaczego nie zlozysz do
          prokuratury zawiadomienia o przestepstwie, tylko domagasz sie zamiast tego od administratorow, zeby usuwali
          dowody przestepstwa?

> Przeczytaj moją - wyraźnie zaznaczam - nie cenzurze !!

A usuwanie listow to co, jak nie cenzura? Nie zamydlaj oczu, ze nie chcesz cenzury, kiedy domagasz sie usuwania
          listow.

> To forum jest publiczne - to nie szalet !!!
          > W domu Ty Jurku możesz zachowywac sie jak świnia / nie
          > ubliżając świni / , twoja wola ale nie pozwalam / nie
          > tylko ja / by na forum PUBLICZNYM pojawiały się watki
          > rodem z szaletu ...my zwykli ludzie mamy to
          > zagwarantowane przez KK i Konstytucję !!!!

I znowu piszesz w pierwszej osobie liczby mnogiej ("my zwykli ludzie"). Kto Cie do tego upowaznil? Pisz za siebie,
          dobrze?
          Dziekuje za pozwolenie zachowywania sie w domu jak swinia - nie skorzystam.
          Jurek
          • jacek#jw Re: Do TY - falszywego reprezentanta wszystkich 11.06.01, 16:15
            W tym przypadku polemika nie ma większego sensu - i tak cel jest ten sam.
            Propozycja do administrotora jest leczeniem skutków a nie przyczyn. Znaleźć
            lekarstwo na chamstwo jest bardzo trudno. Raczej wszyscy zainteresowani powinni
            zjednoczyć się na forum i zdecydowanie zareagować, oczywiście nie robiąc przy
            okazji reklamy dla wątku.
          • Gość: TY Re: do Jurrek od TY IP: 212.191.128.* 12.06.01, 11:13
            Jurrku.
            Gdyby to był list do Ciebie OK - niech będzie taki !!!
            Zrozum !!!!! To jest FORUM PUBLICZNE - P U B L I C Z N E !!!!!!!!
            Sposób tłumaczenia tego , nie wprost :
            Gdy robisz coś z dziewczyną w swoim domu - to mnie nie przeszkadza ale...jeżeli
            będziesz to robił na środku ulicy to mam prawo protestować i prawem
            odpowiednich służb jest Ciebie z tej ulicy usunąć !!!
            Jeszcze prościej tłumaczone :
            Jeżeli robisz kupkę w WC - nic mi do tego ale ... jeżeli będziesz to robił
            publicznie na środku placu w centrum miasta ...
            PANIAŁ ? Więcej nie mam siły łumaczyć !!!!
            • Gość: Jureek Re: do TY IP: 62.8.156.* 12.06.01, 11:45

> Gdyby to był list do Ciebie OK - niech będzie taki !!!
              > Zrozum !!!!! To jest FORUM PUBLICZNE - P U B L I C Z N E !!!!!!!!
              > Sposób tłumaczenia tego , nie wprost :
              > Gdy robisz coś z dziewczyną w swoim domu - to mnie nie przeszkadza ale...jeżeli
              >
              > będziesz to robił na środku ulicy to mam prawo protestować i prawem
              > odpowiednich służb jest Ciebie z tej ulicy usunąć !!!

A czy ja Ci zabraniam protestowac? Ja prosze Cie tylko, zebys nie domagal sie cenzury (czyli usuwania watkow) w
              moim imieniu. Nie masz po prostu upowaznienia, zeby wypowiadac sie za wszystkich. Pisanie "tego domagaja sie
              wszyscy" traci mocno megalomania.
              Jurek
    • Gość: luka Re: Pilne ...do TY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 10:20

> Aby Gazeta trzymała fason taki wątek winien być
      wymazany przez
      > administratora ...- tego domagają się wszyscy , nie
      tylko ja .

Ja się nie domagam, a więc już nie "wszyscy".
      Cenzurę masz na Onecie - jeżeli wolisz rozcieńczone siki
      od klarownego soku, to tam twoje miejsce.
    • Gość: mike Re: Pilne ...do Gazety Wyborczej IP: *.tay.ac.uk 11.06.01, 14:03
      Mnie rowniez nie podobaja sie takie watki ale nie jestem za wycinaniem, to juz
      bylo. Tymczasem chcialem zwrocic uwage ze niektore linki tego Portalu sa
      bledne. Na przyklad klikam na link "Forum Kibica" bo jestem kibicem, a trafiam
      na "Forum Kibola" a kibolem nie jestem.
      Tym niemniej pomysl niecenzurowanego forum bardziej mi odpowiada niz Onet. Tak
      trzymac.

Pozdrawiam

mike

ps Twoja druga wypowiedz TY nadaje sie do wyciecia. Duzo to o tobie mowi.
      • Gość: TY Re: Pilne ...do Gazety Wyborczej IP: 212.191.128.* 19.06.01, 08:14
        Gość portalu: mike napisał(a):

> Mnie rowniez nie podobaja sie takie watki ale nie jestem za wycinaniem, to juz
        > bylo. Tymczasem chcialem zwrocic uwage ze niektore linki tego Portalu sa
        > bledne. Na przyklad klikam na link "Forum Kibica" bo jestem kibicem, a trafiam
        > na "Forum Kibola" a kibolem nie jestem.
        > Tym niemniej pomysl niecenzurowanego forum bardziej mi odpowiada niz Onet. Tak
        > trzymac.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > mike
        >
        > ps Twoja druga wypowiedz TY nadaje sie do wyciecia. Duzo to o tobie mowi.
        odp.
        Nie wiem o co ci chodzi - ale domyślam sie , że piszesz głupoty.
        Nie chcesz wycięcia i je jednocześnie proponjujesz ...ble , ble , ble
    • Gość: Magda Re: Pilne ...do Gazety Wyborczej IP: 193.121.132.* 11.06.01, 16:03
      Ja tez uwazam, ze niektore watki to szalety publiczne. Niewyzyci frustraci
      epatuja glupota i wulgarnoscia.

Dlaczego obok forow nieocenzurowanch, nie wprowadzic forow gdzie mozna
      duskutowac bez ryzyka natkniecia sie na bluzgi i wszelkie anty...izmy?

• Gość: Jureek Re: Pilne ...do Gazety Wyborczej IP: 62.8.156.* 11.06.01, 16:18
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Ja tez uwazam, ze niektore watki to szalety publiczne. Niewyzyci frustraci
        > epatuja glupota i wulgarnoscia.
        >
        > Dlaczego obok forow nieocenzurowanch, nie wprowadzic forow gdzie mozna
        > duskutowac bez ryzyka natkniecia sie na bluzgi i wszelkie anty...izmy?

Zdecydowana wiekszosc forow www to fora "moderowane". Wiec nie narzekaj, ze nie masz gdzie porozmawiac
        bez bluzgow. Idz sobie np. na onet, a nie przyzcyniaj sie takimi apelami, jak ten powyzszy do wprowadzenia cenzury
        na jednym z ostatnich forow nieocenzurowanych.
        Poza tym rowniez na tym portalu masz fora, gdzie nowych watkow nie moze zalozyc kazdy.
        Pozdrawiam
        Jurek

• Gość: TY Re: Pilne ...do Gazety Wyborczej IP: 212.191.128.* 12.06.01, 11:19
          Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Gość portalu: Magda napisał(a):
          >
          > > Ja tez uwazam, ze niektore watki to szalety publiczne. Niewyzyci frustrac
          > i
          > > epatuja glupota i wulgarnoscia.
          > >
          > > Dlaczego obok forow nieocenzurowanch, nie wprowadzic forow gdzie mozna
          > > duskutowac bez ryzyka natkniecia sie na bluzgi i wszelkie anty...izmy?
          >
          > Zdecydowana wiekszosc forow www to fora "moderowane". Wiec nie narzekaj, ze nie
          > masz gdzie porozmawiac
          > bez bluzgow. Idz sobie np. na onet, a nie przyzcyniaj sie takimi apelami, jak t
          > en powyzszy do wprowadzenia cenzury
          > na jednym z ostatnich forow nieocenzurowanych.
          > Poza tym rowniez na tym portalu masz fora, gdzie nowych watkow nie moze zalozyc
          > kazdy.
          > Pozdrawiam
          > Jurek
          >

odp .
          Jeżeli przeczytałeś odpowiedx do Ciebie ...PANIAŁ ...to powinieneś zrozumieć , że
          tego typu wątki których bronisz są prostą drogą do wzbudzenia cenzury - czego i
          ja sobie nie życzę .
          Prawo powstaje wtedy , gdy postępowanie odbiega zasadniczo od zasad ,,dobrych
          obyczajów".

• Gość: Jureek Re: Jeszcze do TY o wolnosci slowa IP: 62.8.156.* 12.06.01, 12:00

> Jeżeli przeczytałeś odpowiedx do Ciebie ...PANIAŁ ...to powinieneś zrozumieć ,
            > że
            > tego typu wątki których bronisz są prostą drogą do wzbudzenia cenzury - czego i
            >
            > ja sobie nie życzę .

Czlowieku, skoncz z demagogia dobrze? Nastepnym razem napiszesz moze jeszcze, ze watki te pochwalam, co? Ja
            nie bronie zadnych watkow, ja bronie forum przed cenzorskimi zakusami takich jak Ty.
            Piszesz, ze nie zyczysz sobie cenzury. A wymazanie watku to co, jak nie cenzura? Nie domagasz sie tego?
            Przeczytaj swoj pierwszy list.

> Prawo powstaje wtedy , gdy postępowanie odbiega zasadniczo od zasad ,,dobrych
            > obyczajów".

Czyli rozumujesz tak: dajemy Wam ludzie laskawie wolnosc slowa, ale nie naduzywajcie jej i trzymajcie sie dobrych
            obyczajow bo jak nie, to Wam te wolnosc zabierzemy. Dla mnie jest obrzydliwym takie traktowanie z gory ludzi jakby
            byli niegrzecznymi dziecmi. Radze Ci poczytaj sobie troche o pierwszej poprawce do amerykanskiej konstytucji, a
            procesie Larry Flynta itp. Zrozumiesz moze wtedy, ze wolnosc slowa nie jest zadna laska rzadzacych dla plebsu,
            tylko naturalnym prawem czlowieka.
            Pozdrawiam
            Jurek
            • jacek#jw Re: Jeszcze do TY o wolnosci slowa 12.06.01, 12:06
              Myślę, że czymś innym jest sranie w miejscu publicznym i czymś innym pisanie na
              forum największych CHUJÓW, KUREW czy ŻYDÓW. Nie da się stosować tych samych
              metod np usuwać, karać mandatem, zabronić.
              • Gość: Kasia Re: Pilne...do Gazety Wyborczej, TY, Jureek, jacek itd... IP: *.is.pan.pl 12.06.01, 13:45
                Bla, bla, bla..., tyle wynika, mili panowie, z waszej zaciekłej dyskusji.
                Zachowujecie się jak nastroszone koguty ; tylko pogratulować - wam zaciętości,
                a "jaśkowi" skuteczności w wywoływaniu burzy i to między osobami, które
                właściwie myślą podobnie. Więc może wsadźcie emocje w kieszeń (możecie wziąć
                coś na uspokojenie), przytęperujcie języki i pomyślcie co robić z takimi typami
                jak w/w.
                Czepianie się słówek (bo właściwie to jest przyczyna waszego zacietrzewienia
                się) prowadzi do nikąd. A przecież każdy z was ma rację i wystarczy tylko
                trochę opanowania, dobrej woli i odpuszczenia sobie waszej męskiej, urażonej
                dumy...
                Pozdrawiam.
    • Gość: kathy Re: A ja chcę cenzury!!! IP: 195.117.174.* 12.06.01, 14:11
      I co?
      • Gość: Joanna Re: A ja chcę cenzury!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 00:24
        Wejdż na onet...
        • Gość: TY Re: zdziczenia na forum nie chcą wszyscy oprócz : Jurrka , Luki , Jac IP: 212.191.128.* 15.06.01, 14:44
          ...Jacka no i paru innych .
          Kochani. DEMOKRACJA / w tym wolność słowa / jest dla ludzi mądrych , a nie dla
          gówniarzy / mam na myśli tu jaśka /.
          Znane jest powiedzenie : ,, wpuścić chłopa do biura to atrament wypije ".
          Z każdej wolności trzeba umieć korzystać...i po co tu demagogia ...słowa ,
          słowa..ble , ble ble .
          Bog dał Adamowi i Ewie Raj pod warunkiem ...a potem wygonił ich z Raju...
          Mówi wam to coś ?
          Demagogia ?
          Pzdr .
          TY
          Ps. Tylko Róży brak.....
          • jacek#jw Re: zdziczenia na forum nie chcą wszyscy oprócz : Jurrka , Luki , Jac 15.06.01, 23:49
            W każdej DEMOKRACJI (jak napisał TY) istnieje pewna część społeczeństwa, która
            nie chce się podporządkować jej zasadom. Ignorowanie tego faktu to objaw braku
            chęci przeciwstawienia się temu. Mógłbym tu napisać, że to nie ja, ale TY chce
            zdziczenia i nie na forum, ale wszędzie w całym kraju. Ale przecież tak nie
            jest. Zdziczenia nie chcemy obaj. Chęć NIEWPUSZCZANIA takich wątków jest
            właśnie chęcią ignorowania tego zjawiska. Niech walczą z nim inni. My na forum
            będziemy mieli spokój. Za nas załatwi to administrator. I raczej nie
            rozpatrywałbym tego w kategoriach cenzury. Z tym wszystkim musimy walczyć sami,
            osobiście, każdy z nas.
            Pozdrawiam
            Jacek
            • Gość: TY Re: zdziczenia na forum nie chcą wszyscy oprócz : Jurrka , Luki , Jac IP: 212.191.128.* 18.06.01, 09:13
              jacek#jw napisał(a):

> W każdej DEMOKRACJI (jak napisał TY) istnieje pewna część społeczeństwa, która
              > nie chce się podporządkować jej zasadom. Ignorowanie tego faktu to objaw braku
              > chęci przeciwstawienia się temu. Mógłbym tu napisać, że to nie ja, ale TY chce
              > zdziczenia i nie na forum, ale wszędzie w całym kraju. Ale przecież tak nie
              > jest. Zdziczenia nie chcemy obaj. Chęć NIEWPUSZCZANIA takich wątków jest
              > właśnie chęcią ignorowania tego zjawiska. Niech walczą z nim inni. My na forum
              > będziemy mieli spokój. Za nas załatwi to administrator. I raczej nie
              > rozpatrywałbym tego w kategoriach cenzury. Z tym wszystkim musimy walczyć sami,
              >
              > osobiście, każdy z nas.
              > Pozdrawiam
              > Jacek

odp.
              Szanowny Jacku .
              Jeżeli My zrobimy to , to OK, ale zobacz w tym wątku siedzi dzisiej już
              kilkadzuiesiąt osób.
              Zaznaczam / już kilkakrotnie / , nie jestem klerykałem , ale codziennie rano
              muszę odczytać ten bydlęcy tytuł i to mnie boli....
              Powiem Ci szczerze ja tego wątku nawet nie otwarłem ...brzydzę się tego typu
              słów , ale już połączenie Jezusa z tym...
              Szkoda słów !
              Pozdrawiam .
              TY
              • bialy Re: wyrozumialosc mile wskazana... 22.06.01, 12:24
                Wg. mnie wszystko sprowadza sie do jednego. Nie da rady usunac chamstwa na
                forum bez wprowadzenia cenzury. Ja sie juz chyba z tym pogodzilem. A z drugiej
                strony nikt nie chce miec ograniczenia wolnosci slowa (np. cytujac kogos i
                piszac "kurwa" skazujemy sie na wykasowanie watku). Poporostu proponuje
                wszystkim zainteresowaym troche lzejsze podejscie do tego tematu i do watkow
                ktore raza czyjes uczucia (czy to religijne czy przekonania itp.). Jezeli cos
                nam sie nie podoba mamy prawo tego nie czytac. Wyrozumialosc i tolerancja tez
                sa potrzebne. Nie wszyscy mamy takie samo podejscie do zycia, inaczej myslimy,
                inne mielismy wychowanie, czesc osob przezyla wiecej i wiecej widziala i
                poprostu inaczej patrzy na zycie. Ludzie patrza na zycie przez pryzmat swoich
                doswiadczen.
                Mozemy przeczytac watek i napisac co myslimy w kwestii tematu watku albo w
                kwesti jego tresci i formy. Ale w watku a nie globalnie zabraniac wszystkiego.
                Brak cenzury ma swoje wady ale mysle ze jest ich mniej niz w wypadku odwrotnym.

Tak przy okazji do TY. Tez nie chcialbym zeby ktos pisal jakies tresci w moim
                imieniu a piszac "wszyscy" czuje sie jakby ktos wyrazal za mnie moje zdanie.
                Pisz prosze od siebie i tylko od siebie.

To tyle jak narazie moich przemyslen odnosnie cenzury na tym portalu. Wczesniej
                bylem niepoprawnym optymista i mialem nadzieje ze istnieje jakas mozliwosc
                wyplenienia chamstwa i glupoty. Kiedy sie juz pogodzilem z tym ze taka
                mozliwiosc nie istnieje jakos lzej mi sie wszystko czyta :)

Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka