Dodaj do ulubionych

Mam DOSYC trujkowiczow!

13.08.04, 22:29
Szukam pozytywnie myslacych, ktorzy kazdej propozycji Trojki nie torpeduja
juz na wejsciu. Ktorzy sluchaja radia dla przyjemnosci i nie robia na tym
forum za eksperotw i wszystko wiedzacych. Ludzi, ktorzy nie obrazaja innych.
Ktorzy dopuszczaja rzeczowa rozmowe.

Chcialbym udowodnic, ze w tym kraju radia nie robi sie tylko dla jendej -
wiecznie niezadowolonej - grupy.

Innych panstwa prosze o natychmiastowe opuszczenie tego watku. Narzekamy na
innych. :P
Obserwuj wątek
    • Gość: sceptyk Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.bagkur.gov.tr / *.meteksan.net.tr 13.08.04, 23:03
      A udowadniaj sobie. Przed Tobą byli już inni, co chcieli wykazać, że na tym
      forum obecni są również zwolennicy innych stacji. I udowodnili. Dowodem nie
      wprost, że ich nie ma. Mieli w wątkach po trzy wpisy.
      • Gość: Zosia Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 23:12
        Nie musi udowadniać sobie. Jest już nas dwoje. Zgadzam się z Infoy. Też myślę
        pozytywnie!
        • Gość: Zosia Do sceptyka IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 23:16
          Wiesz dlaczego słuchacze innych stacji nie piszą? Bo z reguły brak im czasu na
          walkę z wiatrakami- mam na myśli oponentów. Postępują oni w myśl powiedzenia-
          Kto nie z Mieciem, tego zmieciem.
          • Gość: sceptyk Re: Do Zosi IP: *.krakoff.darktech.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:29
            Najpierw miało nie być Polski na mapach Europy. I jest.
            Później socjalizm miał być wieczny. I go nie ma.
            Teraz Trójki ma więcej nie być. I będzie.
            Może dla ciebie walka o Trójkę jest walką z wiatrakami? Ja ją odbieram jako
            walkę o pamięć. I do tego skuteczną. Świadczy o tym histeryczna nerwowość
            "radiowców" z Myśliwieckiej. A Laskowski nie jest wieczny.
            • mariusz.max.kolonko Re: Do sceptyk 14.08.04, 00:50
              Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Najpierw miało nie być Polski na mapach Europy. I jest.
              > Później socjalizm miał być wieczny. I go nie ma.
              > Teraz Trójki ma więcej nie być. I będzie.
              > Może dla ciebie walka o Trójkę jest walką z wiatrakami? Ja ją odbieram jako
              > walkę o pamięć. I do tego skuteczną. Świadczy o tym histeryczna nerwowość
              > "radiowców" z Myśliwieckiej. A Laskowski nie jest wieczny.
              -----------------------------------------------------------------------------
              Następca Laskowskiego bedzie taki sam jak LAskowski. Trójka się skończyła już.
              Już nie będzie tego co było dawniej. Wiec po cholere wciskać syf w postaci
              narzekań na trójke której możemy posłuchac dzisiaj? Nikt i tak tego pod uwage
              nie weźmie. Spece sie znaleźli...... Załóżcie sobie stacje radiową jak żeście
              tacy wszystko wiedzący i koniec. Zatrudnijcie ludzi ze starej trójki i będzie
              git.
              Nara!
              • Gość: sceptyk Re: Do kolanka IP: *.bagkur.gov.tr / *.meteksan.net.tr 14.08.04, 07:55
                mariusz.max.kolonko napisał:

> Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Następca Laskowskiego bedzie taki sam jak LAskowski. Trójka się skończyła
                już.
                > Już nie będzie tego co było dawniej. Wiec po cholere wciskać syf w postaci
                > narzekań na trójke której możemy posłuchac dzisiaj? Nikt i tak tego pod uwage
                > nie weźmie. Spece sie znaleźli...... Załóżcie sobie stacje radiową jak żeście
                > tacy wszystko wiedzący i koniec. Zatrudnijcie ludzi ze starej trójki i będzie
                > git.
                > Nara!
                --------------------------------------------------------------------------------
                1. To się zobaczy, jaki będzie następca Witka?
                Ja i wielu innych słuchaczy mamy odminenne zdanie w sprawie tego, czy "się
                Trójka skończyła i już". Widać, tu się nie porozumiemy ;-) Jest również wielu
                radiowców z prawdziwego zdarzenia, którzy wiedzą i chcą robić dobre radio.
                Pożiwiom, uwidim.

2. Za "wciskanie syfu" uważam serwowanie słuchaczom tego, co nadaje trUjka!

3. Czemu nie wolno narzekać i czemu "nikt i tak tego pod uwagę nie weźmie"?
                Wreszcie płacimy za to. A jak nikt nie weźmie, to się niktosia zmieni. To nie
                jest radio zarządu radia.

4. "Spece..." to "... się znaleźli" od zepsucia radia.

5. Oddajcie pieniądze z abonamentu, to sobie założymy.

6. Czy jesteśmy wszystkowiedzący? Nie, ale wiemy, co nam się podoba.

7. Zatrudnimy ludzi ze starej Trójki, jak oddacie marnowane przez Was pieniądze
                z abonamentu.

I na koniec dygresja, może łatwiej będzie Ci zrozumieć moje argumenty:
                Na formację muzyczną pod nazwą boysband istnieje ścisły przepis. Wiadomo, jak i
                co poskładać do kupy, żeby powstał i odniósł sukces. Załóżmy więc, że Ty jesteś
                specem od organizacji boysbandów. Czy, więc, będziesz wszystkim na świecie
                wciskał że na rynku muzycznym istnieje miejsce jedynie na boysbandy? Jeśli masz
                choć trochę rozumu w głowie, to nie. Czemu więc upierasz się, że na rynku
                radiowym może istnieć jedynie sformatowany "syf".

Adam Fijałkowski
                (oczywiście ze mnie taki Adam Fijałkowski, jak z Ciebie M. M. Kolonko ROTFL)
      • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 19:17
        Panie mh2,

Kolejny raz przedstawiciel ekipy trujkowiczow kloci sie ze wszystkim, co
        dobrego powiedziano o Trojce. Wniosek jest jeden. Gdybysmy zdolali cofnac czas
        do etapu przed Laskowskim, Trojkowicze przestaliby narzekac.
        Tylko wtedy.

Jezeli chodzi o radio publiczne (za ktore placisz swoje ciezko zarobione
        pieniadze) to swoja misje i poziom ma ono utrzymywac na czterech kanalach. Nie
        zgodzisz sie, ze zarowno na antenie Trojki (chociaz w Twoim przypadku zapewne
        bedzie ciezko) jak i I, II i BIS pojawia sie mnostwo wartosciowych pozycji.

Wasz problem, trojkowicze, polega na tym, ze oczekujecie stacji wylacznie dla
        siebie. A tu guzik - radio publiczne (w domysle: radio dla wszystkich) powinno
        laczyc zarowno audycje z udzialem pana Rokosa jak i programy Ptaszyna-W.

W ogole jezeli chodzi o media publiczne, to nie zgodze sie z opinia, ze powinny
        serwowac wylacznie wysoka kulture. Bardzo przepraszam, ale audycje towarzyszace
        tez sa potrzebne. Ludzie ich potrzebuja (a Trojka i tak robi je w wersji
        light) - media powinny na to w jakims stopniu odpowiadac.

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myslacych!
    • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 10:06
      A bede sobie udowadnial! Smieszy mnie ta walka o Trojke jak o Polskosc!
      Sformatowanya Trojka nie sklada sie wylacznie z samego badziewia. Wystarczy sie
      zamknac i czasem posluchac.

Jak odejdzie Laskowski, to przyjdzie ktos, kto bedzie kontynuowal jego zmiany.
      I jakos mnie to nie smuci. Bledem byloby cofniecie wszystkich zmian i powrot do
      radia z '98 r. To identyczna sytacja, jak przychodzi prawica po lewicy (i
      wszystko na chama zmienia) i odwrotnie.

Trujkowiczu, zmien watek, stacje radiowa, nie wiem - przerzuc sie na TV i nie
      wrzucaj glodnych kawlakow o tym, ze "odzyskacie Trojke". Bo gdyby to bylo
      mozliwie, to teraz nie zasmiecialibyscie watku RADIO na forum.

Drodzy panstwo, nudzi mnie czytanie na kazdym watku o koszmarnym Rokosie, zlym
      Zadzie i kryminaliscie Laskowskim. Zrobcie sobie forum na www stowrazyszenia
      3/5/7. :D

Pozdrawiam.
      • mariusz.max.kolonko Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 12:23
        infoy napisał:

> A bede sobie udowadnial! Smieszy mnie ta walka o Trojke jak o Polskosc!
        > Sformatowanya Trojka nie sklada sie wylacznie z samego badziewia. Wystarczy
        sie
        >
        > zamknac i czasem posluchac.
        >
        > Jak odejdzie Laskowski, to przyjdzie ktos, kto bedzie kontynuowal jego
        zmiany.
        > I jakos mnie to nie smuci. Bledem byloby cofniecie wszystkich zmian i powrot
        do
        >
        > radia z '98 r. To identyczna sytacja, jak przychodzi prawica po lewicy (i
        > wszystko na chama zmienia) i odwrotnie.
        >
        > Trujkowiczu, zmien watek, stacje radiowa, nie wiem - przerzuc sie na TV i nie
        > wrzucaj glodnych kawlakow o tym, ze "odzyskacie Trojke". Bo gdyby to bylo
        > mozliwie, to teraz nie zasmiecialibyscie watku RADIO na forum.
        >
        > Drodzy panstwo, nudzi mnie czytanie na kazdym watku o koszmarnym Rokosie,
        zlym
        > Zadzie i kryminaliscie Laskowskim. Zrobcie sobie forum na www stowrazyszenia
        > 3/5/7. :D
        >
        > Pozdrawiam.
        -----------------------------------------------------------------------
        Rokos jest ok! :P ja o tym wiem i Ty również tylko nie chcesz tego pubglicznie
        przyznać. Niedźwiedź lubi Rokosa wiec to już coś :P Ja też Rokosa lubie cenie i
        szanuje :P Bo ok typek z niego :) Wie co robi :P
    • Gość: martka Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.08.04, 10:36
      A jakie są właściwie walory nowej Trójki? Co konkrenie sprawia, że Ty - Infoy i
      inni zwolennicy nowej Trójki z przyjemnością, jak piszesz, słuchacie tego
      radia? Pytam bardzo rzeczowo, nikogo przy tym nie obrażając i liczę na kokretną
      odpowiedź.
      • mh2 Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 10:58
        Gość portalu: martka napisał(a):

> A jakie są właściwie walory nowej Trójki?
        [...]
        > Pytam bardzo rzeczowo, nikogo przy tym nie obrażając
        > i liczę na kokretną odpowiedź.

Zapewne dowiesz się, że jest "nowoczesne", "szybkie" i "dynamiczne".
        • Gość: martin Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:54
          > Zapewne dowiesz się, że jest "nowoczesne", "szybkie" i "dynamiczne".

A nie jest? Zostało dostosowane do światowych standardów, do tego ma najlepszą playlistę, która nie serwuje 24/7 muzykę Bajmu i O-zone. Nadal ma swoje wady (jak każde radio!), np. pana Rokosa, którego skutecznie mogliby zastąpić inni (i co udowodniono gdy był on na urlopie). Do tego nadal jest w nim publicystyka, jest słowo mówione w nowej formie, nowym formacie.

Infoy ma rację, że na tym forum po prostu zebrała się grupka krytykująca Trójkę i wręcz ubliżająca jej słuchaczom gdy ci tylko się odezwą! A dlaczego nie wypowiadają się tu w znacznej ilości słuchacze Trójki i innych rozgłośni?

1. Od razu są obrażani i wyzywani od zdebilałego targetu
          2. Nie warto mówić, a nawet krzyczeć do ludzi głuchych i ślepych.
          3. Po co przerywać wam waszą forumową krucjatę, wtrącać w wasze wywody na temat radia (spece, że ho ho...) skoro to całkiem zabawne jest! Skoro tak się znacie to dlaczego w demokratycznym kraju nie założycie własnej stacji radiowej, która w tej formie podbije polski rynek?

Skoro Trójki nie słuchacie to co możecie o niej mówić? Chcecie przywrócenia radia w przestarzałej formie. To tak jakby ktoś założył koalicję na rzecz wyparcia obecnego filmu i przywrócenia filmu niemego, bo jemu się akurat tak podoba, więc wszystkim się musi. Nie można zatrzymać postępu, Trójka się zmienia i rozwija z duchem czasu. Nie podobają się wam obecne czasy? Jedźcie na Sybir, do Sudanu, lub od razu w kosmos poza nasz Układ Słoneczny, bo i tak gdzieś w końcu dorwie was ten straszny postęp.

PS. Ze "specami" nie będę dyskutował, nie warto.

• mh2 Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 15:16

Zacznimy od tego, kim jesteś? Bo, że nie jesteś słuchaczem obecnej "3" to pewne.
            Czyżby w P.R. SA wygospodarowano kolejne pieniądze z abonamentu na trollowanie
            na Forum? Tak to wygląda.

>> Zapewne dowiesz się, że jest "nowoczesne",...

> A nie jest?

Pomysł na radio, który trUjka usiłuje nieudolnie kopiować (bo jak można ludzi
            bez doświadczenia radiowego poderzewać o pomysł własny?) jest starszy od samej
            Trójki. Pochodzi z czasów, kiedy startowała niezależna brytyjska radiofonia (na
            początku piracka) i do dzisiaj obowiązuje z małymi modyfikacjami. Później
            zerżnęła ten pomysł BBC i stamtąd przywlekł go do P.R. Eugeniusz Smolar. Jedną
            rzecz mamy więc wyjaśnioną - nowoczesne nie jest.

Co do szybkości i dynamiczności, które uwielbiasz odpowiem tak - wolę wolniej i
            refleksyjniej. Mam prawo się od Ciebie różnić.

> do tego ma najlepszą playlistę

I co z tego. Trójka nie miała i grała dużo lepiej.

> jest słowo mówione w nowej formie, nowym formacie.

"Słowo mówione w nowej formie", dobre sobie. Psycholog Andrzej Salomon(sic!) też
            kochał dzieci w nowej formie. Piszesz do yntelygentnych inaczej?

> Infoy ma rację, że na tym forum po prostu zebrała
            > się grupka krytykująca Trójkę

Ano, zebrała. Na Forum GW zbierają się ludzie piszący o różnych sprawach -
            polityce, kulturze, samochodach, seksie, kuchni, ogródkach działkowych... Są
            również tacy, co piszą o radiu.

> i wręcz ubliżająca jej słuchaczom gdy ci tylko się odezwą!

Pokaż mi choć jeden wpis ubliżający Infoy-owi.

> A dlaczego nie wypowiadają się tu w znacznej ilości
            > słuchacze Trójki ...

No właśnie się wypowiadają

> ...i innych rozgłośni?

To musisz zapytać słuchaczy innych rozgłośni. Było kilka wątków o Zet-ce, kilka
            o RMF-ie. Jak zabijano Radiostację popyskowali trochę fani Radiostacji. Po dwóch
            tygodniach zniknęli - tyle widać mieli zapału.

> 1. Od razu są obrażani i wyzywani od zdebilałego targetu

Dopóki "target" nie zacznie od wyzwisk nikt "targetu" nie wyzywa.

> 2. Nie warto mówić, a nawet krzyczeć do ludzi głuchych i ślepych.

O gustach można rozmawiać, a nie przekonywać się.

> 3. Po co przerywać wam waszą forumową krucjatę, wtrącać w wasze
            > wywody na temat radia (spece, że ho ho...) skoro to całkiem
            > zabawne jest! Skoro tak się znacie to dlaczego w demokratycznym
            > kraju nie założycie własnej stacji radiowej, która w tej formie
            > podbije polski rynek?

bo:
            1. obowiązkowo płacimy na to co jest "publiczne", a skoro tak, to mamy prawo się
            wypowiadać, ba, dopominać się, by trzymało poziom.
            2. Jeśli dostaniemy prawo do dysponowania naszą "piątką" na radio +
            częstotliwości to pogadamy. Na razie propozycja założenia własnego radia jest
            brednią.
            3. Celem stacji publicznej, utrzymywanej z abonamentu nie jest "podbijanie rynku".

> Skoro Trójki nie słuchacie to co możecie o niej mówić?

Słuchamy - niestety, głównie nocą - to możemy.

> Zostało dostosowane do światowych standardów,
            > Chcecie przywrócenia radia w przestarzałej formie.
            > Nie można zatrzymać postępu, Trójka się zmienia
            > i rozwija z duchem czasu.

Posłużę się cytatem (nie będę udawał, że wymyśliłem coś, co pamiętam z Forum) z
            wpisu internauty o nicku "ianu" z kwietnia b.r.

'W kulturze nie istnieje cos takiego jak POSTĘP, są tylko style, kierunki i
            mody, najczęściej falujące, nawracające, choć nigdy nie takie same (tak więc
            mówienie o postępie w radiu świadczy o braku wiedzy i doświadczenia). Można
            natomiast mówić o POSTĘPOWOŚCI, jeśli ktoś (lub coś) inicjuje nowy trend.
            Właśnie postępowy był Program Trzeci, natomiast obecna TrUjka jest wtórna w
            stosunku do innych, "małpuje" inne wzory.'
            Cała wypowiedź tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=11904954&a=11989196

> To tak jakby ktoś założył koalicję na rzecz wyparcia obecnego
            > filmu i przywrócenia filmu niemego,

Na odwrót, zrobienie z Trójki trUjki było cofnięciej się do epoki kina niemego.
            Chcę powrotu do kina mówionego.

> bo jemu się akurat tak
            > podoba, więc wszystkim się musi.

Wytoczyłeś argument przeciw sobie - skoro wszystkie radia są sformatowane, to
            "3" NIE MUSI. W Twoim wypadku jak nigdzie indziej sprawdza się maksyma inżyniera
            Mamonia z filmu Rejs: "Podobają mi się te piosenki, które znam" (a radia
            sformatowane i to w jedynie słuszny sposób).

> Nie podobają się wam obecne czasy? Jedźcie na Sybir, do
            > Sudanu, lub od razu w kosmos poza nasz Układ Słoneczny,
            > bo i tak gdzieś w końcu dorwie was ten straszny postęp.

Widać, że nauki to Ty pobierałeś za nieboszczki komuny, a z socjalizmu jeszcze
            się nie obudziłeś. Mamy demokrację i wolny rynek (lub chcemy mieć). A ja,
            rzeczy, które mi się nie podobają staram się zmienić, a nie uciekać przed nimi.
            Zwłaszcza rzeczy, za które płacę.

I to tyle co mam do Ciebie towarzyszu pseudosłuchaczu :-/

> PS. Ze "specami" nie będę dyskutował, nie warto.

P.S. Nie dyskutuj, bo nie masz argumentów. Pozwól mi posiadać odmienne od Twoich
            poglądy.
            • enter123 Do mh2 14.08.04, 15:58
              ZA-POM-NIA-ŁEŚ!!!!! Chłopie, za-pom-nia-łeś dodać, że
              - płaciśz dychę rocznie na tfu, tfu TrUjkeee ...
              - BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!

P.S. U Jędrka wszystko w porzo?
              • Gość: Lesphenefryl Do entera123 i Infoya IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 20:00
                Do entera123:
                Znam jednego Jędrka i u niego wszystko w porzo. Tylko co to ma do rzeczy ?

Dychę rocznie na trujkę? Ooo!!! to o dychę za dużo. To co nadają w dzień nie
                jest warte złamanego szeląga. Co innego nocą, no i aby być precyzyjnym, czasami
                w niedzielę nieco wcześniej :-)

PS. A u Witka, Adasia i Brata Boczka wszystko w porzo ?

Do Infoya
                >W ogole jezeli chodzi o media publiczne, to nie zgodze sie z opinia, ze
                >powinny serwowac wylacznie wysoka kulture. Bardzo przepraszam, ale audycje
                >towarzyszace tez sa potrzebne. Ludzie ich potrzebuja (a Trojka i tak robi je w
                >wersji light) - media powinny na to w jakims stopniu odpowiadac.

Radio towarzyszące w wersji light ! To straszne, to znaczy , że może byc
                jeszcze gorzej i bedzie wersja hard ? ;-) Ludzie ich potrzebują bo ponad
                połowa Polaków nie rozumie co podają wiadomości. To zamiast ich uczyć róbmy
                radio towarzyszące. Ble, ble, muzyczka, muzyczka, ble, ble i.t.d. Równajmy w
                dół. Jest SuperExpress, jest Fakt i jest Trójka. No moje gratulację! Jeśli taki
                był cel zmian to się UDAŁO !!!

Zatem na razie się ciesze , że jest tylko wersja light i z tego punktu widzenia
                mogę się zaliczyć do pozytywnych. W wersji hard p. Rokos bedzie 24 godziny na
                dobę a na plejliscie tylko K. Krawczyk i Ania. Jedyne słowo mówione to bedzie
                p. Kraszewski bo jak połowa społeczeństwa nie rozumie wiadomości to po co je
                nadawać.
                Summa summarum - radiowa "dyktatura ciemniaków" i jest super. Szkoda tylko , że
                na to "radio towarzyszące" wybrano Program III kiedyś radio dla myślących :-(

• mh2 Re: Do mh2 14.08.04, 21:02
                enter123 napisał:

> ZA-POM-NIA-ŁEŚ!!!!! Chłopie, za-pom-nia-łeś dodać, że
                > - płaciśz dychę rocznie na tfu, tfu TrUjkeee ...

O dycyę za dużo

> - BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!

Tylko niech weźmie ze sobą Siezieniewskiego

> P.S. U Jędrka wszystko w porzo?

Nie wiem, za to u Józka same tragedie.
            • Gość: martin Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:16
              > Zacznimy od tego, kim jesteś? Bo, że nie jesteś słuchaczem obecnej "3" to pewne
              > .
              > Czyżby w P.R. SA wygospodarowano kolejne pieniądze z abonamentu na trollowanie
              > na Forum? Tak to wygląda.

Widzę, że cierpisz na manię prześladowczą, ale nie bój się, zgłoś się do odpowiedniego lekarza - to można wyleczyć.
              Jeśli nie zrozumiałeś: Twój pogląd na to kim jestem jest daleko mylący.
            • Gość: paju Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 21:10
              mh2-jesteś wielki.
              Tak trzymać.
              Były
          • tuhanka Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 15:39
            Gość portalu: martin napisał(a):

> Skoro Trójki nie słuchacie to co możecie o niej mówić? Chcecie przywrócenia
            rad
            > ia w przestarzałej formie. To tak jakby ktoś założył koalicję na rzecz
            wyparcia
            > obecnego filmu i przywrócenia filmu niemego, bo jemu się akurat tak podoba,
            wi
            > ęc wszystkim się musi. Nie można zatrzymać postępu, Trójka się zmienia i
            rozwij
            > a z duchem czasu. Nie podobają się wam obecne czasy? Jedźcie na Sybir, do
            Sudan
            > u, lub od razu w kosmos poza nasz Układ Słoneczny, bo i tak gdzieś w końcu
            dorw
            > ie was ten straszny postęp.
            >

Rzeczywiscie od jakiegos czasu TrUjki nie slucham, bo w Brukseli po prostu jej
            nie odbieram. Dlatego m.in. nie biore juz aktywnego udzialu w dyskusjach.
            Jesli jednak mowisz o radiu w przestarzalej formie, to ja sobie chwale, ze w
            Belgii wciaz ta przestarzala wedlug Ciebie formula istnieje. Belgijski program
            publiczny, La Premiere, ktory calkiem niedawno odkrylam, reprezentuje soba to,
            co w dawnej Trojce bylo najlepsze. Jest i jazz i odrobina muzyki powaznej i
            dobry (podkreslam: dobry) pop, sa audycje reportazowe, historyczne, jest cos,
            co z grubsza przypomina KLCW, jest cos podobnego do formuly Trojki pod
            ksiezycem (tych audycji slownych sprzed kilku lat). Ja mam tylko jeden problem -
            ze nie jestem jeszcze na tyle oswojona z francuskim, z ktorym przez kilka lat
            nie mialam stycznosci i po dlugiej przerwie dochodze do wprawy - aby w pelni
            skorzystac z oferty tego radia. Nie zawsze wszystko w 100 procentach rozumiem.
            A szkoda, bo warto...
      • atomowy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 13:24
        Słucham bo jest to jedyne radio robione na poziomie w owych czasach. Wiadomo że
        Trójka nie będzie taka jak dwadzieścia lat temu bo terażniejszośc jest inna! No
        chyba że "anty-zwolennicy" chcą mieć kolejne radio z cyklu złote przeboje...
        wtedy niech sobie piszą że Trójka jest do kitu.
        • Gość: martka do atomowego, martina i innych... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.08.04, 20:41
          Dzięki Martinowi i Atomowemu, którzy pośrednio próbowali odpowiedzieć na zadane
          przeze mnie pytanie.
          1.Rozumiem, że porównujecie nową Trójkę do rozgłośni komercyjnych i stąd Wasze
          uwagi o najlepszej play-liście, bo nie ma tam Bajmu ani Złotych Przebojów. Ale
          tak na marginesie, równamy do gorszych czy do lepszych?
          2.Czym jest "słowo w nowym formacie" właściwie? Brzmi dość groteskowo. Mnie by
          tam wystarczyło, by słowo ZNACZYŁO a tego w trójce coraz mniej...
          3.Martin pisze, że jest publicystyka. No właśnie coraz jej mniej. Tak samo jak
          kultury, dobrej (niesformatowanej) muzyki i audycji autorskich z osobowościami
          radiowymi. Czyli tego wszystkiego, co składa się na pojęcie, określane pewnym
          wyświechtanym słowem na m. Czyli misji. A to powinna być jednak domena radia
          publicznego, czyż nie?
          4. Teksty ze złotymi przebojami i filmem niemym są dla mnie obrażające, a
          mieliśmy sie tutaj nie obrażać. Ponoć obrażanie to zresztą właściwość obrońców
          starego Pr3, więc prosze sobie spojrzeć na mój wpis u góry.
          20 lat temu, Drogi Atomowy, to ja własnie przestawałam w pieluchy robić...
          5. Teksty, że nie można z nami dyskutować również, bo ja własnie próbowałam
          taką dyskusję zainicjować. Rzeczowych argumentów, dotyczących walorów nowej
          trójki za dużo nie wyczytałam, za to bardzo wiele sie dowiedziałam jacy to my
          jesteśmy okropni.

Pozdrawiam, ale w tym miejscu jednak zdecydowanie skończę, bo faktycznie do
          niczego nas to nie zaprowadzi...
          • Gość: Adela Re: do atomowego, martina i innych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:02
            Gość portalu Martka napisał(a):
            "za to bardzo wiele się dowiedziałam jacy to my jesteśmy okropni"

Nie jesteście okropni, jesteście infantylni. Mnie, jak się podoba Cassandra
            Wilson, to idę do sklepu, kupuję płytę i słucham do woli. Wy siadacie w fotelu
            i czekacie, aż Wam tą płytę zagra radio, bo jest PUBLICZNE! A jak nie zagra, to
            tupiecie nogą. To jest infantylizm. Ja rozwiązuję problem, Wy tkwicie w
            miejscu. I będziecie tak tkwić po wsze czasy, bo zdaje się, że nic do Was nie
            dociera. Adela
            • Gość: anonymous guest Re: do atomowego, martina i innych... IP: *.icpnet.pl 15.08.04, 00:54
              Gość portalu: Adela napisał(a):

> Nie jesteście okropni, jesteście infantylni. Mnie, jak się podoba Cassandra
              > Wilson, to idę do sklepu, kupuję płytę i słucham do woli. Wy siadacie w
              fotelu
              > i czekacie, aż Wam tą płytę zagra radio, bo jest PUBLICZNE! A jak nie zagra,
              to
              >
              > tupiecie nogą. To jest infantylizm. Ja rozwiązuję problem, Wy tkwicie w
              > miejscu. I będziecie tak tkwić po wsze czasy, bo zdaje się, że nic do Was nie
              > dociera. Adela

To chyba nie tak.
              A skąd mam wiedzieć, jaką muzykę gra rzeczona Cassandra Wilson? Jej nazwisko
              nic mi nie mówi... I co? Naturalnym się wydaje, że radio powinno zaprezentować
              tę muzykę, a wtedy zachęcona, pójdę do sklepu i sobie kupię.
              Właśnie tak poznałam muzykę Loreeny McKennitt. Najpierw Piotr Kosiński w starym
              RMF, potem Wojtek Ossowski w Trójce. A teraz mam płyty. Ale bez audycji w radiu
              nie miałabym pojęcia o istnieniu pani McKennitt - może gdzieś przez przypadek u
              znajomych, może...

Gdzie mam poznawać nową, dobrą muzykę jak nie w radiu?
              Dlaczego radio w dzień pełne jest płaskich i mizernych przeboików jednego
              sezonu ogrywanych do znudzenia, wciskanych nam do uszu przez tzw koncerny
              muzyczne?
              A dobrej muzyki muszę szukać w nocy?
              Jak na razie tylko w nocy dowiedzieć się mogę o nowych płytach Rush, Raya
              Wilsona, Porcupine Tree? A kto wie o nowej płycie Phila Manzanery? O ile w
              ogóle zna to nazwisko...
          • Gość: martin Re: do atomowego, martina i innych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:55
            > 1.Rozumiem, że porównujecie nową Trójkę do rozgłośni komercyjnych i stąd Wasze
            > uwagi o najlepszej play-liście, bo nie ma tam Bajmu ani Złotych Przebojów. Ale
            > tak na marginesie, równamy do gorszych czy do lepszych?

Kto to wie, rozgłośni komercyjnych słucha wiekszość polaków, dlaczego? Bo są głupi, pewnie niektórzy trUjkowicze tak właśnie uważają, bo to oni mają monopol na myślenie, jednak dlaczego Polskie Radio miałoby nie wyjść do tych ludzi z ofertą lepszą (bardziej rozbudowaną) niż w stacjach komercyjnych?

> 2.Czym jest "słowo w nowym formacie" właściwie? Brzmi dość groteskowo. Mnie by
            > tam wystarczyło, by słowo ZNACZYŁO a tego w trójce coraz mniej...

Chodzi mi np. o krótkie felietony w czasie "Orzech i reszta", takich form w stacjach komercyjnych nie ma, tam są "Tylko wielkie... do usyszenia". (i o to mi chodziło z bardziej rozbudowaną ofertą niż stacje komercyjne).

> 3.Martin pisze, że jest publicystyka. No właśnie coraz jej mniej. Tak samo jak
            > kultury, dobrej (niesformatowanej) muzyki i audycji autorskich z osobowościami
            > radiowymi. Czyli tego wszystkiego, co składa się na pojęcie, określane pewnym
            > wyświechtanym słowem na m. Czyli misji. A to powinna być jednak domena radia
            > publicznego, czyż nie?

W wakacje rzeczywiście jest jej mniej ;) Liczę na to, że po wakacjach będzie je tyle co przed nimi (chociaż to zapewnie nie tyle co jeszcze kilka lat temu). Z kolei sama muzyka to kwestia gustu. Bardzo lubię nocne audycje muzyczne, dwa razy w tygodniu słucham Minimaxu, jednak w ciągu dnia muzyki nie uważam za jakąś złą - jest po prostu inna, trafiająca w gust... hmm... masowy.

> 5. Teksty, że nie można z nami dyskutować również, bo ja własnie próbowałam
            > taką dyskusję zainicjować.

Miło mi było Ci odpowiedzieć, zdecydowanie nie należysz do trUjkowiczów ;)

trUjkowicze, wbijcie sobie wreszcie do głów, że media publiczne, muszą trafiać w gust PUBLIKI, a nie GRUPKI ODBIORCÓW. Dlatego muszą być różnorodne, dostosowane do różnych gustów a po części po prostu masowe i podobne tym samym do mediów komercyjnych. Gdy trafiają w gust PUBLIKI mogą zacząć go kształtować, spełniać misję. Media publiczne muszą też mieć dobrą pozycję na rynku, ponieważ WSZYSCY płacą abonament (teoretycznie) i radio publiczne jest DLA WSZYSTKICH. dodatkowo za te pieniądze finansowane są takie rozgłośnie jak Dwójka czy BIS, które trafiają w wąki gust. Mimo to: czołowe rozgłośnie Polskiego Radia powinny, ba, muszą skupiać jak największą grupę odbiorców.
          • atomowy Re: do atomowego, martina i innych... 15.08.04, 18:09

> 1.Rozumiem, że porównujecie nową Trójkę do rozgłośni komercyjnych i stąd
            Wasze
            > uwagi o najlepszej play-liście, bo nie ma tam Bajmu ani Złotych Przebojów.
            Ale
            > tak na marginesie, równamy do gorszych czy do lepszych?

Pokaż lepszych wtedy będę do nich porównywać.

> 2.Czym jest "słowo w nowym formacie" właściwie? Brzmi dość groteskowo. Mnie
            by
            > tam wystarczyło, by słowo ZNACZYŁO a tego w trójce coraz mniej...

Za to w Radiu Maryja coraz więcej ;)

> 3.Martin pisze, że jest publicystyka. No właśnie coraz jej mniej. Tak samo
            jak
            > kultury, dobrej (niesformatowanej) muzyki i audycji autorskich z
            osobowościami
            > radiowymi. Czyli tego wszystkiego, co składa się na pojęcie, określane pewnym
            > wyświechtanym słowem na m. Czyli misji. A to powinna być jednak domena radia
            > publicznego, czyż nie?

Bo wydaje mi się że polacy nie przepadają w tej chwili za rzadną
            publicystyką... mają dość tego smrodu co dzieje się wkoło nas.

> 4. Teksty ze złotymi przebojami i filmem niemym są dla mnie obrażające, a
            > mieliśmy sie tutaj nie obrażać. Ponoć obrażanie to zresztą właściwość
            obrońców
            > starego Pr3, więc prosze sobie spojrzeć na mój wpis u góry.
            > 20 lat temu, Drogi Atomowy, to ja własnie przestawałam w pieluchy robić...

Jeśli uraziłem to przepraszam. Ale chodziło mi oto że wiele "anty trójkowiczów"
            mówi że chce Trójki z przed lat. Więc ja powtarzam że trójka z przed lat to
            kolejne radio w którym play lista będzie składała się z samuych "Złotych
            przebojów".

> 5. Teksty, że nie można z nami dyskutować również, bo ja własnie próbowałam
            > taką dyskusję zainicjować. Rzeczowych argumentów, dotyczących walorów nowej
            > trójki za dużo nie wyczytałam, za to bardzo wiele sie dowiedziałam jacy to my
            > jesteśmy okropni.

Bo... każda nowa propozycja przez przeciwników nowej trójki jest po prostu
            wytykana i porównywana do dna.
            • Gość: martka Re: do atomowego, martina i innych... IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 20:24
              Jednak odpowiem. Znowu - mam nadzieję, że wybaczycie - wspólnie.
              1. (Atomowy) Lepsze, moim zdaniem, było właśnie Pr3. Gdy porównuję doń trójkę,
              wypada kiepsko.
              (Martin) Czy większość zawsze ma rację? To, że większość Polaków słucha
              komercyjnego radia, nie znaczy przecież, że to koniecznie dobre radio. Nie mnie
              oceniać, kto jest głupi, a kto nie i nie sądze, żeby radio było dobrym
              wyznacznikiem takiego podziału.
              Ja nie widzę niestety, żeby Pr - tu konkretnie trójka - wychodziło do
              kogokolwiek z lepszą ofertą niż stacje komercyjne. Widzę natomiast, że małpuje
              mało ambitne wzorce i popada w schizofrenię, bo z jednaj strony te słupki z
              drugiej jednak misja.

> 2. "Słowo w nowym formacie"
              hmmm... o tej porze, kiedy nadawany jest "Orzech i reszta" radia nie słucham.
              Jeśli to jednak przypomina listy do innych redkacji, 60 sekund na minutę i inne
              tego typu perełki, to śmiem powątpiewać w ten nowy format. Mogę się oczywiście
              mylić.

3. Problem w tym, że letnia ramówka trwa w trójce do następnego lata i niewiele
              się tam po wakacjach zmienia. Misja nie wraca, tylko ciągle jej mniej i mniej.
              Powatarzam, tym się jednak publiczne radio powinno różnić od komercyjnego, że
              kształci, wyrabia gusta i nie brak w nim publicystyki na poziomie. Moim
              zdaniem, nie ma tu drogi na skróty. Po prostu.
              Kwestia muzyki, owszem. Sama lubię audycje Kaczkowskiego, jestem absolutnie
              nieuleczalną fanką Kydryńskiego. Problem jednak tkwi w tym, że dobre audycje
              muzyczne są w większości w porze dla nietoperzy, a po antenie hula sobie
              chilloucik i hip hop - przez co ogranicza się spectrum granej muzyki. Tu nawet
              nie chodzi, o moje czy Twoje gusta muzyczne, chodzi o różnorodność. Folku
              prawie nie ma, country również, muzyki filmowej również. To wszystko nie tak
              dawno w starym Pr3 było, i to mnie boli.
              O play-liście w ciągu dnia sporo tu już napisano, więc nie będę powtarzać. Wiem
              z mojego dość skomnego doświadczenia radiowego, że inaczej się prowadzi
              audycje, w których szef każe grać muzykę, od której robi mi się niedobrze, a
              inaczej te, w których ma się na muzykę wpływ i gra się w choć umiarkowanym
              stopniu to, co lubi. Kiedy gra się za przeproszeniem badziewko, siłą rzeczy
              zaczyna się bleblać.

4. Kwestia wieku starych słuchaczy to często, acz niesłusznie używany przez Was
              argument. Po pierwsze, oddala dyskusję i do niczego prowadzi, po wtóre: to duże
              uproszczenie, bo piszą tu ludzie w różnym wieku, w tym sporo młodych. Ja wcale
              nie chcę, powtórzę to, o czym mowa była wielokrotnie, radia rodem z PRLu. Chcę
              inteligentnego, nowoczesnego radia, które kształtuje gusta i światopogląd.

5. Jestem przeciwna zmianom w takiej formie i w tym sensie niewątpliwie należę
              do tej grupy ludzi, których określasz (Martin) mianem trUjkowiczów. Media
              publiczne nie powinny walczyć o słuchacza, za pomocą słupków, a za pomocą
              audycji na pewnym poziomie intelektualnym. Jeśli nie są w stanie tego zrobić,
              to faktycznie trzeba się zastanowić nad sensem ich utrzymywania. Może
              ograniczyć ilość stacji publicznych i zlikwidować ten nieszczęsny abonament?
              Natomiast założenie, że najpierw trzeba trafić w gust publiki, by potem go
              kształtować to trochę tak jakby powiedzieć: najpierw zróbmy ludziom big
              brothera, a potem zróbmy z tego program dla intelektualistów. Tak się nie da.

Dziękuję za dyskusję i w takiej formie jestem gotowa ją kontynuować, choć nie
              wiem jak to zmoim czasem będzie.
              Pozdrawiam
              M.
              • atomowy Re: do atomowego, martina i innych... 16.08.04, 20:48

> Ja nie widzę niestety, żeby Pr - tu konkretnie trójka - wychodziło do
                > kogokolwiek z lepszą ofertą niż stacje komercyjne. Widzę natomiast, że
                małpuje
                > mało ambitne wzorce i popada w schizofrenię, bo z jednaj strony te słupki z
                > drugiej jednak misja.

Uważam jednak że gdyby Trójka tak naprawdę małopowała wzorce ze stacji
                komercyjnych to dzisiaj byłaby o wiele gorsza a kto wie może słuchalność byłąby
                lepsza.

> Powatarzam, tym się jednak publiczne radio powinno różnić od komercyjnego, że
                > kształci, wyrabia gusta i nie brak w nim publicystyki na poziomie. Moim
                > zdaniem, nie ma tu drogi na skróty. Po prostu.

Ja nadal twierdze że w Trójce jest cały czas na dobrym poziomie publicystyka.
                Sama twierdzisz że publiczne radio ma misje. Dobrze. Polskie Radio S.A. ma
                wypełniać misje a nie tylko Trójka. I śmiem twierdzić że całe Polskie Radio (a
                więc Pr1, Pr2, Pr3 i Radio BIS) wykonują swoje zadanie.

> nie chodzi, o moje czy Twoje gusta muzyczne, chodzi o różnorodność. Folku
                > prawie nie ma, country również, muzyki filmowej również. To wszystko nie tak
                > dawno w starym Pr3 było, i to mnie boli.

Zgadzam się. W samej Trójce nie ma folku, country... ale powiedzmy szczerze że
                słuchacz do któego kierowana jest obecna Trójka chce słuchacz tej muzyki? Myślę
                że owej muzyki należy szukać na innych kanał Polskiego Radia.

> 4. Kwestia wieku starych słuchaczy to często, acz niesłusznie używany przez
                Was
                >
                > argument. Po pierwsze, oddala dyskusję i do niczego prowadzi, po wtóre: to
                duże
                >
                > uproszczenie, bo piszą tu ludzie w różnym wieku, w tym sporo młodych. Ja
                wcale
                > nie chcę, powtórzę to, o czym mowa była wielokrotnie, radia rodem z PRLu.
                Chcę
                > inteligentnego, nowoczesnego radia, które kształtuje gusta i światopogląd.

I ja uważam że Trójka taka jest.
    • atomowy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 13:17
      Witaj! Znalazłaś pozytywnie myślącego o Polskim Radiu S.A. ;-).
    • atomowy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 13:19
      Dla wszystkich tych któzy są źli na Trójkę odsyłam do Radia Maryja! Ojciec
      Rydzyk propaguje cały czas "Do kiedy płacicie za Radio Maryja to radio jest
      wolne"! ;-)))).
      • mariusz.max.kolonko Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 23:53
        atomowy napisał:

> Dla wszystkich tych któzy są źli na Trójkę odsyłam do Radia Maryja! Ojciec
        > Rydzyk propaguje cały czas "Do kiedy płacicie za Radio Maryja to radio jest
        > wolne"! ;-)))).
        ------------------------------------------------------------------------------
        POPieram ;) Chociaż hmmmmmm polecam modlitwy dzieci;)
    • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 19:19
      Panie mh2

Kolejny raz przedstawiciel ekipy trujkowiczow kloci sie ze wszystkim, co
      dobrego powiedziano o Trojce. Wniosek jest jeden. Gdybysmy zdolali cofnac czas
      do etapu przed Laskowskim, Trojkowicze przestaliby narzekac.
      Tylko wtedy.

Jezeli chodzi o radio publiczne (za ktore placisz swoje ciezko zarobione
      pieniadze) to swoja misje i poziom ma ono utrzymywac na czterech kanalach. Nie
      zgodzisz sie, ze zarowno na antenie Trojki (chociaz w Twoim przypadku zapewne
      bedzie ciezko) jak i I, II i BIS pojawia sie mnostwo wartosciowych pozycji.

Wasz problem, trojkowicze, polega na tym, ze oczekujecie stacji wylacznie dla
      siebie. A tu guzik - radio publiczne (w domysle: radio dla wszystkich) powinno
      laczyc zarowno audycje z udzialem pana Rokosa jak i programy Ptaszyna-W.

W ogole jezeli chodzi o media publiczne, to nie zgodze sie z opinia, ze powinny
      serwowac wylacznie wysoka kulture. Bardzo przepraszam, ale audycje towarzyszace
      tez sa potrzebne. Ludzie ich potrzebuja (a Trojka i tak robi je w wersji
      light) - media powinny na to w jakims stopniu odpowiadac.

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myslacych!
      • mh2 Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 22:01
        Panie Infoy,

> Kolejny raz przedstawiciel ekipy trujkowiczow kloci sie ze wszystkim,
        > co dobrego powiedziano o Trojce.

Konkretnie z czym, bez ogólników proszę.

> Wniosek jest jeden. Gdybysmy zdolali cofnac czas do etapu przed
        > Laskowskim, Trojkowicze przestaliby narzekac. Tylko wtedy.

Dobry pomysł na opcję zero.

> Jezeli chodzi o radio publiczne (za ktore placisz swoje ciezko zarobione
        > pieniadze) to swoja misje i poziom ma ono utrzymywac na czterech kanalach.
        > Nie zgodzisz sie, ze zarowno na antenie Trojki (chociaz w Twoim przypadku
        > zapewne bedzie ciezko) jak i I, II i BIS pojawia sie mnostwo wartosciowych
        > pozycji.

Na pewno nie będę oczekiwał na pozycje bezwartościowe.

> Wasz problem, trojkowicze, polega na tym, ze oczekujecie stacji
        > wylacznie dla siebie.

Każdy słuchacz, każdego radia oczekuje, że to radio gra właśnie dla niego.
        Zarówno słuchacz Zetki, jak i radia X w miejscowości Y. To tylko kuriozalna
        trUjka demonstruje, że ma słuchaczy gdzieś.

> A tu guzik - radio publiczne (w domysle: radio dla wszystkich)

Dla menela spod budki z piwem też? Trudno to pogodzić w jednym programie.
        Program dla wszystkich jest programem dla nikogo.

> powinno laczyc zarowno audycje z udzialem pana Rokosa jak
        > i programy Ptaszyna-W

Po co, żeby Rokos zapytał na antenie Ptaszyna, czy ten próbował popełnić
        samobójstwo? Jak sobie nie radzi - są inne zawody.

> W ogole jezeli chodzi o media publiczne, to nie zgodze sie z opinia, ze
        > powinny serwowac wylacznie wysoka kulture. Bardzo przepraszam, ale audycje
        > towarzyszace tez sa potrzebne. Ludzie ich potrzebuja (a Trojka i tak robi
        > je w wersji light) - media powinny na to w jakims stopniu odpowiadac.

Nawet nie wiesz, jak Trójka wspaniale towarzyszyła.
        Przychodziłem do pracy, włączałem radio (mam taki komfort) i...
        - końcówka Wałka
        - informator ekonomiczny w uczciwym wymiarze czasowym.
        - ppr
        - poczta UKF
        - puls Trójki
        - tonacja Trójki
        - Powtórka
        - trzecia fala, ekspres, brum i inne takie
        i przychodziła godzina 16 - szedłem (lub częściej nie) do domu.
        Później ZD3, i reportaż o godzinie 18:50, który naogół słuchałem jeszcze w
        robocie, czasem w drodze do domu.

Nie wiesz nawet, jak źle się pracuje w całkowitej ciszy słysząc jedynie szum
        komputerów. Ale co Ci tam tłumaczyć, Ty wiesz lepiej, jak "się robi radio".
        Słuchacz nie jest już Ci potrzebny. Słuchacza zastępują słupki.

> Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myslacych!

Dzięki, znaczy się, że mnie też.
        • Gość: R2D2 Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 14.08.04, 22:36
          > > A tu guzik - radio publiczne (w domysle: radio dla wszystkich)
          >
          > Dla menela spod budki z piwem też? Trudno to pogodzić w jednym programie.
          > Program dla wszystkich jest programem dla nikogo.

UNIA WOLNOŚCI TEŻ CHCIAŁA BYĆ PARTIĄ DLA WYBRANYCH... I JEST. DLA WYBRANYCH 5%
          (SO FAR).
          AMEN.
          • mh2 Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 22:49
            Gość portalu: R2D2 napisał(a):

> UNIA WOLNOŚCI TEŻ CHCIAŁA BYĆ PARTIĄ DLA WYBRANYCH... I JEST. DLA WYBRANYCH 5%
            > (SO FAR).
            > AMEN.

Za to trUjka osiągnęła oszałamiający wynik słupkologiczny. Buahaha.
            Po co było to zmieniać i marnować pieniądze na promocje? Chyba tylko po to, by
            zarobiły wybrane agencje promocyjne.
            • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 14.08.04, 22:58
              > Po co było to zmieniać i marnować pieniądze na promocje? Chyba tylko po to, by
              > zarobiły wybrane agencje promocyjne.

Skoro zmiany w Trojce polegaly tylko na dorobieniu odpowiedniej teorii
              marketingowej to o co ten caly szum?
              • Gość: kwiatek Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.08.04, 23:37
                Jeśli chodzi o muzykę w obecnej Trójce to proponuję przedyskutować następujacą
                analogię, która nasuwa mi się, kiedy próbuję słuchać PR3: menadżer The Doors
                postanowił odświeżyć grupę słuchaczy, więc podziękował Morrison'owi i w jego
                miejsce przyjął Ushera. Mniej więcej to (moim skromnym zdaniem) przydarzyło się
                Trójce.
          • tuhanka Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 15:30
            Sluchaj no, Mlody Demokrato, nie wyjezdzaj tu z polityka, to po pierwsze, a po
            drugie, jesli chodzi o UW, to ostatni wynik wyborczy byl wyzszy od tego, ktory
            probujesz wcisnac. Z polityka to idz na inne forum, ok?
            • Gość: Jolka Do tuhanki IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 16:05
              Z 12 sierpnia.

"W sierpniu na wprowadzenie przedstawicieli do parlamentu nie
              miałyby szans: Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (2 procent
              głosów) i Socjaldemokracja Polska (niespełna 4 procent głosów). Do
              Sejmu raczej nie weszłaby też Unia Wolności, która balansuje na
              granicy progu wyborczego z poparciem ponad 4 procent.
              informuje "Rzeczpospolita".

........... i z 13 sierpnia.

Gdyby wybory do Sejmu odbywały się w sierpniu, Platforma
              Obywatelska uzyskałaby 26 proc. głosów, Prawo i Sprawiedliwość i
              Liga Polskich Rodzin po 12 proc., Samoobrona - 10 proc. a
              Socjaldemokracja Polska - 6 proc. - wynika z sondażu TNS OBOP.
              Pięcioprocentowego progu wyborczego nie przekroczyłyby: SLD, PSL,
              Unia Wolności i Unia Pracy.

Bez komentarza! Mądralo!
              • tuhanka Re: Do tuhanki 16.08.04, 17:05

Jestem za granica i nie sledze na biezaco sondazy. Zreszta przed wyborami do PE
                tez UW nie dawano szans. To tak a propos sondazy.
                • Gość: Lesiek Re: Do tuhanki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 18:33
                  Do wyborów do PE poszli masowo proeuropejscy wyborcy UW, nie poszli natomiast
                  wyborcy innych partii, zwłaszcza eurosceptycznych. Szanuję Twój optymizm, ale
                  nie sądzę, aby miał pokrycie w rzeczywistości.
                  • tuhanka Re: Do tuhanki 16.08.04, 18:37
                    Lesku, przeciez sukces odniosly partie wlasnie eurosceptyczne... ale w sumie to
                    dyskusja nie na to forum.
                    Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: Preslaw Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:11
              Jedno mnie w tym wszystki zastanawia, dlaczego ci fantastyczni demokraci
              broniący, jak pan infoy, nowej Trójki odmawiają prawa jej krytykowania.
              Chłopie, jak ci się nie podoba, nie otwieraj tych wątków. Żyjemy w wolnym kraju
              i wolno nam się wypowiadać do woli, ile tylko się nam będzie podobało. Dobrze,
              że nie możesz podejmować żadnych decyzji. Jesteś zwolennikiem to nim bądź i
              dyskutuj mertorycznie a nie oceniaj piszących na forum i nie mów co im wolno, a
              co nie. Oceniaj, czy mają argumenty i czy cię one przekonują. Przeglądam
              powyższą dysksję i mh2 ma argumenty, choć ja bym je innym językiem opisał, a
              tym ich masz mniej lub są słabe, albo nie masz ich w ogóle. O komercyjnych
              rozgłośniach mniej się na tym forum pisze, bo to są prywatne stacje i ich
              właściciele mogą z nimi robić to co chcą. Kto RMF- u nie lubi ten wyłącza i nie
              czuje się oszukany, bo od początku do końca mówią ci, że są komercyjni.
              Słuchanie i wyłączanie Trójki nie daje takiego komfortu, bo to ma być radio
              publiczne i realizować publiczną misję - coś co jest zaprzeczeniem komercji, co
              wcale nie oznacza nowoczesności, szybkości, atrakcyjności. Nie ma już powrotu
              do dawnego Programu III. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi.
              • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 19:13
                > broniący, jak pan infoy, nowej Trójki odmawiają prawa jej krytykowania.
                > Chłopie, jak ci się nie podoba, nie otwieraj tych wątków. Żyjemy w wolnym
                kraju

Przeczytaj najpierw caly watek. Chcesz krytykowac Trojke? Prosze Cie bardzo!
                Byle nie w ramach tego watku. To frustrujace, ze wszedzie krytykuje sie Trojke.
                Jestem tym znudzony.

> dyskutuj mertorycznie a nie oceniaj piszących na forum i nie mów co im wolno,
                a

Bede ocenial uzytkownikow (jezeli chcesz tak to nazywac), dopoki zamiast
                logicznych argumentow bedzie ciagle pojawial sie belkot na temat tego jaka to
                Trojka jest straszna i krytyka kazdego (oraz wszystkiego), co aktualnie pojawia
                sie na antenie.
                Moj arguument jest wystarczajacy - doszlo do tego, ze kazda propozycja Trojki
                jest wysmiewana, a ludzie ze stacji (Laskowski, Zada, Rokos) sa wyzywani od
                idiotow (lub podobnie - bo pewnie zaraz ktos posadzi mnie o naginanie faktow).

> publiczną misję - coś co jest zaprzeczeniem komercji, co
                wcale nie oznacza nowoczesności, szybkości, atrakcyjności

Ja od mediow oczekuje wlasnie atrakcyjnosci i szybkosci. Place abonament
                (podobnie jak Ty) i nie godze sie, aby media publiczne zostawaly w tyle nawet
                za miernymi stacjami radiowymi. I nie chodzi tu o tzw. sluchalnosc, ale
                tworzenie radia w nowy, aktualny sposob.

I jeszcze male wysjasnienie - na samym poczatku tego watku zaznaczylem, ze nie
                jest to odpowiednie miejsce do lamentowania na temat wszystkiego, co w Trojce.
              • atomowy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 20:55
                Gość portalu: Preslaw napisał(a):

> Jedno mnie w tym wszystki zastanawia, dlaczego ci fantastyczni demokraci
                > broniący, jak pan infoy, nowej Trójki odmawiają prawa jej krytykowania.

Ja znam chyba wszystkie argumenty trUjkowiczów... "Laskowski musi odejść". To
                tak jak Lepper cały czas kłapie "Balcerowisz musi odejść"... tylko ona długo z
                tym nie pociągnie. A Wy? Czy to jest tylko jedyna argumentacja?

> Słuchanie i wyłączanie Trójki nie daje takiego komfortu, bo to ma być radio
                > publiczne i realizować publiczną misję - coś co jest zaprzeczeniem komercji,

Trójka jest radiem publicznym to po pierwsze. A po drugie to chyba Polskie
                Radio S.A. ma realizować misję a nie tylko Trójka. Trójka realizuje misję dla
                swoich słuchaczy. I tak samo jak komercyjny RMF tak i publiczną Trójkę
                możesz "zgasić" w swoim radioodbiorniku. Na szczęście nie ma już przymusu
                słuchania.
                • Gość: Janusz Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 16.08.04, 21:25
                  atomowy napisał:

> Ja znam chyba wszystkie argumenty trUjkowiczów... "Laskowski musi odejść". To
                  > tak jak Lepper cały czas kłapie "Balcerowisz musi odejść"... tylko ona długo
                  z
                  > tym nie pociągnie. A Wy? Czy to jest tylko jedyna argumentacja?

Albo nic nie rozumiesz albo udajesz że nic nie rozumiesz. Problemem trujki nie
                  jest Laskowski, problemem jest koncepcja programowa realizowana przez Zarząd PR
                  od czasu odwołania Kaczkowskiego. Istnieje możliwość że zamiana Laskowskiego na
                  kogoś innego spowoduje dalsze obniżanie poziomu tej stacji ( wiem, ciężko to
                  sobie wyobrazić), więc nie tutaj leży problem.
                  A co do argumentacji ? Poczytaj trochę wątki na forum, znajdziesz dziesiątki
                  mądrych, merytorycznych postów. Naprawdę, wystarczy odrobina dobrej woli.
    • basseta Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 16:05
      > Szukam pozytywnie myslacych, ktorzy kazdej propozycji Trojki nie torpeduja
      > juz na wejsciu. Ktorzy sluchaja radia dla przyjemnosci i nie robia na tym
      > forum za eksperotw i wszystko wiedzacych. Ludzi, ktorzy nie obrazaja innych.
      > Ktorzy dopuszczaja rzeczowa rozmowe.

Infoy, zosia, max, martin, Adela, atomowy i enter123. Jeśli naciąąąąąągnąć tę
      wyliczankę (z oczywistych względów) - wychodzi 7 osób. Z tego trzeba odrzucić
      parę osób, bo przecież infoy szukał tych, "którzy nie obrażają innych" i takich
      "którzy dopuszczają rzeczową rozmowę", to zostanie nam... Nie, jednak po
      odrzuceniu takich osób o grupie mowić nie można. "Grupka" też byłaby na wyrost.
      W brydża też byście, zdaje się, nie pograli.

Cieniutko, cieniutko...

A teraz pewnie posypią się wpisy o tysięcy słuchaczy trUjki. Zalogowanych, tych
      z *acn i tych z neostrady. Wszyscy słuchają, żaden z żadnym nic wspólnego nie
      ma, podobieństwo domen to czysty przypadek i tak jest, panie dyrektorze, zadanie
      wykonane, trochę się spóźniliśmy i wpisywalismy się już po wywołaniu do tablicy,
      co głupio wygląda, ale przecież liczy się efekt.
      No to dawajcie. Napierajta! Napierajta!
      • infoy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 19:22
        Widze, Kochanie, ze Tobie wylacznie w glowie doszukiwanie sie tozsamosci
        uyztkownikow.

Wiesz co, moze napisz do gazeta.pl i popros - niech powiedza kim jest ten
        niedobry infoy? Jak dobrze zagadasz na Rakowieckiej, to pewnie ktos wskaze Ci
        tez cala moja biografie.

No coz, biografia przejrzana - a tu guzik (kolejny, zreszta). Normalny sluchacz
        w koncu sie zdenerwowal i postanowil zaprotestowac przeciwko Pysznemu
        Towarzystwu. Chce powiedziec, ze nie wszystko jest OK - ale do cholery bez
        przesady!

I nawet na Mysliwieckiej/Niepodleglosci nie ma dzieci/rodziny/znajomych...
        Rzeczywiscie - cieniutko, cieniutko - Moja Droga.
        • basseta Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 20.08.04, 19:06
          Nie tylko tożsamości. Ale jeśli nie ma konkretów, to żeby się nie nudzić - cóż
          zostaje?
          Zresztą nie raz okazywało się, ze ktoś, kto tu się przedstawiał
          jako "obiektywny i zupełnie niezwiązany" - w rzeczywistośći klepał z pracy.
          Tejże właśnie. I wierzył w to, ze jest całkowicie anonimowy, bo się zalogował.

Poza tym pies jest pogrzebany gdzie indziej. W tej części cytatu, którą
          pominąłeś

> wychodzi 7 osób. Z tego trzeba odrzucić parę osób, bo
          > przecież infoy szukał tych, "którzy nie obrażają innych"
          > i takich "którzy dopuszczają rzeczową rozmowę", to
          > zostanie nam... Nie, jednak po odrzuceniu takich osób
          > o grupie mowić nie można. "Grupka" też byłaby na wyrost.

Dalej nędznie, dalej cieniutko...

Nie wszystko jest OK? A co nie jest? Mógłbyś się podfzielić opinią i wyliczyć
          rzeczy, które wg Ciebie nie są w trUjce OK? Bo trochę mnie ciekawość zżera.
      • atomowy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 16.08.04, 20:57
        basseta napisał:

> Infoy, zosia, max, martin, Adela, atomowy i enter123. Jeśli naciąąąąąągnąć tę
        > wyliczankę (z oczywistych względów) - wychodzi 7 osób. Z tego trzeba odrzucić
        > parę osób, bo przecież infoy szukał tych, "którzy nie obrażają innych" i
        takich
        > "którzy dopuszczają rzeczową rozmowę", to zostanie nam... Nie, jednak po
        > odrzuceniu takich osób o grupie mowić nie można. "Grupka" też byłaby na
        wyrost.
        > W brydża też byście, zdaje się, nie pograli.

Grupka mała ale na tym forum. Problem jest w tym że... najwięcej hałasują
        niezadowoleni. I dlatego wszędzie Was pełno ;). Nie każemu zadowolnemu
        słuchaczowi chce wchodzić się w jałowe dyskusje. Prawda?
        • Gość: Janusz Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 16.08.04, 21:05
          atomowy napisał:

Nie każemu zadowolnemu
          > słuchaczowi chce wchodzić się w jałowe dyskusje. Prawda?

Nie każdemu niezadowolonemu również. Uwierz, znam kilkanaście takich osób.

• Gość: Adela Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:33
          atomowy napisał:
          Nie każdemu zadowolonemu słuchaczowi chce się wchodzić w jałowe dyskusje.
          Prawda?

Ja bym dodała, że nie każdy jest przyzwyczajony do tego poziomu napastliwości,
          agresji i zwykłego prostactwa, jakie biją z wielu wypowiedzi. Ja osobiście
          przeżyłam szok. Adela
          • basseta Re: Mam DOSYC trujkowiczow! 20.08.04, 18:41
            > Ja bym dodała, że nie każdy jest przyzwyczajony do tego poziomu
            napastliwości,
            > agresji i zwykłego prostactwa, jakie biją z wielu wypowiedzi. Ja osobiście
            > przeżyłam szok. Adela

Wrzuć z łaski swojej w wyszukiwarkę forumową adres *.radio.com.pl, IP radiowe
            (to cyferkowe) - poczytaj i skomentuj.
            Wrzuć także ksywki "Dawid", "Lumbulak", "atomowy" (z okresu 2002-2003 - teraz
            się wyrobił) i poczytaj. A potem skomentuj.
            Poczytaj największy wątek na tym forum, zwłaszcza wpisy zwolenników trUjki i
            skomentuj.
            Rzeczywiście można przeżyć szok - ilość chamstwa, wulgarności i prostactwa
            zwolenników trUjki bije rekordy. Do dziś zresztą.
            Popytaj ludzi, jak wulgarne wpisy, jaki pijacki bełkot (dosłownie) stale był
            obecny w księdze gości na stronach Tajniaka, kiedy pojawiali się tam zwolennicy
            trUjki i zabierali głos.

I zwróć łaskawie uwagę, że jeśli pojawiały się na forum uwagi, prośby o
            nierzucanie bluzgiem, nieobrażanie - to nie pochodziły one od zwolenników
            trUjki. Taki dziwny przypadek. I taka dziwna selektywność we wzroku u
            niektórych.
    • Gość: amis A czy ja mogę? IP: 195.94.209.* 16.08.04, 17:56
      >Szukam pozytywnie myslacych, ktorzy kazdej propozycji Trojki nie torpeduja
      juz na wejsciu. Ktorzy sluchaja radia dla przyjemnosci i nie robia na tym
      forum za eksperotw i wszystko wiedzacych. Ludzi, ktorzy nie obrazaja innych.
      Ktorzy dopuszczaja rzeczowa rozmowe.

Przeczytałem to ogłoszenie i stwierdziłem, że chyba spełniam postawione warunki.
      Staram sie bowiem mysleć pozytywnie, paru nowych propozycji nie torpedowałem,
      radia słucham dla przyjemności (a więc ostatnio dosyć rzadko), dupa ze mnie a
      nie ekspert od radia, zdaję sobie sprawę ze swej niewiedzy ale też nie zależy mi
      na podnoszeniu kwalifikacji w tej dziedzinie. Uważam, że moje argumenty są
      rzeczowe i nikogo na tym forum - mam nadzieję - nie obrażam.

Staram się też zrozumieć adwersarzy, ich argumenty. Dlatego też myślę, że
      rozumię intencję obecnej Derekcji (to żart taki, chyba się nie obrazi za tą
      zamierzoną zamianę literki?). Niestety starać się rozumieć to nie znaczy popierać.

Brak mi PR3, wiem, że zmiany oblicza są niezbędne, ale czy koniecznie w kierunku
      upodabniania do programów komercyjnych.
      Zgadzam się, że to jak z Murzynami czy też Chińczykami. Ja np mam kłopoty z
      odróżnieniem Chińczyków tak jak mam kłopoty z odróżnieniem Zetki od RMF czy
      obecnej Trójki w dzień. Rozumiem, że zwolennicy, którzy piszą, że Trójka jest w
      porzo, bowiem ma super playlistę, takich kłopotów nie mają. Pozostaje mi w to
      wierzyć, gdyż Murzyni jakoś się rozpoznają (zaznaczam, że w zdaniu tym nie
      należy doszukiwać się podtekstów rasowych).

Nie mogę jakoś zrozumieć, że playlista być musi. Zwolennicy cieszą się, że nie
      ma O-zone, Ich Troje, więc jest lepiej, inaczej. A gdyby tak dopuścić myśl, ze
      nie ma playlisty. Moze wtedy pojawiłoby się Ich Troje w jakiejś audycji, ale
      skądinąd Charlie sympatycznej Ani nie brzmiałoby parę razy dziennie. Moze wtedy
      słuchacze mieliby możność usłyszenia jakieś inne piosenki z jej płyty?
      Chyba, że tzw. współczesny słuchacz bez kilkakrotnego wysłuchania hitów będących
      na topie, bez radosnych tam-tamów w tle wiadomości i jingli, czuje dyskonfort.
      Może ktoś rozjaśni we łbie 40-letniego zgreda.

I najbardzej bolesne coś, co wprawdzie chyba rozumiem ale nie mogę się z tym
      pogodzić. Dzisiejsi animatorzy radia w Polsce wyznają zasadę, że nie można
      robić radia, które zadowoliłoby wszystkich i ja sie z tym w zasadzie zgadzam.
      Chcąc jednak dotrzeć do możliwie dużej grupy słuchaczy, starają się robić radio
      środka, tj takie, którego nieakceptowalność byłaby możliwie jak najniższa. Jak
      w sieci tanich jadłodajni, w rezultacie otrzymujemy papkę, którą nikt wprawdzie
      zachwycony nie jest, ale która jest przez znakomitą większość tolerowana. Papka
      jest wszędzie jednaka, no może jedni dadzą wiecej ziemniaków inni fasoli ale to
      cała jest różnica. Wszyscy jedzą to co szef kuchni poleca.
      Ja uważam natomiast, że cel (tj dotarcie do możliwie dużej liczby słuchaczy)
      może być realizowany w taki sposób, że np w poniedziałek od 10 do 11 leci jakaś
      odmiana jazzu, w czwartek od 15 do 16 słuchowisko, codziennie np o 17 jest
      rozrywka, kiedy indziej muzyka francuska, pop, rock, rap, itd, itp. Oj nie
      pasowałoby to koncernom muzycznym, ale - moim zdaniem - reklamodawcy mogliby
      precyzyjniej uderzać w swoje grupy docelowe. Jak w restauracji - każdy wybiera
      te dania, na które ma ochotę. A jakie możliwości edukacyjne - oto klient z
      polecenia kelnera, na którego zdaniu polega, wybiera danie, jakiego nie jadł
      nigdy w życiu. Kelnerzy w takiej restauracji to fachowcy, znający gusta
      klientów... rozmarzyłem się chyba. W kazdym razie to wszystko za darmochę
      prawie, bo jak obliczyliście za dyszkę od łebka. Moze się mylę, ale ta dyszka
      pomnożona przez liczbę łebków, pozwoliłaby na utrzymanie takiej restauracji (tj
      radia oczywiście).

amis

• infoy Re: A czy ja mogę? 16.08.04, 19:29
        > Staram się też zrozumieć adwersarzy, ich argumenty. Dlatego też myślę, że
        > rozumię intencję obecnej Derekcji (to żart taki, chyba się nie obrazi za tą
        > zamierzoną zamianę literki?). Niestety starać się rozumieć to nie znaczy
        popier
        > ać.

...nie znaczy popierac wszystkiego! Nie patrze bezkrytycznie na to, co sie
        dzieje w Trojce, ale tez nie torpeduje (jak napisalem wczesniej) kazdej
        propozycji (nawet glupiego spotu olimpisjkiego).

Takak atmosfera wokol stacji na pewno nie wyjdzie jej na dobre.
        • Gość: Lesphenefryl straszne !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 19:54
          > Takak atmosfera wokol stacji na pewno nie wyjdzie jej na dobre

A co ?
          zlikwidują ją ?
          może wywalą dyrekcję ?

Wichrzyciele i kontrewolucjoniści zatem łączcie się jak najszybciej bo raczej
          nie zlikwidują ale szansa na wywalenie dyrekcji na horyzoncie.
          • Gość: Preslaw Re: straszne !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 11:07
            Po pierwsze chciałbym podkreślić, że ja nigdy nikogo z nowej Trójki nie
            obrzucałem wyzwiskami. Tego w ogóle nie powinno się robić, brzydzę się
            określaniem kogokolwiek mianem idioty, debila, jeśli robi się to w końcu w
            publicznej dyskusji. Infoy, niestety, to właśnie ty nie masz argumentów, alboi
            tak jak już wcześniej napisałem są one w moim przekonaniu słabe, choć
            przeciwnicy nowej Trójki, do których w dużej mierze się zaliczam, też ich
            często nie mają i chlastją tylko na odlew. Bliskie jest mi to co napisał amis.
            Chcę też dodać, że w istocie nie chodzi o Laskowskiego, Rokosa czy Żądę, choć
            nie przepadam za nimi, a chodzi, co wcześniej ktoś napisał o całąlinię
            progarmową Polskiego Radia, czyli o ludzi, którzy Polskim Radiem aktualnie
            władają. Infoy pisze, że chciałby nowoczesnego radia, czyli, jak rozumiem
            nowoczesnej myzyki. Czy w takim wypadku oprócz nocnych audycji można w Trójce
            usłyszeć szeroko rozumianą muzykę klubową, rockowa, czrną muzykę i inne
            nowoczesne gatunki. Nie można, bo od godz. 6 rano do 20 przelatuje prze Trójkę
            playlista, prawie taka sama jak w komercyjnych stacjach. Poza tym od
            publicznego radia oczekiwałbym tworzenia nowych rzeczy, a nie naśladowania
            stacji komerycjnych, bo gdzie jest powiedziane, że nowoczesne znaczy
            komerycjne?! Jestem pewien, że można robić ciekawe, ambitne radio publiczne bez
            nieustnnego odnoszenia się i kopiowania z komercyjnych rozgłośni. Bardzo dobrze
            napisał o tym kiedyś w "Polityce" (w polemice z Eugeniuszem Smolarem) Grzegorz
            Miecugow, który powinien był wówczas zostać dyrektorem Trójki. Ale nadeszły
            inne czasy innych ludzi.
            • infoy Re: straszne !!! 18.08.04, 08:29
              Dobrze, zatem prosze o przyklady (rzecz jasna, konkretne). W jaki sposob
              Trojka "nasladuje, kopiuje, odnosi sie" do komrecyjnych stacji radiowych?
              (Podejrzewam, ze zyjesz w blogiej nieswiadomosci i pojecia nie masz co
              aktualnie dzieje sie na antenie RMF czy Zetki - do ktorych w koncu porownujecie
              Trojke; naprawde jest roznica)

Dodam tylko, ze porownywanie Trojki do RMF czy Zetki wymusili sami Trujkowicze.

Playlista, jingle nie sa wyznacznikiem komercji, ale standardow wspolczesnej
              radiofonii. Mnie tez nie podoba sie playlista Trojki, w ktorej ostatnio za duzo
              hitow (ale w porownaniu... itd.).

A jezeli chodzi o moje argumenty? Preslawie, wystarczy posluchac...
              • jureek Re: standard 18.08.04, 14:18
                infoy napisał:

> Playlista, jingle nie sa wyznacznikiem komercji, ale standardow wspolczesnej
                > radiofonii.

Pisałeś, że nowa Trójka to radio nowoczesne, tymczasem uporczywe trzymanie się
                standardów to bardziej wyraz konserwatyzmu niż nieszablonowego myślenia.
                Ciekaw zresztą jestem skąd wzięły się te standardy. Nie sądzę, że wprowadzono je
                w interesie słuchaczy. Dam przykład. Jednym z takich standardów "nowoczesnego"
                radia jest czytanie wiadomości na tle podkładu muzycznego. W krągu moich
                znajomych nie znam nikogo, komu odpowiadałby taki sposób czytania wiadomości. W
                dyskusjach na forum natomiast radiowcy przekonywali mnie, że to właśnie
                słuchacze wolą, kiedy w tle jest muzyka. Moje osobiste doświadczenia stały więc
                w sprzeczności z teorią uzasadniającą pewien standard radiowy. Gdybym miał
                wystarczająco kasy zleciłbym jakiemuś instytutowi zbadanie statystycznej (zdaję
                sobie sprawę, że krąg moich znajomych nie jest próbką reprezentacyjną) próbki
                słuchaczy, ale ponieważ tyle kasy nie mam, spytałem o to na pewnym forum
                prywatnym grupującym bardzo szeroki krąg dyskutantów. Wyniki mojej ankiety były
                takie, że nikt nie uważał, że wiadomości z muzyczką słucha się lepiej, około 20%
                nie zauważało te muzyczki i nie przeszkadzała im ona, a zdecydowaniej większości
                muzyczka przeszkadza. Pytam więc skąd wziął się ten standard? A może ze
                standardami jest tak, że ktoś sobie po prostu coś wymyśli bez prowadzenia badań,
                a jeśli inni to przyjmą to staje się to standardem? Może należałoby trochę
                przewietrzyć te wszystkie latami narosłe standardy?
                Jura
                • viking73 Re: standard 18.08.04, 14:34
                  Podpisuję się obiema rękami pod komentarzem Jurka, tylko jako temat rozważań
                  mógłbym wpisać nie "muzyczka pod serwisem" a "rapowo-hiphopowa muzyka slumsów w
                  radiu". Tego też podobno masy chcą słuchać i to też swoistego rodzaju standard
                  w dzisiejszym radiu, ale jakoś nie spotkałem jeszcze ani jednej osoby, która
                  byłaby rzeczywistym miłośnikiem takiej muzyki. Ani jednej. Też pewnie spotykam
                  mało reprezentatywną grupę społeczeństwa;-)
                  Znam miłośników techno, znam tych którzy lubią "złote przeboje" ale
                  autentycznego fana stękadełek dziwnym trafem nie udało mi się spotkać.
              • Gość: miguel Re: straszne !!! IP: 195.114.160.* 03.09.04, 16:50
                niestety, Trójka różni się tym, że w paśmie 6-20 jest GORSZA od RMF czy Zetki.
                Jest po prostu nudno i nieciekawie, nie ma osobowości, nie da się słuchać. Dla
                mnie radio jest bartdzo ważne rano, kiedy ma mnie obudzić i towarzyszyć aż do
                dotarcia do pracy. Niestety Trójka jest usypiająca i mdła. Obecnie rano
                najczęściej słucham Radia 94, przełączając się od czasu do czasu na Tok FM w
                celu posłuchania przeglądu prasy i komentarzy. Trójka - której słuchaczem
                wiernym byłem dość długo - musi poprawić swoją ofertę programową, stać się
                radiem ambitniejszym, z ciekawą, różnorodną muzyką nie tylko w programach
                Kaczkowskiego czy Kydryńskiego.
          • Gość: Lesphenefryl zaczęło się !!! Banach awansował ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 18:41
            Kto następny ?
            -----------
            Zmiany kadrowe w Polskim Radiu
            IAR 17:10
            Ryszard Hińcza został dyrektorem - redaktorem naczelnym Informacyjnej Agencji
            Radiowej. Decyzję w tej sprawie podjął zarząd Polskiego Radia. Hińcza obejmie
            stanowisko od 1 września.
            Od wtorku stanowisko szefa dyrekcji produkcji audycji radiowych pełni Michał
            Banach, a kierownika redakcji aktualności - Andrzej Żak.
      • Gość: Adela Do Amisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:38
        Zmiany, które wprowadza się w Trójce nie są wprowadzane, z tego co się
        orientuję, dlatego żeby jeszcze wzrosła jej słuchalność, ale dlatego, że
        słuchalność drastycznie malała, gdy weszły stacje komercyjne. Konkluzje
        wydawały sie oczywiste: Program III przegrywa, bo ma przestarzałą formułę.
        Metodą prób i błędów próbuje się tą formułę zmienić. Jest w tej metodzie więcej
        błędów niż prób ale ręczę, że gdyby Twoje propozycje mogły zagwarantować
        sukces, nikt by się nie wahał z ich wprowadzeniem ale to są tylko propozycje,a
        nie pewniki. Tobie się wydaje, że tak by było najlepiej, im się wydaje inaczej.
        A sukces w dzisiejszych czasach nie polega na posiadaniu najbardziej wiernych
        słuchaczy, ale na posiadaniu ich w odpowiedniej ilości... Polskie radio ma już
        dwie stacje niszowe i pewnie uznano, że dwie wystarczą. Trudno się z tym nie
        zgodzić, w przeciwnym razie stacji niszowych musiałoby być kilkanaście,aby
        zadowolić wszelkie gusta.

A poza wszystkim, jeśli dyrektor tej stacji traktuje ją jak trampolinę do
        dalszej kariery, to jest pewne, że nie jest to człowiek, który radio kocha, a
        tylko taki mógłby intuicyjnie wyczuć w którą stronę je poprowadzić. Ale o
        personaliach cicho, sza! Adela
        • Gość: Preslaw Re: Do Amisa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 14:03
          Adelo, piszesz co prawda do Amisa, ale ja też pozwolę sobie zabrać głos. Otóż
          wypowiedziałaś rzecz bardzo istotną, o ktorej chcesz by milczeć, ale się nie
          da. I nie chdzi personalnie o Laskowskiego, ale o typ osoby - nie radiowca,
          który radia czuć nie może bo całe życie był związany z telewizją. Jest też
          rzeczą oczywista, że Program III trzeba było zmienić, tylko wszyscy, ktrórzy to
          przeżyli (tak mi się przynajmniej wydaje) najbardziej mają pretensje o to, że
          można było lepiej to zrobić, nie tak ordynarnie komercjalizować, bo wyszło z
          tego radio gorsze nie lepsze i słuchalność nie poszła do góry, a przecież tak
          buńczucznie to zapowiadano. Masz racje, że więcej było błędów niż prób. Takie
          radio, jakim jest dzisiaj Trójka, to było kilka lat temu RMF i Radio Zet.
          Oczywiście i na szczęście nie w całości. Moim zdaniem znaleźli by się ludzie,
          radiowcy, którzy Trójkę poprowadziliby w lepszym kierunku, tak by zachować
          jakość i podnieść słuchalność.
        • Gość: amis Odpowiadam Adeli i nie tylko. IP: 195.94.209.* 17.08.04, 15:31
          Jak już pisałem nie jestem fachowcem od radia. Chciałbym jednak dodać swoje 3
          grosze (może troche więcej sie nazbiera).

Ten spadek słuchalności miał też kilka innych przyczyn, o których pisano na
          forum wielokrotnie. Być może najważniejszą była formuła (do czego nie jestem
          przekonany). Postanowiono rozprawić sie z tym problemem w typowo polski (może
          też rosyjski) sposób, tj poprzez destrukcję. Majpierw zniszczmy co sie da, bo
          złe, żle się kojarzy, a potem jakoś to będzie. Poleciała ramówka, runęły
          audycje jak pomniki Lenina i Dzierżyńskiego, na miejscu po nierentownych
          zakładach pracy powstała pustka a na niej błyszczące supermarkety (w radio
          playlista).

W przemyśle do ratowania upadających zakładów (np produkujących elektronikę)
          powoływano w konkursach prezesów mających doświadczenie w branży np.
          włókienniczej, czemu wiec radia nie mogli ratować ludzie, mówiąc delikatnie, z
          wątłym doświadczeniu radiowym?

Być może radio moich marzeń, różnorodne, w ramówce którego każdy znajdzie parę
          godzin dla siebie, w którym posłucha jeszcze kilka godzin innych audycji, z
          muzyką, jaka go wprawdzie nie kręci, ale prowadzonych przez ludzi, od których
          można się czegoś ciekawego dowiedzieć, jest utopią niemożliwą w realu.

Tylko, że na przykładze Trójki, widząc miotanie się Derekcji, nie bardzo
          wierząc w jej fachowość i odpowiednie doświadczenie, nie jestem o tej
          niemożności przekonany.

amis

PS
          Na temat chamstwa, inwektyw na forum mój grosik.
          Jeśli ktoś (chcąc niewątpliwie przywalić) wyjdzie na forum z procą i zarzuci np
          Adeli brak wiedzy w jakimś temacie, to adela wyciąga karabin maszynowy i
          strzela jabolami, dresami itp. A potem to już nie ma dyskusji, tylko atomówki
          latają...
          • kuala_lumpur Re: Odpowiadam Adeli i nie tylko. 17.08.04, 17:18
            Gość portalu: amis napisał(a):

> Postanowiono rozprawić sie z tym problemem w typowo polski (może
            > też rosyjski) sposób, tj poprzez destrukcję.

Rosyjskiego radia nie obrażaj :) Do stacji Majak 24 (publicznej) możesz
            zadzwonić i na żywo zgłosić uwagi co do prowadzenia audycji, czy ramówki
            (również bardzo krytyczne). Raz w tygodniu jest godzinna audycja na ten temat.
            Całe szczęście nie wszyscy się dostosowują do tzw. światowych standardów.
            A w trujeczce, nawet forum internetowego nie uruchomili, choć miało być "za
            miesiąc"... :) hi, hi...
          • Gość: Adela Re: Odpowiadam Adeli i nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 17:51
            Przyznam, że w mnie jest znacznie więcej pokory wobec nieuchronności zdarzeń
            (vide: supermarkety), zrozumienia dla realiów otaczającej rzeczywistości (vide:
            abonament) i znacznie mniej tolerancji dla obrażania ludzi. Wszystkie osobiste
            wycieczki typu "Rokos - pustak" wzbudzają we mnie niesmak, ale taka zajadłość,
            z jaką się tu spotkalam wprowadziła mnie w kompletne osłupienie. Dopuszczam
            pewien poziom złośliwości, uszczypliwości ale nie chamstwa, zwłaszcza
            anonimowego.
            W kwestii Trójki mogę tylko dodać, że na moje oko, (cha, cha - zaczęłam jej się
            przysłuchiwać od kilku tygodni) stacja jest ciągle w okresie prób i błędów i
            choć nie wchodzi się do tej samej wody, to spadająca słuchalność może sprawić,
            że zamiast iść w kierunku komercji zawrócą do dawnego stylu tego radia.
            Jeżeli obiorą kierunek - całkowita komercja to, jak w starym kawale: "ja se ne
            boim, ja mam raka". Adela
            • Gość: Preslaw Re: Odpowiadam Adeli i nie tylko. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 22:49
              Nie wydaje mi się możliwe by Trójka pod wpływem spadku słuchalności wróciła do
              dawnego stylu, bo tak naprawdę nie ma do tego powrotu. Natomiast miło by było
              gdyby ktoś tam wpadł na pomysł by z tego radia postarać się na powrot uczynić
              choć w części takie zjawisko, którym było dawniej. Czyli swoistość i
              oryginalność, różnorodność form i stylów, a jednocześnie jeden niepowtarzalny
              styl dający się od razu rozpoznać. Nie wiem, czy jest to możliwe przy
              dzisiejszej sytuacji na rynku radiowym, bo w końcu na tym się nie znam, ale mam
              wrażenie, że gdyby spróbować zrobić taką operację, to mogłaby ona przynieść.
              zyski pod wieloma względami, choć zapewne trzeba byłoby na efekty czekać.
            • Gość: amis Debile, idioci i inne zwroty grzecznościowe IP: 195.94.209.* 18.08.04, 12:10
              Na początku był Chaos. Jakiś czas potem z tego Chaosu wyłoniła się Gea (ziemia)
              i Uranus (niebo). Nie pamietam czy nastąpiło to równocześnie, czy też w jakimś
              odstepie czasowym. Potem długo nic się ciekawego nie działo. Do czasu kiedy
              powstało Forum Radio a w chwilę potem zaczęto dyskusję o PR3 (Trójce, trUjce -
              jak kto woli).

Amis pojawił się tu znacznie później i z lenistwa nie zapoznał się z wszystkimi
              wcześniejszymi wątkami. Wpada tu od 2 lat, ale to wystarczyło aby stwierdzić, że
              historia na forum zatacza małe kółeczka. Jest tu grupa bywalców (w znakomitej
              większości przeciwników kierunku zmian przeprowadzanych w PR3 PR pod światłym
              przewodnictwem redaktora Laskowskiego). Bywalcy ci wykładają swoje racje, stale
              i wciąż te same, nowym forumowiczom. Amis sądzi, że w swoje racje wkładają
              trochę serca. Wydaje im sie też chyba, że ich racje zostaną zauważone przez
              decydentów i speców od radia. Ponieważ raczej nic takiego nie nastepuje a na
              forum pojawiają się stale nowi, którym trzeba wyjaśniać od początku, stanowiska
              bywalców radykalizują się. Pojawiają się więc uszczypliwości tak wobec
              internetowych oponentów jak i nielubianych radiowców i decydentów.

Aby była jasność: -Amis nie popiera jakichkolwiek uszczypliwości i inwektyw,
              niemniej stara się zrozumieć motywy.

I terez co najważniejsze:
              Amis z czasem nabiera przekonania, że tak naprawdę na forum prawdziwych
              zwolenników, zauroczonych obecną ofertą Trójki, nie ma. Tzw. obrońcy występują
              najczęściej, aby zrównoważyć opinie przeciwników, w ich przekonaniu
              niesprawiedliwe i zbyt radykalne. Być może nie byliby aż tak zdegustowani formą
              wypowiedzi, gdyby prześledzili stare wątki, ale kto ma na to czas?

Dlaczego forum RADIO przybrało obecną formę, dlaczego zdominowane zostało
              wątkami o Trójce? Może obecna forma radia z programem jednakim dla wszyskich
              rozgłośni nie prowokuje do dyskusji. Siostrzane forum Telewizja pełne jest
              wątków o różnych programach (chociaż nie brak tam wycieczek personalnych).
              Telewizja wszakże oparła sie pełnej formatyzacji, jej program jest w jakimś tam
              sensie zróżnicowany.

Radio tymczasem przypomina kocioł z rozgotowaną bryją, powstałą z tego co
              znalazło sie pod reką. Czcesz to nastaw miskę, nie to won.

Pozdrawiam

amis

PS
              Nie jest to wprawdzie żadne pocieszenie, ale istnieją takie fora, gdzie słowa
              debil, buc, idiota w porównaniu z innymi tam używanymi, brzmią jak komplementy.
              • mh2 Re: Debile, idioci i inne zwroty grzecznościowe 18.08.04, 12:45
                szanowny amis był łaskaw wystukać to, co następuje:

> Na początku był Chaos. [...] Do czasu kiedy powstało Forum Radio a w chwilę
                > potem zaczęto dyskusję o PR3 (Trójce, trUjce - jak kto woli).
                [...]
                > Dlaczego forum RADIO przybrało obecną formę, dlaczego zdominowane zostało
                > wątkami o Trójce?

Badźmy szczegółowi

Na początku było Forum "Kultura". Na tym forum pojawił się słynny wątek AJK-a
                "Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę?". W tym wątku słuchacze PR3
                wyrażali swoje, w przytłaczającej większości negatywne, opinie. Kiedy wątek
                spuchł i nie dało się już go czytać (ładowana strona osiągała rozmiar 0,5
                megabajta - Forum nie było stronicowane) Pradera założył wątek "Dlaczego z
                radiowej Trójki eliminuje się... part 2". Kiedy i ten drugi wątek się rozrósł
                Gazeta utworzyła odrębne forum "Radio" przenosząc do niego dwa wątki o PR3.

> Dlaczego forum RADIO przybrało obecną formę, dlaczego zdominowane zostało
                > wątkami o Trójce?

To Forum zaczęło się od dwóch wątków o "3" i tak mu zostało. Może forum powinno
                się nazywać: "Polskie Radio Program III"?

> Amis pojawił się tu znacznie później i z lenistwa nie zapoznał się z wszystkimi
                > wcześniejszymi wątkami.

Oj, nie zapoznał, to fakt ;-)
                • Gość: amis Biję się w piersi IP: 195.94.209.* 18.08.04, 13:12
                  Dziękuję za to sprostowanie, przepraszam urażonych moimi uproszczeniami i - co
                  tu owijać w bawełnę - niewiedzą.
    • szef.komisji Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 18.08.04, 21:24
      Sezon letnio-urlopowy sprzyja wyjazdom w głuszę leśną, w góry i takie tam inne
      miejsca... wszędzie tam, gdzie wspaniałe fale Polskiego Radia już dawno
      zawróciły.
      Skorzystałem też z tego przywileju, jakim jest wypoczynek z dala od cywilizacji
      i internetu ;-)
      I cóż się okazało? Wytrzymałem bez radia! WYLECZYŁEM SIĘ Z TRÓJKI!!! Koniec!
      Już mnie ona nie obchodzi, niech sobie gra co chce, niech Rokos sobie plepla
      nawet w cyklu 24/7/365 (jak wytrzyma na jednym wdechu). NIE RUSZA MNIE TO!!!
      Przez ten cały czas "oddalenia" w ogóle nie zatęskniłem za radiem - jako takim,
      co jeszcze w 2000 roku było w zasadzie niemożliwe, bo wtedy bez radia i Trójki
      nie mogłem żyć. Teraz zaś w ogóle nie potrzebowałem radia...
      I tak pomyślałem sobie - o co właściwie mi chodzi? Po co się mam niepotrzebnie
      denerwować? Kolesie w PR mają się dobrze i to szybko się niestety nie zmieni...
      na szczęście ja zrezygnowałem z utrzymywania radia w domu, więc kontrole
      nasyłane mi do domu niewiele zwojują, a te marne 10 zł zaoszczędzę, gnojkom nie
      dam, za to sam przepiję. W końcu to około 3 piwa...

Wszystkim innym polecam to samo - dla zdrowotności.
      Sezon urlopowy jeszcze trwa, więc nie zmarnujcie szansy :-)

A dla innych radiowców informacja - jestem atrakcyjnym targetem do
      zagospodarowania, dobrze zarabiam, dużo czytam, co miesiąc kupuję 10-20 płyt CD
      (preferuję ostrego i progresywnego rocka, choc z drugiej strony uwielbiam folk
      i Enyę), podróżuję do dalekich krajów częściej niż Pan Marek, i - teraz
      najgorsze - chodzę na koncerty muzyki poważnej, do teatru, na wystawy sztuki,
      do galerii obrazów i fotografii, bardzo interesuję się polityką, regularnie
      czytam codzienne gazety, tygodniki opinii, miesięczniki rozrywkowe, czynnie
      uprawiam sporty, itd, itd...
      Czekam na dobre radio... :-)

PS.
      Ktoś mi tu zarzucił, że Rokosa nazwałem pustakiem. Błąd, radzę czytać dokładnie.
      Dzień Pustaka to nie był dzień pana Rokosa, ale święto wszystkich spragnionych
      medialnej waty, którą akurat w ilościach hurtowych dostarcza codziennie w dni
      powszednie w godz. 9 - (niestety już) 13 pan Rokos.
      Ale cóż, lepiej jest nie rozumieć, lub udawać, że się nie rozumie.
      Pozdrawiam fanów, target i dyrekcję.
      • enter123 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 18.08.04, 21:36
        Anonse matrymonialne to chyba na innym forum...?
        • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 18.08.04, 21:59
          enter123 napisał:

> Anonse matrymonialne to chyba na innym forum...?

Niestety... nie jestem do wzięcia.
          Poza tym - no cóż, czytanie ze zrozumieniem jak widać nie jest mocną stroną
          części forumowiczów - wydaje mi się, że przedstawiłem ofertę raczej
          dla "reklamodawców" i "radiowców", a nie matrymonialną... :-P

Zawsze zresztą możesz mnie zgłosić do adminów, bo poniekąd reklama na forum
          jest zabroniona...

Ech, co ja zresztą będę tłumaczył, gdy przede mną Wielki Mur... również
          widziany z kosmosu ;-)
          • enter123 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 19.08.04, 00:26
            szef.komisji napisał:

> Ech, co ja zresztą będę tłumaczył, gdy przede mną Wielki Mur...

A jakieś klamki tam masz, czy tylko ten mur?
            • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 19.08.04, 00:35
              enter123 napisał:

>
              > A jakieś klamki tam masz, czy tylko ten mur?

Tylko na tyle cię stać? Wysil się, przecież potrafisz więcej!
              Prawdę jednak mówiąc - nie spodziewałem się, ani też nie spodziewam się po
              tobie jakiejś bardziej wyrafinowanej myśli. Żegnam - bez odbioru.
              Ty sam pluj sobie na forum ile dusza zapragnie - tylko nie zapomnij o
              błotnikach.
              • Gość: Preslaw Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:29
                Z tego wszystkiego to już nie wiem, czy szef komisji będzie się na forum
                wypowiadał, czy się pożegnał.
              • enter123 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 19.08.04, 09:13
                Napewno odpocząłeś, bo jakiś spięty jesteś?

...
                Jak się ma rękę w pistolecie, to się nie strzela, tylko gada!
                • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 20.08.04, 01:29
                  enter123 napisał:

> Napewno odpocząłeś, bo jakiś spięty jesteś?

Napieraj, napieraj!
                  Poproś kolegów, z pewnością pomogą. Może nawet sam "dyrektor dyrekcji" się
                  zaoferuje... :-P
                  • enter123 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 20.08.04, 18:20
                    szef.komisji napisał:

>Napieraj, napieraj!

Ooo, przepraszam, nie wiedziałem, że kolega "takiej" orientacji, no to
                    rzeczywiscie nam nie po drodze...

---
                    Są dwa typy kowbojów: jedni mają jaja, drugim się wydaje, że mają jaja. Ty
                    sprawdź.
                    • basseta Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 20.08.04, 18:45
                      enter123 napisał:

> szef.komisji napisał:
                      >
                      > >Napieraj, napieraj!
                      >
                      > Ooo, przepraszam, nie wiedziałem, że kolega "takiej" orientacji, no to
                      > rzeczywiscie nam nie po drodze...

Nie znasz tego powiedzienia? I tylko "tak" ci się kojarzy? Oj, biedny jesteś...
                    • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 20.08.04, 18:47
                      enter123 napisał:

> Ooo, przepraszam, nie wiedziałem, że kolega "takiej" orientacji, no to
                      > rzeczywiscie nam nie po drodze...

Cóż... głodnemu chleb na myśli.
                      Cmoknij się w trąbkę, może ci ulży.
      • Gość: t Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.08.04, 19:47
        ;-0 kiedy Ty pracujesz ?
        No tak , Ty nie musisz , Ty jesteś szefem ;-)
      • Gość: Kasia_27 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:51
        Jak masz dosc Trojki, to po prostu jej nie sluchaj. Nie rozumiem po co
        obwieszczasz o tym calej Polsce, kogo to obchodzi? Jak ktos chce opowiadac o
        swoich wakacjach albo sie wyzalic, to bloga sobie zaklada a nie watek na forum
        radio.
        • Gość: Preslaw Re: Dlaczego nie wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:58
          A dlaczego to nie wolno pisać o Trójce? Dlaczego wątków nie wolno zakładać i
          się żalić? Bo komuś się to nie podoba. Równie dobrze można powiedzieć,że jak
          cię męczy narzekanie na Trójkę, nie otwieraj wątków o Trójce. A poza tym nie ma
          innego radia do słuchania.
          • Gość: Kasia_27 Re: Dlaczego nie wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:42
            Ja nie napisalam, ze nie wolno pisac o Trojce, mozna przeciez jakies
            merytoryczne dyskusje toczyc, jak wyzej, ale facet opisuje swoje zycie prywatne
            na forum radio i to mnie dziwi.
            • Gość: Preslaw Re: Dlaczego nie wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:18
              Masz rację, opisywać prywatne sprawy to jest bez sensu.
        • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 01.09.04, 13:41
          Gość portalu: Kasia_27 napisał(a):

> Jak masz dosc Trojki, to po prostu jej nie sluchaj. Nie rozumiem po co
          > obwieszczasz o tym calej Polsce, kogo to obchodzi? Jak ktos chce opowiadac o
          > swoich wakacjach albo sie wyzalic, to bloga sobie zaklada a nie watek na forum
          > radio.

O co ci chodzi? Czego się akurat mnie przyczepiłaś?
          Sądzę, że na forum są osoby piszące bardziej wkurzająco ode mnie, ale jakoś nie
          zauważyłem tam twojej krytyki...
          Może jak nie masz co robić, to zajmij się takimi oszołomami, co zawalają forum
          reklamami własnych stronek internetowych lub 100 razy incjują ten sam wątek?
          (żeby nie cytować klasyka: "jak nie wiesz co robić, to dzieci rób" - kabaret TEY).

Sądząc po "nicku", mogę domniemywać, że jesteś tu "nowa" (akurat!) ;-).

Jako "bywalec" forum pozwoliłem sobie na wypowiedź rozbudowana, w moim
          przekonaniu dalece nawiązującą (albo wywodzącą się z...) do moich poprzednich
          postów, w których krytykowałem i Trójkę, i popełnianą przez nią "misję mediów
          publicznych", i cały kontekst abonamentowy. Kto ma wiedzieć lub chce wiedzieć -
          z pewnością wie, o co mi chodzi.
          No, ale oczywiście znajduje się "jedyna sprawiedliwa i dbająca o czystość forum"
          i będzie tu pouczać. Poczytaj sobie więcej wątków na forum Radio (niekoniecznie
          moich), a potem pyszcz, jak stwierdzisz, że masz o czym.

A jak nie, to omijaj "szefa.komisji" z daleka; daj sobie spokój, bo jeszcze ci
          przeze mnie żyłka pęknie.
          • Gość: Kasia_27 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:09
            Po 1-sze: ja nie pyszcze, tylko wyrazam swoja opinie,
            po 2-gie: coraz to nowi internauci beda na forum zagladac, biorac pod uwage
            jaki % ma w Polsce Internet obecnie,
            po 3-cie: nigdzie nie ma warunku, ze jak zagladasz na forum, to musisz najpierw
            przeczytać wszystkie poprzednie watki,
            po 4-te: zajrzalam do tego wlasnie watku, bo mial blad ortograficzny w tytule i
            zamierzalam o tym cos napisac,
            po 5-te: czytajac watek trafilam na wynurzenia osobiste, wiec mnie to zdziwilo
            po 6-te: nikogo nie pouczam, dalej patrz pkt 1.
            po 7-me: wyglada na to, ze Tobie pekla nie tylko zylka, ale i cala polkula
            mozgowa.
            • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 01.09.04, 22:06

> po 4-te: zajrzalam do tego wlasnie watku, bo mial blad ortograficzny w tytule
              > i zamierzalam o tym cos napisac,
              Trzeba było od tego zacząć - np. "Dlaczego wszędzie piszecie 'trujka', przecież
              to z błędem?". Zauważ, że sporo osób tak tu pisze i pisze tak CELOWO ;-)

> po 5-te: czytajac watek trafilam na wynurzenia osobiste, wiec mnie to zdziwilo
              No dzięki, że właśnie moje wynurzenia, że tak powiem "osobiste", ciebie
              zainteresowały, no i zdziwiły.
              Nie było w tym wątku innych, bardziej ciekawych wynurzeń?
              Np:
              • Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl
              Gość: R2D2 14.08.2004 22:36 odpowiedz na list

UNIA WOLNOŚCI TEŻ CHCIAŁA BYĆ PARTIĄ DLA WYBRANYCH... I JEST. DLA WYBRANYCH 5%
              (SO FAR).
              AMEN.

hmhm, wybitnie wypowiedź dotycząca radia...

> po 7-me: wyglada na to, ze Tobie pekla nie tylko zylka, ale i cala polkula
              > mozgowa.
              Dzięki za troskę, mam się dobrze i wszystko ze mną w porządku. Mam niedowiarkom
              przedstawić zaświadczenie lekarskie?

Tak poza tym - jakby był wątek pt. "Czego słuchacie w wakacje będąc w lesie?",
              to czy nie byłby to, twoim zdaniem, wątek zbytnio naruszający prywatność
              tudzież zbyt osobisty?
              Polecam jednak nie szukać dziury w całym i nie rozdmuchiwać problemu tam,
              gdzie go nie ma.
              A jesli NAPRAWDĘ MUSISZ, BO NIE PRZEŻYJESZ BEZ TEGO, to przyczep się do kogoś
              innego, OK? Kandydatów - o wiele godniejszych ode mnie - jest aż nadto... nie
              trzeba wcale daleko szukać.

PS. 27 to twój rocznik? ;-)
              • Gość: Kasia_27 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:26
                A ja mam ochote przyczepic sie do Ciebie, bos najglupszy, a sadzac po Twojej
                poprzedniej wymianie zdan i Twoim wpisie z 20.08.2004,godz.18.47 - to
                powinienes znienic swoj nick z szefa.komisji na CIENKI.BOLEK.
                • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 01.09.04, 23:46

> A ja mam ochote przyczepic sie do Ciebie, bos najglupszy,
                  Naprawdę?????
                  A skąd masz takie informacje? Ciekaw jestem niezmiernie :-P

> a sadzac po Twojej
                  > poprzedniej wymianie zdan i Twoim wpisie z 20.08.2004,godz.18.47 - to
                  > powinienes znienic swoj nick z szefa.komisji na CIENKI.BOLEK.
                  Eee, zajęty...
                  Każdy dostaje taką odpowiedź, na jaką zasługuje - po wypowiedziach poznacie, z
                  kim na forum do czynienia macie. Osobnik pt. enter123 raczej nie popisał się
                  rzeczowością i błyskotliwością dyskusji... nieprawdaż? No chyba, że uważasz
                  inaczej, wówczas z tobą także nie ma o czym rozmawiać. Cóż... póki co mam
                  podstawy przypuszczać, że styl dyskusji prowadzony przez w/w forumową kreaturę
                  jest ci stosunkowo bliski. A jeśli nie, to czemu czepiasz się mnie, a nie w/w?
                  • mh2 Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 02.09.04, 04:56
                    szef.komisji napisał:

> A jeśli nie, to czemu czepiasz się mnie, a nie w/w?

Powiem Ci to, ale cichosza. Kasia potajemnie kocha się w enterze123.
                    • szef.komisji Re: Ja mam DOSYĆ TRÓJKI, o! 02.09.04, 07:48
                      mh2 napisał:

>
                      > Powiem Ci to, ale cichosza. Kasia potajemnie kocha się w enterze123.

Aha, no to ja nie wiedziałem... ;-)
    • Gość: Edek Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:07
      tez drażnią mnie ci wiecznie narzekający na Trójke i generalnie na wszystko
      myślmy pozytwnie bo przecież Trójka to radość słuchania
    • Gość: froy Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 16.09.04, 23:51
      ja tez mam ich dosc
    • Gość: a Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:22
      Też mam ich dosyć-ale niestety mają rację.
      • Gość: XYZ Re: Mam DOSYC trujkowiczow! IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 21:37
        NAUCZ SIĘ PISAĆ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka