Dodaj do ulubionych

totalna porazka zetki, wprost nie wierze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:47
co oni zrobili? wchodzcie na strone radiazet, poki nie wykasowali postow z
komentarzami, okazuje sie, ze madonna palcem w bucie nie kiwnela w reklamie
radia zet, ani nie przyjechala do polski, ani do niej z kamera nikt nie
jechal. laskawie zgodzila sie na wykorzystanie fragmentow clipow.
wstyd mi za moich kolegow dziennikarzy, ktorzy z takim zachwytem pisali o jej
udziale w kampani. nikt nie spytal kozyry gdzie i kiedy realizowano zdjecia, a
juz najbardziej zenujacy byl red. romanowicz z newsweeka, ktory podpisal swoim
nazwiskiem korporacyjny komunikat.
a tak swoja droga to zenujacym krajem jestesmy, jesli wszyscy sikaja po
nogach, ze jakiemus radiu pozwolono wykorzystac fragmenty starych klipow.

sorry, ze nie pod nazwiskiem, ale naprawde nie moge. jestem tu czestym
gosciem, dodam:)

NA STRONIE ZETKI MOZNA PRZECZYTAC:

Film trwa 30 sekund. Madonna nie tylko osobiście zaakceptowała nasz pomysł,
ale po raz pierwszy pozwoliła wykorzystać najsłynniejsze ujęcia ze swoich
legendarnych już wideoklipów (m. in. Vogue, Material Girl, Frozen, Hollywood
). Zgodziła się też, by reklamę Radia ZET oparto na jednym z jej największych
przebojów.

Madonnie partneruje Zbigniew Zamachowski, jeden z najwybitniejszych i
najbardziej popularnych polskich aktorów.

Kręcenie tego filmu to była fantastyczna zabawa - opowiada Zbigniew
Zamachowski. Pomysł spodobał mi się od razu. Zwłaszcza, że miałem zagrać z
Madonną. Wiedziałem, że będzie z tego reklama inna niż wszystkie.

Pamiętajcie - Madonna w Polsce - tylko z Radiem ZET.

Dodaj swoją opinię! | Drukuj | Wyślij znajomym

Opinie (21)
widziałem :( (1) madonna 2004-09-13 21:26
Wstydźcie się. Skate K. <veget@go2.pl> 2004-09-13 22:07
I po co tyle gadania. Mysz Sz. <ms8721@poczta.fm> 2004-09-13 22:03
katastrofa tomik <tommik@autograf.pl> 2004-09-13 21:50
szkoda słów chim 2004-09-13 21:36
Radio bzdet felix 2004-09-13 21:35
Madonny w Polsce nie było! (1) Ochroniarz z Okęcia 2004-09-13 21:25
tandeta ! da houzz wojtczak <omc-wwa@o2.pl> 2004-09-13 21:16
Najżałośniejsza reklama świata Denis S. <denis77@interia.pl> 2004-09-13 21:15
wszystko fajnie hehe hehe 2004-09-13 21:10
Obserwuj wątek
    • Gość: chwileczka Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 22:56
      daruj sobie Pawel
    • Gość: tatanka_iotanka Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:31
      żenada...
      gdzie tu obiecywana zaskakująca fabuła (teledysk Music chyba większość
      słuchaczy zna) gdzie te niesamowite efekty specjalne (aż 100 osób musiało
      pracować nad tym aby za Ali G wstawić Zamachowskiego?)
      10 miesięcy negocjacji, aby zrobić takiego gniota?
      I czy te 'fragmenty starych teledysków' to te stopklatki pokazujące się w
      tempie 50/s?

Czy w Zetce nie było ani jednej osoby aby powiedzieć Panu Prezesowi, że może
      nie jest to najlepszy pomysł, a robienie tak wielkiego szumu medialnego wobec
      tak miernej reklamy, może przynieść więcej strat niż korzyści?!
    • Gość: ABC Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:35
      Ludzie, nic nie kumacie. Przecież to świetny pomysł, aby wyprowadzić trochę
      kasy z firmy...
      • Gość: atyrdfrd Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.aster.pl 13.09.04, 23:47
        Wyprowadzić...ale po co ?
        • Gość: ABC Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:32
          No na przykład po to, żeby cały rok pryskać się Old Spicem albo codziennie pić
          Ciociosan za wyprowadzoną kasę.
          • Gość: wqfwtf Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.aster.pl 14.09.04, 00:53
            Postawię pytanie inaczej :)
            Kto miałby wyprowadzić kasę i do czyjej kieszeni miałaby trafić ?
            • Gość: lapiduch Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:50
              Czy Ty jesteś dziecko? Ten kto decyduje, że zamówienie dostaje firma x, a nie y
              dostaje od firmy x zwyczajowy procent. Nie wiem jak w reklamie, ale np. jeśli w
              imieniu wydawcy ktoś daje zamówienie drukarni, to zwyczajowo dostaje ok. 10 %
              wartości zamówienia.
    • szef.komisji Ja wiedziałem, że tak będzie... aha, aha! :-) n/t 13.09.04, 23:36
    • Gość: manekin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:03
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mohel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:07
      • Gość: ... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:50
    • Gość: ff Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:51
      radio usunęło wszystkie niepochlebne opinie o kampanii ze swej strony w myśl
      zasady 'gdy zamykam oczy przestajesz istniec'
    • Gość: Marcin Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 172.16.1.* 14.09.04, 12:18
      Drogi Ex-Zetkowiczu jakie to typowo polskie krytykować, zgnoić czyjś sukces...
      Ja jestem dumny że polska stacja jest reklamowana przez Madonnę. Nie jestem
      specem od reklamy ani byłym ani obecnym pracownikiem Eurozet ale jako szary
      obywatel gapiący się w telewizor jestem zadowolony i podoba mi się reklama
      Radia Zet. Według mnie jest to sukces.
      P.S. Założe się że zostałeś zwolniony z Radia Zet, pewnie byłeś kiepski ale
      prawdę znasz tylko Ty cokolwiek tu napiszesz.
      Pzdr.
      • Gość: popo Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.sim.com.pl 14.09.04, 14:15
        Szary obywatel Marcin gapiący się w telewizor zajmujący się jednocześnie PR
        Radia Zet.
      • Gość: bb Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:15
        > jakie to typowo polskie krytykować, zgnoić czyjś sukces...
        przepraszam jaki sukces?! twoja wypowiedź jest pierwszą pozytywną opinią o
        kampanii jaką widzę, a przeczytałam już chyba z setkę
        >Nie jestem
        > specem od reklamy
        a ja się na reklamie znam i moim zdaniem Zetka sama sobie zrobiła krzywdę
        Gdyby nie zrobili wokól tej kampanii takiego halo, gdyby nie nakręcili
        widzów/słuchaczy, byłaby to jedna z wielku kampanii gdzie pojawia się znana
        twarz... i tyle...
        Ale chwalenie się 'efektami specjalnymi', '100 osobową ekipą' faktem,
        że 'Zamachowski się cieszy bo GRAŁ z Madonną', 'scenariuszem, który zna tylko
        kilka osób', 'swietną, ZABAWNĄ fabułą', 'wykorzystaniem FRAGMENTOW starych
        teledysków, a następnie pokazanie fragmentu teledysku KTORY WSZYSCY ZNAJA nie
        jest zbyt madrym posunieciem...
        Obiecywali sluchaczom (i nie tylko)mercedesa a dali zdezelowanego fiacika...
        Nie dobrze jest irytowac i obrazac sluchaczy... nie zawsze sprawdza sie
        zasada 'nie wazna jak mowia byleby nie przekrecali nazwiska'

Nie wiem, kto odpowiadal za ta kampanie, ale wyglada na to ze oni nawet nie
        zbadali odbioru tej reklamy!
        Wydali 10mln $ i wydaje im sie ze widzowie padna na kolana bo zobacza Madonne w
        teledysku Music... nie te czasy panowie z marketingu, nie te czasy...
        Jesli nie stac ich bylo na to zeby Madonna faktycznie zagrala i powiedziala
        chociaz 'Radio Zet' to nie trzeba bylo sie w to pchac... bo tak to tylko
        wyrzucili pieniadze w bloto, a pokazujac stary, posklejany teledysk tylko sie
        osmieszyli...

• Gość: POLACZEK Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 172.16.3.* 14.09.04, 14:31
          Trzeba było Kate Ryan to jest zajefajna gwiazda taka co polaczek smierdzącą
          skarpetą potupie przy darmowym piwie na koncercie przed sumermarketem. Chowając
          skradziony ze sklepu towar w reklamówkę Pewexu polaczek powie "a tam Madonna,
          Kate Ryan to jest gwiazda". Kampania fajna ale z kim do ludzi ??? Zapominamy
          gdzie żyjemy ! Wpisujący się powyżej "spece" od reklamy i byli pseudo-radiowcy
          do roboty a nie na forum krytykować postawę konkurencji. Ja mam dzisiaj wolne.
          • Gość: POLACZEK Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 172.16.3.* 14.09.04, 14:33
            A tak w ogóle to Marcin to ktoś z mojej firmy a to Ci dopiero zbieg
            okoliczności :) poznałam po IP
          • Gość: bb Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:58
            kto to jest Kate Ryan, polaczku?
          • Gość: bb Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:05
            > Trzeba było Kate Ryan to jest zajefajna gwiazda taka co polaczek smierdzącą
            > skarpetą potupie przy darmowym piwie na koncercie przed sumermarketem.
            Chowając
            >
            > skradziony ze sklepu towar w reklamówkę Pewexu polaczek powie "a tam Madonna,
            > Kate Ryan to jest gwiazda". Kampania fajna ale z kim do ludzi ??? Zapominamy
            > gdzie żyjemy ! Wpisujący się powyżej "spece" od reklamy i byli pseudo-
            radiowcy
            > do roboty a nie na forum krytykować postawę konkurencji. Ja mam dzisiaj wolne.

porażająca logika! Ponieważ uważam reklamę za nieudaną to:
            a) jestem 'polaczkiem', chodzę w śmierdzących skarpetkach i słucham Kate Ryan
            (z kontekstu wnioskuję, że to wstyd słuchać tej pani, a przecież słuchać jej
            muszę bo mi się REKLAMA nie podoba)
            b) skoro mi się reklama nie podoba znaczy, że w ogóle się nie znam
            c) prawdopodobnie jestem byłym pracownikiem Zetki i piszę to wszystko z zemsty
            i zawiści

oj POLACZKU jak dobrze, że mamy takich speców jak Ty...

ps masz dzisiaj wolne, a piszesz z pracy? (skoro masz ten sam IP co Twój kolega
            z firmy)
        • Gość: corgan na miejscu Eurozetu zacząłbym szukać kogoś IP: 217.11.142.* 14.09.04, 20:21
          na miejsce Kozyry zanim odwali kolejny numer. Wywalenie 10 mln USD na pewno się
          nie zwróci, co spowoduje ze trzeba bedzie ciąć koszty i kolejni redaktorzy
          pójda na zielona trafkę i radio zacznie proponowac jeszcze większy chłam niż
          teraz.

Po tej reklamówce widac ze swiatek medialny to jedno wielkie bagno, warszafka,
          towarzystwo wzajemnej adoracji. Pewnie z otoczenia Kozyry nikt nie był w stanie
          mu wytłumaczyc, ze pomysł z zaangazowaniem Madonny nawet jesli jest świetny to
          jego realizacja jest kompletnymn nieporozumieniem.

Moze faktycznie przydalby się jakiś przeciąg aby wpuścic świeże powietrze do co
          niektórych redakcji?
    • Gość: FXXX Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 14.09.04, 15:38
      "Ta kampania reklamowa odbiła się szerokim echem nie tylko w Polsce. Piszą i
      mówią o niej światowe media. Nic dziwnego, skoro w reklamie Radia Zet wystąpiła
      sama Madonna.", "Kręcenie tego filmu to była fantastyczna zabawa - opowiada
      Zbigniew Zamachowski. Pomysł spodobał mi się od razu. Zwłaszcza, że miałem
      zagrać z Madonną. Wiedziałem, że będzie z tego reklama inna niż
      wszystkie.", "Prace nad kampanią reklamową trwały ponad 10 miesięcy. Rozmowy z
      Madonną miały charakter wyjątkowo poufny. Negocjacje odbywały się w Londynie,
      Los Angeles, Nowym Jorku i Paryżu.", "Nad realizacją całej kampanii pracowało
      ponad 100 osób w Europie i Stanach Zjednoczonych. ","W produkcji reklamy
      wykorzystano najnowocześniejsze techniki filmowe.""W produkcji wykorzystano
      najnowocześniejsze techniki filmowe, takie jak we "Władcy Pierścieni"
      i "Matriksie" - zapewnia stacja." BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHA,
      konkurencja w gacie leje ze smiechu!!! I ja tez!!!
      • Gość: Polaczek Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 172.16.3.* 14.09.04, 15:55
        Lejcie sobie lejcie palanty a Zetce kasa spływa, głośno o kampanii wszędzie i
        KUR...WA O TO CHODZI :):):)!!!! Brawo Robert & Spółka
        • Gość: bb Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:03
          > Lejcie sobie lejcie palanty
          ot, konstruktywna dyskusja... a jaka argumentacja!

>a Zetce kasa spływa, głośno o kampanii wszędzie i
          > KUR...WA O TO CHODZI :):)
          Daj im Boże, żeby im spłynęła, bo jak na razie są 10 mln $ w plecy :)
          Nie mówiąc o kilkuset tysiącach rozczarowanych/zirytowanych słuchaczy...

> Brawo Robert & Spółka
          Brawo!
          Przejdziecie do historii marketingu to pewne... tylko nie wiem czy umieszczą
          ich w rozdziale pt. 'sukces'
        • Gość: bb I jeszcze jedno POLACZKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:05
          "Można otworzyć usta z zachwytu, by zamknąć je ziewnięciem.". ...

i tak się właśnie stało z reklamą Zetki
          • Gość: Polaczek Re: I jeszcze jedno POLACZKU IP: 172.16.3.* 14.09.04, 16:10
            Co za jałowa dyskusja ? To ich miliony nie Twoje, Ty na takie możesz popatrzeć
            jak pojedziesz na wycieczkę do Atlantic City wygraną w promocji mydła w
            Drogierii Natura, facet ! Podoba mi się reklama, jestem dumny i zadowolony że
            Madonna reklamuje polski produkt i kurde tak jest ! A że jesteś polskim zrzędą
            i wszędzie widzisz same złe strony to mogę nad tym tylko ubolewać. Wbrew
            pozorom pozdrawiam.
            • Gość: bb Re: I jeszcze jedno POLACZKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:23
              Wiesz ty co, 'facet'? Idź sobie na spacerek, ochłoń, a następnie przeczytaj
              jeszcze raz ten wątek i może zrozumiesz jakie zarzuty postawiono tutaj Zetce i
              co się ludziom nie podoba.
              Czy naprawde nie widzisz razacej rozbieznosci miedzy obiecywanymi 'efektami
              rodem z Matrixa' a zaserwowanym nam filmikiem, z montazem, ktory kazdy
              nastolatek moze sobie zrobic na domowym komputerze?

> Podoba mi się reklama
              Twoje prawo... natomiast Ci, ktorym sie nie podoba, to 'palanty', 'polaczki w
              smierdzacych skarpetkach', albo ludzie, ktorzy kupuja w drogerii Natura (to tez
              jakas obraza jak z ta Ryan?)

>jestem dumny i zadowolony że

> Madonna reklamuje polski produkt i kurde tak jest !
              A mi jest wstyd, ze mialo byc super a wyszlo jak zwykle, ze Zetka zaserowowala
              odgrzanego kotleta, ze majac okazje zrobic cos unikalnego nie wysilili sie
              nawet aby wymyslic jakas fabule!
              Czy nie rozumiesz, ze w pewnym sensie obrazono widzow/sluchaczy?
              Ze zalozono, ze samo pokazanie Madonny wystarczy aby ludzie piali z zachwytu?

Na szczescie sie przeliczyli. I jezeli juz trzeba byc z czegos dumnym, to z
              tego, ze Polacy wyrabiaja sie i nie daja sie uwiesc taka fuszerka (nie oceniam
              czy Madonna to artystka wysokich lotow, czy Zetka to dobra stacja - chodzi mi o
              poziom spotu)

• nocospodobnego Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze 14.09.04, 18:04
      Wszyscy macie racje. Reklama Radia ZET z Madonna jest tak chujowa, ze
      odechciewa sie pracy w tym radiu!!!! Wstyd mi! Totalna porazka i dramat. Jaka
      szkoda, ze wczesniej nie wpadlem na to, zeby Robertowi podsunac pomysl, by
      oglosil tu konkurs na copy i artów. Wlasnie tu, na forum. Czytajac ponizsze
      posty jestem pewien, ze znalazloby sie wielu fantasycznych ludzi, ktorzy
      wiedza, co to reklama, jak sie to robi i z czym sie je. I ktorzy zrobiliby
      cudowna robote. W koncu wchodza tu ludzie, ktorzy doskonale sie znaja na
      radiu. Sam sie zastanawiam, dlaczego Robert wypier...l 10 milionw bagsow na
      taki 30-to sekundowy shit.
      I wiecie co ? Mysle, ze RMF-oska, zajebiscie zolta reklama z gwiazdami ( Garu
      czy Shakira, anastacia..)) była o niebo lepsza i pewnie o dwa nieba tansza.....
      I przy okazji byla wspaniala lekcja polskiego z sepleniacymi gwiazdami w roli
      glownej.

Pamietacie takie zdanie K. Szczuki z Najslabszego ogniwa (pewnie pamietacie, bo
      oblewacie ja pomyjami i tak bardzo nienawidzicie tego programu, ze pewnie
      znacie na pamiec kazdy odcinek)) to zdanie brzmi: "Wszyscy jestescie jednakowoz
      beznadziejni". I wiecie co? Dedykuje wam to zdanie.
      Amen

• jerzygod Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze 14.09.04, 18:29
        Oj, unosles sie, razem pewnie z trzema czwartymi Zurawiej.
        Jedna czwarta pewnie siedzi cicho i nie wie gdzie podziac oczy.

Na wielu internetowych forach ludzie dzis sie wypowiadaja o reklamie, czesto
        uzywajac wulgaryzmow albo nieporadnego jezyka.
        Ale powod wydaje mi sie jasny: maksymalne rozczarowanie.

Tym, ze Kozyra zapowiadal ciekawa i zabawna fabule.
        A byla zabawna i ciekawa, ale wtedy, kiedy "Music" mialo premiere. Teraz to
        jest odgrzewanie. A na to sporo ludzi jest wyczulonych.

Ze spodziewali sie produkcje technicznej na poziomie "Matrixa" i "Wladcy
        pierscieni"
        A dostali nic wiecej jak zaawansowany green-box (swoja droga ci, co pisza, ze
        kazdy nastolatek na domowym komputerze by to zrobil, nigdy nie pracowali przy
        rotoskopii i kompozycji). Nawet laik zauwaza dysonans miedzy zapowiedzia i
        efektem.

Slyszelismy wszyscy zapowiedzi, ze lubiany i znany aktor Zbigniew Zamachowski
        zagra w reklamie.
        A zostal zredukowany do nasladowania nienasladowalnego Alego G. To nawet
        _znacznie_ mniej niz dubbingowanie Shreka.

Ludzie sie dowiedzieli, ze reklama kosztowala 10 milionow dolarow.
        Swietnie bylo Kozyrze mowic, ze to koszt reklamy, gdy w istocie (jezeli kwota
        nie byla przesadzona, dla efektu) to koszt calej kampanii i czasu reklamowego.
        Nietaniego przeciez.
        Zatem dziesiec milionow i nieodczuwalna dla widza satysfakcja.

Do tego to krecenie kozyrza glowka w odpowiedzi na pytanie, czy spotkal sie z
        Madonna.
        A widac, po efekcie, ze takie spotkanie w ogole nie bylo potrzebne. A Madonna
        jest zajeta nawet bardziej niz prezes RZ.

I tak dalej, i tak dalej.

Rozumiem, ze nadecie sie i lekkie przesadzanie jest potrzebne, by kampanie
        przemazac wyprzedzajaco przez ilustrowane pisma i programy telewizyjne.
        Ale chyba zachwiane zostaly proporcje.
        I to jest powod tego, co wylewa sie dzis na Was z internetu...
        Jurek.
      • Gość: bb Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:46
        > Wszyscy macie racje. Reklama Radia ZET z Madonna jest tak chujowa, ze
        > odechciewa sie pracy w tym radiu!!!! Wstyd mi! Totalna porazka i dramat.
        Reklama jest przecietna (nic w niej nie ma
        zabawnego/zaskakujacego/poruszajacego czy godnego zapamietania) ale te
        wszystkie zapowiedzi, ktore rozpalily wyboraznie ludzi spowodowaly wlasnie ze
        jest ona odbierana jako wielki gniot!
        Zbyt duzy kontrast miedzy zapowiedziami, a finalem dziala na niekorzysc
        kampanii.
        Zetka sama sobie zrobila kuku.

> I wiecie co ? Mysle, ze RMF-oska, zajebiscie zolta reklama z gwiazdami ( Garu
        > czy Shakira, anastacia..)) była o niebo lepsza i pewnie o dwa nieba
        tansza.....
        > I przy okazji byla wspaniala lekcja polskiego z sepleniacymi gwiazdami w roli
        > glownej.
        nie byla lepsza ale na jej korzysc (w porownaniu z przelomowym dzielem Zetki)
        zadzialalo
        a) osobiste zaangazowanie 'gwiazd', ktore rzeczywiscie zagraly w spotach (i
        nieistotne ze byly to kilkusekundowki i ze gwiazdy seplenily)
        b) nie obiecywanie przez tworcow kampanii stulecia z efektami rodem z Matrixa

> Pamietacie takie zdanie K. Szczuki z Najslabszego ogniwa (pewnie pamietacie,
        bo
        >
        > oblewacie ja pomyjami i tak bardzo nienawidzicie tego programu, ze pewnie
        > znacie na pamiec kazdy odcinek)) to zdanie brzmi: "Wszyscy jestescie
        jednakowoz
        >
        > beznadziejni".
        Dzieki Bogu Wy w Zetce jestescie wspaniali (jesli rzeczywiscie tam pracujesz)i
        jak widac bardzo z siebie zadowoleni...
        Do listy smierdzacych skarpetek, robienia zakupow w Naturze moge sobie wiec
        dopisac jeszcze ogladanie Ogniwa...

ps. a jesli wciaz Wam sie wydaje, ze wypowiada sie tutaj zawistna konkurencja
        rozejrzyjcie sie po innych forach... cala Polska poklada sie ze smiechu.

• Gość: Analityk Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:29
        Panie Danielu, po co te nerwy? Faktem jest, że ta reklama to porażka, biorąc pod
        uwagę medialny balon, jaki ostatnio dmuchały kolorowe tygodniki. Lepsze już były
        reklamy Radia Zet z Krawczykiem czy Kayah, choć i tak nie były one szczytem
        kreatywności.

Co do reklam RMF z "sepleniącymi artystami" - przynajmniej ci artyści coś
        powiedzieli, a nie tylko łaskawie zezwolili na wykorzystanie teledysku. A i tak
        najlepsza była reklama RMF ze Stuhrem.

Co do zdania Pani Szczuki - doskonale opisuje ono stan obecnej polskiej radiofonii.

• Gość: berry Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 80.51.226.* 14.09.04, 23:49
          Tak reklama RMF-u ze Stuhrem była ok. Ale i Zetka miała fajną reklamówkę z
          fryzjerem w roli głównej. Ale to było kiedyś.
        • bimbalimba nocospodobnego to gej 15.09.04, 01:30
          jaki normalny facet lubilby jednoczesnie madonne i kazie szczukie
          /i sluchal radia ze-d(upy)/

;D
    • Gość: corgan obejrzałem te reklamę - słaba jest niestety IP: 217.11.142.* 14.09.04, 20:12
      Mial być wspaniały tort a powstał megazakalec. Himalaje urodziły mysz.

Obejrzałem te reklamę - słaba jest niestety. Pomijam to, że nie lubię Zetki za
      popowy chłam jaki nadaje i za to, że rozwaliła Radiostację. Trudno. Reklama
      jest raczej słaba. Zamachowski w niej nie gra tylko jest "wmontowany" w starszy
      choć fajny clip Madonny "Music". Myśle, że można było Madonne wykorzystac
      zupełnie inaczej, lepiej itp. Nawet jeśli smiesznie brzmi "tfuj dzien tfoja
      woda" z Cindy Crawford to nie mozna tej reklamie niczego odmówic. Cindy
      skasowała za tą reklame 0,5 mln dolców, ale jakiś efekt jest. I nawet nie
      parcowało nad nim 100 ludzi i nie ma efektów rodem z Matrixa. Nawet zakładając,
      ze "wymontowanie" Alego G i wrzucenie w to miejsce Zamachowskiego nie jest
      proste.

Całe gadanie o "zawistnych polaczkach" jest śmieszne. To cała Polska smieje się
      głupawej warszfki, która jest przekonana o swojej nieomylności i cudowności.
      Nie musimy robić nic, po prostu Zetka [a pewniej sam Kozyra] sam się ośmiesza.

Podejrzewam że problemem jest megaomania tego kolesia i zaangazowanie Madonny
      za wszelką cenę, a "wzrost słuchalności" jest tylko przykrywka to tych działan.
      Obawiam sie ze efekt będzie odwrotny od zamierzonego... Choc to ine mój
      problem, bo i tak nie słucham Zetki.

Ok. Oddajmy głos Radiu Zet ktore w postaci art. w "Gali" opisało z czym
      mieliśmy mieć doczynienia.

Źródło
      gala.onet.pl/0,1183863,1,tematy.html
      Ewa Smolińska-Borecka
      Nr 37, od 6 do 12 września 2004

"Madonna, o którą ubiegają się najbogatsze firmy na świecie, zdecydowała się
      promować radio z Polski. Reklamówka jest już nakręcona i spoczywa w sejfie. 13
      września premiera, która zaszokuje całą Europę."

No comment. Mnie nie zaszokowała, wręcz przeciwnie. Może inni mieli więcej
      szczęścia.

"Tylko dzięki tegorocznej trasie koncertowej zarobi kolejne 100 [milionów
      dolarów]"

To o Madonnie. Gala ma nieścisłe informacje. Bilety sprzedają się tak sobie. A
      i koncertów nie ma tak wiele jakby się wydawało.

"Dlaczego właśnie Madonna? To proste! Madonna potrafi sprzedać wszystko."
      No chyba tym razem jej się nie uda.

"Robert Kozyra, prezes i redaktor naczelny Radia Zet, o tym, że Madonna mogłaby
      promować Radio Zet, pierwszy raz pomyślał w listopadzie ubiegłego roku. -
      Zwierzyłem się z mojego planu kilku bliskim osobom - wspomina. - Przyjaciele
      pukali się w głowę i mówili, że zbzikowałem."

Robert K. powinien częściej słuchać się bliskich.

"Czy Kozyra poznał Madonnę? Tego nie chce lub nie może ujawnić. Ale można
      spekulować, że skoro wielokrotnie odbywał podróże w sprawie kampanii reklamowej
      i skoro kilkakrotnie był na koncertach gwiazdy, to być może się poznali."

Stawiam na to, że się nie poznali. Parę zdań wcześniej

"Nie ma reklamówek, w których Madonna występuje z Hugh Grantem albo z Gérardem
      Depardieu, a jest taka, w której u jej boku pojawia się Zbigniew Zamachowski -
      mówi Robert Kozyra. - To wspaniałe! Czy traktuje to jako narodowe zwycięstwo?
      Nie, ale miło jest wiedzieć, że nasza reklamówka będzie oglądana w innych
      krajach, bo wszystko, co robi Madonna, odbija się echem na całym świecie."

Obawiam się ze reklamówka nie odbije się echem na świecie. Chyba że chodzi o
      beknięcie... W tej reklamówce Madonna gra o tyle ze wmontowano w niego jej
      teledysk. No w ktorym zagrała. Zresztą ona teraz wyglada trochę inaczej... Może
      jednak jest różnica miedzy wspomnianą wyżej Cindy C. a Madonną? Na podobnej
      zasadzie w reklamie Radia bZdET mogliby wystąpić Beatlesi, Frank Sinatra albo
      Michael Jackson jak był młody, czarny i fajnie śpiewał.

"Zbigniew Zamachowski, który też usta ma zasznurowane tajemnicą, zdradza: -
      Kręcenie tego filmu to była fantastyczna zabawa. Pomysł spodobał mi się od
      razu, zwłaszcza że miałem zagrać z Madonną. Wiedziałem, że będzie z tego
      reklama inna niż wszystkie."

Tak - największy szum z powodu reklamówki naprawdę bardzo słabej.

"Należy się więc przygotować na niecodzienne przeżycia, skoro każdą z
      dotychczasowych reklam Radia Zet można określić mianem "inna niż wszystkie".
      Każda z nich to małe dzieło sztuki, które odbiło się echem nie tylko na rynku
      reklamowym, ale również artystycznym."

Jeśli chodzi o echo to pewnie chodzi i beknięcie i tyle. Właściwie
      określenie "dzieło sztuki" albo "echo artystyczne" jest sporym nadużyciem. A o
      przeżycia sie nie martwię.

"Wszystko, co robiła, nosiła i czym zajmowała się Madonna, natychmiast stawało
      się hitem. To ona od lat dyktuje, co jest na topie. [...] Gdy pokazała się w
      dresach Juicy Couture, cały Londyn oszalał na ich punkcie, chociaż wcześniej
      była to firma nieznana. Kiedy na premierę do teatru przyszła w płaszczu firmy
      Missoni, płaszcze z dnia na dzień zrobiły furorę. Gdy kupiła torebkę Celiné,
      wszystkie kobiety chciały mieć taką samą. Kiedy na estradę wyszła w
      sznurowanych kozaczkach ponad kolano, klientki szturmowały salony YSL i
      odchodziły z kwitkiem, bo model był sprzed roku. To jej w dużej mierze
      zawdzięcza swą popularność Jean Paul Gaultier, duet Dolce & Gabbana i Stella
      McCartney. Dzięki niej klientki rzucały się na chusty Hermesa, kiedy wystąpiła
      w takiej chuście zawiązanej jako top. Czy to samo szaleństwo odczuje Radio Zet?"

Spuśćmy nad ostatnim zdaniem zasłone milczenia.

"Dotychczasowe doświadczenia z Madonną każą przypuszczać, że za tydzień w
      Polsce wybuchnie Zetomania. Robert Kozyra nie ukrywa, że jego radio walczy o
      prymat na polskim rynku radiowym. Wierzy, że dzięki Madonnie stanie się radiem
      najbardziej słuchanym w naszym kraju."

Patrząc na to posuniecie od strony biznesu - megalomania i wiara red. Kozyry w
      siebie i swoje pomysły jest tak niezachwiana, ze na miejscu akcjonariuszy
      Eurozetu już zacząłbym szukac kogos na jego miejsce zanim odwali kolejny numer.
      Mozna iść jak w dym, ze ta reklama swoją dennościa obnizy pozytywne
      postrzeganie Radia Zet. Jeśli jeszcze jakiekolwiek ma.

"Mówi się, że Madonna stała się współczesną Jackie Kennedy. Jej wpływ roztacza
      się na cały świat. Została gwiazdą, ikoną, Madonną naszych czasów, ostatnio
      matką, żoną i angielską lady. Mogłaby nawet podbić kosmos. Mogłaby zostać
      prezydentem USA. Gdyby chciała. Na razie będzie twarzą i głosem Radia Zet."

No faktycznie - biedna ta Madonna. Mogłaby byc w kosmosie a tak "reklamuje"
      Radio Zet.

Nie wiem, kto się w tym art. bardziej ośmiesza - Radio Zet czy "Gala" w postaci
      red. Ewy Smolińskiej-Boreckiej. Tak żenującego i debilnego artukułu nie
      czytałem od wielu lat. Kim jest kobieta która to pisze? Ona ma czytelniczki za
      zupełne iditoki? Chyba ze to taka konwencja a może ja się nie znam...

Droga "Galo" - nie miej pretensji ze normalni ludzie uważaja ze tzw "pisma
      kobiece" są dla idiotek.

• saknal Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze 14.09.04, 23:14
      Przez ostatnie tygodnie głośno mówiono, że Madonna będzie głosem i twarzą radia
      Zet. Myślałem sobie, że to przedziwna sytuacja, bo Madonna gołsu nie ma i nigdy
      nie miała. Jeśli chodzi o twarz, to też do najpiękniejszych nie należy. po
      zobaczeniu reklamy zupełnie jednak mnie wcięło. Cały clip jest zmontowany.
      trudno wyobrazić sobie bardziej zepsuta robotę
      • Gość: optiko Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.aster.pl 15.09.04, 00:11
        Oto reklamówka TV kablowej w Stanach. Z udziałem Madonny, rzecz jasna.

Dostępna tutaj:
        www.madonnalicious.com/downloads.html
        Kolejny piękny przykład reklamowania przez Madonnę stacji TV; tym razem "takiej
        prawdziwej".
        "I Want My MTV…Pick up your phone, call your local cable operator and demand
        your MTV," this phenomenal campaign help to promote MTV in the mid-80s. Stars
        such as David Bowie, Sting, and Madonna were featured in the radio and
        television "I Want My MTV" commercials. The success of these commercials and
        the public support encouraged local cable companies to carry the new network,
        MTV. Today, MTV reaches more then 266 million households on five continents.

• Gość: niefan nic nie rozumiecie ;-) IP: *.postinfo.com.pl 15.09.04, 10:18
      Przecież właśnie o to chodziło aby wszyscy mówili o reklamowanym produkcie :-)
      I to właśnie ma miejsce. Dużo picu małym kosztem. 10 milionów USD ? No tu
      akurat miałbym wątpliwości ;-)
      • Gość: franek Re: nic nie rozumiecie ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:46
        a nie chodzi przypadkiem o zwiekszenie sluchalnosci? ;)
        gadac niech gadaja, ale czy zaczna wiecej sluchac? odpowiedz mozna znalezc na
        wielu forach/potralach internetowych
    • ksywa Z dzisiejszej Polityki;)) 15.09.04, 16:07
      "Brawurową akcję na tyłach szoł biznesu przeprowadził Robert Kozyra z Radia
      Zet. Jego misja była tak tajna, że "Gali" mógł ujawnić tylko nieistotne
      szczegóły. Dlatego o jego bohaterstwie wiemy bardzo niewiele, mniej niż o
      ucieczce płk. Kuklińskiego z Polski. 5 listopada wykonał pierwszy telefon, ale
      Kozyra nie może zdradzić do kogo. Potem wsiadł do samolotu i latał na trasie
      Nowy Jork, Londyn, Paryż i Los Angeles. O misji nie wiedziała nawet najbliższa
      rodzina - ponoć dlatego Kozyra sypiał w piwnicy, by się nie wygadać przez sen.
      Z przyklejonymi wąsami i w butach na wysokim obcasie podczołgał się pod punkt
      kontaktowy, rurą kanalizacyjną wślizgnął się do rezydencji i gdy był już bardzo
      blisko, powiedział: jestem Polakiem i proszę o udział w reklamie. Tak - choć to
      całkiem nieprawdopodobne - Kozyra dotarł do swojej ulubionej piosenkarki,
      Madonny, choć sam nie moze ani potwierdzić, ani zaprzeczyć tej informacji.
      Nieoficjalinie wiadomo, że Kozyra liczy na wysokie odznaczenie państwowe." ;)))
    • Gość: tomek Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:24
      wredny, złośliwy TheGuardian...
      o zazdrosnych komentarzach konkurencji nie wpomnę!
      tygodnikforum.onet.pl/1188343,0,7458,927,artykul.html
    • Gość: Pluszak Zetka to porażka już od bardzo dawna IP: *.chello.pl 17.09.04, 22:11
      Ja podejrzewam, ze nawet jakby śp. Andrzej Woyciechowski dał przyzwolenie na
      przerobienie radia na taką mortadelę, to przynajmniej stać by go było na gest
      Waltera - i tak jak Walter puścił swój TVN w kanał prymitywnej
      komercji, "misję" powierzając TVN24 - tak i Woyciechowski, jak sądzę, również
      zapodałby na innej fali coś dla ludzi.
    • Gość: gg Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:10
      LUDZIE!!! NA KOLANA!!! (ze strony Zetki)

"Madonna informuje fanów na całym świecie o swoim udziale w kampanii reklamowej
      Radia ZET.

Na oficjalnej stronie internetowej Madonny www.madonna.com pojawił się
      komunikat o kampanii Radia ZET z Madonną w roli głównej.

Fani Madonny na całym świecie dowiedzieli się, że Madonna promuje Radio ZET.
      Wcześniej informacja ta pojawiała się na wszystkich kontynentach w
      doniesieniach agencyjnych, prasie, radiu, telewizji i na setkach stron
      internetowych. Teraz oficjalnie potwierdziła to sama Madonna.

W tekście zamieszczonym na stronie Madonny obszernie została opisana kampania
      Radia ZET.

Partnerującego Madonnie Zbigniewa Zamachowskiego określono jako czołowego
      polskiego aktora znanego na świecie z filmów Krzysztofa Kieslowskiego.

Serwis przytacza także wypowiedzi prezesa Radia ZET Roberta Kozyry. "Madonna to
      bardzo silna światowa marka, a Radio ZET jest jedna z najlepszych marek w
      Polsce" - mówi Kozyra na stronie Madonny.

Kampania Radia ZET trwa od 13 września. "
      • Gość: jacek Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:38
        no i i prosze :
        www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=17759
        • szef.komisji Kowal zawinił a cygana powiesili... 24.11.04, 09:20
          Pan Kozyra miał wizję...
          Podczas swoich bezsennych nocy, przy kolejnym wysyłanym mejlu o 4 rano pojawiła
          mu się zjawa Madonny i ten fakt zainspirował go do realizacji szalonego pomysłu.
          "Zróbmy reklamówkę z Madonną!!!" - rzucił pan Kozyra swoim współpracownikom. Co
          prawda współpracownicy pukali sie w czoło, no ale prezes wie lepiej!
          Pan Kozyra oszołomiony swoją wizją jął sie uganiać za Madonną po całym świecie,
          aż ta wreszcie, mając już dość natręta, zgodziła się na wykorzystanie swojej
          twarzy w reklamówce Zetki. Oczywiście ona sama palcem w bucie nie kiwnęła, bo
          cała reklamówka to - pomijając superefekty specjalne rodem z Władcy Pierścieni -
          badziewna sklejka jej znanych już wcześniej wideoklipów. Ale co tam, myślała
          sobie Madonna, jak jest okazja za nic zgarnąć 10 mln $ to czemu się nie zgodzić
          (chyba tyle? nie pamiętam, a nie chce mi się powoływać komisji, która
          sprawdziłaby to...).
          Nalatał się pan Kozyra, pozwiedzał świat przy okazji, wydał masę siana - na
          Madonnę, na przeloty, na hotele, na lunche biznesowe, na bilety do np. Galerii
          Figur Woskowych w Londynie (gdzie zapewne marzył o miejscu na swoją woskową
          figurę...) i tym podobne bZdETy.

Z reklamy Zetki wyszła kicha (tak jak przypuszczałem...), no ale przecież pan
          Kozyra jest od wizji i szalonych pomysłów, a za kiepskie wykonanie jest
          odpowiedzialny marketing - to ON zepsuł wspaniałą wizję Prezesa Kozyry i naraził
          spółkę na wielomilionowe dolarowe straty. Dlatego musi odejść.

Żałosne!
    • homo.sluchaczus Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze 22.09.04, 15:18
      Zetka już nie pierwszy raz robi z igły widły. pamiętam, jak zapowiadali WIELKĄ
      PREMIERĘ "Frozen" Madonny w - o ile dobrze pamiętam - w 1997 roku. miało to
      nastąpić chyba po godz. 9:00. nie wcześniej jednak. no i co? RMF grał tą
      piosenkę jako power-play już od rana.
      ale dzięki tej reklamie pan Kozyra mógł znów pojawić się w telewizji ;-)
    • Gość: wiernysłuchacz Re: totalna porazka zetki, wprost nie wierze IP: 212.64.224.* 24.11.04, 17:56
      To klęska, ten gość z Zetki, od kampanii reklamowej z Madonną to Matoł. Kto
      dzisiaj słucha tej starej wypaczonej lafiryndy. Jej kariera przez podkładanie
      się obrzydliwym staruchom, to cały blask gwiazdy. Ten dupek z radia, podobno
      też ma taki blask. Najpierw obracał radiowego warana, potem Edyt sie załapała
      no i dyraktorska posadka też się przy okazji przyplątała.....
      I co z tą Polską KU.. będzie, proszę Państwa????
      • Gość: aaaa W leśnictwie nie jest źle IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 20:59
        ...kiedy nadredaktor Kozyra po powrocie do domu otworzył drzwi, jego żona Aniela
        właśnie myła okna. Kiedy objął ją od tyłu odwróciła się do niego z uśmiechem.
        "AAAAAAAAAAaaaaaaaa - ktoś ty?" - "To ja - twój nadredaktor". Niedziwmy się pani
        Anieli, że nie poznała swojego męża, albowiem miał na sobie pogryziony garnitur
        po walce z rekinami showbiznesu, perukę Madonny oraz papierową czapkę, którą
        otrzymał od przedstawicieli linii lotniczych , którymi podróżował po całym
        świecie pilnując produkcji nowej reklamy radia Zet....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka