m.p.3 25.11.15, 18:04 Jakie Wasze nadzieje i obawy? Osobiście nie pokładam jakichkolwiek nadziei w obecnej władzy, więc pozostają obawy: Karnowski (obojętne, który), Gursztyn, Gmyz, Lichocka...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mediabrowser Re: Nowy dyrektor Trójki 26.11.15, 23:20 Ostatnie propozycje PiS na Trójkę nie uporządkowały Trójki-choć należy przyznać, że K. Skowroński wiele poprawił, to pozostał jakby głuchy na część propozycji słuchaczy, którzy tłumaczyli mu podczas spotkań jak należy zreformować, Trójkę, aby odzyskać jej blask w pełni. W efekcie nie udało mu się oddać słuchaczom radia w takim stanie w jakim siłowo wyrwano je w roku 2000 i w latach następnych. Przypomnę tylko, że na jeden dzień K. Skowroński przywrócił starą Trójkę-było to 1 kwietnia 2007 roku. Stąd K. Skowroński zebrał sporo pozytywnych ocen za swoje dyrektorowanie wśród których była także i moja-problem w tym, że nie mogłem wystawić oceny bardzo dobrej lub celującej.Jest cały szereg spraw, których K. Skowroński nie wykonał. O rządach J. Sobali można powiedzieć tylko, że były, bo reform przywracających dawny Program III tutaj nie było. W obu przypadkach za to wzięto się za politykę-u K. Skowrońskiego mniej wyraziście choć zauważalnie, u J. Sobali konkretnie i mocno. Jestem ciekaw co zaproponuje nowy dyrektor i chętnie dałbym mu kredyt zaufania. Pamiętając jednak o poprzednikach nie spodziewam się rewelacji-w niekorzystnym układzie może dojść do podobnego upolitycznienia anteny jak w scenariuszu, który już przerabialiśmy. Czy Trójkę da się zepsuć? Chyba nie-ona jest już zepsuta od kilkunastu lat. Trójka to skomplikowany układ, który można porównać do maszyny, która do 2000 roku działa w sposób niezakłócony i zgodny z oczekiwaniami wiernych słuchaczy. Kilkunastoletnie grzebanie w Trójkowych mechanizmach wpłynęło na pracę całego układu i pogorszenie pracy niektórych mechanizmów. A może powrócimy do Trójki, która nie współzawodniczy ze stacjami komercyjnymi? Byłoby pięknie. PiS wspominał o takich rozwiązaniach w swoim programie. Do tego potrzebny będzie dyrektor, który rozumie i zna Trójkę i jej słuchaczy; dyrektor, który do rozwoju będzie podchodził z wyczuciem, mając na względzie starą dobrą zasadę mówiącą, że "Trójka nie podąża za modami"; dyrektor, który rozbije szkielet w oparciu o który działa to radio-zbudowany wiele lat temu przez ekipę pod kierownictwem W. Laskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
big_benka Re: Nowy dyrektor Trójki 10.12.15, 10:43 Mam nadzieję, że silny skład redaktorów tego radia nie pozwoli na jego dalszą komercjalizację. Jest to jedna z niewielu stacji, której w ogóle da się słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
m.p.3 Re: Nowy dyrektor Trójki 13.12.15, 22:25 Komercjalizacja to ostatnia rzecz, jakiej bałbym się pod rządami wzmożonych moralnie i narodowo po**bów. Odpowiedz Link Zgłoś
mediabrowser Re: Nowy dyrektor Trójki 14.12.15, 20:56 "Mam nadzieję, że silny skład redaktorów tego radia nie pozwoli na jego dalszą komercjalizację."(...) Piszesz o tych co stali z boku kiedy odwoływano P. Kaczkowskiego, a potem ochoczo wzięli się do pomagania W. Laskowskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
johnnyposzedlnawojne Re: Nowy dyrektor Trójki 16.12.15, 17:38 mediabrowser, notorycznie wypowiada się tu pan na wszystkie możliwe tematy w sposób niesłychanie autorytatywny. z trudem się czyta te bzdury, bo najczęściej nie ma pan pojęcia o sprawach, o których pan pisze. nikt nie stał z boku, kiedy odwoływano Piotra Kaczkowskiego i niekt ochoczo nie pomagał W. Laskowskiemu. Została przedstawiona nowa dyrekcja i radio zostało postawione przed faktem. To co się nie podobało było wskazywane, co nie musiało oznaczać, że ktokolwiek weźmie to pod uwagę. Rozumiem, że pan "rzuca papierami" za każdym razem, kiedy w pana firmie zmieni się kierownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mediabrowser Re: Nowy dyrektor Trójki 16.12.17, 17:38 Skala protestów redakcji była podobna jak w przypadku kiedy odwoływano M. Jethon? Nie zauważyłem. Nikt nie mówi, że redakcja nie protestowała, ale było jakoś słabo widoczne - przynajmniej dla mnie jako słuchacza. Za to od niektórych redaktorów można było się dowiedzieć (z mediów), że zmiany były konieczne, a Trójka ma swój najlepszy czas, bo słupki, bo trzeba się rozwijać... Niektórzy nawet wzięli sprawy w swoje ręce zostając kierownikami - co "wrzucali" na antenę to my pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.p.3 Re: Nowy dyrektor Trójki 18.12.17, 12:36 Krzepiące, że w czasach stanisławczykowsko-sobalowskiej opresji kolega żyje problemami sprzed 17 lat. Prawdziwy kustosz Trójkowej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nowy dyrektor Trójki 01.01.18, 15:45 Krzysztof Skowroński byłby dobry, już raz znakomicie się spisał w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.p.3 Re: Nowy dyrektor Trójki 15.01.18, 13:09 Krzysztof Skowroński wówczas starał się (z różnym skutkiem) trzymać na wodzy swoje sympatie polityczne. Dziś jest już tylko jednym z pisowskich propagandystów. Odpowiedz Link Zgłoś