Dodaj do ulubionych

Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!!

26.10.04, 18:45
Myślałem, że as/słuchacz/wierny słuchacz/znawca/por.borewicz/maciek pisze
swoje peany na cześć trUjki zupełnie poważnie. Jednak przeczytany dzisiaj tekst:

> Widać wyraźny wzrost słuchalności, zwłaszcza w miejscach publicznych
> takich jak: sklepy, urzędy, środki komunikacji miejskiej jak również
> w dużych centra handlowych. Dawniej przebywając w tych miejscach
> można było słyszeć na przemian RMF FM bądź Zetkę, albo jakąś
> popularną lokalną stację radiową. Także i u mnie w pracy zauważam
> wzrost zainteresowania Trójką.
[...]
> Poza tym wszystko jest OK.

zwalił mnie z nóg. Facet, po prostu, jaja sobie robi z dyskutantów, a my
odpowiadając mu, jedynie sycimy jego trollizm.
Proszę więc do dyskutantów, cytując obiego - NIE KARMCIE TROLLA. Nie
podejmujmy jałowych dyskusji z kimś, do kogo (programowo) nie trafiają żadne
argumenty, proszę.
Obserwuj wątek
    • szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 19:26
      Popieram!
      Panu asowi najwyraźniej się nudzi, inna sprawa, że rozumek u niego tyci.
      Normalni ludzie na pewno nie zachowują się w ten sposób; owszem, nie widzę nic
      złego w wyrażaniu swoich radości, smutków, obaw i innych emocji, ale też trzeba
      umieć nad tym panować.
      Nie jest ważne, czy pan as robi sobie jaja czy nie - tak czy inaczej pokazuje
      reszcie, ze jest najwyczajniejszym tępakiem, bo nie rozumie, że jego poczynania
      nie są wcale śmieszne. Wypisuje w kółko te same brednie, które z jednej strony
      niby wychwalają pod niebiosa Trójkę, ale w rzeczywistości tylko ją wykrzywiają,
      a z drugiej strony te asowe bzdury są niczym puszczane ukradkiem bąki po
      zjedzeniu fasoli - śmierdzą długo i na rozległym terenie. A to już jest
      całkowity brak kultury osobistej i społecznej. Zwykłe i w dodatku natrętne
      chamstwo i prostactwo... ale to teraz takie modne.
      W każdym razie ja mówię - trollom nie!
      Dziękuję za uwagę ;-)
      • Gość: as Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:15
        "Nie jest ważne, czy pan as robi sobie jaja czy nie - tak czy inaczej pokazuje
        > reszcie, ze jest najwyczajniejszym tępakiem, bo nie rozumie, że jego
        poczynania
        >
        > nie są wcale śmieszne."masz racje nie ma w tym nic śmiesznego-same nagie
        fakty."a z drugiej strony te asowe bzdury są niczym puszczane ukradkiem bąki po
        > zjedzeniu fasoli - śmierdzą długo i na rozległym terenie. A to już jest
        > całkowity brak kultury osobistej i społecznej. Zwykłe i w dodatku natrętne
        > chamstwo i prostactwo... ale to teraz takie modne"brakiem kulury jest
        mieszanie pierdzenia z dyskusją na temat stanu polskiej radiofonii-natomiast
        ja ,jeżeli chodzi o swoją kulturę nie mam sobie nic do zarzucenia-nie tworze
        nowych wątków wychwalających Trójkę(szanując osoby którym by to przeszkadzało)
        jedynie dopisuje się do wątków juz istniejących,głównie archiwalnych.jeżeli
        komus nie podoba sie mój sposób myślenia ,nie musi tego czytać.ale czy
        zrozumieja to ludzie którzy zawsze chcą narzucać innym swój sposób myślenia?-to
        teraz takie modne
    • szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 19:40
      Oczywiście - forumowej trollerce mówimy nie!!!
      • viking73 Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 20:34
        Myślisz, że As to Ciocia Hela? Ja raczej nie przypuszczam. Ciocia przy całej
        swojej uszczypliwości pod adresem niektórych forumowiczów nie była zagorzałą
        fanką nowej Tr.jki i miomo wszystko nie można było odmówić niektórym jej
        uwagom celności. Nigdy nie pisała co jej się tak naprawdę w nowej Tr.jce
        podoba, a zajmowały ją głównie słowne przepychanki z Kolibrem czy Tuhanką.
        As sprawia wrażenie bałwochwalczo wpatrzonego/wsłuchanego w Tr.jkę. Doskonały
        materiał na oddanego członka sekty bijącego pokłony przed swoim guru, albo
        na «świadka Amwaya», czy innej tego typu instytucji piorącej ludziom mózgi.
        ---
        "Uznanie czyjegoś autorytetu oznacza wejście w jego służbę"
        (niestety nie pamiętam autora tej celnej sentencji)
        • szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 21:04
          viking73 napisał:

> Myślisz, że As to Ciocia Hela?

Nie, z pewnością nie. as to as, taki dziwny ludzik.

Zapewne zmyliło Cię słówko "trollerka" - ale to nie "ta trollerka" a raczej
          zjawisko "trollerka" polegające na trollowaniu.
          Użyłem tego słówka, bo mi się skojarzyło z "ludożerka, chcę cukierka!" ;-)
        • viking73 Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 27.10.04, 12:56

> ---
          > "Uznanie czyjegoś autorytetu oznacza wejście w jego służbę"
          > (niestety nie pamiętam autora tej celnej sentencji)

Sprawdziłem i brzmi to tak:
          "Uznanie autorytetu oznacza tyle, co wejście w jego duchową służbę"
          Tomasz Mann
    • trollllll Trollllll do asa 26.10.04, 20:44
      Trójka jest generalnie spox.
      Ale ty, szanowny asie już przesadzasz... Daruj już sobie te pieśni pochwalne,
      te hymny i ody, sonetów juz nie układaj. Bo przez takich jak ty powstają wątki
      o niekarmieniu trolli i wtedy ja na tym cierpię...
      Słuchaj Trójki, ale juz nie męcz forum, a szczególnie nie nadużywaj słów:
      kultowy, legendarny, niepowtarzalny, fantastyczny, niesamowity, i tak dalej. To
      są wytrychy, które nic naprawdę nie znaczą, to puste słowa, wata, wypełniacz
      bez pokrycia w faktach. A miło by było tak napisać na przykład, za co lubię
      Niedźwieckiego lub Szydłowską - bo się znają na muzyce, bo ostatnio mówili o
      tym i o owym i zaskoczyli mnie swoją wiedzą na temat tamtego i owamtego. I już
      jest ok-dyskusja, a nie takie walenie ślepakami "fantastyczny", "niesamowity" -
      bo to nic nie znaczy, a robi się nam kącik pobożnych życzeń i słowny śmietnik.
      Lubię Trójkę, ale jak będziesz tak ciągle wypisywał, to przestanę... bo zaczyna
      nam byc nie po drodze. A chyba nie o to chodzi?

--
      Proszę mnie karmić! Plizzzz!
      • viking73 Viking do Trolllllla 27.10.04, 12:44
        trollllll napisał:

--
        - Proszę mnie karmić! Plizzzz!

Takiego trolllllla to sama przyjemność karmić:-)
    • Gość: Janusz Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.zabki.net.pl / 62.29.136.* 26.10.04, 20:49
      mh2 napisał:

> zwalił mnie z nóg. Facet, po prostu, jaja sobie robi z dyskutantów, a my
      > odpowiadając mu, jedynie sycimy jego trollizm.

Nieskromnie zauważe, iż zwracałem na ten fakt uwagę kilka dni temu :))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=13856498&a=16987871
      • Gość: por. borewicz Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:00
        por.borewicz stanowczo odcina się od "as-a" i takich tam, a słucham różnych
        rzeczy, niekoniecznie trUjki i mam swoje zdanie na tematy radiowe i inne też :-)
      • szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 21:07
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Nieskromnie zauważe, iż zwracałem na ten fakt uwagę kilka dni temu :))
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=13856498&a=16987871

as, cwaniaczek, nie dał się jak zwykle wciągnąć w dyskusję i wątek przez to
        trochę umarł ;-)

• szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 21:19
          szef.komisji napisał:

> as, cwaniaczek, nie dał się jak zwykle wciągnąć w dyskusję i wątek przez to
          > trochę umarł ;-)
          >
          Ech, bystry ten nasz as, refleks godny podziwu, gdyby tak jeszcze rozumu
          przybywało...
          • szef.komisji Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 26.10.04, 21:23
            szef.komisji napisał:

> Ech, bystry ten nasz as, refleks godny podziwu, gdyby tak jeszcze rozumu
            > przybywało...
            >

Refleks godny podziwu tym bardziej, że właśnie teraz nasze biedne asiątko
            wykopało wątek sprzed DWÓCH lat z DWOMA wpisami i łaskawie się tam dopisało z
            wielce odkrywczą myślą, "oczywiście po to, aby nie zaśmiecac forum nowymi
            wątkami". Tiaaaaa...
            Szukaj dalej, szukaj dalej...
            • Gość: as Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:29
              "Szukaj dalej, szukaj dalej" właśnie szukam-lecz niestety większośc wątków jest
              zarchiwizowana i nie da sie na nie juz odpowiadać-a szkoda bo mogłyby byc one
              przyczynkiem do bardzo ciekawej dyskusji o przeszłości,współczesności i
              przyszłości najlepszej polskiej stacji radiowej.
    • Gość: _!_ Popieram: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.teletronic.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:48
      Ja też przyczyniam się do prośby przedmówcy - NIE KARMIĆ TROLLA!!!
      • Gość: _!_ Re: Popieram: NIE KARMIĆ TROLLA!!! IP: *.teletronic.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:50
        "Przyczyniam", masz ci los, miało być: "przychylam" ;-)
    • mh2 _rójka - radość czytania 29.10.04, 09:59
      Proszę, dajcie już spokój dyskusji z asem. Przecież to czysta propaganda rodem
      prosto z Myśliwieckiej. Widać stara szkoła wujaszka Goebbelsa sprawdza się w
      Polskim Radiu. A dla tych, co nie wierzą, mała próbka twórczości trolla
      (interpunkcja i ortografia oryginalne):

- - - -
      Trójka to nowoczesny mercedes najwyższej klasy

Trójka jest coraz lepsza

Łodej-ten człoweik jest niesamowity

Trójka się dopiero odradza po latach niebytu.Swiadczy o tym dobitnie wzrost
      słuchalności.

aktualnie Trójka ma słuchalnośc 5,4%- a więc jest lepiej niz nawet w najbardziej
      optymistycznych prognozach.

(Dobronocka) to fantastyczny program-bardzo optymistyczny.zawsze go słucjam by
      pełen pozytywnych emocji rozpocząć nowy tydzień.

dziennikarze Trójki są niesamowici

właśnie słucham fantastycznej piosenki w Trójkowym Ekspresie-takie brzmienie jak
      najbardziej mi odpowiada pan Laskowski to złoty człowiek-człowiek sukcsu i
      wielka postać .Jako jeden z niewielu bierze pieniądze za rzeczywiście wykonaną
      prace-nie tak jak inni za jej markowanie

dzisiejsza aydycja poranna była fantastyczna-byla to prawdziwa radość słuchania.

Trójka ma niesamowity urok,swego rodzaju magie -dlatego przyciąga przed
      radioodbiorniki miliony słuchaczy.dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiam.

Trójka to legenda,stacja w pewnych kręgach juz kultowa.słucham jej od wielu lat
      i stwierdzam że z roku na rok jest coraz lepsza.

dżingle Trójki są fantastyczne-bardzo profesjonaknie zrobione

rmf puszcza około 4minuty słowa mówionego na godzinę -natomaist Trójka około
      20minut a wiec pięciokrotnie więcej .to tylko jeden przykład na obalenie twojej
      absurdalnej tezy jakoby obecnie radiowe rózniły się obecnie tylko nazwami i
      czestotliwościami

Bugalski jest niesamowity-słucham wszystkich jego audycji-to człowiek legenda.

serwisy Trojki są profesjonalnie realizowane-niezależne.felietoniki sa
      fantastyczne-chociażby niesamowity Michał Margański.Trójka gra cudownie-jak
      nigdy dotąd.

z niecierpliwością czekam na dzisiejszą audycje pana Roberta-to jeden z
      najlepszych młodych dziennikarzy radiowych.młody-a juz w pewnym kręgach kultowy

Trójka jest coraz lepsza.Dzisiaj bardzo ciekawa audycja Tomasza Kammela-który
      doskonale sprawdza się w radiu-bardzo lubie jego ciepły głos.

zuważyłem że w sklepach,autobusach i tramwajach leci Trójka-niezmiernie mnie to
      cieszy.

jest ktoś kto cieszy się że Trojka jest coraz lepsza i daje słuchaczom prawdziwą
      radość-radośc słuchania

zarówno osobowości jak i dżingle są teraz znakiem rozpoznawczym Trójki-symbolem
      dobrem marki jaką Trójka wypracowąła sobie dzięki dyrektorowi Laskowskiemu

naprawde z wielką radościa przysłuchiwałem się prowadzonej po mistrzowsku
      audycji-była to dla mnie prawdziwa radośc słuchania i wytchnienie po męczącym
      tygodniu pracy.

nie tworze nowych wątków wychwalających Trójkę(szanując osoby którym by to
      przeszkadzało) jedynie dopisuje się do wątków juz istniejących,głównie archiwalnych

chciałem tylko podciągnąć wątek by nie odszedł w niebyt

z ust mi to wyjąłeś.pozdrawiam.

bardzo intresująca wypowiedz-zgadzam się z nią całkowicie
      • Gość: as Re: _rójka - radość czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:15
        "Proszę, dajcie już spokój dyskusji z asem" a teraz wersja poprawna
        stylistycznie "Proszę,nie dyskutujcie już z asem"
        • mh2 Re: _rójka - radość czytania 29.10.04, 10:30
          Proszę, dajcie już spokój dyskusji z asem (sic!)
          • Gość: as Re: _rójka - radość czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:28
            teraz już lepiej i całkowicie poprawnie.
            • Gość: R2D2 Re: _rójka - radość czytania IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 18:09
              Drogi asie!
              Jeżeli Twój oponent apeluje:
              > Nie podejmujmy jałowych dyskusji z kimś, do kogo (programowo) nie trafiają
              > żadne argumenty, proszę.

to jasne jest, że "trollem" nazwie każdego, kto raczy uparcie trwać przy
              własnym zdaniu. Nie zauważyłeś jeszcze, że forum "Radio" zdominowane jest przez
              grupę osób nastawionych na NIE. Te osoby uwielbiają dyskutować we własnym
              gronie, w kółko przyznając sobie nawzajem rację. Każdy, kto ma odmienną opinię
              zostanie przez nich obśmiany i zmieszany z błotem. To do nich nie trafiają
              żadne argumenty. Każdy kto ośmieli się lubić Trójkę, jej nowych prowadzących i
              nowe audycje, zostaje przez nich okrzyknięty prostakiem, bezmózgowcem i - tfu! -
              targetem.
              Trzymaj się ciepło i obstawaj przy swoim, bo masz do tego prawo.
              Pozdrawiam
              R2D2
              • Gość: R2D2 PS IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 18:14
                Spodziewaj się, że forumowicze antytrójkowi zaraz zaczną snuć domysły o tym, z
                kim z Trójki sypiasz, albo czyim pociotkiem lub kolesiem jesteś. Zaczną się
                wycieczki osobiste, wierszyki na temat Twojego intelektu i wiele wiele innych
                atrakcji, jakie Państwo-Super-Kulturalni przygotowują dla każdego, kto ma
                odmienne zdanie, niż oni.
                R.
                • szef.komisji Re: PS 29.10.04, 20:29
                  Gość portalu: R2D2 napisał(a):

> Spodziewaj się, że forumowicze antytrójkowi zaraz zaczną snuć domysły o tym,
                  z
                  > kim z Trójki sypiasz, albo czyim pociotkiem lub kolesiem jesteś. Zaczną się
                  > wycieczki osobiste, wierszyki

Tia, o Tuhance to nie ty pisałeś, oczywiście, oczywiście...
              • Gość: as Re: _rójka - radość czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 18:38
                na tym forum modne jest dokopać Trójce ,krytykować audycje i
                prowadzących.wszcyscy przeciwnicy Trójki przemawiają z pozycji
                mentora,nauczyciela i osoby która wie wszystko najlepiej i zrobiłaby cudowne
                audycje.staram się jak mogę bronic Trójki(choć też czasami popełniam błedy -co
                skrzętnie wykorzystują przeciwnicy Trójki by mi dokopać).dzięki za
                pozdrowienia .również pozdrawiam.
                • Gość: R2D2 Re: _rójka - radość czytania IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 19:15
                  A już nie daj Boże, zrobić literówkę... ;))) Państwo Doskonali natychmiast ją
                  wytropią i będa mieć pożywkę na kolejny tydzień.
                  • xxx131 Re: _rójka - radość czytania 29.10.04, 19:38
                    to jest prawda, moze w sklepach nie leci trojka, alle moi przyjaciele slychaja
                    tylko trojki.
                • szef.komisji Re: _rójka - radość czytania 29.10.04, 20:47
                  Gość portalu: as napisał(a):

> na tym forum modne jest dokopać Trójce ,krytykować audycje i
                  > prowadzących.wszcyscy przeciwnicy Trójki przemawiają z pozycji
                  > mentora,nauczyciela i osoby która wie wszystko najlepiej i zrobiłaby cudowne
                  > audycje.staram się jak mogę bronic Trójki(choć też czasami popełniam błedy -
                  co
                  > skrzętnie wykorzystują przeciwnicy Trójki by mi dokopać).

O tak, tu jest modne dokopać każdemu przygłupowi, blebleble blebleble.
                  Jakby się wszystkim podobało, to by w ogóle tego forum nie było, bo i po co?
                  A tu sami malkontenci i frustraci, którzy nie radują się słuchaniem, którzy
                  tylko krytykują i dokopują, blebleble blebleble, po prostu ohyda.
                  Jest prikaz - ma się podobać i koniec! Baczność! Ma się podobać! Nie zadawać
                  pytań! Słuchać! Radować się! Gawarit Maskwa!

I komu się tu marzy komuna? Ukręcić łeb wszelkiej krytyce, tak, to byłoby
                  najlepsze rozwiązanie. Spalić to forum, opozycję pod ścianę albo do obozu
                  reedukacyjnego w Szklarskiej Porębie, gdzie z trójkową pieśnią na ustach będą
                  radośnie spędzać wczesne i późne poranki, rozmyślać o pustakach w czasie
                  konsumpcji trzeciego śniadania i kultowo i nabożnie słuchać wszelkich
                  kanterajtów i czilałtów. Niepokornych poszczujemy pieskiem asem a zbuntowany
                  robocik będzie dokonywał dalszego dzieła resocjalizacji. I tak, do całkowitego
                  odmóżdżenia...
                  Brawo!
              • szef.komisji Re: _rójka - radość czytania 30.10.04, 02:00

> Jeżeli Twój oponent apeluje:
                > > Nie podejmujmy jałowych dyskusji z kimś, do kogo (programowo) nie trafia
                > ją żadne argumenty, proszę.

TAK JEST! TAK JEST!
                A GDZIE WASZE ARGUMENTY ROBOCIKU I PSIUTKU ASIE? NO GDZIE??? Szukam i szukam,
                ale argumentów po waszej stronie ni dudu.

>
                > to jasne jest, że "trollem" nazwie każdego, kto raczy uparcie trwać przy
                > własnym zdaniu.
                He he, to w takim razie my wszyscy jak jeden mąż jesteśmy tu trollami? Miłe
                towarzystwo...

> To do nich nie trafiają
                > żadne argumenty.
                Ano nie trafiają, bo ich najzwyczajniej nie ma. Mówienie "Łodej jest kultowy,
                niesamowity i najlepszy w historii polskiej radiofonii" to nie jest ŻADEN
                ARGUMENT. Tam nie ma nawet okruszka argumentu.

> Każdy kto ośmieli się lubić Trójkę, jej nowych prowadzących i
                > nowe audycje, zostaje przez nich okrzyknięty prostakiem, bezmózgowcem i -
                tfu! targetem.

A dla kogo jest obecna Trójka? Jeden z forumowiczów zdaje się napisał coś o
                tym - tzw. oferta programowa Trójki obecnie bazuje na badaniach i słupkach.
                Siłą rzeczy jest to jakaś tam średnia masowa, jakaś przeciętna. A że w naszym
                pięknym kraju cieniutko jest i z książką, i teatrem, i kinem i z każdym innym
                przejawem zainteresowania większego niż najnowszą składanką wielkich przebojów
                radia zet to i średnia wypada słabo. Średnie radio dla średniaków - to wychodzi
                z badań. Sam dyrektor $molar przecież oparł swoje reformy na uśrednianiu
                wszystkiego dookoła - na czele z jego słynnym stwierdzeniem, że słuchacz przy
                radiu nie jest w stanie skupić swojej uwagi na słowie dłużej niż 3-5 minut.
                Przyjęcie takiego założenia oznacza, że większość słuchaczy traktowana jest jak
                idioci, którzy nie rozumieją nic, co się do nich mówi. Mnie to autentycznie
                obraża.
                A za "target" podziękujta swojemu kultowemu i niesamowitemu dyrektorowi
                Witkowi. On słowo "target" wręcz uwielbia, z pewnością zasypia z "targetem" na
                ustach...

> Trzymaj się ciepło i obstawaj przy swoim, bo masz do tego prawo.
                Oczywiście, jak najbardziej :-P
                • Gość: R2D2 Trójka IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 10:39
                  Trójki słucham i basta. I guzik mnie obchodzi, kto nią rządzi. Interesuje mnie
                  to, co słyszę, a nie ci, którzy znajdują się w gabinetach, za biurkami.
                  Tuhankę przeprosiłem, choć nie mój to był wpis, więc zejdź już z tego
                  wyświechtanego, zastępczego argumentu.
                  To wy - obrońcy starej Trójki - jesteście tu specami od chwytów poniżej pasa.
                  Bombardujecie każdy nowy głos, każdą nową audycję. Sami powtarzacie, że o
                  gustach się nie dyskutuje, ale tego, kto ma inny gust, niż wy, nazywacie
                  odpowiednio (a raczej dosyć nieodpowiednio).
                  Mam prawo lubić Kantereita, lubiłem go już w czasach Radia Gdańsk, gdzie był
                  ewidentnie wyróżniającym się dziennikarzem, używającym poprawnej polszczyzny,
                  elokwentnym, umiejącym poprowadzić kulturalną i ciekawą rozmowę z gościem. Tak
                  samo jak lubiłem audycje MK - radiowe i telewizyjne, trafność jego spostrzeżeń,
                  bez obawy przed nazywaniem rzeczy po imieniu. Mam do tego prawo. A wy nie macie
                  prawa obrażać mnie za moje stanowisko i poglądy.
                  Coś jeszcze ci powiem: Radio Gdańsk za poprzedniego zarządu było świetną, pnącą
                  się w górę, dynamiczną stacją, w której każdy znalazł coś dla siebie.
                  Przemyślany program, dostosowany do pory dnia i słuchacza, który akurat o tej
                  porze najczęściej włącza radio. Świetna kampania reklamowa, znane,
                  ogólnopolskie głosy: Stefan Friedmann, Ewa Kasprzyk. Słuchalność stale rosła.
                  Ludzie dyskutowali o audycjach, radio istniało w świadomości. Przyszedł jednak
                  nowy zarząd (a w nim osobnik, który jest znajomym Tuhanki - myślała, że to
                  ja :) i wszystko spieprzył. Wróciło "słowo mówione". Głównie słowo mówione, a
                  właściwie bełkotane. Program się rozlazł. Teraz Radio Gdańsk funduje słuchaczom
                  bleblanie o sztuce wyższej, na dodatek bleblanie nie na temat, uprawiane przez
                  dziennikarzy, którzy po pierwsze o tzw. sztuce wyższej nie mają pojęcia, po
                  drugie, nawet o meczu piłkarskim nie umieliby mówić zajmująco. Nie ma już Radia
                  Gdańsk. Zostało świetnie wyposażone studio (inwestycja poprzedniego zarządu) i
                  połowa tych dziennikarzy, którzy byli wcześniej. Ci lepsi po prostu uciekli
                  tam, gdzie jeszcze można się rozwinąć.
                  I co? Mam wypisywać tu na forum jakieś inwektywy pod adresem nowego zarządu
                  RGd? Mam ich obrażać? Nie podoba mi się to "nowe" Radio Gdańsk, więc
                  wykasowałem jego częstotliwość z odbiornika w samochodzie. Nie słucham, nie
                  interesuję się, nie analizuje. Słuchałem przez pierwsze pół roku po zmianie
                  zarządu i powiedziałem DOŚĆ! I już.
                  Przestawiłem odbiornik na Trójkę jeszcze na długo przed pojawieniem się na
                  antenie panów Kantereita i Kraszewskiego. Ucieszyłem się, kiedy nastali na
                  antenie, jakbym spotkał starych znajomych. A z Kraszewskim i jego audycją jest
                  jak z marmitem: albo się go uwielbia, albo nienawidzi. Ja go lubię, bo jest
                  bezczelny, vide: niedawno emitowany odcinek, wyśmiewający 50% podatek dla
                  najbogatszych (nic dodać, nic ująć - tylko między oczy).
                  Możesz się ze mną nie zgadzać, ale nie obrażaj mnie, ani innych, którzy mają
                  odmienne poglądy.
                  • szef.komisji nie ma Trójki 30.10.04, 13:06
                    No widzisz.
                    Dla ciebie skończyło się Radio Gdańsk (nie słuchałem, bo nie jestem z Tricity),
                    a dla mnie skończyła się Trójka - przyszedł nowy zarząd i dyrekcja i totalnie
                    wszystko spieprzyli. To nieprawda, że w Trójce było tylko słowo mówione, lub
                    jak wolałbyś - bełkotane. Dla mnie dawna Trójka zachowywała idealnie wyważone
                    proporcje we wszystkim. Ale przyszedł nowy zarząd - i mamy same przeboiki,
                    konkursiki i playlisty i antenowy bełkot Rokosa, Orzecha, Szydłowskiej, Barona
                    i Łodeja. Niedźwiecki też nie za wiele ma ciekawego do powiedzenia, nie potrafi
                    już zainteresować swoją muzyką (woli być dopieszczany).
                    Cały problem w tym, że ja pamiętam jaka Trójka BYŁA i widzę, jaka jest teraz.
                    Różnica jest kolosalna - niestety na MINUS.
                    Tak się kończy majstrowanie przy ramówce, kiedy nie ma się pojęcia o robieniu
                    radia. Z jednej strony bełkot o 30% słuchalności i w ogóle o jakichś słupkach,
                    z drugiej kompletna katastrofa programowa i brak jakichkolwiek pomysłów. Radia
                    nie zreformuje się tylko porzez zmianę dżingli. TO nie jest wyznacznik nowej
                    jakości. Reforma radia nie polega też na ramówkowych roszadach: to wywalimy,
                    tamto wywalimy, to przesuniemy z 13 na 23 a tamto z 11 na 18 i skrócimy o 3/4,
                    a w wolne miejsce damy jakąś muzykę, bo słuchacz się na radiu nie skupi dłużej
                    jak przez 3-5 minut... A tak właśnie się działo - kompletna paranoja.

Tobie spieprzyli Radio Gdańsk, znalazłeś sobie Trójkę (skądinąd z gdańskim
                    desantem, więc pewnie dlatego z założenia ci się to podoba). Mi spieprzyli
                    Trójkę, ale nie znalazłem dla siebie nic - i w podobnej sytuacji jest m.in.
                    wielu forumowiczów zabierających tutaj głos (vide wątek "Dlaczego z radiowej
                    Trójki eliminuje się kulturę?" - a'propos, próbowałeś odpowiedzieć sobie na to
                    pytanie?).

A Kraszewski jest żenujący - tak uważam i uszanuj to! Bo mam prawo krytykować!
                  • Gość: koliber Re: Trójka IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.10.04, 20:17
                    O PR Gdańsk nie będę się wypowiadał. Szkoda, że nie został tam OMC mgr
                    Fijałkowski, który w zamian rozwalił ofertę programową Trójki, w tym flagową
                    ZD3.
                    Autoreklamówki mnie rzadko bawią.
                    O tym czym była 3 świadczą dwa główne wątki.
                    A jadąc samochodem miałem okazję wysłuchać tego skeczu (dwa razy) o 50%
                    podatku. Wyrafinowanie dowcipu jak dla ludzi z zespołem Downa. Wali kawę na
                    ławę między oczy. TOTALNE DNO I ŻENADA. Dlatego tym którym się to podoba sztuka
                    bardziej wyrafinowana może sie nie podobać. Może czegos nie rozumiesz a
                    nazywasz to bleblaniem. Blebla to niestety Rokos.
                  • greg_f Re: Trójka 30.10.04, 21:55
                    > To wy - obrońcy starej Trójki - jesteście tu specami od chwytów poniżej pasa.
                    > Bombardujecie każdy nowy głos, każdą nową audycję. Sami powtarzacie, że o
                    > gustach się nie dyskutuje, ale tego, kto ma inny gust, niż wy, nazywacie
                    > odpowiednio (a raczej dosyć nieodpowiednio).

R2D2, nie przesadzaj i nie generalizuj.
                    To nieprawda, że wszyscy nowi ludzie Trójki są mieszani z błotem. Jakoś nie
                    zauważyłem na forum zbiorowej nagonki na Sosnowskiego, Korsaka, Hirka Wronę czy
                    Durczoka, a wszyscy oni dostali audycje w Trójce już po 2000 r. (początek
                    zmian). Sosnowski sprawdził się w Klubie 3, Korsak i Wrona prowadzą audycje
                    autorskie i dlatego też mają w Trójce rację bytu, nawet jeśli nie każdemu musi
                    się podobać hip hop czy clubbing (na przykład mnie nie), a Durczok został co
                    prawda ściągnięty przez Laskowskiego z TVP, jednak jako dziennikarz trzyma
                    poziom i mało kto twierdzi, że prowadzony przez niego Salon Polityczny to
                    badziewie. Również Michał Kowalewski (dziś już w RMF), po początkowym chłodnym
                    przyjęciu, został zaakceptowany przez sporą grupę forumowiczów - nie tylko za
                    prowadzenie okrojonej ZD3, ale też za to, że jako jeden z nielicznych podjął
                    otwartą dyskusję ze słuchaczami na forum i często tu zaglądał.
                    Jeśli ktoś jest naprawdę dobry, zostanie doceniony również tutaj na forum. A
                    jeśli audycja jest krytykowana, to nie dlatego, że jest nowa, ale dlatego, że
                    zamiast podnosić poziom radia publicznego - zaniża go.
                    Pozdrawiam
                    Greg F.
                    • Gość: R2D2 Re: Trójka IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 22:17
                      > To nieprawda, że w Trójce było tylko słowo mówione, lub
                      > jak wolałbyś - bełkotane.

Moja wypowiedź na temat tzw. kultury wyższej w Radio Gdańsk nie była aluzją do
                      kultury wyższej w Trójce. Starałem się jedynie pokazać wam, że sytuacja RGd
                      (która mnie dotknęła) jast analogiczna do sytuacji w Trójce (w waszej opinii).
                      Nie twierdzę więc, że w Trójce miało miejsce "bleblanie".
                      Twierdzę jedynie, że tak jak wy, mógłbym tu, na forum, zionąć nienawiścią i
                      opluwać obecny zrząd RGD. Grzegorz F. - o ile pamiętam - też jest z Trójmiasta,
                      więc wie, o czym mówię.
                      Radio Gdańsk "blebla" o kulturze wyższej, ale np. nigdy nie zajęło (jako
                      rzekomo zaangażowane kulturalnie) wyraźnego stanowiska w sprawie Doroty
                      Nieznalskiej - nie w serwisach, a w publicystyce. Bardzo kiepsko się angażuje w
                      działalność Nadbałtyckiego Centrum Kultury, a jest jego głównym partnerem
                      medialnym. Państwo-Zarząd pochodzą ewidentnie z politycznego nadania, nie mając
                      pojęcia nie tyle o mediach, co o specyfice radia. Jeden członek zarządu jest
                      typowym "politrukiem", jeden dziennikarzem prasowym, a jeden tzw. działaczem od
                      wszystkiego. I tyle. Ale ja nie podaję tu nazwisk, nie doszukuję się luk w
                      wykształceniu (a takie na pewno się znajdą), nie wywołuję ZŁYCH dyskusji,
                      przepychanek.
                      To chciałem wam zasygnalizować.
                      Dno, żenada, beznadzieja... Po co to? Nie można normalnie? Sami prowokujecie do
                      ostrzejszych wypowiedzi, doszukujecie się łóżkowo-towarzyskich powiązań.
                      Powtarzam, że Trójki zacząłem słuchać (na nowo, bo na PRIII zostałem wychowany)
                      jeszcze przed nastaniem Kantereita i Kraszewskiego, a ich pojawienie się było
                      dla mnie miłą niespodzianką. W przeciwieństwie do treści tego forum - to była
                      niespodzianka bardzo niemiła.
                      • greg_f Re: Trójka 30.10.04, 23:18
                        > Twierdzę jedynie, że tak jak wy, mógłbym tu, na forum, zionąć nienawiścią i
                        > opluwać obecny zrząd RGD. Grzegorz F. - o ile pamiętam - też jest z
                        > Trójmiasta, więc wie, o czym mówię.

Zgadza się, chociaż nie czuję się kompetentny, żeby oceniać zmiany w Radiu
                        Gdańsk, gdyż wbrew pozorom bardzo rzadko go słucham (jeśli już, to audycje
                        sportowe lub wieczorne) - zarówno wcześniej, jak i teraz.
                      • Gość: Edekfabrykikredek niemiła niespodzianka - ciąg dalszy :-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 23:49
                        Chłopie (sorry jeśli to akurat wpisała twoja siostra ;-), zadziwia mnie jak
                        osobiście traktujesz wypowiedzi na forum i jak doskonale orientujesz sie w
                        realiach np. Radia Gdańsk ( że nie wspomnę o znajomości działalności pana MK).
                        Drugie i trzecie jestem w stanie zrozumieć - można znależć pewnie w Googlu :-
                        ))) Hahaha, sam nie wierzę w to co piszę :-)))
                        Ale co z pierwszym ???

A dlaczego tonie wg. ciebie Radio Gdańsk?
                        Napisałeś:
                        >Państwo-Zarząd pochodzą ewidentnie z politycznego nadania, nie mając
                        >pojęcia nie tyle o mediach, co o specyfice radia.

To popatrz na zarząd Trujki. I co nie widzisz analogii? Naprawdę ? Żadnych ???

> I tyle. Ale ja nie podaję tu nazwisk, nie doszukuję się luk w
                        > wykształceniu (a takie na pewno się znajdą), nie wywołuję ZŁYCH dyskusji,
                        > przepychanek.

Nazwisk nie musisz podawać. Są na stronie www. Luki w wykształceniu są faktem a
                        fakty nie podlegają dyskusji. I co to są ZŁE dyskusje?

> Dno, żenada, beznadzieja... Po co to? Nie można normalnie?
                        Czyli jak ? "W zasadzie jest dobrze tylko program jest do niczego a p.
                        Kraszewski jest świetnym autorem tylko sie jeszcze musi sporo poduczyć?"
                        Napisane jest w Piśmie:
                        "Niechaj więc mowa wasza będzie: Tak - tak, nie - nie, bo co ponadto jest, to
                        jest od złego." (Mat. 5,37)
                        Zatem piszę : 60s/min - TOTALNE DNO I ŻENADA! a argumentów potwierdzających
                        jest na forum mnóstwo. Doskonale je znasz bo były wielokrotnie przytaczane.

Zgadzam się z Gregiem_f , że są w Trójce ludzie i audycje warte uwagi. Ja
                        wypowiadam sie o konkretnej twórczości konkretnej osoby. I mogę tej osobie to
                        powiedzieć prosto w oczy. Nawet jeśli się ukrywa pod nickiem :-P
                        • Gość: R2D2 Re: niemiła niespodzianka - ciąg dalszy :-p IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 31.10.04, 00:49
                          Oczywiście, znowu za mną przylazłeś.
                          Przeczytaj jeszcze raz cały wątek. Ze zrozumieniem.
                          .......................
                          Już?
                          No, o czym pisałem?
                          O analogiach w zarządzie?
                          Nie?

Owszem, orientuję się w realiach Radia Gdańsk, i co z tego? I nie rozdmuchuję
                          publicznie tego, co mi w tych realiach nie odpowiada. Nie ubliżam zarządowi,
                          ani jego zwolennikom, czy obrońcom.
                          Wreszcie - nie łażę za edkiem od wątku do wątku tylko po to, żeby mu dowalić w
                          mało wyszukany i jeszcze mniej inteligentny sposób.

Myślisz czasem, edek? Jeśli nie, to spróbuj. To nie boli.
                          Ponawiam prośbę: ODCZEP SIĘ ODE MNIE!
                    • greg_f Re: Trójka 30.10.04, 23:08
                      P.S. Kantereit i Szydłowska też mają tutaj zarówno przeciwników, jak i
                      zwolenników.
                      • Gość: R2D2 Re: Trójka IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 23:49
                        greg_f napisał:

> P.S. Kantereit i Szydłowska też mają tutaj zarówno przeciwników, jak i
                        > zwolenników.

Jasne, ale poczytaj, co zdeklarowani przeciwnicy Trójki odpowiadają sympatykom
                        tychże. Chociaż mnie red. Szydłowska denerwuje, bo uważam, że ma bezbarwny głos
                        (co na antenie radiowej jest istotne), a poza tym za bardzo kojarzy mi się z
                        Radiostacją, nie atakuję bezpardonowo jej obrońców. Z kolei Kantereita znam
                        osobiście, choć bardzo powierzchownie, więc unikam polemiki na jego temat.
                        Mówiąc o dyskusjach pro vs anty, mam na myśli styl i słownictwo.

PS
                        A RGd nawet serwis dla kierowców ma w tej chwili do luftu. Jestem zmuszony tego
                        słuchać, kiedy użeram się z korkami w 3mieście i za każdym razem przeżywam
                        ciężki zawód.
                        • greg_f Re: Trójka 01.11.04, 01:01
                          > Jasne, ale poczytaj, co zdeklarowani przeciwnicy Trójki odpowiadają
                          > sympatykom tychże.

Jeśli masz na myśli np. Asa i reakcje na jego wpisy, to jego krytykom chodzi
                          nie o to, że ośmielił się pochwalić TrUjkę, ale że robi to w sposób zbyt
                          infantylny i ostentacyjny, najczęściej ograniczając się do sloganów
                          typu "Trójka jest cudowna" czy "Łodej jest wspaniały" i niepotrzebnie
                          podbijając wiele wątków, które już dawno umarły śmiercią naturalną. Jednych to
                          może śmieszyć, innych irytować, ale trudno traktować tę radosną twórczość jako
                          przekonujący argument o wyższości radia Laskowskiego nad dawnym Programem III.
                          Zresztą prawda jest taka, że tych ostatnich było na forum jak na lekarstwo.
                          • Gość: R2D2 Do Grzegorza F. IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.11.04, 01:52
                            Owszem, mam na myśli Asa (lub "Asę":), bo o nim głównie jest tu mowa. Jego
                            język jest - owszem - infantylny, może zbyt bałwochwalcze są też jego opinie,
                            ale może ON/ONA TAK MA. Może ma taki szkolny styl pisania i wyrażania myśli.
                            Może ze strachu przed docinkami, boi się używania tzw. "trudnego" słownictwa,
                            bo nie chce popełnić błędu, który natychmiast zostałby obśmiany, bez
                            przebierania w słowach. Może po prostu jest licealistą i posługuje się tym
                            samym językiem, którego używa w szkolnych wypracowaniach.
                            Język Tuhanki też jest szkolny, tyle że poparty jakąś wiedzą i - przede
                            wszystkim - jej poglądy zgodne są z Waszymi.
                            Są tu, na forum osoby (Srójka, edek...), które w bezczelny sposób tępią
                            wszelkie przejawy sympatii do Trójki. Ja też tego doświadczam tylko dlatego, że
                            podoba mi się "Sześćdziesiątka". Ma prawo mi się podobać. Tak samo, jak Asowi
                            ma prawo się podobać Trójka jako całość.
                            Mam prawo szanować W. Laskowskiego, bo był jednym z najlepszych korespondentów,
                            jakich kiedykolwiek miała "matka telewizja" (zdaje się, że to nawet powiedziała
                            J. Pieńkowska w jakimś wywiadzie). Jednym z nielicznych, których zapamiętałem
                            (no, jeszcze pamiętam: "Jacek Moskwa. Rzym";). Mam do tego prawo, nieprawdaż? A
                            wywlekanie, czy rzucanie "mimochodem" uwag o "pastuchach", "alkoholikach", "o
                            mało co magistrach" ciut mi nie pasuje do tej idealnej, niegdysiejszej Trójki.
                            Sugestie, że ktoś z kimś sypia i dlatego staje w jego obronie... W życiu bym
                            nie przypuszczał, że zmiana w ramówce radiowej może wywołać tyle niezdrowych
                            emocji i tyle zła. Nawet treść mojego postu o prałacie Jankowskim obrócono
                            przeciwko mnie, nabijając się z mojego stosunku do Kościoła.
                            Z ulgą zaglądam na inne fora, gdzie ludzie chcą się lepiej poznać, pomagają
                            sobie, doradzają, potrafią dyskutować. Czyta się to z prawdziwą przyjemnością.
                            • Gość: Edekfabrykikredek biedny R2D2 :-( tyle zła wokół a on sam... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.04, 13:23
                              > Mam prawo szanować W. Laskowskiego, bo był jednym z najlepszych
                              korespondentów, jakich kiedykolwiek miała "matka telewizja" (zdaje się, że to
                              nawet powiedziała J. Pieńkowska w jakimś wywiadzie).

Może i był jednym z najlepszych w opini J. Pieńkowskiej, której daje zarobić i
                              która jest na jego łasce. Opinie innych różnią się od Twoich zachwytów a jedna
                              z takich ocen - redaktor Wiernikowskiej była wielokrotnie przytaczana na forum.
                              www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=298&id_rubryki=2&id_podrubryki=8

> Są tu, na forum osoby (Srójka, edek...), które w bezczelny sposób tępią
                              > wszelkie przejawy sympatii do Trójki. Ja też tego doświadczam tylko dlatego,
                              że podoba mi się "Sześćdziesiątka".

Hehehe, to jakaś wycieczka w moją stronę ? To wg Ciebie znaczy, że ocena słabej
                              pozycji programowej jest "tępieniem przejawów sympatii do Trójki " ? I do tego
                              bezczelnym ?
                              Bezczelny (wg słownika języka polskiego) - świadomie obraźliwie łamiący
                              przyjęte normy społeczne; arogancki, chamski.
                              To nam tu napisz jakie to przyjęte normy społeczne zostały złamane.

I napisz list do sejmu aby przywrócił cenzurę . Albo może choć Gazeta na Twój
                              wniosek wprowadzi zakaz wpisów dla Edka i innych piszących swoje opinie,
                              zreszta zgodne z rzeczywistością.

>Ma prawo mi się podobać.
                              Jasne, że ma. Ludziom podoba się też makatka z jeleniem na rykowisku. Choć to
                              klasyczny przykład szmiry i kiczu. Tylko, że to podobanie nie tworzy z makatki
                              arcydzieła.

>W życiu bym nie przypuszczał, że zmiana w ramówce radiowej może wywołać tyle
                              niezdrowych emocji i tyle zła.
                              Ile zła? Czy Ty aby nie przesadzasz? Czy sądzisz, że pan MK po każdej ocenie
                              staje pod ścianą i wali z rozpaczy głową w mur przeszkadzając sąsiadom? A może
                              z tego samego powodu dyr. WL popadł w alkoholizm? A inny dyr. odreagowuje
                              rozpacz napadając w przebraniu dresiarza na staruszki? Ty się zastanów co
                              piszesz. To jest internetowe forum a nie sąd Świętej Inkwizycji i nikogo tu na
                              stosie nie spalą.
                              I nie chodzi tu o zmianę ramówki. Chodzi o utratę stylu, charakteru i poziomu
                              (zwłaszcza poziomu) Programu III Polskiego Radia Publicznego.

> Nawet treść mojego postu o prałacie Jankowskim obrócono
                              przeciwko mnie, nabijając się z mojego stosunku do Kościoła.
                              Straszne, jacy podli są ci forumowicze. Złóż doniesienie do prokuratury o
                              obrazie uczuć religijnych albo naślij na nich Brygady Moherowych Beretów (nazwa
                              oczywiście nie pochodzi od pana MK co zapewne zaraz chciałbyś wykorzystac :-).
                              Twoje poglądy religijne są Twoja sprawę i guzik mnie one obchodzą. Pewnie
                              posłużyłeś się nimi na forum i otrzymałeś ripostę. Kto mieczem wojuje itd.

I na koniec. Zostaw wreszcie Tuhankę. Jakąś alergie masz czy co? Setki ludzi
                              się wpisuje na forum a Ty tylko Tuhanke widzisz. Już się czuje zazdrosny :-P

PS. jak bedziesz miał ochotę odpowiedzieć to przytocz jakieś argumenty. Pokaż ,
                              że stac Cię na coś więcej niż epitety i pseudożale.
                              • Gość: R2D2 Re: Daruj sobie... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.11.04, 16:10
                                1. > Może i był jednym z najlepszych w opini J. Pieńkowskiej, której daje
                                zarobić i
                                > która jest na jego łasce. Opinie innych różnią się od Twoich zachwytów a
                                jedna
                                > z takich ocen - redaktor Wiernikowskiej była wielokrotnie przytaczana na
                                forum.
                                Wypowiedź red. Wiernikowskiej uważam za wysoce niestosowną, a już informację o
                                odebraniu akredytacji za rzekome pijaństwo za szczyt prostactwa i cios poniżej
                                pasa (sic!)

2. Hehehe, to jakaś wycieczka w moją stronę ? To wg Ciebie znaczy, że ocena
                                słabej
                                >
                                > pozycji programowej jest "tępieniem przejawów sympatii do Trójki " ? I do
                                tego
                                > bezczelnym ?

Polecam zestawienie chamskich uwag pod adresem autora "60", które zamieściłem w
                                wątku dotyczącym audycji:
                                Jeszcze raz? Proszę bardzo:
                                1. Koliber: dno; Wyrafinowanie dowcipu dobre dla hołoty spod Media Markt;
                                Nazwanie tego badziewia niskim poziomem jest obraźliwe dla badziewia; DOWCIP
                                Pana Kraszewskiego to absolutne dno. Ale czego można spodziewać sie po
                                scenarzyście "Daleko od noszy";
                                2. Lesio Z: cienkie popłuczyny po Bryndalu; Czyżby jakaś gwiazda pewnego radia
                                ze "Szkieletczyzny"; bełkocik; prymitywne;
                                3. Greg F: "powiedzieć beznadzieja, to właściwie jakby to pochwalić";
                                4. Basil Fawlty: Nie zrób siku z wrażenia;
                                5. AntyK: mnie też to nie przeszkadza bo własnie w tym czasie siedzę w łazience
                                i...;
                                6. Muzykalny Detektyw: Oto pod nazwiskiem Maciej Kraszewski ukrywa się "błazen
                                wędrowny" niejaki " Maciej z Kraszewa". To tłumaczy poziom audycji sięgający
                                klepiska kurnej chaty; może nawet i podobny do cygańskiej wróżbiarki.
                                Przynajmniej z intelektu...; dzięki za przypomnienie piosenki o kretynie :-)
                                pasuje, oj jak pasuje...; może by tak pana MK wyeksportować do Afryki ? Jako
                                szaman byłby niezły tylko zaniżał by poziom tubylców;
                                7. Szef.komisji: wypociny pana Kraszewskiego; ten rodzaj humoru (???) jest może
                                odpowiedni dla towarzystwa podrośniętych gimnazjalistów popijających w krzakach
                                piwo, albo dla grubiańskich złośliwców; humor prosty jak kij od szczotki - może
                                nawet nie tyle prosty, co prostacki, godny może rechocącej piwnej grupki kolesi
                                na ławce pod blokiem;
                                8. Marta: Wybacz, ale zaraz chyba zwymiotuję...;
                                9. Srójka: Bronisz tego gniota, jakbyś co najmniej sam go wymyślał...;
                                10. Edekfabrykikredek: Najlepszy vomitorius to właśnie pseudodowcipy pana MK,
                                który Krzysztofowi Jaroszyńskiemu do pięt nie dorasta;
                                Niniejsze cytaty pochodzą wyłącznie z tego wątku. Do innych wątków strach
                                zaglądać (np. do przepychanki z niejaką astat, czy wątku o Tuhance). Nawet do
                                założonego przeze mnie wątku "The best of" wślizgnęły się typy w rodzaju edka i
                                psują krew.

Ponadto każad moja wypowiedź na forum, nawet w innym wątku jest przez
                                niektórych natychmiast wyłapywana tylko po to, żeby mi "dowalić":

powerplay Trójki
                                yacy 07.10.2004 18:27 + odpowiedz
                                Czy ktoś nabył Businessman Magazine z trójkowym dodatkiem? Warto czy nie?

Re: Czy warto??? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl
                                Gość: R2D2 08.10.2004 00:15 + odpowiedz
                                Na razie się rozkręca. Wywiady z Durczokiem, marsz. Nałęczem, Orzechem. Poza
                                tym Strzyczkowski, Kraszewski, Niedźwiecki. Bez fajerwerków, ale może być
                                ciekawie.

• Re: Czy warto??? IP: *.pool81117.interbusiness.it
                                Gość: srójka 08.10.2004 00:27 + odpowiedz
                                Nie wytrzymałbyś, gdybyś swojego idola nie wspomniał...
                                Pancerny humor specjalnie dla jedynego wielbiciela - pana Witka dyrektora.

Teatrzyk Zielone Oko
                                aszar.kari 29.10.2004 17:02 + odpowiedz
                                Moze taki watek juz byl wiec przepraszam jesli powtarzam.
                                Mam pytanie - czy mozna kupic na CD nagrania trojkowego Teatrzyku Zielone Oko
                                sprzed lat?
                                Moze ktos zna website z namiarami jak ewentualnie zamowic jakie CD jesli
                                istnieje/istnieja?
                                Z gory dziekuje,
                                Aszar

• Re: Teatrzyk Zielone Oko IP: *.attu.pl / *.crowley.pl
                                Gość: R2D2 29.10.2004 18:18 + odpowiedz
                                Wejdź na stronę Trójki (www.radio.com.pl/trojka), tam może być informacja o
                                tym, kto zajmuje się takimi sprawami (jakieś archiwum, albo dział promocji lub
                                dział wydawnictw, jeśli takowy mają). Wyślij do nich maila. Może odpowiedzą.
                                Pozdrawiam,
                                R2D2

• Nie ma po co wchodzić ;-p IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl
                                Gość: Edekfabrykikredek 29.10.2004 22:59 + odpowiedz
                                Nie ma po co wchodzić na strone Trójki.
                                Znajdziesz tam tylko beznadziejne kawałki pod plagiatowym tytułem "60 s/min"
                                bliżej nie znanego autora.

> Bezczelny (wg słownika języka polskiego) - świadomie obraźliwie łamiący
                                > przyjęte normy społeczne; arogancki, chamski.

Nic dodać, nic ująć.

3. > >W życiu bym nie przypuszczał, że zmiana w ramówce radiowej może wywołać ty
                                > le
                                > niezdrowych emocji i tyle zła.
                                > Ile zła? Czy Ty aby nie przesadzasz? Czy sądzisz, że pan MK po każdej ocenie
                                > staje pod ścianą i wali z rozpaczy głową w mur przeszkadzając sąsiadom?

Owszem - zła, bo z taką agresją rzadko się na forum spotykam.

4. Nawet treść mojego postu o prałacie Jankowskim obrócono
                                > przeciwko mnie, nabijając się z mojego stosunku do Kościoła:
                                mój post:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=10087752&a=16408471
                                odpowiedź:
                                moherowe berety - PLAGIAT !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl
                                Gość: J23 i trzyczwarte 06.10.2004 23:27 + odpowiedz
                                Cóż za zadziwiajacy zbieg okoliczności. Pan MK także sie udziela w
                                organizacjach przykościelnych (np. gdański Caritas) czy tam sie własnie
                                spotykacie ? Przecież taka wiedzę o MK trzeba skądś czerpać ;-)
                                A moherowy berecik tez zakładasz? Ooops ;-) sorki, nie doczytałem. Jestes
                                przecież w grupie "intelektualistów, środowisko akademickie" nieprawdaz ?

5. Tuhanka, jako samozwańczy prowodyr akcji antytrójkowej sam wystawia się na
                                ostrzał. Skądinąd doskonale wiadomo, że Tuhanka jako marny i nierokujący
                                kandydat na dziennikarza radiowego nie została w Trójce zatrudniona po odbyciu
                                stażu w radiu. To czyni ją osobą nieobiektywną i niewiarygodną.
                                Tuhankę "wypomina" mi się zawsze wtedy, gdy już brak kontrargumentów. Ja uważam
                                jej "sprawę" za zakończoną. A że akurat ona pisze swoje posty w stylu szkolno-
                                wypracowaniowym i posłużyła mi tu jako doskonały przykład... No, cóż...
                                • trollllll Re: Daruj sobie... 01.11.04, 17:58
                                  Gościu, na twoim miejscu spaliłbym sie ze wstydu pisząc takie bzdury.

Poza tym napisąłeś:
                                  > Polecam zestawienie chamskich uwag pod adresem autora "60", które zamieściłem
                                  > w wątku dotyczącym audycji:
                                  - i tu cała lista...

Przeczytałem z uwagą. I nie wiem, może jakiś niedouczony jestem, albo ślepy,
                                  ale te wszystkie uwagi krytyczne generalnie dotyczą samej audycji a nie
                                  bezpośrednio jej autora.

Moim zdaniem to bardzo celna, zjadliwa i ostra krytyka marnego programu.
                                  Zasłużył sobie na taką ocenę i miażdżącą niemal krytykę. I co w tym widzisz
                                  złego?
                                  A poza tym co - od kiedy to krytykować nie wolno? Każda krytyka to zaraz
                                  chamskie uwagi?
                                  Ludzie, jak im się coś nie podoba, jaki ich coś wkurza - mają prawo pisać i
                                  krytykować i wystawiać druzgocące oceny.
                                  Czy każdego krytyka literatury albo recenzenta filmowego nazwiesz chamem, bo
                                  ośmielił sie niepochlebnie wypowiedzieć o jakimś tam dziele? Powiedz to ludziom
                                  z Wyborczej, którzy oceniają filmy nadawane w TV, powiedz to tym, którzy
                                  recenzują filmy w kinach... Same chamy, nie?

Pamiętaj - prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Twoja "obrona Częstochowy" w
                                  świetle tego powiedzenia daje czytelnikom tego forum sporo do myślenia.
                                  Jak ten Kraszewski jest taki dobry - to obroni się sam. Ale widocznie nie jest,
                                  skoro jego programik, choć krótki, jest tak negatywnie oceniany.
                                  Spójrz prawdzie w oczy! To cienki program!

No i obsesja tuhankowa. Ja nie wiem, ale każdemu protrujkowemu osobnikowi ta
                                  pani jest solą w oku. Zwalczają ją jak wroga najgorszego i wypominają jej
                                  rzekomą nieobiektywność. I to raczej protrujkowcy, jak zdążyłem zauważyć, kiedy
                                  brak im argumentów (a zwykle im ich brakuje) sięgają po "tajną broń" -
                                  obsmarowywanie pani tuhanki i wypominanie jej, że nie została po stażu na
                                  stałe. A co to kogo tu obchodzi?
                                  A ty niby na jakiej podstawie miałbyś być wiarygodny?
                                  Koleś, nie bądź śmieszny.
                                  • Gość: as krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:14
                                    jak to ktoś powiedział kiedyś"krytyk i eunuch z jednej są parafii-każdy wie jak
                                    robić żaden nie potrafi"
                                    • Gość: R2D2 Re: krytyka IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.11.04, 19:54
                                      Święte słowa. Większość tzw. krytyków czy to muzycznych, czy filmowych to
                                      niespełnieni artyści. Jest to prosta odpowiedź zarówno na post mh2, jak i edka,
                                      który - jak widać - bardzo polubił dyskusje ze mną :P
                                      A "60" sama się broni, bo ma na tym forum więcej zwolenników, niż przeciwników,
                                      tylko że przeciwnicy dość monotonnie się powtarzają, a zwolennicy poprzestają
                                      zazwyczaj na jednorazowym wyarżeniu swojej opinii.
                                      Kropka.
                                      * dla niewtajemniczonych: "sprawa" Tuhanki to post mojej siostrzyczki, który
                                      zawsze służy obrońcom Trójki jako histeryczny, ostatni argument przeciwko mnie.
                                      • trollllll Re: krytyka 01.11.04, 20:26

> Większość tzw. krytyków czy to muzycznych, czy filmowych to
                                        > niespełnieni artyści.

A "krytycy", którzy oceniają pozytywnie? W końcu tacy też są. Też są
                                        niespełnieni?

Sam jesteś niespełniony, bo fascynuje cię byle gniot nadawany w Polskim Radiu i
                                        nie przyjmujesz do wiadomości faktu, że większości może się to nie podobać,
                                        mało tego - że większość uważa to za totalną kichę niegodną nadawania na całą
                                        Polskę.
                                        Ma prawo mi się to nie podobać i mam prawo to wyrazić na forum, nawet dosadnmie
                                        i ostro. Nie uważam, aby niejednokrotnie dosadna i negatywna ocena miała być
                                        równoznaczna z chamstwem.

> A "60" sama się broni, bo ma na tym forum więcej zwolenników, niż
                                        > przeciwników,

Tiaa, tych zwolenników namnożonych w sposób "białoruski", ten sam "as" pod 1000
                                        nicków, to faktycznie "wzrastająca liczba zwolenników" :-) Żałosny jesteś.
                                        Czyżbyś faktycznie tak nisko siebie oceniał, aby wierzyć, że tysiące ludzi
                                        wypisuje tu, jak bardzo Laskowski jest kultowy (a to przecież jeden żałosny
                                        idiota znany ostatnio jako "as"), albo czyżbyś miał resztę forumowiczów za
                                        debili, którym wciśniesz kit o tych samych 1000 entuzjastów nowej trujki?

> tylko że przeciwnicy dość monotonnie się powtarzają, a zwolennicy poprzestają
                                        > zazwyczaj na jednorazowym wyarżeniu swojej opinii.
                                        > Kropka.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
                                        Ty albo as i jednorazowe wyrażanie opinii. Przykładami na obalenie tej tezy
                                        mógłbym sypać przez najbliższy miesiąc, ale po co?
                                        Chyba nie wiesz o czym piszesz!!!!!
                                        Bądź tak uprzejmy i:
                                        1) nie ośmieszaj się,
                                        2) nie rób z pozostałych ludzi idiotów,

Co chcesz przez to udowodnić????

> * dla niewtajemniczonych: "sprawa" Tuhanki to post mojej siostrzyczki, który
                                        > zawsze służy obrońcom Trójki jako histeryczny, ostatni argument przeciwko
                                        mnie.

Żałosny wykręt od ewidentnej wpadki. Nie odwracaj kota ogonem i nie tłumacz się
                                        Bogu ducha winną "siostrą". Brak ci odwagi cywilnej, tchórzu. I tyle!
                                        I nie jest to żaden ostateczny i histeryczny argument przeciwników trujki,
                                        albowiem to ty zacząłeś i pan szef komisji ci o tym przypomniał.
                                        Ale jest ci to teraz niewygodne, więc idziesz w zaparte i krzyczysz do edka z
                                        fabryki kredek "skończ z tym tematem". Sam skończ.
                                        Udajesz idiotę, czy nim jesteś?

A mądremu dość.
                                        • Gość: as Re: krytyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 20:36
                                          "...że tysiące ludzi
                                          > wypisuje tu, jak bardzo Laskowski jest kultowy (a to przecież jeden żałosny
                                          > idiota znany ostatnio jako "as")"nigdy nie twierdziłem że Laskowski jest
                                          kultowy- jest po prostu bardzo dobrym dyrektorem,niebojącym się zmian na
                                          lepsze.miło mi że możesz dać upust swojej złości ,nazywając mnie żałosnym
                                          idiotą-zawsze to lepiej jak ktoś pokrzyczy ,powyzywa ,pokaże swoją "kulturę" na
                                          forum -niż gdyby miał kogos krzywdzić w prawdziwym życiu.
                                          • trollllll ty już wystarczająco dużo pokazałeś 01.11.04, 20:49
                                            i wystarczy.

Rozumiem,że ukrywanie swojego idioctwa w prawdziwym życiu jest trudne i trzeba
                                            to jakoś na forum odreagować wypisując godne siebie idiotyzmy.
                                            Ot co.
                                            • Gość: R2D2 Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.11.04, 21:21
                                              Żałość.
                                              A tupiesz przy tym? A może zaciskasz piąstki? Nie, chyba nie zaciskasz, bo nie
                                              mógłbyś wtedy stukać w klawiaturkę. Ale na pewno tupiesz sobie pod stołem ze
                                              złości.
                                              A z Tuhanki nie zamierzam się tłumaczyć. Winni się tłumaczą. Raz przeprosiłem,
                                              ale Wy - z braku argumentów - wyciągacie to od czasu do czasu, jak króliczka z
                                              kapelusza.
                                              Kiedy padł zarzut pod adresem MK, że pisze scenariusze do "gniota" pt. "Szpital
                                              na perypetiach", odpisałem, że gros odcinków pisana jest przez Krzysztofa
                                              Jaroszyńskiego, który jest także producentem i reżyserem tego serialu, co jest
                                              łatwe do sprawdzenia, zarówno w tyłówce serialowej, jak i w internecie. Wtedy
                                              podniosło się larum, żebym nie obrażał kultowego twórcy trójkowego.
                                              Prawdopodobnie jednak sprawdziliście tę informację i nagle temat zniknął. Bo
                                              tak Wam było wygodnie. TACY jesteście obiektywni.
                                              Nie przypominam sobie także, żebym ja, as lub ktokolwiek inny, kto według Was
                                              jest zawsze asem, nazywał kogoś z Was idiotą (choć teraz myślę, że część z Was
                                              może na to zasługuje).
                                              A Trójka jest świetna. Jak w każdej stacji, zdarzają się i tam potknięcia, ale
                                              słucha się jej naprawdę dobrze i guzik mnie obchodzi garstka fanatyków, która
                                              nie może się pogodzić z tym, że życie im upływa i następują w nim różne
                                              zmiany. "Wszystko płynie", a ten kto tego nie widzi, niech trwa sobie w swoim
                                              światku i nie wychyla z niego nosa, nie psuje innym krwi.
                                              • trollllll Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś 01.11.04, 21:41

> A z Tuhanki nie zamierzam się tłumaczyć. Winni się tłumaczą.
                                                Tak, wszystko przez "siostrę". Oczywiście, rozumiem.

> Raz przeprosiłem,
                                                Gdzieeee? Bom ciekaw.

> ale Wy - z braku argumentów - wyciągacie to od czasu do czasu, jak króliczka
                                                > z kapelusza.
                                                Skończ pieprzyć, bo jeśli juz ktoś coś wyciąga, to ty. Już ci napisałem -
                                                jesteś zwyczajnym tchórzem - i tyle.

> A Trójka jest świetna. Jak w każdej stacji, zdarzają się i tam potknięcia,
                                                Obecna trujka jest jednym wielkim potknięciem. MAM PRAWO TAK POWIEDZIEĆ!!! MOŻE
                                                MI SIĘ NIE PODOBAĆ I MAM PRAWO POWIEDZIEĆ, ŻE TRUJKA TO NAJGORSZY SZAJS I
                                                BADZIEWIE. ŻAŁOSNY WYRÓB KOMERCJOPODOBNY.

> ale słucha się jej naprawdę dobrze i guzik mnie obchodzi garstka fanatyków,
                                                Nie szkoda ci zatem czasu na tę forumową klepaninę? Jak ciebie tak to guzik
                                                obchodzi? To sobie słuchaj tej swojej trujki, upajaj się jej beznadzieją oraz
                                                żałością Kraszewskiego, a nie trać czasu na forum, skoro tutaj i tak wszyscy
                                                wszystko w czambuł potępiają i nie są ani cal postępowi i nie chcą iść z duchem
                                                czasów. Konserwują się we własnym sosie i wspominaja odgrzewane kotlety, no nie?
                                                No i na domiar złego ta tuhanka....

A mnie się nowa trujka nie podoba i chcę o tym pisać, bo obchodzi mnie to,
                                                żebym miał w radio porządną stację DO SŁUCHANIA, a nie jakieś gó..ane
                                                brzękadło z mydłem i powidłem oraz przebojami i wszechobecną antenową durnotą
                                                tzw. didżejów.
                                                • Gość: R2D2 Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 00:50
                                                  Niech Ci będzie. Powtórzę się:
                                                  "Żałość.
                                                  A tupiesz przy tym? A może zaciskasz piąstki? Nie, chyba nie zaciskasz, bo nie
                                                  mógłbyś wtedy stukać w klawiaturkę. Ale na pewno tupiesz sobie pod stołem ze
                                                  złości."

Pozdrowienia od siostry "dla Młodego Centrum, które na pewno przywróci dawny
                                                  porządek. W Trójce też, a może przede wszystkim."
                                                  • trollllll Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś 02.11.04, 07:59

> Niech Ci będzie. Powtórzę się:
                                                    > "Żałość.
                                                    > A tupiesz przy tym? A może zaciskasz piąstki? Nie, chyba nie zaciskasz, bo nie
                                                    > mógłbyś wtedy stukać w klawiaturkę. Ale na pewno tupiesz sobie pod stołem ze
                                                    > złości."
                                                    >
                                                    > Pozdrowienia od siostry "dla Młodego Centrum, które na pewno przywróci dawny
                                                    > porządek. W Trójce też, a może przede wszystkim."

Aha, czyli skończyły ci się argumenty.
                                                    Ja ani nie tupię ani nie zaciskam - a pewnie chciałbyś, nie?
                                                    Wyobrażasz sobie zapewne wrednego, karłowatego trolllllla, co wali w klawiaturę,
                                                    ma pianę na pysku, czerwone oczy i przepocony z emocji podkoszulek. No to sobie
                                                    wyobrażaj - W KOŃCU MASZ PRAWO, A JA CI NIE MOGĘ ZABRONIĆ!

No więc kończymy tę wielce interesującą "wymianę argumentów". Szkoda tylko, że
                                                    ani ciebie, ani tobie podobnych trUjkowiczów nie stać na nic więcej ponad
                                                    "niesamowite, drapieżne, kultowe i niepowtarzalne", no i oczywiście "a tuhanka
                                                    to, a tuhanka tamto...". Chamy, prostaki i tchórze ponad wszystko. Radio godne
                                                    swojego targetu, a target radia. Powodzenia...

PS. do PS.
                                                    O jaki serial ci chodzi? O polszmaciane "Daleko od noszy"? Wg mnie scenariusz
                                                    mógł napisać nawet swiętej pamięci Miłosz a wyreżyserować to wszystko Wajda.
                                                    Komercja zamawia, komercja płaci i komercja otrzymuje produkt zgodnie ze swoim
                                                    zamówieniem, a wykonawca kasuje za to pieniądze. Układ prosty i uczciwy, dla
                                                    komercji typowy, czego się czepiasz? Gdyby coś takiego robiła Telewizja Polska -
                                                    miałbym pretensje.
                                                    ROZUMIESZ CZY P R Z E L I T E R O W A Ć ?
                                                  • Gość: R2D2 Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 10:02
                                                    "Chamy, prostaki i tchórze ponad wszystko. Radio godne
                                                    swojego targetu, a target radia. Powodzenia..."

A jednak tupiesz... I jesteś purpurowy ze złości... mały, zagubiony w lesie
                                                    komercji, Trollu.

"Wg mnie scenariusz
                                                    > mógł napisać nawet swiętej pamięci Miłosz a wyreżyserować to wszystko Wajda.
                                                    > Komercja zamawia, komercja płaci i komercja otrzymuje produkt zgodnie ze swoim
                                                    > zamówieniem, a wykonawca kasuje za to pieniądze. Układ prosty i uczciwy..."

No tak, wszystko można wytłumaczyć po swojemu.
                                                    Masz rację, ta dyskusja nie ma sensu. Z resztą już wcześniej (chyba w innym
                                                    wątku) napisałem, że z betonem nie da się dyskutować.
                                                    Miłego dnia życzę. I nie denerwuj się tak. Po mnie Twoje "chamy, prostaki i
                                                    tchórze" spływają jak po kaczce, ale nie chcę, żeby Tobie prztyrafił się jakiś -
                                                    nie daj Boże - zawalik.
                                                    R2D2
                                                  • trollllll Re: ty już wystarczająco dużo pokazałeś 02.11.04, 10:11

> "Chamy, prostaki i tchórze ponad wszystko. Radio godne
                                                    > swojego targetu, a target radia. Powodzenia..."
                                                    >
                                                    > A jednak tupiesz... I jesteś purpurowy ze złości... mały, zagubiony w lesie
                                                    > komercji, Trollu.
                                                    >
                                                    Oceniam ciebie i tobie podobnych po argumentacji, jakiej używacie.
                                                    Rozumiem, że prawda boli.

> Z resztą już wcześniej (chyba w innym
                                                    > wątku) napisałem, że z betonem nie da się dyskutować.

"Niesamowity, niepowtarzalny, kultowy, cudowny, najlepszy w historii polskiej
                                                    radiofonii, ..." i tak w koło Macieju, do wyrzygania. Rzeczywiście, z betonem
                                                    nie da się dyskutować.

> Po mnie Twoje "chamy, prostaki i tchórze" spływają jak po kaczce
                                                    Jednak prawda boli... bohater się znalazł.

>, ale nie
                                                    > chcę, żeby Tobie prztyrafił się jakiś - nie daj Boże - zawalik.
                                                    > R2D2
                                                    Martw się o swoje obwodziki, co by się nie poprzepalały, bo trafisz na złom i
                                                    trujkowy śmietnik zużytego targetu.
                                                • Gość: R2D2 PS IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 00:51
                                                  A dlaczego po raz kolejny unika się podjęcia wątku serialowego???
                                                  Świętość???
                                                  A może nie chcemy przyznać racji temu wstrętnemu R2D2?
                                                  • Gość: Muzykalny Detektyw co mają seriale do kiepskiego radia ? IP: *.postinfo.com.pl 02.11.04, 11:27
                                                    Ledwie Detektyw wyjedzie sobie na łykend a tu takie interesujące w formie i
                                                    ambitne w treści dyskusje się pojawiają ;-) Ponieważ R2D2 bardzo lubi moje
                                                    wpisy bo są rzeczowe, ciekawe i zawsze na temat postanowiłem dołączyc do tematu.

> A dlaczego po raz kolejny unika się podjęcia wątku serialowego???
                                                    > Świętość???

Nieświętość. Telewizja to nie radio. Forum telewizja jest obok. O tym wie nawet
                                                    mój robot. Choć tylko kuchenny ;-)

Postanowiłem jednak zrobić malutki odnośnik do serialu polsatowego. Oto co pisze
                                                    "Polskie Centrum Serialowe"-pierwszy na świecie portal telewizyjny"
                                                    Serial wyprodukowany przez tą samą ekipę co "Graczykowie" oraz "Graczykowie,
                                                    czyli Buła i spóła", w obsadzie aktorskiej też cześć nazwisk się powtarza-
                                                    powinien się spodobać miłośnikom wspomnianych seriali. Śmieszy, ale bez
                                                    rewelacji. A przy takiej obsadzie (komediowe trio Kowalewski +Wawrzecki
                                                    +Gąsowski) powinno być jeszcze zabawniej."

I co ? Lepiej Ci ? I od tego "60s/min" jest lepsze?

napisałeś też:
                                                    >Większość tzw. krytyków czy to muzycznych, czy filmowych to niespełnieni
                                                    artyści.
                                                    Hahaha, to teraz już wiem dlaczego moja kobieta mówi do mnie rano: Ale ty
                                                    artysta jesteś :-))))))))
                                                  • Gość: R2D2 Re: co mają seriale do kiepskiego radia ? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.11.04, 19:26
                                                    ">> A dlaczego po raz kolejny unika się podjęcia wątku serialowego???
                                                    >> Świętość???
                                                    > Nieświętość. Telewizja to nie radio. Forum telewizja jest obok. O tym wie
                                                    > nawet
                                                    > mój robot. Choć tylko kuchenny ;-)"

Bzdury opowiadasz. Wiesz dobrze, że nie o telewizję tu chodziło, tylko o
                                                    niewygodną dyskusję na temat "kultowego" autora z dawnej Trójki.
                                                    Ktoś myślał, że powali wszystkich argumentem i mocno się przeliczył.

PS
                                                    Przy Tobie z pewnością nawet Twój robot kuchenny jest postacią wybitną :P
                                • mh2 Re: Daruj sobie... 01.11.04, 19:10

> ...
                                  > Skądinąd doskonale wiadomo, że Tuhanka jako marny i nierokujący
                                  > kandydat na dziennikarza radiowego nie została w Trójce zatrudniona po odbyciu
                                  > stażu w radiu. To czyni ją osobą nieobiektywną i niewiarygodną.

Mógłbyś jakoś przybliżyć czytającym Twój błyskotliwy tok rozumowania, bo nie
                                  nadążam. Tuhanka nie terminowała w trUjce, lecz w Programie 3. I mimo, że
                                  Program 3 nie skorzystał z jej usług po stażu, Tuhanka broni Programu 3 przed
                                  trUjką. Gdzie tu nieobiektywność? Znowu się biedaku zapętliłeś? Daj Ty już tej
                                  dziewczynie spokój, bo tylko siebie ośmieszasz.

> Tuhankę "wypomina" mi się zawsze wtedy, gdy już brak kontrargumentów. Ja
                                  > uważam jej "sprawę" za zakończoną.

A była jakaś "sprawa" Tuhanki? Idź się lepiej lecz.

> A że akurat ona pisze swoje posty w stylu szkolno-
                                  > wypracowaniowym i posłużyła mi tu jako doskonały przykład... No, cóż...

Językoznawca się znalazł od siedmiu boleści. Poanalizuj 60 sekund pod względem
                                  semantycznym, morfologicznym, składniowym, synkretycznym, leksykologicznym, to
                                  Ci wyjdzie na zdrowie.
    • trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 31.10.04, 23:33
      Aha i proszę mnie jednak karmić.
      Zima idzie - zlitujcie się!
    • trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 01.11.04, 00:15
      Zbieram na żarcie na zimę...
    • trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 01.11.04, 01:08
      Nie zapomnijcie o moich dzieciach!
      • viking73 Paczka dla Trolllllla 02.11.04, 12:08
        2 kg mąki
        2 kg cukru
        3 paczki pieczywa chrupkiego «Wasa»
        1 kg masła solonego
        Talon na buty skórzane (półbuty) dla starszego dziecka
        Buty tekstylne (juniorki) dla młodszego dziecka
        Srebrne kozaki «Relaks» w rozmiarze uniwersalnym - dla całej rodziny
        3 kg pomarańczy
        2 kg bananów - do spożycia wyłącznie w Boże Narodzenie
        • trollllll Re: Paczka dla Trolllllla 02.11.04, 12:27
          O wielkie dzięki!!!!!

A bilet do cyrku będzie? Dla dzieciaków, rzecz jasna.
          Ja swój cyrk mam tutaj.
          • viking73 Re: Paczka dla Trolllllla 02.11.04, 12:45
            Oczywiście. Na cyrk prosto z Moskwy. Niech się dzieci dobrze bawią:-)
    • trollllll dzięki za dotychczasowe dary! 02.11.04, 18:57
      • Gość: as Re: dzięki za dotychczasowe dary! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 19:00
        PEWNE KREGI W NIETÓRYCH KRĘGACH SĄ JUŻ KULTOWE!
        • trollllll as do zoo - o ile cię tam zechcą... 02.11.04, 20:17

• trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 07.11.04, 20:59
      O TAK!
      UWAGA - NIE KARMIĆ TROLLI! (oprócz mnie)
      • Gość: R2D2 Re: Kultowe idiotki zbawią media publiczne IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 07.11.04, 22:26
        "• Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!!
        trollllll 07.11.2004 20:59 + odpowiedz
        O TAK!
        UWAGA - NIE KARMIĆ TROLLI! (oprócz mnie)
        • Gość: as Re: Kultowe idiotki zbawią media publiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:49
          jestem kobietą słuchającą trójki
        • trollllll Re: Kultowe idiotki zbawią media publiczne 07.11.04, 23:07
          R2D2 napisał:

> Dlaczego nie wspomniałaś o idiotkach? Nie bądź taka skromna. Wszak Twoje
          > wypowiedzi dorównują poziomem peanom Asa...

Powiedz to asowi - on tu jest idiotą (lub idiotką - JAK WOLISZ - bleeeh,
          purysta się znalazł...).

--
          "Miejcie odwagę posługiwać się rozumem."
          Immanuel KANT
        • trollllll Re: Kultowe idiotki zbawią media publiczne 07.11.04, 23:11
          R2D2 napisał:

> Dlaczego nie wspomniałaś o idiotkach?

Aha!
          A skąd nagle pomysł, że jestem rodzaju żeńskiego???
          Jakieś fobie i uprzedzenia?

--
          "Miejcie odwagę posługiwać się rozumem."
          Immanuel KANT
    • trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 07.11.04, 23:20
      Komu komu, bo idę do domu!
    • trollllll specjalnie dla robocika 08.11.04, 00:23

• trollllll Re: Apel: NIE KARMIĆ TROLLA!!! 08.11.04, 08:09
      Koniec i bomba, a kto tu wlazł, ten trąba :-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka