Dodaj do ulubionych

CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM "KOLOR"em????

IP: 212.244.106.* 04.05.02, 15:48
WARSZAWSKI KOLOR,ZATRACIL JUZ SWOJA TOZSAMOSC,ZACZELO SIE TO DOKOLADNIE ROK
TEMU,OD ZWOLNIENIA IELU WSPANIALYCH LUDZI W TYM,MOJEJ SYMPATII Z TEJ STACJI
ANETY WRONY,OPROCZ NIEJ POSZLO W ODSTAWKE,KILKA ROWNIE MILYCH OSOB,JAK MICHAL
FIGURSKI,KTORY NA SZCZESCIE WYLADOWAL W RMFCE...
POZNIEJ,ZMIENIL SIE STYL MUZYKI I PROWADZENIA,ZACZETO CORAZ CZESCIEJ MOWIC
DO SLUCHACZY PER TY.GRANO PARE RAZY DZIENNIE TE SAME UTWORY.
MALO TEGO,PO KRYTYCZNYCH UWAGACH NA FORUM RADIA KOLOR,ZDJETO PANEL POD TYTULEM
"NAPISZ DO D.J",MOZNA TO SPRAWDZIC,STRONA:WWW.RADIOKOLOR.PL.
ROK POZNIEJ,CZYLI PARE TYGODNI TEMU,NASTEPUJE NOWA METAMORFOZA,ZMIANA LOGA I
JINGLI.ZA TYM WSZYSTKIM STOI OBCY KAPITAL,W POSTACI SPOLKI MFM,LICZY SIE TYLKO
KASA I SLUCHALNOSC,A NIE PRZYZWYCZAJENIA SLUCHACZY.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: *.datastar.pl 04.05.02, 17:24
      Gość portalu: SOLARIS napisał(a):

....ZA TYM WSZYSTKIM STOI OBCY KAPITAL,W POSTACI SPOLKI MFM,LICZY SIE TYLKO
      > KASA I SLUCHALNOSC,A NIE PRZYZWYCZAJENIA SLUCHACZY.

A co myslales ? KRRIT przyznaje koncesje dla konkretnej firmy lub osoby
      fizycznej na prowadzenie dzialalnosci gospodarczej. Radio jest zwyklym
      interesem, maszynka do robienia kasy. Jedni doataja koncesje na sprze. alkoholu -
      a inni na nadawanie. Sluchacz jest jak gosc w pubie, przychodzi pije (slucha) i
      placi (przyciaga reklamodawcow). Ale lokal czasem musi byc poddany malowaniu
      (zmiana oprawy-jingli), wymianie personelu (nowe glosy) i zmianie menu (nowa
      ramowka). Do twoich ulubionych ruskich pierogow (starego koloru) dodano odrobine
      skwarek (nowa ramowka itd)- ale nie wszysc wiedza ze nie lubisz miesa.Dlatego
      jesli chcesz zawsze mozesz zmienic BAR i menu. TO SIE TYCZY WSZYSTKICH
      ZAKOMPLEKSIONYCH TYPOW WYPISUJACYCH CIAGLE TE BZDURY O PR 3. Nikt nie zmusz
      Ciebie do sluchania danego radia. Jesli sie Tobie cos nie podowa to przelacz sie
      na inna stacje. Sluchym gadaniem juz nie zmienisz ramowki KOLORU czy PR3. Gruba
      kasa zostala dana na takie zmiany i tego juz sie nie cofnie. Mozna jedynie dalej
      zmieniac.
      • Gość: Jureek Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: *.proxy.aol.com 04.05.02, 17:46
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> a inni na nadawanie. Sluchacz jest jak gosc w pubie, przychodzi pije (slucha)
        > i
        > placi (przyciaga reklamodawcow). Ale lokal czasem musi byc poddany malowaniu
        > (zmiana oprawy-jingli), wymianie personelu (nowe glosy) i zmianie menu (nowa
        > ramowka).

Prezentujesz typowo "nowo-kapitalistyczny" sposob myslenia, goraczkowa pogon za
        zmianami i nowosciami, tymczysem w krajach, gdzie kapitalizm istnieje juz troche
        dluzej zaczeto doceniac przyzwyczajenia sluchacza i konsumenta. Bo to sie w
        koncowym efekcie oplaca.

> Do twoich ulubionych ruskich pierogow (starego koloru) dodano odrobin
        > e
        > skwarek (nowa ramowka itd)- ale nie wszysc wiedza ze nie lubisz miesa.Dlatego
        > jesli chcesz zawsze mozesz zmienic BAR i menu. TO SIE TYCZY WSZYSTKICH
        > ZAKOMPLEKSIONYCH TYPOW WYPISUJACYCH CIAGLE TE BZDURY O PR 3.

Otoz problem w tym, ze sluchacze trojki nie bardzo maja dokad pojsc. Nie ma innej
        stacji o podobnym profilu jak stara trojka. Tym ludziom cos sie zabiera, nie
        dajac niczego w zamian, nie dziw sie wiec ich rozgoryczeniu.

> Nikt nie zmusz
        > Ciebie do sluchania danego radia. Jesli sie Tobie cos nie podowa to przelacz si
        > e
        > na inna stacje. Sluchym gadaniem juz nie zmienisz ramowki KOLORU czy PR3. Gruba
        >
        > kasa zostala dana na takie zmiany i tego juz sie nie cofnie. Mozna jedynie dale
        > j
        > zmieniac.

Lepiej byloby powiedziec, ze gruba kasa zostala zmarnowana na zmiany, ktore
        przyniosly spadek sluchalnosci. Ale co sie dziwic, takie sa skutki nowo-
        kapitalistycznego myslenia.
        Jurek
        • Gość: JA Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: *.datastar.pl 05.05.02, 04:55
          ...goraczkowa pogon za
          zmianami i nowosciami, tymczysem w krajach, gdzie kapitalizm istnieje juz
          troche
          dluzej zaczeto doceniac przyzwyczajenia sluchacza i konsumenta. Bo to sie w
          koncowym efekcie oplaca...

TO PRAWDA - ale pamietaj ze Polska to zacofany kraj. Dam przyklad: W.Brytania,
          RADIO 1 - kiedys bylo smetne, monotonne, ciezkie i smutne jak nasza stara
          trojka - teraz po zmianach, dodaniu komercji jest RADIEM 1 nie tylko z nazwy
          ale tez jako 1 w badaniach. Trojka byla stara i umarla-a to co teraz slyszymy
          to jej corka.Mloda, szybka i spragniona forsy. Jesli brakuje komus takiego
          ciezkiego i powolnego radia jakim byla stara 3-jka to teraz proponuje aby
          przelaczyl sie na Radio Maryja. Koncze na tej odpowiedzi i nie wypowiadam sie
          wiecej na temat trojki-bo stalbym sie taki sam jak 97% osob z tego forum -
          rozpisuja sie o czyms co nie zmienia.
          • Gość: Jureek Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: 62.8.156.* 06.05.02, 08:20
            Gość portalu: JA napisał(a):

> TO PRAWDA - ale pamietaj ze Polska to zacofany kraj.

No widzisz, tym się różnimy, że ja nie traktuję powyższego zdania jak aksjomat.
            Postępowość, zacofanie - to pojęcia względne.
            Jeśli postęp ma polegać na tym, że słuchacz nie ma wyboru, bo wszystkie stacje są
            jednakowo "nowoczesne", to ja już wolę to nasze zacofanie. W Niemczech gdzie
            mieszkam brakuje stacji, która swoim profilem odpowiadałaby dawnej trójce,
            brakuje odpowiednika radiostacji, brakuje wreszcie czegoś takiego jak radio
            Maryja. Jak widzisz wiele potencjalnych grup słuchaczy nie ma czego słuchać.
            Jeśli na tym ma polegać nowoczesność, to ja dziękuję.

> Dam przyklad: W.Brytania,
            > RADIO 1 - kiedys bylo smetne, monotonne, ciezkie i smutne jak nasza stara
            > trojka - teraz po zmianach, dodaniu komercji jest RADIEM 1 nie tylko z nazwy
            > ale tez jako 1 w badaniach.

Nie wiem jak to było w W.Brytanii, więc nie będę się wypowiadał.

> Trojka byla stara i umarla-a to co teraz slyszymy
            > to jej corka.Mloda, szybka i spragniona forsy.

No coś Ty? Porównujesz nową trójkę do k***wy?

> Jesli brakuje komus takiego
            > ciezkiego i powolnego radia jakim byla stara 3-jka to teraz proponuje aby
            > przelaczyl sie na Radio Maryja.

Chyba nie słuchałeś ani starej trójki, ani Radia Maryja. Inaczej nie wpadłby Ci
            do głowy taki pomysł, żeby słuchaczom trójki zaproponować przerzucenie się na
            słuchanie RM.

> Koncze na tej odpowiedzi i nie wypowiadam sie
            > wiecej na temat trojki-bo stalbym sie taki sam jak 97% osob z tego forum -
            > rozpisuja sie o czyms co nie zmienia.

Coś to ostatnie zdanie nie za bardzo Cio wyszło. Chyba uciekło Ci jakieś słowo i
            dlatego straciło sens.
            Jurek
    • Gość: yenndza Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: *.lidzbark.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 11:00
      Bardzo chetnie oddam pania Wrone z anteny Trojki w dobre rece.... byle ja ktos
      zabral od mikrofonu jak najdalej...

dzieki za wsparcie.. ja naleze do tych "zakompleksionych" sluchaczy Trojki..
      nie podoba mi sie to co roba z moim radiem, mam do niego stosunek emocjonalny.
      Ale to chyba nie do pomyslenia w tym materialnym swiecie, gdzie liczy sie tylko
      kasa.Nie pozwalam zalewac sobei glowy badziewiem i protestuje pzreciwko temu i
      przeciwko panoszacej sie mamonie.
      Wasz watek o zmianach w radiu Kolor pokazuje, ze tendencje w radiu w Polsce sa
      ogolnie zle... to nie przynosi otuchy.
      pozdrawiam
      • Gość: jaza Re: CO SIE DZIEJE Z WARSZAWSKIM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 11:38
        Gość portalu: yenndza napisał(a):

> Bardzo chetnie oddam pania Wrone z anteny Trojki w dobre rece.... byle ja ktos
        > zabral od mikrofonu jak najdalej...

Czy to ta sama Aneta Wrona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka