Gość: mSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 18:24 Znów przez 6 godzin, od 16.00 do 22.00 słuchamy starej, dobrej "Trójki". Muzyka palce lizać, wspomnień czar, Święta blisko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eciepecie Re: Top Wszechczasów! IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 20:28 Nudy! Co roku to samo! I nie pomaga już to, że piosenki są "ładne" i "klasyczne". NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Top Wszechczasów! IP: *.acn.waw.pl 11.12.04, 20:36 Zgadzam się. Bicie piany dla garstki zwolenników jedynie słusznej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Autor Re: Top Wszechczasów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.04, 20:47 No toć! Dawać Dodę z Elektrodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: Top Wszechczasów! IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 21:00 Gość portalu: autor Autor napisał(a): > No toć! > Dawać Dodę z Elektrodą Oj, elektrody Doda uwielbia, a zwłaszcza jedną elektrodę - tę Radziową :-PPPP A co za tym idzie - elektroliza idzie za elektrolizą... A co do Topu Wszechczasów... Nie mam nic przeciwo klasyce rocka, Deep Purple po wsze czasy będzie wielkie, Led Zeppelin też, Queen też, cała masa innych artystów również, ale robienie takich topów co roku, gdzie jedyną zmianą jest zamiana miejscami na liście "Show Must Go On" Queenów z "Brothers In Arms" Dire Straits, jest cokolwiek bezsensowne. Lepiej już sobie zrobić taki maxiwieczór z wielką muzyką rocka i upajać się w nim muzyką sięgając dużo dalej niż poza nieśmiertelne "Stairway to heaven" A gdzie na przykład legenda punk rocka? Gdzie te wszystkie klasyczne już nurty new wave'owe. Co stoi na przeszkodzie, aby zagrać Joy Division, The Cure sprzed "Desintegration", coś z The Clash, albo coś z jajcarskiego heavy metalu typu Saxon czy Accept albo Iron Maiden? Można grać bez końca, tylko trzeba chcieć, a nie zjadać własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Top Wszechczasów! 11.12.04, 21:01 a co chciałeś? łup łup, łup..... włącz sobie RMF :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 21:13 Przykro mi, ale eciepecie ma rację. Uważam, że TW ma naprawdę wielki potencjał - to _mogłaby_ być wspaniała audycja, coś w rodzaju mini-encyklopedii wielkiej muzyki rockowej i okolicznej. Ale nie jest. Nie jest, bo autor idzie po linii najmniejszego oporu i ogranicza się do zorganizowania samopowielającego się głosowania (samopowielającego się, bo w formularzu pojawiają sie te piosenki, które były w poprzednich latach, a inne tylko wtedy, jak ktoś je ręcznie dopisze), no i do odegrania w wielce podniosłej atmosferze wybranych utworów (czasami zaczynając Shine On You... Floydów od połowy i wycinając wstęp instrumentalny, dzięki któremu ten utwór na tej liście się znalazł). A przecież... można sobie wyobrazić w Markomanii albo kiedy indziej taki zakątek: Propozycje do Topu Wszechczasów. I wtedy - słuchacze słuchają, i się dowiadują, że taki przykładowo King Crimson to nie tylko Epitaph nagrał, ale i trochę innych utworów, z czego kilka wcale od Epitaph nie mniej powalających. Wtedy taka lista pełniłaby rzeczywiście rolę edukacyjną. Jaką pełni teraz, gdy jedyny problem polega na tym, czy w tym roku na pierwszym miejscu będzie Brothers in Arms, czy Stairway To Heaven? Wybaczcie, to wielkie utwory, ale naprawdę znam je na pamięć :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Arek Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:02 Mam dla was prawdziwą bombę!!!! Wiadomość z pewnego źródła! Markowi Niedźwieckiemu w ostatniej chwili głos odmówił posłuszeństwa (przeziębienie). Nadano więc ZESZŁOROCZNY TOP WSZECHCZASÓW. Przemontowano tylko nieznacznie. Na szczęście miejscami zamieniły się tylko pozycje 34/35 i 6/7, więc nie było dużo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Top Wszechczasów! 11.12.04, 22:22 gadajcie sobie co chcecie, ale takiego zestawienia jak top moge słuchacv codziennie. Moze to bicie piany, ale wspaniale. Oby częwsciej cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 08:05 Naprawdę jesteś przekonany, że codziennie jesteś w stanie słuchać zestawu tych samych utworów, które i tak znasz na pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mSZ Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 10:02 Moi drodzy! Narzekacie, że nie ma tego, tamtego, owego. Przecież to od samych słuchaczy zależy, co się w tym topie znajdzie. Napisz maila, podpowiedz a nie biadol, że ciągle to samo. Dla mnie taka audycja (raz do roku!!!) jest naprawdę szczególna, i nic nie szkodzi, że znam te pieśni na pamięć. W takie wieczory, w takich chwilach słucha się ich z "gęsią skórką" na rękach. Bo potem trzeba znów na taki zestaw czekać cały rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 13:14 > Moi drodzy! Narzekacie, że nie ma tego, tamtego, owego. Przecież to od samych > słuchaczy zależy, co się w tym topie znajdzie. Napisz maila, podpowiedz a nie > biadol, że ciągle to samo. Mechanizm głosowania jest taki, że promowane są te utwory, które są już w zestawieniu. Jest formularz i w tym formularzu jest Epitaph, a nie ma Starless czy The Night Watch. Ja głosowałem na parę pierwszych Topów. Potem się zniechęciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Top Wszechczasów! 12.12.04, 11:37 tak kolego chcer bo mimo, że znam to na pamieć, ale są to utworty, które elektryzuja jak sluchałem One metallicy na liscie sie przezywało to jak by sie było na koncercie, bo bardzo rzadko się słucha metallkicy w radio i to jest dla mnie dodatkowy bodziec. Zresztą powiedz mi kiedy możesz słuchac takich utworów w radio? TYLKO RAZ W ROKU !!!!!!!! i szkoda, że raz w roku. Ale juz czekam na nowy Top. I niech sobie gadaja inni jak im sie nie podoba "degustibus et coloribus non est disputandum" zawsze możesz przełaczyc stacje, lub wyłaczyc radio. Masz wybór więc z niego skorzystaj. Jest wiele "wartosciowych" radiostacji np RMF, Zetka, Eska ect.ect. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:26 Przecież na 14 miejscu pojawiło się "Again" zespołu Archive z 2002 roku - to chyba najlepszy dowód na wpływ słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 13:50 > tak kolego chcer bo mimo, że znam to na pamieć, ale są to utworty, które > elektryzuja jak sluchałem One metallicy na liscie sie przezywało to jak by sie było na koncercie, bo bardzo rzadko się słucha metallkicy w radio i to jest dla mnie dodatkowy bodziec. Zresztą powiedz mi kiedy możesz słuchac takich utworów w radio? > TYLKO RAZ W ROKU !!!!!!!! No już bez żartów. Większość z kawałków z Topu regularnie pojawia się w playlistach różnych rozgłośni typu Złote Przeboje. Mniej pospolite są te dłuższe i poważniejsze utwory, jak Stairway, Brothers czy Child in Time, ale i one nie są jakimś białym krukiem - takie Epitaph zdarzało mi się słuchać kilka razy nawet w RMF FM. > zawsze możesz przełaczyc stacje, lub wyłaczyc radio. > Masz wybór więc z niego skorzystaj. > Jest wiele "wartosciowych" radiostacji np RMF, Zetka, Eska ect.ect. Jakbym słuchał red. Kostrzewę. Szkoda tylko, że nie zauważasz, o co mi chodzi. PS. A Omega nadal nie zasłużyła na oryginalny tytuł. Naprawdę, czy to tak trudno znaleźć, jak się naprawdę, w oryginale nazywała "Dziewczyna o perłowych włosach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo wokół malkontenci, defetyści... zwykłe marudy IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 12.12.04, 13:36 nie lubicie trUjki? ja też nie tolerujecie zmian? ja również jeży Wam się włos na głowie słuchając Rokosów, Wron itp? mnie także ale jeżeli krytykujecie audycję pojawiającą się raz na rok (naprawdę tak często, że aż warte krytyki?), gdzie można posłuchać klasycznych hitów (że to klasyka wątpliwości nie ma jak mniemam....), która jest swego rodzaju świętem muzyki to ja przepraszam, ale Was nie rozumiem... jak najbardziej popieram merytorycznie głosy typu: > zakątek: Propozycje do Topu Wszechczasów. sam miałbym naście propozycji, które nie ma w zestawieniu i to z tych starszych, jak i z lat 90. > A gdzie na przykład legenda punk rocka? Gdzie te wszystkie klasyczne już > nurty new wave'owe. Co stoi na przeszkodzie, aby zagrać Joy Division, > The Cure sprzed "Desintegration", coś z The Clash, albo coś z jajcarskiego > heavy metalu typu Saxon czy Accept albo Iron Maiden? na przeszkodzie stoi koncepcja Topu, która zbudowana została 11 lat temu i która ma swoje oczywiste ograniczenia... trudno, żeby jedna audycja zastąpiła wszystkie braki trUjki jasne, że TW można zmieniać, ale to i tak będzie TYLKO 6h... które nie zastąpią braku dawnej radiostacji.. wieć może cieszmy się tymi 6.h a nie narzekajmy w czambuł na wszystko... tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: wokół malkontenci, defetyści... zwykłe marudy IP: *.acn.waw.pl 12.12.04, 17:04 Dla mnie TW to najpiękniejsza audycja radiowa, prawdziwa magia muzyki i głosu Marka Niedźwieckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski ... 13.12.04, 08:39 hm, ja z kolei z każdym z Was z osobna się zgadzam, bo hurtem nijak się nie da tak rozbieżnych racji połączyć. Przede wszystkim jednak chyba mają rację, Ci którzy bronią tego, że to tylko jedna taka audycja w roku, z wszystkimi jej zaletami i wadami, w tej jej jedyności jednak siła. Lesiek też dobrze powiedział, że nie są to wcale kawałki unikalne, w sumie często mozna je usłyszeć w plejlistach różnych stacji, nie tylko radia złote przeboje. Ja osobiście nie dałbym chyba po prostu rady wysłuchać całego tego topu, ale załączenie kawałka było całkiem przyjemne. Jednak w szerszej perpektywie, jeżeli ta audycja ma czarować 6 godzin to tak się nie da, nie da bo to zgrane trochę króliki z kapelusza, niczym nowym nie zaskakują, każdy zna je na pamięć a pamięć nadeksploatowana to anachronizm, czyli coś jakby wbrew chronologii i Chronosa i przemijalności jednokierunkowej, no dobra starczy wyrazów których i tak nie rozumiem;) Krótko mówiąc, nie wyobrażam sobie cotygodniowego takiego topu ale raz do roku chyba nikomu krzywdy nie czyni, nawet jeśli czasami sprawia wrażenie trochę, nie bójmy się tego słowa dla odmiany prostego: nudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bamse Re: Top Wszechczasów! 16.12.04, 15:05 A ktos moze zarejestrowal liste w tym roku? Chcialbym posluchac, tamta sobota byla bardzo "busy" w monopolu na obrzezach Dublina. Bede w Polsce na Swieta. Miec do posluchania byloby jak miod dla uszu. ;-) Pozdrawiam Oddam dusze za CD z tamta sobota. +353857069490, gdybym znalazl kogos tak milego. Smsy z Polski kosztuja jak krajowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś