Dodaj do ulubionych

Top Wszechczasów!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 18:24
Znów przez 6 godzin, od 16.00 do 22.00 słuchamy starej, dobrej "Trójki".
Muzyka palce lizać, wspomnień czar, Święta blisko...
Obserwuj wątek
    • Gość: eciepecie Re: Top Wszechczasów! IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 20:28
      Nudy!
      Co roku to samo!
      I nie pomaga już to, że piosenki są "ładne" i "klasyczne".
      NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY NUDY
      NUDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: nowy Re: Top Wszechczasów! IP: *.acn.waw.pl 11.12.04, 20:36
        Zgadzam się. Bicie piany dla garstki zwolenników jedynie słusznej muzyki.
        • Gość: autor Autor Re: Top Wszechczasów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.04, 20:47
          No toć!
          Dawać Dodę z Elektrodą
          • Gość: eciepecie Re: Top Wszechczasów! IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 21:00
            Gość portalu: autor Autor napisał(a):

> No toć!
            > Dawać Dodę z Elektrodą

Oj, elektrody Doda uwielbia, a zwłaszcza jedną elektrodę - tę Radziową :-PPPP
            A co za tym idzie - elektroliza idzie za elektrolizą...

A co do Topu Wszechczasów...
            Nie mam nic przeciwo klasyce rocka, Deep Purple po wsze czasy będzie wielkie,
            Led Zeppelin też, Queen też, cała masa innych artystów również, ale robienie
            takich topów co roku, gdzie jedyną zmianą jest zamiana miejscami na liście "Show
            Must Go On" Queenów z "Brothers In Arms" Dire Straits, jest cokolwiek bezsensowne.
            Lepiej już sobie zrobić taki maxiwieczór z wielką muzyką rocka i upajać się w
            nim muzyką sięgając dużo dalej niż poza nieśmiertelne "Stairway to heaven"
            A gdzie na przykład legenda punk rocka? Gdzie te wszystkie klasyczne już nurty
            new wave'owe. Co stoi na przeszkodzie, aby zagrać Joy Division, The Cure sprzed
            "Desintegration", coś z The Clash, albo coś z jajcarskiego heavy metalu typu
            Saxon czy Accept albo Iron Maiden?
            Można grać bez końca, tylko trzeba chcieć, a nie zjadać własny ogon.
      • poziomk Re: Top Wszechczasów! 11.12.04, 21:01
        a co chciałeś?
        łup łup, łup..... włącz sobie RMF :)
    • Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 21:13
      Przykro mi, ale eciepecie ma rację.
      Uważam, że TW ma naprawdę wielki potencjał - to _mogłaby_ być wspaniała
      audycja, coś w rodzaju mini-encyklopedii wielkiej muzyki rockowej i okolicznej.
      Ale nie jest. Nie jest, bo autor idzie po linii najmniejszego oporu i ogranicza
      się do zorganizowania samopowielającego się głosowania (samopowielającego się,
      bo w formularzu pojawiają sie te piosenki, które były w poprzednich latach, a
      inne tylko wtedy, jak ktoś je ręcznie dopisze), no i do odegrania w wielce
      podniosłej atmosferze wybranych utworów (czasami zaczynając Shine On You...
      Floydów od połowy i wycinając wstęp instrumentalny, dzięki któremu ten utwór na
      tej liście się znalazł).

A przecież... można sobie wyobrazić w Markomanii albo kiedy indziej taki
      zakątek: Propozycje do Topu Wszechczasów. I wtedy - słuchacze słuchają, i się
      dowiadują, że taki przykładowo King Crimson to nie tylko Epitaph nagrał, ale i
      trochę innych utworów, z czego kilka wcale od Epitaph nie mniej powalających.
      Wtedy taka lista pełniłaby rzeczywiście rolę edukacyjną. Jaką pełni teraz, gdy
      jedyny problem polega na tym, czy w tym roku na pierwszym miejscu będzie
      Brothers in Arms, czy Stairway To Heaven? Wybaczcie, to wielkie utwory, ale
      naprawdę znam je na pamięć :).
      • Gość: D'Arek Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:02
        Mam dla was prawdziwą bombę!!!! Wiadomość z pewnego źródła!
        Markowi Niedźwieckiemu w ostatniej chwili głos odmówił posłuszeństwa
        (przeziębienie). Nadano więc ZESZŁOROCZNY TOP WSZECHCZASÓW. Przemontowano tylko
        nieznacznie. Na szczęście miejscami zamieniły się tylko pozycje 34/35 i 6/7,
        więc nie było dużo pracy.
    • peter.steele Re: Top Wszechczasów! 11.12.04, 22:22
      gadajcie sobie co chcecie, ale takiego zestawienia jak top moge słuchacv
      codziennie. Moze to bicie piany, ale wspaniale. Oby częwsciej cos takiego.
      • Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 08:05
        Naprawdę jesteś przekonany, że codziennie jesteś w stanie słuchać zestawu tych
        samych utworów, które i tak znasz na pamięć?
        • Gość: mSZ Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 10:02
          Moi drodzy! Narzekacie, że nie ma tego, tamtego, owego. Przecież to od samych
          słuchaczy zależy, co się w tym topie znajdzie. Napisz maila, podpowiedz a nie
          biadol, że ciągle to samo.
          Dla mnie taka audycja (raz do roku!!!) jest naprawdę szczególna, i nic nie
          szkodzi, że znam te pieśni na pamięć. W takie wieczory, w takich chwilach
          słucha się ich z "gęsią skórką" na rękach.
          Bo potem trzeba znów na taki zestaw czekać cały rok...
          • Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 13:14
            > Moi drodzy! Narzekacie, że nie ma tego, tamtego, owego. Przecież to od samych
            > słuchaczy zależy, co się w tym topie znajdzie. Napisz maila, podpowiedz a nie
            > biadol, że ciągle to samo.

Mechanizm głosowania jest taki, że promowane są te utwory, które są już w
            zestawieniu. Jest formularz i w tym formularzu jest Epitaph, a nie ma Starless
            czy The Night Watch.
            Ja głosowałem na parę pierwszych Topów. Potem się zniechęciłem.
        • peter.steele Re: Top Wszechczasów! 12.12.04, 11:37
          tak kolego chcer bo mimo, że znam to na pamieć, ale są to utworty, które
          elektryzuja jak sluchałem One metallicy na liscie sie przezywało to jak by sie
          było na koncercie, bo bardzo rzadko się słucha metallkicy w radio i to jest dla
          mnie dodatkowy bodziec. Zresztą powiedz mi kiedy możesz słuchac takich utworów
          w radio?
          TYLKO RAZ W ROKU !!!!!!!! i szkoda, że raz w roku. Ale juz czekam na nowy Top.
          I niech sobie gadaja inni jak im sie nie podoba "degustibus et coloribus non est
          disputandum" zawsze możesz przełaczyc stacje, lub wyłaczyc radio.
          Masz wybór więc z niego skorzystaj.
          Jest wiele "wartosciowych" radiostacji np RMF, Zetka, Eska ect.ect.
          • Gość: P-77 Re: Top Wszechczasów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:26
            Przecież na 14 miejscu pojawiło się "Again" zespołu Archive z 2002 roku - to
            chyba najlepszy dowód na wpływ słuchaczy.
          • Gość: Lesiek Re: Top Wszechczasów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 13:50
            > tak kolego chcer bo mimo, że znam to na pamieć, ale są to utworty, które
            > elektryzuja jak sluchałem One metallicy na liscie sie przezywało to jak by
            sie było na koncercie, bo bardzo rzadko się słucha metallkicy w radio i to jest
            dla mnie dodatkowy bodziec. Zresztą powiedz mi kiedy możesz słuchac takich
            utworów w radio? > TYLKO RAZ W ROKU !!!!!!!!

No już bez żartów. Większość z kawałków z Topu regularnie pojawia się w
            playlistach różnych rozgłośni typu Złote Przeboje. Mniej pospolite są te
            dłuższe i poważniejsze utwory, jak Stairway, Brothers czy Child in Time, ale i
            one nie są jakimś białym krukiem - takie Epitaph zdarzało mi się słuchać kilka
            razy nawet w RMF FM.

> zawsze możesz przełaczyc stacje, lub wyłaczyc radio.
            > Masz wybór więc z niego skorzystaj.
            > Jest wiele "wartosciowych" radiostacji np RMF, Zetka, Eska ect.ect.

Jakbym słuchał red. Kostrzewę.
            Szkoda tylko, że nie zauważasz, o co mi chodzi.

PS. A Omega nadal nie zasłużyła na oryginalny tytuł. Naprawdę, czy to tak
            trudno znaleźć, jak się naprawdę, w oryginale nazywała "Dziewczyna o perłowych
            włosach"?
    • Gość: nitroo wokół malkontenci, defetyści... zwykłe marudy IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 12.12.04, 13:36
      nie lubicie trUjki? ja też
      nie tolerujecie zmian? ja również
      jeży Wam się włos na głowie słuchając Rokosów, Wron itp? mnie także

ale jeżeli krytykujecie audycję pojawiającą się raz na rok (naprawdę tak często, że aż warte krytyki?), gdzie można posłuchać klasycznych hitów (że to klasyka wątpliwości nie ma jak mniemam....), która jest swego rodzaju świętem muzyki to ja przepraszam, ale Was nie rozumiem...
      jak najbardziej popieram merytorycznie głosy typu:
      > zakątek: Propozycje do Topu Wszechczasów.
      sam miałbym naście propozycji, które nie ma w zestawieniu i to z tych starszych, jak i z lat 90.

> A gdzie na przykład legenda punk rocka? Gdzie te wszystkie klasyczne już
      > nurty new wave'owe. Co stoi na przeszkodzie, aby zagrać Joy Division,
      > The Cure sprzed "Desintegration", coś z The Clash, albo coś z jajcarskiego
      > heavy metalu typu Saxon czy Accept albo Iron Maiden?

na przeszkodzie stoi koncepcja Topu, która zbudowana została 11 lat temu i która ma swoje oczywiste ograniczenia... trudno, żeby jedna audycja zastąpiła wszystkie braki trUjki
      jasne, że TW można zmieniać, ale to i tak będzie TYLKO 6h... które nie zastąpią braku dawnej radiostacji..
      wieć może cieszmy się tymi 6.h a nie narzekajmy w czambuł na wszystko...
      tyle
      • Gość: aa Re: wokół malkontenci, defetyści... zwykłe marudy IP: *.acn.waw.pl 12.12.04, 17:04
        Dla mnie TW to najpiękniejsza audycja radiowa, prawdziwa magia muzyki i głosu
        Marka Niedźwieckiego...
    • neandertalski ... 13.12.04, 08:39
      hm, ja z kolei z każdym z Was z osobna się zgadzam, bo hurtem nijak się nie da
      tak rozbieżnych racji połączyć. Przede wszystkim jednak chyba mają rację, Ci
      którzy bronią tego, że to tylko jedna taka audycja w roku, z wszystkimi jej
      zaletami i wadami, w tej jej jedyności jednak siła.
      Lesiek też dobrze powiedział, że nie są to wcale kawałki unikalne, w sumie
      często mozna je usłyszeć w plejlistach różnych stacji, nie tylko radia złote
      przeboje.
      Ja osobiście nie dałbym chyba po prostu rady wysłuchać całego tego topu, ale
      załączenie kawałka było całkiem przyjemne. Jednak w szerszej perpektywie,
      jeżeli ta audycja ma czarować 6 godzin to tak się nie da, nie da bo to zgrane
      trochę króliki z kapelusza, niczym nowym nie zaskakują, każdy zna je na pamięć
      a pamięć nadeksploatowana to anachronizm, czyli coś jakby wbrew chronologii i
      Chronosa i przemijalności jednokierunkowej, no dobra starczy wyrazów których i
      tak nie rozumiem;)
      Krótko mówiąc, nie wyobrażam sobie cotygodniowego takiego topu ale raz do roku
      chyba nikomu krzywdy nie czyni, nawet jeśli czasami sprawia wrażenie trochę,
      nie bójmy się tego słowa dla odmiany prostego: nudnego.
    • bamse Re: Top Wszechczasów! 16.12.04, 15:05

A ktos moze zarejestrowal liste w tym roku?
      Chcialbym posluchac, tamta sobota byla bardzo "busy" w monopolu na obrzezach
      Dublina. Bede w Polsce na Swieta. Miec do posluchania byloby jak miod dla
      uszu. ;-)

Pozdrawiam
      Oddam dusze za CD z tamta sobota.
      +353857069490, gdybym znalazl kogos tak milego. Smsy z Polski kosztuja jak
      krajowe.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka