Dodaj do ulubionych

Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:41
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • gregsmile01 Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowane 02.03.05, 18:45
      żeby się nie okazało, że to będzie koncert dla "koników" głownie ...
      • Gość: M&M ODYSSEY - TOTALNY BRAK PROFESJONALIZMU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 19:43
        doprowadziliście do tego, że tysiące ludzi nie pójdzie na koncert bo koniki
        wykupiły bilety w kilka dni!!! powinniście teraz zebrać te wycofywane bilety i
        sprzedać je ponownie po góra 2 sztuki na osobę
        • Gość: . dlaczego nie wolno sprzedawać biletów z zyskiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:15
          wszystko jest na sprzedaż w naszym systemie
          openmind.desk.pl ekstrema dla każdego !
          • Gość: Gość Re: dlaczego nie wolno sprzedawać biletów z zyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:23
            Kodeks Wykroczeń, Rozdział XV, Art. 133.

§ 1. Kto nabywa w celu odprzedaży z zyskiem bilety wstępu na imprezy artystyczne, rozrywkowe lub sportowe albo kto bilety takie sprzedaje z zyskiem,
            podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. Usiłowanie oraz podżeganie i pomocnictwo są karalne.
            • iron0x20duke NIE ZYJE POLSKA!!!!!!!!!! POLSKA!!!!!!! JEEEEEE!!! 03.03.05, 20:47
              ROTFL ROTFL ROTFL!!!!!!!!!!!!!! I W TYM P..P..... KRAJU JEST WOLNY
              RYNEK??????????
              BUAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: wuuj co ty pie..sz? W USA tez nie wolno w ten sposob IP: 199.2.128.* 04.03.05, 00:19
                handlowac biletami.
                • Gość: adam81 Re: co ty pie..sz? W USA tez nie wolno w ten spos IP: *.sggw.waw.pl 04.03.05, 11:04
                  to, że w USA rzekomo również nie wolno handlować biletami nie znaczy wcale, że
                  w Polsce jest wolny rynek - jeśli rzeczywiście tak jest brakuje go i w USA i w
                  Polsce (wciąż jak widać Ludowej - bo ten zapis prawny to z pewnością sprawka
                  obrońców Ludu pracującego miast i wsi, któremu się należy rozrywka w
                  nierynkowej cenie); koniki są jedynie emanacją ręki rynku - a socjaliści
                  różnych opcji (od AWS po UP) zawsze chcieli tę rękę połamać
          • Gość: zrownowazony Re: dlaczego nie wolno sprzedawać biletów z zyski IP: *.bchsia.telus.net 04.03.05, 04:17
            Po co ten krzyk? O 2 godziny krzyku, halasu, moze troche muzyki tez. Stary
            Szekspir napisal - Wiele halasu o nic.
            Na pewno U -2 jest dobry w tej dziedzinie, ale co z tego - czy to jest az takie
            wazne jak ktos szarpie struny, galopuje po scenie czy przezywa spiewem piekno
            stworzonej muzyki i wielce ambitnego tekstu.
            Powinien byc umiar jak we wszystkim a my sie taaaaak zachlystujemy co Bono
            robi...
          • Gość: ik Re: dlaczego nie wolno sprzedawać biletów z zyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:37
            bo to k***stwo - chcialam isc na ten koncert z matka, a teraz nie moge, bo
            jakies bydlo powykupowalo bilety bo im sie normalnie pracowac nie chce
        • Gość: birkoff@op.pl Re: ODYSSEY - TOTALNY BRAK PROFESJONALIZMU IP: *.stacje.agora.pl 04.03.05, 13:50
          tego typu sprawy mozliwe sa chyba tylko w polsce :-(
      • Gość: mia Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.05, 22:04
        a moze nowe bilety by wprowadzic???
    • Gość: zza miedzy Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowane IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.03.05, 18:45
      No a kto tym "kombinatorom" w tak ekspresowym tempie i pewno po pare tysiecy
      w pakiecie te bilety sprzedal? Pewno drudzy "kombinatorzy" - organizatorzy!
      • Gość: opos Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:51
        dokladnie - organizatorzy dali ciala i zle skalkukowali cene biletu a teraz zreflektowali sie, ze mogli zarobic wiecej. to po pierwsze.
        po drugie organizatorzy dali ciala bo sprzedawali hurtowe ilosci biletow nie baczac z kim zawieraja umowe. to po drugie.
        zreszta czy mozna komus zakazac sprzedazy wlasnego biletu? czy mozna komus zakazac sprzedazy wlasnego samochodu? organizatorzy dali ciala poniewaz sprzedajac bilet stracili nad nimi jakakolwiek kontrole (normalna sprawa) i moim zdaniem nie moga nie wpuscic kogos z biletem (na okaziciela a nie imiennym). to po trzecie
        • Gość: Lisar A MNIE TO POWIEWA IP: *.block.alestra.net.mx 02.03.05, 20:08
          Mam sporo ich plyt, ale pokryl je kurz...
        • Gość: funia81 Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.aster.pl 02.03.05, 21:24
          > zreszta czy mozna komus zakazac sprzedazy wlasnego biletu? czy mozna komus zaka
          > zac sprzedazy wlasnego samochodu?

Czy mozna organizatorowi zakazac sprzedazy dowolnej liczby biletow dowolnej
          osobie, ktora ma kase? Puknij sie w czerep. Przeciez ci, ktoz chca isc na
          koncert, wiedzieli, od kiedy bilety sa w sprzedazy. Trzeba bylo uwazac...
        • Gość: jup Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 02:36
          Caly knif polega na tym ze organizatorzy nie moga przebolec ze nadwyzka kasy trafi do koni a nie do nich, trzeba bylo ustalic cene na wyzszym pulapie skoro sprzedaja sie po wyzszej cenie. To prawo rynku popyt i podaz. Ktos infantylnie zaproponowal na tym forum : "Po pierwsze powinni rejestrowac imiennie tych ktorzy kupuja - po pierwsze dla pozniejszego ewentualnego sprawdzenia kto
          wchodzi". Amoze jeszcze warto zalozyc im teczke w UB..hm sorry ABW? A gadki szmatki ze nie wpuszcza ludzi z biletami z Allegro (niby jak je poznac) to se moga....kupili legalnie za nominalna cene i co?
          • iron0x20duke Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan 03.03.05, 20:49
            nie no... technicznie mozna sprawdzic - po prostu nie wpuszczac ludzi z biletami
            z pakietow hurtowych.... ALE TO JEST ABSURD!!!!
        • stalowy_szczur1 Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan 04.03.05, 08:37
          dokladnie - organizatorzy dali ciala i zle skalkukowali cene biletu a teraz zre
          > flektowali sie, ze mogli zarobic wiecej. to po pierwsze.
          Hm... proponujes zatem, żeby bilety były np. po 600 złotych? Przecież już 200
          złotych to kupa szmalu, i organizatorzy mogli bilety sprzedawać aż do konceru.
          Podobnie mówił poseł Pęk po sprzedaży BŚ.....
          po drugie organizatorzy dali ciala bo sprzedawali hurtowe ilosci biletow nie ba
          > czac z kim zawieraja umowe.
          Hm.... a może wiesz jak wyglądała sprzedaż? Bilety były sprzedawane on-line (i
          to dopiero była porażka), czyli mały sklepik mógł sprzedaż 100, a duży- 5. No,
          ale tu sa "najwikśi mądrole"
          Ech......... experty.....
          Pzdr!
          Szyba
        • Gość: miecio Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:50
          dokładnie, organizator zorientował się, że mógł dać wyższą cenę za bilet, bo
          fani by i tak kupili skoro kupują teraz i przepłacają; a cytowanie przez
          organizatorów paragrafów to tylko otoczka; chodzi o kasę, o nic więcej...a
          szkoda
    • Gość: slasz Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 18:51
      Gdzie tu logika? mają uderzyć w koników, fani tak czy siak kupią te bilety
      (nawet ryzykując), koniki kasę dostaną a najwyżej ten kto kupił i nie będzie
      wpuszczony straci na tym.
      • istna Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan 02.03.05, 18:55
        Prawda to.
      • Gość: jan Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: 193.85.18.* 02.03.05, 18:56
        to tylko w polsce mozliwe w calej europie mozna kupic bilety na aukcjach tylko
        w polsce nie...:)
        Odyssey ....powinni tego zabronic...
        dlaczego nie ma koncertu na duzym stadionie tylko w chorzowie??? Gdzie to jest?
        Odyssey nie znaja sie na muzyce!!!

• Gość: kate Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:05
          Gość portalu: jan napisał:

> dlaczego nie ma koncertu na duzym stadionie tylko w chorzowie???

bo właśnie w Chorzowie jest 'duży stadion'?

• Gość: gosc Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.c3-0.80w-ubr2.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 02.03.05, 19:11
            Po pierwsze powinni rejestrowac imiennie tych ktorzy kupuja - po pierwsze dla pozniejszego ewentualnego sprawdzenia kto wchodzi , po drugie troche gorzej dokonuje sie przekretow kiedy juz wiadomo ze cie moga miec na muszce w kazdej chwili,
            A dodatkowo organizatorzy dali ciala, bo powinni sprzedawac bilety w roznych okresach , pierwszza przedsprzedaz , druga, i tuz przed koncertem , w ten sposob kontrolowaliby ceny nawet te na czarnym rynku , a teraz , za dwa miesiace te bilety beda schodzily od 500 do 100 zl.
          • Gość: Myrek Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:17
            To jest chory kraj! I my jestesmy w Uni? Wstyd! Zobaczcie na prawnikow, kazdy
            mowi co innego. Wracamy do starych czasow, kiedy scigany byl prywatny handel.
            Teraz juz wiadomo czemu srodkowo-wschodni region Europy omijaja wielkie
            gwiazdy. Dzungla. Zero prawa, zero organizacji. A Odysseyowi powinni zabronic
            organizowania koncertow bo daje ciala prawie przy kazdym koncercie; anuluje
            bilet i oczywiscie dodrukuje -dwukrotnie na nich zarabiajac. CBS zamiast scigac
            aferzystow z PKN I PZU, bedzie nawiedzalo biednych studentow, ktorzy chcieli
            sobie dorobic na sprzedazy 2-3 biletow, bo jak napisali "skala problemu jest
            ogromna" hehehe. No paranoja. Na szczescie rynek nie znosi prozni i sprytne
            Polaki cos wymysla. Pozdr dla fanow U2! Spotykamy sie 5.07 pod stadionem.
            • Gość: Lisar A WAM TO JUTU NIE LOTTO??? IP: *.block.alestra.net.mx 02.03.05, 20:09
        • Gość: bonno Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.05, 20:07
          PROPONUJE ZBOJKOTOWAĆ TEN KONCERT - I NIECH SIĘ KONIOLE NA BILETACH PRZEJADĄ !
          TRUDNO JAK SĄ TACY CWANI TO MY POCZEKAMY DO NASTĘPNEGO KONCERTU - aha i dajmy
          znać U2 że mog grać z full playback - dla konioli :))))
          KTO ZA ?
          • Gość: mike Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:32
            chyba ciebie powaliło...
        • Gość: Tomek Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: 212.244.173.* 04.03.05, 11:10
          po pierwsze tępaku nazwy mijescowości pisze się z dużej litery
          po drugie co za debil nie wie gdzie leży Chorzów
          po trzecie powiedz mi gdzie jest większy stadion w Polsce niż Stadion Śląski w
          Chorzowie
    • Gość: blont Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: 209.208.236.* 02.03.05, 19:13
      Nie wiem, na jakich warunkach przebiegala internetowa (czy sklepowa) sprzedaz
      biletow, ale wydaje mi sie, ze zabraklo ograniczenia ilosci biletow dla jednej
      osoby. W serwisie ticketmaster.com na jedna osobe (jedna karte kredytowa) mozna
      kupic tylko 2 bilety. Jak bylo z biletami na polski koncert U2?
      A Sierocki zapomnial pewnie o kilku innych grupach muzucznych, na ktorych
      ciagna tlumy. On na pewno bilecik ma.
      • Gość: Gosia Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 19:48
        A czym według światłych prawników Oddyssey różni się sprzedaż na allegro
        biletów na U2 od sprzedaży biletów na Kult, Us3 lub Dead Can Dance ? Te aukcje
        są legalne?
        Czyli jak sprzedam na allegro coś czego już nie chcę i nie potrzebuję to
        popełniam conajmniej wykroczenie? Chyba lekko pogieło pana prawnika.
        • Gość: batman Re: Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 00:42
          Jesli sprzedasz z zyskiem to popelnisz wykroczenie.
    • strucla.wiedenska [...] 02.03.05, 19:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zz Re: Przeciez to badziewie! IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 22:34
        Ty to pewnie preferujesz jedynie sluszne disco polo...
        • Gość: que? Re: Przeciez to badziewie! IP: *.aster.pl 03.03.05, 01:44
          jeśli to jedyna alternatywa jaką znasz to o czym my mówimy :)
          • Gość: joker Re: Przeciez to badziewie! IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:14
            twierdzisz ze to badziewie, a jakie masz do tego prawo ja sie pytam?? he... ja
            nie kwestionuje tego czego Ty lubisz sobie posluchac, ale skoro nie potrafisz
            utozsamic sie z zadnym gatunkiem muzycznym to jestes CIOTA!! pasuje Ci taka
            wypowiedz?? ja nie mam nic do tego co lubia inni i niech nikt inny nie
            wpier...la sie w to, co lubie ja. Jak wszyscy bedziemy lubiec to samo to bedzie
            szaro i ponuro. A po drugie to rzeczywiscie, niech sobie koniki zezra te bilety
            bo przepraszam bardzo ale za takie pieniadze to ktos jest zdrowo w mozg
            kopniety, lubie U2 ale nie za takie pieniadze. A Panstwu z Odyssey'a zycze na
            przyszlosc troche oleju w glowie, bo teraz to Wy sobie mozecie anulowac,
            zobaczymy co z tego bedzie.......
    • Gość: mariobsc nie tylko w polsce IP: *.limes.com.pl 02.03.05, 19:42
      to co sie stalo z U2 to nie tylko typowo polski problem. proponuję otworzyc ebay.de
      i spawdzic jak tam są sprzedawane bilety "z drugiej ręki".bilety na koncert np.
      rammstein są wyprzedawane w 1-2 dni (cena 30-40 euro) poczym lądują na ebayu od
      70 euro w górę. ja poszedlem na green day w berlinie za 2 razy wiecej niz bilet.
      świństwo które niestety powoli sie staje normą
      pomysl sprzedawania biletów w kilku turach mi sie podoba.
      • Gość: chelsea Re: nie tylko w polsce IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.03.05, 19:56
        Mieszkam w Anglii i tutaj osprzedaz biletow jest czyms normalnym. Nie rozumiem w
        czym problem? Jak kupie w Niemczech tani samochod a pozniej go odsprzedam
        drozej, to jest to przestepstwo? Co jak co, ale Anglia ma bardzo konserwatywne
        prawo, a nikt tu nie robi problemow... Wejdzcie na ebay.co.uk....
    • Gość: gregowal ja już mam swoje bilety w ręku! IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 19:43
      W pół firmy jedziemy autobusem! Tak pojechaliśmy też na Metallicę. Mam
      nadzieję, że nagłośnienie nie będzie takie beznadziejne. Ten koncert to było
      wyrzucenie kasy w błoto.
    • jeman kolejny idiotzym naszej jedynej i nie omylmnej !!! 02.03.05, 19:46
      Czyzby juz nie bylo tematow na ktorych moga sie wykazac nasze wspaniale spec
      sluzby ?????????????????????
      Od dawien dawna jak cos kupilem za 5 zl a znalazlem debila ktory mi da 10 zl to
      o co chodzi, nawet za komuny byly tolerowane konie pod kinami, a teraz ma byc
      lepiej ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - i kto to robi ?????????????????????????
      • Gość: odyseja debilizmu Re: kolejny idiotzym naszej jedynej i nie omylmne IP: 212.180.160.* 02.03.05, 19:51
        Co za pierdy?

Sam kupilem cztery bilety. Dwa dla siebie i dziewczyny,
        dwa sprzedalem znajomym. Nie przez internet.

Kretyni z pseudo agencji - nie wpuscicie moich znajomych?

AGENCJA MY ASS!!!
    • Gość: Lisar A MNIE LOTTO TO CAŁE JUTU CZY JAK MU TAM... IP: *.block.alestra.net.mx 02.03.05, 20:05
    • Gość: kato28 Koncert U2: bilety z aukcji będą kwestionowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:10
      A niby skąd wiadomo że bilet jest z Allegro??
    • Gość: r. GŁUPIA PINDA Z ODYSSEY NIE WIE CO MÓWI... IP: *.rezist.com 02.03.05, 20:20
      MOZE NIECH SIE MONDRALA POCHWALI PRZEKRETAMI SWOJEJ FIREMKI
    • Gość: czytelnik KONCERT U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:39
      MOŻECIE POCAŁOWAĆ MNIE W DUPĘ, BO I TAK NIC NIE ZROBICIE. INFORMUJĘ, ŻE
      WSZYSTKIE BILETY KUPIONE W DNIU KONCERTU TRAFIŁY NA AUKCJĘ I ZOSTAŁY JUŻ
      SPRZEDANE W INTERNECIE, WIĘC JUŻ NIC NIE MOŻECIE ZROBIĆ.

POZDRAWIAM
    • Gość: An Przeciez nie da sie sprawdzic, ze bilet jest odspr IP: *.247.81.adsl.skynet.be 02.03.05, 20:44
      Przeciez nie da sie sprawdzic, ze bilet jest odsprzedany, jak kupie dwa bilety -
      jeden dla siebie drugi kolezanki, to jej nie wpuszcza, bo jej go
      odsprzedalam?? I niby jak to udowodnia? Nie ma roznicy, czy sprzedaje
      kolezance, czy komus na allegro, trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec, a teraz
      juz za pozno i trudno niech organizatorzy na przyszly raz pomysla troche :)
    • Gość: magda Bilety na U2 w Kalifornii IP: 64.162.78.* 02.03.05, 21:28
      Bardzo chcialam isc na koncert U2 w San Jose, Kalifornia 9 kwietnia. Okazalo
      sie jednak, ze wszystkie bilety zostaly wyprzedane po 1 godzinie (!).
      Zorganizowano wiec drugi koncert, dzien pozniej. Na ten rowniez w godzine nie
      bylo biletow. Mozna kupic wciaz bilety na aukcjach internetowych ale kosztuja
      one od $360 do $2000 nawet - zalezy od miejsca. Oryginalnie bilet kosztowal
      $49. Nie wiem wiec skad takie oburzenie organizatorow koncertu. Takie rzeczy
      zawsze sie zdarzaja. Po prostu jedni maja szczescie kupic bilet taniej a inni
      maja pieniadze zeby kupic bilet nawet przed koncertem.
      Pozdrawiam.
    • Gość: XXL JUTU IP: *.246.jawnet.pl 02.03.05, 21:42
      brawo dla agentow Odyssey.Oni wiedza ktore bilety z z aukcjii!hahaha.A U2 to i tak jest badziewie-wszystkie zespoly grajace na stadionach to obciach i popelina.Wiecej reklamy niz muzyki.
      • diut Re: ALL 02.03.05, 22:03
        Co za beton ! Co wy byscie zrobili w cywilizowanych krajach gdzie takie rzeczy
        maja miejsce na codzien ? Kazdy chce zarobic, normalna sprawa. Sprobujcie kupic
        jakis bilet czy to na mecz, czy na dobry musical, czy na koncert w angli
        bezposrednio z kasy... POWODZENIA !!! Smieszne lolki z was. Pozdro...
    • Gość: tea3k utu IP: 195.117.122.* 02.03.05, 22:35
      ojejcie to, to utu.szkoda czasu. ci ludzie już dawno powiedzili, że zrobią
      wszystko dla pieniedzy jak dzi.....
    • Gość: bzzzdura w anglii to normalka... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 22:39
      wejdzcie na e-bay.co.uk. tam tez handluja biletami na koncerty, tymi, ktorych
      juz nie ma w kasach. wolny rynek. o co chodzi???? zal, ze ktos okazal sie
      cwanszy i zarobil?
      • Gość: joker Re: w anglii to normalka... IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:24
        ale my jestesmy w polsce... niestety, w angli stac mnie na bilet za 250 funtow
        i pracuje na niego jeden dzien, ale tutaj spojrzyj na to z innej strony, z kasa
        wiekszosc ma klopot a teraz konie chca zarobic nie wiadomo ile. ale co tam,
        zycze Wam koniki zeyscie sobis zezarli te bilety w dniu koncertu, ot co, i mam
        nadzieje ze wiekszosc po prostu odpusci, bo za taka kase to ja fanem nie jestem.
        • xxxxyyyyzzzz COS CI SIE CHYBA POPIEPRZYLO 06.03.05, 22:05
          Gość portalu: joker napisał(a):

> ale my jestesmy w polsce... niestety, w angli stac mnie na bilet za 250
          funtow i pracuje na niego jeden dzien

CHYBA JEDNAK COS CI SIE POPIEPRZYLO, 250 FUNCIAKOW DZIENNIE? Moze 25?
    • Gość: ciekawy A jak oni to sprawdza IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 02.03.05, 22:47
      Ciekaw jestem jak odroznia bilet kupiony w kasie i bilet kupiony na allegro?
      • Gość: klara Re: A jak oni to sprawdza IP: *.chello.pl 02.03.05, 23:59
        gdzies wyczytalam, ze po 'numerach', ktore sa wydrukowane na bilecie. jednak
        wydaje mi się to NIEWYKONALNE, ponieważ nikt o zdrowych zmyslach
        nie 'zeskanuje' biletów i na stronie beda one niewidoczne. poza tym, aukcja,
        aukcją, ale co z konikami tuz przed koncertem? ich przeciez nikt nie sprawdzi.
        odyssey grozi, ale nic im z tego nie wyjdzie.
        aha, za organizacje DM w wawie szefowie tej firmy powinni oddac ludziom
        pieniadze. to dopiero byl skandal! kto byl ten wie.
    • Gość: Wroobel To Odyssey dał ciała IP: *.aster.pl 02.03.05, 23:12
      A było tak: firmy mogly kupic bilety bez ograniczeń. Moze trzeba bylo dokladniej
      te firmy sprawdzac?
      Bilety po zawyzonej cenie mozna kupic na aukcjach przed prawie kazdym wiekszym
      koncertem. Dlaczego zatem wczesniej nikt nie interweniowal?
      Prawda jest taka ze Odyssey nie moze sobie darowac ze za bilety nie zaspiewal
      wiecej i teraz sie wkurza.
      A na koniec taka refleksja: co kogo obchodzi w wolnym kraju kto za ile co
      sprzedaje. Jak znajdzie sie taki co kupi to jego sprawa.
    • Gość: Krzysiu A jak niby odróżnią bilet z Allegro od tego z kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:54
      To mnie najbardziej ciekawi :)) Przecież wiadomo, że nikt na aukcji nie będzie
      zamieszczał numeru biletu.

Poza tym uważam, że sprzedaż na Allegro jest OK.
      • iron0x20duke Polak potrafi - zobaczcie KONIECZNIE!!!!! 03.03.05, 21:01
        ROTFL!!!!!!

allegro.pl/show_item.php?item=44038737
        I GDZIE TU JEST SPRZEDAZ Z ZYSKIEM?????????
        CHWD MADRYM PRAWNIKOM, AGENTOM, ETC!!!!!!!!
        BUAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. wolnego rynku _nigdy_ nie zwyciezycie...
        • iron0x20duke Re: Polak potrafi - zobaczcie KONIECZNIE!!!!! 03.03.05, 21:05
          i jeszcze tutaj, ale ta metoda chyba jest bardziej ryzykowna...

allegro.pl/show_item.php?item=44073734
    • Gość: ABeCe Zenujacy Oddysey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 00:31
      Slyszalem wypowiedz rzeczniczki firmy Oddysey w radio i musze stwierdzic, ze tej
      pani nie powierzylbym zadnej funkcji gdzie musialaby publicznie wyglaszac
      jakiekolwiek tresci. Totalnie nie nadaje sie na rzecznika jakiejkolwiek
      organizacji - sepleniaca, mamroczaca pod nosem bzury. Zenada.
      • Gość: Sand Re: Zenujacy Oddysey IP: *.chello.pl 03.03.05, 01:41
        Najpierw ludzie chcieli wyjsc z komuny a teraz sie dziwia ze demokratyczne panstwo rzadzi sie swoimi prawami :) Mnie osobiscie U2 zwisa, moge jednak zrozumiec frustracje ludzi ktorzy chcieli isc a nie maja full kasy zeby teraz odkupic. Ale ludzie - takie czasy trzeba sie przyzwyczaic
      • Gość: Pinezka I jeszcze ta pani ma zly zgryz i chyba ma tez... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 02:34
        ...zeza, o zgrozo! A wszystko przez te bilety z Allegro.
    • Gość: yo Odyssey to relikt socjalizmu chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 02:36
      przeciez to jest chore, co oni wygaduja!! przeciez bilety na koncert to jest
      normalny produkt, ktorym KAZDY MOZE HANDLOWAC jak mu sie chce!!!to nie jest ani
      broń, ani narkotyki, ani organy ludzkie do kur..nędzy! wiec zabronienie ich
      sprzedawania to jest przestepstwo!!a sprzedawanie po wyzszej cenie to tylko i
      wylacznie wyraz przedsiebiorczosci tych, ktorym udalo sie kupic bilety!sam bym
      kupil ze 100 bileto jakbym sie odpowiednio wczesnie zorientowal! a jakis
      obsrany regulamin jakiejs zapyzialej firemki odySSey jest nad Konstytucja?
      Konstytucja gwarantuje w Polsce WOLNY RYNEK,a to oznacza,ze mozna sprzedawac co
      sie chce i jakies zaj..kmioty z odyssey, relikty komunizmu zazdroszcza chyba
      tego,ze ludzie na tym zarobia, bo jak inaczej wytlumaczyc ich bezsensowne
      postepowanie???polmozgi
    • Gość: cb Już widzę, jak babince na bramce IP: *.qc.sympatico.ca 03.03.05, 02:49
      jakiś bramkarz odmawia wstępu, kwestionując jej bilet.

Babciu, to jest koncert U2, jesteś za stara na ten zespół, pewnie biletu nie
      kupiłaś w okienku, gdyż w kolejce stali tylko dresiarze.

W związku z tym babciu, idź pomerdaj sobie ogonkiem a ja Twój bilet kwestionuję
      na rzecz organizatorów imprezy.

Czy W Polsce odmowa wykonania zakupionej usługi (w tym wypadku jest nią
      koncert), szykowanie klienta posiadającego dowód zapłaty za usługę (jest nią
      ważny bilet), nie jest po prostu bezczelnym łamaniem prawa, które logicznie się
      wiąże z potencjalnymi procesami sądowymi?
    • Gość: Mag Hehe czego to ludzie nie wymysla IP: *.zapis.net.pl 03.03.05, 07:59
      www.allegro.pl/show_item.php?item=43982671

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka