dan3iger 03.03.05, 19:37 Lepiej TVP kupiłaby jakiś brazylijski albo argentyński serial. Poziom byłby ten sam albo lepszy, a koszty mniejsze. Durne tasiemcowe seriale, to się nazywa "misja". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Söber Re: F jak fenomen IP: 83.168.75.* 03.03.05, 20:30 Boli mnie to zaśmiecanie TV. Ona nigdy nie bedzie idealna, ale jak mamy bajzel, to należałoby go posprzatać, a nie dorzucać śmieci. Onegdaj były tandetne nowelki, jak TV nie było, teraz mamy seriale; "M jak miłość", nowy (na pewno fenomenalny bedzie) "Egzamin z życia" czy stary poczciwy "Klan". Czy one się właściwie różnią, jak tylko aktorami i nazwą miasteczka, w którym rozgrywa sie akcja. Chyba najbardziej bolesne jest dla mnie to, że Wy widzowie tych seriali karmicie się sztucznymi problemami serialowych postaci, miast w miejsce tego rozwiązywać swoje. Ponad to nie staracie się znaleźc obrazu pasjonującego, trudnego w swoim przesłaniu, który po wnikliwej analizie daje odpowiedzi na pewne pytania czy sugeruje zauważenie pewnych prawideł naszego życia... I tak mnie pewnie ktoś tu zaraz zbulzga, ale jeśli chociaż jedna osoba się zastanowi nim łyknie porcyjkę pozornie nieszkodliwej tandety, to znaczy, że warto było to pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Wiecej takich seriali. 03.03.05, 21:31 To wspanialy serial! Kazdy chlop wam to powie .Ja dla przykladu wiem kiedy moge sobie spokojnie w domu siedziec przed komputerem i baba mi nie przeszkadza, ma swoj film a ja mam spokoj!Gdyby tak mozna bylo to nadawac dwa razy dziennie....A najlepiej jak wyjezdzamy gdzies,kobitka nastawia video i po powrocie mam ekstra spokoj, musi obejrzec zalegle . Reasumujac , podobne seriale wplywaja pozytywnie na zdrowe pozycie malzenskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Wiecej takich seriali. IP: *.icpnet.pl 04.03.05, 10:18 Bardzo podoba mi się ten serial z życia wzięty . Oby było jeszcze duzo , duzo odcinków. Oprócz tego czytam bardzo dużo wartościowych ksiązek od lat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Wiecej takich seriali. IP: *.chello.pl 04.03.05, 15:00 przeraża mnie pustka tego narodu - oglądane tego gówna stało się wręcz jakimś rodzinnym misterium. Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Wiecej takich seriali. 04.03.05, 18:17 Byc moze odpowiedzia na pytanie o przyczyny sukcesu tego serialu jest zdanie wypowiedziane w jednej z ambitnych produkcji amerykańskich: łatwiej kontestować rzeczywistść niż ją zmieniać łatwiej być bezradnym i biernym niż aktywnym. To pierwsze nas rozgrzesza i nie zmusza do podjęcia żadnych działań to drugie wymaga wysiłku - CIEZKIEJ PRACY. Kiedys w odpowiedzi na problemy ulicy dzielnicy kraju byly zgromadzenia - ludzie zbierali sie dyskutowali dzialali kiedys odpowiedzia na problemy tego kraju byl milionowy ruch SOLIDARNOSC. Dzis odpowiedzia jest: "ja sam nic nie zmienie jest zle i lepiej nie bedzie" po czym zasiada delikwent przed telewizorem i chlonie plynacy z telewizora "ersatz normalnosci": "Zycie w Polsce jest ciezkie zupelna beznadzieja jednak zawsze moge sobie popatrzec codziennie o dwudziestej jak to jest miec porzadny dom w schludnej dzielnicy przyjemna prace piekna zone kilkoro zdolnych dzieciakow dwa samochody w garazu i perspektywe wakacji na Majorce. To straszne ze tych delikwentow jest az DWANASCIE MILIONOW to chyba wiecej niz swego czasu bylo sympatykow Solidarnosci. Jesli to prawda (o tych dwunastu milionach) ktorzy wybieraja takie rozwiazanie w obecnej sytuacji kraju to jest to straszne. Gdyby ta armia zebrala sie i zamiast zyc matrixem stworzonym przez TV poszla do wyborow i wreszcie zaglosowala na rozsadnych ludzi wybranych sposrod siebie zaczela dostrzegac smieci i psie kupy na ulicach dzieciakow ktorzy jeszce z ziemi nie wyrosli a juz przeklinaja pala papierosy i pija piwo gdyby nie godzili sie na male niegodziwosci a to dac whiskacza lekarzowi a to wyniesc cos tam z pracy a to przymknac oko na przekrety sasiada czy wspolnika zmieniloby sie oblicze Tej ziemi i serial ten szybko musialby zniknac bo nikt nie chcialby patrzec na normalnosc ktora kazdy ma w swoim wspanialym domu z garazem i dwoma samochodami... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Wiecej takich wołają chórem zatrudnieni ... 05.03.05, 11:19 ...w TVP aktorzy i rzemieślnicy przy tzw realizacji seriali. Jeśli chodzi o stronę zarobkową, to są to samograje napełniające kasę wszystkich kręcących się na planie i przy serialach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Wiecej takich wołają chórem zatrudnieni ... IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 06.03.05, 01:16 Davidmorst jak zwykle błyskotliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Re: Wiecej takich seriali. IP: 212.122.215.* 05.03.05, 14:39 pięknie napisane :) thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G jak Gówna.... PROTESTUJĘ! W mojej rodzinie NIKT nie śledzi tego IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 06.03.05, 01:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PROTESTUJĘ! W mojej rodzinie NIKT nie śledzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:00 No i dlatego twoja rodzinke trzeba zaliczyć do wuzszej inteligencji,gratuluję,a co robisz w zamian,siedzisz w knajpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenniczka M jak Re: Wiecej takich seriali. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 07:57 TY mądry człowieku,ja pusty człowiek chciałabym zauwazyć,że Zdzichu pisze się przez Z, a nie Ź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: Wiecej takich seriali. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.03.05, 08:12 czy też takich wartościowych jak ten serial? No chyba tak.Do roboty w kuchni nierobie a nie książki czytać i seriale oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Wiecej takich seriali. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 07:54 Właśnie,śmieszą mnie te opinie pseudoambitnych inteligentów,ja oglądam serial z przyjemnością ,bo jest życiowy ,pokazuje uczucia i nie zmusza nas do ambitnego myslenia,a oprócz tego czytam ambitne ksiązki,chodzę do kina i teatru ,chodzę na wystawy malarstwa i mam wiele innych zainteresowań i nie wstydzę sie tego,że oglądam ten seraial- to do tych wszystkich ,co tak zażarcie pluja na ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloneczko Re: Wiecej takich seriali. IP: *.onlink.net 04.03.05, 17:50 lepiej karmic sie problemami telewizyjnych seriali niz okrutna jawa w stylu "syn zabil i ugotowal matke", "zboczony syn zgwalcil matke", "wnusio bestialsko zamordowal dziadkow".Tego juz naprawde sluchac nie mozna. Od tych bestialskich zbrodni ani jesc ani spac nie mozna. Dlatego troche przeslodzone seriale ciesza sie takim wzieciem. Zrobcie wreszcie porzadek w naszym kraju to i seriale przestana byc jedyna rozrywka umeczonego, udreczonego spoleczenstwa. Poza tym po co nam brazylijskie lub meksykanskie tasiemce skoro one nic nie maja z nasza rzeczywistoscia.Polsla para caluje sie pod kasztanem a nie pod palma. Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: Wiecej takich seriali. 05.03.05, 13:02 Sloneczko - przepraszam mowisz: "zrobcie porzadek w tym kraju". Ja sie pytam kto ma zrobic? krasnoludki? skoro dwanascie milionow woli uciekac od problemow rzeczywistosci niz sie z nia mierzyc to sami sa sobie winni takiego stanu rzeczy i powiem ci nie bedzie od tego lepiej a wrecz gorzej wiecej bedzie dzieci "kiszonych w kapuscie" matek mordowanych staruszek okradanych bo zamiast z tym walczyc dwanascie milionow codziennie woli umyc od wszystkiego rece i zanuzyc sie w tej potwornej fikcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Seriale TVP, targowisko fałszu i zakłamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:34 Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Targowiskiem fałszu i zakłamania jest... 04.03.05, 10:16 Targowiskiem fałszu i zakłamania jest to, co dzieje się w naszym kraju. Ludziska mają dosyć szarej rzeczywistości, afer, populizmu, wychrzycielstwa, warcholstwa - i karmią się serialami, by choć przez kilka godzin odetchnąć normalnością (wirtualną). Przykre to, ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcja Re: F jak fenomen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 22:41 Nie ma się z czego cieszyć, że Polacy tak chętnie oglądają takie kicze. Niestety telewizja tylko to może nam zaproponować. O tym co mamy oglądać decydują ludzie, którzy sięgają tylko tego poziomu i są przekonani , że jest on najwyższy. Oglądanie tej zgrozy kształtuje gusta oglądających i zapętla się kołtun. Myślę, że ktoś specjalnie otumania naród, by jego życie polegało na przeżywaniu płytkich serialowych zdarzeń i to jeszce w bardzo złym guście. Przy osiągnięciu zamierzonego sukcesu ławo nakłonić ofiary do wybrania na prezydenta jolkę lub myszkę Miki. Niepokojem napawa też fakt, że serialowe gwiazdeczki stają się idolami młodzieży, choć ich pozim ogólny i poczucie humoru pozostawia wiele do życzenia. Myslę, że dla własnego dobra nie powinny udzielać wywiadów i obnażać obskurantyzmu umysłowego {np. p. Kożuchowska -banał do potęgi n -o włosach bląd} Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: F jak fenomen 04.03.05, 08:55 KICZ do potegi n-tej, a dlatego,iz 3/4 kazedego spoleczenstwa to miernoty i tzw.lumpenproltariat wiec wystarczy to ,taki poziom,a inni swiatli musza sobie sami organizowac to dla ducha ,niestety tak jest,mieszkam na zachodzie ...i jest dokladnie to samo,bo o to tu chodzi,by zbic kase na glupich,i na nich sie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapusta Re: F jak fenomen IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 10:18 Ty oczywiście należysz do tej światłej 1/4 społeczństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA NAPISZCIE co w takim razie chcielibyście oglądać IP: *.devs.futuro.pl 04.03.05, 12:53 może wyklady z Uczelni Wyższej czy naprawde ciągle musimy być na "topie" na pełnych obrotach nie mozna sobie powolić na odrobinę głupoty kiczu dla relaksu by odpocząć od rzeczywistości która na goni i wymaga kreatywnego myślenia na 24h/d? Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Re: NAPISZCIE co w takim razie chcielibyście oglą 04.03.05, 15:12 Wierzysz, że wszyscy ci krzykliwi krytykanci nie oglądają serialów? A co wobec tego oglądają? Raczej nie ambitne programy, bo świadczy o tym chociażby poziom językowy i ortograficznych ich wypowiedzi. Ponadto to tworzy tę 12-milionową publiczność M Jak miłość, a oprócz tego Na dobre i na złe, Klanu i innych polskich tasiemcowych produkcji? Śmiem twierdzić, że właśnie owi forumowi krzykacze. Ja seriale oglądam - chociażby w celu rozrywki, odpoczynku po stresującej pracy, oderwania się o przygnębiających "newsów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: NAPISZCIE co w takim razie chcielibyście oglą IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 04.03.05, 17:37 A o tym ze mozna w ogole nie ogladac TV to pewnie nawet nie slyszalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt nie da się tego oglądać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:31 12 mln to super rekord, ale dalej mniejszość, ja nie oglądam żadnych seriali, nawet jakbym chciał, to nie da się tego oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivonne Re: NAPISZCIE co w takim razie chcielibyście oglą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:27 Popieram, mądra wypowiedź! Ja też mam dość rozstrzygania co jest kiczowate, a co wysokich lotów. Naturalnie do pewnego momentu :-). Od pewnego czasu widać jednak wyraźnie, że scenarzyści spoczywają na laurach, a pani Łepkowskiej wyczerpuje się bateria z pomysłami. Znam doskonale środowiska małych miasteczek i tzw. konserwatywnych rodzin i nie do pomyślenia jest tu, żeby tak przyklasnąć drugiemu małżeństwu córki, która ma już męża, bo wzięła ślub w Kościele. A w serialu starzy Mostowiakowie cieszą się z kolejnych łóżkowych wyskoków Gośki i Marty jak z wygranej w totka. Idiotyczny pomysł i dowód na to, że scenarzyści nie wiedzą do końca, za co się zabierają. 2. Kolejnym bublem do kwadratu jest postać Marty. Nie mam pojęcia, jak tak niestabilna psychicznie i emocjonalnie, rozchwiana i niestabilna osoba (wiecznie krzywiąca się tak, jakby zaraz ktoś miał ją uderzyć), której w życiowych sprawach musi doradzać 11 letni syn, może orzekać w sprawach o przestępstwa kryminalne!!! Litości!!! I ta wstrętna fryzura, jak Piast Kołodziej... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Niezakłamaną rzeczywistość, droga Pani 05.03.05, 11:22 Dobry serial odzwierciedla prawdziwe życie i problemy społeczne, a poprawność polityczna nie ma prawa wstępu do dobrego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajpod M jak MIERNOŚĆ IP: *.petrus.com.pl 04.03.05, 12:21 Polacy sami prosza sie o to, zeby miec opinie burakow (bardzo popularna opinia np. we Francji). Tylko osoby zupelnie pozbawionej stylu i gustu moze nie razic ogromna kiczowatosc fabuly i gry aktorskiej wiekszosci aktorow "M jak mierność". Odpowiedz Link Zgłoś
milis2 Re: M jak MIERNOŚĆ 04.03.05, 15:55 Tak sie sklada, ze mialam okazje ogladac TV francuska i trzeba jasno powiedziec, ze jest tak samo badziewna jak polska a wg mnie to moze i nawet gorsza (patrz:"Star Academy" - szczyt bzeguscia) . Uwazam, ze nie ma co zalamywac rak, w kazdym kraju emitowane sa lepsze czy gorsze seriale, nie tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: M jak MIERNOŚĆ IP: *.retsat1.com.pl 04.03.05, 16:42 Francuzi uważają wszystkich za buraków, sami są mocno przeciętni, a w siebie wpatrzeni jak w obraz. Ale ponieważ ich nie lubię, nie przejmuję sie ich opinią o Polakach. Francuska telewizja i większość telewizji zachodnioeuropejskich odbiega poziomem od polskiej. Trudno uwierzyć? Ale to prawda, chociaż nasza tv też marna, to jednak jedna z lepszych w Europie, a polski widz należy do dość wymagających. Żeby podnieść sobie polskie samopoczucie, proponuję telewizję włoską - gorszej chyba nie ma. Program składa się z teleturniejów oraz durnych talk-show, w których główną atrakcją są mamroczące coś pod nosem roznegliżowane panienki. Do kompletu podtatusiali erotomani udający młodzieńców i mizdrzący się do owych panienek. Zawsze mam obawy, że zaraz któryś dostanie zawału od oglądania gołych biustów. To prawda, że wspomniany serial nie jest arcydziełem, że czasem wkurza brakiem pomysłów i naiwnością rozwiązań, ale... oglądam go mniej więcej od 50. odcinka i mimo psioczenia nań, chyba już tak mi zostanie. Nie można nie docenić świetnych ról Lipowskiej i Pyrkosza, którzy grają z przymrużeniem oka, wdziękiem niemal młodzieńczą swadą. Autorka artykułu dość klarownie wytłumaczyła, czemu ten serial się podoba. Żal tylko, że w sumie niezła aktorka, jaką jest Kożuchowska, nie zajmie się aktorstwem na serio. Tkwi tylko w tym serialu, bywa na imprezach, udziela wywiadów durnej Vivie,a głównym przedmiotem jej zmartwienia jest kolor rajstop ( a może pończoch), które należy założyć do danej sukni... Bycie arbitrem damskiej elegancji jest dla niej ważniejsze od aktorskich osiągnięć. Cóż... jej problem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janmucha Re: F jak fenomen IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.05, 22:21 Byl taki serial - Niewolnica Isaura - tez bil rekordy popularnosci. Jest cos w tych Mniszkownach co przyciaga i tych wyksztalconych i tych z ledwie skonczona podstawowka. To jest prostota, zeby nie powiedziec prymitywizm tych "dziel". Nic nie trzeba myslec, nie trzeba uruchamiac nawet jednej szarej komorki. Wszystko jest podane kawe na lawe i dopowiedziane do konca, zeby bron Boze telewidz nie musial odrobine sie zastanowic. Lepkowska posiadla te sztuke i chwala jej za to, ale do historii ani literatury ani filmu nie przejdzie. Swoja droga "Na dobre i zle" po odejsciu Lepkowskiej nieco sie poprawilo, jest troche bardziej dowcipne, nieco inteligentniejsze. Nie moga bic rekordow popularnosci "Zlotopolscy", bo to juz - w porownaniu z Mostowiakami - rozrywka wysoce intelektualna. Jest nawet troche nonsensu, chwilami jest nawet odrobinka surrealizmu. Zreszta to najsympatyczniejszy serial jaki produkuje TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:52 Statystycznie to z moim kotem mamy po trzy nogi, po jednej rece, polowie ogona i jednym jajku, bo biedak ze schroniska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzygacz_na_seriale Robią nam wodę z mózgu! Ciągle chcą nam wmówić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:26 Wciskają nam, że telewizyjne seriale lubimy, że strasznie nas cieszą "Kiepscy", "Plebanie" i inne kicze postkomunistycznej TVP. Wciskają nam, że PO ma wysokie poparcie w sondażach. Wciskają nam wreszcie, że popieramy reanimacje UW z politycznym trupem Frasyniukie Pracują nieustannie nad społeczeństwem, a my mamy tego serdecznie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Robią nam wodę z mózgu! Ciągle chcą nam wmówi IP: *.aster.pl 03.03.05, 22:32 Rany boskie, ale spisek. Od preferencji politycznych po oglądalność seriali. jasna cholera! Stary, dzięki że otworzyłeś mi na to oczy. Tylko komu, komu na boga zależy, żeby to wszystko tak przekręcać. Oświeć nas tą wiedzą, skoro ją posiadłeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: F jak fenomen IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 10:15 No proszę i jednym swoim mądrym zdaniem zakwestionowałeś całą naukę jaką jest statystyka. Einstein przy tobie to ćwierćinteligent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-bieska Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:26 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar To jest smutne..... IP: *.chello.pl 03.03.05, 21:23 Ciemnogród sie powieksza.... Odpowiedz Link Zgłoś
erotica Re: polscy aktorzy grają sztucznie-nie lubie seria 03.03.05, 21:28 nie lubię seriali a zwłaszcza polskich bo nasi aktorzy są straszni, źle grają, nauczono ich maniery, mówią sztucznie, oni nie grają ale się zgrywają erotica zapraszam na moje niezwykłe forum tylko dla dorosłych: "Ach ta erotyka i sex !" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11185 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Dokładniej, to GW stara się ciemnogród lansowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: To jest smutne..... IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 10:31 Sam to wymyśliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: F jak fenomen 03.03.05, 21:25 w zyciu nie widzialem ani jednego odcinka tego serialu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Oglądać seriale w TVP? - to ostatnia rozpacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Atryda Ja tam nie lubie polskich seriali... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 21:54 w ogóle nie lubię telewizji bo ogłupia i drenuje mózg. Ale cóż, każdy ma wolny wybór :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fpuka Re: F jak fenomen 03.03.05, 21:56 Jak to w każdej polskiej rodzinie ktoś ogląda Mostowiaków? Wypraszam sobie. U mnie się tego barachła nie ogląda (więc w jakiejś rodzinie oglądają w to miejsce dwa razy ten sam odcinek, by sie statystyka zgadzala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: F jak fenomen IP: *.amsnet.pl 03.03.05, 23:37 O, przepraszam. W mojej rodzinie nikt nie śledzi losów tych "bohaterów":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhhgd K jak Urwa może zrobili by coś dla inteligentnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 01:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: F jak fenomen IP: 24.76.245.* 04.03.05, 06:34 Ales ty glupi i pusty!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: F jak fenomen IP: *.torun.mm.pl 04.03.05, 10:42 Zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Radio Erewań IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 04.03.05, 07:22 "Nowy rekord oglądalności oznacza, że w każdej polskiej rodzinie ktoś śledzi losy Mostowiaków"? To jakiś dowcip z Radia Erewań? Kto to są mostowiaki? Gdzie jest polska telewizja, bo do rynsztoku dawno nie zaglądałem? Nie płacę abonamentu i zupełnie nie czuję się winny. Nie włączam polskiej TV (żadnej, komercyjnej też) i zupełnie mi tego nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyczny syf z fabryki syfu na woronicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:35 czekam na tasiemca tak na 15 mln widowni, z terentiew w roli głównej pt: "opowieści ropuchy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona60 Re: F jak fenomen 04.03.05, 08:18 jeżeli nie oglądacie to po co się odzywacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atryda Re: F jak fenomen IP: *.energis.pl 04.03.05, 08:56 bo ktoś wypowiada sie w naszym imieniu i obraża nas statystyką. Szkoda mi ludzi którzy zabierają głos a jednocześnie nie mają nic do powiedzenia bo: "> jeżeli nie oglądacie to po co się odzywacie" to chyba nie jest merytoryczna obrona komercyjnego chłamu. Ale większość populusa to komercha i tandeta... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: F jak fenomen IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.03.05, 08:36 Jak można pisać takie brednie! W mojej rodzinie nikt, powtarzam: nikt, nie śledzi losów bohaterów M jak miłość. U nas sie w tym czasie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grat Re: F jak fenomen IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 10:22 Co z tego, że coś tam czytasz, skoro nic z tego nie rozumiesz, nawet co znaczy "statystycznie rzecz biorąc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh jedyny normalny serial to BERCIK IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.03.05, 08:56 nie cierpię tego serialu Gosia puszcza się ze wszystkimi, Madzia ma wiecznie depresję, Kacper ma zespół Otella dno, po prostu dno JEDYNY NORMALNY SERIAL TO BERCIK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: F jak fenomen - statystyka jak zwykle kłamie IP: 193.0.236.* 04.03.05, 08:56 "Nowy rekord oglądalności oznacza, że w każdej polskiej rodzinie ktoś śledzi losy Mostowiaków" Nieprawda. Znam 3 rodziny (łącznie z moją), które nie mają wogóle telewizora, więc nie mogą oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinek Tak mało?? Myślałem że kobiet w Polsce jest więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:10 przynajmniej ze 25 milionów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiag Re: F jak fenomen IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 04.03.05, 09:19 Serial "M jak miłośc" jest super. Ogladam go zawsze (od lat) i uważam, że pokazuje to o czym marzymy. Względny spokój i stabilizację. Chetnie oglądałabym go częściej, a nie tylko 2-3 razy w tygodniu. Reżyserzy pomyślcie o tym aby go nadawać częściej a zyskacie jeszcze wiekszą popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator HORROR IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 17:04 he he he, najlepiej zrobić z tego serialu reality szoł i nadawać 24 godziny na dobę... HORROR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacques Re: F jak fenomen IP: *.chello.pl 04.03.05, 09:29 "Stawka" - to byl serial! Pewnie ze prawda historyczna byla czesta zafalszowana, ale aktorzy jak grali (np. Brunner)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: F jak fenomen IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.03.05, 09:37 moim zdaniem seriali nie mozna ciagnąc w nieskończomośc ; stają się nudne;czy to fenomen ? chyba nie bo jakie inne filmy pokazuje telewizja ,która osobie mówi ,ze ma misje do spełnienia, ale nie moze jej spełniać bo ludzie nie płacą,ale nadaje sie tak dużo reklam ,ze nic tylko przerzucic sie na kazde inne zajecie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex1 No tak, lubimy seriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:21 www.main.home.pl/zbawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia23 DOM - to jedyny dobry polski serial IP: *.quest-pol.com.pl 04.03.05, 10:30 który będzie się oglądało z przyjemnością także za wiele lat, bo dużo mówi o historii, a przy tym nie nudzi. Też opowiada o różnych perypetiach rodzinnych, ale na prawdziwym tle, nie wylukrowanym prymitywnymi chwytami rodem z brazylijskich seriali. Ciekawe dlaczego misją TVP za abonament jest produkcja takiego kiczu, który nie ma żadnej wartości. To gdzie jest ta misja? Taki bubel może wyprodukować byle telewizja, niekoniecznie publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liwna WYPRASZAM SOBIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:33 NIE W KAŻDEJ RODZINIE ogladają ten film. Statystyki naszej nie dotyczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: WYPRASZAM SOBIE! IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 10:56 Nie mów, że nie dotyczą, skoro nie wiesz co to jest statystyka. Zamiast siedzieć ciągle w tym elektronicznym rynsztoku dobrze by było czasami poczytać coś sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionista999 M jak marihuana:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:02 nagłówek żartem, bo co tu porównywać fazy po trawie z takim (s)hitem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 10:45 Mam 32 lata. Jestem prawnikiem. Duuużo czytam. Chodze do teatru. Kina. Lubię operę. Oglądam (żona zreszta też) M jak miłość, bo mi się ten serial podoba. I mam głęboko gdzieś wasze marudzenie. Nie podoba się - nie oglądaj. Włącz sobie jeden z drugim animal Planet czy inne discovery i będziesz trendy. Cholera, sama bohema tu jak widzę pisze :D A wszystkich miłośników serialu pozdrawiam. Nie przejmujcie sie kwękaniem pseudointelektualistów. Skoro wrzeszczą tyle o tolerancji, dlaczego nie uszanują naszych gustów? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: F jak fenomen 04.03.05, 11:32 Musiałeś się dowartościować, co? Szkoda, że jeszcze nie napisałeś jak bardzo lubisz Berlioza (tego kompozytora)... Ale czy przy całej swej erudycji wiesz co to tolerancja? Zakłada ona prawo do wypowiadania swoich poglądów. Na przykład takich, że ten serial to wielkie g..., poziom latynoamerykańskich pierdół. Lubisz go i oglądasz? Twoja sprawa i Twój problem. Nikt cię za to do pierdla nie wsadzi. Możesz śpiewać hymny pochwalne na cześć scenarzystów i aktorów. Także i na tym forum. Ja tam nie jestem w stanie wytrzymać 3 minut z tym badziewiem, ale mój pogląd na rzeczony temat jest równie dobry jak Twój. Albowiem de gustibus... i tak dalej. A problem polega na tym, że robią masę takiego badziewia, żeby zaspokoić TWÓJ gust. Natomiast zobaczyć coś skrojonego na MÓJ gust, to w PUBLICZNEJ telewizji raczej niemożliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: F jak fenomen IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 17:09 BRAWO DEMOKRYT - popieram w 100 procentach! Odpowiedz Link Zgłoś
czestnova Re: F jak fenomen 04.03.05, 11:45 ja ten przykład jestem z kolei "feminizującą intelektualistką" czy jak tam to autorka artykułu ujęła, i też nieprzerwanie i z zastraszającą regularnościa oglądam "M jak miłość". Wprawdzie wiecznie się denerwuję na występujące w nim motywy oraz wątki, ale zakłamaniem byłoby twierdzenie, że patrzę na niego tylko i wyłacznie w celach poznawczo-krytycznych... taka prawda, nie zamierzam się zaliaczać do tych, co to wiecznie psioczą na serial, ale za to dziwnym trafem doskonale się orientują w linii fabularnej i w charakterystykach bohaterów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: F jak fenomen IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 04.03.05, 17:45 To fajnie ze czesciowo twoj gust pokrywa sie z gustami sprzataczek... A to ze jestes prawnikiem i duzo czytasz to w jakim celu tutaj przytoczyles? Chciales sie pochwalic ze tyle chlales na studiach ze juz z mozgu dziury pozostaly? Widzialem w Zbychu jak to brac prawnicza sie 'intelektualizuje'. Duuuzo czytali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarki Re: F jak fenomen IP: *.szpital.proszowice.pl / 83.17.19.* 04.03.05, 11:02 uwielbiam patrzec na zapracowanych pracowników przychodni- Pacjentów full i nie moga opędzić się od roboty. Dochtór Odpowiedz Link Zgłoś