Dodaj do ulubionych

urodziło się wspaniałe radio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:37
Cichaczem, powolutku, skutecznie urodziło się znakomite radio. Nie przełączam
na inne i widzę,ze obciachem jest słuchanie innego. Jak fajnie, że nadaje
prawie w całej Polsce i znakomicie,że publiczne radio sie na to zdecydowało. Bis!
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszu Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:22
      Teraz!!! Świetna audycja z muzyką folkową i nie tylko. Ciekawie muzycznie.
      Pocecam!!!
      • Gość: Jacenty Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.chello.pl 17.04.05, 21:38
        Tak, to radyjko jest zdecydowanie zajefajne!
      • Gość: anka Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.block.alestra.net.mx 17.04.05, 23:21
        zbyszu ten folk w bisce to pewnie z okazji akcji "Potęga Radia" i w jej ramach
        dnia poświeconego Radiowemu Centrum Kultury Ludowej....W Jedynce, Dwójce,
        Trójce i Bisce miały być krótkie (lub dłuższe) prezentacje tego czym RCKL sie
        zajmuje...
        a zajmuje sie min promocją muzyki ludowej (folkowej) tej starszej i tej nowszej
        i organizacją festiwalu Nowa Tradycja który właśnie sie odbywa (a raczej
        odbywał) i był transmitowany w Dwójce...
    • Gość: stonoga Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.chello.pl 17.04.05, 15:02
      Tak...tak...Po cichutku, po malutku, bez rozglosu urodzilo sie nowe
      radio...Dodajmy panstwowe radio za podatnikow kase...Tez nie robilbym zbytniego
      zamieszania wokol takiego przedsiewziecia...A noz sie nie uda i kasa pojdzie w
      bloto. No, ale to kasa wszystkich czyli niczyja. Wiec spokojnie...Po cichutku,
      po malutku...
      Pozdrawiam.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: urodziło się wspaniałe radio 17.04.05, 19:41
      Ja się zgodzę, że słuchanie innego radia (praktycznie jakiegokolwiek, z
      jednostkowymi wyjątkami) jest obciachem. Radia Zet na przykład, radia drEska,
      radia Wawa, radia Trujka. Ale to wcale nie ze względu na Radio Bis, obawiam się.
      • Gość: Trójkofan Re: urodziło się wspaniałe radio IP: 62.141.240.* 17.04.05, 22:10
        Nie zgodzę się na przyrównanie bZdETek, ESEk, eReMeFów, itp. do Trójki. Mam
        nadzieję, że to był taki żart z Twojej strony i nie będę musiał udowadniać
        ewidentnych różnich między komercją, a Trójką. Słuchanie Trójki "obciachem" jak
        to nazywasz dla mnie na pewno nie jest!
        • Gość: Endengo Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.edu.pl 18.04.05, 09:35
          Podpisuje się czterema łapami!!!
          Kto grymasi na Trójkę, niech najpierw dobrze posłucha. Ot, ostatni "Czarny
          piątek":Wonder, nowy B.E.P., Common, O.S.T.R. A później - koncertowy Prince na
          najwyższym poziomie. Ludzie, na kolana! W przeciwieństwie do haseł RMF-u, hasło
          Trójki "usłyszysz więcej" jest bliskie prawdy. Największy wybór gatunków,
          najbardziej różnorodne utwory.
          ...A radio Bis - o.k.
          • Gość: ianu Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.04.05, 20:40
            > W przeciwieństwie do haseł RMF-u, hasło
            > Trójki "usłyszysz więcej" jest bliskie prawdy. Największy wybór gatunków,
            > najbardziej różnorodne utwory.
            Tak może pisać jedynie osoba (bardzo młoda zapewne), która nigdy nie słyszała Programu Trzeciego i nic nie wie o wielu, bardzo wielu "gatunkach" muzyki, które niegdyś można było usłyszeć w tym Programie. I pomyśleć jaką to "wodę z mózgów" udało się zrobić młodym ludziom po kilku latach partaniny.
            • Gość: Endengo Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:46
              Mimo, że nie znam Twych poprzednich wypowiedzi, ujawnię kilka danych o mnie.
              Otóż mam 28 lat, Trójki słucham od roku '87, więc znam ten program, jak też
              realia funkcjonowania rozgłośni publicznych w Polsce. Jestem absolwentem
              dziennikarstwa, po wielu praktykach w radiu i telewizji; bystrym obserwatorem
              mediów, nieraz publikowanym w gazetach. Mimo tego, że dostrzegam obniżanie się
              poziomu Trójki, nadal uważam, że jest to jedna z najciekawszych rozgłośni w
              Polsce. Poza tym, to nie wiek przesądza o mądrości, dlatego moje opinie staram
              się kształtować w sposób, który będzie czytelny dla wszystkich, również dla
              tych bardzo młodych.
              Co do gatunków, byłem świadkiem narodzin wielu, jak też ich mało efektownej
              śmierci. Zanim nastała moda na hip-hop, zachwycałem się "I'll Communications"
              Beastie Boys - tylko, że mało kto mnie rozumiał. Domyślam się, że bodźcem do
              krytykowania Trójki jest fakt, że nie nadaje ona tego, do czego przywykłeś, tj.
              ukochanych, starych gatunków rocka. No cóż, nie można dogodzić wszystkim.
              Doradzam więcej tolerancji, szerszego spojrzenia na muzykę i zmiany, jakie w
              niej zachodzą.

Ps. Nie ujawniam pozostałych danych, ponieważ zgodnie z opinią większości
              uważam, że anonimowość daje więcej korzyści, niż strat. Pozdrawiam
              ----
              "Trójka - i usłyszysz więcej"
              • Gość: Marian Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.chello.pl 20.04.05, 00:00
                bla bla ... eeep
              • Gość: MArCello Re: urodziło się wspaniałe radio IP: 80.51.167.* 20.04.05, 14:32
                > Jestem absolwentem
                > dziennikarstwa, po wielu praktykach w radiu i telewizji; bystrym obserwatorem
                > mediów, nieraz publikowanym w gazetach.

Gratuluję, wrodzonego pewnie, skromnego spojrzenia na siebie ;) Wszyskie nosy
                świata w górę!

> Domyślam się, że bodźcem do
                > krytykowania Trójki jest fakt, że nie nadaje ona tego, do czego przywykłeś,
                tj.
                >
                > ukochanych, starych gatunków rocka. No cóż, nie można dogodzić wszystkim.
                > Doradzam więcej tolerancji, szerszego spojrzenia na muzykę i zmiany, jakie w
                > niej zachodzą.

Jeśli mniej gatunków w trUjce to wg Ciebie więcej, to operujemy w zupełnie
                innej logice. Nawet pomijając rocka. Odsyłam do dokładnych wyliczeń, co ubyło w
                trUjce w stosunku do Trójki a co nowego się pojawiło i jakie jest w związku z
                tym saldo), w wielu strszych postach na tym forum. Tolerancja tolerancją a co z
                czystą matematyką? Był np. przykład o Trzech Kwadransach Jazzu ...

> Ps. Nie ujawniam pozostałych danych, ponieważ zgodnie z opinią większości
                > uważam, że anonimowość daje więcej korzyści, niż strat.

Oczywista racja, bo jeszcze któryś z bojowników starotrójkowych mógłby użyć
                sztachety z Twojego płotu w niecnym celu :)

"trUjka - i usłyszysz mniej więcej"
              • Gość: ianu Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.04.05, 23:25
                > Mimo, że nie znam Twych poprzednich wypowiedzi, ujawnię kilka danych o mnie.
                > Otóż mam 28 lat.
                To jednak jesteś młody. Ja jestem starszy a Programu Trzeciego słuchałem od lat siedemdziesiątych. W zakresie muzyki jestem kompletnym amatorem, chyba nawet trochę "przygłuchym" na dźwięki. Słucham muzyki tylko dla przyjemnoości, śmiem jednak twierdzić, że wymienione przez Ciebie gatunki muzyki nie wyczerpują nawet 1% możliwości. Choć lubię "stary rock" to sądzę, że nawet cały rock stanowi bardzo niewielką część całego bogactwa muzycznego świata (nawet czasowo, gdy weźmiemy pod uwagę ponad tysiąc lat trwania zapisu dźwiękowego). Już w obrębie tzw. muzyki poważnej są gatunki, które różnią się od siebie nie mniej niż rock od nowoorleańskiego jazzu. Jak Ci się podoba muzyka Mikołaja Gomółki (to przecież nasz najbardziej znany kompozytor renesansowy). czy lubisz pierwotny blues znad Mississipi? A co powiesz o muzykach z Nashville? Która muzyka afrykańska prrezentowana w "Folkowej Pigułce" Programu Trzeciego najbardzie Ci się podoba? Czy podobają ci się dźwięki violi da gamba? A przecież śp. pan Jan Weber poświęcił jej cały cykl audycji w Programie Trzecim. Ja nie próbuję się chwalić znajomością muzyki, bo jestem w tych sprawach całkowitym amatorem, ale o tym wszystkim słyszałem niegdyś w Programie Trzecim. Nie dziw się więc, że kilka przejściowych nurtów postrockowych, granych na 3-4 instrumentach zupełnie mnie nie zadawala. Żal mi wszystkich, którzy dzięki "staraniom" Polskiego Radia tracą tyle piękna!
                Z poważaniem ianu
    • Gość: Endengo Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.edu.pl 21.04.05, 15:02
      Z tego co widać, nie jesteś całkowitym amatorem. Poza tym, nie trzeba być
      uczniem Fidiasza by stwierdzić, czy kobieta jest ładnie zbudowana i działa na
      nasze zmysły...
      W porównaniu z Trójką (damą leciwą i po wielu liftingach), pozostałe rozgłośnie
      to teściowe z sennego koszmaru, ględzące wciąż o tym samym i wmawiające nam, że
      są seksownymi nastolatkami. Trójka często się potyka, dlatego niejeden z
      krytyków na pewno ma rację. Jednak nie lubię kopać leżących, już taki jestem.
      Więc nie będę zadawał pytań:"Kiedy ostatnio słyszałeś...", itp. Zadam takie:
      "Kiedy ostatnio RMF albo bZdETka nadała kawałek dobrego rocka, jazz, techno"...
      Za rzeczową odpowiedź dziękuję
      • Gość: ianu Re: urodziło się wspaniałe radio IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.04.05, 23:45
        > Zadam takie:
        > "Kiedy ostatnio RMF albo bZdETka nadała kawałek dobrego rocka, jazz, techno".
        > Za rzeczową odpowiedź dziękuję
        Wymienionych rozgłośni nie słucham (męczą mnie i nudzą a nie mam na szczęście obowiązku ich słuchania), tak więc jedyną możliwą odpowiedzią jest: nie wiem, zapewne bardzo dawno, jeśli nie liczyć ostatniego "tygodnia papieskiego".

> Jednak nie lubię kopać leżących, już taki jestem.
        Ja również nie kopię leżących, tylko wcale nie widzę tych "leżących" w przypadku redakcji TrUjki. Może pan Marek N. chciałby niekiedy zrobić takie wrażenie, ale sam "wykopał" przecież najbliższych kolegów na nocne godziny. Wszyscy zaś inni dzienni redaktorzy muzyczni czują się tam znakomicie.
        > Więc nie będę zadawał pytań:"Kiedy ostatnio słyszałeś.. "
        Jeśli w jakiś sposób uraziłem tym pytaniem, przepraszam. Zupełnie nie miałem takiego zamiaru. Po prostu takim sposobem chciałem wykazać, że większość naszych programów radiowych to muzyczne pustynie. Mając tak potężne możliwości słuchania pięknej muzyki jak przekaz radiowy pozwalamy innym, by nas jej pozbawili.
        (Przepraszam, że odpowiadam po dłuższej przerwie, ale na wyjazd terenowy nałożyły się jeszcze kłopoty z siecią)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka