Dodaj do ulubionych

Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach

IP: *.bmf.com.pl 24.05.01, 14:02
Poszukuje plyty "Nick Cave i przyjaciele" z piosenkami Cave'a w wykonaniu
polskich artystow z PPA we Wroclawiu '99. Plytka ta wyszla na wiosne tego roku
i byla w sprzedazy przez kilka dni w empikach. Jesli komus udalo sie ja wtedy
kupic, pls, prosze o kontakt: sea.horse@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: paul Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach IP: 203.202.95.* 25.05.01, 04:20
      Gość portalu: seahorse napisał(a):

> Poszukuje plyty "Nick Cave i przyjaciele" z piosenkami Cave'a w wykonaniu
      > polskich artystow z PPA we Wroclawiu '99. Plytka ta wyszla na wiosne tego roku
      > i byla w sprzedazy przez kilka dni w empikach. Jesli komus udalo sie ja wtedy
      > kupic, pls, prosze o kontakt: sea.horse@wp.pl

Ciesz sie, ze jej nie masz. Lepiej posluchac oryginalu.
      • Gość: MalMal Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach IP: *.tnt9.new-york.ny.da.uu.net 26.05.01, 06:07
        ... popieram... ciesz sie orginalem ... ale kto t(l)umaczo spiewal Cave..?..
        tylko nie mow, ze znowu Maniek Lubomski wyje....
        • Gość: paul Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach IP: 203.202.95.* 28.05.01, 06:45
          Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... popieram... ciesz sie orginalem ... ale kto t(l)umaczo spiewal Cave..?..
          > tylko nie mow, ze znowu Maniek Lubomski wyje....

Ja slyszalem, ze Sojka i spolka...
          • Gość: MalMal Sojka? IP: *.tnt2.new-york.ny.da.uu.net 28.05.01, 12:38
            ... hmm.. dawno faktycznie Sijki nie sluchalam... ale jakos Sojka spiewajacy
            teksty Nick Cave nie za bardzo trafi do mojej wyobrazni... i ucha ... dajcie
            znac jak to jest ciekawe, please ... :)
            • Gość: jdk Re: Sojka? IP: *.bmf.com.pl 28.05.01, 18:22

> ... hmm.. dawno faktycznie Sijki nie sluchalam... ale jakos Sojka spiewajacy
              > teksty Nick Cave nie za bardzo trafi do mojej wyobrazni... i ucha ... dajcie
              > znac jak to jest ciekawe, please ... :)

Mnie sie podobalo - spiewal swoja wersje Into My Arms - po polsku: Wprost w
              ramiona me. Dwa lata temu we Wroclawiu zaspiewali to wspolnie z Cavem spiewajac
              na przemian zwrotki po polsku i angielsku. Wykonanie znam z radia.
        • Gość: jdk Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach IP: *.bmf.com.pl 28.05.01, 18:28

> ... popieram... ciesz sie orginalem ...

Oryginalem oczywiscie sie ciesze! Ale ciesze sie rowniez wszystkim, co zwiazane z
          tworczascia Cave'a/ A jesli chodzi o negatywne nastawienie wzgledem polskich
          wersji, to moim zdaniem nie macie racji (chyba ze ktos z Was slyszal rzeczona
          plyte i nadal mu sie nie podoba).

Otoz z wyjatkiem kilku nieudanych wykonan (w tym za sprawa polskich tlumaczec
          tekstow) - co najmniej kilka wersji jest wyjatkowych. Ze wspomne chocby Krzeslo
          Laski (Mercy Seat) w wykonaniu Kazika Staszewskiego z rewelacyjnym polskim
          tekstem (moze nawet lepszym od oryginalnego :), czy wreszcie Przeklenstwo
          Millhaven (Curse of Millhaven) w nieziemskiej interpretacji Kingi Preis - kto raz
          widzial, trudno mu sie pozbierac. Na uwage zasluguja jeszcze wersje The Carny
          (Deszczowy cyrk) i piosenka spiewana przez Wojtka Waglewskiego...

No, a podsumowujac - moze ktos przypadkiem ma te plyte???

ale kto t(l)umaczo spiewal Cave..?..
          > tylko nie mow, ze znowu Maniek Lubomski wyje....

Tlumaczenia sa w wiekszosci bardzo OK. Nie pamietam w tej chwili, kto przekladal
          teksty.
    • lukaszl Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE'a w polskich wykonaniach 21.06.01, 16:21
      ja mam kurta weila w polskim wykonaniu rowniez z tegoz festiwalu
      a moze to o to i chodzi?
      • Gość: jdk Re: Plyta z piosenkami NICKa CAVE''a w polskich wykonaniach IP: *.bmf.com.pl 23.06.01, 00:00
        lukaszl napisał(a):

> ja mam kurta weila w polskim wykonaniu rowniez z tegoz festiwalu
        > a moze to o to i chodzi?

Jesli Ci chodzi o plytke "Melodie Kurta Weile i cos ponadto" w wykonaniu Kazika,
        ktora mozna dosc powszechnie kupic, to nie.

Plyta, o ktora mi chodzi, byla w sklepach raptem kilka dni, po czym zostala
        wycofana a caly naklad (podobno) zniszczony. Na tej plytce byly piosenki Nicka
        Cave''a w wykonaniu m.in. Kazika, Wojciecha Waglewskiego, Sojki, Anny Marii Czopek
        i pare innych.

Szukam kogos, kto szczesliwie te plytke nabyl!

K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka