Dodaj do ulubionych

Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagrod...

IP: 192.165.213.* 07.06.05, 09:47
wspaniale sa te zdjecia. gratulacje dla wszystkich zwyciezcow. co martwi
troszke, to dominacja Agencji Gazeta. wyglada na to, ze Agencja i jej
fotografowie zdominowali na dobre polska fotografie prasowa. szkoda troche,
bo przeciez sa Forum i Reporter i pare gazet tez ma swoich dobrych
reporterow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian No tak, wiadomo było jakie zdjęcie zwycięży... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.06.05, 10:17
      ... "autorytet WSZYSTKICH Polaków"
    • anarchistka Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr 07.06.05, 10:19
      wspaniałe i niepowtarzalne zdjęcia...to zdjecie nr 1 jest po prostu nie
      wyobrażalnie cudowne i wzruszajce przynajmniej dla mnie...gratuluje
      wszystkim,bo to prawdziwe dziełą sztuki...
      • Gość: jakiśktoś anarchistka... IP: *.chello.pl 07.06.05, 11:08
        powiało anarchią, nie ma co...
    • Gość: PiotrL Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.05, 10:48
      Niestety, to bardziej konkurs na dobry wybór aktualnego tematu, niż na dobre
      zdjęcie.
    • Gość: lop Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 07.06.05, 10:53
      ciekawe zdjęcia, oczywiście to zasługa ludzi na tych zdjęcia bo pstrykąć nie
      jest trudno - wystarczy tam być i miec troche oleju w głowie by nacisnąc ten
      guzik

ten pan z płytą Niemena najbardziej mnie wzruszył
      • Gość: kreatywny Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.magma-net.pl 07.06.05, 11:07
        Widac ze LOP nie ma pojecia o robieniu zdjec :( mysle ze najpierw musialbys
        wlac sobie do glowy troche tego oleju zeby moc sie na ten temat wypowiadac...
        • Gość: lop Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 07.06.05, 11:53
          mylisz się, robiłem wiele zdjęc podobnie interesujących jak te tutaj
        • Gość: lop Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 07.06.05, 11:54
          pewnie się utrzymujesz z pstrykania i cie zabolało he, he kreatywny he, he
          kreatywny to był Picasso nie ty he, he
      • Gość: mateo wystarczy pstryknac? IP: *.rzeczpospolita.pl 07.06.05, 14:32
        ok. zatem madralo wyobraz sobie ze jestes w Rzymie. Wyobraz sobie ze dochodzisz
        w kolejce do miejsca w ktorym lezy papiez. Wyobraz sobie ze akurat w tym
        momencie kolo ciala papieza stoi Dziwisz (ktory byl tam krotko, przez chwile)...
        i co? wystarczy pstryknac? zaloze sie madralo ze trema by cie zzarla i zjebalbys
        to zdjecie. to nie tylko fart, nie tylko pstryknac. to jeszcze pewna przytomnosc
        umyslu ktora Piotrek sie wykazal, zrobil swietne zdjecie i dlatego ma nagrode.
        • Gość: lop Re: wystarczy pstryknac? IP: *.aster.pl 07.06.05, 14:38
          tak jest
          tak jak napisałem - wystarczy trochę oleju w głowie (ten refleks o którym
          piszesz)
          wystarczy ...być...
          twój kolega Piotrek świeci odbitym blaskiem i chyba wiesz o tym (Papieża)
          • urwalt Do lop'a 07.06.05, 15:54
            Można gdzieś zobaczyś Twoje zdjęcia?
            Pozdrawiam A.
            • Gość: lop Re: Do lop'a IP: *.aster.pl 07.06.05, 17:38
              pozdrawiam i ja Ciebie, ale nie mam takich zdjęć bo ja nie pstrykam dla
              pieniędzy, nie gromadzę tego - zwłaszcza już w plikach
              po prostu trzeba miec trochę, trochę inteligencji bo przyznasz że nie trzeba
              być geniuszem żeby piramidę między nogami wielbłąda zdjąć jak T.Gudzowaty czy
              tam jakiegoś młodego lewka z młodą gazelą, wystarczy trochę posiedzieć w
              krzakach albo mieć refleks
        • urwalt Re: wystarczy pstryknac? 07.06.05, 14:41
          Bez przesady, emocje emocjami, ale jak ktoś jest dobrym fotografem to i zdjecie
          potrafi zrobić. A tu chyba nie specjalnie wyszło jeśli chodzi o technikę.. Już
          nie opowiadajmy, że ręce się trzęsły fotografowi.... Bzdura
          • Gość: mateo Re: wystarczy pstryknac? IP: *.rzeczpospolita.pl 07.06.05, 15:00
            ja tego nie napisalem.
            chyba kontekstu nie zrozumieliscie.
            jak tacy madrzy jestescie to pstrykajcie te zdjecia i wysylajcie na 2 edycje
            konkursu - nie ma obostrzenia ze tylko dla zawodowych fotografow. wyslac moze kazdy.
            • Gość: lop Re: wystarczy pstryknac? IP: *.aster.pl 07.06.05, 15:08
              hm, najpierw ktoś musialby mnie wysłać (i to chyba z akredytacją?) żebym mógł
              ten zwycięski temat fotografować

no i musialbym dostac urlop, więc

fotografowie do fotografowania, macie śmiesznie łatwa i przyjemną pracę (dopóki
              nie zgodzicie się wybrać ze swoim aparatem na teren objęty walkami,
              przestępczościa etc.)
              • Gość: mateo Re: wystarczy pstryknac? IP: *.rzeczpospolita.pl 07.06.05, 17:03
                smiesznie latwa i przyjemna praca?
                ok misiu, wpadnij do nas do redakcji. dostaniesz aparat i 10 tematow do
                zrobienia w ciagu dnia, w roznych czesciach miasta, kazdy na okreslona godzine,
                wydarzenia nastepujace jedno po drugim... wez mi tu k***a nie p***l takich
                farmazonow.
                • Gość: lop Re: wystarczy pstryknac? IP: *.aster.pl 07.06.05, 17:40
                  no, teraz widze że trochę p...cie z tymi aparatami chłopaki!
                  pozdrawiam, powodzenia życzę
    • Gość: ola-la dobre, bardzo dobre, ale nie rewelacyjne IP: *.chello.pl 07.06.05, 11:05
      żadne nie zwaliło mnie z nóg i nie sprawiło żebym się z ekscytacji posikać miała. nie ma co się czepiać, że nagrodzone zdjęcia nie są perłami sztuki fotograficznej, bo to nie konkurs artystyczny. mnie tylko troszku boli, że wśród laureatów jest mało zdjęć, które by ze względu na temat, a nie samo wykonanie mogły robić wrażenie.
      mój typ to zdjęcie ani rogowskiej.
      rzekłam.
    • Gość: karta Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 07.06.05, 11:58
      przyszpuszczam że na 10 osób z aparatami obecnymi tamże jakieś 3-5 też by
      nacisnęło na guziczek w momencie zbliżenia się księdza Dziwisza do Papieża

gdzie tu jakies szczególne osiągnięcie intelektualne?
      może ktoś mi wyjasni...
      • Gość: widz Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: 212.81.200.* 07.06.05, 14:07
        > przypuszczam że na 10 osób z aparatami obecnymi tamże jakieś 3-5 też by
        > nacisnęło na guziczek w momencie zbliżenia się księdza Dziwisza do Papieża
        >
        i co najmniej 2-3 nie mialyby takiego problemu z glebia ostrosci jaki ma to
        zdjecie. roumiem ze temat itd. ale jakies minimum techniki chyba obowiazuje
        • Gość: fotograf Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.ip24.pl / *.ip24.pl 09.06.05, 02:34
          "problemy z głębią ostrości". Wpis świadczy o tym, że jego autor nigdy w życiu
          nie miał w ręku długiego obiektywu i nie zdaje sobie sprawy, że autor zdjęcia
          nie popełnił błędu, tylko im obiektyw duższy, tym mniejsza głębia... Żal mi
          takich ignorantów, którzy próbują zdyskredytować kogoś kto zna się na swojej
          robocie, a w swoim życiu "pstryknęli" kilka klatek u cioci na imieninach...
    • arorat4 Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr 07.06.05, 11:59
      Czy tego prześwietlenia nie da się dzieciom robić jakoś inaczej. Przecież to
      straszna męczarnia i stres dla takiego malucha. Łzy mi sie zbierają w oku kiedy
      na to patrzę. To zdjęcie jest OKROPNE!!!
    • gregor_1976 13 07.06.05, 12:06
      W opisie zdjecia nr 13 zabraklo informacji, ze chodzi o Muzeum Narodowe w Gdansku.
    • Gość: aneta Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.cable.ubr06.newm.blueyonder.co.uk 07.06.05, 12:27
      opis do zdjecia jest nieprawidlowy.To nie jest Edynburg, tylko Londyn, a
      dokladnie fontanna przy dworcu autobusowym Victoria Green Line, gdzie
      zatrzymuja sie autobusy m.in. z Polski
    • Gość: ala Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:34
      Foto 8. Tego baranie sie nie dmucha!
      • Gość: gigol Niezle sa te zdjecia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:48
        Chyba kazde ma w sobie cos.Jednak powalilo mnie zdjecie 3m-cznego niemowlecia w
        pracowni RTG, zarówno jako matke 2ki maluchów jak i pielegniarke...I jeszcze
        ten podpis w kategorii cywilizacja...Zdruzgotalo mnie choc wiem, ze czasem nie
        da sie w pracowni inaczej,zwlaszcza z tak malymi, bo to wymaga i czasu i super
        podejscia wielu osób. Nie zawsze sie udaje, ale bywa.
    • Gość: Ewa Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:44
      A mi sie zle robi jak widze w komentarzu "pojedyŃcze". Obrzydliwy blad - wstyd,
      Gazeto!
      • Gość: lop Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 07.06.05, 14:42
        masz jakieś schorzenie, fobię czy coś na punkcie ortografii
        taki temat a ty z jakimś "ń" wyskakujesz z takim wołaniem jakby sie cos stało
        zrób może jakies zdjęcie lepiej
    • Gość: hmm Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.edin.uk.sykes.com 07.06.05, 12:46
      to jest edynburg????
    • Gość: eeeeeeeeh nie czarujmy sie ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 07.06.05, 13:44
      to nie jest żadne tam zdjęcie roku
      to JEST TEMAT ROKU!
      a to ogromna różnica
      zasług...
    • Gość: ewa Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:49
      zdjęcie Pani Ani Rogowskiej to JEDYNE wg mnie warte uwagi i
      nieszablonowe.gratuluję autorowi. reszta bardzo przeciętna i bez pomysłu.ewa
      • Gość: espejo si IP: *.do.pl / *.generacja.pl 07.06.05, 15:55
        zgadzam sie z jednym wyjatkiem - zastanawia mnie jak powstalo zdjecie
        narkomanów, jest naprawde mocne... choć zapewne ta i kilka kolejnych dawek
        narkotyku kupione zostało za kase fotoreportera i tak własnie jest z gazetowym
        fotoreportażem... dlatego wolę ten "artystyczny" a paparazzim wcale nie
        zazdroszcze łatwej pracy
    • ziut_ek CoZaCh...j-ŻebyNaLudzkiejTragediiŻerować!!!! 07.06.05, 14:01
      Ch....j
      • Gość: c**j Re: CoZaCh...j-ŻebyNaLudzkiejTragediiŻerować!!!! IP: *.ip24.pl / *.ip24.pl 09.06.05, 02:38
        Sam jesteś C**j, jeżeli tak o komś potrafisz powiedzieć... Czym się zajmujesz
        drogi kolego? Może siedzisz 8 godzin na stołku w jakimś urzędzie, a twoja
        obstrukcyjna praca sprawia, że połowa twoich petentów twierdzi "co za c••uj, na
        naszych nieszczęściach żeruje"...
    • Gość: gohanka Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.06.05, 14:34
      nie wiecie może gdzie mogę trafić na więcej zdjęć Lipin? zastanawia mnie ta
      rzeczka, coś nietypowego.
    • urwalt Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr 07.06.05, 14:35
      Jak dla mnie zdjęcia nie są nawet dobre. Nie ma w nich klimatu, nic nie
      przekazują, jedynie co widzę to pstryknięcie apareatem, ot tak, po prostu, bez
      pomysłu. A jeśli już na siłę wybrać dobre... to zastanowiłabym się nad 3, 6 (ma
      coś w sobie), 14, 17. Reszta w ogóle nie wiem jak znalazła sie w tym "gronie".
      Straszne
      • Gość: gigol ach!Gdybyz tak dalo sie sfotografowac malkotenctwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:07
        dolownictwo, narzekalskosc, zakompleksienie i jakas taka dziwna zapieklosc w
        tej nienawisci Waszej...Bylibyscie mistrzami swiata, ale nie sadze ze ów swiat
        strasznie by sie tym przejal.Przeciez to tylko zdjecia sa:krótka emocja, chwila
        refleksji czy wzruszenia.Mi sie podobaja. A Wy zaraz na podbój swiata i Kosmosu
        ruszacie!Powodzenia zycze, ale po co?
    • Gość: fotograf Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.45-5-64736c14.cust.bredbandsbolaget.se 07.06.05, 16:08
      krotko mowiac zdjecia sa denne do spodu-jezeli ktos nazwal je wybitne to jest
      on wybitnym amatorem tematu!!!!powinie sprzedawac lody a nie zasiadac w komisji
      oceniajacej prace!!-pozim fotografii jest na granicy totalnego amatorstwa
      latwizny.dziecko zrobiloby lepsze fotki na podworku-przykro mi-co zreszta bez
      znaczenia- ze posiadajac czasami sprzet 12 mgpix nie wlasny ale wydawnictw-robi
      sie takie chlamy i zatrudnia sie fotografow w wydawnictwach-ktorzy nazywani sa
      profesjonalistami??????smiechu warte!!!!
      • Gość: kreatywny Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.05, 21:54
        ludzie, widac ze nie macie pojecia o fotografii!
        wszyscy tylko sie przemadrzacie!
        tak jak kazde zdjecie jest inne tak kazdy inaczej je odbiera. Ale na Boga nie
        osmiszajce sie mowiac ze dzicko by zrobilo lepsze!!! Po waszych wypowiedziach
        latwo zauwazyc ze sloma wam z butow wystaje... Dlaczego?

wezmy pierwsze zjdecie - jego autor pracowal nad materialem prawie 4 miesiace
        zeby zrobic to jedno ujecie... To nie jest tak ze podchodzisz robisz zdjecie
        narkomanowi i dajesz dluga. trzeba zdobyc zaufanie osob ktore fotografujesz...

zdjecie Anny Rogowskiej w spale- prawdopodobnie nikt z Was nie zrobilby tego
        zdjecia, bo po prostu nie wpadlby na pomysl fotografowania takiego momentu...
        Poza tym doskonaly kadr! Widac swietny warsztat Malgorzaty!

Przykro ze wypowiadacie sie o zdjeciach widzac tylko zaledwie fragment
        fotoreportazy, TAK bo wlasnie wiekszosc z prac to byly fotoreportarze i dopiero
        wtedy widac efekt i mozna zajmowac glos w dyskusji. Ci ktorzy nie widzieli
        calej serii zdjec Anny Bedynskiej, Grzeska Celejewskiego czy Irka Dorozanskiego
        niech sobie odpuszcza bo tylko sie osmieszaja...

Zdjecie Tomka Kaminskiego - Chyba nie wymaga komentarza, znalezc sie we
        wlasciwym czas i miejscu to juz polowa sukcesu! Swietne!
        Podobnie zdjecie Dominika Sadowskiego i Damiana Kramskiego!

Nie mam monopolu na nieomylnosc i zgadzam sie z czescia waszych opini ze jest
        kilka nijakich zdjec ale mam nadzieje ze chociaz czesci z Was uswiadomilem jak
        duzo czasu, pracy i poswiecenia trzeba wlozyc zeby zrobic to jedno zdjecie !

Pozdrawiam i czekam na Wasze prace w konkursie za rok, wtedy bedziecie mieli
        okazje zmierzyc sie z najepszymi!
    • Gość: hermenegilda Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: 195.205.42.* 09.06.05, 14:47
      Szkoda, że zdjęcia są podpisywane przez analfabetę. Och, przepraszam,
      cierpiącego na dysgrafię.
    • Gość: S-ka Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.bielsko.msk.pl 10.06.05, 01:00
      Widziałam dużo lepsze i ciekawsze zdjęcia amatorskie. Te zdjęcia konkursowe,
      jeśli się nie przeczyta opisów kompletnie nic nie mówią.
    • Gość: frezon Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 10.06.05, 17:55
      no tak rzepa organizuje konkurs, rzepa wygrywa
      smutne
      to jest zdjecie roku???? to chyba zart
    • Gość: cdude Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.biosci.ohio-state.edu 14.06.05, 02:18
      "Na zdjęciu obchody święta Bożego Ciała w Lipinach, dzielnicy Świętochłowic,
      zamieszkanej głównie przez najbiedniejszych mieszkańców miasta. Święto
      religijne jest dla nich najważniejszym wydarzeniem w roku. Wszystkie siły i
      środki skupiają na tym, aby godnie przygotować się do jego obchodów i
      uczestniczyć w procesji. 10 czerwca 2004 r."

To juz wiadomo dlaczego sa najbiedniejsi w miescie.
    • Gość: Slawek Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: 62.29.138.* 14.06.05, 13:19
      Zdjecia sa bardzo dobre (dla kazdego z nas znaczy to co innego). Chcialbym takie
      robic. Pozdrawiam,
    • nipoch Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr 18.06.05, 09:15
      Gość portalu: wyboo napisał(a):

> wspaniale sa te zdjecia. gratulacje dla wszystkich zwyciezcow. co martwi
      > troszke, to dominacja Agencji Gazeta. wyglada na to, ze Agencja i jej
      > fotografowie zdominowali na dobre polska fotografie prasowa.

Wlasnie, stad fotografie do lat sa podobne do siebie, bo wiekszosc autorow, to ciagle ci sami ludzie. Dobrze, ze robia to, co robia, i robia do niezle

> szkoda troche,
      > bo przeciez sa Forum i Reporter i pare gazet tez ma swoich dobrych
      > reporterow.

Wlasnie, tylko nie biora oni czesto udzualu, poniewaz nie wiedza, ze sa takie konkursy, bo znam takie przypadki. A mysle, ze szkoda
      • Gość: foto-nonprpfit Re: Konkurs BZ WBK Press Foto roztrzygnięty! Nagr IP: *.aster.pl 22.06.05, 17:54
        No właśnie, tu jest pies pogrzebany, że konkursy "ogłasza" się tylko swoim, aby
        była mniejsza konkurencja i aby swoi zwyciężali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka