Gość: Voytec IP: 80.68.236.* 09.06.05, 08:29 Widziałem dla mnie armata... A koledzy R. ze stanów mają w końcu dobry przykład... Jak ekranizować komiksy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiosna cudów Re: Tylko dymków brak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:29 Niektóre komentarze zza kadru są tak głupie że zęby bolą - ale to i tak lepiej niż przeciętny dialog z bajki o złym jedi która podobno jest takim fajnym filmem :> . Poza tym Sin City to całkiem niezły film, jak ktoś lubi takie klimaty to będzie bardzo zadowolony. Ja przy paru scenach rechotałem radośnie - dawno mi się to nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cokolwieniks Wszystkie dialogii, komentarze są wprost z komiksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:36 Reżyser potraktował komiks dosłownie jak storyline do filmu (zaoszczędził na grafikach ;). Po prostu dokręcił ruch pomiędzy komiksowymi ujęciami. Film wymiata :) Polecam fanom komiksów i zakręconych historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quentin Re: Tylko dymków brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:32 Dla mnie bomba dawno tak dobrego filmu nie ogladalem,film poprostu wymiata!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL Miki Rurka ? w Mieście Grzecha ? - Daje Rade.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:17 Komiksiarsko nieco jest, prawda, ale przecież informują o tym na początku :że na podstawie "Nowel graficznych" niejakiego Franka Milera. Racja że gadają i gadają i gadają .. a nieustanny monolog wew. w tle zaczyna być lekko zwałowaty - Ale przecież ciągle, scena po scenie, dzieje sie w rekompensacie: ostre lanie w morde, odstrzeliwanie genitaliów, odcinanie głów, i najczęstsze i najbardziej zabawne ! płukanie ryja w muszli klozetowej .. Połączenie Matrixa z Kafką ? Owszem. Trąci go nieco Gotham City ? Owszem. Ale 4 łapami polece na to jeszcze raz, do kina. Głównie ? Ze wzgl. na Mickey Rourka jako Marva i jego texciory o płaszczach .. HHehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLE Re: Tylko dymków brak IP: *.netia.pl 09.06.05, 16:32 Widzialem wczoraj ten film na przedpremierowym pokazie, mistrzostwo, mialem wrazenie przez caly czas filmu ze ogladam komiks, tego sie nie da opowiedziec, kazdy kto zaczytal sie kiedys w zyciu w jakikolwiek komiksie, napewno oczami wyobrazni widzial ruch w rysunkach... ten film, nie zmusza nas do wyobrazni... on poprostu nam pokazuje ... Super, naprawde..super... co do rezyserii.... Jedyny minus to tresc, z ktorej mozemy wyniesc jedno, ze na swiacie sa twardzi faceci i glupie kobiety :).... pozdrO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Tylko dymków brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 01:13 Twardzi faceci? Własnie trochę 'miency'. A babki to i z gana trzasną i rzucą tym i owym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuray Twardzi faceci i głupie kobiety??? IP: 213.17.170.* 10.06.05, 07:41 Twardzi faceci i głupie kobiety??? Czyli jest to film dokumentalny ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Tylko dymków brak 09.06.05, 17:36 Przynaje sie ze obejrzalem go jakis czas temu na kompie w domu. Prawde mowiac sadzilem ze zaaz zacznie sie cos a'la Daredevil, Elektra czy HellBoy (Ha, ha, ha - wlasnie TAK powinien wygladac HellBoy jak w SinCity! Ci ktorzy widzieli film wiedza o co chodzi). Jak sie skonczyl to od razu siebie pozalowalem, i zrobilo mi sie wstyd ze pozalowalem kasy na ten film. Dlatego to odrabiam, i zasuwam kolejny raz na niego do kina, a nawet ciagne ze soba kumpla i sprobuje namowic zone [choc sadze ze kobieta moze sie nim nieco rozczarowac ;)]. Ten sfilmowany komiks naprawde jest tego wart! Ci ktorzy beda narzekac na kiepska intelektualna glebie, powinni docenic chociaz niekonwencjonalna wizualnie estetyke filmu, ktora jest doprawdy wspaniala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisy Re: Tylko dymków brak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 17:47 napisy do tego filmu do pobrania tu: www.napisy.qwe.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Tylko dymków brak IP: *.range81-155.btcentralplus.com 09.06.05, 18:47 Widzialem film wczoraj. Efekty i strona wizualna filmu - 9pkt na 10 mozliwych. Reszta ZERO!!! Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
kidada Re: Tylko dymków brak 09.06.05, 19:58 Pomimo tego, że jestem kobietą oglądałam ten film jak zaczarowana. Nawet ta plugawość i koszmarność klimatu miala w sobie magię. Dla mnie "sztuka" warta grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttw Re: Tylko dymków brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:54 Jakis czas temu majac na uwadze jak mierną jest ostatnio gra plskich aktorow (ci ludzie nie maja, ani twarzy, ani gestow, ani glosu) wpadlem na pomysl aby zrobic film a'la komiks. W calosci lub czesciowo narysowany. Z aktorami ktorzy nie wypowiadaliby ani jednej kwestii wiecej z twarzami praktycznie zawsze odwroconymi lub w cieniu (gralyby oczy i wyciosane kontury twarzy, graloby swiatlo i cien, gralyby dzwieki). Bylby to komiks wprost przeniesiony na ekran z dymkami zamiast slow z wstawkami czarno-bialymi w kluczowych scenach poglebiajacymi mrocznosc klimatu niespokojnym swiatlem zepsutej "swietlowki" lub ulicznej latarni. Bo sam film bylby przeniesieniem na ekran jednej z mrocznych kryminalnych historii ktora wydarzyla sie naprwade we Wroclawiu zaraz po wojnie. Nie wazne ze to komuna i ze bandyte sciga milicjant wazne ze historia prawdziwa ciekawa i da sie z niej zrobic bardzo mroczna opowiesc - sztuka sie liczy i profesjonalizm. Nie jestem komunista przeciwnie a mimo to potrafie dostrzec ze ostatnie 50 lat w Polsce zycie tez sie toczylo i nie mozemy nieopawiadac historii ludzkich lub ekranizowac ciekawych ksiazek tylko dlatego ze pisarz szedl na pasku systemu lub w ogole bo to komuna byla. To czesc naszej historii czy tego chcemy czy nie. A fakt ze to lata 50-te, komuna i zaraz po wojnie na dodatek zrujnowany Wroclaw, to sprawia ze klimatem taka sceneria nie ustepowalaby wiecej przewyzszala klimat gangsterskiego Chicago istna era postatomowa a teren napromieniowany komunizmem. I masz jakby na moje zamowienie wkrotce po tym powstal Kill Bill (my w tym czasie Przedwiosnie skopywalismy) ktory mnie w pelni usatysfakcjonowal jesli chodzi o zabawe animka i w ogole. Mysle ze w Polsce daloby sie to zrobic i to zupelnie tanio - dal nam Baginski przyklad jak krecic mamy. Moze to jest nadzieja dla beznadziejnej sytuacji i poziomu aktorstwa w naszym kinie. Ja jestem zwyklym widzem bez mozliwosci i sprzetu iii wpadlem na pomysl. Pytam sie - halo gdzie sa mlodzi kiedy wreszcie wy wielcy niegdys a teraz wypalone stare zgredy pomozecie mlodziezy jak kiedys wam "podano pomocna dlon". Czy skazani juz jestesmy tylko na kolejne lektury, marne seriale, telenowele, kryminaly i niewydarzone ekranizacje kalekich historii kobiet po przejsciach nie mowiac o takich "Rh -"? Odpowiedz Link Zgłoś