Dodaj do ulubionych

Gdańska CSW Łaźnia

IP: *.unregistered.formus.pl 06.06.01, 13:38
Aneta Sz. stworzyła nieprzeciętne miejsce prezentacji sztuki współczesnej - ciekawe wystawy,
prezentacje, projekty, artyści, międzynarodowe kontakty, zaproszenia, stypendia. Mam wrażenie, że jej
odsunięcie jest wynikiem nacisków pewnych kręgów gdańskiego środowiska artystycznego, które
domagało się, po raz kolejny miejskiej galerii sztuki "lokalnej" (program wystaw Dyrektora
Ziarkiewicza w PGS w Sopocie, nie uwzględniający środowiska też im się nie podobał). Znowu
zabiorą nam, gdańszczanom kolejną bardzo dobrą galerię, a na ciekawe wystawy trzeba będzie
jeździć np. do Warszawy albo Krakowa.

Jeśli znasz sprawę napisz co o tym sądzisz.

Obserwuj wątek
    • Gość: paw Re: Gdańska CSW Łaźnia IP: 193.0.117.* 06.06.01, 18:09
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Aneta Sz. stworzyła nieprzeciętne miejsce prezentacji sztuki współczesnej - cie
      > kawe wystawy,
      > prezentacje, projekty, artyści, międzynarodowe kontakty, zaproszenia, stypendia
      > . Mam wrażenie, że jej
      > odsunięcie jest wynikiem nacisków pewnych kręgów gdańskiego środowiska artystyc
      > znego

To w końcu została odwołana?! Czytałem o ostatniej zawierusze nawet w "Rastrze"
      jakiś czas temu, ale wydawało mi się, że sprawa została już wyciszona. Proszę o
      jakieś bliższe informacje
    • Gość: PetR Re: Gdańska CSW Łaźnia IP: 213.76.201.* 08.06.01, 14:58
      No tak, jak zawsze gromadka nieudaczników, plastusiów, zabiera sie za
      wygryzanie ludzi kompetentnych, którzy jakies miejsce tworzą... PGS i ich krąg
      za tym stoi... zatrudnili tam nawet tgo cymbała Huelle, który stał się
      pisarczykiem wstepów do katalogów, nie majac o sztuce zielonego pojęcia.. Niech
      ich morze pochłonie
      • Gość: RobBor Re: Gdańska CSW Łaźnia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        taaaa, a tera Huelle do Zachęty się wybiera....
    • Gość: paw Re: Gdańska CSW Łaźnia IP: 193.0.117.* 27.06.01, 15:58
      Najgorsze, że ta sprawa wpisuje się w coraz bardziej niepokojący ciąg zdarzeń:
      Rothenberg, Piotr Szubert (Królikarnia) i teraz Łaźnia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka