Gość: ANGLIK IP: *.upc-b.chello.nl 19.07.01, 15:01 ELE Myslicie ze bez talentu Magika Paktofonika utrzyma sie chociaz na pol poziomie poprzedniej plyty? PozDR. fanow Polskiego Hip Hopu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kathy Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: 195.117.174.* 20.07.01, 14:47 A ja obawiam się, że sie skomercjalizują.Bo na razie sa wspaniali i autentyczni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.mofnet.gov.pl 08.08.01, 15:48 Drodzy hiphopowcy, Posłuchajcie lepiej prawdziwej rock`n rollowej muzyki zamiast zajmowac się tematem ewentualnej komercjalizacji panów w zbyt szerokich spodniach i rozsznurowanych butach, tworzących wątpliwej jakości sztukę. Na początek polecam Deep Purple, Led Zeppelin i Hendrixa - to powinno wam pomóc przejrzeć na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: 193.0.117.* 08.08.01, 19:35 Drogi Jasiek. Radzę trochę spuścić z tonu. Muzyka naprawdę nie zatrzymała się w rozwoju na latach 60/70. Nadal obok wszechobecnego popowego chłamu tworzy się wartościowe rzeczy, a hip hop jest bez wątpienia nurtem, w którym dziś można znaleźć najwięcej twórczych zjawisk we współczesnej muzyce masowej, czego nie można powiedzieć raczej o rockowych pogrobowcach mistrzów sprzed 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.mofnet.gov.pl 09.08.01, 15:36 Drogi Paw, Bynajmniej nie neguję tego, iż muzyka nie zatrzymała sie w rozwoju na latach 70tych, jednakże Twoja teza o wyższości stosunkowo nowego nurtu w myzyce jakim jest hihop nad majacą ponad 40 letnią tradycję muzyką rockową jest co najmniej dyskusyjna. Pragnę Ci przypomnieć, iż nie zawsze to co nowe musi być bardziej wartościowe od tego, co stworzono do tej pory, ponieważ nie każda zmiana musi byc od razu zmianą na lepsze. Zgadzam się natomiast, iż wszelakie media dokoła nas serwują jedynie komercyjną papkę prezentując na przemian z popowym chłamem także żenujących "artystów rock`n rollowych" wykonujących tak na prawdę muzyczke pop, która z powodu uzycia w niej gitar elektrycznych ma udawać muzykę rockową. Dlatego też wiedzy o współczesnej muzyce należy szukać jedynie w głębokim undergroundzie - w przeciwnym wypadku bardzo łatwo ulec stereotypom. Jednocześnie zapewniam Cię, iż znacznie więcej twórczych zjawisk odnależć można we współczesnej, szeroko rozumianej muzyce rockowej niz na scenie hiphop, pod warunkiem oczywiście, że wie się gdzie ich szukać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaza Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: 62.233.128.* 14.08.01, 10:46 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Drodzy hiphopowcy, > Posłuchajcie lepiej prawdziwej rock`n rollowej muzyki zamiast zajmowac się > tematem ewentualnej komercjalizacji panów w zbyt szerokich spodniach i > rozsznurowanych butach, tworzących wątpliwej jakości sztukę. > Na początek polecam Deep Purple, Led Zeppelin i Hendrixa - to powinno wam pomóc > > przejrzeć na oczy. Tratatata muzyka jest tworem żywym i jako taki podlega ewolucji. Jesli byloby inaczej to sluchalbys walenia w bebny i wycia jakis dzikich piesni, a zamiast mony lisy ogladalbys bazgroly naskalne. de gustibus est non discutantur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.01, 14:26 de gustibus est non discutantur... Święte słowa. Niemniej jednak zapoczątkowana przeze mnie dyskusja nie dotyczyła "gustów" rozumianych jako subiektywne kryteria stosowane przez poszczególne osoby przy dokonywaniu oceny, lecz pewnych prawd czysto obiektywnych, za które niewątpliwie należy uznać wyższość pewnych gatunków muzycznych nad innymi. By the way : Na Twoim miejscu nie kwestionowałbym wartości "bazgrołów naskalnych" - stanowią one dorobek cywilzacyjny człowieka w takim samym stopniu co dzieła Leonarda da Vinci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo... Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 01:41 zapoczątkowana przeze mnie dyskusja nie > dotyczyła "gustów" rozumianych jako subiektywne kryteria stosowane przez > poszczególne osoby przy dokonywaniu oceny, lecz pewnych prawd czysto > obiektywnych, za które niewątpliwie należy uznać wyższość pewnych gatunków > muzycznych nad innymi. free your mind. ciaży ci na mózgu faszyzm i nietolerancja. wyluzuj troche, pogadaj z ludzmi, ktorzy sluchaja innej muzyki niz ty, wyjedz na wies, zrelaksuj sie. idac tropem "wyższosci rocka nad hip-hoipem" dojdziemy do "kobieta do garów", "żydzi do gazu". mam nadzieje, ze prowokujesz, bo jesli to sa naprawde twoje poglady, to wspolczuje twojemu otoczeniu. pozdrawiam madrych, wrazliwych uczestnikow dyskusji, z otwartymi glowami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.mofnet.gov.pl 16.08.01, 10:27 >ciaży ci na mózgu faszyzm i nietolerancja. Oskarżanie mnie o faszyzm, ponieważ wyżej niż hiphop cenię sobie muzyke rockową jest nie tylko nielogiczne ale i absurdalne. Jezeli zas Twoim zdaniem fakt, iż nie podzielam Twoich poglądów świadczy o braku tolerancji - w takim razie O.K. - jestem nietolerancyjny. Pragnę Ci jednak przypomnieć, iż pomiędzy nietolerancją a faszyzmem jest mniej więcej taka różnica, jak między zwykłym krzesłem a krzesłem elektrycznym. > pogadaj z ludzmi, ktorzy sluchaja innej muzyki niz ty, Rozmawiam z wieloma ludżmi słuchającymi innej muzyki - nie muszę jednak zgadzać się z nimi we wszystkim. >wyjedz na wies, zrelaksuj sie. Dzięki za sugestię, ale agroturystyka mnie nie interesuje. >idac tropem "wyższosci rocka nad hip-hoipem" dojdziemy do "kobieta do > garów", "żydzi do gazu". Doprawdy, nierozumiem Twojego toku rozumowania. Naprawdę widzisz jakiś związek pomiędzy dyskusją o gatunkach muzycznych a eksterminacją Żydów ???? > mam nadzieje, ze prowokujesz, bo jesli to sa naprawde > twoje poglady, to wspolczuje twojemu otoczeniu. Masz rację - rzeczywiście prowokuję do dyskusji, jednak robię to przedstawiając swoje prawdziwe poglądy (moje otoczenie szczególnie na nie nie narzeka). > pozdrawiam madrych, wrazliwych uczestnikow dyskusji, z otwartymi glowami :) Dziękuje za pozdrowienia - myślę, że były też kierowane do mnie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo... Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.home.net.pl 17.08.01, 10:21 no dobra z gazem przesadzilem ;) ale gloszenie prawd obiektywnych typu "wyzszosc tego nad tamtym" i wmawianie tego ludziom wbrew ich woli jest wedlug mnie niebezpieczne, nieeleganckie, agrsywne, klapkooczne. i stad moj text o nietolerancji. a w przypadku muzyki to juz w ogole bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.mofnet.gov.pl 17.08.01, 11:58 > ale gloszenie prawd obiektywnych > typu "wyzszosc tego nad tamtym" i wmawianie tego ludziom wbrew ich woli jest > wedlug mnie niebezpieczne, nieeleganckie, agrsywne, klapkooczne. Nie staram sie niczego nikomu wmawiać - poprostu przedstawiam swoje poglądy, które rzeczywiście mogą wydawać się nieeleganckie, ale nie widzę w nich nic niebezpiecznego czy też agresywnego. Ponadto: nie wmawiam nikomu niczego wbrew jego woli - przecież nie musisz mnie czytać ani w ogóle w jakikolwiek sposób reagować na to co piszę. Co do kalpkooczności - pewne rzeczy po prostu nigdy mi się nie spodobają - abstrahując od ich realnej wartości nigdy nie polubie ani muzyki powaznej ani też disco polo. Czy to Twoim zdaniem przesadza o klapkach na oczach ??? Czy to właśnie one nie pozwalają mi dojrzeć w pełni całej głebi kryjącej się w misternej i jakże wyrafinowanej sztuce discopolowej ??? (O.K. - porównanie może trochę nie na miejscu - od discopolo do hihopu jest mniej wiecej taka sama odległość jaka dzieli discopolo i death metal). > a w przypadku muzyki to juz w ogole bez sensu. Hm... Może masz trochę racji - ta dyskusja rzeczywiście wydaje się bezcelowa. W związku z czym : Żegnam i pozdrawiam. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo... Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.home.net.pl 19.08.01, 18:12 okej. ale nie nazywaj tego "prawda obiektywana". bo jak sam przyznajesz to twoje subiektywne zdanie. tylko o to mi chodzilo od siebie dodam ze kreca mnie rzeczy i rockowe i hip-hopowe i elektroniczne i etniczne i ptaka spiew, cykady cyk i morza szum. i fajnie mi z tym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.acn.waw.pl 23.02.02, 01:26 uwielbiam hendrixa, doceniam doświadczenia muzyków lat 70tych (sam jestem fanatykiem elektrycznych płyt davisa (dark magus/pangaea) o których pewnie nie masz pojęcia) ale żeby poniżać hiphop i to w wykonaniu paktofoniki to tak jak zderzenie z radzieckim czołgiem... nie masz pojęcia o muzyce ... ja sam choć nie jestem entuzjastą hip hopu to kiedy słucham paktofoniki ciarki przechodzą mnie po plecach JAK TO WYTŁUMACZYSZ TO NIE JEST MUZYKA / SZTUKA ??? podobnie kiedy słucham coltrane'a davis'a sandersa zorna laswella itp... to chyba najlepszy argument a co do paktofoniki to chyba sobie poradzą ... mam nadzieję (ile można słuchać tylko kinematografii??) jeśli nie pójdą w układy będzie QL ... oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 12:45 a tak w temacie... chłopcy z paktofoniki nagrają nową płytę pod nazwą pocahontas bo jak sami przyznali że bez magika to już nie paktofonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śp_BAS Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.10.01, 15:26 Wyłamujac sie w stosunku do "przedmowcow" i wracajac do tematu, twierdze ze zaden sklad niemoze byc taki sam zmieniajac sie chociazby o jednego muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.kato.gazeta.pl 05.02.02, 22:48 paktofoniki wkrotce juz nie bedzie, ale chlopaki robia sklad pokahontaz, a slyszale juz tez projekt Poijani Powietrzem - rymuje Fokus i Sliwa (Ego), a muze robi Rahim. Naprawde zajebista, progresywna muza i duzo psychodelii, czesto ciekawszej niz ta z lat 60. czy 70. (wracajac do niektorych z powyzszych watkow) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: PAKTOFONIKA BEZ MAGIKA....CZYLI OUTLAWZ BEZ 2PAC...CZY SIE UDA? IP: *.katowice.agora.pl 27.02.02, 13:58 chłopaków z paktofoniki mozna posłuchać też na nowym singlu fisza ”30 cm”, zrobili tam remiks. za kilka tygodni druga płyta:) Odpowiedz Link Zgłoś