Dodaj do ulubionych

Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą

10.09.05, 20:57
Czytając ostatnie wypowiedzi red. Ewy Wanat, zainteresowała mnie sprawa
"Informacji Radia TOK FM" od godziny 1:00 do 5:00.
Rozumiem emisję nagranych "Informacji". Wiem, że tak jest w tvn24. Jednak
kwestia dyżurnego dziennikarza to ewidentne mijanie się z prawdą. Z pewnego
źródła wiem, że po północy w studio nie ma nikogo. Oznacza to, że po ostatnich
"Informacjach Radia TOK FM" o północy, serwisant idzie do domu, a w studio do
rana pozostaje sam sprzęt.
Pani redaktor może pozostać przy własnym zdaniu. Nikomu nie zabraniam
głoszenia swoich przekonań. Ale wpadka jest kwestią czasu.

Nie powinienem poruszać w tym wątku tematu procentowego udziału muzyki w
programie, ale sytuacja zmusza mnie do tego.
Koncesja pozwala na 30% muzyki tygodniowo w godzinach od 6:00 do 22:00.
Podobno na antenie zajmuje ona 10%. Z moich wyliczeń wynika, że jest to co
najmniej 15%. Radio TOK FM płaci ZAIKS'owi za 10% muzyki.
Czy kierownictwo TOK FM uważa, że jest to w porządku?

Informacje, które tutaj przedstawiłem pochodzą ze źródła, którego nie mogę
ujawnić. Ale proszę mi wierzyć, że są prawdziwe.

Skasowanie tego wątku będzie oznaczało cenzurę i unikanie niewygodnych tematów
zamiast odparcia zarzutów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Antylopa Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.eranet.pl 10.09.05, 22:19
      Czy Prezes naprawdę nie ma co robić nocami ? Idź nad morze, jodu powdychaj a
      jak już naprawdę nie masz co robić to idź do logopedy w końcu chcesz pracować w
      radiu.
      P.S. Polecam jeszcze psychiatrę - też miałby sporo do zrobienia.
    • dr.kidler Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 11.09.05, 17:11
      burli napisał:

> Radio TOK FM płaci ZAIKS'owi za 10% muzyki.
      > Czy kierownictwo TOK FM uważa, że jest to w porządku?

Po czesci ma racje!
      Skoro muzyka do dupy, to niech ZAIKS mniej
      zarabia.
      • Gość: stempel Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.crowley.pl 12.09.05, 12:22
        Muzyka jest znośna, ale przydałoby się więcej etnicznej znanej ze "starego" TOK
        FM
        • dr.kidler Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 12.09.05, 19:22
          Gość portalu: stempel napisał(a):

> Muzyka jest znośna, ale przydałoby się więcej etnicznej znanej ze "starego"
          TOK FM

Nie znam sie jakie to bylo "genre", ale przyznam
          ze bardziej mi sie podobala.)
          Radio w koncu informacyjne, to nie mozna
          miec az takich pretensji.
          Za chwile, po zmianie orientacji politycznej w Polsce,
          nawet przeciwnicy Paradowskiej i Zakowskiego
          powinny byc ukontentowani, natomiat jakos nie widze
          Ziemkiewicza w roli popierajacego, co oczywiscie nie znaczy
          ze maja go wywalic ;-)
          Gawryluk - owszem!
          • Gość: stempel Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.crowley.pl 13.09.05, 12:11
            Od 21 do 7 nadawano tzw. muzykę ze wszystkich stron świata inspirowaną
            folklorem.
            Dobrze byłoby, gdyby przynajmniej połowa z tych utworów wróciła.
    • p16alk Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 11.09.05, 20:15
      Jeśli to prawda, to jest to skandal i szykuje się niezła afera.
      Szkoda tylko, że z udziałem pierwszego radia informacyjnego.
    • Gość: Niezadowolona Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.chello.pl 14.09.05, 00:19
      Oczywiscie, że to prawda. Często słucham radia TokFm po północy, zwłaszcza
      powtórek porannych programów politycznych i z całą pewnoscią nikogo w studio
      nie ma, czesto zdarzaja sie pomyłki, np.w odwrotenj kolejnosci puszczają te
      programy,albo w ogóle je przerywają w połowie i leci muzyka lub następna
      powtórka. Chciałam nawet dodzwonić sie wtedy do radia z pretensjami, ale to
      niemożliwe. W ogóle wieczorami po 22 trudno doczekać sie tam aktulanych
      wiadomości. Któregos dnia jechałam ok. 23 samochodem i włączyłam Tok Fm, przez
      godzine jazdy nie było żadnych wiadomosci, tylko muzyka przerywana stałymi
      tekstami reklamujacymi Tok Fm jako radio informacyjne. To było nawet śmieszne.
      Poza tym beznadziejnie nudne są programy w weekedny. Ględzą jacyś specjalisci z
      Bożej łaski, wróżki itp. Czasami to wręcz żałosne. I w ogóle nie ma świeżych
      serwisów informacyjnych.
      Wreszcie na koniec - poziom dziennikarstwa tzw. politycznego. Zgroza! Zwłaszcza
      pani A. Laszuk i p. Janiszewski. Niestety, nie potrafią ukryć swoich poglądów,
      narzucają je swoim rozmówcom i słuchaczom.
      Cóż, powoli się zrażam. Naprawdę brakuje nam dobrego informacyjnego radia.
      • Gość: Antylopa Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.eranet.pl 14.09.05, 11:02
        Ty, Zosia a weź się uśmiechnij co ? Taka ładna jesteś !
      • devegas Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 14.09.05, 13:03
        Mam takie same odczucia jak Ty. Ale cóż, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
    • burli Procentowy udział muzyki 18.09.05, 15:35
      Podliczyłem procentowy udział muzyki w programie TOK FM.
      Przykładowym dniem niech będzie wtorek:
      05:00-07:00 muzyka - 1:50 - od 2 godzin odliczam wejścia Kamila Wróblewskiego
      10:00-20:00 - ok. 65 minut muzyki
      21:00-23:00 muzyka - 2 godziny (liczymy do 22:00 czyli 1 godzina)

Łącznie daje nam to 235 minut muzyki czyli mamy 3 godziny i 55 minut.
      Procentowo wychodzi w granicach 16%.
      Czyli koncesja łamana nie jest, ale obalone jest twierdzenie pani Ewy Wanat o 10
      procentach muzyki.
      • Gość: stempel Re: Procentowy udział muzyki IP: *.crowley.pl 19.09.05, 11:06
        16% to chyba wartość uśredniona.
        Z reguły jest tej muzyki więcej
    • Gość: AA Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: 172.16.3.* 18.09.05, 17:19
      Jeszcze w życiu nie słyszałem o Fan-Clubie, który donosi na podmiot, którego
      jest fanem. Przecież to schizofrenia !!
      • Gość: musiałam przejść Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:25
        To sobie jeszcze to przeczytaj:)
        Za niedługo zaczną zakładać Fanclub Prezesa...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=28768518&a=28799382
        A Pan Panie Prezesie,niech się zacznie czepiać meritum,a nie pierdół.
      • dr.kidler Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 18.09.05, 23:11
        Gość portalu: AA napisał(a):

> Jeszcze w życiu nie słyszałem o Fan-Clubie, który donosi na podmiot, którego
        > jest fanem. Przecież to schizofrenia !!

Jak beda wybory na kolejna kadencje prezesa,
        to ja zaglosuje newet na falanga1.
        • kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 18:09
          ludzie, przecież on nie rozumie tych aluzji, on nie widzi swojej smieszności -
          nie łapie dlaczego w jego przypadku sformułowanie "piastowanie stanowiska" jest
          groteskowe, ani na czym polega idiotyzm jego poczynań. Obserwuje jego
          działalność na tym forum od dawna i ponieważ trochę mam styczności z
          psychologią i psychiatrią jestem od dawna pewien, że to osobnik z powaznymi
          zaburzeniami osobowości - megalomania najczęsciej bierze sie z kompleksów i on
          pewnie jest ich niezłym kongolmeratem
          • kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 18:11
            a swoją drogą shizofrenia to tez niezłe rozpoznanie
            • Gość: a se przejde:) Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:24
              Może zaczniemy tu umieszczać kwiatki prezesa- to poniżej też jest niezłe:)
              A co do zaburzeń to każdy jakieś ma, nie tylko Prezes,ale tu właśnie o tą
              śmieszność chodzi,może Prezes wyciągnie wnioski na przyszłość, bo jeszcze jest
              szansa ,ze prezes na ludzi wyjdzie,na czacie był normalny.

Co należy zaktualizować na stronie
              p16alk 06.09.05, 20:31 + odpowiedz

Poniżej przedstawiam moje propozycje zmian na stronie.
              1. W dziale "Ramówka" proszę poprawić godziny, w których "Informacje" pojawiają
              się co 20 minut.
              2. Dobrze byłoby zaktualizować listę pracowników. Może warto wypisać reporterów
              regionalnych (tak jak ma to miejsce na Nieoficjalnej stronie radia TOK FM, która
              wg mnie jest nieco lepiej zrobiona)...?
              3. Proponuję powrót do dawnego sposobu udostępniania nagrań rozmów. Obecnie nie
              mam możliwości ich odsłuchu. Żaden sposób nie pomaga.

Teraz poruszę temat muzyki. Nie jest prawdą Pani stwierdzenie, że między 18:00 a
              20:00 nie ma muzyki. Często w "Raporcie" i "Bilansie dnia" trafia się kilka
              minut z muzyką. A to juz obala 10%, przy których Pani cały czas obstaje. O
              paśmie "Komentarzy" nie wspomnę, gdyż tu z grubsza ma Pani rację.

Pozdrawiam

• Re: Co należy zaktualizować na stronie
              tok.fm 07.09.05, 15:28 + odpowiedz

1. Zmienimy
              2. Czekamy na zdjecia i opisy od naszych lokalnych reporterów
              3. To jest zmiana wprowadzona centralnie przez Portal - nie mam na to wpływu

A poza tym - prosze mi nie zarzucac mówienia nieprawdy - czasami pewne
              proporcje ulegaja przesunięciu, ale w ogólnym rozrachunku muzyki jest ok 10%.
              Poza tym nie rozumiem problemu, wg koncesji możemy grać jej do 30%

I proponuję nie zmieniac zbyt często nicku - styl jest nie do podrobienia, nikt
              na tym forum nie pisze tak pryncypialnie.
              EW

• Wyjaśnienie
              p16alk 07.09.05, 20:26 + odpowiedz

Podejrzewam kogo ma Pani na myśli. Jeśli chodzi Pani o moją osobę, to niestety
              jest Pani w błędzie.
              Ja tylko piszę w oparciu o szkołę skutecznego pisania maili i postów.
              Nie ukrywam, że wiele w tej dziedzinie zawdzięczam pewnej osobie.

Osoba, którą ma Pani na myśli, zawsze korzysta TYLKO z jednego nicka.

Pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=21512813&a=28742794
              • kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 19:51
                niezłe:) Tak coś podejrzewałem, czyli tożsamośc zwielokrotniona :)
                • Gość: :))) Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:04
                  A wiesz,ze to nieładnie tak się śmiać z innych:)
                  Mój Bóg mnie zabije za takie zachowanie:)
                  Ale na swoje usprawiedliwienie mam,ze Prezes w roli Świadka zdarzenia pierwszy
                  rzucił kamień - ja tylko odrzucam:)

Re: IP: *.crowley.pl
                  Gość: świadek zdarzenia 12.06.05, 18:55 + odpowiedz

Mówisz, ze Prezes nie reprezentował Ciebie.
                  Jak popierał red. Ewę Wanat, to Ty ją krytykowałaś.
                  Jak Prezes zaczął krytykować poczynania Redakcji, to Ty przeszłaś na drugą
                  stronę barykady.
                  Wniosek jest prosty - zawsze jesteś przeciwko Prezesowi. Szczyt fałszu i
                  zakłamania!
                  Wiedz także, że wszyscy pamiętają, jak red. Ewę Wanat nazwałaś osobą głupszą od
                  siebie. Faktom potwierdzonym przez świadków nie dasz rady zaprzeczyć.

• Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                  Gość: przechodziłam 12.06.05, 22:15 + odpowiedz

Gość portalu: świadek zdarzenia napisał(a):

> Mówisz, ze Prezes nie reprezentował Ciebie.
                  > Jak popierał red. Ewę Wanat, to Ty ją krytykowałaś.
                  > Jak Prezes zaczął krytykować poczynania Redakcji, to Ty przeszłaś na drugą
                  > stronę barykady.
                  > Wniosek jest prosty - zawsze jesteś przeciwko Prezesowi. Szczyt fałszu i
                  > zakłamania!

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...ja cały czas jestem po tej samej stronie,
                  tyle,ze tego radia już nie słucham,czekam aż się rozwali i powstanie cos
                  innego,a że przeciwko Prezesowi?
                  Nie przeciwko,ale na pewno nie z nim,poczytaj sobie jego wypowiedzi to
                  zrozumuiesz,dlatego napisałam,ze mnie Prezes nie reprezentuje, w sensie proszę
                  mnie z nim nie kojarzyć i tyle - nie przeszłam na żadną drugą stronę.

> Wiedz także, że wszyscy pamiętają, jak red. Ewę Wanat nazwałaś osobą głupszą
                  od
                  > siebie. Faktom potwierdzonym przez świadków nie dasz rady zaprzeczyć.

Gdybyś mnie znał, wiedziałbyś,ze trudno jest znaleźć osobę mądrzejszą ode mnie,a
                  tak poważnie...
                  ...nie bardzo wiem kiedy,pamiętam tylko jak na czacie z miesiąc temu Burli
                  namawiał mnie na walkę z Naczelną - odpowiedziałam wtedy,że nie walczę z
                  głupszymi od siebie i że nie słucham już tego radia i czekam aż się
                  rozpieprzy...nie byłam przeciwko Burliemu,gdybym była wyciągnęła bym argument w
                  postaci tej rozmowy,w moim poprzednim poście, bo najbardziej wkurzyła mnie
                  schizofrenia Prezesa,który co innego gadał na czacie,a co innego napisał kilka
                  tygodni później,jednkaże nie wyciągnęłam tego na światło dzienne, bo mimo
                  wszystko nie chciałam nikomu zaszkodzić,ale w obecnej sytuacji,biorac pod
                  uwagę,że na tym czacie w zasadzie nie było nikogo zorientowanego prócz
                  Prezesa,śmiem przypuszczać,ze to Prezes pierwszy przytoczył tu argument z
                  czatu,pod zmienionym nickiem.
                  Nie wiem dlaczego przypuszczałeś,że będę próbować zaprzeczać, ja nie zaprzeczam
                  absolutnie, podałam tylko kontekst,który powinien Ci udowodnić,ze nie byłam
                  przeciwko Prezesowi,gdybym była od razu bym z tą rozmową z czatu tu wyskoczyła,
                  nawet teraz pisząc to jakby od razu trochę żąłuję,ze podaję tutaj cały kontekst
                  mojej czatowej wypowiedzi,ale w sumie trudno - nie ja zaczęłam.

Gość: przechodziłam 12.06.05, 22:18 + odpowiedz

świadek zdarzenia napisał:

>Szczyt fałszu i zakłamania !

Całkowicie się zgadzam,tyle że nie w moim przypadku,ale byłeś blisko.

Gość: przechodziłam 14.06.05, 06:51 + odpowiedz

Coś świadkowie poznikali...już nie chcą potwierdzać faktów?

Dla ułatwienia sprecyzuję,to było w czasie audycji woobiedoobie,jedna albo dwie
                  audycje -poprzedzające niewyemitowaną na temat śpiewających homo, więc nawet
                  nie minął miesiąc - w sumie dwa góra trzy tygodnie,zresztą świadkowie chyba
                  wiedzą kiedy byli świadkami.

Kto pod kim dołki kopie - sam w nie wpada,zwłaszcza jak kopiący mają nieczyste
                  sumienia...

• p16alk Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 20:11
            Wiem, że jeśli z kimś ktoś się nie zgadza, to najłatwiej zarzucić chorobę
            psychiczną.
            Ja staję w obronie Prezesa. Znam go wiele lat i wiele mnie nauczył. Nauczył mnie
            przede wszystkim sztuki skutecznego pisania postów. Gwarantuję, że wie co pisze.

Nie będzie pisał wyjaśnień, gdyż nie zamierza ulegać durniom, którzy chwytają
            się nieczystej gry.
            • Gość: przechodziłam Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:30
              Nieczystej gry chwycił się Prezes jako świadek zdarzenia.

Szkoda,że nie zamierza pisać wyjaśnień, bo bym się pośmiała,ale dobre i to,że
              Ty jesteś:)
              • kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 20:35
                No co Ty, taka inteingentna dziewczynka, najmadrzejsza ze wszystkich a tak źle
                u Ciebie z dedukcją? Porównaj sobie styl Prezesa, śiadka zdarzenia, i tego p16
                czy jak mu tam - no i fakty, które przytaczają. I co? Nadal nie czaisz?
                • Gość: :))) Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:39
                  No przecież ja żartuję teraz,chyba wiadomo o co chodzi ,skoro przytoczyłam
                  powyzsze posty archiwalne,a Ty taki mądry chłopczyk,a się nie zorientowałeś ???

• kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 20:41
                    To było do "przechodziłam" - bo to ona jest w końcu najmadrzejsza:)
                    • Gość: przechodziłam Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:45
                      kowalski1960 napisał:
                      > To było do "przechodziłam" - bo to ona jest w końcu najmadrzejsza:)

No i najmądrzej się usmiecha też:)
            • kowalski1960 Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą 19.09.05, 20:39
              To jest najlepsze: "Znam go wiele lat i wiele mnie nauczył" - jasne, że wiele
              lat - od urodzenia:))
              Czytam to forum od dawna, już różnych głupot sie tu naogladałem ale przy tej
              piramidalnej bzdurnej mistyfikacji już nie zdzierżyłem. On pracował w tym radiu
              i go wylali? Czy chciał pracowac i go nie przyjęli? A może bidulinka żadna nie
              chce - nie tylko zawodowo i stąd to zacietrzewienie i przy okazji konspiracja
              na miare Sztirliza - no bo coś trzeba robić, żeby z nudów nie zdechnąć:))
              • Gość: przechodziłam Re: Redaktor Ewy Wanat mijanie się z prawdą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:44
                Dobra już go zostawmy, mały człowiek nie jest winny swej małości, jak juz
                zauwazyłam w mojej poprzedniej inkarnacji jako Nietzsche:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka