Dodaj do ulubionych

Forumowy kryminalista nr 1 (limakty)

IP: 213.17.161.* 17.09.02, 08:29
Po włamaniu się do mojej skrzynki, kryminalista Limak zabrał się za następną:
Helgi... Do wizyty w skrzynce i lektury listów przyznaje się bez najmniejszej
żenady:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=17&w=2900102&a=2996761
Ilu z was ma pewność, że kochany kamilek nie czytał waszych listów?

G.
Obserwuj wątek
    • limakty nie do galby....... 17.09.02, 08:57
      Ja ją poprostu ostrzegłem...z _ helgą( Zsypkiem) nigdy zwady nie miałem...dałem
      jemu szanse na zmianę hasła, czego inni nie potrafili zrobić przez tyle czasu.
      Są miary uczciwości...moja jest taka...wczesniej poprosił mnie o odgadnięcie
      hasła swojego AndrzejG, myśląc , ze to nie jest możliwe posługując się li tylko
      logiką...okazało się , że w ciągu kilku minut byłem blisko na tropie ( czytaj
      wątek " Zakończenie dochodzenia Limaka"...dzięki takiemu sygnałowi zmienił
      prawdopodobnie hasło i podpowiedź...podałem mu tez sposób na hasło które metodą
      logiczną trudne jest w 99,99% do odgadnięcia...nie wiem co by zrobili
      hackerzy , ale moja wiedza jest w tym przypadku zbyt płytka.
      L
      • d_nutka Re: nie do galby....... 17.09.02, 09:01
        jeśli nie do Galby więc może być i do mnie.
        mam problem z wymyśleniem nowego hasła.
        jak możesz Limaku,to mi pomóż na te 99,99% chociaż.
        haker jak się uprze to i ten promil znajdzie.
        d.
        • limakty Re: nie do galby....... 17.09.02, 09:09
          d_nutka napisała:

> jeśli nie do Galby więc może być i do mnie.
          > mam problem z wymyśleniem nowego hasła.
          > jak możesz Limaku,to mi pomóż na te 99,99% chociaż.
          > haker jak się uprze to i ten promil znajdzie.
          > d.

Przejdź na priv , to Ci odpowiem.
          Limak
          • Gość: Galba Tak Danutko, przejdź... dostaniesz fajnego wiruska IP: 213.17.161.* 17.09.02, 09:48
            ścierwaty napisał:

> Przejdź na priv , to Ci odpowiem.
            > Limak

---

śCierwaty lubi takie zabawy...

G.
            • limakty Re: Tak Danutko, przejdź... dostaniesz fajnego wi 17.09.02, 09:59
              Gość portalu: Galba napisał(a):

> ścierwaty napisał:
              >
              > > Przejdź na priv , to Ci odpowiem.
              > > Limak
              >
              > ---
              >
              > śCierwaty lubi takie zabawy...
              >
              > G.

Danutko
              Ja juz od galby takowe otrzymywałem, a Ty ode mnie nigdy -! Pamiętasz?
              L
              • d_nutka Re: Tak Danutko, przejdź... dostaniesz fajnego wi 19.09.02, 09:03
                Limaku!
                Jeśli napisałam wczesniej nie dość czytelnie,to teraz ponawiam próbę.
                Przechwalałeś się tu na forum,ze 'siłą' swojej dedukcji jesteś w stanie zlamać
                hasło i wejść do skrzynki.
                Ponadto napisałeś,że znasz 99.99% sposób doboru hasła niełamliwego.
                Ale.
                Ty mi podasz taki sposób,ja go zastosuję i może być po mojej skrzynce.
                Ten sposób zdradzisz innym i jak nie ty,to inni ciekawscy się zabawią.
                więc przeprowadźmy test.
                Ty wlamujesz się do mojej skrzynki i nadajesz z niej wiadomość niby ode mnie.
                Zrób to tu,publicznie.
                Dowiedziesz tym swojej umiejetności i moze zyskasz czyjś podziw.
                Moją podpowiedź hasla możesz podać,hasła raczej nie,bo do czasu zakończenia
                testu i twoich rad nie zmienię go.
                Inaczej eksperyment się nie uda.
                Powodzenia.
                (hasło jest do odgadniecia drogą dedukcji)-informacja dla włamywaczy
                d.
                • limakty od Limaka__________________do Danutki 19.09.02, 09:41
                  d_nutka napisała:

) Limaku!
                  ) Jeśli napisałam wczesniej nie dość czytelnie,to teraz ponawiam próbę.
                  ) Przechwalałeś się tu na forum,ze 'siłą' swojej dedukcji jesteś w stanie
                  zlamać
                  ) hasło i wejść do skrzynki.
                  ) Ponadto napisałeś,że znasz 99.99% sposób doboru hasła niełamliwego.
                  ) Ale.
                  ) Ty mi podasz taki sposób,ja go zastosuję i może być po mojej skrzynce.
                  ) Ten sposób zdradzisz innym i jak nie ty,to inni ciekawscy się zabawią.
                  ) więc przeprowadźmy test.
                  ) Ty wlamujesz się do mojej skrzynki i nadajesz z niej wiadomość niby ode mnie.
                  ) Zrób to tu,publicznie.
                  ) Dowiedziesz tym swojej umiejetności i moze zyskasz czyjś podziw.
                  ) Moją podpowiedź hasla możesz podać,hasła raczej nie,bo do czasu zakończenia
                  ) testu i twoich rad nie zmienię go.
                  ) Inaczej eksperyment się nie uda.
                  ) Powodzenia.
                  ) (hasło jest do odgadniecia drogą dedukcji)-informacja dla włamywaczy
                  ) d.

Danutko
                  Ja ci na privie podałem już sposób na zastosowanie hasła...wybór hasła należy
                  do Ciebie...i na nic przy takim rozwiązaniu moje zdolności się nie zdadzą!Tak
                  daleko dedukcja nie sięga!!
                  Nie mam zamiaru wchodzic do niczyjejn skrzynki!!!
                  Gdybyś chciała opinii na ten temat i dowodów na próbe to przesyłam Ci nasza
                  rozmowę z AndrzejemG ( wątek "Zakończenie dochodzenia LIMAKA"), oto kopie
                  naszej rozmowy :
                  _______________________________________________________________________________
                  • no,no adres: *.wroclaw.dialog.net.pl
                  Gość: AndrzejG 14-09-2002 08:22

tak z ciekawości-wydedukujesz hasło do mojej skrzynki?
                  Podpowiedź - po lewej stronie.
                  Jak Ci się uda to daj mi szansę na zmiane hasła,nie blokuj nicka.OK?

Andrzej

• Re: no,no....._______________do Andrzja G
                  limakty 14-09-2002 08:45

Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

) tak z ciekawości-wydedukujesz hasło do mojej skrzynki?
                  ) Podpowiedź - po lewej stronie.
                  ) Jak Ci się uda to daj mi szansę na zmiane hasła,nie blokuj
                  nicka.OK?
                  )
                  ) Andrzej

Andrzeju nie jest moim celem łamanie haseł i w Twoim przypadku tego
                  nie
                  zrobię...pokazałem tylko logikę postępowania ( przyznasz chyba , ze
                  logika jest moja mocna stroną , odwrotnie niż umiejętności informatyczne),
                  wykorzystałem w tej sprawie tą moją broń i z otwartą przyłbicą ( zobacz inni
                  tego nie potrafią) wszystkich poinformowałem o tym. W skrzynce tej nie
                  porobiłem żadnych zmian ( inny może by z mściwosci to uczynił - czytaj co galba
                  grozi w sprawie donosu do mojego zakładu) i nie opublikowałem żadnej z niej
                  tresci( a jest możliwśc przejęcia skrzynki po jej rozszyfrowaniu).Jednocześnie
                  dałem mu szanse przed jej opublikowaniem na zmianę hasła wiedząć , że ma
                  zabzpieczenie w postaci informacji o włamaniu się do skrzynki. A mogłem
                  włamaćsię , nic nie poinformowac , a potem pomalutku ujawniać np. pod innym
                  nikiem. Ja zgodnie z naszą ( z galbą) umową grałem ucziwie.Tyle celem
                  wyjaśnienia Ci i odnośnie do Twojej prośby...mógłbym Ci ew. podpowiedzieć jaki
                  rodzaj hasła jest w 99% nie do odszyfrowania , ale o tym nie tu publicznie.
                  Limak
                  __________________________________________________________________---

• Re: no,no....._______________do Andrzja G adres: *.wroclaw.dialog.net.pl
                  Gość: AndrzejG 14-09-2002 09:01

Obserwowałem od czasu do czasu wasz spór,ale musze powiedzieć ,że moja wiedza
                  na jego temat jest fragmentaryczna. Nie o niego mi chodziło , ale o mozliwość
                  odgadnięcia hasła.Nie biorę tu pod uwagę wiedzę informatyczną typowo
                  hakerską,ani pomoc osób z zewnątrz , mających dostęp do bazy danych(admini)
                  Zastanowiła mnie mozliwość odgadniecia hasła na podstawie znajomościczłowieka -
                  bo nie da się ukryć, odkrywamy tu się - w powiązaniu z jegopisaniną.Stąd moje
                  pytanie , czy nie za dużo powiedziałem w podpowiedzi. Jest oczywistym ,że
                  dostęp osób postronnych do mojej skrzynki nie jest mi miłym , tak jak chyba
                  wszystkim i stąd moje zaciekawienie.
                  Andrzej
                  ________________________________________________________________________________
                  • Re: no,no....._______________do Andrzja G
                  limakty 14-09-2002 09:22

) Obserwowałem od czasu do czasu wasz spór, ale musze powiedzieć ,że moja
                  wiedza na jego temat jest fragmentaryczna.
                  ) Nie o niego mi chodziło , ale o mozliwość odgadnięcia hasła.
                  ) Nie biorę tu pod uwagę wiedzę informatyczną typowo hakerską,
                  ) ani pomoc osób z zewnątrz , mających dostęp do bazy danych(admini)
                  ) Zastanowiła mnie mozliwość odgadniecia hasła na podstawie znajomości
                  ) człowieka - bo nie da się ukryć, odkrywamy tu się - w powiązaniu z jego
                  ) pisaniną.Stąd moje pytanie , czy nie za dużo powiedziałem w podpowiedzi.
                  ) Jest oczywistym ,że dostęp osób postronnych do mojej skrzynki nie jest mi
                  ) miłym , tak jak chyba wszystkim i stąd moje zaciekawienie.

) Andrzej
                  )

Obróbka każdego człowieka wymaga głebokiej analizy, musiałbym przeczytać twoje
                  posty,obrać kilka pewnych wariantów...ale teraz metodą zabawy , bez przemyśleń-
                  szukałbym po twoim poście wszystkich zdań na lewo które napisałeś ( w
                  komputerze też),szukałbym po anatomii człowieka np. serce , ręka...zstanowiłbym
                  sie jak siedzisz przy monitorze i co tam sie znajduje , wziąłbym pod uwagę np.
                  twoją żonę która Cie trzyma pod pachę...NO,NO...wariantów jest wiele , ale są
                  możliwe do przewidywań... Tyle szybko
                  LIMAK
                  ____________________________________________________________________________

• Re: no,no....._____do Andrzja G____suplement
                  limakty 14-09-2002 09:25 odpowiedz na list odpowiedz
                  cytując

Zapomniałem dodać , że podpowiedzią do twojego hasła jest
                  wyraz - kto- zgoda?

• Re: no,no....._____do Andrzja G____suplement2
                  limakty 14-09-2002 09:29

dodam , ze już mam więcej szczegółów ...znasz coś takiego np- PO LEWEJ STRONIE
                  powiedziałem takie coś trwa długo ...zobacz u mnie trwa narazie kiloka minut
                  LIMAK
                  ______________________________________________________________________________

• byłeś blisko adres: *.wroclaw.dialog.net.pl Gość: AndrzejG 14-09-2002
                  10:19

Chyba zmienię hasło.Potwierdziłes to ,że sam wydedukowałeś hasło Galby.
                  Andrzej

• Re: byłeś blisko
                  limakty 14-09-2002 10:21 odpowiedz na list odpowiedz cytując

) Chyba zmienię hasło.Potwierdziłes to ,że sam wydedukowałeś hasło Galby.

) Andrzej

Przejdź na priw to ci podpowiem jakie hasło jest niemożliwe w 99%
                  L
                  ______________________________________________________________________________

Danutko
                  Andrzej G potwierdził , ze potrafię dedukowac...chyba nie powiesz , ze jest on
                  więcej związany ze mna niz z grupą galby...Wystarczy Ci ten dowód? Po co więcej!
                  Nie jest moim celem łamanie skrzynek, a przestrzeganie ludzi mądrych i
                  przyjaznych przed zastosowaniem prostych haseł...
                  Spróbowałem przsestrzec Zsypka przed tym ...i co sie okazało...Zsypek oskarżtył
                  mnie publicznie o włamanie do jego skrzynki...chociaż zdaję sobie sprawę , że
                  tam już niejeden był.
                  Nie będę tez tego doświadczenia powtarzał z Tobę...poprostu NIE CHCĘ!
                  Pozdrawiam
                  LIMAK

• limakty kolesie - sprawa jest prosta- proces cywilny 19.09.02, 08:50
      tylko dlaczego się boicie?...jeszcze tak się nie zdarzyło żeby sprawca oskarżył
      niewinnego ...a jeżeli , to tylko na to czekam bykku, siedem,
      galba,luka...czekam na wasze dane osobowe i wy o tym wiecie i t6ego się
      boicie...to kto się włamał wtedy wyjdzie na jaw...te pomówienia (
      kryminjalisto!) także , te groźby - także, te inwektywy - także...będzie wiele
      niezłych procesików i to wm obiecuje...teraz wasz ruch- u mnie będzie tylko
      prawo retorsji...ZACZNIJCIE PROSZĘ. WPROST BŁAGAM!!
      LIMAKTY

• viki6 Re: Forumowy kryminalista nr 1 (limakty) 19.09.02, 17:59
      www.republika.pl/krzys_ko/przyroda/slimak.html
      • d_nutka Re: Forumowy kryminalista nr 1 (limakty) 20.09.02, 07:12
        Czy taki ładny śLimaczek ma być ugotowany?
        Czy moze na żywca?
        A on taki śliczny!
        Czy on wygląda na kryminalistę?
        Ma przecież swój domek więc po co był mu potrzebny włam do innego domu?
        On chyba sobie trochę pofantazjował z tą dedukcja.
        A co.
        śLimaczkom nie wolno?
        d.
        d
        • limakty Re: Forumowy kryminalista nr 1 (limakty) 20.09.02, 07:46
          d_nutka napisała:

> Czy taki ładny śLimaczek ma być ugotowany?
          > Czy moze na żywca?
          > A on taki śliczny!
          > Czy on wygląda na kryminalistę?
          > Ma przecież swój domek więc po co był mu potrzebny włam do innego domu?
          > On chyba sobie trochę pofantazjował z tą dedukcja.
          > A co.
          > śLimaczkom nie wolno?
          > d.
          > d

-:)))
          LIMAK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka