Gość: Yaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 00:23 Bydgoszcz trzyma kciuki za Rafała ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: YARAZ BYDGOSZCZ !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 00:24 RAFAŁ MUSI WYGRAC !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: 82.146.225.* 22.10.05, 01:12 Bydgoszcz górą !!! Gratulacje dla Rafała Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Re: Kim jest Rafał Blechacz? 22.10.05, 01:22 www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_blechacz_rafal Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Re: Kim jest Rafał Blechacz? 22.10.05, 01:25 muzyka.onet.pl/kl,13474,plyta.html Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Re: Kim jest Rafał Blechacz? 22.10.05, 01:27 www.hipic.jp/eng/past_prizewinner/05/profileblecha.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 03:59 To jest daleki kuzyn Radka Sikorskiego, też z Nakła nad Notecią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 23.10.05, 08:22 Urodziłam się w Nakle/n. Not., ale tam nie mieszkam, choć czesto odwiedzam rodzinę. Jestem dumna z sukcesu Rafała, bo pokazał, ze w tym ogłupiałym, skomercjalizowanym świecie są wartości ponadczasowe, takie jak piekna muzyka. życzę mu zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elanna Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:06 Rafał jest moim krajanem,nakielaninem.Zabłysnął jak promień słońca nad naszym smętnym miasteczkiem.Wszystko zawdzięcza swojemu talentowi i ciężkiej pracy.Jest niezwykły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop [...] IP: *.chello.pl 22.10.05, 09:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.05, 11:41 Zapomnieliście ddoa c że chłopak jest z Nakła! a tak w ogóle na bydgoskiej stronie jest owiele więcej ciekawszych info o Rafale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:03 Heh, Rafal Blechacz to "znajomy" z rownoleglej klasy w liceum w Nakle (choc mial ITN i prawie go w tej szkole nie bylo) - w pierwszej klasie prawie wszyscy raczej z niedowierzaniem podchodzilismy do jego talentu... ... Mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: 83.168.121.* 22.10.05, 13:17 Gratuluje Bydgoszczy takiego artysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimara Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.tdi.tktelekom.pl 22.10.05, 14:33 Jestesmy dumni z Rafała! Całe Nakło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolas Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.10.05, 23:21 Pochodzę z Nakła nad Notecią mieszkam w Bydgoszczy... jestem bardzo dumny z postawy Rafała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 23.10.05, 13:43 Nakło nad Notecią jest z Ciebie dumne Rafale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 23.10.05, 13:47 Rafał nie jest bydgoszczaninem, lecz nakielaninem!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 18:22 lecz karierę i talent rozwijał i rozwija w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafael Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.bydgoszcz.agora.pl 23.10.05, 18:33 moze i w Bydgoszczy rozwijał, bo przecież nie w Nakle gdzie jedynym ośrodkiem kultury jest pokój i mózg artysty. sam jestem z Nakła i tym większe brawa dla Rafała, Wielki pianista który wyrósł w ponurej rzeczywistości - stąd jego dojrzałość, a Bydgoszcz pije bez umiaru z jego talentu, nieważne skąd się pochodzi ale kim sie jest. Rafal jest tego przykładem, gdyby nie determinacja jego i jego rodziny - pozdrawiam państwa Blechaczów! - nie byłby tam gdzie jest. Szczęśliwie spotkał dobrych ludzi na swojej drodze co sam często podkreśla. Młody człowiek wielkiego formatu - powinno to dać do myślenia włodarzom z MEN-u. bo sukces Rafała to nie zasługa systemu szkolenia, a ludzi którzy musieli się zderzyć z tą rzeczywistością by gwiazda Rafała mogła zabłysnąć. Jestem szczęśliwy że ci się Rafał udało. I pod kominem cukrowskim mogą wyrosnąć kwiaty. Trzymam za ciebie kciuki bo trudne się dopiero zaczęło - nie daj w sobie zgasić wrażliwości muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:19 A może coś więcej o jego rodzinie? Jakieś reakcje miasta? Kolegów? Wszyscy jesteśmy ciekawi (ale nie natrętni)jego osobowości i stąd te pytania. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.05, 19:27 Rafał Blechacz ma oprocz latwosci technicznej umiejetnosc interpretacji utworow, nie idzie w popisywanie sie tym jak to mozna szybko i glosno grac (jak niektorzy), pieknie gra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. S. Panovska Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: 218.111.149.* 08.11.05, 03:02 I am Piano Professor Snezana Panovska from Macedonia - now living in Kuala Lumpur - Malaysia . I was in Warsaw for the Finals of this year International Chopin Piano Competition, and I have with me the President of Chopin Society Malaysia and 10 Malaysians piano teachers and young pianist from CHOPIN SOCIETY MALAYSIA in Warsaw for the first time to visit this Competition. This is my 8-th visit to this International Piano Competition , starting from year 1965 when Marta Argerich has won the Competition ( exept in year 1970 ). This is my 8-th visit for this Competition ! My Malaysian coleagues and me we were very much impressed with the performance of young and talented Polish Pinaist Mr. RAFAL BLECHACZ ! We have very strong support for the decision of the International jury for giving the FIRST PRIZE as well GOLD MEDAL to this wonderful Polish Pianist, and to NOT AWARD the SECOND Prize ! Very clever decision ! Bravo for the Jury and for their President Prof. Jasinski ! I would like to Congratulate to Mr. Blechacz for this great success, to his wonderful Professor Kararzyna POPOVA - Zydron, as well to other Professors who taught him from his early age and to his Parents! Hope that we will have Mr. Blechacz in Kuala Lumpur for performance as well ! Prof. Snezana Panovska Music Director First ASEAN International CHOPIN Piano Competition Chopin Society Malaysia Kuala Lumpur - Malaysia email: panovski@streamyx.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chopin Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:08 Kiedy masz jakiś koncert, chętnie się wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chopin Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:10 Klawo grasz kupiłem sobie twoją płyte piano recital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chopin Re: Kim jest Rafał Blechacz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 16:12 najpierw liczyłem na kuodo ale jak obejrzałem twój koncert e-moll zmieniłem zdanie Odpowiedz Link Zgłoś