Dodaj do ulubionych

Wprost:Trójka Trzech Pokoleń

IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 30.09.02, 22:33
I znowu artykuł o trójce we Wprost. Niestety nie mogę znaleźć linka a może
nawet w ogóle nie ma tego tekstu w necie. Takie tam dyrdymały - że program
kultowy, elitarny, jest też o jubileuszu który ponoć ma się odbyć 6
października. Artykuł okraszony zdjęciem dyrektora Laskowskiego tym które
znamy z artykułu który się ukazał przed wakacjami.
Wprost, niby rzetelny tygodnik zamieścił artykulik całkowicie po linii
szefostwa trójki. To na pewno nie przypadek.

"Trójka powinna nadal o pół kroku wyprzedzać rzeczywistość - być takim
światełkiem, do którego ludzie się garną" - tą otymistyczną złotą myślą dyr.
Laskowskiego kończy się artykuł i również mój post.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andrzejel Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 00:44
      Gość portalu: As napisał(a):

> Wprost, niby rzetelny tygodnik zamieścił artykulik całkowicie po linii
      > szefostwa trójki. To na pewno nie przypadek.

Oczywiście, że nie przypadek. Trójka i Wprost ze sobą ściśle współpracują, np.
      przy programach "Za, a nawet przeciw", czy "Intermedialnych sporkaniach 3
      stopnia".

Nie można się więc spodziewać, że jakikolwiek artykuł o Trójce zostanie
      wydrukowany przez Wprost beza aprobaty Witolda Moskiewskiego
    • Gość: Lesiek Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 195.205.139.* 01.10.02, 09:09
      Mnie tylko dziwi, że ktoś jeszcze uważa "Wprost" za rzetelny tygodnik. W
      sprawie Trójki, jak i w wielu innych, jest już od dawna nierzetelny.
      • Gość: Lumbulak Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 212.244.197.* 01.10.02, 09:31
        Czasami czytam i uważam Wprost za rzetelny tygodnik.
        Mało tego - nie widzę lepszego
        Lumbulak
        • Gość: obi Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.waw.cdp.pl 01.10.02, 09:54
          Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> Czasami czytam i uważam Wprost za rzetelny tygodnik.
          > Mało tego - nie widzę lepszego
          > Lumbulak

A Newsweek?
          A Polityka?

Wydaje mi się, że przynajmniej te dwa są lepsze - na pewno jeśli chodzi o
          rzetelność.
        • Gość: jarek Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:09
          Domyślam się, że napiszesz zaraz, że TVN jest nieobiektywna.
          Lumbulak, w piętkę gonisz!

Jarek
          • Gość: Lumbulak Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 212.244.197.* 01.10.02, 10:34
            TVN jest OK.
            Ale inni mogą uważać inaczej.
            Lumbulak
        • Gość: Jureek Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 62.8.156.* 01.10.02, 10:34

> Czasami czytam i uważam Wprost za rzetelny tygodnik.
          > Mało tego - nie widzę lepszego

A Tygodnik Powszechny? A Polityka?
          Jak dla mnie, lepsze i rzetelniejsze niż Wprost.
          J.
      • tuhanka Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 10:33
        Tygodnik "Wprost" i Trójka mają umowę o wzajemnej promocji - zresztą współpraca
        nie jest od dziś i dotyczy nie tylko wymienionych audycji (przypomnijcie sobie
        patronat "Wprost" nad plebiscytem Srebrne Usta i rankingiem reportaży rok temu
        - a ostatnio patronat PR3 nad akcją "Wprost po zdrowie"). Czy w tej sytuacji
        sądzicie, że gazeta wystąpi przeciwko partnerowi w interesach. Business is
        business, można to zrozumieć. "Polityka" i "Newsweek" są w lepszej sytuacji, bo
        z Trójką nmie współpracują. Zresztą "Gazeta Wyborcza" też współpracuje z ekipą
        Laskowskiego, więc nie pisze na temat protestu. A artykuł, jak znajdę, to
        podeślę link (zwykle we wtorki nowy numer już jest na stronie www "Wprost").
        • Gość: obi Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.waw.cdp.pl 01.10.02, 10:47
          tuhanka napisała:

> Czy w tej sytuacji
          > sądzicie, że gazeta wystąpi przeciwko partnerowi w interesach. Business is
          > business, można to zrozumieć.

Można.
          Niech więc tylko te media nie głoszą frazesów o obiektywności i rzetelnej
          ocenie wydarzeń. Dotyczy to wszystkich bez wyjątku.

> A artykuł, jak znajdę, to
          > podeślę link (zwykle we wtorki nowy numer już jest na stronie www "Wprost").

Zwykle po godz. 12.00 we wtorek - czyli już niedługo
          • tuhanka Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 11:05
            Zanim ukaże się ten tekst na stronie www, wrzucę go tutaj (nie jest długi):

"Trójka trzech pokoleń

Radiowej Trójki słucha już trzecie pokolenie i wciąż jest to program "kultowy".
            Trójka nigdy nie prezentowała szmiry, nie zadzierała nosa ani nie była
            pretensjonalna. Efektowny jubileusz (6 października w stołecznym parku
            Sowińskiego) odbędzie się przy największych przebojach Maanamu, Perfektu,
            Lombardu i Kayah. - Chcemy być stacją elitarną i jednocześnie docierać do jak
            największej liczby odbiorców. To paradoks, ale tylko z pozoru, bo pojęcie elity
            się rozszerza. Trójka powinna nadal o pół kroku wyprzedzać rzeczywistość. Być
            takim światełkiem, do którego ludzie się garną - mówi szef jubilatki Witold
            Laskowski."

Tekst ukazał się w "Menu" w dziale Kultura na stronie 113.
            • Gość: MArCello Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 11:28
              > Radiowej Trójki słucha już trzecie pokolenie i wciąż jest to
              program "kultowy".

Moje czwarte pokolenie chyba już nie będzie tego słuchać.

> Trójka nigdy nie prezentowała szmiry,

Trójka nie, ale TrUjka TAK!

> Efektowny jubileusz (6 października w stołecznym parku
              > Sowińskiego) odbędzie się przy największych przebojach Maanamu, Perfektu,
              > Lombardu i Kayah. - Chcemy być stacją elitarną i jednocześnie docierać do jak
              > największej liczby odbiorców. To paradoks, ale tylko z pozoru, bo pojęcie
              > elity się rozszerza.

Efektowny jubileusz nieistniejącej stacji - to jest właśnie paradoks.
              A co do elity - ja widzę coraz więcej dresów na ulicy.

> Być takim światełkiem, do którego ludzie się garną - mówi szef jubilatki

Poteta...niech go kule...

pozdr,
              MArCello
              • Gość: aqq Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 11:50
                "Staram się być takim światełkiem dla tych z którymi mam kontakt i myślę że
                dobrze wykonuję to do czego zostałem stworzony"(blufik.star-
                kids.ws/omnie.htm)
                Poezja?
                • Gość: Lumbulak Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 212.244.197.* 01.10.02, 12:40
                  Gość portalu: aqq napisał(a):

> "Staram się być takim światełkiem dla tych z którymi mam kontakt i myślę że
                  > dobrze wykonuję to do czego zostałem stworzony"(<a href="blufik.star-
                  "ta
                  > rget="_blank">blufik.star-</a>
                  > kids.ws/omnie.htm)
                  > Poezja?

aqq
                  dlaczego przytaczasz link do strony traktującej o homoseksualizmie i to w
                  dodatku chłopięcym ?
                  czyżbyś miał coś z tym wspólnego ?

Lumbulak

• tuhanka Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 12:49
                    Okładkowy artykuł we "Wprost" traktuje o pedofilach. Może koledze coś się
                    skojarzyło? Choć w tym wypadku chyba nietrafnie...Z tego co wiem, Laskowski
                    jest i żonaty i dzieciaty (parę lat temu "Panorama" TVP pokazywała nawet
                    relację z jego ślubu).
                  • Gość: MArCello Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 13:06
                    >
                    > > "Staram się być takim światełkiem dla tych z którymi mam kontakt i myślę ż
                    > e
                    > > dobrze wykonuję to do czego zostałem stworzony"(<a href="<a href="http:
                    > //blufik.star-"target="_blank">blufik.star-</a>
                    > "ta
                    > > rget="_blank">blufik.star-</a>
                    > > kids.ws/omnie.htm)
                    > > Poezja?
                    >
                    > aqq
                    > dlaczego przytaczasz link do strony traktującej o homoseksualizmie i to w
                    > dodatku chłopięcym ?
                    > czyżbyś miał coś z tym wspólnego ?
                    >

Dzięki Lumbulaku, już chciałem tam zajrzeć, ale mnie w porę uratowałeś (zresztą
                    mój admin przyblokował takie strony, mam nadzieję).
                    pozdr,
                    MArCello
                  • Gość: aqq Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 13:08
                    > dlaczego przytaczasz link do strony traktującej o homoseksualizmie i to w
                    > dodatku chłopięcym ?
                    > czyżbyś miał coś z tym wspólnego ?
                    >
                    > Lumbulak
                    >

-----------------------------------------------------
                    > Być takim światełkiem, do którego ludzie się garną - mówi szef jubilatki

Poteta...niech go kule... (MArCello)
                    > "Staram się być takim światełkiem dla tych z którymi mam kontakt i myślę że
                    dobrze wykonuję to do czego zostałem stworzony" tekst ze strony jw.

Coś naszemu poecie (temu od jubilatki) te światełka podobnie mrugaja. Sam
                    raczej na poetę nie wygląda, więc skąd tak niezwykłe natchnienie?

• Gość: MArCello Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 13:24
                      > Coś naszemu poecie (temu od jubilatki) te światełka podobnie mrugaja. Sam
                      > raczej na poetę nie wygląda, więc skąd tak niezwykłe natchnienie?

Zdecydowanie "broniłbym" tu Laskosia, tak mu się pewnie wyrwało...
                      A znając kilku "natchnionych" stwierdzam, że im różnorakich talentów nie
                      brakuje w przeciwieństwie do W.L. Może nawet gdyby był "poetą inaczej" obecna
                      TrUjka byłaby prowadzona z wyczuciem, gustem i poszanowaniem tradycji.
                      pozdr,
                      MArCello
                    • Gość: Lumbulak Re: aqq co masz wspólnego s tą stroną IP: 212.244.197.* 01.10.02, 14:13
                      jestem ciekawy aqq, co masz wspólnego z tą stroną którą zamieściłeś publicznie
                      na forum.
                      Przyznasz, że trzeba się postarać aby natknąć się na "takie rzeczy"...
                      może wyjaśnisz co nieco ?
                      Lumbulak
                      • Gość: aqq Re: aqq co masz wspólnego s tą stroną IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 14:32
                        Z wielką przyjemnością wyjaśniam.
                        Jest takie sieciowe coś, nazywa się GOOGLE. To coś jest bardzo przemyślne,
                        często tego czegoś używam, więc jest moją stroną startową.
                        Czasem zadaję temu czemuś takie różne pytania bez sensu.
                        Poprosiłem to coś o skojarzenia do tfurczości poetyckiej pana L, i to samo
                        trafiło. Te światełka pana L. wcale nie są takie pospolite, jak widać.
                        pozdr
                        • tuhanka Re: aqq co masz wspólnego s tą stroną 01.10.02, 15:12
                          Potwierdzam. U mnie też Google wyrzuciło tę stronę. Choć następny link, który
                          ta wyszukiwarka podała, to jakaś strona katolicka i cytacik z wiersza
                          "Chciałabym BYć TAKIM malutkim ŚWIATEŁKIEM"...
                    • Gość: Lumbulak do aqq IP: 212.244.197.* 02.10.02, 14:47
                      aqq napisz jeśli możesz:

co cię skłoniło aby cytat o "światełku" Laskowskiego wpisać do wyszukiwarki
                      Google i skojarzyć go AKURAT ze światełkiem napisanym na stronie którą podałeś
                      na forum (de facto nieprzyzwoitej)

Poza tym gdybym to ja na przykład jakąś twoją wypowiedź skojarzył z czymś
                      AKURAT obrzydliwym i celowo zamieścił na tym forum to jak ty byś się czuł - aqq?

oczekuję odpowiedzi

Lumbulak
            • Gość: obi Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.waw.cdp.pl 01.10.02, 11:29
              tuhanka napisała:

> "Trójka trzech pokoleń
              > Efektowny jubileusz (6 października w stołecznym parku
              > Sowińskiego) odbędzie się przy największych przebojach Maanamu, Perfektu,
              > Lombardu i Kayah.

Jaki jubileusz???? Jubileusz był 1 kwietnia i derekcja z premedytacją go olała.
              Obchody "jubileuszu" teraz pokazują jednoznacznie: tak jak w monarchiach i
              tyraniach absolutnych tak i tu "święto narodowe" wypada w dzień urodzin władcy
              lub w dzień objęcia władzy.
              • tuhanka Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 11:40
                A czy zauważyliście, że nie ma informacji na temat tego, który to jest
                jubileusz?
                • Gość: Janusz Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: 10.40.1.* 01.10.02, 11:48
                  tuhanka napisała:

> A czy zauważyliście, że nie ma informacji na temat tego, który to jest
                  > jubileusz?

Bo to pewnie pierwsza rocznica radosnej TFUrczości Wielkiego Witolda.
                • Gość: As Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.10.02, 11:53
                  tuhanka napisała:

> A czy zauważyliście, że nie ma informacji na temat tego, który to jest
                  > jubileusz?

Faktycznie nie ma. O czym to świadczy?
                  • Gość: MArCello Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 13:17
                    > > A czy zauważyliście, że nie ma informacji na temat tego, który to jest
                    > > jubileusz?
                    >
                    > Faktycznie nie ma. O czym to świadczy?

Pewnie BigDyro coś usłyszał o jubileuszu jakimś (pewnie czytając to forum), ale
                    jeszcze nie dowiedział się który to z rzędu :))
                    Zresztą, jeśli o jubileuszu dowiedział się dopiero w kwietniu, kiedy było o tym
                    na forum dość głośno, a załatwienie jakiejkolwiek imprezy trochę trwa
                    (większość kapel ma już zarezerwowane terminy zdeczko wcześniej) to widać
                    dlaczego dopiero teraz organizują. Zawsze będzie to jakaś linia obronna, że nie
                    zapomniał a tylko zaspał, bo przecież rocznicę uczcił w tym samym roku
                    kalendarzowym.

pozdr,
                    MArCello
    • tuhanka Re: Wprost:Trójka Trzech Pokoleń 01.10.02, 12:27
      Dla zainteresowanych - link do wspomnianej notki:
      tygodnik.wprost.pl/index.php3?art=13707&dzial=8
      • Gość: Broda A nowego logo i tak nie bedzie, hue,hue -n/t IP: *.chello.pl 01.10.02, 12:30
        • Gość: chemik Wprost, Newsweek, Polityka IP: *.gl-jp.digi.pl 01.10.02, 21:52
          Nie przesadzajcie! Wprost dalej jest najlepszym tygodnikiem opinii. Polityka
          jest owszem niezla, ale moim zdaniem ciut gorsza od Wprost. Natomiast o
          poziomie Newsweeka (polskiej edycji) lepiej nie wspominac - zupelne dziadostwo.
          Moja pozytywna opinia o Wprost nie zmienia jednak mojego przekonania, ze
          publikowanie takich notek jak w ostatanim numerze to klakierstwo. Moze dla
          rownowagi szanowna redakcja zainteresowalaby sie protestami?? Jakos nic o nich
          do tej pory nie wspomniala.
          • Gość: Lesiek Re: Wprost, Newsweek, Polityka IP: 195.205.139.* 02.10.02, 09:06
            Nie wiem, jak jest teraz we Wprost, bo go przestałem czytać jakieś pięć-sześć
            lat temu. Moja opinia o tym tygodniku jest taka, że nie tylko był _wyjątkowo_
            jednostronny (przy czym kierunek tendencji zależy od wiatrów politycznych, a
            może od aktualnych układów pana redaktora naczelnego), nie tylko zamieszczał
            miałkie i płytkie teksty (na ogół zaledwie ślizgające się po temacie - a często
            wykazujące daleko idący brak jego znajomości - i rzadko dające asumpt do
            jakiejś poważniejszej refleksji), ale także - że umieszczał teksty promocyjne
            lub lobbystyczne udające niezależne artykuły.
            W tej chwili Wprost przeglądam z rzadka, ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka