wipigaki 06.11.05, 20:04 watch out, indians are coming Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oburzony Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:06 skandal! zydowska prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
2shark Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie 06.11.05, 20:24 a od kiedy to polacy muszą się wstydzic, że sa katolikami? być może to luterańska nieniecka chołota znowu nas obraża? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Gazeta Wyborcza usilnie propaguje stereotypy 07.11.05, 10:12 Gazeta Wyborcza z zapałem godnym lepszej sprawy, od lat wtłacza na siłę stereotypy fałszujące obraz Polaków i upowszechnia je za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Szkoda tylko że nie w Monachium czy Berlinie 07.11.05, 10:52 Takich Waimarów jest w Niemczech 1000 więc wszystko rozejdzie się po kościach. A taka była szansa pokazać tym gburowatym kiełbachożercom, że śmiejemy się z siebie równie chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla2 Re: Szkoda tylko że nie w Monachium czy Berlinie 07.11.05, 14:59 lub_czasopismo napisał: > Takich Waimarów jest w Niemczech 1000 więc wszystko rozejdzie się po kościach. Weimar jest jedyny i w calym swiecie dobrze znany, w nieokrzesanej Polsce najmniej > A > taka była szansa pokazać tym gburowatym kiełbachożercom, Kuchnia niemiecka jest najzdrowsza na swiecie, smiejemy sie tu z tlustego i przeslodzonego polskiego stolu. Kielbachy sa tu dla kloszardów i ...Polaków, bo na wiecej ich nie stac. że śmiejemy się z > siebie równie chętnie. To nie dotyczy 98% populacji, agresywnej, wscieklej, zakompleksionej i zawistnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_wiktorski LEWACKIE POPKULTURY WMAŚLAJĄ SIĘ POSTFASZYZMOWI ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:08 davidmors napisał: > Gazeta Wyborcza z zapałem godnym lepszej sprawy, od lat wtłacza na siłę > stereotypy fałszujące obraz Polaków i upowszechnia je za granicą. OTÓRZ TO ! BRUKOWE LEWACKIE POPKULTURY REPREZENTUJĄ POLSKĘ W KRAJU POSTFASZYZMU I KSENOFOBII !! KATASTROFA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbishop Ee? 0_o IP: *.crowley.pl 07.11.05, 17:41 Po jakiemu ty nadajesz człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton katolicki szowinisto naucz sie najpierw pisac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:24 po polsku: nalezysz pewnie do tej HOLOTY ktora nic nie umiejac wszystkich dokola obraza. A Polacy luteranie sa rowniez w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: katolicki szowinisto naucz sie najpierw pisac IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 07.11.05, 15:17 Baa...Mielismy nawet kiedys premiera protestanta (niejaki Jerzy B.)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 love Re: Do 2shark IP: 81.219.149.* 07.11.05, 11:43 Od wtedy, jak katolicyzm polski zaczął się kojarzyć narodom cywilizowanym ze złodziejstwem, pijaństwem, chamstwem, bezmyślnością, głupotą i prymitywizmem, czyli cechami charakterystycznymi dla tego głupiego społeczeństwa. To nie nas obrażają przygłupie, to my zbliżając się mentalnie do Iranu robimy z siebie pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Do 2shark IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.11.05, 12:52 napisałeś bardzo ładną autodiagnozą stanu swojego umysłu, a tu miała być dyskusja o cechach ogólnonarodowych Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie 07.11.05, 13:15 i do tego jakies perwersyjne czysciochy 2shark napisał: > a od kiedy to polacy muszą się wstydzic, że sa katolikami? > być może to luterańska nieniecka chołota znowu nas obraża? Odpowiedz Link Zgłoś
olias obrzydliwe -dlaczego TAK pokazano Polskę? 06.11.05, 20:27 sam opis nasuwa skojarzenia z wymiotami. Nie wiem, jakoś tu na prowincji inna jest ta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: obrzydliwe -dlaczego TAK pokazano Polskę? 06.11.05, 20:52 hmm, bo taka jest... sprawdz w Radomiu, Lodzi, Bialymstoku Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: obżydliwe -dlaczego TAK pokazano Polskę? 07.11.05, 10:08 Byłem w Łodzi, byłem w Radomiu - tego tam nie widziałem. To można zobaczyć tylko w Niemczech, nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Widzę, że Wy naprawde macie kompleksy 07.11.05, 10:57 Wyjeżdżając z Polski też miałem podobne... dziś już nie mam. Są rzeczy, którymi mi może Niemiec zaimponować, ale są takie które mnie wręcz zniesmaczą. Inna sprawa, że nejlepiej obalić takie stereotypy kpiąc z nich nimi samymi... Np nachlać się z Niemcem i odnieść go zalanego do domu. Nigdy nie będzie miał Polakom za złe, że mordy mają litrowe i chlają bez opamiętania. Działa bezbłędnie.... sprawdzone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ens Re: Widzę, że Wy naprawde macie kompleksy IP: *.chello.pl 07.11.05, 11:23 tyle ze niemiec w wiekszosci przypadkow wie kiedy przestac i raczej wyjdzie anizeli sie narabie z polskim katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT4D Re: Widzę, że Wy naprawde macie kompleksy IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 07.11.05, 15:19 3 lata studiowalem w .de i powiem Ci, ze guzik prawda :D A notabene zawsze jak mnie wkurzali to im sie zartobliwie odgrazalem, ze im auto ukradne... Smiech na sali, rozladowanie sytuacji i gramy dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Akademicki Jasio Wedrowniczek? 07.11.05, 16:21 I...masz racje. Dowcip z autem kupiony;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moso a on powiedzial ze wstapi do gestapo?? :) IP: *.gl.digi.pl 12.11.05, 12:44 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makavel Re: Widzę, że Wy naprawde macie kompleksy IP: 141.46.230.* 07.11.05, 17:49 DO ENSa:Powiem Ci ze studiuje w niemczech i nieraz narabalem sie z niemcami ktorzy wierz mi nie wyszli wczesniej. Polowa ludzi na tym forum ma jakies problemy ze soba i swoja polskoscia. Pozdrawiam ludzi bez kompleksow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar TAk wie... IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:04 ....wie kiedy przestac.....wtedy kiedy ukradnie wszystkie dziela sztuki ktore tylko moze, wymorduje inteligencje i pol narodu....wtedy przestaje....jak mu juz palka po glowie daja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERT Re: TAk wie... IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:14 NIEMCY TO ZLODZIEJE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpus Re: TAk wie... IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:15 I nie inaczej.......zgroza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALEMAN Re: TAk wie... IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:20 ostatnio w warszawie na pl.pisudskiego widzialem auto (porsche cayenne) na niemieckich blachach zaparkowane na trawniku. ciekawe czy u siebie tez stawia auto na trawniku.. na mazurach wycieczka niemieckich emerytow rwala kwiatki z ogrodka przy restauracji.. zwrocilem im na to uwage zeby sobie rwali u siebie - zobaczylem nienawisc w ich malych faszystowskich oczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSO HERR FLICK Z GESTAPO IP: *.gl.digi.pl 12.11.05, 12:46 niemcy to mordercy i zlodzieje, skory my jestesmy prymitywami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktotum Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.telkab.pl 07.11.05, 08:37 To już jest nudne. Kto na wyspach brytyjskich wymyśla dowcipy o Szkotach i Irlandczykach? Podpowiadam: nie Anglicy. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: A kto produkuje "Polish Jokes" w USA ? 07.11.05, 10:09 Wiem, ale nie powiem, bo zaraz nakleją mi etykietke antysemity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: A kto produkuje "Polish Jokes" w USA ? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 10:38 Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: A kto produkuje "Polish Jokes" w USA ? IP: 81.219.149.* 07.11.05, 11:47 Nie, żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 i na to idą nasze podatnicze pieniądze? Na 07.11.05, 10:58 ośmieszanie się? Skansen można postawić na Manhatanie ale nie w wiosce z drewnianymi chatami krytymi słomą. Nie cienkiej aluzji nam trzeba, bo tą mało kto zrozumie. Jest żałosne, że nasi filmowcy czekają aż ktoś nakręci film o Polsce. Jest tyle tematów które autentycznie interesują ludzi na świecie – najlepszy dowód to te filmy o Powstaniu. Dlaczego my tego nie robimy? Dlaczego to nie my nakręciliśmy film o Enigmie? A temat 1920-go roku i Bitwy Warszawskiej – przecież to wymarzone wątki z malowniczymi ułanami i grozą nawały bolszewickiej na Europę. A tego nie można było nakręcić w PRL-u. A gdyby wrócić do tematów historycznych? Tylko błagam – scenariusz oprzeć nie na Sienkiewiczu ale np. na Parnickim. Np. „Srebrne Orły” – znakomity wątek polsko-europejsko-niemiecki. Skoro świat kręci Galdiatorów i Templariuszy to i my możemy. Na co idą nasze podatnicze podatki? Na eksperymenty z wielbłądami i przemyślenia Zanussiego? Przy całym szacunku dla naszych dawnych mistrzów – ich czas już minął. Znowu będzie w RFN parę imprez typu symfonia i galeria dla grupki publiki typu pan konsul wraz z małżonką itp. Do masowej opinii publicznej można dotrzeć głównie w jeden sposób: kasowym filmem, który będzie pokazany o 20-tej na najpopularniejszych kanałach. To dlatego świat ekscytuje się np. Szkocją, bo są różni „Nieśmiertelni” i „Waleczne serca”, choć w gruncie rzeczy: na tych paru pagórkach kudy zamkowi np. w Edynburgu do Wawelu. Nie chcę obrażać Szkocji ale naprawdę nasuwa się pytanie dlaczego nasi filmowcy nie zrobią czegoś podobnego, bo przecież nie zawojujemy świata „Krzyżakami” z roku bodaj 1960. Nakręcić film o wrześniu 1939 w Polsce i o staliniźmie ale z klasą „Szeregowca Rajana” czy „Doktora żywego”i wtedy świat się dowie co się działo 1-go czy 17-go IX. A tak to wszyscy tylko wiedzą kiedy i co zbombardowały dwa samoloty w Wietnamie, bo była cała masa filmów amerykańskich o tym. Filmowcy polscy do dzieła! A nie kręcić cieniaste lekturki dla szkół. A tak to inni kręcą filmy o „naszej” Eingmie z wiadomym skutkiem. Rok polski w RFN to powinny być polskie filmy w głównym czasie nadawania na głównych programach, reszta przejdzie niezauważona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: i na to idą nasze podatnicze pieniądze? Na IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:31 daj spokój, można zapłacić za filmy historyczne dokumentalne i za wyemitowanie ich w Discovery, o fabule nie ma co marzyć, bo nie mamy już na dobrą sprawę przemysłu filmowego, to zdechło - fachowcy wyjechali, studia "splatoweały". Newiele słychać, niewiele widać, brak scenariusza, prymitywne efekty - takie sa polskie filmy PO transformacji ustrojowej. Czasami jakiś gniot dzięki reklamie okazuje się dochodowy (ogniem i mieczem), dostaje medal od Balcerowicza za to i tyle, za rok nikt gniota już nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 masz rację i dlatego inni dają nam w tyłek; kraje 07.11.05, 15:34 po parę milionów ludzi ale świat o nich wie. Nas nawet nie stać na promocję sensownym programem TV po angielsku tylko jest jakaś TV Polonia, nie wiadomo dla kogo z odgrzewanymi kotletami z innych programów - szkoda na to naszych podatniczych i abonementowych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Tytuł artykułu nieadekwatny do treści!!! 07.11.05, 11:23 Przecież w tym artykule tylko Niemcy śmieją się z Polaków!!! Mówi, się też o Polakach (Jakichś Kowalskich itp.), którzy śmieją się z polskich przywar. Jedyna prawda, to to że Niemki nie umywają się do polskich kobiet, które przewyższają je urodą, mądrością i wiernością. Niemieccy faceci są za to nudni jak flaki z olejem. Większość Polek, które wyszły za Niemców, jest nieszczęśliwych!!! I to mnie nie dziwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Tytuł artykułu nieadekwatny do treści!!! 07.11.05, 11:47 Was für ein Brüller! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 do: sfw 07.11.05, 12:01 O co ci chodzi z tym bykiem (der Bruller)? Ich bin Pole, ich bin in Polen, und ich spreche auf polnich! Vertehst du?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: do: sfw IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 12:59 Odpie..sie, ja jestem Niemcem, nie jestem w Polsce, polskiego uczylem sie po 18 ruku zycia bo nie jestem idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Uwaga!!! Facet, który podpisuje się na forum Gość 07.11.05, 11:29 Uwaga!!! Facet, który podpisuje się na forum Gość (z różnymi określnikami) to jedna i ta sama osoba!! Prowokuje do jadowitych komentarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co jest co ? Propaganda zydowska !. IP: *.bredband.skanova.com 07.11.05, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.korczaszko obraz międzykulturowego niezrozumienia IP: 213.17.128.* 07.11.05, 11:37 przecież z artykułu wynika tak naprawdę, że polacy śmieją się z siebie, a niemcy nie wiedzą o co chodzi. żenujące, ale politycznie poprawne, więc chwalmy, chwalmy, jakżeby inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sturmgruppenfuhrer Stereotyp Niemca (dla mnie): FASZYSTA i LUDOBÓJCA IP: 155.91.64.* 07.11.05, 11:38 ...to ja już wolę być złodziejem i katolikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Stereotyp Niemca (dla mnie): FASZYSTA i LUDOB 07.11.05, 11:41 no to po prostu bądź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obergruppenfuhrer Re: Stereotyp Niemca (dla mnie): FASZYSTA i LUDOB IP: 81.219.149.* 07.11.05, 11:50 No i jesteś, więc ciesz się jak masz takie poczucie własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sturmgruppenfuhrer Re: Stereotyp Niemca (dla mnie): FASZYSTA i LUDOB IP: 155.91.64.* 07.11.05, 11:55 Spokojnie "złodziej" to tylko stereotyp, w dodatku nadany nam przez naród zza Odry, który w wojnę pociągami wywoził m.in. nasze skarby narodowe, z których wiele do dzisiaj nie powróciło. PS: troszkę więcej autoironii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co jest co ? Niemcow i Zydow nikt nie lubi. IP: *.bredband.skanova.com 07.11.05, 12:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Stereotyp Niemca (dla mnie): FASZYSTA i LUDOB IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:09 To jest duze piwo ale jeszcze wieksze ze kradli rowniez zeby ludziom, wlosy i protezy....zlodziejeeeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:21 Polskę to najlepiej w tv można promować, ale w ciekawy sposób, a nie w małych dziurach i to jeszcze w niezrozumiały dla miejscowychprowincjuszy sposób. Poza tym to należy olać kompleksy i kichać co o nas myślą - przecież Niemców nie lubią w całej Europie dużo bardziej niż Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Nie jesteśmy gorsi IP: 212.244.107.* 07.11.05, 12:28 Od jakiegoś czasu bywam dość częstym gosciem w Niemczech. Mam tam konatkty z wieloma ludźmi i mój pogląd na niemców diametralnie się mienił. Porządny niemiec nie istnieje, czystto ma tylko przed domem i w "paradnych" pomieszczeniach, gdzie indziej brud. Przecietny niemiec o chigienę osobistą prawie nie dba (nawet kompiel raz w tygodniu to żadkość), pije 3 razy tyle co przeciętny polak - jednak robi to w zaciszu domowym więc we własnym pojeciu: czego nie widać tego nie ma. Aaaa.... no tak złodziej - tak jak z piciem, obrobi babcię, wujka, ojca... - nic nie wychodzi poza obrąb własnej rodziny, czyli czego nie widać tego nie ma. Mam wrazenie że jakoś mało to wyglada na rasę panów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: Nie jesteśmy gorsi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 13:04 aha. statystyki mowia co innego. Sprawdz ilosci sprzedawanych w Polsce srodkow higieny osobistej oraz spozycia alkoholu. Nie sadze, ze kazdy Polak jest brudasem lub alkoholikiem ale podany przyklad to nonsens. Nawiasem mowiac: Pokaz mi, z kim sie zadajesz a powiem Ci kim jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Nie jesteśmy gorsi IP: 212.244.107.* 07.11.05, 13:42 Podany przykład nie jest zadnym nonsensem. Na 4 poznane prze ze mnie rodziny niemieckie tylko jedna była "normalna". A statystyki... No cóż 4 lata temu New York Times opublikował statystykę najniebezpieczniejszych miast na świecie, z której wynikało że Gdańsk jest na pierwszym miejscu, co było wyssane z palca. Statystyki swoje a życie swoje, wiem z autopsji bo sama w tym siedzę. Wiem co mówię o niemcach bo spędzam tam ok. 5-6 miesięcy w roku. Nie mówię że jesteśmy narodem idealnym, wręcz przeciwnie. Chodzi tylko o rztelną i prawdziwą ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: Nie jesteśmy gorsi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 13:57 To ze Polacy nie sa gorsi od kogos tam, to taki banal ze szkoda slow. Nonsensem natomiast jest szukanie przykladow typu: Znam tylu smierdzacych Niemcow, ze Polacy moga nawet podwoic brud w swoich domach i jeszcze nie beda gorsi. To jest zenada. Czy Polacy musze sie ciagle i przy kazdej okazji dowartosciowac porownujac sie z kims innym??? Mam wrazenie, ze to sport narodowy. A to Ruskie chlaja jeszcze wiecej, a to Sudan gra jeszcze gorzej w futbol, a to Amerykanie sa jeszcze glupsi od Polakow... Nie jestescie pepkiem swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Nie jesteśmy gorsi IP: 212.244.107.* 07.11.05, 14:06 Ha ha ha widzę tu wyraźną irytację. Teraz już wiesz jak to jest kiedy na dzieńdobry cię szufladkują. Widzę że to w tobie tkwią całe pokłady kompleksów. Mnie się poprostu nie podoba obraz Polski i polaków przez was lansowany. Nawet w wiadomościach pokzaujecie bzdury. Tak jak różni są polacy tak różni są i niemcy. Tyle tylko że nam jakoś łatwiej to zauwazyć niż wam. Aspiracji do pępka wiata nie mamy bo zawsze byliśmy i będziemy wrzodem na dupie świata. To lepsza fucha bo przynajmniej potrafimy się z siebie śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: Nie jesteśmy gorsi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 14:18 Ja tej irytacji nie widze. Bedac Niemcem bez zadnego (!) polskiego pochodzenia mieszkalem w Niemczech, w Polsce a od dawna na stale w Wielkiej Brytanii. Nie mam zadnych kompleksow. Bo jakich? Poniewaz jakis Niemiec puscil gdies na swiecie baka? Owszem, mnie denerwuja pewne rzeczy w typowo niemieckim sposobie zycia (o ile taki w ogole istnieje) ale nie rozumiem dlaczego Polacy musze wszystko zawsze wprowadzic na poziom narodowy. Wy macie wyrazny problem z wlasna wartoscia. Gdyby nie ciagle proby wybicia Polakow na wszelka cene ten kraj mialby inny wizerunek: jako normaly kraj z normalnymi ludzmi ktorzy nie musze sie definiowac dwa razy dziennie na tle innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Nie jesteśmy gorsi IP: 212.244.107.* 07.11.05, 15:10 Może i naród polski ma problemy z własną wartością. Jednak z czegos to wynika. Ja też od lat pracuję w różnych krajach. Nie mniej jednak dużo czasu musi minąc zanim anglik, niemiec czy włoch dojdzie do przekonania że "ta małao polka" jednak coś potrafi. Nigdy nie miałam problemów z kompleksami. Mam świetne wykształcenie, jestem fachocem w tym co robię, nawet "niestety" atrakcyjna jestem, niestety fakt że byłam spoza Unii a do tego jestem polką sprawiał że musiałam się dużo bardziej wykazywać i wiecej uczyć. Co prawda wyszło mi to na dobre bo teraz jestem jedną najlepszych w swojej branży. Jeśli ktos cos gada niemądrego to śmieję się mu w nos. Nie mniej jednak moja wrodzona sprawiedliwość osobista nie pozwala godzic sie na pewne zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevlar Re: Nie jesteśmy gorsi IP: 148.106.128.* 08.11.05, 08:32 Najgorsi to sa volksdeutsche....z takich to kompleksy wychodza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Nie jesteśmy gorsi IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.05, 15:57 A ja w Niemczech od kilku lat mieszkam i tylko napisze, ze niezdrowo pieprzysz. Jak to ma byc metoda na rozstawanie sie z polskimi stereotypami przez dorabianie ich niemcom, to jest dosyc oryginalna - brzmi to tak: Polacy, nie miejcie kompleksow na punkcie syfu, pijanstwa i zlodziejstwa, bo w Niemczech tez to kwitnie. A prawda jest taka, ze (w swojej "masie", czyli usredniajac nieco osobniki i oceniajac wlasnymi doswiadczeniami): 1) Niemcy sa czystsi niz Polacy, to jest bezdyskusyjne (podobno jest bardzo niewiele narodow, ktorzy maja takiego hopla na punkcie osobistej czystosci jak wlasnie Niemcy). 2) Niemcy zadko pija cokolwiek innego niz piwo (wiekszosc) i wino (mniejszosc) i przewaznie sie nie upijaja bardziej niz do lepszego humorku. Gorzola w Niemczech to zadkosc. 3) Niemcy sa _znacznie_ uczciwsi. Nie, aby byli uczciwi absolutnie, bo roznie mozna trafic i srednia nie jest idealna, ale w normalnych relacjach miedzyludzkich wiekszosc praktycznie nie oszukuje. To na plusy Niemcow (w swojej "masie") a teraz plusy Polakow (tez w masie): 1) Polacy potrafia sie znacznie lepiej bawic i sa bardziej do siebie zdystansowani. 2) Polacy sa znacznie mniej sztywni w miedzyludzkich kontaktach i co tu duzo gadac po prostu przyjemniejsi (to opinia innych nacji, ktorzy znaja i polakow i niemcow a nie tylko moja z perspektywy jednej strony). 3) Polacy maja wiekszy dystans do zycia i w sprawach zwiazanymi ze soba potrafia zachowac wiecej obiektywizmu. Takze jak juz bawimy sie w takiej usrednianie (ja go normalnie nie toleruje jako indywidualista) i subiektywne opinie (ktore moga byc krzywdzace) to starajmy sie byc przynajmniej elementarnie uczciwi, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menager Re: Nie jesteśmy gorsi IP: 148.106.128.* 07.11.05, 18:17 heheheheh czad, kwintesencja... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.11.05, 13:16 Spotkania sa bardzo wazne. Porozumienie stron jest jednak wtedy tylko mozliwe, gdy wszyscy razem moga sie smiac. Sytuacja, w ktorej tylko polska widownia dusi sie ze smiechu powoduje raczej niechec i niepwenosc strony niemieckiej. Niemcy, ktorych znam, generalnie nie rozumieja polskiego abstrakcyjnego poczucia humoru, biora wszystkie zdarzenia smiertelnie powaznie (to jest tez rodzaj respektu) i jezeli czuja sie nabici w butelke na nastepne spotkanie napewno nie przyjda. Wyjatki potwierdzaja regule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Prawda n/t IP: *.server.ntli.net 07.11.05, 14:03 Moja siostra od wielu lat mieszka w Niemczech, pracuje z samymi Niemcami i nigdy nie poczula sie przez nich dyskryminowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: Prawda n/t IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 14:06 Bo Niemcy sa ani lepsi ani gorsi od Polakow. Tylko troche wiecej ich jest, no i graja lepiej w futbol ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prawda n/t IP: 212.244.107.* 07.11.05, 14:07 więcej niemców?? chyba dzięki możliwościom rozrodczym turków. hehehe przeciez statystyki mówią ze niemieckie społeczeństwo wymiera hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszek No i mieli swojego Fuhrera a my nie :-( IP: 155.91.64.* 07.11.05, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NIEMIEC SIE WYWYSZA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 14:04 ...faktem jest ,ze sa dobrzy w paru dziedzinach...jak sprzet wojskowy w szerokim tego pojeciu razem z gazem bojowym, przemysl samochodowy,przemysl spozywczy i obuwniczy...ale tak pozatym to j/w i sa tak zakodowani ,ze ich rasa niemiecka najlepsza jest w europie zaraz po rosjanach ich sie boja jak ognia w przeciwienstwie do polakow...polakow kapletnie nie rozumieja ...nie te dusze...wiec jedyne co mozna zrobic to oprzec nasza wspolprace na rownym partnerstwie bez podchodow niemieckich ...czy to o IIWW...czy u rosjan...a jako ciekawostke podam ,ze niemic w grupie czuje sie pewnie ,samemu jest bojazliwy i b. lubi sie przymilac no, chyba ze pijany wtedy sie faflunii...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubięniemców Racja. Adolf H. tylko w grupie czuł sie pewny... IP: 155.91.64.* 07.11.05, 14:21 ...poza nią był bojaźliwy i nieśmiały, ponadto przyjaźnił się z lampą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfw Re: NIEMIEC SIE WYWYSZA... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.05, 14:22 Ojej czlowieku, masz problem. Patrz wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: NIEMIEC SIE WYWYSZA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 14:24 ...to dlatakich jak ty, kazdemu cos, tobie...patrz wyzej...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenschlusseinrus Lubię Niemców, ale się za długo GOTUJĄ :-) IP: 155.91.64.* 07.11.05, 14:23 Jak w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... O SEXUALNOSCI ...NIEMCA-KI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 14:29 ...nawet jak nie dostaje orgazmu to przy stosunku sie wydziera jakby go ze skory obdzierali...symulant...stad wlasnie z tego udawania poszla fama w swiat ...ze niemiec to dobry sex...a jak zobacza polska ladna dziewczyne ...to slina im leci ,ze nawet nie potrafia tego opanowac...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvoi NIeCh ŻyJE IP: *.dsl.telepac.pt 07.11.05, 14:39 Niech żyje sztuka nowa i świeża jak sałatka z buraczków marcheweczki i cebulki! --- new-art.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie 07.11.05, 14:43 Człowiekowi żyje się lepiej, gdy nabierze do siebie dystansu, gdy ma trochę tolerancji dla swoich wad i słabostek. W końcu jednym z najlepszych polskich wynalazków jest "Pomarańczowa alternatywa". "Zapisy do sekcji onanistycznej - pokój nr 4". Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie 07.11.05, 14:45 Hola gazetko kiedy wyjdzesz z zascianka???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzący Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:52 Szkoda , że ta info jest podawana w dniu zakończenia wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ade_ll Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie 07.11.05, 14:56 Zdominowali nawet życie duchowe. Nur fir dOjcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NIEMIEC...WE FRANCJI...-))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 15:45 ...zawszezabiera zesoba niemicka zywnosc...dla niemca francja to wiocha ,syf i brud ze nawet nie mozna tam nic zjesc...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: NIEMIEC...WE FRANCJI...-))) IP: 212.244.107.* 07.11.05, 15:49 heheheheh no tak bo we francji nie ma pieczonej golonki z kiszoną kapustą i piwska hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NIEMIEC W POLSCE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 15:54 ...mysli tylko jak zaliczyc najwieksza liczbe polskich dziewczyn ...i im starszy tym staje sie zaczarowanym nastolatkiem... w niemczech ledwo toto co nogi za soba ciagnie a gdy znajdzie sie w polsce... zaczyna biegac i tanczyc na dyskotekach ...poztym lubi polskie... zarcie... bo przypomina mu rodzinny dom..))} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NIEMIEC W USA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 16:11 ...juz na lotnisku zaczyna nasladowac amerykanow...czuje sie rozluzniony...tryska humorem...czuje ,ze jest taki sam jak amerykanin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Niemca Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:11 Dajcie już spokój z tym eksportem polskich kobiet. To normalna przyszłość świata, że ludzie podróżują, spotykają się, pobierają, mają w nosie narodowość, mieszają się i będą się mieszać i nie ma to nic wspólnego ze stereotypem zabiedzonej pobożnej gosposi poślubionej przez wieprza z grubym portfelem. Wszyscyśmy tacy mieszańcy, chyba że ktoś z hodowli wsobnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:36 Nie jestem ani złodziejem ani katolikiem. Mogą sobie wsadzić te stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka w niemczech Re: Niemcy i Polacy śmieją się z siebie IP: *.dpjw.local / 80.86.6.* 07.11.05, 17:02 Smiac sie z siebie to jedno, a podsuwac innym powody do smiechu to drugie. Zamiast uwydatniec to z czego mozna sie smiac, moze waro podkreslic to, czym mozna sie pochwalic. Zamiast taniej sily roboczej, pokazac mlodych zdolnych pracujacych zagranica. Odpowiedz Link Zgłoś