peter.steele 02.12.05, 16:20 jakie wrazenia ?? Bo jakos jak na pierwszy raz jakies mieszane mam odczucia. A wy ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yacy Re: Karp trojkowy 02.12.05, 16:27 Ja już ponad tydzien temu kupiłem płytę z misiem i jak pisałem wtedy: Dzisiaj rozpoczęła się XIII akcja. Myślę że warto poprzeć tę inicjatywę. Ja kupiłem w EMPIKU płytę z nowym KARPIEM i zostałem pozytywnie zaskoczony utworem autorstwa M. Kraszewskiego. Oczywiście że jest to odgrzewany pomysł ale dla mnie bardzo sympatyczny. Polecam wersję limitowaną z bardzo milutkim misiem - kapitalnym na mikołajkowy prezent. i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acoto Re: Karp trojkowy IP: *.chello.pl 02.12.05, 16:33 Dla mnie bomba! Muzyka zupełnie inna, niż wcześniej. Jakaś taka bardziej rockowa. Szkoda tylko, że tekst niepolityczny... Ale może to i lepiej, bo już tej polityki dość. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Czy tam był Kosa? 02.12.05, 16:46 Dobry jest tekst "Kosy" o blusie. Coś tam..."chcesz posłuchac blusa....." - niepamiętam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Czy tam był Kosa? IP: 83.22.27.* 02.12.05, 16:57 tiaa chcesz posłuchać bluesa, słuchaj radia Baobab.... Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: Czy tam był Kosa? 02.12.05, 17:22 Kosy nie wymieniono wśród wykonawców, czyżby to był Metz? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Re: Czy tam był Kosa? 02.12.05, 18:39 Ja się nabrałem na..."Kose". Moze to Metz...ale by spiewał o bluesie? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Czy tam był Kosa? 02.12.05, 19:17 to był na 100 % Metz, ąle nie wiem dlaczego on spiewał o blusie ?? A po drugim wysłychaniu karp mi sie troszke bardziej spodobał za 3 dni Pewnie będe go uwielbiał. Ale mimo wszystkiego jaki on by był to i tak on będzie fajny bo to karp trójkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
addictedtoradio Re: Karp trojkowy 02.12.05, 22:01 A mi się podoba- jakiś ma taki fajny klimat. I całkiem miły tekst, bez aluzji politycznych itp. Od jakiegoś czasu najbliżej mu chyba do pierwszych karpii. Kiedy sie dowiedziałem, że takst pisał pan Kraszewski to myślałem, że bedzie kiepsko, a tu całkiem fajnie wyszło. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Karp trojkowy 03.12.05, 19:06 Ja jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona! Jedna z lepszych wersji, będę jej z przyjemnością słuchać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Karp trojkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 05:39 nazwisko Kraszewski zobowiązuje wszak, zatem może to inszy? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 05.12.05, 12:00 sluchalem go kolejny raz i powiem, wam, ze w pracy on nie ma takiego efektu jak w samochodzie albo w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
surtout Re: Karp trojkowy 07.12.05, 21:51 Bo to jest najwyraźniej Karp PODPROGOWY, który mówi "Idą Święta... Zdejmij krawat... Daj sobie na luz..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Karp trojkowy 08.12.05, 08:30 jedynym pomysłem jaki mi się spodobał w tym nowym karpiu, był polikarp. Nie jestem wybitnym ichtiologiem jeśli chodzi o kolejne karpie ale wydaje mie się, ze najczęściej nawiązywały jakoś do tego którym są karpiem z kolei albo zapowiadały ktorym będzie karp za rok. Wprowadzenie polikarpia to sprytna ucieczka od tych rachunków w których ja przynajmniej nie pamiętam już ile tych karpiów w zasadzie było. Na tym jednak się kończą moje zachwyty, reszta odsmażana w sposób niemiłosiernie nieświeży (w mikrofalowce?) i nudna jak karp w oleju. Tym polikarpiem, moim zdaniem zaczyna się cała nowa dynastia karpiów meczących, okraszonych z kazdym rokiem coraz bardziej wymyślnymi konkursami i promocjami, pewnie w końcu jakaś maskotka z tego wyjdzie, może nawet logo stacji? Zabawa się rozkreca w każdym razie w tym kierunku, takiej złotej rybce spece od wizerunku i starategii nie odpuszczą. tyle moich refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 09.12.05, 08:57 czy ma ktos mp3 z tym utworem ??? Bo wczesniejsze wersje mam tylko teraz mi teraz jej brakuje do kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Karp trojkowy IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.12.05, 11:23 peter.steele napisał: > czy ma ktos mp3 z tym utworem ??? Daj spokój. I kup płytę. Przecież o to chodzi w tej pocztówkowej akcji, żeby choć parę groszy wydać na potrzebujące dzieciaki. Takim postem podważasz całkiem jej sens. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 09.12.05, 12:01 kupoie ja, ale w pracy mnie kolezanka molestuje Maryla Rodowicz i sie domaga Karpia. Wiec wole sluchac karpia niz M.R. Dlatego pytam sie czy ktos na szybko nie ma mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demian Re: Karp trojkowy IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 09.12.05, 14:40 mp3???????? płytka kosztuje ok 15zł więc może warto od czasu do czasu kupić coś do "oryginalnej" kolekcji płyt wspomagając przy tym szczytny cel. Ale zdecydowanie najsłabszy karp z dotychczasowych. Ale VooVoo i FNS broni płytkę. Odpowiedz Link Zgłoś
yacy Re: Karp trojkowy 09.12.05, 17:45 > kupoie ja, ale w pracy mnie kolezanka molestuje Maryla Rodowicz i sie domaga > Karpia. Wiec wole sluchac karpia niz M.R. Dlatego pytam sie czy ktos na szybko > nie ma mp3. tak, tak a świstak siedzi i zawija... daj spokój, tłumaczenie na poziomie.. a zresztą każdy robi to co uważa za słuszne i jest tym kim chce być... Ja mam płyte juz prawie miesiąc, kupiłem razem z misiem i zastanawiam sie nad drugą płytą bo sa różne misie, a Święta idą ... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 13.12.05, 12:02 plyte juz mam. i nie chodzilo miec plyty na krzywy ryj, ale po to abym mial spokoj w pracy i teraz non stop u mnie leci 6 karpi w kolko. To sie nazywa wprowadzenie atmosfery w pracy :)) A moze zamiast kupowac jeszcze jedna plyte moze lepiej te ok 15 bezüposrednio wplacic na konto fundacji ?? Wieksza ilosc zlotowek wpadnie na rzecz dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gafik Re: Karp trojkowy IP: *.aster.pl 14.12.05, 23:02 Czy w sklepiku przy Myśliwieckiej dostanę płytę z tegorocznym karpiem? Interesuje mnie też płyta z poprzednimi wersjami. Gdzie ją mogę nabyć i jaki jest jej koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 15.12.05, 08:32 tegoroczny karp nabedziesz napewno w Empik, na stacjach SHEll, a czy na miesliwieckiej nie mam pojecia. ATak samo nie mam pojecia co do wczesniejszych wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Karp trojkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:22 Ja tegorocznego "Karpia" nabyłem własnie w sklepiku na Mysliwieckiej. :) A co do wcześniejszych to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
floydrose Re: Karp trojkowy 18.12.05, 10:48 Ja chciałem się odnieść do warstwy muzycznej karpiowych utworów. Zacznę od początku - pierwsze dwa karpie (2000, 2001) były bardzo spokojne, oszczędne w aranżacji, ale miały niepowtarzalny klimat i ciekawą melodię. W kolejnych dwóch latach było już tylko lepiej. Szczególnie karp 2003 urzeka mnie aranżacją - mmm... te smyki - miodzio. No i melodia też się rozwija w dość ciekawy sposób. Niestety dobra passa została przerwana w 2004 roku. Brzmieniowo strasznie się spłycił - brzmi strasznie syntetycznie i nienaturalnie. Do tego melodia pojechała na ferie. Tegoroczny karp to już porażka na całej długości - klimatu zero, aranżacja strasznie amatorkska, melodia... a tam w ogóle jest jakaś melodia? No i tekst też nie powala. Zasmucony spadającym na łeb na szyję poziomem karpiowych utworów wrzucam na playlistę pierwsze cztery karpie - i mam nadzieję że tegorocznego za często w radiu nie usłyszę... A wy co o tym myślicie...? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Karp trojkowy 19.12.05, 14:55 pierwszy mial naprawde swoj ukor, bo byl jak spadajacy drobny snieg, ktory tworzy atmosfere swiat. Przedostatni byl marszowy, chociaz nie podoba mi sie on az tak jak pierwszy, ale podzielam Twoja opinie, ze z rok na rok jakos to idzie w zla strone. Ale mimo wszytsiego i tak czekam na tego corocznego karpia, bo wszak to jest produkt trojkowy. A sluchaczem trojki jestem dopiero od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś