Dodaj do ulubionych

trojka przez internet

IP: *.range86-143.btcentralplus.com 19.12.05, 13:24
Witam.
Mam takie pytanie ,pewnie dla niektorych co sie znaja glupie.Czy mozna
Trojki sluchac przez internet, mieszkam za granica i chcialabym posluchac
mojej ulubionej stacji w Polsce, zwlaszcza teraz przed swietami.
Wchodze na ich strone, klikam w ,,posluchaj,, ale nic sie nie dzieje,
cisza.Czy moze ktos mi odpowiedziec, prosze.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gordon.cole Re: trojka przez internet 19.12.05, 14:45
      Oczywiście, że Trójki mozna słuchać via Internet. Zakładam, że skoro próbujesz,
      masz na swoim komputerze Windows Media Player w odpowiedniej wersji. Obecnie
      wymagana jest chyba 9. Jeśli nie, możesz aktualizować odtwarzacz, ze strony
      Microsoftu. Jeśli masz starszą wersję, to może to być jedną z przyczyn Twoich
      problemów. Poza tym odpowiednia wersja WMP nie gwarantuje sukcesu, gdyż radiowy
      serwer może być czasowo offline, lub też może być w danej chwili zbyt obciążony
      (cóż, nie jesteś jedyną osobą, która chciałaby posłuchać radia przez Internet, a
      jakiś limit obowiązuje ;-) ). Jednak w obu powyższych przypadkach przy próbie
      połączenia powinnaś dostać o tym komunikat.

Trójki można słuchać także używając programu Screamer Radio, do ściągnięcia
      bezpłatnie z Internetu. Jest o tyle sympatyczny, że można słuchając radia,
      nagrywać audycje na dysk komputera, w postaci plików mp3. Jedynym zgrzytem jest
      jakość - Polskie Radio nadaje w sieci w 16 kbps i wg mnie woła to o pomstę do nieba.

Pozdrawiam ciepło :-)
      • viking73 trojka przez satelitę 19.12.05, 15:03
        A gdyby Internet jednak zawiódł, to w Europie Trójki można w wersji
        niekodowanej posłuchać też przez satelitę Hot Bird.

Tu szczegółowe namiary (transponder Cyfrowego Polsatu):

www.lyngsat.com/hotbird.html
        • Gość: diana Re: trojka przez satelitę IP: *.range86-143.btcentralplus.com 19.12.05, 17:05
          Dziekuje bardzo za odpowiedzi!Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: bardzo dobrze Re: trojka przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka