Dodaj do ulubionych

Blechacz, Klata laureatami "Paszportów" Polityki

11.01.06, 00:27
Nareszice jakaś informacja wychodząca poza kanon"marcinkiewicz, koalicja, PO,
niemożliwe, nierealne, moher, rydzyk i cala menażeria".
Jednak się też coś udaje. Brawo za "paszport" dla Skalpel, to naprawdę
ludzie, któzy promują polską kulturę poza granicami...kraju i stylów. Ogólnie
odnoszę wrażenie, ze wszystkie paszporty rozdano tym razem zrozmysłem, być
może mało było w tym wszytskim zaskoczenia, ale przynajmniej docenieni
zostali ludzie, któzy na to załużyli.
Zastanawiam się jedynie nad Duninem-Wąsowiczem, ale niech będzie.

...kamień z serca.
Obserwuj wątek
    • frais spoza kanonu 11.01.06, 00:29
      Nareszice jakaś informacja wychodząca poza kanon "marcinkiewicz, koalicja,
      PO, niemożliwe, nierealne, moher, rydzyk i cala menażeria".
      Jednak się też coś udaje. Brawo za "paszport" dla Skalpel, to naprawdę
      ludzie, któzy promują polską kulturę poza granicami...kraju i stylów. Ogólnie
      odnoszę wrażenie, ze wszystkie paszporty rozdano tym razem z rozmysłem, być
      może mało było w tym wszystkim zaskoczenia, ale przynajmniej docenieni
      zostali ludzie, któzy na to załużyli.
      Zastanawiam się jedynie nad Duninem-Wąsowiczem, ale niech będzie.

...kamień z serca.
    • awacss Tfurczość Klaty-żenada 11.01.06, 00:45
      Widziałem i wiem ,co mówię.
    • Gość: bxb_chicago Re: Blechacz, Klata laureatami "Paszportów" Polit IP: 65.59.202.* 11.01.06, 01:18
      Skalpel - brawo, zgadzam sie. Przynajmniej ktos ich docenil, jednak glupawe
      komentarzae w artykulach prasowych (typu duet grajacy jazzowa muzyke taneczna)
      swiadcza o braku rozpoznania tego co tworzy Skalpel, bo mimo wszystko malo to
      ma wspolnego z klubowa muzyka taneczna. Uwazam ze stali sie kultowa formacja
      juz za zycia, zreszta to czas pokaze. W Polsce jak zwykle, nie docenieni, nie
      zrozumiani, jedynie przez nielicznych. Chwala Bogu za Ninja Tune i za Igor i
      Marcin robia swoje i mam nadzieje ze beda robic swoje. Przynajmniej to jakos
      brzmi, nie to co wszystko inne.
    • Gość: GIEDROWICZ Re: Blechacz, Klata laureatami "Paszportów" Polit IP: 87.207.126.* 11.01.06, 01:36
      WAM MOJE WARCHLACZKI po prostu gratuluję, lecz co do "polityki" - cóż -
      najbardziej ideowi komuniści opuścili tę redakcję: mieli swój honor.... zostali
      ci, którzy, jak pamiętamy - jeszcze niedawno byli przeciwko Uniii Europejskiej
      oraz, co smutniejsze - NATO!!! plastikowe pipki ze śmietnika historii przez
      duże "ha", hipokryci na maksa!! umalowane fifaki :o) a tak poza tym w
      kategorii "literatura" obowiązywał tutaj zwykły barter - to prywatny konkursik
      W.A.B.-e. jakie to wszystko w sumie smutne i przewidywalne. ta
      symbioza "gazety" i "polityki", której nagrody rzekomo wolne są od kryteriów
      politycznych... ojejej!!!! wam już nawet pozory "wiszą" - tacy jesteście
      mocni?! poeta pamięta - możecie go zabić, narodzi się nowy... dobrze, że
      chociaż panowie Figurski ze swym zausznikiem W. uświetnili waszą imprezkę -
      jedynie to jest dla was rodzajem nobilitacji :o) tak, tak - tam w lustrze to
      mój ptak!!!!
      • Gość: K. Mruczek Re: Blechacz, Klata laureatami "Paszportów" Polit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:31
        A propos Pańskiej wypowiedzi, miałem kolegę, który się leczył na to samo.
    • Gość: JAROSZ Kompromitacja "paszportów"! Nie WITKOWSKI ??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:29
      Polityka się przestraszyła, to rozumiem, ale dlaczego jurorzy?!
      W głosowaniu wstępnym autor "Lubiewa" - największy talent, jaki pojawił się od
      kilkudziesięciu lat w polskiej literaturze - TAK WŁAŚNIE; PRZECZYTAJCIE
      PODRĘCZNIKI LITERATURY POLSKIEJ W 2019 - dostał JAKO JEDYNY nominacje od
      wszystkich jurorów.
      Cała reszta dostała po JEDNEJ nominacji, w tym Sieniewicz i Krajewski,
      których "dodano" do Witkowskiego, abym zadość uczynić regulaminowi mówiącemu,
      że w puli finałowej ma być trzech autorów. Teraz okazuje się , że najlepszy w
      polskiej literaturze, jest ... autor kryminałów.
      Krajewski to fajny gość, piszący sprawnie niezłe stories z dobrze zarysowanym
      historycznym tłem. Od dziś wiemy, że to wystarcza na "paszport" Polityki,
      podobno prestiżowy...
      Współczuję, Panie Witkowski, nie Panu, bo Pan - wierzę w to - da sobie świetnie
      radę w świecie.Współczuję tym z Polityki i jurorom, bo tańczą tak, jak im się
      każe - swoją drogą, jaka to rozkosz mieć takie zdyscyplinowane i posłuszne
      jury... wzory czerpali chyba z TVP! Polityczna poprawność tak, aby czasem nie
      urazić PiS-u i nie narazić się na ostrzał prawicowych mediów.
      Zaraz, zaraz - ktoś nazywał Politykę pismem lewicowym? Hm , nie chyba mi się
      zdawało...
      • Gość: emiczek gosc Re: Kompromitacja "paszportów"! Nie WITKOWSKI ?? IP: 134.146.212.* 11.01.06, 11:43
        ja takze uwazam ze Lubiewo i autor powinni bezwzglednie zostac
        nagrodzeni.Ciesze sie z nagrody Skalpela i Rafala Blechacza. Kusmirowski takze
        byl wg mnie najlepszym kandydatem. CO do muzyki - Maria Peszek wg mnie byla o
        pol kroku za Skalpelem
    • Gość: ewelina Dunin nagrodzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:54
      swietnie ze Dunin-Neron i jego dzialalnosc nagrodzone! chociaz cala impreza to
      straszna zenada
    • Gość: X Klata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:59
      ten klata to beznadziejny jest po co dawali mu ten paszport
    • Gość: Smoler Rezyserze K.-ja panu przyznaje legit.szkolna.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:51
      Syndrom Klaty swiadczy jedynie o glupawce niektorych krytykow- to wystarczy
      ubrac klasyke we "wspolczesny kostium" zeby pierdzieli z zachwytu-
      przedstawienia-"formalne" pustaki- tak nazywam to co widzialam w rezyserii
      Laureata-pomija sie chocby wytrawnego rezysera W. Smigasiewicza i jego
      znakomite inscenizacje.., no tak mlodosc ruleeez.. a jak mozna rezyserowac-
      "spogladajac na nasza rzeczywistosc" pokazuje chocby miśkiewicz- polecam
      Niewine w Teatrze starym w Krakowie.."na nowo"- czyli "na klasyce" to trzeba z
      drugim dnem Panie Klata- a tego w panskich sztukach nie uswiadczysz..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka