Dodaj do ulubionych

Przyjaciele Karpia 3

IP: 212.160.235.* 17.11.02, 20:55
Pojawila sie mozliwosc nagrania alternatywnej wersji piosenki Przyjaciol
Karpia. Sprawa pilna. Szczegoly w ksiedze gosci Tajniaka:
ksiegi-gosci.pl/readbook.pl?1453Pozdrawiam
Maria
Obserwuj wątek
    • Gość: Tuhanka Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: 212.160.235.* 17.11.02, 21:00
      Oczywiscie prawidlowy link jest taki: :)
      ksiegi-gosci.pl/readbook.pl?1453
    • Gość: jarek Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 11:08
      Niestety wszystko wskazuje na to, że karp podzielił los kukułki i zdechł
      nieboraczek...:-(((
      Zycząc powodzenia, zastanawiam się, czy nie będzie to "wyrób karpiopodobny", a
      nie wyobrażam sobie, by głosu uzyczyli Pieńkowska, Bugalski, Łodej albo Rokos:-
      ))))
      pozdrawiam, jarek
      • Gość: raszefka Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: localhost:* / 192.168.0.* 18.11.02, 15:36
        Ależ chyba nikt nie poprosi p. Pieńkowskiej czy Łodeja P., prawda?? ;)))
        Tuhanko i wszyscy, życzę powodzenia!!! Sercem, duchem z Wami
        • Gość: raszefka Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: localhost:* / 192.168.0.* 18.11.02, 15:38
          ... i z Trzecim Karpiem, oczywiście
    • Gość: gmmm Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 17:39
      niech nowi 'leszcze' nawet nie próbują nagrać przyjaciół karpia
      temu panu i jego wizji 3-ki dziękujemy!!!
    • neandertalski Re: Przyjaciele Karpia 3 21.11.02, 07:55
      Ja myślę, że nie można wejść z karpiem dwa ani tym bardziej trzy razy do tej
      samej rzeki, już rok temu karp 2 był delikatnie mówiąc odsmażany. Może
      faktycznie lepiej zostawić sobie po prostu dobre wspomnienie karpia pierwszego
      który był w zasadzie łabędzim śpiewem starej TRÓJKI, pominąć milczeniem karpia
      2 i pamięć tej biednej ryby jedynie uczcić minutą ciszy........ Jest on bowiem
      tak samo nieżywy jak stara dobra Trójka.
      • Gość: astat Re: Przyjaciele Karpia 3 IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:28
        neandertalski napisał(a):

> Ja myślę, że nie można wejść z karpiem dwa ani tym bardziej trzy razy do tej
        > samej rzeki, już rok temu karp 2 był delikatnie mówiąc odsmażany. Może
        > faktycznie lepiej zostawić sobie po prostu dobre wspomnienie karpia
        pierwszego
        > który był w zasadzie łabędzim śpiewem starej TRÓJKI, pominąć milczeniem
        karpia
        > 2 i pamięć tej biednej ryby jedynie uczcić minutą ciszy........ Jest on
        bowiem
        > tak samo nieżywy jak stara dobra Trójka.

Mhm.
        Nic dodać, nic ująć. A.

• tuhanka Re: Przyjaciele Karpia 3 - NAGRANIE 25.11.02, 17:09
      Wiadomość z ostatniej chwili! Studio nagraniowe udało się załatwić w
      Jaworznie na poniedziałek (niestety) 2 grudnia. Jeżeli ktoś może przybyć albo
      ktoś z waszych znajomych, to proszę o kontakt e-mailowy - poinformuję o
      szczegółach. Myślę, że warto nawet wziąć dzień wolnego, byleby ta inicjatywa
      się udała.
      Tekst znajdziecie na stronie www.geocities.com/tuhanka/karp3.html
      • tuhanka Re: Przyjaciele Karpia 3 - NAGRANIE 29.11.02, 12:37
        Chętnych, którzy się jeszcze nie zgłosili, a będą mogli pojawić się na nagraniu
        w Jaworznie, informuję, że zbiórka jest w poniedziałek o 15.00 w Miejskim
        Centrum Kultury, ul. Mickiewicza 2 (w centrum miasta). Dojazd z Katowic - obok
        dworca głównego autobusy nr J, E i Z. Ze stacji Jaworzno Szczakowa MPK 304, 307
        i mikrobusami w kierunku centrum.
        • Gość: obi Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.12.02, 18:33
          trUjka (o dziwo!) wystartowała z "Pocztówką..."
          Szczegóły na stronie:

www.radio.com.pl/trojka/pocztowka/

Prawdę mówiąc czytając te strony zadziwiłem się nieco... ale sami zobaczcie.
          Tym razem warto!

Zastanawia mnie tylko, jak Kuba S. prowadzić będzie zapowiadane licytacje,
          skoro został wyrugowany z ZD3? Na tych "pocztówkowych" stronach jest jakiś
          tajemniczy harmonogram akcji...

trUjka nie omieszkała wypuścić w eter autoreklam swojej akcji - rzecz
          jasna "unowocześnionych pod kątem młodego targetu", czyli z przyspieszonym i
          obniżonym w kierunku basu głosem lektora i (takie mam wrażenie)
          przyspieszonymi mikołajowymi dzwoneczkami...
          Mimo wszystko Kubie akurat życzę powodzenia - może wróci na należne mu miejsce
          i w należnym mu (i nam) wymiarze czasu.

A pocztówki kupię, ale nie wyślę (w koncu pomagam przez zakup pocztówki).
          • Gość: raszefka Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: OSET:* / 192.168.0.* 02.12.02, 20:53
            Gość portalu: obi napisał(a):

> Mimo wszystko Kubie akurat życzę powodzenia - może wróci na należne mu
            miejsce
            > i w należnym mu (i nam) wymiarze czasu.
            >
            Przyłączam się!!

> A pocztówki kupię, ale nie wyślę (w koncu pomagam przez zakup pocztówki).
            j.w.!!

A przy okazji będę trochę czepliwa jednak ;) Czy strona dotycząca płytki nie
            jest jakaś taka... ubiegłoroczna?

Aha, no i co z alternatywnym trzecim Karpiem??
            • Gość: obi Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.12.02, 21:14
              Gość portalu: raszefka napisał(a):

> A przy okazji będę trochę czepliwa jednak ;) Czy strona dotycząca płytki nie
              > jest jakaś taka... ubiegłoroczna?

No właśnie... dziwnie to trochę wygląda. I podpis "Program 3 Polskiego
              Radia"...
              Najdziwniejsze jest to, że płytka jest reklamowana w radiu w sposób sugerujący
              jakby to było nowe wydawnictwo (tegoroczne) "już do nabycia w sklepach
              płytowych". Co okazuje się rzecz jasna nieprawdą, jak widać przynajmniej po
              stronach "pocztówkowych". Reklamowana płytka jest rzeczywiście ubiegłoroczna.

Widać wyraźnie, że derekcja mocno się miota i wykonuje szereg chaotycznych
              ruchów. Być może zaczyna docierać, że w wielu sprawach przegięli i teraz
              trzeba przynajmniej próbować ratować twarz (o ile ją się jeszcze posiada...).
              Innym przykładem mogą być kolejne wypowiedzi derektora WL: najpierw mówił o
              gotowości na 10% (a moralnie na 30%) słuchalności, potem o tym, że trUjki
              słucha 6% (przy faktycznym 4.3%), a teraz, że 5% (przy faktycznym 4.3%) no i
              że gotów jest na 8 góra 10%. Widać, że chce jakoś wybrnąć, choć oczywiście
              nadal kłamie, a gęba jego pełna jest pustych frazesów.
              • tuhanka Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja 03.12.02, 12:28

> Gość portalu: raszefka napisał(a):
                >
                > > A przy okazji będę trochę czepliwa jednak ;) Czy strona dotycząca płytki n
                > ie
                > > jest jakaś taka... ubiegłoroczna?
                >
                > No właśnie... dziwnie to trochę wygląda. I podpis "Program 3 Polskiego
                > Radia"...
                > Najdziwniejsze jest to, że płytka jest reklamowana w radiu w sposób
                sugerujący
                > jakby to było nowe wydawnictwo (tegoroczne) "już do nabycia w sklepach
                > płytowych". Co okazuje się rzecz jasna nieprawdą, jak widać przynajmniej po
                > stronach "pocztówkowych". Reklamowana płytka jest rzeczywiście ubiegłoroczna.
                >

Po tym poście stronka dziś jest najwyraźniej zmieniona. Nie ma już "Programu
                3", a jest wyraźnie napisane, że płytka jest ubiegłoroczna. Nie ustrzeżono się
                jednak błędu - oto co czytamy na trUjkowej podstronie poświęconej pocztówce:
                "Album Gwiazdkowy
                Drodzy Państwo i szczególnie mili nam Słuchacze Trójki!
                Nagrana w 1999 roku, ot tak dla zabawy, przez Dziennikarzy Trójki piosenka "Idą
                święta" zrobiła furorę."

Jacy nagle zrobili się uprzejmi! Ale tak naprawdę chodzi mi o sformułowanie
                "nagrana w 1999 roku" - a przecież to było w roku 2000! Rozumiem, derekcja
                usłyszała, że po raz trzeci i sobie odjęła 2002-3=1999. Tymczasem tutaj schemat
                wygląda nieco inaczej...Gratuluję znajomości matematyki ;)) i nieznajomości
                faktów!
                • Gość: obi Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.12.02, 12:56
                  tuhanka napisała:

> Drodzy Państwo i szczególnie mili nam Słuchacze Trójki!
                  > Nagrana w 1999 roku, ot tak dla zabawy, przez Dziennikarzy Trójki
                  > piosenka "Idą święta" zrobiła furorę."
                  >
                  > Jacy nagle zrobili się uprzejmi!

To nie oni, tylko poprzedni prawdziwi Trójkowi dziennikarze. Ten tekst był w
                  książeczce dołączonej do ubiegłorocznej płyty.
                  Ci obecni najpierw bezmyślnie wklepali tekst do internetu (lub też
                  wykorzystali ubiegłoroczne stronki), a teraz z kolei bezmyślnie zmienili - jak
                  widać z błędami.
                  Mariuszek Rokosek obdzielając tą płytką słuchaczy-rekordzistów w wysyłaniu
                  esemesów za 3 złote plus VAT (najbardziej pożądany target... bo sypie kasą, oj
                  naiwny...) zachwalał płytkę, że jest piosenka "Idą święta..." i że śpiewają ją
                  m. in. "Artur Andrus, Artur Orzech, Kuba Strzyczkowski i INNI (sic!)". Niby
                  prawda, ale zdecydowanie wybiórcza.

A trzej trUjkowi tenorzy? No kto to może byc? Typuję: WL, MB i AF :-)))
                  • tuhanka Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja 03.12.02, 13:13

> To nie oni, tylko poprzedni prawdziwi Trójkowi dziennikarze. Ten tekst był w
                    > książeczce dołączonej do ubiegłorocznej płyty.
                    > Ci obecni najpierw bezmyślnie wklepali tekst do internetu (lub też
                    > wykorzystali ubiegłoroczne stronki), a teraz z kolei bezmyślnie zmienili -
                    jak
                    > widać z błędami.
                    > Mariuszek Rokosek obdzielając tą płytką słuchaczy-rekordzistów w wysyłaniu
                    > esemesów za 3 złote plus VAT (najbardziej pożądany target... bo sypie kasą,
                    oj
                    > naiwny...) zachwalał płytkę, że jest piosenka "Idą święta..." i że śpiewają

> m. in. "Artur Andrus, Artur Orzech, Kuba Strzyczkowski i INNI (sic!)". Niby
                    > prawda, ale zdecydowanie wybiórcza.

Inni... między innymi wywalony na początku tego roku Igor Błachut...którego
                    imię pojawia się zresztą w Karpiu 3 :)) Igorze, jeśli to przez przypadek
                    przeczytasz, serdecznie pozdrowienia dla Ciebie :))

>
                    > A trzej trUjkowi tenorzy? No kto to może byc? Typuję: WL, MB i AF :-)))

E...nie... To ma być niby Baron, Łukawski i ktoś jeszcze - albo Niedźwiedź albo
                    jakiś Maciej (nazwiska nie dosłyszałam). Premiera ma być podobno podczas
                    piątkowej listy... A warunek Balonik stawiał taki - jeśli będzie minimum 10
                    dedykacji z wybuleniem kaski w kwocie dwustu złociszy podczas ostatniej
                    sobotniej audycji porannej... Kiedy wyłączałam radyjko, aby grzecznie udać się
                    na wykłady, było chyba 13, więc pewnie będzie PREMIERA! Pożiwiom, uwidim...
                    • Gość: obi Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.12.02, 13:47
                      tuhanka napisała:

> > A trzej trUjkowi tenorzy? No kto to może byc? Typuję: WL, MB i AF :-)))
                      >
                      > E...nie... To ma być niby Baron, Łukawski i ktoś jeszcze - albo Niedźwiedź
                      > albo jakiś Maciej (nazwiska nie dosłyszałam). Premiera ma być podobno odczas
                      > piątkowej listy...

"Trzeba dać szansę nowym..." - pewnie udzieli się Rokos lub Kowalewski...

Ale ktokolwiek by nie śpiewał... najpierw trzeba mieć o czym i do kogo.
                      W tej chwili to przedsięwzięcie (dla mnie przynajmniej) juz wyzbyło się dawnej
                      spontaniczności i straciło swój urok - nawet w stosunku do ubiegłego roku.
                      Po prostu odnoszę wrażenie, że cała ta inicjatywa jest tym razem "odgórna",
                      nakazana - pocztówki "muszą być", licytacje "muszą być".
                      Brakuje mi w tym atmosfery Świąt, radości i przede wszystkim poczucia
                      wspólnoty z Trójką (której to Trójki po prostu nie ma...).
                      No cóż... takie czasy...
                      • Gość: raszefka Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: OSET:* / 192.168.0.* 03.12.02, 15:44

> tuhanka napisała:
                        >
                        > > > A trzej trUjkowi tenorzy? No kto to może byc? Typuję: WL, MB i AF :-)
                        > ))
                        > >
                        > > E...nie... To ma być niby Baron, Łukawski i ktoś jeszcze - albo Niedźwiedź
                        >
                        > > albo jakiś Maciej (nazwiska nie dosłyszałam). Premiera ma być podobno odcz
                        > as
                        > > piątkowej listy...
                        >
                        > "Trzeba dać szansę nowym..." - pewnie udzieli się Rokos lub Kowalewski...
                        >
                        > Ale ktokolwiek by nie śpiewał... najpierw trzeba mieć o czym i do kogo.
                        > W tej chwili to przedsięwzięcie (dla mnie przynajmniej) juz wyzbyło się
                        dawnej
                        > spontaniczności i straciło swój urok - nawet w stosunku do ubiegłego roku.

I teraz to już się zgubiłam :((( Czy trUjkoffcy jednak będą śpiewać??
                        • tuhanka Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja 03.12.02, 17:23
                          Gość portalu: raszefka napisał(a):

> I teraz to już się zgubiłam :((( Czy trUjkoffcy jednak będą śpiewać??

Podobno będą - ale nie Karpia :) Karp należy już do słuchaczy.
                          • Gość: jarek Re: Pocztówka do Swiętego Mikołaja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 18:36
                            Moje na wierzchu, ale wcale się z tego nie cieszę:-(((
                            Trzech tenorów trUjkowych (raczej Tercet Pseudoegzotyczny) może uzupełnic
                            ochrypły sopran Pieńkowskiej:-))
                            charyzmy brak!!!
                            a jesli chodzi o wersje "alternatywną"...no cóż, szczerze mówiąc miłoby było
                            usłyszeć w wykonaniu "nocnych głosów": Mann, Kaczor, Wasowski...a w drodze
                            wyjątku Kuba w Samo Południe Strzyczkowski w chórkach!
                            w Wigilię ponoć każde bydlątko mówi ludzkim głosem...może usłyszymy Głos
                            Derekcji?:-)
                            j.
    • Gość: Szaman Re: Przyjaciele Karpia 3 na Liste Przebojow IP: 62.233.167.* 04.12.02, 11:50
      Proponuje rozpoczac akcje promocyjna Karpia, rozeslac tu
      i owdzie single, naglosnic sprawe i glosowac namolnie na
      Liste Przebojow trUjki. Mysle, ze zbierzemy tyle glosow,
      zeby piosenka w ogole na liste mogla wejsc. A ze nie
      wejdzie??? To juz inna sprawa. Znaczy sie oni licza sie z
      glosami sluchaczy czy nie?
      • tuhanka Re: Przyjaciele Karpia 3 na Liste Przebojow 04.12.02, 12:01
        Gość portalu: Szaman napisał(a):

> Proponuje rozpoczac akcje promocyjna Karpia, rozeslac tu
        > i owdzie single, naglosnic sprawe i glosowac namolnie na
        > Liste Przebojow trUjki. Mysle, ze zbierzemy tyle glosow,
        > zeby piosenka w ogole na liste mogla wejsc. A ze nie
        > wejdzie??? To juz inna sprawa. Znaczy sie oni licza sie z
        > glosami sluchaczy czy nie?

Pomysł bardzo dobry. Oczywiście, że piosenka nie wejdzie, ale to inna para
        kaloszy. Natomiast musimy poczekać, bo wymaga to jeszcze zmiksowania,
        przegrania w odpowiednim formacie- i wydaje mi się, że premiery piosenki
        wcześniej niż w przyszłym tygodniu nie będzie. Ja osobiście uważam, że wyszło
        nieźle i już się nie mogę doczekać, kiedy usłyszę całość - a nie wyłącznie
        fragmenty :)
    • Gość: astat Grupa Mozarta IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 23:48
      Czyli jednak Karp 3 w wersji oficjalnej też powstaje...
      • Gość: jarek Re: Grupa Mozarta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 06:17
        Gość portalu: astat napisał(a):

> Czyli jednak Karp 3 w wersji oficjalnej też powstaje...

Jakieś szczegóły?
        j.
        • Gość: astat Re: Grupa Mozarta IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 07:23
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> Jakieś szczegóły?
          > j.

W Powtórce A. Andrus mówił, że nagrywają i że wkrótce będzie na antenie, w
          Mikołajki u K. Strzyczkowskiego więcej szczegółów a premiera zdaje się w
          poniedziałek. A może i dziś.
          • Gość: jarek Re: Grupa Mozarta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 09:08
            Dzięki, nie słyszałem!
            Pozdrawiam mikołajkowo:-))
            Jarek
          • Gość: Lesiek Re: Grupa Mozarta IP: 195.205.139.* 06.12.02, 11:05
            Jakoś dziwne wrażenie mam, że sprawa nagle nabrała przyspieszenia, jak się
            okazało, że Alternatywny Karp 3 jest już nagrany :).
            • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 11:45
              Jestem o tym przekonana, Baron przecież zaczął gadać o nagraniu, kiedy
              ogłosiłam termin spotkania w studio w celu nagrania wersji alternatywnej. A o
              licytacjach zaczęto mówić też wtedy, kiedy bodajże w księdze gości Tajniaka
              pokazał się wpis o ewentualnym licytowaniu płyty alternatywnej na rzecz
              Towarzystwa Nasz Dom.
            • Gość: obi Re: Grupa Mozarta IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.12.02, 11:51
              Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Jakoś dziwne wrażenie mam, że sprawa nagle nabrała przyspieszenia, jak się
              > okazało, że Alternatywny Karp 3 jest już nagrany :).

Bedzie ciekawie - dwa karpie :-))

A swoją drogą zastanawia mnie obecne podejście trUjki do swojego, że tak
              brzydko powiem, "targetu". Uwzględniając liczne (mam nadzieję) wyjątki od
              reguły, to wydaje mi się, że derekcja deklarowała, że obecnym (lub
              wymarzonym) "targetem" trUjki jest hedonistycznie i konsumpcyjnie nastawiona
              do życia złota młodzież polska, której radio "towarzyszy", nie przykuwa uwagi,
              nie poucza, a nadaje złote przeboje i klubowe disko.
              Zatem jaki sens ma organizowanie dla takiego słuchacza akcji
              typu "Pocztówka...", licytacje itp?
              Bo okazuje się, że zarówno w "Pocztówce..." jak i w licytacjach Kuby biorą
              udział ludzie raczej wykształceni, inteligentniejsi od średniej krajowej i z
              nieco innej "grupy wiekowej" - grupa jakże odmienna od tej z
              wymarzonego "targetu"... Okazuje się, że dla TEGO słuchacza można zrobić
              lepsze poranne ZD3 z bajką Makuszyńskiego czytaną przez znane osoby z dziećmi
              (dla SŁUCHACZA, który także niejednokrotnie ma dzieci...), można zrobić
              audycję z Kubą i licytacjami (to się jeszcze okaże...) i kilka innych dobrych
              wstawek. Więc jak to jest? Co jest w takim razie tym "targetem"?
              Na co dzień anonimowa masa wysyłająca esemesy za 2 lub 3 złote plus VAT, a od
              święta "nasi kochani, dobrzy, inteligentni słuchacze"? Lekka derekcyjna
              schizofrenia i tyle...
              • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 12:53
                Właśnie w ramach podsłuchiwania konkurencji włączyłam Kubulkową licytację. Było
                łączenie ze studiem im. Osieckiej, gdzie "chór wędkarzy" próbuje nagrać Karpia.
                O rany, nawet w dźwięk trafić nie umieją! Słyszałam, jak Andrus dyryguje tym
                chórkiem, a w tle chyba słyszałam Laskowskiego, ale mogę się mylić. Na pewno
                odzywał się Baron. A przy tym wszystko to opóźnione...Zawsze była premiera 6
                grudnia, a tu w Mikołajki dopiero nagrywają... Byliśmy pierwsi!
                • Gość: Janusz Re: Grupa Mozarta IP: proxy / 10.40.1.* 06.12.02, 13:01
                  tuhanka napisała:

> Właśnie w ramach podsłuchiwania konkurencji włączyłam Kubulkową licytację.
                  Było
                  >
                  > łączenie ze studiem im. Osieckiej, gdzie "chór wędkarzy" próbuje nagrać
                  Karpia.
                  >
                  > O rany, nawet w dźwięk trafić nie umieją! Słyszałam, jak Andrus dyryguje tym
                  > chórkiem, a w tle chyba słyszałam Laskowskiego, ale mogę się mylić. Na pewno
                  > odzywał się Baron. A przy tym wszystko to opóźnione...Zawsze była premiera 6
                  > grudnia, a tu w Mikołajki dopiero nagrywają... Byliśmy pierwsi!

Leszcze z nich. ciekawe jaki tekst w tym roku Kubulek wysmażył ?
                  No i karp bez Wałka ? Skandal.
                  • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 13:04
                    >
                    > Leszcze z nich. ciekawe jaki tekst w tym roku Kubulek wysmażył ?
                    > No i karp bez Wałka ? Skandal.

Coś słyszałam o Pani Karpiowej i Karpiętach :)
                    • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 13:22
                      Garść podsłuchanych cytatów:
                      "A w pobliskim tataraku chór śpiewa tak:
                      Wałkują wałkiem i tłuką orzechy..."
                      Na pewno w zespole jest Artur Kulikowski.
                      Kolejne doniesienia z frontu, jeśli się uda, wkrótce.
                      • Gość: Janusz Re: Grupa Mozarta IP: proxy / 10.40.1.* 06.12.02, 13:29
                        a jak licytacja ?
                        • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 13:34
                          Jest kilku facetów, którzy licytują. Najwięcej chyba uzyskało pióro Danuty
                          Stenki z płytą z muzyką z filmu o Chopinie (koło 3 tysięcy), koszulka
                          Korzeniowskiego 1000 zł, licytowane są też mewa Ireny Kwiatkowskiej i chyba
                          dość ostro (ale kwoty nie pomnę, tak uważnie nie słucham) zajączek Marcina
                          Dańca. Jednak w licytacji bierze udział 4-5 osób. Nie za wiele...
                          • tuhanka Re: Grupa Mozarta 06.12.02, 13:54
                            "Sympatyczni, grzeczni, mili wgramolili się na kładkę"
                            "Karp, Karpiowa i Karpięta"
                            "Sypie śniegiem" - oto następne cytaty.
                            • neandertalski Re: Grupa Koszmarka 06.12.02, 14:03
                              Widzę, widzę że idzie transmisja na żywo, mam dodatkowo cały czas włączone
                              radio i czuję sie trochę jak w czasie relacji na żywo ze skoków. I co leci wers
                              o trującym karpiu to kończy się bez telemarku. Każdy wers to skok i klops...
                              Chciałoby się prosić pana Kubę nie o kolejne wersy ino za Kmicicem "kończ waść
                              wstydu oszczędź"....
                              • tuhanka Re: Grupa Koszmarka 06.12.02, 14:42
                                Kubulek, Andrus, Łukawski, Kowalewski, Mann, Kulikowski, Baron, Kucharska - to
                                niektórzy z występujących w piosence. Nie jestem pewna, czy dobrze usłyszałam,
                                ale chyba autorem nowej wersji jest Andrus.
                                • Gość: Janusz Re: Grupa Koszmarka IP: proxy / 10.40.1.* 06.12.02, 14:54
                                  tuhanka napisała:

> Kubulek, Andrus, Łukawski, Kowalewski, Mann, Kulikowski, Baron, Kucharska -
                                  to
                                  > niektórzy z występujących w piosence. Nie jestem pewna, czy dobrze
                                  usłyszałam,
                                  > ale chyba autorem nowej wersji jest Andrus.

a tak liczyłem na solo łodeja :((
                                  • tuhanka Re: Grupa Koszmarka 06.12.02, 14:58
                                    Gość portalu: Janusz napisał(a):

> tuhanka napisała:
                                    >
                                    > > Kubulek, Andrus, Łukawski, Kowalewski, Mann, Kulikowski, Baron, Kucharska
                                    > -
                                    > to
                                    > > niektórzy z występujących w piosence. Nie jestem pewna, czy dobrze
                                    > usłyszałam,
                                    > > ale chyba autorem nowej wersji jest Andrus.
                                    >
                                    > a tak liczyłem na solo łodeja :((

Mogłam nie dosłyszeć jakiegoś nazwiska, a poza tym nie sądzę, żeby wymieniono
                                    całą listę :)) A Andrus, potwierdzam, rzeczywiście jest autorem nowej wersji.
                                    • tuhanka Re: Grupa Koszmarka 06.12.02, 16:50
                                      No to kolejne szczegóły co do karpia trUjkowego:

W śpiewie biorą udział także Grzegorz Wasowski, Iwona Wieraszko, Helen...

A kolejne teksty to:

"Sypie śniegiem prosto z mostu,
                                      hej Pani Karpiowo, Karpia nam zawołaj,
                                      a w pobliskim tataraku chór wędkarzy śpiewa tak:
                                      Krok po kroku..."
                                      "W oknie wstawię wodny rower zaprzężony w dwa szczupaki..."

"Sympatyczni, grzeczni, mili wgramolili się na kładkę,
                                      wędki w domach zostawili, za to przyszli tu z opłatkiem"

• Gość: DANUTA Re: Grupa Koszmarka IP: 62.233.185.* 06.12.02, 16:51
                                  I jeszcze Pi3erzasta, Helen Wasowski i Kowalewski.Kucharska chyba nie.
    • tuhanka Re: Przyjaciele Karpia 3 - jeszcze jedna wersja 06.12.02, 17:02
      To znalazłam na stronie
      muzyka.onet.pl/1,18,8,446370,1276474,forum.html
      "Krok po kroku, krok po kroczku
      coraz dalej jazz po zmroczku,
      a czasami nawet wcale
      nie da w trójce sie go znaleźć ...
      Uwierzyli redaktorzy
      że śpiewają wszak niegorzej
      od Louisa, Elli, Franka
      że to ich na sukces szansa...
      Wielcy Karpia przyjaciele
      za gotówką, szmalem, zielem,
      za mamoną wciąż w pogoni
      Zapomnieli po co oni ..."
    • pauline_kaczanow Re: Przyjaciele Karpia 3 07.12.02, 15:22
      Zdecydowanie ladniejsza bedzie nasza piosenka. I spiw oczywiscie Tuhanki. Moj
      wklad tez jest....
    • Gość: Straszny Mis Precz z Laskowskim niech zyja karpie ! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 07.12.02, 15:42
    • Gość: Tuhanka Karp alternatywny wkrotce IP: 212.160.235.* 16.12.02, 17:53
      Otrzymalam przed chwila informacje, ze prawdopodobnie dzisiaj bedzie gotowy
      Karp nagrany przez sluchaczy. Tak wiec premiera wkrotce (kiedy tylko dostane
      mp3, natychmiast wrzucam na swoja strone)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka