neandertalski 06.12.02, 13:28 Właśnie słychać u Strzyczkowskiego jak powstaje niczym twór Frankensteina Karp 3. Smutne to i żałosne i nieświeże i niestrawne. Szkoda. Możeby na nich SANEPID napuścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuhanka Re: Trujący karp 06.12.02, 13:36 Zajrzyj do sąsiedniego wątku - na bieżąco relacjonuję, co się dzieje na antenie. Nie chcę już wrzucać tego do drugiego wątku. Ale piosenka rzeczywiście nie jest rewelacyjna, sądzę, że Kubie KAZALI napisać tekst na ostatnią chwilę po tym, jak słuchacze przygotowali wersję alternatywną. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Trujący karp 06.12.02, 14:33 A tak swoją drogą jesli chodzi o Strzyczkowskiego, to nie bardzo przemawia do mnie agrument, że KAZALI mu. To nie przedszkole ani podstawówka, nie bardzo wyobrażam sobie jakby to miało wyglądać. Żeby nie było nieporozumień, zawsze bardzo lubilem jego popołuniówki i szanowałem go w nich. Sprawiał wrażenie osobu którą należy szanować, natomiast co do programu za a nawet przeciw to ze smutkiem muszę powiedzieć, że moim zdaniem w tym programie często po prostu mu słoma z butów wyłazi. Pytanie czy był sobą w popołudniówkach czy teraz? No nie uwierzę, że mu KAZALI. To świat ludzi dorosłych. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Trujący karp 06.12.02, 14:45 Sprostowanie, Janie Neandertalski :) Ostatni komunikat brzmi: Strzyczkowski nie napisał trzeciej (a tak naprawdę nawet piątej - po mojej i pewnej jazzowej) wersji Karpia. Tym razem autorem jest Artur Andrus. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Trujący karp 06.12.02, 14:51 tak, słyszałem. Zwłaśzcza ten tekst o tych kolejnych odcinkach Rocky'ego był dobry. Niechcący udało im się trochę chyba nie tam gdzie powinni. Przypomina mi sie kawałek filmu, zdaje się było to "TOP SECRET" albo innego filmu Zuckerów i Abramsa, gdzie rozmową bohaterowie tak się zagalopowali że stwierdzili, że to wszystko brzmi tak jakby grali w jakimś cienkim filmie, po czym znacząco spojrzeli sie w kierunku widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Trujący karp IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 23:12 neandertalski napisał: To świat ludzi dorosłych. No właśnie. Może więc mniej egzaltacji odnośnie Karpia? Chyba chodzi nam o poziom 3 a nie o piosenkę taką czy inną. Mnie bardziej poruszyło, że w porannym ZD3 mowa była o 11 rocznicy stanu wojennego. Wałek jednak zawsze czuwał. Trójka była rzetelna. A Andrusa na przykład lubię i śmieszy mnie jego dowcip, nie widzę więc powodu, żeby się czepiać i to na zapas. Nie obdarzam go żadną 'osobowością' (co Kato słuchaczom zarzuca), nie oceniam, nie rozpatruję jego moralności, po prostu lubię go z anteny. Nie zamierzam więc ustawiać się okoniem czy innym karpiem, kruszyć kopii o coś, co nic nie zmienia i jest tak naprawdę nieistotne. Nie rozdrabniajmy się po prostu. Dawna 3 nie wróci, ale jako słuchacze możemy wywalczyć podniesienie poprzeczki (możemy???). Niekoniecznie jednak walką o Karpia a np. o zmianę pór nadawania nocnych audycji, ktore niezmiennie dobre a w godzinach nieludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Trujący karp IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 06:27 Tym razem zgadzam się z Tobą!!!! Andrus, Mann itd dobrzy, gdy np. bąkną o ś.p. kukułce, ale gdy nie pokazują jak cierpią w trUjce to już są "be"... A żeby troszkę sprowokowac dyskusję, to czemu Niedźwiedzia nie ma w zestawie wykonawców?:-) Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sito ???????? IP: *.edipresse.pl 09.12.02, 12:09 neandertalski napisa?: > W?as´nie s?ychac´ u Strzyczkowskiego jak powstaje niczym twór Frankensteina > Karp 3. Smutne to i z˙a?osne i nies´wiez˙e i niestrawne. Szkoda. Moz˙eby na nich > SANEPID napus´cic´? ludzie, czy wy powariowaliscie???? a co takiego strasznego w tym utworze. zal mi na prawde artura andrusa. najpierw przez jednego wysoko postawionego swira traktowany byl jako ojciec chrzestny protestu, a teraz jego niby chrzestne dzieci sugeruja pokrewienstwo z nim. moim zdaniem utwor na prawde niezly i jednak napisany przez kogos /do tego/ zdolniejszego niz poprzednik. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: ???????? 09.12.02, 12:19 moje komentowanie odnosiło się do fragmentów które puszczał Pan Kuba w piątek, takie miałem odczucia wtedy. Dziś już słyszałem całość i na innym wątku zwróciłem autorowi honor. Skoro ten wątek sam zacząłem niniejszym więc oficjalnie odszczekuję wszystko co napisałem wcześniej hau hau hau Odpowiedz Link Zgłoś