Dodaj do ulubionych

Podbijanie wątków

03.04.06, 09:16
Witam!
Kilka osób bawi się na f. Radio w podbijanie starych dyskusji. Na takie
szkodniki są trzy sprawdzone metody:
1. zgłaszanie nam takich wypowiedzi - za pomocą ikony kosza albo listów do
forum.abuse@gazeta.pl
2. wybór moderatora, który zaopiekuje się forum.
3. wprowadzenie na forum możliwości pisania tylko dla zalogowanych osób

Zacznijmy od 1., jeżeli uważacie, że jest wśród was ktoś, kto byłby świetnym
moderatorem tego forum - możemy pomyśleć też o 2.

Pamiętajcie proszę, że wypowiedzi nie są prewencyjnie moderowane i
administracja forum nie wie o naruszeniu regulaminu, jeżeli tego się nam nie
zgłosi.

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • burli Re: Podbijanie wątków 03.04.06, 10:57
      Popieram walkę z takimi ludźmi.
      Tworzą tylko bałagan
      • yacy Re: Podbijanie wątków 03.04.06, 12:18
        proponuje tylko dla zalogowanych. na pewno to mocno ograniczy dostępność ale...
        dla przeglądających i czytających bez logowania, a jak ktos chce zabrać głos niech się poprostu podpisze. ja tak robięi nic mnie to nie kosztuje.
      • Gość: Adaś D. Re: Podbijanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:11
        :) przepraszam
    • kicior99 Re: Podbijanie wątków 03.04.06, 13:42
      takie watki powinny byc szybko archiwizowane i nikt by sie do nich nie doczepil
      =+
      • jabbur Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 12:54
        Wątki są archiwizowane automatycznie. Po roku
    • greg_f Re: Podbijanie wątków 03.04.06, 13:42
      Po tym, co się od paru dni wyrabia na forum, jestem za wprowadzeniem obowiązku
      logowania.
    • bragiel Obowiązkowe logowanie 03.04.06, 14:01
      Również jestem za wprowadzeniem obowiązkowego logowania-będzie wiadomo, że nikt
      nie toczy dyskusji z samym sobą (bo założenie kilku maili to jednak trochę
      większy wysiłek), zniknie ten burdel jaki tu robią ostatnio niezaogowani
      spamerzy.
      • yacy Re: Obowiązkowe logowanie 03.04.06, 16:40
        patrząc na godziny podbijania to nie wiem czy aż tak można się nudzic w niedzielę gdy pogoda jest wiosenna? Tani internet u niektórych internautów wywołuje szok...
        Chyba że można programem jakims wykombinowac podbijanie, ale tak chyba się nie da.

... nie rozumiem ...
    • Gość: Unimil Re: Podbijanie wątków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.06, 06:52
      > 1. zgłaszanie nam takich wypowiedzi
      Jak się używa 'plularis majestis', to albo wypowiada się w czyimś imieniu -
      wypadało by to powiedzieć -, albo są problemy z ilością jaźni zamieszkujących
      jedną czaszkę ;-)

Tak tylko w kwestii formalnej.
      • jureek Re: Podbijanie wątków 04.04.06, 10:09
        Nie miałem problemu, żeby domyślić się, że Jabbur wypowiada się w imieniu
        administracji portalu.
        Jura
    • Gość: Krzysio R. Re: Podbijanie wątków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:34
      :) Jakie podbijanie...?
    • yacy Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 08:58
      od dziś przestaję tu zagladać. i pewnie nie tylko ja. nie wiem czemu admin nic z tym nie robi? padło pytanie o sposób dostępu do forum i ... cisza... jeszcze raz proponuję: wpisy postów tylko po zalogowaniu. to tyle.pozdrawiam

p.s. do osoby która podbija: czy o to Ci chodziło aby forum przestało być odwiedzane?
      • radiosluchaczka Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 09:13
        Wczoraj wieczorem pisałam o tym na forum O moderacji (po raz drugi zresztą).
        Mam nadzieję, że jednak coś z tym zrobią.
        Ja będę tu zaglądać - to nie jest prywatne forum jakichś kretynów, wbrew temu,
        co im się wydaje.
        A podbijanie wątków może mieć na celu raczej zepchnięcie "niewygodnych" dla
        kogoś tematów. Tylko że zdecydowana większość bywalców tego forum (w tym ja)
        pewnie i tak nie ma pojęcia, o co chodziło...
        • jabbur Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 12:56
          Oczywiście, że zrobimy :)
          Większość z Was jest za logowaniem - dziś ruszy.
          Jeżeli na forum ktoś będzie nadal spamował w wątkach prześlijcie do mnie
          informację o tym.
          pozdrawiam,
          • bragiel Logowanie 05.04.06, 13:26
            Bardzo dobrze, że pojawiło się logowanie.
            Powinno to rozwiązać sprawę anonimowych podbijacz i ludzi dyskutyjących ze soba
            pod różnymi nickami.
            Poza tym zrobi się spokojniej i będzie wiadomo ile osób tu pisze w miarę
            regularnie( myślę że to maksymalnie 10-15 osób).
            • 2tik Re: Logowanie 05.04.06, 13:33
              Również jestem za. Smutne, że forum radiowe stało się jakimś miejscem do
              prywatnych rozstrzygnięć i folgowania ze strony jakichś miernot niespełnionych
              (insynuacje pod adresem Kolor, Trójka... coraz więcej tego i generalnie właśnie
              przestało być to śmieszne).
              • jabbur Re: Logowanie 05.04.06, 14:00
                Zgłaszajcie nam takie posty, będziemy czyścić
                • jureek Re: Logowanie 05.04.06, 14:05
                  jabbur napisał:

> Zgłaszajcie nam takie posty, będziemy czyścić

A ja bym bardzo prosił, żebyście jednak nie czyścili tych naparzanek między
                  radiowcami. Niech słuchacze zobaczą, jaki jest poziom tych wielkich "panów
                  radiowców", którym wydaje się, że jeśli potrafią obsłużyć program komputerowy do
                  robienia plejlisty i co kilkanaście minut podać godzinę lub numer do wysyłania
                  sms-ów, to już wszystkie rozumy pozjadali.
                  Jura
                  • bragiel Re: Logowanie 05.04.06, 21:48
                    Przecież gdy nie było tu obowiązkowego logowania, to radiowcy mogli się
                    logować i tak w 99% robili.
                    Jedna pani z Polskiego Radia czy kilka wykłócającycch się tu osób z Eski, to
                    przeciez były wyjątki.

Żaden normalny radiowiec nie pisał tu niezalogowany.
                    Tak więc obowiązkowe logowanie, według mnie, to decyzja ze wszech miar słuszna.
    • jureek Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 13:41
      Jestem przeciw logowaniu. Dokładniej ujmując, nie przeszkadza mi samo logowanie,
      ale ukrywanie adresu IP, jeśli ktoś pisze zalogowany. Do tej pory widzieliśmy
      przynajmniej w niektórych przypadkach, skąd kto pisze, czy np. nie jest to
      radiowiec udający słuchacza i robiący reklamę własnej stacji, jak np. w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=35896898&a=35896898
      Po wprowadzeniu logowania, co automatycznie wiąże się z ukryciem adresu IP,
      zostaniemy pozbawieni tej możliwości weryfikacji.
      Nie uważam też, żeby logowanie zapobiegło podbijaniu i spamowaniu. Jakiż to
      problem założyć sobie nowego nika.
      Jura
      • wiemalenicniepowiem Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 20:02
        jureek napisał:

> Jestem przeciw logowaniu. Dokładniej ujmując, nie przeszkadza mi samo
        logowanie
        > ,
        > ale ukrywanie adresu IP, jeśli ktoś pisze zalogowany. Do tej pory widzieliśmy
        > przynajmniej w niektórych przypadkach, skąd kto pisze, czy np. nie jest to
        > radiowiec udający słuchacza i robiący reklamę własnej stacji

Są takie fora, na których po zalogowaniu i tak jest pokazywany IP więc nie
        widzę problemu aby takie cosik było i tutaj
      • theagata Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 20:26
        jureek napisał:

> Do tej pory widzieliśmy przynajmniej w niektórych przypadkach, skąd kto
        > pisze, czy np. nie jest to radiowiec
        > Nie uważam też, żeby logowanie zapobiegło podbijaniu i spamowaniu. Jakiż to
        > problem założyć sobie nowego nika.

m.in. z powyższych względów ja również jestem przeciwna przymusowemu logowaniu.
        pozdrawiam astat, która się nie loguje, ale zawsze jest rozpoznawalna.
        • nierozpoznawalny Re: Podbijanie wątków 10.04.06, 13:43
          przymusowe logowanie totylko drobny kamyczek na drodze radiowych spamerow, i
          jeszcze ten brak ip...
          pozdrawiam theagate - ciekawe czy jestem rozpoznawalny?
    • joanna.syrenka Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 15:00
      Ok, podnijanie wątków.. ale ja się boję, że zacznie się przegięcie w drugą
      stronę - kazde "wydłubanie" stareg otematu będzie napiętnowane. Psychoza
      jakaś...
    • czoobek Re: Podbijanie wątków 05.04.06, 17:47
      Bardzo dobrze, ze mozna pisac po zalogowaniu. Jabbur - dzieki.
    • joanna.syrenka www.dziecineostrady.prv.pl 18.04.06, 18:46
      Tak a prospo spamerstwa i forumowych wandali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka