Gość: koliber IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 20:49 Proszę o 5 nazwisk 1. Piotr Kaczkowski 2. Krzysztof Ziemiec 3. Wojciech Mann 4. Piotr Kosiński 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega przyjaciel to zero) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chemik Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.gl-jp.digi.pl 20.12.02, 22:02 Gość portalu: koliber napisał(a): > Proszę o 5 nazwisk > > 1. Piotr Kaczkowski > 2. Krzysztof Ziemiec > 3. Wojciech Mann > 4. Piotr Kosiński > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega przyjaciel > to zero) Oj kolibrze... tu nalezaloby wypisac chyba z 50 nazwisk, rowniez tych dziennikarzy, ktorzy wylecieli. Probowalem przed chwila ich wypisac, ale stwierdzilem, ze pomine polowe... Pozdrawiam i zycze wesolych spokojnych swiat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Piotr Kaczkowski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 22:11 nominacja za całokształt:)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Najlepsi dziennikarze Trójki 21.12.02, 01:08 1. Jerzy Sosnowski - za myślenie... 2. Dariusz Bugalski - za myślenie, ale trochę inaczej... 3. Marcin Kydryński - za braki pamięci :) 4. Artur Andrus - za jaja na poziomie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 21.12.02, 10:26 Gość portalu: koliber napisał(a): > Proszę o 5 nazwisk > > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega przyjaciel > to zero) A skąd to wiesz, czyżbyś się z nim przyjaźnił ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 14:11 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > Proszę o 5 nazwisk > > > > > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega przyjac > iel > > to zero) > > A skąd to wiesz, czyżbyś się z nim przyjaźnił ? Nie jestem jego kolegą ani przyjacielem (pod żadnym względem). Ale obserwuję rzeczywistość. I to, że wykopał osobę dzięki której pracuje w 3 (Kaczkowskiego) zajmując jego miejsce źle o nim świadczy. A mógł się temu przeciwstawić. Dyrekcja nie pozbyłaby sie Niedźwiedzia. Więc mógł walczyć, jako jedyny. Ale on jest niestety oportunistą. A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), chociaż wielu jego gustów nie podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 22.12.02, 14:16 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: As napisał(a): > > > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > > > Proszę o 5 nazwisk > > > > > > > > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega pr > zyjac > > iel > > > to zero) > > > > A skąd to wiesz, czyżbyś się z nim przyjaźnił ? > Nie jestem jego kolegą ani przyjacielem (pod żadnym względem). Ale obserwuję > rzeczywistość. I to, że wykopał osobę dzięki której pracuje w 3 (Kaczkowskiego) > > zajmując jego miejsce źle o nim świadczy. No ale nie znasz jeszcze opinii Kaczkowskiego na ten temat, może nic przeciwko wykopaniu nie miał? A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), chociaż > wielu jego gustów nie podzielam. To dokładnie tak jak ja. Ja to nawet uważam że Niedźwiecki ponosi częściową "winę" za obecne spopowienie trójki - sądzę że obecna "plejlista" trójki mu się podoba, a np. Tobie czy mnie się nie podoba. Ale z takimi tekstami o tym czy ktoś jest dobrym przyjacielem czy nie to lepiej uważać, szczególnie jeśli chodzi o osoby publiczne, których nie znamy osobiście. Przecież nie wiemy jakie naprawdę stosunki między nimi panują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 17:51 Gość portalu: As napisał(a): > No ale nie znasz jeszcze opinii Kaczkowskiego na ten temat, może nic > przeciwko wykopaniu nie miał? Nie sądzę, że się o to prosił. > > A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), chociaż > > wielu jego gustów nie podzielam. > > To dokładnie tak jak ja. Ja to nawet uważam że Niedźwiecki ponosi > częściową "winę" za obecne spopowienie trójki - sądzę że obecna "plejlista" > trójki mu się podoba, a np. Tobie czy mnie się nie podoba. > Ale z takimi tekstami o tym czy ktoś jest dobrym przyjacielem czy nie to > lepiej > uważać, szczególnie jeśli chodzi o osoby publiczne, których nie znamy > osobiście. Przecież nie wiemy jakie naprawdę stosunki między nimi panują. O.K. Ale z przecieków wiem że obecna atmosfera w 3 jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 15:22 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: As napisał(a): > > > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > > > Proszę o 5 nazwisk > > > > > > > > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kolega pr > zyjac > > iel > > > to zero) > > > > A skąd to wiesz, czyżbyś się z nim przyjaźnił ? > Nie jestem jego kolegą ani przyjacielem (pod żadnym względem). Ale obserwuję > rzeczywistość. I to, że wykopał osobę dzięki której pracuje w 3 (Kaczkowskiego) > > zajmując jego miejsce źle o nim świadczy. A mógł się temu przeciwstawić. > Dyrekcja nie pozbyłaby sie Niedźwiedzia. Więc mógł walczyć, jako jedyny. Ale on > > jest niestety oportunistą. A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), chociaż > wielu jego gustów nie podzielam. No to oceniaj go jako prezentera. Wystarczy. Żenujące jest to publiczne opluwanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 17:48 Więc oceniam. Prezenter doskonały. Play-list niezła (w porównaniu). Gusta myzyczne odmienne nieco od moich. A myślę, że Kaczkowskiemu jest przykro, ale jako człowiek kulturalny o tym nie mówi. A prawda i obiektywizm (nawet subiektywny) to nie opluwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 18:22 Gość portalu: koliber napisał(a): > Więc oceniam. Prezenter doskonały. Play-list niezła (w porównaniu). Gusta > myzyczne odmienne nieco od moich. > A myślę, że Kaczkowskiemu jest przykro, ale jako człowiek kulturalny o tym nie > mówi. > A prawda i obiektywizm (nawet subiektywny) to nie opluwanie. Subiektywny obiektywizm? Ej, znasz prawdę - śmiem wątpić. Myśleć na szczęście można, to wolny kraj. Opluwanie to oszczerstwa bez podstaw i znajomości sytuacji. Pozdrawiam Cię na święta, ale w nowym roku czasem zastanów się czy swoimi słowami kogoś nie krzywdzisz. Bezpodstawnie i niepotrzebnie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 23.12.02, 08:43 Gość portalu: astat napisał(a): > Subiektywny obiektywizm? > Ej, znasz prawdę - śmiem wątpić. > Myśleć na szczęście można, to wolny kraj. > Opluwanie to oszczerstwa bez podstaw i znajomości sytuacji. Aniu, już rozmawialiśmy na ten temat. Jestem daleki od łatwości wydawania ocen Kolibra, ale co mam sądzić o osobie, która w okresie największych czystek w Trójce zapytana o osoby wyrzucane z radia odpowiada z uśmieszkiem: "Kogo wyrzucono?". Naprawdę nie jestem osobą, którą łatwo wyprowadzić z równowagi, a redaktorowi Niedźwieckiemu się to wtedy udało. Pozdrawiam Lesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 149.156.12.* 23.12.02, 15:56 Ja nie wydaję łatwo sądów. Może jestem tylko zbyt bezkompromisowy i czasem za ostry. Pozdrawiam świątecznie KOLIBER P.S. Jeśli ktoś poczuł się urażony moimi uwagami przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.02, 12:56 Gość portalu: astat napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > Gość portalu: As napisał(a): > > > > > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > > > > > Proszę o 5 nazwisk > > > > > > > > > > > 5. Marek Niedźwiecki (mimo wszystko, choć on jako człowiek, kole > ga pr > > zyjac > > > iel > > > > to zero) > > > > > > A skąd to wiesz, czyżbyś się z nim przyjaźnił ? > > Nie jestem jego kolegą ani przyjacielem (pod żadnym względem). Ale obserwu > ję > > rzeczywistość. I to, że wykopał osobę dzięki której pracuje w 3 > (Kaczkowskiego) > > > > zajmując jego miejsce źle o nim świadczy. A mógł się temu przeciwstawić. > > Dyrekcja nie pozbyłaby sie Niedźwiedzia. Więc mógł walczyć, jako jedyny. A > le > on > > > > jest niestety oportunistą. A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), choci > aż > > wielu jego gustów nie podzielam. > > No to oceniaj go jako prezentera. Wystarczy. > Żenujące jest to publiczne opluwanie ludzi. Ludzi czy tylko Niedźwiedzia a np. Rokosa czy Łodeja to już można? Poważnie - to nie Markomania zajęła miejsce sobotniego Zd3, jako że program ten był już wcześniej, tyle że w poranki. Wolne miejsce zajęła najpierw "Grakuchnia", potem "Bliżej świata" a ostatnio "Sobota w stylu Pop". Ten ostatni program moim zdaniem jest bez sensu, bo po pierwsze popu w Trójce w tygodniowych blokach dostatek, po drugie P. Kostrzewa i tak ma swój "Trójkowy Ekspres" więc powinno mu to wystarczyć. Niestety jest tak, że Niedźwiedź miał być znakiem firmowym "Trójki" przyciągającym nowych słuchaczy a Kaczkowski jest uwielbiany przede wszystkim przez tych, którzy Trójki słuchają od dawna. Stąd taka a nie inna strategia. Teraz "Sobota w stylu POP" pokazuje, że władze Trójki nie mają pomysłu i można by właściwie wrócić do sprawdzonej ramówki(rano - Niedźwiedź, po południu Kaczor. Zwłąszcza że Niedźwiecki o 20 w soboty ma audycje w MTV Classic i zachodzę w głowę czy Warszawa to takie małe miasto, że jest w stanie przemieścić się z Myśliwieckiej do siedziby MTV? Moim zdaniem w "Trójce" nie ma złych prezenterów, tyle, że jedni są dobrzy w charakterystycznym stylu Trójkowym, inni są profesjonalistami jak na radio komercyjne a ducha "Trójki" po prostu nie czują. Ale to nie znaczy, że są źli. Dla mnie jedyne nieporozumienie to J. Pieńkowska, która nie wiadomo czemu wywołuje u mnie silną antypatię. Biorąc fuchę w "Salonie Politycznym" odebrała szansę na zaistnienie jakiemuś młodemu zdolnemu dziennikarzowi, który bardziej na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tebulot Nawet zadna baba go nie chce. IP: 213.25.168.* 30.12.02, 15:18 Gość portalu: koliber napisał(a): > Nie jestem jego kolegą ani przyjacielem (pod żadnym względem). Ale obserwuję > rzeczywistość. I to, że wykopał osobę dzięki której pracuje w 3 (Kaczkowskiego) > zajmując jego miejsce źle o nim świadczy. A mógł się temu przeciwstawić. > Dyrekcja nie pozbyłaby sie Niedźwiedzia. Więc mógł walczyć, jako jedyny. Ale on > jest niestety oportunistą. A prezenterem JEST ZNAKOMITYM (RADIOWYM), chociaż > wielu jego gustów nie podzielam. No i tez zadna baba go nie chce. Alina Dragan uciekla do Holandii, a Basia do Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Nawet zadna baba go nie chce. 30.12.02, 15:39 Gość portalu: Tebulot napisał(a): > No i tez zadna baba go nie chce. Alina Dragan uciekla do Holandii, a Basia do > Stanow. Tutaj muszę kategorycznie zaprotestować. Nie jestem fanką Niedźwieckiego, ale co ma piernik do wiatraka? Może chce, może nie chce, może to on sam nie chce się z nikim wiązać? To prywatna sprawa pana Marka. I nie ma to najmniejszego znaczenia, jeśli oceniamy go jako radiowca. Jako radiowiec jest niezły, lata praktyki czynią mistrza (no, może z tym mistrzem przesadzam, ale zna się na tym co robi). I choć nie podzielam jego gustów oraz mam zastrzeżenia do jego chwiejnej postawy jako człowieka (może faktycznie jest między młotem a kowadłem, przecież nie rozmawiałam z nim na temat motywów jego postępowania), to jednak obiektywnie patrząc jest dobrym specjalistą od działki muzycznej w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisarz Lubiński Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.trzepak.pl 22.12.02, 21:46 1. Piotr Kaczkowski 2. + Tomasz Beksiński 3. Piotr Kosiński 4. Wojciech Mann 5. Niedźwiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: proxy / 10.40.1.* 23.12.02, 08:53 Gość portalu: koliber napisał(a): > Proszę o 5 nazwisk > > 1. Piotr Kaczkowski > 2. Krzysztof Ziemiec Ziemiec pracuje jeszcze w radiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuhanka Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.paradox.pl 23.12.02, 12:53 Dorywczo czasem prowadzi "Taka (maupe) niedziele". Ja bym zrobila liste nieobecnych, do ktorych Ziemca tez zalicze :) A takze Makowska, Sianeckiego i wiele innych osob... Z obecnych - Kaczkowski, Kosiak, Baszka (za pasje), Sosnowski (za intelekt), Kuba & Andrus (obu bardzo lubie), Mariusz Owczarek (doskonale nocne audycje muzyczne), z nowego narybku dosc dobry jest Kowalewski (ktorego cenie takze za otwartosc na dyskusje i za odwage cywilna)... Na pewno wielu dobrych reporterow z Tomkiem Jelenskim na czele, na pewno swietni wydawcy - chociazby Iwona Wieraszko i Grazyna Medrzycka. Pewnie kogos pominelam, ale tak to bywa... Jest jeszcze wielu dobrych fachowcow na Mysliwieckiej, tylko sa stlamszeni przez nowych, dzialajacych po amatorsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Yaneq Osiecki Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.se.com.pl / 10.0.119.* 23.12.02, 19:55 No coz do listy prezenterow dodam kilka nazwisk osob "robiacych" serwisy i Zapraszamy 1) Ewa Lipowicz 2) Michal Kwiatkowski 3) Hania Laudowicz (za glosy i prace wkladana - w tworzenie serisow i materialow do Zapraszamy) i prezenterzy 1) Krzysiek Ziemiec 2) Artur Andrus Sa najlepsi i tyle Niestety lista nieobecnych rewelacyjnych jest dluzsza nizbym sobie tego zyczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuhanka Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.paradox.pl 24.12.02, 11:49 A ja, Janku, podpisuje sie pod Twoimi typami. Wszak w poprzednim poscie napisalam, ze wiele osob pominelam, a jest bardzo wiele takich, ktorzy zasluguja na wyroznienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 01:20 dlaczego ziemiec tak czesto pojawia sie w naszym top5? zupelnie nie rozumiem... co nie znaczy, ze Go nie lubie, wrecz przeciwnie.. 1.+beksiński, 2.stelmach, 3.kaczkowski, 4.bugalski, 5.kydryński. rezerwa:mann, wasowski, chojnacki, sosnowski, andrus.. najgorszy? moze byc tylko jeden, oto on... MAAARIUSZZ ROOKOOSSS!!!! gwiazda numer jeden, ulubieniec dyrekcji, zuch chlopak!!! az wymiotowac sie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 212.244.197.* 27.12.02, 11:23 Są to: 1 Kowalewski 2 Bugalski 3 Strzyczkowski 4 Baron 5 Łukawski 6 Rokos 7 Kaczkowski 8 Niedźwiecki 9 Stelmach 10 Olszański Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 16:24 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > 6 Rokos > 7 Kaczkowski przeginasz! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 212.244.197.* 30.12.02, 12:22 Ale co przeginam ? Napisz jaśniej Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejel Re: Najlepsi dziennikarze Trójki 27.12.02, 16:51 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > 6 Rokos > 7 Kaczkowski > 8 Niedźwiecki Mógłbyś to uzasdadnić? Dlaczego uważasz, że to dziennikarskie zero, Mariusz "Bardzo Pięknie Dziękuję" Rokos jest lepszy od Kaczkowskiego i Niedźwieckiego, którym - moim zdaniem - nie dorasta do pięt i nigdy nie dorośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolt22 Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 213.25.103.* 28.12.02, 10:42 andrzejel napisał: > Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > > 6 Rokos > > 7 Kaczkowski > > 8 Niedźwiecki > > Mógłbyś to uzasdadnić? > > Dlaczego uważasz, że to dziennikarskie zero, Mariusz "Bardzo Pięknie Dziękuję" > Rokos jest lepszy od Kaczkowskiego i Niedźwieckiego, którym - moim zdaniem - > nie dorasta do pięt i nigdy nie dorośnie? Ja jestem w takiej sytuacji, że trójki czy jak kto woli trujki słucham od niedawna i naprawdę nie widze powodu dla którego Niedźwiedzki miałby być lepszy od Rokosa. Myślę,że jest to jedynie kwestia przyzwyczajenia starych słuchaczy. Może z Rokosa żaden dziennikarz ale z Niedźwiedzkiego jaki? A jeżeli mam porównywać głosy to 2x lepiej słucha mi się Rokosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 212.244.197.* 30.12.02, 12:28 andrzejel napisał: > Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > > 6 Rokos > > 7 Kaczkowski > > 8 Niedźwiecki > > Mógłbyś to uzasdadnić? > > Dlaczego uważasz, że to dziennikarskie zero, Mariusz "Bardzo Pięknie Dziękuję" > Rokos jest lepszy od Kaczkowskiego i Niedźwieckiego, którym - moim zdaniem - > nie dorasta do pięt i nigdy nie dorośnie? A czy mógłbyś uzasadnić dlaczego Kaczkowski z Niedźwieckim mieliby być lepszymi w sensie "dziennikarskim" od Mariusza Rokosa ? Moim zdaniem oni mają wyrobioną markę tak jak np Sony - ale to nie znaczy iż np. Rokos czyli Samsung lub LG jest gorszy od nich. Ja uważam tak jak napisałem i tego nie zmnienię. PS Samsung i LG w niektórych przypadkach znacznie górują na Sony - w pomysłach i produktach )))... Sprawdzić łatwo...))) Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.12.02, 14:33 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > A czy mógłbyś uzasadnić dlaczego Kaczkowski z Niedźwieckim mieliby być lepszymi > > w sensie "dziennikarskim" od Mariusza Rokosa ? > Moim zdaniem oni mają wyrobioną markę tak jak np Sony - ale to nie znaczy iż np > . > Rokos czyli Samsung lub LG jest gorszy od nich. > Ja uważam tak jak napisałem i tego nie zmnienię. > > PS Samsung i LG w niektórych przypadkach znacznie górują na Sony - w pomysłach > i produktach )))... Sprawdzić łatwo...))) > > Lumbulak > HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lumbulaku - przechodzisz samego siebie! Kaczkowski do Rokosa ma się tak jak porsche do fiacika 126p. Weź nie porównuj dziennikarza muzycznego z nawet nie przeciętnym zapowiadaczem (zegarynka-pogoda-piosenka). Głuchy nawet usłyszy różnicę w poziomie prowadzenia audycji przez Kaczkowskiego i przes Rokosa - na korzyść pana Piotra rzecz jasna. Liczy się: wiedza, profesjonalizm, szacunek dla słuchacza, kultura osobista, i "to coś" - czucie radia. PK to ma, MR - zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolt22 Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: 213.25.103.* 30.12.02, 16:48 > HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Lumbulaku - przechodzisz samego siebie! > Kaczkowski do Rokosa ma się tak jak porsche do fiacika 126p. > > Weź nie porównuj dziennikarza muzycznego z nawet nie przeciętnym zapowiadaczem > (zegarynka-pogoda-piosenka). Rokos czy sie komuś to podoba czy ma ma taką rolę zapowiadania piosenek prezentowania pogody itp. Gdyby Niedźwiedzkiemu kazano robić to samo na pewno nie wypadł by lepiej > Głuchy nawet usłyszy różnicę w poziomie prowadzenia audycji przez > Kaczkowskiego i przes Rokosa - na korzyść pana Piotra rzecz jasna. Prowadzący ma taki poziom jak jego audycja, a że Rokos ma może trochę niewdzięczną rolę zapowiadania piosekek... trudno, inny nie zrobiłby tego lepiej > Liczy się: wiedza, profesjonalizm, szacunek dla słuchacza, kultura osobista, > i "to coś" - czucie radia. PK to ma, MR - zdecydowanie nie. "to coś" to już subiektywny odbiór słuchacza. Dla mnie Mariusz Rokos ma "to coś". Trudno, może mam kiepski gust. A nawiasem mówiąc nie moge sie doczekać kiedy Mariusz poprowadzi wreszcie LP3. Na pewno nie zrobiłby tego gorzej od Niedźwiedzkiego a już na pewno lepiej niż Baron. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejel Re: Najlepsi dziennikarze Trójki 30.12.02, 16:11 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > A czy mógłbyś uzasadnić dlaczego Kaczkowski z Niedźwieckim mieliby być lepszymi > > w sensie "dziennikarskim" od Mariusza Rokosa ? Ano dlatego, że Kaczkowski i Niedźwiecki są dziennikarzami w pełnym tego słowa znaczeniu, a Rokos to tylko nędzny prezenterzyna. Kaczkowski i Niedźwiecki są wybitnymi znawcami muzyki, ich autorskie audycje od wielu lat emitowane są na antenie Trójki. Kaczkowski i Niedźwiecki mają dużo do powiedzenia i mówią to na antenie. Rokos to produkt komercyjnej radiofonii, w której chodzi o to, aby mówić jak najmniej, bo słuchacz woli muzykę. Rokosowi najlepiej wychodzi mówienie "bardzo pięknię dziękuję", poza tym nie ma nic do powiedzenia, może oprócz przypominania numeru 73xx, pod który naiwni słuchacze mają wysyłać SMSy, aby zapełnić kasę Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Najlepsi dziennikarze Trójki IP: *.gl-jp.digi.pl 27.12.02, 21:16 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > 6 Rokos > 7 Kaczkowski > 8 Niedźwiecki Kolega Lumbulak jak zwykle usiluje nas sprowokawac. Szkoda nerwow, przeciez nawet Lumbulak nie moglby zaakceptowac takiej kolejnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat zmiana tematu wątków IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 23:15 Caly ten ranking wydaje mi sie niesmaczny, i ci najlepsi, i ci najgorsi. Wskazywane sa konkretne nazwiska, wszystko zakrawa na zabawe ludzmi. Co to znaczy najlepszy? Bo ma najlepsza dykcje czy najwieksza wiedze muzyczna? A moze wiedze ogolna? A moze kulturalna? A moze chodzi o kulture osobista? A moze glos? A moze zna sie na polityce? A moze zadaje celne pytania i celne ma riposty? A moze umie sluchac? Albo mowic dobitnie? A kino, a teatr, a ksiazka? Sama charyzma? A moze wszystko w jednym? A co z poczuciem humoru? Potrzebne, niepotrzebne, brane pod uwagę w tym rankingu? Itd. Czemu w ogole ma to sluzyc? Myslalam, ze watek umrze smiercia naturalna, ale kazdy ochoczo bierze sie do oceniania innych. No coz, mozna powiedziec, ze jak w konkursie na Miss pieknosci, kto startuje - musi sie poddac ocenie. Ale tam przynajmniej jasno okreslone sa kryteria. Jesli juz kazdy odczuwa potrzebe wymieniania tu dziennikarzy z imienia i nazwiska, to proponuje zmiane nazwy watkow na: 'moi ulubieni dziennikarze 3' 'nielubiani przeze mnie dziennikarze 3' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: zmiana tematu wątków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 11:40 Gość portalu: astat napisał(a): > Caly ten ranking wydaje mi sie niesmaczny, i ci najlepsi, i ci najgorsi. > Wskazywane sa konkretne nazwiska, wszystko zakrawa na zabawe ludzmi. DLACZEGO NIESMACZNY? TAKIE RANKINGI POJAWIAJĄ SIĘ CZĘSTO W WIELU KATEGORIACH (CHOĆBY NAGRODY NOBLA, PULITZERA, ALBO OSCARY ITP ICH LOKALNE MUTACJE)... NIESMACZNE BYWAJĄ "GALE" ORGANIZOWANE PRZY OKAZJI WRĘCZANIA TYCH NAGRÓD! > Co to znaczy najlepszy? Bo ma najlepsza dykcje czy najwieksza wiedze muzyczna? > A moze wiedze ogolna? A moze kulturalna? A moze chodzi o kulture osobista? A > moze glos? A moze zna sie na polityce? A moze zadaje celne pytania i celne ma > riposty? A moze umie sluchac? Albo mowic dobitnie? A kino, a teatr, a ksiazka? > Sama charyzma? A moze wszystko w jednym? A co z poczuciem humoru? Potrzebne, > niepotrzebne, brane pod uwagę w tym rankingu? Itd. TAK, WŁAŚNIE WYMIENIŁAŚ KRYTERIA, KTÓRE BRAŁEM POD UWAGĘ!:-) > Czemu w ogole ma to sluzyc? MOŻE TEMU, ABY UHONOROWAĆ TYCH "NAJLEPSZYCH" I ABY CI Z LISTY "NAJGORSZYCH" DOWIEDZIELI SIĘ KTO MOŻE BYĆ DLA NICH WZORCEM, A DLA NIEKTÓRYCH ABY UŚWIADOMILI SOBIE, ŻE W SWEJ POZYTYWNEJ SAMOOCENIE NIE MAJĄ WSPARCIA SŁUCHACZY... > Myslalam, ze watek umrze smiercia naturalna, ale kazdy ochoczo bierze sie do > oceniania innych. No coz, mozna powiedziec, ze jak w konkursie na Miss > pieknosci, kto startuje - musi sie poddac ocenie. Ale tam przynajmniej jasno > okreslone sa kryteria. > > Jesli juz kazdy odczuwa potrzebe wymieniania tu dziennikarzy z imienia i > nazwiska, to proponuje zmiane nazwy watkow na: > 'moi ulubieni dziennikarze 3' > 'nielubiani przeze mnie dziennikarze 3' PO CZĘŚCI TUTAJ SIĘ ZGADZAM... ALE BEZSENSOWNE BYŁOBY PYTANIE W ANKIECIE O NP "NAJLEPSZY KOLOR". ZAŚ DZIENNIKARZ MOŻE BYĆ I ULUBIONY (ZNAM TWÓJ TYP!:-)) I NIELUBIANY, ALE I DOBRY ALBO ZŁY, A WIĘC I NAJLEPSZY I NAJGORSZY!!! Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś