Gość: fryderyfiko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:25 M jak Michnik ma wszystko lepsze! A nie jakiś tam czarny charakter Kaczyńscy. Wszyscy kochamy M jak Michnik Le madaaame, och... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fryderyfiko M jak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:25 M jak Michnik ma wszystko lepsze! A nie jakiś tam czarny charakter Kaczyńscy. Wszyscy kochamy M jak Michnik Le madaaame, och... Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 W Idiot Tele(Tv) jest tylko zmasowany kult kretyna 19.04.06, 06:48 Gość portalu: fryderyfiko napisał(a): > M jak Michnik ma wszystko lepsze! > > A nie jakiś tam czarny charakter Kaczyńscy. > > Wszyscy kochamy M jak Michnik > Le madaaame, och... Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 (dla niewolników) i IzraelskiNacjonalizm(dla panów 19.04.06, 06:53 snow21 napisał: > Gość portalu: fryderyfiko napisał(a): > > > M jak Michnik ma wszystko lepsze! > > > > A nie jakiś tam czarny charakter Kaczyńscy. > > > > Wszyscy kochamy M jak Michnik > > Le madaaame, och... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guesswhat Madzia, Kinga i Kamil IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.04.06, 08:14 glinki.com/?l=iny8q2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Tylko ze Pasje oglądali już Kinie i na DVD IP: *.ds3.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 20.04.06, 01:28 Tylko ze Pasje kto chcial oglądal już Kinie i na DVD, a to nie jest film który ogląda się kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja atak na Polakow IP: 213.199.198.* 20.04.06, 07:20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl ten adres nalezy do dziennika z Axel springer. Zobaczcuie ile wpisow jest przeciw gazecie. Dziennikarze z Axla von do domu. Za robote sie brac a nie kopiowac artykuly. Co pomysly sie wam juz skonczyly? Fakt wszystko podebral? To jak teraz zaatakujecie Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryderyfiko Niemce Axele atake Polakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:45 Gość portalu: ja napisał(a): > IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl > > ten adres nalezy do dziennika z Axel springer. Zobaczcuie ile wpisow jest > przeciw gazecie. Dziennikarze z Axla von do domu. Za robote sie brac a nie > kopiowac artykuly. Co pomysly sie wam juz skonczyly? Fakt wszystko podebral? To > > jak teraz zaatakujecie Polakow? Detektiff! Jakhi przenikliff! Jah bytsh ztemaskhoffany! Buuhhahahahahahah!!! Buuhhahahahahahah!!!Buuhhahahahahahah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd ale na pewno nie z B jak Barsa!!! IP: *.toya.net.pl 19.04.06, 00:30 VAMOS BARSA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gerdol Co tam Jezus!!! 19.04.06, 00:31 bo ważniejsze są dalsze losy rodziny Mostowiaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M jak Kowalski Wszystko jest lepsze od tej szmiry M jak Gibsona. IP: *.aster.pl 19.04.06, 22:38 Poza tym ile razy chiałbyś oglądać Foresta Gumpa? A to dużo lepszy film niż wszyskie filmy o Jezusie, nawiasem mówiąc wszyskie takie same, niektóre tylko bardziej brutalne i sadystyczne niż inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlwdz nie judy foster tylko jodie foster IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 00:37 czy to takie trudne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: nie judy foster tylko jodie foster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 03:28 No właśnie. Z kolei w newsie, dotyczącym sondażu na temat "kto ma dobry, a kto zły wpływ na Polskę?" pojawił się "młody lider SLD ANDRZEJ Olejniczak". Fuszerka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pała Re: nie judy foster tylko jodie foster IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:46 a za to w dziale kultura pojawił się Sobolewski i nawypisywał głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 I wszystko jasne.... 19.04.06, 00:37 Jak 10 milionow oglada srednio "M jak milosc", to co sie dziwic, ze wierza w kazda brednie i glosuja pozniej tak jak glosuja, a premiera cenia za usmiech.... Boze... Da sie jakos z tego bajzlu wypisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrudnaPolskaSwinia Re: I wszystko jasne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:11 Sa 3 wyjscia. Samobojstwo, wewnwtrzna(w psychiartyku) badz zewnetrzna emigracja :(Niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Telewizja vs komputer 19.04.06, 00:50 Chcialbym zobaczyc jakies dane na temat tego ile ludzi (i jaki czas) spedzilo swieta przed komputerem:) Ja chyba zawyzalbym stawke... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 m jak morfi 19.04.06, 01:05 "Bo tutaj jest jak jest po prostu i Ty o tym dobrze wiesz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 02:09 10 mln ludzi oglada ten kretynski serial M jak cos tam? Pilsudski mial racje. POLACY to nardo idiotow. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Do Polaków bardziej pasuje "Z jak Zazdrość" 20.04.06, 02:13 o "P jak Pieniądze", najlepiej "C jak Cudze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwny Człowiek nawet Jezus przegra z rodzina Mostowiaków :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 02:10 Bo to prawdziwa rodzina! Katolicka i pobozna, i co najwazniejsze to polska rodzina! Taka naprawde wartosciowa, taka zyciowa... A nie jakis tam zydowski film po zydowsku gdzie napisy czytac trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 ' Pasja' to film dla masochistów ! i moherów IP: *.comnet.krakow.pl 19.04.06, 03:01 o godz. 20 ludzie tłumnie odwiedzali kościoły ? he,he. Cieszę się ,że coraz mniej katolactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoko ' Pasja' to film dla masochistów i moherów 19.04.06, 03:45 i dla tych, co mają tylko I program w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumerang Re:widac jak my Polacy schodzimy na psy! IP: *.dyn.optonline.net 19.04.06, 05:22 Sprzedac Chrystusa za jakie tam ochlapy "M jak..."Jakze duzo nie trzeba aby za ochlapy(30 srebrnikow) sprzedac swoje zbawienie.Ten narod upada i sie nie moze podniesc.Propaganda robi swoje.Ludzie opamietajcie sie poki jest jeszcze czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re:widac jak my Polacy schodzimy na psy! IP: 195.205.152.* 19.04.06, 07:17 hmmmm... A co Waszym zdaniem oglądałby Chrystus? Sądzicie, że był masochistą i wolałby w święta oglądać idiotyczną rzeźnię w rodzaju Pasji? To że ludzie wybrali głupiutki serial znaczy, że mają pewnie chwilowo dość masakry na ekranie (moim zdaniem jest to wyraz stosunku do filmu Gibsona a nie tematu samego w sobie), więc w sumie uważam że to dobry znak dobrze świadczący o polskim społeczeństwie skądinąd kochającym się przecież we wszelkiego rodzaju cierpętnictwie i męczeństwie. Jezus nie przyszedł na świat tylko po to, żeby siekać go jak mielonkę. To nie jest cały sens jego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re:widac jak my Polacy schodzimy na psy! IP: *.ncac.torun.pl 19.04.06, 11:42 > Jezus nie przyszedł na świat tylko po to, żeby siekać go jak mielonkę. To nie > jest cały sens jego istnienia. To nie caly sens jego istnienia, ale najprawdopodobniej umarl wlasnie dlatego, ze w wyniku biczowania "zrobiono z niego mielonke". Inaczej trudno wytlumaczyc dlaczego mlody mezczyzna po niecalej dobie aresztu nie mogl sam wniesc krzyza a wkrotce po przybiciu zmarl. Normalnie smierc na krzyzu (przez uduszenie) trwalo o wiele dluzej i dlatego byla tak okrutna. Film Gibsona nie jest moze rewelacyjny, ale chociazby jako swiadectwo "normalnego okrucienstwa" tamtych czasow (bo poza korona z cierniow nic nowego wobec Jezusa nie zastosowano) moze byc dla widza pouczajacy. Zreszta od poczatku byl chyba adresowany glownie do ludzi (przynajmniej formalnie) "wierzacych", aby nimi wstrzasnac, ze odkupienie to nie bylo "jajeczko, kurczaczek i lany poniedzialek" (np. na gruncie polskim). Trudno aby przy swoim mizernym "ladunku intelektualnym" mogl stanowic zrozumiala historie dla czlowieka niewierzacego. Zreszta juz sw. Pawel chyba pisal, ze ta cala historia z Jezusem i jego smiercia jest "zgorszeniem dla Zydow, a glupstwem dla pogan". Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Opamiętajcie się? A może "Przebudźcie się"? 20.04.06, 02:16 O to chodzi, kaznodziejo? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: ' Pasja' to film dla masochistów i moherów 19.04.06, 07:33 Zgadza się. Trzeba być naprawdę zboczonym, aby obejrzeć do końca ten film. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosół Re: ' Pasja' to film dla masochistów i moherów IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:51 mam to cały czas w kompie i jeszcze nie obejrzałem, w telewizji też nie. Nie ma czasu na to - trzeba przecież pisać na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: 212.160.103.* 19.04.06, 07:19 Mam dość tych nudnych filmów, powtarzanych co roku na świeta o serialach już nie wspomne nuda i jeszcze raz nuda ? niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcydes Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:24 W GW bez wzgledu na wszystko zawsze wygrywa "jedyna słuszna opcja" Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" 19.04.06, 07:53 Kiedy Kruk zajmie sie Pasja? Kara powinna byc. W zyciu tak brutalanego i obrzydliwego filmu nie ogladalem (wlasciwie wymieklem po batozeniu i koronie cierniowej). Jesli Polsat dostal za durne robaki 0,5mln, to TVP1 powinno zabraknac z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe... Kontrowersyjne Ewangelie?... IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.04.06, 08:36 Dlaczego "Pasja" jest filmem "kontowersyjnym" - przecież to wierny zapis Ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topewnieja Re: Kontrowersyjne Ewangelie?... IP: *.pl 19.04.06, 08:44 a dla mnie wszystkie ewangelie są kontrowersyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re: Kontrowersyjne Ewangelie?... IP: 195.205.152.* 19.04.06, 09:03 no właśnie - dlaczego? Może dlatego, że reżyser skoncentrował się z dziką "pasją" wyłącznie na samym mordowaniu Jezusa, który to nie był jednak pierwszym lepszym niewinnie skazanym nieszczęśnikiem w tamtych czasach i nie na tym polegała jego wielkość, że zatłuczono go i powieszono na krzyżu. Jeśli opowiada się o kimś tego formatu trudno tak sobie zwyczajnie przemilczeć całą resztę. Gdyby chodziło tylko o to, żeby się urodzić i umrzeć na krzyżu, Jezus nie musiałby tyle gadać i konstruować tyle zawiłych opowieści - mógłby zgłosić się do Piłata pierwszego dnia i dać się posiekać. a propos stwierdzenia, że Pasja, to "wierny zapis Ewangelii" - jakie słowa Waszym zdaniem powinien wypowiedzieć filmowy Jezus umierając na krzyżu, aby były one "zgodne z Ewangelią"? Tak się składa, że sami ewangeliści nie byli co do tego zgodni i wg dwóch z ewangelii Jezus umiera z przerażeniem i zwątpieniem krzycząc "Boże, czemuś mnie opuścił" - a w dwóch innych w tej samej sytuacji Jezus mówi "Wykonało się" - czyli wszystko przebiegło tak, jak miało być. Jak widać, słowa Jezusa wyrażają dwie skrajne postawy. I np. w tym miejscu, jeśli chcesz być "w zgodzie z ewangelią", powinieneś wybrać wersję jedną... albo drugą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom To tylko cytat z psalmu! IP: *.ncac.torun.pl 19.04.06, 09:37 > wg dwóch z ewangelii Jezus umiera z przerażeniem i zwątpieniem > krzycząc "Boże, czemuś mnie opuścił" Blad. Psalm zaczynajacy sie slowami "Boze moj, Boze czemus mnie opuscil" byl w Starym Testamencie (poszukaj) i zawieral wlasnie opis przyszlej meki Mesjasza. Zydom byl doskonale znany, chociaz oni woleli czekac na krola-wyzwoliciela. Tudno aby umierajacy Jezus cytowal go w calosci. Nastepne slowa "wykonalo sie" to tylko potwierdzenie, ze owo proroctwo wlasnie sie spelnilo. Sprzecznosci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re: ok, ale to Jezus cytował IP: 195.205.152.* 19.04.06, 10:26 Ok, ale wtedy Jezus cytował na krzyżu. Zastanawiam się, skąd tak diametralnie różne zakończenia? Przepraszam, ale dla mnie jednak pewna sprzeczność istnieje. Rozumiem, że można czasami troszkę uogólniać i relatywizować, ale "Boże, czemuś mnie opuścił" to jednak nie to samo co "wykonało się":) Poza tym pamiętajmy, że to nie jest tak, że te stwierdzenia występują obok siebie w każdym tekście i niby wzajemnie się potwierdzają - one są lub ich nie ma w zależności od ewangelii, po prostu. Śmierć Jezusa (Marek) 33 A gdy nadeszła godzina szósta, mrok ogarnął całą ziemię aż do godziny dziewiątej. 34 O godzinie dziewiątej Jezus zawołał donośnym głosem: «Eloi, Eloi, lema sabachthani», to znaczy: Boże mój, Boże mój, czemuś Mnie opuścił?11 35 Niektórzy ze stojących obok, słysząc to, mówili: «Patrz, woła Eliasza». 36 Ktoś pobiegł i napełniwszy gąbkę octem, włożył na trzcinę i dawał Mu pić, mówiąc: «Poczekajcie, zobaczymy, czy przyjdzie Eliasz, żeby Go zdjąć [z krzyża]». 37 Lecz Jezus zawołał donośnym głosem i oddał ducha. Śmierć Jezusa (Mateusz) 45 Od godziny szóstej mrok ogarnął całą ziemię, aż do godziny dziewiątej18. 46 Około godziny dziewiątej Jezus zawołał donośnym głosem: «Eli, Eli, lema sabachthani?»19, to znaczy Boże mój, Boże mój, czemuś Mnie opuścił? 47 Słysząc to, niektórzy ze stojących tam mówili: «On Eliasza woła». 48 Zaraz też jeden z nich pobiegł i wziąwszy gąbkę, napełnił ją octem20, włożył na trzcinę i dawał Mu pić. 49 Lecz inni mówili: «Poczekaj! Zobaczymy, czy przyjdzie Eliasz, aby Go wybawić». 50 A Jezus raz jeszcze zawołał donośnym głosem i wyzionął ducha. Śmierć Jezusa (Łukasz) 44 Było już około godziny szóstej i mrok ogarnął całą ziemię aż do godziny dziewiątej. 45 Słońce się zaćmiło11 i zasłona przybytku rozdarła się przez środek. 46 Wtedy Jezus zawołał donośnym głosem: Ojcze, w Twoje ręce powierzam ducha mojego12. Po tych słowach wyzionął ducha. Śmierć (Jan) 28 Potem Jezus świadom, że już wszystko się dokonało, aby się wypełniło Pismo, rzekł: «Pragnę»10. 29 Stało tam naczynie pełne octu. Nałożono więc na hizop11 gąbkę pełną octu i do ust Mu podano. 30 A gdy Jezus skosztował octu, rzekł: «Wykonało się!»12 I skłoniwszy głowę oddał ducha. 31 Ponieważ był to dzień Przygotowania13, aby zatem ciała nie pozostawały na krzyżu w szabat - ów bowiem dzień szabatu był wielkim świętem14 - Żydzi prosili Piłata, aby ukrzyżowanym połamano golenie14 i usunięto ich ciała. 32 Przyszli więc żołnierze i połamali golenie tak pierwszemu, jak i drugiemu, którzy z Nim byli ukrzyżowani. 33 Lecz gdy podeszli do Jezusa i zobaczyli, że już umarł, nie łamali Mu goleni, 34 tylko jeden z żołnierzy włócznią przebił Mu bok i natychmiast wypłynęła krew i woda15. 35 Zaświadczył to ten, który widział, a świadectwo jego jest prawdziwe. On wie, że mówi prawdę, abyście i wy wierzyli. 36 Stało się to bowiem, aby się wypełniło Pismo: Kość jego nie będzie złamana16. 37 I znowu na innym miejscu mówi Pismo: Będą patrzeć na Tego, którego przebili17. online.biblia.pl/rozdzial.php?id=363 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re: ok, ale to Jezus cytował IP: *.ncac.torun.pl 19.04.06, 11:07 > Poza tym pamiętajmy, że to nie jest tak, że te > stwierdzenia występują obok siebie w każdym tekście i niby wzajemnie się > potwierdzają - one są lub ich nie ma w zależności od ewangelii, po prostu. Niezupelnie. Zarowno u Marka, jak i Mateusza u ktorych dostrzegasz brak "wykonalo sie" masz wyraznie napisane, ze juz po "Boże, czemuś mnie opuścił" Jezus jeszcze raz "zawołał donośnym głosem i oddał ducha", mogl wiec zawolac "wykonalo sie" tylko Ci dwaj nie uznali za wazne, aby to zapisac. Zreszta te drobne rozbieznosci dla wiary w boskosc Jezusa nie maja znaczenia. I tak pod krzyzem byl z ewangelistow tylko Jan. Relacje u innych ewangelistow pochodza albo z jego opowiesci, albo innych osob (Maria, Maria Magdalena?), ktore mogly zapamietac inne szczegoly. Kluczowe i tak jest to, czy wierzysz, ze zmartwychwstal. Z naciskiem na slowo "wierzysz". Do dyspozycji masz tylko swiadectwo apostolow. Jak ktos zauwazyl, po 2000 lat na prawde trudno jest w tych tekstach znalesc nowy "blad", ktorego ktos juz nie rozwazal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re: ok, ale to Jezus cytował IP: 195.205.152.* 19.04.06, 11:49 >Niezupelnie. Zarowno u Marka, jak i Mateusza u ktorych dostrzegasz brak >"wykonalo sie" masz wyraznie napisane, ze juz po "Boże, czemuś mnie opuścił" >Jezus jeszcze raz "zawołał donośnym głosem i oddał ducha", mogl wiec zawolac >"wykonalo sie" tylko Ci dwaj nie uznali za wazne, aby to zapisac. Zgadza się. Ale kierując się taką logiką można też założyć cokolwiek, np. to, że mógł wtedy zawołać choćby: "Legia jest mistrzem Polski!" Skąd wiesz, że padły wtedy słowa zapisane przez Jana? >Zreszta te >drobne rozbieznosci dla wiary w boskosc Jezusa nie maja znaczenia. I tak pod >krzyzem byl z ewangelistow tylko Jan. Relacje u innych ewangelistow pochodza >albo z jego opowiesci, albo innych osob (Maria, Maria Magdalena?), ktore mogly >zapamietac inne szczegoly. tu się zgadzam i nie o argumentach za lub przeciw wierze w Jezusa pisałem, ale o tym, co jest (lub czego nie ma) w ewangeliach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re: ok, ale to Jezus cytował IP: *.ncac.torun.pl 19.04.06, 12:09 > tu się zgadzam i nie o argumentach za lub przeciw wierze w Jezusa pisałem, ale > o tym, co jest (lub czego nie ma) w ewangeliach. Ale dla mnie te drobne roznice, czy "rozbieznosci" sa wlasnie raczej argumentem "za". Przynajmniej za tym, ze historia wydarzyla sie naprawde, rozni ludzie ja przyzyli i zapamietali. A nie tak, ze to apostolowie "po klesce" uzgodnili wspolna wersje i zaczeli ja wmawiac innym. Ci ludzie rzeczywiscie cos przezyli, w dodatku nie bardzo wiedzieli, jak sobie z tym poradzic (dzieje apostolskie). Ostatecznie prawie wszyscy za te swoja wiare umarli. Ale nadal mojej wierze w zmartwychwstanie moze to co najwyzej tylko pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: ok, ale to Jezus cytował 20.04.06, 10:12 > Zgadza się. Ale kierując się taką logiką można też założyć cokolwiek, np. to, > że mógł wtedy zawołać choćby: "Legia jest mistrzem Polski!" Pamietaj, ze Jezus byl Zydem. Predzej zawolalby donosnym glosem cos o Widzewie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka_k Jaki znaczek był ? 19.04.06, 08:41 Kółko zielone czy trójkącik, bo pora wyświetlania nieodpowiednia ze względu na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga A skónd łoni wiedzom ,że oglądałam M jak Mniłość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:58 Zresztom Pasje łoglondałam z pirata po mszy w niedziele . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena (rybka) Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:34 moim zdanie powinna większą popularnością cieszyć sie M jak miłość. Ponieważ to jest film fabularny, a film Pasja nie wiadomo czy jest oparty na faktach przedstawionych. Chociaż w biblji św. pisze, że tak samo jak w filmie Jezus cierpiał. Moim zdaniem w filmie przesadzili. I dlatego głosuje na M jak miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 18:18 Pasja byla nadawana w Wielka Sobote w kosciolach byly uroczyste Msze Sw u nas o godz 21 w innych o 20 nie mozna bylo pogodzic wybrana byla zla godzinana wyswietlenie Pasji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrudnaPolskaSwinia "M" jak Morderca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:08 Jest taki film. Klasyka cinema noire. Wydaje mi sie, ze 'tfurcy' tego serialu lekko sobie ten tytul przerobili :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:25 Cos ten sondaż jest cienki-wielu ma już serdecznie DOść TEGO m-jAK MDłOśCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izzy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:58 Pragnę uświadomić autora tegoż artukułu <mam nadzieję, że go przeczyta> o jego wielkim błędzie. Uważam, iż pomylenie imienia tak wspaniałej aktorki jaka jest Foster to zniewaga dla jej kunsztu aktorskiego. Ona ma na imię Jodie, nie Judy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Izaura napewno byłaby najlepsza IP: *.3.cust.bredband2.com 19.04.06, 20:07 Smieszny kraik śmieszne sprawy nawet słońce ucieka z Polski na zachód Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" 19.04.06, 20:42 W sondazu GW wygrywa "kontrowersyjna" (ha ha) Pasja - 27%. M jak m tylko 15%. I tak to jest z sondazami. Tak samo jak z kontrowersja. Nic sie kupy nie trzyma w tej Wybiorczej. Tylko pismaki sie trzymaja. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:54 w sondazu wygrała opcja "nie oglądałem wcale tv", bo w sondazu brali udział maniacy internetowi, którzy całe święta siedzieli przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Pasja to badziew IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.04.06, 22:30 zreszta M jak milosc jeszcze wiekszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Nie ma takiej aktorki Judy Foster IP: 194.183.32.* 20.04.06, 00:09 Troche profesjonalizmu proszę.. Jodie Foster to nie jest aktorka, ktorej imie i nazwisko mozna przekręcać bo i tak nikt nie zauwazy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: Nie ma takiej aktorki Judy Foster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:09 www.imdb.com/name/nm0287904/ Jest Judy Foster i Jodie Foster :) Ale raczej chodziło o Jodie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie ma takiej aktorki Judy Foster IP: 213.199.198.* 20.04.06, 07:21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl to jest adres IT z Axla, nalezy do dziennika i teraz atakuje zaciekle gazete wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: *.c158.petrotel.pl 20.04.06, 09:57 Widziałam "Pasję" w kinie,drugi raz juz nie mogłabym jej ogladac, to straszny film. Czasem się zastanawiam, czy ktos w ogóle wytrzymałby takie bicie, nastepnie zakładanie korony cierniowej na głowę / jaki to musi byc ból, niewyobrazalny wprost/, a potem jeszcze dzwigałby krzyz do miejsca swojej kazni? Normalny człowiek umarłby juz po tych batach, a tu taka niewyobrazalna męka. Kiedy się to oglada, to człowiekowi jest wstyd ogromnie, ze ktos kiedys do tego mógł dopuscic. W kazdym badz razie bardzo trudno jest ogladać taki przejmujacy film i nie dziwie się, ze ludzie uciekali od telewizora badz zmieniali kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: 212.160.172.* 20.04.06, 15:36 Nie ktoś kiedyś, tylko "umarł na krzyżu dla naszego zabawienia". On tak cierpiał za nas i KAŻDY ma swój malutki udział w tej męce (choć pewnie niektórzy większy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorka Re: Telewizja: "M jak miłość" wygrało z "Pasją" IP: 194.146.248.* 20.04.06, 11:08 Program TV w Swięta był denny! Chyba po to, aby więcej czasu spędzić w kościele, z rodziną, na spacerze i nad książką. Jeśli takie były zamiary, to bardzo słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub chamski tytul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:38 w ten sam sposob mozna by powiedziec ze Fakt jest lepszy od Wyborczej bo ma wiekszy naklad Odpowiedz Link Zgłoś