Dodaj do ulubionych

Mistrzowie rocka proszą na ucztę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:20
Vedder nigdy nie występował w Proximie, zamiast "Marker In The Sound" powinno być "Marker In The Sand", a albumu "Stadium Arcadium" jeszcze w sklepach nie ma ale w sumie i tak artykuł niezły jak na polskie dziennikarstwo muzyczne :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yo, yo Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:22
      Ach, jeszcze przeoczyłem: Vedder to nie to samo co Vader, a Parel Jam to nie to samo co Pearl Jam :)
    • Gość: emka Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:02
      Oj pomyliła się Proxima chłopakowi z Torwarem, a poza tym mam wątpliwości czy
      na tym zdjęciu to Vedder.A "Stadium Arcadium" już jest w sklepach - widziałam
      dzisiaj w Empiku.
      • Gość: Autor, autor Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:31
        Pomylił im się Edward Vedder z zespołem Vader i dali do artykułu zdjęcie tego drugiego. Dobrze, że nie dali Lorda Vadera :P
    • Gość: eleKtromonter Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:51
      no to dali z tym zdjęciem z Proximy nieźle.
      buhahaha
    • Gość: pirx Tool - 10000 Days IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 08:53
      nowy tool i tak najlepszy z tego towarzystwa - polecam
      • Gość: desperac właśnie! TOOL ponad wszystko IP: *.mnc.pl 06.05.06, 09:44
        ale Gazeta jak zwykle w tyle
      • Gość: Gość: Gość: Gość Re: Tool - 10000 Days IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:38
        Nie porównywałbym Toola z RHCP, czy z Pearl Jam, bo to kapele z zupełnie różnych parafii. To po pierwsze. A po drugie: "10000 days" to płyta żenująco wtórna. Rozumiem nawiązania do innych kapel, bo te np. w połączeniu z brzmieniem Toola mogłyby stworzyć nową jakość. Ale jeśli zespół cytuje sam siebie i to w tak jaskrawy sposób jak np. w "Rosetta Stoned", czy w "Vicarious", to to jest samobój artystyczny. A wielka szkoda, bo gdyby nie to ta płyta mogłaby być naprawdę niezła (chociaż nie tak powalająca jak poprzednie albumy).
        • Gość: wtórnosć Re: Tool - 10000 Days IP: *.rybnet.pl 07.05.06, 18:56
          pearl jam juz dawno pozera wlasny ogon - te "szybkie" utwory nie nadaja sie do
          sluchania jeszcze czasem balladka sie im uda zostalo tylko zangazowanie vadera w
          cierpienia tego swiata - odgrywanie przebojow na koncertach i muzyka ktora
          trudno nazawc odkrywcza - rhcp ma tyle kawalkow na tej plycie ze znajdzie sie
          kilka bardzo dobrych szczegolnie w porownaniu z bay the way no i ta niesamowita
          gitara - a tool to tool nie uwazam tej plyty za wtorna mysle ze sa
          niepowtarzalni i bezkompromisowi - i czas poswiecony tej plycie zwroci sie z
          nawiazka kiedy juz "siadzie" w głowie - z ostatnich spraw mocna rzecz to: Nine
          Inch Nails - Every Day Is Exactly The Same 2006 - remixy z ostatniej plyty
          znacznie lepsze niz sam orginał
    • Gość: gość Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: 69.220.142.* 06.05.06, 14:54
      Brawo za fotkę i opis!:)
    • mholisz Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę 07.05.06, 10:09
      Vedder w warszawskiej Proximie???????????????No wlsnie patrze i czytam!!!Wstyd!
      takie bledy!
    • Gość: Imponderabilium No bo to Robuś pisał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:53
      A on taki mondry jest.
      • Gość: Imponderabilium PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:55
        Gość należy do sławetnego kręgu Niezatapialnych. Liczba bzdur na zdanie bieżące
        przekracza w tfurczości Robusia o tysiąc procent normy unijne. A kysz!
    • Gość: koszyk Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:29
      Ogólnie uważam powyższy artykuł, szczególnie jeśli chodzi o ocenę płyty "Stadium
      Arcadium", jako blamaż. Autor chyba nigdy porządnie nie przesłuchał tej płyty i
      te wszystkie nawiązania wymyślił sobie, żeby to było bardziej liryczne, czy co
      tam jeszcze... Frusciante wymiata na gitarze, jeden z najlepszych w historii,
      ale nazywanie twórczości RHCP surowym funkiem to gruba przesada. Według mnie
      przez te wszystkie lata RHCP coraz bardziej przekształca się z zwariowanej
      rockowej kapeli( tudzież funkowej) w gwiazdy popu. Według mnie płyta muzycznie
      jest majstersztykiem, jest parę ciekawych melodii, ale niestety według mnie RHCP
      za bardzo poszli pod publikę - byle tylko płyta znowu się sprzedała w 10
      milionowym nakładzie.
      pzdr
    • milseog Re: Mistrzowie rocka proszą na ucztę 30.05.06, 15:00
      o ile album "Pearl Jam" jeszcze ujdzie, a przy odrobinie fanowskiego oddania da sie uznac za "dobry", o
      tyle "Stadium Arcadium" to juz nudy na pudy i siedmiomilowy krok wstecz dla takiego zespolu jak RHCP.
    • Gość: mm Mistrzowie rocka proszą na ucztę IP: 62.233.201.* 31.08.06, 10:25
      RED HOT da sie słuchac PEARL JAM juz nie bardzo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka