Dodaj do ulubionych

Lordi tryumfuje

• sekuritate Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 07:53
      Brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!! Wreszcie wygrał zespół z krwi i kości, a nie wytwór specjalistów od marketingu.
      Mam nadzieję, że Polacy wyciągną wnioski ze zwycięstwa Finów i w następnym roku wyślą kogoś z jajami, a nie wiejsko-przaśnego Wiśniewskiego.
      • mg2005 Ciemna Euro-wizja...(( 21.05.06, 08:09
        Czy satanizm jest lepszy od nacjonalizmu?...
        • mg2005 Czy Izrael już anektował Europę?...)) 21.05.06, 08:18
        • Gość: Grzesiek Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 21.05.06, 09:32
          jaki k... satanizm - ulomny jestes? chlopacy spiewaja "hard rock hallelujah" a
          ty o satanizmie. Zupelnie jak LPR o homoseksualistach - tez masz jakis kompleks?
        • Gość: Phil Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.aster.pl 21.05.06, 09:38
          Nie, najgorsza jest ciemnotan taka jaką pokazujesz. Jaki satanizm?? Czy ty
          wiesz dziecko o czym mówisz??
        • xtrin Re: Ciemna Euro-wizja...(( 21.05.06, 12:49
          > Czy satanizm jest lepszy od nacjonalizmu?...

Hmm... jakby się nad tym zastanowić, to tak, jest. Mniej obłudny. :)
          • Gość: zaciekawiony4 Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:31
            Mg2005 wszystko ci się chłopie z masonami, łżeelitami kojarzy. Mniej słuchaj RM
            a więcej zdrowego rozsądku, lepiej na tym wyjdziesz.
      • Gość: mk Re: Lordi tryumfuje IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 08:52
        sekuritate napisał:

> Brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!! Wreszcie wygrał zespół z krwi i kości, a
        ni
        > e wytwór specjalistów od marketingu.
        > Mam nadzieję, że Polacy wyciągną wnioski ze zwycięstwa Finów i w następnym
        roku
        > wyślą kogoś z jajami, a nie wiejsko-przaśnego Wiśniewskiego.

Ale co?
        Ja to kiedyś sobie kiedyś wyobrażałem, że fajnie byłoby 52Dębies,"To my
        Polacy", ale żeby wystąpili z tym nawalonym księdzem, co na teledysku:)
        Głos kraju mataczy - to my Polacy
        Głos kraju bez pracy - to my Polacy
    • Gość: abc Re: Lordi tryumfuje IP: *.chello.pl 21.05.06, 08:19
      Potwor wcale nic nie wygral, WIsniewski wkoncu odpadl w przedbiegach...
      • Gość: Kiki To piękne! Alleluja! IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 21.05.06, 08:40
        A jednal ludzie w Europie mają jaja i potrafią się śmiać :) Finowie wygrali w
        iście czeskim stylu :) Może ten plugawy, rzygawiczny, nadęty festiwal zacznie
        rozwijać się progresywnie :D może... :) Póki co Finlandia rozbawiła mnie
        niesamowicie :) Hah!
        Polakom brakuje nie tylko dystansu, pewności siebie i poczucia humoru, brakuje
        tez odwagi. Mimo, że w tym roku Polska tez "przykleiła" maski, przyniosło to
        zupełnie inny skutek :)
        Tandetne weneckie kostiumy, apogeum egzaltacji, przesady i spijanie wód
        płodowych brzemiennej przyniosło zażenowanie i chory śmiech ;)) Zabrakło
        jedynie wizerunku Papieża na płaszczu Michała Wiśniewskiego :)
        A może w przyszłym roku TVP wyśle coś skrajnie innego? Może Antoninę Krzysztoń?
        Będzie ładnie i poprawnie :) A może jakieś Polish R'N'B w stylu Dezire?
        Starczej komisji pod wodzą Marii Szabłowskiej wydaje się, że to takie
        nowoczesne :)) No juz w ostateczności pchniemy Kata, albo Vadera ;) trzeba iśc
        za ciosem :) jak zwykle po czasie ;)))
    • Gość: davidek Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 08:46
      Byłoby gorzej, gdyby po laur sięgnął ciężarny Wiśniewski. Też niezły potwór
    • mangold Tym razem bracia Polacy mnie nie zawiedli ..... 21.05.06, 09:29
      "Maksymalną liczbę punktów, 12, Lordi otrzymali m.in. od Polski,.."
      • Gość: Kiki Zabrakło Papieża na płaszczu Wiśniewskiego IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 21.05.06, 09:49
        bym się nie zdziwiła, to było wielce prawdopodobne :))
        • Gość: mati.pl Re: Zabrakło Papieża na płaszczu Wiśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:57
          stary Heavy metal tryumfuje, jak ich ogladalem, to przypominaly mi sie koncerty
          z lat 80 kapel takich jak: kiss, wasp, rats itp :) pierwszy raz w zyciu
          obejrzalem ten durny konkurs, dzieki Lordi wlasnie, a nawet sie poswiecilem i
          wyslalem sms :) i widac dalo rade ;)
          pozdrawiam normalnych, dla tych belkotow w stylu rydzyka i romana g. stanowcze nie !
      • gekon1979 mulahahaha \m/(*_*)\m/ 21.05.06, 11:33

• Gość: cherry Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.06, 10:01
      Moim zdaniem kiczowate te potwory były, a satanizmem nawet nie zawiało. Potwory
      z bajki dla dzieci i tyle. A to że wygrali to dla mnie żenada. Zenujące było
      również głosowanie, sąsiedzi przyznawali sąsiadom punkty. Hiszpanie
      Portugalczykom, Irlandczycy Anglikom, Rosjanie Ukrainie itp...
      Poziom jak zwykle :D. Nie ma co wybrzydzać. Nienawidze takich panienek w
      sukniach wieczorowych, śpiewające z takim teatralnym przejeciem piosenki jak ta
      z Grecji.
      Z dwojga złego wolałabym żeby wygrał Rosjanim Dima czy jak mu tam. Przynajmniej
      przystojny był. Chłopaki z Kosmosu (Łotwa) też byli dobrzy. A totalnie sie
      usmialam przy Niemcach, zawsze coś z cyklu Rammstein czy poważnie a tu prosze...
      rózowiutko, wesolutko i tak sympatico. Uroczo. To nic ze można sie posmiać z
      tego ale to takie chyba specjalnei przerysowane miało byc hhahaha :D
      • xtrin Re: Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) 21.05.06, 12:55
        > A to że wygrali to dla mnie żenada.

Żenada to by była jakby wygrał kolejny klon Britney, Szakiry, Tyler czy Martina.
        A tak było przynajmniej śmiesznie.

> Zenujące było również głosowanie, sąsiedzi przyznawali sąsiadom punkty.
        > Hiszpanie Portugalczykom, Irlandczycy Anglikom, Rosjanie Ukrainie itp...

Ale zawsze tak jest, a przecież mimo wszystko co rok wygrywa ktoś inny, a nie
        zawsze jeden ten sam kraj z największą liczbą wiernych sąsiadów.

> Nienawidze takich panienek w sukniach wieczorowych, śpiewające
        > z takim teatralnym przejeciem piosenki jak ta z Grecji.

"Panienka" z Grecji jest pod pięćdziesiątkę i to w zasadzie w tym występie było
        najciekawsze :).
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) 21.05.06, 22:48
        dlatego należałoby zmienić zasady przyznawania punktów: brać pod uwagę co
        najmiej 7-10 miejsc , bo żaden kraj nie ma tyle dobrych sąsiadów, i dawać z
        różnicą najwyżej 1 punktu a nawet za pierwsze 3 miejsca z gradacją 0,5 punktu.
        Straciło by znaczenie liczne sąsiedztwo zaprzyjażnionych krajów.
    • Gość: hmmm Re: Lordi tryumfuje IP: *.aster.pl 21.05.06, 10:01
      kostiumy fajne ale ten ich metal strasznie cipkowaty
    • Gość: Rock On! Tak apropos satanizmu Lordi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 10:03
      Fragment wywiadu z Lordim:

- Chrześcijaństwo i muzyka Lordi chyba nie idą ze sobą w parze?

- Wręcz przeciwnie. Ja sam jestem członkiem kościoła, a nasza perkusistka Kita
      swojego czasu pisała i grała kościelną muzykę.

• Gość: ktosia kicz IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 21.05.06, 10:47
        Moim zdaniem to to całe Lordi tak zalatywało kiczem, że śmiać mi się chce jak
        słyszę wypowiedzi typu "to prawdziwy hard-rockowy zespół" itp. Dla mnie to jest
        kopmletne odczłowieczenie, zatracenie jakichkolwiek wartości i degradacja
        naszej cywilizacji. Aha, i nie mówcie, że na tym konkursie wystepują same
        plastiki, bo tak nie jest. Za bardzo ciekawą uważam piosenkę Bośni i
        Hercegowiny, która moim zdaniem reprezentowała wysoki poziom. Pomijam
        oczywiście fakt, że prawdziwa Eurowizja tak naprawdę skończyła się już baaardzo
        dawno temu. Z tym, że punkty przyznaje się sąsiadom, zgodzi sie każdy. Ale nie
        ulega wątpliwości, ze mozna trafic na ciekawe zespoly. Ja osobiscie
        glosowalabym na reprezentacje Litwy - piosenka robi bardzo przyjemne wrażenie i
        wpada w ucho.No i troche śmieszy.
        • Gość: @ Re: kicz IP: *.aster.pl 21.05.06, 12:08
          Degradacja cywilizacji??? Porozmawiaj z posłem WIerzejskim, to jest dopiero
          degradacja!
    • Gość: exxe-drac Re: Lordi tryumfuje IP: *.karolin.pl 21.05.06, 10:38
      zalamana jestem... nie wiem jak COS TAKIEGO moglo wygrac;/
      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:13
        mam nadzieje że to będzie ciężka depresja hahaha.
    • pele1970 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 10:46

Ludzie zrobmy z lordiego nowy oficjalny hymn uni europejskiej moim zdaniem
      pasuje jak ulal europa dochodzi d tego samego poziomu cywilizacyjnego co
      lordi....zaznaczam ze na nich glosowaqlem......dla jaj.....smielem sie do lez
      jak sie okazalo ze to badziewie wygralo
      • Gość: Himhith Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:56
        pele1970 napisał:

>
        > Ludzie zrobmy z lordiego nowy oficjalny hymn uni europejskiej moim zdaniem
        > pasuje jak ulal europa dochodzi d tego samego poziomu cywilizacyjnego co
        > lordi....zaznaczam ze na nich glosowaqlem......dla jaj.....smielem sie do lez
        > jak sie okazalo ze to badziewie wygralo

Ja wiem, ze dla ciebie szczytem muzycznego gustu jest Ich3 i Mandaryna, ale
        przypadkiem udalo Ci sie powidziec cos sensownego. Oczywiscie mam na mysli
        fragment o chymnie europy, bo reszta twojej wypowiedzi, byla godna dresa spod
        bloku, ktorym pewnie jestes. Pozdr.!
        • pele1970 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:43
          witaj
          Himhith sadzac po twojej wypowiedzi jestes pewnie jakims brudasem spod
          barbakanu ubierajacym sie ciagle w te same czarne brudne,smierdzace stare
          ciuchy i walacym najtansze wino bo na nic innego cie nie stac,swoja dziewczyne
          pewnie porzyczasz kolega brudasom,a szczytem aspirtacji jest debilne wywijanie
          smerdzacymi,przetluszczonymi wlosami w rytm kretynskiej muzyki,takim ludziom
          jak ty powinno sie robic reedukacje,zal mi twojej glupiej matki......
          • Gość: miss sauron Re: Lordi tryumfuje IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.05.06, 22:29
            wypraszam sobie; mimo, ze twoja wypowiedz byla skierowana do kogos innego,
            urazila mnie osobiscie; znaczna większosc metalowcow to ludzie zadbani,
            inteligentni i naprawdę wartosciowi; wystarczy przyjzec się blizej; nie
            generalizuj bo zobaczyles 1 czy 2 takie egzemplarze jakie opisales

a od barbakanu wara
    • Gość: czytelnik Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 10:56
      bardzo dobrze
    • Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:10
      hehe...nisko upadlismy skoro ekscytujemy sie jakimś nadętym i nie majacym
      znaczenia nigdzie w poważnym swiadku muzycznym konkursu na cyce i piesni o niczym...

przypominam wszystkim normalnym że za 2 tygodnie prawdziwy orgazm dła oczu i
      uszu - Depeche Mode... może to zainteresowanie tym badziewiem jakim jest
      eurowizja wynika z tego ze nasz kraik tak zadko ma okazje gościć zespoły z
      najwyższej półki...

a lordi tak swoja drogą gdyby nie kiczowate stroje gra bardzo przyzwoity hard
      rock rodem z kiss, i paru jeszcze innych. dobże że wygrali i ośmieszyli to tv
      badziewia...
      • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 12:58
        Z całym szacunkiem, podziwem i miłością do DM - co jak co, ale oni swój wkład w
        rozwój kiczu scenicznego mają niemały :).
        • Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:22
          jasne, ale od czasów kiedy dokupili żywa perkę stali sie bendem z prawdziwego
          zdarzenia, casio tune bank tez miało swój urok, nie znasz sie ;-)
          • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:55
            To daj Lordi jeszcze ze 20 lat, może i oni staną się bandem z prawdziwego
            zdarzenia ;).
            • Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:28
              lordi juz perke ma, tylko chyba jedną centralke... nie zwróciłem uwagi.
    • Gość: Alice Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:39
      DM klasa i szacunek, z zara po nim live Motorhead... będzię rzeźnia, szkoda że
      Laibach nie widziałem ostatnio jak grali.

aha, dajmy sobie juz spokój z eurocośtam i wróćmy na ziemię, nie ma sie czym
      podniecać.
    • earlyyears Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 11:39
      trudno bedzie im ukryc, ze inspiracja poczynan artystycznych jest, piasek-
      piasecki i mieczyslaw szczesniak. nasze polskie chlopaki.
    • Gość: master chief Re: Lordi tryumfuje IP: *.cable.ubr10.azte.blueyonder.co.uk 21.05.06, 11:47
      To moze Polska wystawi za rok, jak to juz wielu sugerowalo, nasza najwieksza
      gwiazde metalu - Vader'a?
      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:51
        Raczej nie bo giertych, rodowicz i sierocki z krzeseł by pospadali.

Vader to światowa klasa, nie znizy sie do takiego poziomu bo po co. Lepiej kupmy
        gitare i dajmy szanse 3 raz zielonemu sami swoi.
        • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:00
          > Raczej nie bo giertych, rodowicz i sierocki z krzeseł by pospadali.

Kolejny powód, by Vadera wysłać :D
    • Gość: ;) MEGA ROTFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:48
      Tylko strojem wyłamali się z tego ogólnego epatowania słodkością, ciałem i
      zrzucaniem szat.
      • general39 Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:01
        dlaczego wyniki glosowania z Polski po raz ktorys z rzedu podawal Raczek, czlowiek o wyrazie twarzy zmartwionego konia, czy w Polsce nie ma juz ladnych, milych i wesolych twarzy ktore znaja angielski by wypowiedziec te kilka prostych zdan po angielsku...
        • Gość: Blood Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:06
          bo tv zlewa ten festyn, wzieli jego bo akurat miał dyzur, reszta bawiła sie na
          miescie w klubach.

za rok wogóle mogli by dac sobie spokój, lepiaj jaki dobry koncert by puscili
          wtym czasie. ale dopuki tam ten diskopolowiec sierocki żądzi to nic sie nie
          zmieni odnosnie muzy w tv1: eurowizja, opole i tak do znudzenia.

womit!
          • notexistinggod Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:13
            dokładnie Blood... raczej długo nie doczekamy się dobrego koncertu w TV...
            popatrzmy na taką (katolicką przeca) Brazylię - jak grał Iron Maiden to była
            retransmisja w ogólnokrajowej TV...(nie zmyślam... gadałem o tym na slsk z
            kolesiem z Brazylii)
            ehh.. u nas za dawnych czasów też źle nie było... późno bo późno ale można było
            obejrzeć na "dwójce" np. Moonspell'a, Anathemę, czy choćby Metallicę zanim
            zaczęła grać pop... ehh :(
            • Gość: Blood Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:33
              taaa... to były czasy... ja na tej Anatemce i Maj Daingach Brajdach byłem wtedy
              hehe...

niestety nic sie nie da zrobić "arystokracja w slamsach na salonach hamy"

Dopijam drina i odpalam koncert Slayera na dvd, trza humor poprawić. pozdrawiam!

a tv womit!
        • Gość: zdun Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.olsztyn.net.pl 21.05.06, 12:10
          to byl orłoś.
        • Gość: Mati Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:20
          Nie Raczek, tylko Orłoś i wypadł świetnie, konkretnie idzie mi o żart z 12.
          punktami dla Polski wypowiadany z tą śmiertelnie poważną miną - boskie.
        • rlnd Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:23
          Jaki Raczek, przeciez to Orlos byl ...
          Nawet komentator mowil o nim per Maciek ...
          • general39 Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:37
            zgadza sie to byl Orlos, sorry za pomylke, ale i tak wypadl blado w porownaniu z innymi, zapowiadal jak na pogrzebie...
            • Gość: roman g Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:40
              bo to był pogrzeb i stypa z okazji smierci dobrej muzyki w polskiej tv.
            • Gość: cherry Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.06, 12:42
              Skoro nie było polskich reprezentantów, poziom jak zwykle niski a z naszego
              kraju nikt nie spiewa to po co podajcy wyniki ma byc wesoły jak królik i
              szczerzyc zeby z byle czego. Orłoś moim zdaniem zachował się normalnie i zart
              na koniec rzucił. Bardziej mnie wkurzały takie rozszczebiotane prezentereczki,
              nawijające oklepane formułki "och ache ech jak miło i przyjemnie" ;/ Orłośthe
              best :D
              • Gość: kamila Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:49
                jaki żart? przytoczcie bo nie oglądałem a ciekaw jestem!
        • xtrin Nie Raczek, a Orłoś. 21.05.06, 13:04
          I na tle zorszczebiotanych panienek i młodzieńców z innych krajów wypadł
          świetnie, w garniturze i z lekkim żartem. A raczej wypadłby, gdyby nie potwornie
          słaba angielska wymowa.
    • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:32
      Eurowizja to jeden wielki kicz i idiotyzm ale lordi to szczyt wszystkiego.
      Polacy którzy głiosowali na Lordi- mam was za pozbawionych gustu kretynów
      • Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:36
        nie zauwazyłeś może ze poza toba i paroma jeszcze niewiele osób traktuje to
        powaznie? łacznie ze zwycięzcami? wicej autoironii i dystansu gościu.

zapomniałem dodać że specjalnie zrobilismy ci na złośc hahaha. wy wstrętni!
        • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:39
          A siebie traktujesz poważnie? Zastanow się zanim coś napiszesz
          • Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:43
            siebie tak, ciebie nie, jeszcze coś? stresy w pracy? nie taki festiwal? ja wiem
            że czekałes na to cały rok hehe a tu niewyszło haha
            • Gość: paweł Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:52
              Skoro jrestes fanem odrażających debili i satanizmu to gratuluje dobrego smaku
              a przede wszystkim inteligencji. Możesz sobie traktować poważnie i niepoważnie
              kogo i co tylko chcesz, ale wiedz że przez takich jak ty Europa pogąża się w
              degrengoladzie i kiczu
              • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:06
                W tym momencie to Ty jesteś niepoważny :).
                • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:10
                  A gdzie argumentacja?
                  • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:15
                    Tu:
                    > Skoro jrestes fanem odrażających debili i satanizmu to gratuluje dobrego smaku
                    > a przede wszystkim inteligencji. Możesz sobie traktować poważnie i niepoważnie
                    > kogo i co tylko chcesz, ale wiedz że przez takich jak ty Europa pogąża się w
                    > degrengoladzie i kiczu

Wybacz, ale takich bzdur nie sposób pisać na poważnie.
                    Jaki satanizm? To, że facet ma rogi to jeszcze nie znaczy, że jest satanistą!
                    Toż to dyskryminacja rogaczy! ;)
                    I cóż to ma wspólnego z degrengoladą i kiczem? Gdyby wygrała półnaga panienka
                    rozkosznie bujająca się w rytm (nomen omen) zerżniętych z poprzedników taktów
                    miałkiego popiku bądź urażającego gusta słuchacza disco i ledwo co wydająca z
                    siebie popiski to byłby to postęp cywilizacyjny?
                    • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:33
                      Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne
                      skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie.
                      Poza tym tak sie składa że nie jestem zwolennikiem ani bujających biodrami
                      panienek ani grupy Lordi. Wszystko to jest kiczem ale Lordi w szczególności j i
                      jest to przykład najbardziej reprezentatywny. Działalność tym podobnych
                      prowadzi do upadku upadku kultury europejskiej.
                      Na szczeście da się jeszcze zaśpiewać normalną piosenkę (Irlandczyk) ale to
                      Europy nie interesuje. europę interesują tanie stroje lordi niż prawdziwa
                      muzyka.
                      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:52
                        satanistyczne? mnie to tolkienem śmierdziało i glamem w stylu kiss... no ale jak
                        sie rycerza niepokalanej czyta i nasz dziennik i brawo to czego od od ciebie
                        wymagać? poczytaj troche o literatury waznej i pozytecznej na temat a potem wal
                        na forum ale z sensem.
                        • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:10
                          Smieszny jesteś z tymi wstawkami o naszym dzienniku i brawo. Zabrakło jeszcze
                          tylko Radia Maryja- najlepszego oręża liberałow w szkalowaniu tych, którzy mają
                          odmienne zdanie
                      • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:53
                        > Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne
                        > skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie.

Mnie tam żadne satanistyczne skojarzenia się nie nasuwają, więc to raczej
                        kwestia indywidualna.

> Wszystko to jest kiczem ale Lordi w szczególności i
                        > jest to przykład najbardziej reprezentatywny.

Oczywiście, że jest kiczem, ale kiczem świadomym i tym właśnie różni się od
                        tabunu półodzianych w cekiny blondynek, które są niestety kiczowate na poważnie.
                        I dlatego zwycięstwo kiczu z predestynacją, kiczu będącego puszczaniem oka do
                        publiczności, jest dla mnie pozytywnym znakiem, bo świadczy o tym, że i publika
                        jest świadoma tej umowności i podchodzi do sprawy z odpowiednim dystansem.
                        A kicz kontrolowany od dziesiątek lat jest swoistym środkiem wyrazu
                        artystycznego, więc mówienie o upadku kultury jest co najmniej spóźnione.

> Na szczeście da się jeszcze zaśpiewać normalną piosenkę (Irlandczyk) ale to
                        > Europy nie interesuje. europę interesują tanie stroje lordi niż prawdziwa
                        > muzyka.

Irlandczyk ze swoją banalną, choć klasyczną i porządnie wykonaną balladą zajął
                        całkiem wysokie i chyba w pełni odpowiednie miejsce. O wiele bardziej znamienne
                        było ostatnie z ostatnich (ostatnie w półfinale) miejsce Andory, która (poza
                        koszmarną choreografią i mało atrakcyjną w popularnym rozumieniu wokalistką)
                        zaprezentowała najciekawszy muzycznie kawałek.
                        A upadku raczej dopatrywałabym się w wysokim miejscu Rosji czy Szwecji, które z
                        pełną powagą zaprezentowały totalny kicz i sztampę, niż w zwycięstwie
                        zdystansowanych do sprawy Finlandczyków.
                        • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:03
                          Sądzisz że przeciętny niewykształcony Europejczyk jest w stanie odróżnić kicz
                          od kiczu? Wręcz przeciwnie, wchłania go i bezmyślnie naśladuje. Z tego wynika
                          popularność grupy Lordi
                          • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:16
                            > Sądzisz że przeciętny niewykształcony Europejczyk jest w stanie odróżnić kicz
                            > od kiczu? Wręcz przeciwnie, wchłania go i bezmyślnie naśladuje. Z tego wynika
                            > popularność grupy Lordi

Być może moja wiara w ludzi jest zbyt wielka, a być może przeciwnie, mam o ich
                            gustach zbyt niskie zdanie, ale śmiem twierdzić, że większość głosujących nie
                            głosowała na Lordi ze względu na to, że przypadł im do gustu bądź co bądź ostry
                            jak na ten festiwal kawałek, czy dlatego, że wpadła im w oko Finka grająca na
                            klawiszach. Jeżeli więc głosowali na zespół, którego hasłem rekalmowym było
                            "rozwalimy Eurowizję" to - choć oczywiście sporo w tym populizmu - raczej
                            głosowali na dystans i ironię, jaki zespół zaprezentował. Świadczyć o tym może
                            też wysoka pozycja Litwinów.
                            Eurowizja to nie jest (i wbrew przekonaniom niektórych - nigdy nie był) festiwal
                            artystyczny. To show, cyrk w którym liczy się plastik i kicz. Więc jeżeli
                            wygrywa go zespół będący kiczem i plastikiem tak wielkim, że nie sposób brać go
                            na poważnie, to według mnie dobrze.
                            • mieszko966 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:38
                              No. To chyba młody jesteś, bo były czasy świetności tego festiwalu. Choćby rok
                              1996, kiedy wygrał norweski, instrumentalny duet Secret Garden z bardzo pięknym
                              utworem Nocturn. W ogóle były czasy, że piosenki oceniało profesionalne jury, a
                              nie byle discopolowiec z telefonem.

A co do Lordi, to ja myślę, że gdyby rozpatrywać ich występ abstrahując od tych
                              masek i strojów, to ich piosenka wcale nie była taka zła. Typowy fiński Gothic
                              Metal w nizłym wykonaniu. Trochę balladkowy, ale o to właśnie chodziło, żeby
                              zrobić mały ukłon w stronę organizatorów.
                              • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:40
                                > W ogóle były czasy, że piosenki oceniało profesionalne jury,
                                > a nie byle discopolowiec z telefonem.

I zamiast festiwal gustu popularnego mieliśmy festiwal układów i gustu "jedynie
                                słusznego". Z deszczu pod rynnę.

Twierdzenie, że kiedyś to E. była artystyczna, to jak upierać, się, że kiedyś to
                                trawa była zieleńsza (a sataniści krwawsi). Oczywiście, zdarzały się wyjątki,
                                jak wspomniane Secret Garden czy rok później Eimear Quinn, ale były to właśnie
                                wyjątki w powodzi kiczu, takiego jak (by wymienić tylko okolice okresu który
                                wspomniałeś) Toto Cutugno ('90), Carola ('91), Linda Martin ('91) czy Katrina
                                and the Waves ('97). A wcześniej wcale lepiej nie było.

> No. To chyba młody jesteś, bo były czasy świetności tego festiwalu.

Wiek dyskutantów zwykle jest marnym argumentem. Choć powoli wkraczam w okres, w
                                którym to uznanie za młodą uchodzi za komplement ;).
                                • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:49
                                  jak to? to emperor nie wygrał nigdy? no patrz okłamali mnie hehe ;-)
                                  • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 16:03
                                    Pacz, jakie szuje, no!
                        • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:11
                          masz browara u mnie! dużego!
                      • Gość: Gbur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:11
                        > Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne
                        > skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie.

Jakim strojem ?

Predatora, Mumii czy Potwora z laguny ?
                        Te stroje to parodie potworów z horrorów i tyle mają wspolnego z satanizmem co
                        ty z myśleniem.

• alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:06
                No cuż, z tego co widzę to im dalej w toku nauczania tym średnia długoś
                owłosienia większa. Lordi zagrał przeciętny hrad rock, ale na tle reszty wypadł
                dobrze. Powinieneś wiedzie że gra na gitarze wymaga znacznie więcej umiejętności
                niż "mixowanie utworów", w ogule co to za pomysł żeby konkurs muzyczny mogła
                wygrac osoba grjąca z podkładem? Polecam przesłuchac zespół Tristania, a potem
                wziąśc się za ocenianie metalu.
                • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:32
                  akurat niezbyt dobry przykład... Mayhem kolego i jeszce raz Mayhem z ostatnich
                  dwóch płyt... o klasyce spod znaku slayera, Sepultury, i paru innych nie wspomnę...

ale chciałes dobrze.
                  • alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:21
                    Oczywiście że Slayer i Sepultura jest klasyką, i każdy słuchający metalu ją zna.
                    Ale tu chodzi o zachęcenie ludzi którzy nie słuchają metalu. Chyba nie
                    zaczynałeś od Meyhem prawda? :] A pozatym chodziło mi o pokazanie matlu ze
                    strony której ludzie się raczej niespodziewają. Na początek Radziłbym Night Wish
                    (chociaż to kicz), Moonspell czy Blind Guardian. Chodzi o zachęcenie ludzi, jak
                    laik usłuszy jako pierszy metalowy kawałem coś z repertuaru Satyricon - odrazu
                    go odżuci.
                    • notexistinggod Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:31
                      i tu masz rację... też zaczynałem od Ironów i Running Wild choć muszę przyznać
                      że już wtedy podobał mi się np. Slayer czy Darkthrone... inna sprawa że muzyka
                      metalowa raczej nie powinna być promowana w ten sposób bo "ciemność" ma się w
                      sercu albo jej się nie ma i żadna eurowizja tego nie zmieni

ps. czemu zestawisz mojego kochanego Moonspelka z "tymi takimi" jak Nightwish i
                      BG??

Gość portalu: polak i katolik napisał(a):

> Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez
                      ab
                      > y
                      > Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone?
                      >
                      > Kogo proponujecie za rok?
                      • alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:43
                        Zestawienie Moonspella z resztą wynikało tylko z tego że to też zespół dobry na
                        rozpoczęcie słuchanie metalu. Ale pomimo że niesłucham Night Wisha i Blind
                        Guardian uważam że te zespoły i im podobne są potrzebne, jako połączenie popu z
                        metalem. Wiele znajomych słuchało Night Wisha i każdy z tego wyrastał. Ja
                        osobiście zaczynałem od metalliki potem przyszła Tristania (i do tej pory jest
                        moim ulubionym zespołem) obecnie szukam zespołów grających folk metal
                        (Finntroll,Korpiklaani).
                        • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:49
                          Fajne chłopaki z was hehe. Ja zaczynałem od Maiden, no ale miałem 14 lat... edi
                          te sprawy... Nie wiem, moja zona lubi mayhem i dżordża majkela, ja emperor, pink
                          floyd i led zeppelin... nie ma recepty i reguły. Ale jeśli ktos chce zacząc
                          słuchac metalu to raczej najwyższa półka, jesli się zniechęci to przynajmiej
                          odrazu.

No prayer for the dying.
                    • 0x0001 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:19
                      Naucz się najpierw pisać po polsku, bo wszystkim metalom wstyd przynosisz. W każdym kolejnym poście walisz takie byki, że głowa boli.
                      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:26
                        nie marudź, mature pisałem 12 lat temu, wszystko zapomniałem i ortografia nie
                        jest tu najwazniejsza jesli zauwazyłeś, nie odbiegaj od tematu, jak chcesz cos
                        powiedziec z sensem to wal a nie czepiaj sie.

...zawsze znajdzie sie jakis erudyta któremu ortografija nie pasuje... sio.
                        • 0x0001 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:40
                          Hej, ale mógłbyś sprawdzić, pod czyim postem napisałem swoją krytykę. Bynajmniej nie pod Twoim, więc się nie nerwuj :).

A ortografia jest ważna w tym temacie, bo gdy pojawia się osobnik traktujący z wyższością słuchaczy muzyki popularnej, to miałbym nadzieję, że będzie chociaż w stanie wysłowić się poprawnie w rodzimym języku.
                          • alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 16:09
                            No cuż jeśli lubisz kuć na pamięć dlaczego pisze się ż lub rz czy u lub ó to
                            twoje zboczenie. Kiedyś różnica polegała na fonetycznej wymowie, odkąd uległa
                            ona zatarciu rozrużnienie poszczegulnych liter jest zbędne. Pozatym czy
                            napisałem że traktuje z wyższością ludzi słuchającej inne muzyki? 2/3 mojej
                            dyskografi to metal, pozaostała cześć to folk (irlandzki, szwedzki, grecki),
                            muzyka średniowieczna, symfoniczna oraz ambient. Szanuje blus, jazz (osobiście
                            pdoba mi się jedynie zespół Alchemik) rock progresywny i jeszcze kilka nurtów by
                            się znalazło.
                            Nieznosze muzyki mało ambitne w której blakuje melodi (hip hop, rap), polofoni
                            (techno , dance, pop), oraz muzyki w której autor niewykazuje się zdolnością gry
                            na instrumencie (muzyka elektroniczna, oraz wszytki wymienione wyżej rodzaje).
                            • Gość: miss sauron Re: Lordi tryumfuje IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.05.06, 22:41
                              większosc ludzi piszących poprawnie ortograficznie nie stąd posiada tą
                              umiejętność, ze wkuła wszystkie zasady pisowni na pamięc, ale dlatego, ze jest
                              oczytana: widzisz - zapamiętujesz
                              • alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 23:35
                                Co niezmienia faktu że jest to umiejętność nie użyteczna. Należy tak jak w
                                niemczech oczyść gramatykę z zaszłości dawnej fonetyki.
                      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:27
                        aha... pomimo słuchania od lat metalu i pokrewnych panie erudyto nie jestem
                        metalem, nie spłycaj... to tak na marginesie i gwoli ścisłości.
              • Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:28
                1. nie jestem niczyim fanem
                2. lordi to tacy sataniści jak z ciebie biskub (chociaz może kto wie co ty tam
                nosisz w spodniach hehe)
                3. o mój smak sie nie martw a tym bardziej o gust zapewniam że niedorastasz.
                4. europa juz dawno zeszła na psy, zawdzięczamy to takim ksenofobom i
                zasciankowcom jak ty. Jak ci idzie palenie książek i przybijanie krzyży?

paniał?
                • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:40
                  Wiesz co. żałosny jesteś. ale żal mi Cie bo nie masz bo albo jesteś już
                  doszczetnie pozbawiony wrażliwości na prwdziwą sztukę, albo brak Ci odwagi aby
                  przyznać że nie masz racji i za wszelką cenę musisz popierać ten cyk. To jest
                  moje ostatnie słowo bo widzę że nie da się z Tobą i Tobie podobnym dyskutować.
                  • Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:47
                    Kolego:
                    prawdziwa sztuka to był koncert Pink Floyd w pradze 10 lat temu, koncert Slayer
                    w 1992, Fields of the Nephilim w londynie , sisters of mercy we wrocławiu, New
                    Model Army w jarocinie, Laurie Anderson niedawno tez we wrocławiu, Laibach w
                    warszawie w tamtym roku, Arcana na Castle Party, Depeche Mode na nieistniejącym
                    juz wembley...

wystarczy? znasz te nazwy? obiły ci się kiedys o uszy?

Chcesz pogadac powaznie o muzyce to zapraszam.
                    • Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:57
                      Właśnie. Ja pamiętam i ty pamiętasz ale za 20 lat nikt nie będzie pamiętał i
                      nie będzie wiedział czym jest prawdziwa muzyka kiedy będą dominowały takie
                      zespoły jak Lordi. Czy Lordi wg Ciebie ma coś wspólnego z prawdziwą muzyka i
                      czy dołaczysz ich występ na Eurowizji do swojej listy? Chyba nie.
                      • Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:09
                        nie martw sie oto, ja sie tez nie martwię. 20 lat temu slayer to był bend na
                        którym krytycy suchej nitki nie zostawiali i uwazali ich za niesmaczny żart, ale
                        po para krażkach ww przestali tak mówić, dzisiaj to klasyka cięzkiego grania,
                        tak samo było z black sabbath i paroma innymi, muza naszczęście sama sie broni
                        wbrew obiegowym trendom i opiniom..

a lordi.. no cóz, nie znam ich i nie wywarli na mnie żadnego wrażenia, znam
                        setki takich 7 ligowców i nic mnie ten bend nie interesuje tak samo jak cała ta
                        eurowizja...

poprostu fkurza mnie to że tv robi z takiego nic nieznaczacego festiwalu
                        festiwal takiej rangi jak koronacja króla artura, jest tyle innych ciekawszych
                        żeczy... ale gawiedź tez ma swoje prawa, to było dla niej...

ide sobie pink floyd z pompei obejżeć.
    • Gość: student Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:34
      A co z festiwalem w San Remo?
      • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:37
        ma byc akapulko i felacida w wersji grind core!
    • Gość: kol.de Re: wstyd polski IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 21.05.06, 12:57
      dlaczego glosy z polski sa zapowiadane przez tego idiote od kilku lat??? nie
      umie sklecic kilku zdan po angielsku, a jego sens of humnor jest zalosny.
      wstyd spiewac nie umieja, nawet nie umieja znalezc osoby, ktora gosnie by
      reprezentowala polske w czasie transmisji punktow
      • xtrin Re: wstyd polski 21.05.06, 13:10
        Aj tam, pewnie, że można by znaleść pewnie kogoś z lepszą angielszczyzną, ale
        pozatem ciężko cośkolwiek Orłosiowi zarzucić. Większy wstyd byłby jakbyśmy
        pokazali kolejną półrozebraną, szczebioczącą panienkę z natchnieniem wyrażającą
        pochwały dla prowadzących.
    • Gość: jack8 Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:01
      ale nędza masakra
    • Gość: endriu Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:08
      wole zobaczyc psa szarika lub psa cywila niz uslyszec ze wygrala nicosc idemolka
      zyciowa juz nigdy wiecej wole zobaczyc gwiezdne wojny
      • Gość: Klon Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:20
        atak klonów to twój poziom. A lordi to wspanaiały melodyjny hardrok, znakomity
        image i juz są klasyką gatunku.
    • xxxxx55 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:10
      Brawo,
      Bardzo! mi sie podobalo!
    • xxxxx55 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:12
      Ale zeby tak katolicki kraj glosowal na zespol satanistyczny, chyba ktos
      dzisiaj pogrozi palcem na kazaniu...
      • Gość: W pysk! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:19
        jakim kraju? katolickim? dobre sobie hehe
      • Gość: Senni Re: Lordi tryumfuje IP: *.dhcp.inet.fi 21.05.06, 13:26
        MAtko no nie wytrzymam tutaj....Ludzie to jednak niektore niemyslace takie.Ja
        rozumiem,ze mozna nie znac angielskiego(mowa o tekscie piosenki),ale
        argumentacja jaka przedstawiono wczesniej na temat tego,ze LORDI NIE JEST
        ZESPOLEM SATANISTYCZNYM byla tak jasno przedstwaiowna,ze wydaje mi sie,ze
        dziecko w wieku szkolnym i by to zrozumialo,bo i nawet po polsku bylo,ale no
        coz... niektorzy sa zbyt leniwi by czytac lub moze potrzeba im to wytlumaczyc
        OBRAZKOWO....

Nie jestem fanka hard rocka,metalu i innych ciezszych brzmien.na codzien
        slucham hip hopu,soulu funku itd,ale jestem ogromnie szczesliwa z wygranej tego
        zespolu i szczesliwa,ze mieszkam w Finlandii i moge cieszyc sie z Finami z
        wygranej.

Dla mnie kazdy ma prawo sluchac czego chce,byloby nudno gdyby kazdy sluchal
        tego samego nie sadzicie? Troche tylko tolerancji,nie ma potrzeby by sie
        *zjadac* za kazdym razem. To chyba nie jest az tak trudne...
        • Gość: autor Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:34
          No nareszcie ktos madry sie wypowiedział...

co wy? tolkiena nie czytaliście? toz to orkowie byli waćpanowie! tacy sarumanowi!

ah pokolenie harego potera...
        • kubok Jakie spoleczenstwo taka wladza.... 21.05.06, 13:36
          a moze odwrotnie.

Swoja droga gratulacje. Lubie akurat, od czasu do czasu posluchac takiej muzyki.
          Ciesze sie, ze wygral zespol z Finlandii. Mam nadzieje kiedys odwiedzic ten
          piekny kraj. Pozdr dla Finlandczykow ;p
          • Gość: Niko Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.net.euron.pl 21.05.06, 14:18
            Kochanych Finlandczyków pozdrawiają wielce oddani Szwedzianie ;-)
            • Gość: xy Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:44
              Children of Bodom pozdrawia At the Gates! A at the gates pozdrawia children of
              bodom.
            • kubok Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... 21.05.06, 20:14
              Gość portalu: Niko napisał(a):

> Kochanych Finlandczyków pozdrawiają wielce oddani Szwedzianie ;-)

Zanim cos napiszesz sprawdz w słowniku. Gamoniu.

słownik ort. PWN
              Fin·land·czyk (obywatel Finlandii) -ykiem; -ycy, -yków
              • Gość: Niko Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.net.euron.pl 21.05.06, 21:11
                Żarcik taki. Słyszałeś o czymś podobnym "gamoniu"???
          • xtrin Czy wy musicie opluwać własny kraj 21.05.06, 15:45
            przy każdej okazji?

To nie Polacy wymyślili wyzywanie Lordi od satanistów, zaczeli sami Finowie.
            www.iht.com/articles/2006/04/17/news/finn.php
            Idiotów nigdzie nie brak, a wyżywanie się na własnym kraju i przypisywanie
            rodakom wszelkich najgorszych cech jest po prostu śmieszne.

PS. Nie, nie jestem zwolenniczką PiSu.
            • Gość: roman g Re: Czy wy musicie opluwać własny kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:53
              lordi to sataniści, tolkien też, harry potter tez, wszyscy to sataniści!!! i
              niech tak zostanie. zawsze jakis katol sie przyczepi, oni sa starsznie wrazliwi
              na tym punkcie.
    • Gość: kasia Michał w 3D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:41
      A ja za rok też będe głosowała na Michała, za dwa tesz i za trzy także... czemu
      przegrał choc był faworytem? No nic, do 3 razy sztuka.
      • Gość: polak i katolik Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:20
        Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez aby
        Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone?

Kogo proponujecie za rok?
        • notexistinggod Re: Polska! 21.05.06, 14:24
          ja proponuję promowany przez ojca dyrektora młodzieżowy band "Jezusowe
          Iskierki" <lol2>

Gość portalu: polak i katolik napisał(a):

> Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez
          ab
          > y
          > Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone?
          >
          > Kogo proponujecie za rok?
          • Gość: polak i katolik Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:43
            Nie znam. fajne? Jakie wartości?
            • Gość: Blood Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:55
              ja bym kolego chciał za rok zaobaczyc powiedzmy Marduk lub Satyricon, bardzo
              poprosze, obiecuje że będe grzeczny.
        • Gość: Blood Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:55
          Rozmowy w toku i drzyzge. Wygrana murowana! Albo tego no... majewskiego!
    • Gość: yeti Re: Lordi tryumfuje idioci IP: *.du.simnet.is 21.05.06, 13:56
      nie wiem kto glosowal i jak mozna bylo wybrac takich oszolomow
      • need Re: Lordi tryumfuje idioci 21.05.06, 14:15
        Witam! Śmieszna ta dyskusja z powaga wielką toczona przez zaciekłych adwersarzy
        - temat chyba nie wart takiego wysiłku. Przecież na Eurowizji nie było jednego
        kawałka dobrej muzyki, niezależnie od gatunku - od lat tak jest.
        Co do Lordi to nawet z przyzwoitym zespołem hardrock`owym niewiele mieli
        wspólnego tak oni jak i ich kawałek. Sam pomysł olania tej konwencji
        wystarczająco cenny żeby zasłużenie wygrali, wykonanie jednak żenujące.
        A jakoś tak niezauważenie przemknął występ kolesi z Litwy, którzy jaja zrobili
        sobie nawet większe a sama piosenka dosyć przyjemnie zaśpiewana była - taki
        kabarecik ale dobrze zrobiony. Uśmiałem się jak ich oglądnąłem i posłuchałem.
        • xtrin Re: Lordi tryumfuje idioci 21.05.06, 16:05
          Litwini najlepsi byli ale żart nieco zbyt subtelny jak na publiczne gusta ;).
    • Gość: igipopper Re: Lordi tryumfuje IP: *.chello.pl 21.05.06, 14:05
      Śmieszy mnie jak niektórzy się tak podniecają i przejmują Eurowizją. Eurowizja
      na zachodzie jest traktowana jako camp (dla nieznających terminu - kultowy kicz)
      i okazja do pośmiania się i robienia sobie jaj z całej menażerii, która tam
      występuje. Formuła Eurowizji nie jest taka zła, bo nie wiem czy wiecie, ale NBC
      negocjuje z Eurowizją zakup licencji i chce robić podobną rzecz w USA ( w tym
      przypadku konkurowałyby piosenki z 50 stanów). A dla Polski mam radę: żeby
      odnieść sukces trzeba wybrać albo folk albo cos odstajcego od eurowizyjnej normy
      (hard rock, hip hop, r'n'b lub jaja a la Litwa).
      • Gość: autor Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:18
        Mnie to podnieca bo to taki fajny festiwal... tyle fajnej muzyki, pieknych
        dziewcząt i chłopięt... i jezcze ci hejwimetalowcy... macie to w mp3?
        • Gość: Inż. Gamoń Terve, terve Lordi ja jumaleinen neinen:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:34
          Taki to był satanizm jak z koziej d... trąba:
          "Surely Lordi and Christianity don’t go together? Sure they do. “I am a member of a church and our drummer Kita actually wrote and played some church music.”

To było z oficjalnej strony Eurowizji. A poza tym ciesze się strasznie, że Lordi wygrało, zresztą dostali mój głos. Szkoda, że tak nisko wypadła Litwa - LT United czyli mistrzowie ironii.

A żart naszego teleekspresowicza był niezły:-)
      • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:35
        > Śmieszy mnie jak niektórzy się tak podniecają i przejmują Eurowizją. Eurowizja
        > na zachodzie jest traktowana jako camp

Eh, i znowu ktoś się upiera, że Polacy takie głupki i się jako jedyni Eurowizją
        przejmują na poważnie. A prawda taka, że wszędzie część podchodzi na poważnie,
        część nie, może tylko procentowy udział tych grup nieco różny w różnych krajach.
        W tym roku wygrał camp do kwadratu i ci "podniecający się" Eurowizją Polacy dali
        mu najwięcej punktów, docenili też jaja jakie zaprezentowali Litwini. To chyba
        jednak pozytywnie o naszym podejściu do sprawy świadczy, nie sądzisz?
        • Gość: Doda Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:41
          Jest szansa na Dode?
          • Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:54
            e tam doda. Ja bym kabaret Mumio wysłał...oni maja taka piosenke jedną, to by
            było by coś!!!!
          • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:41
            Oby nie. Biedactwo utonie w powodzi innych blondklonów, jedyny jej atut - mocny
            głos - na tym festiwalu ma znaczenie niewielkie, a taka porażka byłaby poważnym
            ciosem dla jej rozbujałego ego :).
            • Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:57
              no chyba ze doda wystapi w hurkach z behemothem, wtedy nie utonie.
              • xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 16:04
                Pytanie, czy Behemot chciałby taki "hurek"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka