sekuritate Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 07:53 Brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!! Wreszcie wygrał zespół z krwi i kości, a nie wytwór specjalistów od marketingu. Mam nadzieję, że Polacy wyciągną wnioski ze zwycięstwa Finów i w następnym roku wyślą kogoś z jajami, a nie wiejsko-przaśnego Wiśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Ciemna Euro-wizja...(( 21.05.06, 08:09 Czy satanizm jest lepszy od nacjonalizmu?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 21.05.06, 09:32 jaki k... satanizm - ulomny jestes? chlopacy spiewaja "hard rock hallelujah" a ty o satanizmie. Zupelnie jak LPR o homoseksualistach - tez masz jakis kompleks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.aster.pl 21.05.06, 09:38 Nie, najgorsza jest ciemnotan taka jaką pokazujesz. Jaki satanizm?? Czy ty wiesz dziecko o czym mówisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ciemna Euro-wizja...(( 21.05.06, 12:49 > Czy satanizm jest lepszy od nacjonalizmu?... Hmm... jakby się nad tym zastanowić, to tak, jest. Mniej obłudny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony4 Re: Ciemna Euro-wizja...(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:31 Mg2005 wszystko ci się chłopie z masonami, łżeelitami kojarzy. Mniej słuchaj RM a więcej zdrowego rozsądku, lepiej na tym wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Lordi tryumfuje IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 08:52 sekuritate napisał: > Brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!! Wreszcie wygrał zespół z krwi i kości, a ni > e wytwór specjalistów od marketingu. > Mam nadzieję, że Polacy wyciągną wnioski ze zwycięstwa Finów i w następnym roku > wyślą kogoś z jajami, a nie wiejsko-przaśnego Wiśniewskiego. Ale co? Ja to kiedyś sobie kiedyś wyobrażałem, że fajnie byłoby 52Dębies,"To my Polacy", ale żeby wystąpili z tym nawalonym księdzem, co na teledysku:) Głos kraju mataczy - to my Polacy Głos kraju bez pracy - to my Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lordi tryumfuje IP: *.chello.pl 21.05.06, 08:19 Potwor wcale nic nie wygral, WIsniewski wkoncu odpadl w przedbiegach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki To piękne! Alleluja! IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 21.05.06, 08:40 A jednal ludzie w Europie mają jaja i potrafią się śmiać :) Finowie wygrali w iście czeskim stylu :) Może ten plugawy, rzygawiczny, nadęty festiwal zacznie rozwijać się progresywnie :D może... :) Póki co Finlandia rozbawiła mnie niesamowicie :) Hah! Polakom brakuje nie tylko dystansu, pewności siebie i poczucia humoru, brakuje tez odwagi. Mimo, że w tym roku Polska tez "przykleiła" maski, przyniosło to zupełnie inny skutek :) Tandetne weneckie kostiumy, apogeum egzaltacji, przesady i spijanie wód płodowych brzemiennej przyniosło zażenowanie i chory śmiech ;)) Zabrakło jedynie wizerunku Papieża na płaszczu Michała Wiśniewskiego :) A może w przyszłym roku TVP wyśle coś skrajnie innego? Może Antoninę Krzysztoń? Będzie ładnie i poprawnie :) A może jakieś Polish R'N'B w stylu Dezire? Starczej komisji pod wodzą Marii Szabłowskiej wydaje się, że to takie nowoczesne :)) No juz w ostateczności pchniemy Kata, albo Vadera ;) trzeba iśc za ciosem :) jak zwykle po czasie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davidek Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 08:46 Byłoby gorzej, gdyby po laur sięgnął ciężarny Wiśniewski. Też niezły potwór Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Tym razem bracia Polacy mnie nie zawiedli ..... 21.05.06, 09:29 "Maksymalną liczbę punktów, 12, Lordi otrzymali m.in. od Polski,.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Zabrakło Papieża na płaszczu Wiśniewskiego IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 21.05.06, 09:49 bym się nie zdziwiła, to było wielce prawdopodobne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati.pl Re: Zabrakło Papieża na płaszczu Wiśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:57 stary Heavy metal tryumfuje, jak ich ogladalem, to przypominaly mi sie koncerty z lat 80 kapel takich jak: kiss, wasp, rats itp :) pierwszy raz w zyciu obejrzalem ten durny konkurs, dzieki Lordi wlasnie, a nawet sie poswiecilem i wyslalem sms :) i widac dalo rade ;) pozdrawiam normalnych, dla tych belkotow w stylu rydzyka i romana g. stanowcze nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.06, 10:01 Moim zdaniem kiczowate te potwory były, a satanizmem nawet nie zawiało. Potwory z bajki dla dzieci i tyle. A to że wygrali to dla mnie żenada. Zenujące było również głosowanie, sąsiedzi przyznawali sąsiadom punkty. Hiszpanie Portugalczykom, Irlandczycy Anglikom, Rosjanie Ukrainie itp... Poziom jak zwykle :D. Nie ma co wybrzydzać. Nienawidze takich panienek w sukniach wieczorowych, śpiewające z takim teatralnym przejeciem piosenki jak ta z Grecji. Z dwojga złego wolałabym żeby wygrał Rosjanim Dima czy jak mu tam. Przynajmniej przystojny był. Chłopaki z Kosmosu (Łotwa) też byli dobrzy. A totalnie sie usmialam przy Niemcach, zawsze coś z cyklu Rammstein czy poważnie a tu prosze... rózowiutko, wesolutko i tak sympatico. Uroczo. To nic ze można sie posmiać z tego ale to takie chyba specjalnei przerysowane miało byc hhahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) 21.05.06, 12:55 > A to że wygrali to dla mnie żenada. Żenada to by była jakby wygrał kolejny klon Britney, Szakiry, Tyler czy Martina. A tak było przynajmniej śmiesznie. > Zenujące było również głosowanie, sąsiedzi przyznawali sąsiadom punkty. > Hiszpanie Portugalczykom, Irlandczycy Anglikom, Rosjanie Ukrainie itp... Ale zawsze tak jest, a przecież mimo wszystko co rok wygrywa ktoś inny, a nie zawsze jeden ten sam kraj z największą liczbą wiernych sąsiadów. > Nienawidze takich panienek w sukniach wieczorowych, śpiewające > z takim teatralnym przejeciem piosenki jak ta z Grecji. "Panienka" z Grecji jest pod pięćdziesiątkę i to w zasadzie w tym występie było najciekawsze :). Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Przynajmniej ciekawiej niz poprzednio ;) 21.05.06, 22:48 dlatego należałoby zmienić zasady przyznawania punktów: brać pod uwagę co najmiej 7-10 miejsc , bo żaden kraj nie ma tyle dobrych sąsiadów, i dawać z różnicą najwyżej 1 punktu a nawet za pierwsze 3 miejsca z gradacją 0,5 punktu. Straciło by znaczenie liczne sąsiedztwo zaprzyjażnionych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Lordi tryumfuje IP: *.aster.pl 21.05.06, 10:01 kostiumy fajne ale ten ich metal strasznie cipkowaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rock On! Tak apropos satanizmu Lordi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 10:03 Fragment wywiadu z Lordim: - Chrześcijaństwo i muzyka Lordi chyba nie idą ze sobą w parze? - Wręcz przeciwnie. Ja sam jestem członkiem kościoła, a nasza perkusistka Kita swojego czasu pisała i grała kościelną muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia kicz IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 21.05.06, 10:47 Moim zdaniem to to całe Lordi tak zalatywało kiczem, że śmiać mi się chce jak słyszę wypowiedzi typu "to prawdziwy hard-rockowy zespół" itp. Dla mnie to jest kopmletne odczłowieczenie, zatracenie jakichkolwiek wartości i degradacja naszej cywilizacji. Aha, i nie mówcie, że na tym konkursie wystepują same plastiki, bo tak nie jest. Za bardzo ciekawą uważam piosenkę Bośni i Hercegowiny, która moim zdaniem reprezentowała wysoki poziom. Pomijam oczywiście fakt, że prawdziwa Eurowizja tak naprawdę skończyła się już baaardzo dawno temu. Z tym, że punkty przyznaje się sąsiadom, zgodzi sie każdy. Ale nie ulega wątpliwości, ze mozna trafic na ciekawe zespoly. Ja osobiscie glosowalabym na reprezentacje Litwy - piosenka robi bardzo przyjemne wrażenie i wpada w ucho.No i troche śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: kicz IP: *.aster.pl 21.05.06, 12:08 Degradacja cywilizacji??? Porozmawiaj z posłem WIerzejskim, to jest dopiero degradacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exxe-drac Re: Lordi tryumfuje IP: *.karolin.pl 21.05.06, 10:38 zalamana jestem... nie wiem jak COS TAKIEGO moglo wygrac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:13 mam nadzieje że to będzie ciężka depresja hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
pele1970 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 10:46 Ludzie zrobmy z lordiego nowy oficjalny hymn uni europejskiej moim zdaniem pasuje jak ulal europa dochodzi d tego samego poziomu cywilizacyjnego co lordi....zaznaczam ze na nich glosowaqlem......dla jaj.....smielem sie do lez jak sie okazalo ze to badziewie wygralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Himhith Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:56 pele1970 napisał: > > Ludzie zrobmy z lordiego nowy oficjalny hymn uni europejskiej moim zdaniem > pasuje jak ulal europa dochodzi d tego samego poziomu cywilizacyjnego co > lordi....zaznaczam ze na nich glosowaqlem......dla jaj.....smielem sie do lez > jak sie okazalo ze to badziewie wygralo Ja wiem, ze dla ciebie szczytem muzycznego gustu jest Ich3 i Mandaryna, ale przypadkiem udalo Ci sie powidziec cos sensownego. Oczywiscie mam na mysli fragment o chymnie europy, bo reszta twojej wypowiedzi, byla godna dresa spod bloku, ktorym pewnie jestes. Pozdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
pele1970 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:43 witaj Himhith sadzac po twojej wypowiedzi jestes pewnie jakims brudasem spod barbakanu ubierajacym sie ciagle w te same czarne brudne,smierdzace stare ciuchy i walacym najtansze wino bo na nic innego cie nie stac,swoja dziewczyne pewnie porzyczasz kolega brudasom,a szczytem aspirtacji jest debilne wywijanie smerdzacymi,przetluszczonymi wlosami w rytm kretynskiej muzyki,takim ludziom jak ty powinno sie robic reedukacje,zal mi twojej glupiej matki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Lordi tryumfuje IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.05.06, 22:29 wypraszam sobie; mimo, ze twoja wypowiedz byla skierowana do kogos innego, urazila mnie osobiscie; znaczna większosc metalowcow to ludzie zadbani, inteligentni i naprawdę wartosciowi; wystarczy przyjzec się blizej; nie generalizuj bo zobaczyles 1 czy 2 takie egzemplarze jakie opisales a od barbakanu wara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 10:56 bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:10 hehe...nisko upadlismy skoro ekscytujemy sie jakimś nadętym i nie majacym znaczenia nigdzie w poważnym swiadku muzycznym konkursu na cyce i piesni o niczym... przypominam wszystkim normalnym że za 2 tygodnie prawdziwy orgazm dła oczu i uszu - Depeche Mode... może to zainteresowanie tym badziewiem jakim jest eurowizja wynika z tego ze nasz kraik tak zadko ma okazje gościć zespoły z najwyższej półki... a lordi tak swoja drogą gdyby nie kiczowate stroje gra bardzo przyzwoity hard rock rodem z kiss, i paru jeszcze innych. dobże że wygrali i ośmieszyli to tv badziewia... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 12:58 Z całym szacunkiem, podziwem i miłością do DM - co jak co, ale oni swój wkład w rozwój kiczu scenicznego mają niemały :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:22 jasne, ale od czasów kiedy dokupili żywa perkę stali sie bendem z prawdziwego zdarzenia, casio tune bank tez miało swój urok, nie znasz sie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:55 To daj Lordi jeszcze ze 20 lat, może i oni staną się bandem z prawdziwego zdarzenia ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:28 lordi juz perke ma, tylko chyba jedną centralke... nie zwróciłem uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:39 DM klasa i szacunek, z zara po nim live Motorhead... będzię rzeźnia, szkoda że Laibach nie widziałem ostatnio jak grali. aha, dajmy sobie juz spokój z eurocośtam i wróćmy na ziemię, nie ma sie czym podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 11:39 trudno bedzie im ukryc, ze inspiracja poczynan artystycznych jest, piasek- piasecki i mieczyslaw szczesniak. nasze polskie chlopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master chief Re: Lordi tryumfuje IP: *.cable.ubr10.azte.blueyonder.co.uk 21.05.06, 11:47 To moze Polska wystawi za rok, jak to juz wielu sugerowalo, nasza najwieksza gwiazde metalu - Vader'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:51 Raczej nie bo giertych, rodowicz i sierocki z krzeseł by pospadali. Vader to światowa klasa, nie znizy sie do takiego poziomu bo po co. Lepiej kupmy gitare i dajmy szanse 3 raz zielonemu sami swoi. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:00 > Raczej nie bo giertych, rodowicz i sierocki z krzeseł by pospadali. Kolejny powód, by Vadera wysłać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) MEGA ROTFL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:48 Tylko strojem wyłamali się z tego ogólnego epatowania słodkością, ciałem i zrzucaniem szat. Odpowiedz Link Zgłoś
general39 Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:01 dlaczego wyniki glosowania z Polski po raz ktorys z rzedu podawal Raczek, czlowiek o wyrazie twarzy zmartwionego konia, czy w Polsce nie ma juz ladnych, milych i wesolych twarzy ktore znaja angielski by wypowiedziec te kilka prostych zdan po angielsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:06 bo tv zlewa ten festyn, wzieli jego bo akurat miał dyzur, reszta bawiła sie na miescie w klubach. za rok wogóle mogli by dac sobie spokój, lepiaj jaki dobry koncert by puscili wtym czasie. ale dopuki tam ten diskopolowiec sierocki żądzi to nic sie nie zmieni odnosnie muzy w tv1: eurowizja, opole i tak do znudzenia. womit! Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:13 dokładnie Blood... raczej długo nie doczekamy się dobrego koncertu w TV... popatrzmy na taką (katolicką przeca) Brazylię - jak grał Iron Maiden to była retransmisja w ogólnokrajowej TV...(nie zmyślam... gadałem o tym na slsk z kolesiem z Brazylii) ehh.. u nas za dawnych czasów też źle nie było... późno bo późno ale można było obejrzeć na "dwójce" np. Moonspell'a, Anathemę, czy choćby Metallicę zanim zaczęła grać pop... ehh :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:33 taaa... to były czasy... ja na tej Anatemce i Maj Daingach Brajdach byłem wtedy hehe... niestety nic sie nie da zrobić "arystokracja w slamsach na salonach hamy" Dopijam drina i odpalam koncert Slayera na dvd, trza humor poprawić. pozdrawiam! a tv womit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdun Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.olsztyn.net.pl 21.05.06, 12:10 to byl orłoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:20 Nie Raczek, tylko Orłoś i wypadł świetnie, konkretnie idzie mi o żart z 12. punktami dla Polski wypowiadany z tą śmiertelnie poważną miną - boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:23 Jaki Raczek, przeciez to Orlos byl ... Nawet komentator mowil o nim per Maciek ... Odpowiedz Link Zgłoś
general39 Re: Raczek o twarzy smutnego konia... 21.05.06, 12:37 zgadza sie to byl Orlos, sorry za pomylke, ale i tak wypadl blado w porownaniu z innymi, zapowiadal jak na pogrzebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:40 bo to był pogrzeb i stypa z okazji smierci dobrej muzyki w polskiej tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.06, 12:42 Skoro nie było polskich reprezentantów, poziom jak zwykle niski a z naszego kraju nikt nie spiewa to po co podajcy wyniki ma byc wesoły jak królik i szczerzyc zeby z byle czego. Orłoś moim zdaniem zachował się normalnie i zart na koniec rzucił. Bardziej mnie wkurzały takie rozszczebiotane prezentereczki, nawijające oklepane formułki "och ache ech jak miło i przyjemnie" ;/ Orłośthe best :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Raczek o twarzy smutnego konia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:49 jaki żart? przytoczcie bo nie oglądałem a ciekaw jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Nie Raczek, a Orłoś. 21.05.06, 13:04 I na tle zorszczebiotanych panienek i młodzieńców z innych krajów wypadł świetnie, w garniturze i z lekkim żartem. A raczej wypadłby, gdyby nie potwornie słaba angielska wymowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:32 Eurowizja to jeden wielki kicz i idiotyzm ale lordi to szczyt wszystkiego. Polacy którzy głiosowali na Lordi- mam was za pozbawionych gustu kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:36 nie zauwazyłeś może ze poza toba i paroma jeszcze niewiele osób traktuje to powaznie? łacznie ze zwycięzcami? wicej autoironii i dystansu gościu. zapomniałem dodać że specjalnie zrobilismy ci na złośc hahaha. wy wstrętni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:39 A siebie traktujesz poważnie? Zastanow się zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:43 siebie tak, ciebie nie, jeszcze coś? stresy w pracy? nie taki festiwal? ja wiem że czekałes na to cały rok hehe a tu niewyszło haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:52 Skoro jrestes fanem odrażających debili i satanizmu to gratuluje dobrego smaku a przede wszystkim inteligencji. Możesz sobie traktować poważnie i niepoważnie kogo i co tylko chcesz, ale wiedz że przez takich jak ty Europa pogąża się w degrengoladzie i kiczu Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:06 W tym momencie to Ty jesteś niepoważny :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:10 A gdzie argumentacja? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:15 Tu: > Skoro jrestes fanem odrażających debili i satanizmu to gratuluje dobrego smaku > a przede wszystkim inteligencji. Możesz sobie traktować poważnie i niepoważnie > kogo i co tylko chcesz, ale wiedz że przez takich jak ty Europa pogąża się w > degrengoladzie i kiczu Wybacz, ale takich bzdur nie sposób pisać na poważnie. Jaki satanizm? To, że facet ma rogi to jeszcze nie znaczy, że jest satanistą! Toż to dyskryminacja rogaczy! ;) I cóż to ma wspólnego z degrengoladą i kiczem? Gdyby wygrała półnaga panienka rozkosznie bujająca się w rytm (nomen omen) zerżniętych z poprzedników taktów miałkiego popiku bądź urażającego gusta słuchacza disco i ledwo co wydająca z siebie popiski to byłby to postęp cywilizacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:33 Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie. Poza tym tak sie składa że nie jestem zwolennikiem ani bujających biodrami panienek ani grupy Lordi. Wszystko to jest kiczem ale Lordi w szczególności j i jest to przykład najbardziej reprezentatywny. Działalność tym podobnych prowadzi do upadku upadku kultury europejskiej. Na szczeście da się jeszcze zaśpiewać normalną piosenkę (Irlandczyk) ale to Europy nie interesuje. europę interesują tanie stroje lordi niż prawdziwa muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:52 satanistyczne? mnie to tolkienem śmierdziało i glamem w stylu kiss... no ale jak sie rycerza niepokalanej czyta i nasz dziennik i brawo to czego od od ciebie wymagać? poczytaj troche o literatury waznej i pozytecznej na temat a potem wal na forum ale z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:10 Smieszny jesteś z tymi wstawkami o naszym dzienniku i brawo. Zabrakło jeszcze tylko Radia Maryja- najlepszego oręża liberałow w szkalowaniu tych, którzy mają odmienne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:53 > Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne > skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie. Mnie tam żadne satanistyczne skojarzenia się nie nasuwają, więc to raczej kwestia indywidualna. > Wszystko to jest kiczem ale Lordi w szczególności i > jest to przykład najbardziej reprezentatywny. Oczywiście, że jest kiczem, ale kiczem świadomym i tym właśnie różni się od tabunu półodzianych w cekiny blondynek, które są niestety kiczowate na poważnie. I dlatego zwycięstwo kiczu z predestynacją, kiczu będącego puszczaniem oka do publiczności, jest dla mnie pozytywnym znakiem, bo świadczy o tym, że i publika jest świadoma tej umowności i podchodzi do sprawy z odpowiednim dystansem. A kicz kontrolowany od dziesiątek lat jest swoistym środkiem wyrazu artystycznego, więc mówienie o upadku kultury jest co najmniej spóźnione. > Na szczeście da się jeszcze zaśpiewać normalną piosenkę (Irlandczyk) ale to > Europy nie interesuje. europę interesują tanie stroje lordi niż prawdziwa > muzyka. Irlandczyk ze swoją banalną, choć klasyczną i porządnie wykonaną balladą zajął całkiem wysokie i chyba w pełni odpowiednie miejsce. O wiele bardziej znamienne było ostatnie z ostatnich (ostatnie w półfinale) miejsce Andory, która (poza koszmarną choreografią i mało atrakcyjną w popularnym rozumieniu wokalistką) zaprezentowała najciekawszy muzycznie kawałek. A upadku raczej dopatrywałabym się w wysokim miejscu Rosji czy Szwecji, które z pełną powagą zaprezentowały totalny kicz i sztampę, niż w zwycięstwie zdystansowanych do sprawy Finlandczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:03 Sądzisz że przeciętny niewykształcony Europejczyk jest w stanie odróżnić kicz od kiczu? Wręcz przeciwnie, wchłania go i bezmyślnie naśladuje. Z tego wynika popularność grupy Lordi Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:16 > Sądzisz że przeciętny niewykształcony Europejczyk jest w stanie odróżnić kicz > od kiczu? Wręcz przeciwnie, wchłania go i bezmyślnie naśladuje. Z tego wynika > popularność grupy Lordi Być może moja wiara w ludzi jest zbyt wielka, a być może przeciwnie, mam o ich gustach zbyt niskie zdanie, ale śmiem twierdzić, że większość głosujących nie głosowała na Lordi ze względu na to, że przypadł im do gustu bądź co bądź ostry jak na ten festiwal kawałek, czy dlatego, że wpadła im w oko Finka grająca na klawiszach. Jeżeli więc głosowali na zespół, którego hasłem rekalmowym było "rozwalimy Eurowizję" to - choć oczywiście sporo w tym populizmu - raczej głosowali na dystans i ironię, jaki zespół zaprezentował. Świadczyć o tym może też wysoka pozycja Litwinów. Eurowizja to nie jest (i wbrew przekonaniom niektórych - nigdy nie był) festiwal artystyczny. To show, cyrk w którym liczy się plastik i kicz. Więc jeżeli wygrywa go zespół będący kiczem i plastikiem tak wielkim, że nie sposób brać go na poważnie, to według mnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:38 No. To chyba młody jesteś, bo były czasy świetności tego festiwalu. Choćby rok 1996, kiedy wygrał norweski, instrumentalny duet Secret Garden z bardzo pięknym utworem Nocturn. W ogóle były czasy, że piosenki oceniało profesionalne jury, a nie byle discopolowiec z telefonem. A co do Lordi, to ja myślę, że gdyby rozpatrywać ich występ abstrahując od tych masek i strojów, to ich piosenka wcale nie była taka zła. Typowy fiński Gothic Metal w nizłym wykonaniu. Trochę balladkowy, ale o to właśnie chodziło, żeby zrobić mały ukłon w stronę organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:40 > W ogóle były czasy, że piosenki oceniało profesionalne jury, > a nie byle discopolowiec z telefonem. I zamiast festiwal gustu popularnego mieliśmy festiwal układów i gustu "jedynie słusznego". Z deszczu pod rynnę. Twierdzenie, że kiedyś to E. była artystyczna, to jak upierać, się, że kiedyś to trawa była zieleńsza (a sataniści krwawsi). Oczywiście, zdarzały się wyjątki, jak wspomniane Secret Garden czy rok później Eimear Quinn, ale były to właśnie wyjątki w powodzi kiczu, takiego jak (by wymienić tylko okolice okresu który wspomniałeś) Toto Cutugno ('90), Carola ('91), Linda Martin ('91) czy Katrina and the Waves ('97). A wcześniej wcale lepiej nie było. > No. To chyba młody jesteś, bo były czasy świetności tego festiwalu. Wiek dyskutantów zwykle jest marnym argumentem. Choć powoli wkraczam w okres, w którym to uznanie za młodą uchodzi za komplement ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:49 jak to? to emperor nie wygrał nigdy? no patrz okłamali mnie hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:11 masz browara u mnie! dużego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gbur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:11 > Wybacz, ale swoim strojem i zachowaniem nasuwają właśnie satanistyczne > skojarzenia i robią to jak najbardziej świadomie. Jakim strojem ? Predatora, Mumii czy Potwora z laguny ? Te stroje to parodie potworów z horrorów i tyle mają wspolnego z satanizmem co ty z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:06 No cuż, z tego co widzę to im dalej w toku nauczania tym średnia długoś owłosienia większa. Lordi zagrał przeciętny hrad rock, ale na tle reszty wypadł dobrze. Powinieneś wiedzie że gra na gitarze wymaga znacznie więcej umiejętności niż "mixowanie utworów", w ogule co to za pomysł żeby konkurs muzyczny mogła wygrac osoba grjąca z podkładem? Polecam przesłuchac zespół Tristania, a potem wziąśc się za ocenianie metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:32 akurat niezbyt dobry przykład... Mayhem kolego i jeszce raz Mayhem z ostatnich dwóch płyt... o klasyce spod znaku slayera, Sepultury, i paru innych nie wspomnę... ale chciałes dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:21 Oczywiście że Slayer i Sepultura jest klasyką, i każdy słuchający metalu ją zna. Ale tu chodzi o zachęcenie ludzi którzy nie słuchają metalu. Chyba nie zaczynałeś od Meyhem prawda? :] A pozatym chodziło mi o pokazanie matlu ze strony której ludzie się raczej niespodziewają. Na początek Radziłbym Night Wish (chociaż to kicz), Moonspell czy Blind Guardian. Chodzi o zachęcenie ludzi, jak laik usłuszy jako pierszy metalowy kawałem coś z repertuaru Satyricon - odrazu go odżuci. Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:31 i tu masz rację... też zaczynałem od Ironów i Running Wild choć muszę przyznać że już wtedy podobał mi się np. Slayer czy Darkthrone... inna sprawa że muzyka metalowa raczej nie powinna być promowana w ten sposób bo "ciemność" ma się w sercu albo jej się nie ma i żadna eurowizja tego nie zmieni ps. czemu zestawisz mojego kochanego Moonspelka z "tymi takimi" jak Nightwish i BG?? Gość portalu: polak i katolik napisał(a): > Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez ab > y > Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone? > > Kogo proponujecie za rok? Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:43 Zestawienie Moonspella z resztą wynikało tylko z tego że to też zespół dobry na rozpoczęcie słuchanie metalu. Ale pomimo że niesłucham Night Wisha i Blind Guardian uważam że te zespoły i im podobne są potrzebne, jako połączenie popu z metalem. Wiele znajomych słuchało Night Wisha i każdy z tego wyrastał. Ja osobiście zaczynałem od metalliki potem przyszła Tristania (i do tej pory jest moim ulubionym zespołem) obecnie szukam zespołów grających folk metal (Finntroll,Korpiklaani). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:49 Fajne chłopaki z was hehe. Ja zaczynałem od Maiden, no ale miałem 14 lat... edi te sprawy... Nie wiem, moja zona lubi mayhem i dżordża majkela, ja emperor, pink floyd i led zeppelin... nie ma recepty i reguły. Ale jeśli ktos chce zacząc słuchac metalu to raczej najwyższa półka, jesli się zniechęci to przynajmiej odrazu. No prayer for the dying. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:19 Naucz się najpierw pisać po polsku, bo wszystkim metalom wstyd przynosisz. W każdym kolejnym poście walisz takie byki, że głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:26 nie marudź, mature pisałem 12 lat temu, wszystko zapomniałem i ortografia nie jest tu najwazniejsza jesli zauwazyłeś, nie odbiegaj od tematu, jak chcesz cos powiedziec z sensem to wal a nie czepiaj sie. ...zawsze znajdzie sie jakis erudyta któremu ortografija nie pasuje... sio. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:40 Hej, ale mógłbyś sprawdzić, pod czyim postem napisałem swoją krytykę. Bynajmniej nie pod Twoim, więc się nie nerwuj :). A ortografia jest ważna w tym temacie, bo gdy pojawia się osobnik traktujący z wyższością słuchaczy muzyki popularnej, to miałbym nadzieję, że będzie chociaż w stanie wysłowić się poprawnie w rodzimym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 16:09 No cuż jeśli lubisz kuć na pamięć dlaczego pisze się ż lub rz czy u lub ó to twoje zboczenie. Kiedyś różnica polegała na fonetycznej wymowie, odkąd uległa ona zatarciu rozrużnienie poszczegulnych liter jest zbędne. Pozatym czy napisałem że traktuje z wyższością ludzi słuchającej inne muzyki? 2/3 mojej dyskografi to metal, pozaostała cześć to folk (irlandzki, szwedzki, grecki), muzyka średniowieczna, symfoniczna oraz ambient. Szanuje blus, jazz (osobiście pdoba mi się jedynie zespół Alchemik) rock progresywny i jeszcze kilka nurtów by się znalazło. Nieznosze muzyki mało ambitne w której blakuje melodi (hip hop, rap), polofoni (techno , dance, pop), oraz muzyki w której autor niewykazuje się zdolnością gry na instrumencie (muzyka elektroniczna, oraz wszytki wymienione wyżej rodzaje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Lordi tryumfuje IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.05.06, 22:41 większosc ludzi piszących poprawnie ortograficznie nie stąd posiada tą umiejętność, ze wkuła wszystkie zasady pisowni na pamięc, ale dlatego, ze jest oczytana: widzisz - zapamiętujesz Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 23:35 Co niezmienia faktu że jest to umiejętność nie użyteczna. Należy tak jak w niemczech oczyść gramatykę z zaszłości dawnej fonetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:27 aha... pomimo słuchania od lat metalu i pokrewnych panie erudyto nie jestem metalem, nie spłycaj... to tak na marginesie i gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:28 1. nie jestem niczyim fanem 2. lordi to tacy sataniści jak z ciebie biskub (chociaz może kto wie co ty tam nosisz w spodniach hehe) 3. o mój smak sie nie martw a tym bardziej o gust zapewniam że niedorastasz. 4. europa juz dawno zeszła na psy, zawdzięczamy to takim ksenofobom i zasciankowcom jak ty. Jak ci idzie palenie książek i przybijanie krzyży? paniał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:40 Wiesz co. żałosny jesteś. ale żal mi Cie bo nie masz bo albo jesteś już doszczetnie pozbawiony wrażliwości na prwdziwą sztukę, albo brak Ci odwagi aby przyznać że nie masz racji i za wszelką cenę musisz popierać ten cyk. To jest moje ostatnie słowo bo widzę że nie da się z Tobą i Tobie podobnym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:47 Kolego: prawdziwa sztuka to był koncert Pink Floyd w pradze 10 lat temu, koncert Slayer w 1992, Fields of the Nephilim w londynie , sisters of mercy we wrocławiu, New Model Army w jarocinie, Laurie Anderson niedawno tez we wrocławiu, Laibach w warszawie w tamtym roku, Arcana na Castle Party, Depeche Mode na nieistniejącym juz wembley... wystarczy? znasz te nazwy? obiły ci się kiedys o uszy? Chcesz pogadac powaznie o muzyce to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:57 Właśnie. Ja pamiętam i ty pamiętasz ale za 20 lat nikt nie będzie pamiętał i nie będzie wiedział czym jest prawdziwa muzyka kiedy będą dominowały takie zespoły jak Lordi. Czy Lordi wg Ciebie ma coś wspólnego z prawdziwą muzyka i czy dołaczysz ich występ na Eurowizji do swojej listy? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A masz! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:09 nie martw sie oto, ja sie tez nie martwię. 20 lat temu slayer to był bend na którym krytycy suchej nitki nie zostawiali i uwazali ich za niesmaczny żart, ale po para krażkach ww przestali tak mówić, dzisiaj to klasyka cięzkiego grania, tak samo było z black sabbath i paroma innymi, muza naszczęście sama sie broni wbrew obiegowym trendom i opiniom.. a lordi.. no cóz, nie znam ich i nie wywarli na mnie żadnego wrażenia, znam setki takich 7 ligowców i nic mnie ten bend nie interesuje tak samo jak cała ta eurowizja... poprostu fkurza mnie to że tv robi z takiego nic nieznaczacego festiwalu festiwal takiej rangi jak koronacja króla artura, jest tyle innych ciekawszych żeczy... ale gawiedź tez ma swoje prawa, to było dla niej... ide sobie pink floyd z pompei obejżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:34 A co z festiwalem w San Remo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:37 ma byc akapulko i felacida w wersji grind core! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.de Re: wstyd polski IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 21.05.06, 12:57 dlaczego glosy z polski sa zapowiadane przez tego idiote od kilku lat??? nie umie sklecic kilku zdan po angielsku, a jego sens of humnor jest zalosny. wstyd spiewac nie umieja, nawet nie umieja znalezc osoby, ktora gosnie by reprezentowala polske w czasie transmisji punktow Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: wstyd polski 21.05.06, 13:10 Aj tam, pewnie, że można by znaleść pewnie kogoś z lepszą angielszczyzną, ale pozatem ciężko cośkolwiek Orłosiowi zarzucić. Większy wstyd byłby jakbyśmy pokazali kolejną półrozebraną, szczebioczącą panienkę z natchnieniem wyrażającą pochwały dla prowadzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack8 Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:01 ale nędza masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:08 wole zobaczyc psa szarika lub psa cywila niz uslyszec ze wygrala nicosc idemolka zyciowa juz nigdy wiecej wole zobaczyc gwiezdne wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:20 atak klonów to twój poziom. A lordi to wspanaiały melodyjny hardrok, znakomity image i juz są klasyką gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx55 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 13:12 Ale zeby tak katolicki kraj glosowal na zespol satanistyczny, chyba ktos dzisiaj pogrozi palcem na kazaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W pysk! Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:19 jakim kraju? katolickim? dobre sobie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senni Re: Lordi tryumfuje IP: *.dhcp.inet.fi 21.05.06, 13:26 MAtko no nie wytrzymam tutaj....Ludzie to jednak niektore niemyslace takie.Ja rozumiem,ze mozna nie znac angielskiego(mowa o tekscie piosenki),ale argumentacja jaka przedstawiono wczesniej na temat tego,ze LORDI NIE JEST ZESPOLEM SATANISTYCZNYM byla tak jasno przedstwaiowna,ze wydaje mi sie,ze dziecko w wieku szkolnym i by to zrozumialo,bo i nawet po polsku bylo,ale no coz... niektorzy sa zbyt leniwi by czytac lub moze potrzeba im to wytlumaczyc OBRAZKOWO.... Nie jestem fanka hard rocka,metalu i innych ciezszych brzmien.na codzien slucham hip hopu,soulu funku itd,ale jestem ogromnie szczesliwa z wygranej tego zespolu i szczesliwa,ze mieszkam w Finlandii i moge cieszyc sie z Finami z wygranej. Dla mnie kazdy ma prawo sluchac czego chce,byloby nudno gdyby kazdy sluchal tego samego nie sadzicie? Troche tylko tolerancji,nie ma potrzeby by sie *zjadac* za kazdym razem. To chyba nie jest az tak trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:34 No nareszcie ktos madry sie wypowiedział... co wy? tolkiena nie czytaliście? toz to orkowie byli waćpanowie! tacy sarumanowi! ah pokolenie harego potera... Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Jakie spoleczenstwo taka wladza.... 21.05.06, 13:36 a moze odwrotnie. Swoja droga gratulacje. Lubie akurat, od czasu do czasu posluchac takiej muzyki. Ciesze sie, ze wygral zespol z Finlandii. Mam nadzieje kiedys odwiedzic ten piekny kraj. Pozdr dla Finlandczykow ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.net.euron.pl 21.05.06, 14:18 Kochanych Finlandczyków pozdrawiają wielce oddani Szwedzianie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:44 Children of Bodom pozdrawia At the Gates! A at the gates pozdrawia children of bodom. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... 21.05.06, 20:14 Gość portalu: Niko napisał(a): > Kochanych Finlandczyków pozdrawiają wielce oddani Szwedzianie ;-) Zanim cos napiszesz sprawdz w słowniku. Gamoniu. słownik ort. PWN Fin·land·czyk (obywatel Finlandii) -ykiem; -ycy, -yków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Jakie spoleczenstwo taka wladza.... IP: *.net.euron.pl 21.05.06, 21:11 Żarcik taki. Słyszałeś o czymś podobnym "gamoniu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Czy wy musicie opluwać własny kraj 21.05.06, 15:45 przy każdej okazji? To nie Polacy wymyślili wyzywanie Lordi od satanistów, zaczeli sami Finowie. www.iht.com/articles/2006/04/17/news/finn.php Idiotów nigdzie nie brak, a wyżywanie się na własnym kraju i przypisywanie rodakom wszelkich najgorszych cech jest po prostu śmieszne. PS. Nie, nie jestem zwolenniczką PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Czy wy musicie opluwać własny kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:53 lordi to sataniści, tolkien też, harry potter tez, wszyscy to sataniści!!! i niech tak zostanie. zawsze jakis katol sie przyczepi, oni sa starsznie wrazliwi na tym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Michał w 3D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:41 A ja za rok też będe głosowała na Michała, za dwa tesz i za trzy także... czemu przegrał choc był faworytem? No nic, do 3 razy sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak i katolik Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:20 Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez aby Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone? Kogo proponujecie za rok? Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: Polska! 21.05.06, 14:24 ja proponuję promowany przez ojca dyrektora młodzieżowy band "Jezusowe Iskierki" <lol2> Gość portalu: polak i katolik napisał(a): > Dla Polski występ w eurowizji to sprawa zycia i smierci. Nie chcemy przeciez ab > y > Polska zdrowa muzyka jak i nasz głos w europie nie były niezauważone? > > Kogo proponujecie za rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak i katolik Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:43 Nie znam. fajne? Jakie wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:55 ja bym kolego chciał za rok zaobaczyc powiedzmy Marduk lub Satyricon, bardzo poprosze, obiecuje że będe grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Polska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:55 Rozmowy w toku i drzyzge. Wygrana murowana! Albo tego no... majewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Lordi tryumfuje idioci IP: *.du.simnet.is 21.05.06, 13:56 nie wiem kto glosowal i jak mozna bylo wybrac takich oszolomow Odpowiedz Link Zgłoś
need Re: Lordi tryumfuje idioci 21.05.06, 14:15 Witam! Śmieszna ta dyskusja z powaga wielką toczona przez zaciekłych adwersarzy - temat chyba nie wart takiego wysiłku. Przecież na Eurowizji nie było jednego kawałka dobrej muzyki, niezależnie od gatunku - od lat tak jest. Co do Lordi to nawet z przyzwoitym zespołem hardrock`owym niewiele mieli wspólnego tak oni jak i ich kawałek. Sam pomysł olania tej konwencji wystarczająco cenny żeby zasłużenie wygrali, wykonanie jednak żenujące. A jakoś tak niezauważenie przemknął występ kolesi z Litwy, którzy jaja zrobili sobie nawet większe a sama piosenka dosyć przyjemnie zaśpiewana była - taki kabarecik ale dobrze zrobiony. Uśmiałem się jak ich oglądnąłem i posłuchałem. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje idioci 21.05.06, 16:05 Litwini najlepsi byli ale żart nieco zbyt subtelny jak na publiczne gusta ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igipopper Re: Lordi tryumfuje IP: *.chello.pl 21.05.06, 14:05 Śmieszy mnie jak niektórzy się tak podniecają i przejmują Eurowizją. Eurowizja na zachodzie jest traktowana jako camp (dla nieznających terminu - kultowy kicz) i okazja do pośmiania się i robienia sobie jaj z całej menażerii, która tam występuje. Formuła Eurowizji nie jest taka zła, bo nie wiem czy wiecie, ale NBC negocjuje z Eurowizją zakup licencji i chce robić podobną rzecz w USA ( w tym przypadku konkurowałyby piosenki z 50 stanów). A dla Polski mam radę: żeby odnieść sukces trzeba wybrać albo folk albo cos odstajcego od eurowizyjnej normy (hard rock, hip hop, r'n'b lub jaja a la Litwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:18 Mnie to podnieca bo to taki fajny festiwal... tyle fajnej muzyki, pieknych dziewcząt i chłopięt... i jezcze ci hejwimetalowcy... macie to w mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inż. Gamoń Terve, terve Lordi ja jumaleinen neinen:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:34 Taki to był satanizm jak z koziej d... trąba: "Surely Lordi and Christianity don’t go together? Sure they do. “I am a member of a church and our drummer Kita actually wrote and played some church music.” To było z oficjalnej strony Eurowizji. A poza tym ciesze się strasznie, że Lordi wygrało, zresztą dostali mój głos. Szkoda, że tak nisko wypadła Litwa - LT United czyli mistrzowie ironii. A żart naszego teleekspresowicza był niezły:-) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 14:35 > Śmieszy mnie jak niektórzy się tak podniecają i przejmują Eurowizją. Eurowizja > na zachodzie jest traktowana jako camp Eh, i znowu ktoś się upiera, że Polacy takie głupki i się jako jedyni Eurowizją przejmują na poważnie. A prawda taka, że wszędzie część podchodzi na poważnie, część nie, może tylko procentowy udział tych grup nieco różny w różnych krajach. W tym roku wygrał camp do kwadratu i ci "podniecający się" Eurowizją Polacy dali mu najwięcej punktów, docenili też jaja jakie zaprezentowali Litwini. To chyba jednak pozytywnie o naszym podejściu do sprawy świadczy, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:41 Jest szansa na Dode? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:54 e tam doda. Ja bym kabaret Mumio wysłał...oni maja taka piosenke jedną, to by było by coś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 15:41 Oby nie. Biedactwo utonie w powodzi innych blondklonów, jedyny jej atut - mocny głos - na tym festiwalu ma znaczenie niewielkie, a taka porażka byłaby poważnym ciosem dla jej rozbujałego ego :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blood Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:57 no chyba ze doda wystapi w hurkach z behemothem, wtedy nie utonie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 16:04 Pytanie, czy Behemot chciałby taki "hurek"... Odpowiedz Link Zgłoś