Gość: Mario Bardzo dobrze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:57 W końcu jakaś odmiana od tego zalewu słodziutkich lalek Barbie i shit-hopu. Bardzo dobrze, że wygrali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski po co ta eurowizja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:00 mam pytanie do was bo widze że wre dyskusja. PO CO JEST TEN FESTIWAL I DLA KOGO? wyjasni mi ktoś sens, cel i idee bo nie kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: po co ta eurowizja? 21.05.06, 15:36 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > mam pytanie do was bo widze że wre dyskusja. > > PO CO JEST TEN FESTIWAL I DLA KOGO? > > wyjasni mi ktoś sens, cel i idee bo nie kumam? jak widać dla wielu ludzi, juz 218 wpisow w wątku, oglądalność festiwalu też wysoka. na tym festiwalu nie liczy sie muzyka( od dawna zaden zespol ani piosenka na eurowizji sie nie wylansowala, muzyka tez jest "dla nikogo", nawet dla ludzi co sluchaja popu). Liczy sie to ze rywalizuja ze soba rozne kraje. ludzie lubia takie turnieje, olimpiady, mistrzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: po co ta eurowizja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:44 acha... turniej miast, miasteczek i wsi? jak w prl? no to teraz wiem o so hozi. powinni dodac jakies inne dyscypliny muzyczne i pozamuzyczne np: bieganie z gitarami np kto fajniej, stripts tez podobnie, ile plagiatów zawiera piosenka itp... a potem 3 najlepsze bendy trasa po swiecie: macedonia, albania, pakistan, polska... Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: po co ta eurowizja? 21.05.06, 15:55 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > acha... turniej miast, miasteczek i wsi? jak w prl? takie turnieje sa niezalezne od systemu :-) kiczowatość tej imrezy jest równa wyborom miss (regionu, kraju, kontynentu, swiata), uroczystoscia otwarcia igrzysk itd. > no to teraz wiem o so hozi. powinni dodac jakies inne dyscypliny muzyczne i > pozamuzyczne np: bieganie z gitarami np kto fajniej, stripts tez podobnie, ile > plagiatów zawiera piosenka itp... a potem 3 najlepsze bendy trasa po swiecie: > macedonia, albania, pakistan, polska... sadze, ze na zachodzie zapotrzebowanie na takie kapelki jest wieksze niz akurat w tych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman g Re: po co ta eurowizja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:01 no nie wiem. na zachód od pakistanu lezy kaczostan. ciesze sie że w tv jest tyle ciekawych i ambitnych programów, wczoraj eurowizja, jutro spory koalicji... a tera ide oglądac taniec z gwizdami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: po co ta eurowizja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:21 nie, to jest inaczej. jak sama nazwa wskazuje, "konkurs eurowizji" jest to konkurs o wizje europy. Nie ma nic w nazwie co by wskazywało na muzykę, sztuke czy cokolwiek związanego z artyzmem. To przaśna wizja europy, banalnej, trolowatej takiej zjadliwej dla kazdego zmęczonego po pracy w europejskim hipermarkecie: jest pop nie pop, rock nie rock, nawet wesoła wersja hard rocka dla dzieciaków. Tak dla kazdego coś miłego coby sie nie narazić. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia de Belem Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:23 a twój dani filth z kredek to bałwan i pozer, jego głupkowaty mejkap niczym sie nie rózni od troli z lordi ty nadety metalowcu od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 17:11 Powinni występować w cyrku.Moim zdaniem zwyciezcą była Bosnia i Hercegowina.Ośmieszająca Polskę opinia naszego Jury.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny miał być konkurs piosenki IP: 81.6.130.* 21.05.06, 18:07 najlepsza to była Bośnia i Hercegowina, zdawało mi się że to konkurs piosenki a nie bełkotu. Inna sprawa że to już nie jest sprawiedliwe głosowanie na piosenke tylko na kraj. Przecież to głosowanie było śmieszne może ze 2 kraje głosowały na piosenke reszta to na sąsiadów głosowała i jak ktoś trochę zna geografie i rozkład emigracji w europie to sam mógł te punkty dawać bez tych wszystkich sms- sów. Muszą coś zmienić z tym punktowaniem bo to dalej nie ma sensu taka Polska nigdy nie będzie miała szans na wygranie bo nie ma kto na nią głosować.np Rosja pokazała jakąś kaszane ale wszystkie rosyjsko języczne kraje dały po 12pkt, tylko dla tego że mniejszości rosyjskie w tych krajach są bardzo duże. organizacja była gites najlepsza jaką widziałem od kilkunastu lat. I pisało konkurs piosenki po angielsku pod spodem nazwy eurovision. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: miał być konkurs piosenki 21.05.06, 22:53 dlatego należałoby zmienić zasady przyznawania punktów: brać pod uwagę co najmiej 7-10 miejsc , bo żaden kraj nie ma tyle dobrych sąsiadów, i dawać z różnicą najwyżej 1 punktu a nawet za pierwsze 5 miejsc z gradacją 0,5 punktu. Straciło by znaczenie liczne sąsiedztwo zaprzyjażnionych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: miał być konkurs piosenki IP: *.pp.htv.fi 21.05.06, 23:57 a mnie tylko zastanawia, jak to sie stalo: z Polski wyemigrowalo ostatnio 600 tys osob, mnostwo juz wczesniej mieszkalo za granica, a Polska nawet nie weszla do finalu. Nie dosc, ze nikt obcy nas nie lubi, to jeszcze nasi nie glosuja na naszych. Poza tym 10 punktow dla Rosji od Polski??? To u nas jest juz taka liczna sila robocza ze Wschodu? ps. Brawo Lordi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cami Orlos..niezly przypal--- IP: *.pools.arcor-ip.net 21.05.06, 18:26 i prosze panstwa 12 punktow dla POLSKI!!! ..ooo przepraszamm..oooo... niemcy skomentowali pojawienie sie orlosia... O, bardzo smutny pan z Polski:) hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 19:44 W końcu coś normalnego wygrało,a nie jakieś skoczne kawałki w rytmie disco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleo Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:16 za takie piosenki powinno się ludzi zamykać, eurowizja to konkurs na najgorszą piosenkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Lordi tryumfuje IP: *.chello.pl 21.05.06, 21:28 Ja tam nie wiem co Lordi ma wspólnego z metalem. Ale nie ważne - może ja się nie znam. W każdym razie nie jestem pięcioletnim chłopcem, więc nie gustuję w plastikowych toporkach i gumowych skrzydłach... Ech, a kobitka ze Szwecji miała takie fajne gardziołko... Odpowiedz Link Zgłoś
camediaz Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 22:10 Zagraniczne potwory wygrały Eurowizję, a co nasz zielony potworek był za mało straszny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Italia sra na Eurowizję i ma rację ! IP: *.chello.pl 21.05.06, 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Lordi tryumfuje 21.05.06, 22:46 dlatego należałoby zmienić zasady przyznawania punktów: brać pod uwagę co najmiej 7-10 miejsc , bo żaden kraj nie ma tyle dobrych sąsiadów, i dawać z różnicą najwyżej 1 punktu a nawet za pierwsze 3 miejsca z gradacją 0,5 punktu. Straciło by znaczenie liczne sąsiedztwo zaprzyjażnionych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Lordi tryumfuje IP: *.kozmin.net / 80.50.24.* 21.05.06, 22:51 Wreszcie cos dla headbangerow. Finlandia gora! Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 Totalna żenada 21.05.06, 23:19 Po pierwsze: jedna z najśmieśniejszych opinii - to że zwycięzca to "metal". Dobre. Jak to jest metal to Ich Troje opera klasyczna. Zwykle wieśniactwo, a nie żaden metal Po drugie: obdarowywanie się nawzajem punktami po :znajomosciach etnicznych, politycznych itp. jest już jakimś przeklenstwem tej imprezy. Dzieki temu kraje z bylej Jugoslawii łapią punkty jak wariaci. BiH dla Chorwacji i Macedini, Serbia dla Chorwacji, Chorwacja dla pozostałych, Cypr dla Grecji, Grecja dla Bułgarii i Cypru. Dom wariatów. No i po trzecie poziom imprezy ponizej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf LINK IP: *.cable.mindspring.com 21.05.06, 23:25 Przecierz to jest kozacki numer. jesli ktokolwiek ma watpliwosci mozna tu zobaczyc i posluchac: video.google.com/videoplay?docid=-9182750246443326569&q=lordi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Re: LINK IP: *.aster.pl 21.05.06, 23:36 Właśnie - to jest kozacki numer w stylu Alice Cooper'a itp. w sam raz do piwa :) O co Wam ludzie chodzi ? A mnie rozwaliła ich "reklama" : video.google.com/videoplay?docid=-8347878909460439979&q=lordi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Lordi tryumfuje IP: 195.85.199.* 22.05.06, 07:28 to nie gala eurowizji tylko jakies błazeństwo - ochyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Lordi tryumfuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:22 popatrzcie sobie na Gene Simmonsa (w pełnym "rynsztunku") z the KISS - już 30 lat temu wymyślił to co teraz ci fińscy badziewiarze usiłują sprzedać jako oryginał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Lordi tryumfuje IP: *.toya.net.pl 22.05.06, 09:49 Nie usiłują. Wejdź na forum LORDI, to zauważysz, że podają KISS i koturnowy rock lat 80 jako swoją inspirację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Lordi tryumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:43 Myślę że TVP powinna już dawno zrezygnować z transmisji z tego badziewia a nie robi z tego wydarzenie tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
juanrm ciemna strona kiczu 22.05.06, 12:45 te pseudoprzeszczepy mogłyby występować na balach dziecięcych w halloween, albo jako kapela z wesołego miasteczka. Po Eurowizji można się było spodziewać takiego chłamu. I tak ta impreza zawsze była poniżej poziomu krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
gobei Re: Lordi tryumfuje 22.05.06, 15:30 Gdy ich widze, to mi sie na wymioty zbiera...Komercja, komercja i jeszcze raz komercja...Nie dla takiego typu metalu...Zresztą kapela która nazywa się metalową a pcha się na eurowizje bedzie zawsze wywoływała u mnie odruchy zmierzające do zwrotu spożytego pokarmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy pan Re: Lordi tryumfuje IP: *.telia.com 22.05.06, 15:55 DO WSZYSTKICH MALKONTETNYCH POLAKOW - nauczcie sie bawic i tolerowac innych. Wynik z Eurowizji to tylko fakt, ze istnieje w Europie tolerancja dla tych co maja odwage byc inni jak sterotypy. Ten bal maskowy Finow byl w duzo lepszym tonie jak seksistyczne zapedy roznaglizowanych panienek. Momentami mozna bylo miec odczucie, ze jest sie na Sex Show w jakims Night Club. Autor arykulu w innym szpalcie Kultura napisal: "imprezę, która kojarzy się z najgorszego rodzaju telewizyjnym plastikiem." Czyzby autor uwazal,ze TV Polska zrobila by to lepiej? Fetiwal Eurowizji od 51 lat jest arena gdzie wylapuje sie mlode talenty. Rowniez bylo to miejsce dla towarzystwa wzajemnej adoracji, dlatego w ramach starej Unii, aby ukrucic takie praktyki, zrobiono z imprezy samofinansujacy sie dobry business, gdzie wlasnie widzowie poszczegolnych krajow, zamiast specjalistycznych jury, biora czynny udzial w wybieraniu piosenki czy piosenkarza, niekiedy nawet w konkursie podzielonym na 5 czesci. Jest to tez dobre miejsce na dzialalnosc charytatywna, bo oddajac glos na piosenke, ktora sie wlasnie Tobie podoba, mozna wesprzec organizacje pomagajace np chorym na nowotwor, czy pomagajace sierocym i ubogim dzieciom. Tyle slyszy sie tu negatywnych glosow ale ci narzekajacy nie zauwazaja, ze to jest wielka wspolna europejska zabawa, gdzie jest reprezentowana wielka roznorodnosc kultur. Wlasnie taki festiwal jest najlepszym miejscem do pokazania sie Europie, a zarazem miejscen gdzie mozna zauwazyc wlasne popelnione bledy. Wszyscy malkontenci widza tylko zlo w tym czego nie wyprodukowala TV Polska. Gdyby sie tak tez stalo (czego serdecznie zycze) tez nie zostawiliby suchej nitki krytyki. Tacy uskarazajacy sie tylko potrafia zepsuc kazda zabawe. Natomiast Grecji naleza sie slowa uznania wlasnie za wspaniala organizacje i stworzenie bardzo ciekawego widowiska. Najwieksze fopá natomiast zrobil polski komentator oglaszajacy wyniki, kopiac swoj wlasny humor, ktory z zalozenia byl wedlug mnie dobry, a mianowicie nie zaakcentowal, ze "12 point go to...... POLAND!" i ze nie przetrzymal konferansjerow aby odkryli niewlasciwosc. No coz, madry Polak po szkodzie i teraz zamiast narzekac, nalezy w przyszlosci brac czynny udzial w glosowaniach. Tych politycznych tez. Odpowiedz Link Zgłoś