Dodaj do ulubionych

Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 01:07
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • artnow Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia 21.05.06, 01:19
      Tez mi się podobała piosenka Litewska. Mieli pomysł.

Tutaj możecie zobaczyć zwycięzką piosenkę.
      • Gość: PiJaK Ja tez uważam że Litwini byli najlepsi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:16
        czy ktoś wie skąd można ściągnąć ich występ?
        • Gość: Devojce Re: Ja tez uważam że Litwini byli najlepsi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:04
          Litwini byli najlepsi. POwinni byli wygrać :-) A drugie miejsce dla Bośni
          powinno być.
      • Gość: e Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.06, 14:00
        Popieram - niezła akcja chaos ;)
    • Gość: Sharon Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 01:28
      Widać trzeba przestraszyć publiczność, żeby na kogoś zagłosowała...Już nie
      wystarczy kręcenie skąpo odzianym tyłkiem i udawanie pseudogwiazdy...Teraz w
      modzie jest horror. Romantyczne ballady odeszly do lamusa...:((( Zreszta jesli
      nie Irlandia na winnera to na bank Litwa...Pomysl byl, fajowe wykonanie też,
      czegóż można chcieć więcej...moze...wiekszej liczby ludzi doceniajacych
      inteligentny humor???

P.S. do redaktora podpisów pod fotkami: tytuł tej irlandzkiej ,,pieśni" (proszę
      sobie sprawdzic koniecznie w słowniku definicję tego słowa a najlepiej zapytać
      jakiegos fachowca, czym się ten gatunek muzyczny chrakteryzuje!) wcale nie był
      ,,Pompatyczny"...romantyczny i prawdziwy...ale jak Ktos tego nie rozumie...cóz
      poradzić...moze lepiej niech nie uzywa trudnych słow tak na chybil- trafil...
      • sorapis Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia 21.05.06, 02:59

E tam zaraz przestraszyć.
        Skandynawowie zawsze lubili się przebierać (krew Vikingów...) i straszyć
        z tym, że kiedyś straszyli na poważnie.

Jaki festiwal taki zwycięzca. W sumie super. W morzu tandety i naśladownictwa
        coś oryginalnego.
        Ale ten ich rockowy czad jakiś taki słabiutki...
        Czadu to dawało AC/DC ...
    • Gość: kelob3 Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia IP: *.chello.pl 21.05.06, 01:29
      jaki festiwal taka piosenka-tak trzymac!
    • Gość: kac Eurowizja - Lordi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 02:37
      Rewelacja! Wygrali goście mający dystans do siebie i do konkursu. Przy tym
      dobra muza i oprawa ;-) Wreszcie ktos ZAGRAŁ cos nie w tym samym disco stylu!
      Gratulacje!
      • Gość: hehe Re: Eurowizja - Lordi IP: *.ds.amg.gda.pl 21.05.06, 10:50
        Nie zebym mial cos do zespolu Lordi, ale do pelnego obrazu przydaloby sie
        jeszcze zeby ktorys z nich zwymiotowal na scenie i/lub obrzucil obornikiem
        siedzacych w pierwszych rzedach :P
    • Gość: Adam Lordi IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.05.06, 08:39
      Przypadkiem zobaczyłem ich w półfinale w zalewie kaszany (w tym naszej rodzimej
      wiochy) i już wiedziałem że wygrają. Kapitalny rockowy czad plus poczucie
      humoru, rewelacja! Niektórym eurodiscopolowcom i prowadzącemu Orzechowi szczęka
      opadła. I dobrze.
      • Gość: wll Re: Lordi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 10:05
        Ech, mnie sie bardzo podobalo, super oprawa, bardzo melodyjne, ale nie traktuje
        tego powaznie, jestem fanem heavy metalu, i jakby nie patrzec muzycznie Lordi,
        przynajmniej w tym utworze sa cieniutcy, no ale nadrabiaja pomyslem i oprawa :)

Az nie moge sie doczekac dorwania ich jakiejs plyty, wtedy sie okaze czy to
        tylko kaszaniarski rock czy potrafia zagrac cos fajnego :)

Ale ogolnie jestem bardzo zadowolony, w koncu wygral ktos kto pokazal ze rock
        still alive =)

Pozdrawiam!
        • Gość: Adam Re: Lordi IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.05.06, 10:13
          Słuchałem wczoraj "The Arockalypse" Lordiego - taki sam melodyjny czad,
          powiedziałbym metalowy punkrock, fajnie się słucha, idealna rzecz do samochodu
          na przykład ;) trudno się od tego albumu odczepić. Wirtuozi to oczywiście nie są
          ale co z tego?
          • Gość: zalogujsie Re: Lordi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:54
            smieci!! KISS bylo wczesniej!
            • Gość: beada Re: Lordi IP: *.elisa-laajakaista.fi 21.05.06, 18:08
              Jasne, ze KISS bylo wczesniej. Tomi (LORDI) jest ich fanem od poczatku. Co
              wiecej pozostal ich fanem do dzis, a jego dzialalnosc tworcza tez na tym sie
              opiera. Podziwiam go, ze pozostal wierny swoim idealom i co wiecej z uporem
              wprowadza je w zycie.I to w miasteczku na polnocy, gdzie diabel mowi dobranoc
              (Rovaniemi).Swoje mieszkanie przerobil na pracownie i jak tylko mu przyjdzie
              nowy pomysl do glowy wciela go w zycie. Swoje i zespolu maski robi i projektuje
              sam, tak samo jak muzyke i reszte..
              Fajnie kjest kogos krytykowac... a moze pochwalicie sie lepszymi osiagniwciami?
              Chetnie im przyklasne... a teraz wybieram sie na plac w Helsinkach swietowac
              jego zwyciestwo...
      • Gość: Robson Re: Lordi IP: *.zaw9.1000lecie.pl 21.05.06, 11:16
        Wreszcie coś naprawde EXTRA na tej Eurowizji ! Już w półfinale na nich
        głosowałem i wiedziałem że wygrają ! To najlepszy zwycięzca w moim życiu a żyje
        już 34 lata na tym Świecie ! Gratulacje !!!
      • Gość: buahaha Re: Lordi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:52
        Orzech? Tę miernotę - fana francuskich piosenek powinni wymienić już dawno :))
        Bidok przegapił, że "Asereje" Las Ketchup było hiciorem :)) Posmarkałam sie ze
        śmiechu po tym jego wywodzie :D
        Obiektywizmu oczywiście zero - tjaa, jasne, my mieliśmy ładniejsze maski od
        Finów :)) I co z tego???
    • Gość: miś kolabor o co biega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 10:40
      eeee, sorry ale wytłumaczcie co wlaściwie robi Izrael na europejskim wszak
      festiwalu. Turcję jeszcze rozumiem, ale Izrael o ile wiem nie leży w Europie.
      jezeli to ma być wspólna kultura to powinna też być Australia, Kanada, USA. o co
      chodzi?
      • Gość: :P Re: o co biega? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.06, 11:06
        wlasnie sie zastanawiam kiedy USA wystartuje w eurowizji...
        wiec jak wystaruje to nastepne EUROwizja odbedzie sie w ameryce?
    • push.sp nie lubie Ich Troje 21.05.06, 13:53
      ale ich piosenka byla najlepsza - jak zwykle ktos zaplacil wiecej...
      • kardynal_pacelli1 Re: nie lubie Ich Troje 21.05.06, 14:17
        push.sp napisała:
        > nie lubie Ich Troje
        > ale ich piosenka byla najlepsza - jak zwykle ktos zaplacil wiecej...
        Ich troje? Nareszcie właściwy zespół na własciwym miejscu.Do dwudziestki się
        nie załapał.
        • Gość: agataj16 Re: nie lubie Ich Troje IP: *.os1.kn.pl 21.05.06, 16:17
          Myślę, ze Lordi wygrało, bo tymi strojami zapadli ludziom w pamięć.
          Oglądałam konkurs od początku do ko0ńca i myślałam, że usnę, takie smęty
          leciały. Po zakończeniu konkursu pamiętałam tylko Litwę i Finlandię, bo jedni
          zaciekawili mnie dowcipem a drudzy strojami. Od wielu lat ten konkurs jest
          poprostu nudny i blond panienki nie bardzo wiedzą co śpiewają. Wreszcie ktoś
          potraktował ten konkurs z dystansem. Bardziej byłam za Litwą, ale szczerze
          gratuluję Finom:). I pomyśleć, że nie chcieli tej grupy wysłać i błagali nawet
          prezydentową, żeby ich nie puściła:P...
    • Gość: jadzia Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia IP: *.lodz.mm.pl 21.05.06, 15:53
      uważam ze Ukrainka była najlepsza a te finskie potworki to kaszana
      • Gość: f Re: Finałowy koncert Eurowizji 2006 - zdjęcia IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.06, 17:49
        na drugim miejscu byl Rosjanin, ktory powinienbyl wygrac.
    • Gość: inostraniec1 Dima Bilan polska strona rosyjskiego artysty. IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.06, 19:39
      Dima Bilan - polska strona poświęcona rosyjskiemu wokaliście. Do ściągnięcia-
      ZA DARMO, 2 wydane przez Dime albumy ORAZ piosenkę konkursową i wiele wiele
      więcej rosyjskiej muzyki. www.zemfira.pl/dima%20bilan.htm

www.zemfira.pl
      • katrina25 Re: Dima Bilan polska strona rosyjskiego artysty. 21.05.06, 19:51
        Rosjanin był najlepszy, zgadzam się i to on tak naprawdę jest zwycięzcą, a nie
        to kuriozum Lordi:(
        • krzycza Dima Bilan z Rosji 22.05.06, 15:31
          Dorzucę jeszcze link: video z wystepu Dimy Bilana na Eurowizji:

youtube.com/watch?v=KMCvgmlpLfQ&search=Eurovision%202006
          Naprawdę powinien wygrać...!
    • Gość: XY Piosenka Bośni (Leila)... IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 21.05.06, 19:53
      A JAK ZDOBYĆ TA ŚLICZNĄ PIOSENKĘ BOŚNIAKÓW Z EUROWIZJI,MOŻE KTOŚ MI TO ŚCIĄGNĄĆ
      lub podać jakąś stronę by ich posłuchać
      Z GÓRKI DZIEKUJĘ.
      głosowałam na nich i chętnie bym sobie jeszcze posłuchała
      • Gość: ja Re: Piosenka Bośni (Leila)... IP: *.c30.msk.pl 21.05.06, 21:14
        sciagnij sobie przez soulseeka, albo podaj maila to wysle :)
        • Gość: Gosc XY Re: Piosenka Bośni (Leila)... IP: *.ias.bredband.telia.com 22.05.06, 21:28
          Wyslij mi ww piosenke na adres www.borosia@yahoo.se. dzieki
    • Gość: Iwyana Co za beznadzieje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:58
      Masakra! Czy ludzie naprawdę nie mają gustu, przecież ten zespół z Finlandii
      jest okropny!!! Nie mogłam na nich patrzeć, co za okropieństwo!!! Bez
      komentarza, strasznie sie zdenerwowałam :/.
    • pl2512 Euroszajs! Amerykanie ogladajac to chyba szczali.. 21.05.06, 23:58
      ze smiechu!
      • Gość: PiJaK Re: Amerykanie są głupsi niż ci się wydaje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:17
        Napewno głupsi niz europejczycy
        • Gość: Do PiJaka To widac po poziomie europejskiego szajsu muzyczne IP: *.chello.pl 22.05.06, 11:28
          go!
    • Gość: akki Lordi - fajne IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.06, 01:18
      ...ale naprawdę świetni byli Litwini - myślałam, że będą wyżej. Idąc tym tropem
      za rok Polska powinna wystawić jakiś kabaret - tyle świetnych mamy! Grupa Rafała
      Kmity bylaby dobrym kandydatem... Choć w porównaniu z Ich 3 to nawet Irek Krosny
      wyżej by dotarł...

Fajan była też Dania, stanowczo niedoceniona - świeże, bezpretensjonalne
      wykonanie :)
    • Gość: b Chorwacja! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 02:05
      Chorwacja była najlepsza. Energetyczna melodia, piękna wokalistka :)
      • Gość: biserka Re:eurowizja 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 23:26
        uważam ze eurowizja a raczej piosenki biorace udział w
        tym ,europejskim,konkursie pozostawiaja wiele do życzenia nawet dla kogos kto
        nie uważa sie za konesera.jednak w tym roku propozycja Bosni i Hercegowiny
        chwyciła mnie za serce!!!przede wszystkim swoja skromnoscia,spokojem i
        konsekwencja(choreografia)iumiejetnym połaczeniem bałkanskiego folkloru ze
        wspołczesnymi realiami!!!!to była jedyna propozycja wysokich lotow niestety
        zajeła 3 miejsce i przegrała z potworami i potworem z Rosji!!!osoby o
        odmiennym zdaniu moge okreslic tylko jako jedna mega konsumpcyjna plazme bez
        gustu i wyczucia i to byc moze własnie do nich adresowany jest ten konkurs!!
        wniosek z tego taki ze europa kocha sie w rytmach okraszonych tandeta!!!!!!
        przykre to bo w jakim kierunku zmierzamy?
    • huanito1 eurovizja 22.05.06, 04:05
      to naspepny przyklad uglebjajacego sie kryzysu europy i amerycy
      niedlugo przyjda po was chinchycy jak macie takich kumirow
      co oni maja oprocz glupich wstretnych ciuchow na siebie ?
    • huanito1 eurowizja - orki 22.05.06, 07:38
      NA KONCERCIE EUROWIZJI ZWYCIEZYLI ORKI !!!
    • stinger47 Totalna żenada 22.05.06, 08:31
      Po pierwsze: jedna z najśmieśniejszych opinii - to że zwycięzca to "metal".
      Dobre. Jak to jest metal to Ich Troje opera klasyczna. Zwykle wieśniactwo, a
      nie żaden metal. Dziesiąte, albo i dalsze popłuczyny po Kiss i Alice Cooper.
      Nic nowego. "Operetka quasi metalowa"
      Po drugie: obdarowywanie się nawzajem punktami po znajomosciach etnicznych,
      politycznych itp. jest już jakimś przeklenstwem tej imprezy. Dzieki temu kraje
      z bylej Jugoslawii łapią punkty jak wariaci. BiH dla Chorwacji i Macedini,
      Serbia dla Chorwacji, Chorwacja dla pozostałych, Cypr dla Grecji, Grecja dla
      Bułgarii i Cypru. Dom wariatów.
      No i po trzecie poziom imprezy ponizej krytyki. Chała i dno nieprzeciętne.
      Wszyscy wykonawcy to jakieś wiesniactwo niewiadomo skąd pozbierane. No i będzie
      tak jak z wszystkimi zwycięzcami tego konkursu ( z baaaardzo małymi wyjątkami).
      Za miesiąc wszyscy o nich zapomną. I dzięki Bogu
      • Gość: gnome Re: Totalna żenada IP: 217.153.205.* 22.05.06, 10:29
        E tam żenada zaraz. Chłopaki z Lordi wypili po flaszce za cudze pieniądze,
        wyszli na scenę, coś tam zaryczeli, zeszli, wypili, na koniec przelecieli tą
        fajną panienkę z Chorwacji (nie zdejmując masek, żeby nie uciekła) i wrócili do
        Rovaniemi gdzie w przerwach między koncertami są zatrudniani zamiast reniferów
        do orszaku Sw. Mikołaja. Z ich punktu widzenia - spoko.
      • Gość: bez_beretu Re: Totalna żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:06
        a jak sie mogę z tobą założyć, że piosena Michai Traistariu z Rumunii -
        "Tornero" będzie wakacyjnym hitem 2006, czy się to komuś podoba czy nie.
        • Gość: abadoon Re: Totalna żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:11
          a jak większości ludzi sie nie bedzie podobała to też zostanie hitem ??? No
          pewnie tak jeśli ty tak zdecydowałeś... ;>

Najbardziej to ciesze sie że nie wygrał żaden cukierkowy kicz (zamiast tego
          wygrał pseudo-metalowy kicz;). Ten rusek był paskudny! chyba tylko pedałom mógł
          sie podobać...:/ Litwini byli zdecydowanie najlepsi ich występ był zabawny,
          ciekawy i - co najniezwyklejsze na tym konkursie - nie był tandetą (sic!)...
          Jak zobaczyłem finów w półfinale to myślałem, że popuszcze ze śmiechu. Gdy w
          sobote przełączyłem na końcówke głosowania i zobaczyłem że sporo prowadzą już
          nie wytrzymałem... ;)))))))))))) Fajnie, że ludzie zagłosowali na coś skrajnie
          róznego od dotychczasowych zwycięzsców, ale zapewniam was że metal to to nie
          był... Jestem metalowcem, ale twórczość Lordi to nazwałbym raczej pop-metalem ;>
          • Gość: bez_beretu Re: Totalna żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:16
            Ja tak nie zdecydowałam, zdecyduje większość - chcesz się założyć. Zreszta
            nawet komentator zauważył, że ta piosenka to będzie wakacyjny hit lata 2006 - i
            to on dodał "czy się to komuś podoba, czy nie..". Poza tym, poczytaj głosy
            internautów, np. na onecie, lub na zagranicznych portalach.
      • rlnd Re: Totalna żenada 22.05.06, 14:21
        > Po drugie: obdarowywanie się nawzajem punktami po znajomosciach etnicznych,
        > politycznych itp. jest już jakimś przeklenstwem tej imprezy. Dzieki temu kraje
        > z bylej Jugoslawii łapią punkty jak wariaci. BiH dla Chorwacji i Macedini,
        > Serbia dla Chorwacji, Chorwacja dla pozostałych, Cypr dla Grecji, Grecja dla
        > Bułgarii i Cypru. Dom wariatów.

To przeciez glosy z SMSsow i telefonow przekladaja sie na punkty ...
        A oprocz sympatii regionalnych, glosuja takze imigranci (Niemcy daja duzo glosow
        na Turcje Francuzi na Turcje i Armenie etc.). I tylko rockowa brac sie
        zmobilizowala wszedzie, pospolu ze zwolennikami absurdalnego humoru (np. glosy
        Wlk. Brytanii czy Polski na Litwinow i Finow)
    • Gość: Romek Jak to taki kicz to po co to tak reklamujecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:32
      JAK TO TAKI KICZ TO PO CO TO TAK REKLAMUJECIE I OGLĄDACIE...

BUHAHAHA
    • Gość: Devojce Podpisy pod zdjęciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:37
      Czy tam nie powinno byc Mołdawia. Moldova po angielsku i owszem. Ale po naszemu
      Mołdawia. No chyba, że coś się zmieniło ostatnio.
    • Gość: Nadia Kicz czy nie kicz? Oto jest pytanie.... IP: *.poczta.poznan.pl 22.05.06, 11:44
      Przeglądam internet - eurowizja, czytam gazetę - eurowizja, boję się otworzyć
      lodówkę...
      Wszyscy usiłują udowodnić, że Eurowizja to kicz... Skoro tak, przestańcie o
      niej w ogóle pisać. Nie wysyłajcie reprezentantów a umrze ona śmiercią
      naturalną, bo jak mniemam, nie zmieni swojego wizerunku, który do niej po
      prostu przylgnął na stałe. Rok rocznie słyszę, jaka to straszna tandeta i nie
      honor w tym uczestniczyć a tu proszę! artyści zabijają się o występ i wyjście z
      cienia za cenę??? .... za jaką cenę? no właśnie. Sami nie wiemy czego chcemy.
      • Gość: abadoon Re: Kicz czy nie kicz? Oto jest pytanie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:37
        No więc masz racje, że głoszenie opini jakim to eurowizja jest kiczem i
        oglądanie rok w rok tego kicz zachodzi na hiporkyzje i jakiś sado-masochiozm...
        Sam niestety jestem takim masochistą:<
        Nie oglądam całego konkursu bo poprostu nie dał bym rady wytrzymać psychicznie,
        ale zawsze staram sie wiedzieć co w danym roku cieszyło sie największą
        popularnością... Wynika to z chęci poznania gustów innych narodów, ale także
        sympatii do innych nacji, bo one też decydują o wyniku konkursu.
        Eurowizja to jedyny taki ogólno-europejskie głosowanie, w którym wziąść może
        udział każdy europejczyk. No właśnie europejczyk... Świadomość tego że wszyscy
        nimi jesteśmy mojim zdaniem skłania nas do tego że chcemy mimowolnie
        uczestniczyć w tym wielekim europejskim cyrku. W dodatku każda z nacji ma
        okazje pokazać, że jest najlepsza i pokazać swą wyższość nad innymi. I ten
        konkurs pokazuje jaka jest dzisiejsza europa - scierają sie w niej rózne gusty,
        najczęściej wygrywają te podane prosto i przyjemnie, czasem te które
        najbardziej zadziwią, czesto decydują sympatie narodowe i antypatie...
        Często też eurowizja jest miejscem spotkania dwóch narodów które mówiąc
        delikatnie nie przepadają za sobą, mają na swoje tematy wiele głupich
        stereotypów. I eurowizja pomaga przełamać wiele z nich - niemcy i polacy choć
        mają za soba trudną przeszłość dziś regularnie obdarowują sie punktami mimo że
        nie zawsze pozimom wykonawców zasługuje na ''obdarownie''... Szczególnie tych
        polskich... :/

I jeszcze jedno: nie sądze by kiedykolwiek polacy wysłali na eurowizje takich
        wykonawców jak litwini, czyli z dużym poczuciem humoru, albo finowie - czyli
        niezwykle ''orginalnych''... Jeśli w przyszłym roku w eliminacjach znowu
        wyatąpi ich troje to jestem przekonai że znowu pojadą...:(((

To tragiczne, ale muzyczny gust polaków może być obciachem nawet na takim
        wielkim ''kiczowisku'' jak eurowizja (sic!):/
    • Gość: mut W sprawie laureata Eurowizji 2006 IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 22.05.06, 14:20
      Widzieliście, jaki znak pokazała przedstawicielka GB, z uśmieszkiem przekazując
      informację, że Finlandia to no. 1? Znak diabła - palec najmniejszy i
      wskazujący.
      Są w Europie narody kulturalne i niedojrzałe kulturowo. Do tych ostatnich
      należy np. Skandynawia, Niemcy, Polska. Tu chrześcijaństwo zapuściło korzenie
      najpóźniej. Wstyd mi za wybór Polaków i Niemców w dniach pielgrzymki papieża do
      Auschwitz. Tych wszystkich wielbicieli szatana z PL i D należy przekonać, że to
      miłość jest drogą, nie zło, przemoc symbolizowane neandertalską muzyką Lordi w
      2006 roku!
      • Gość: abadoon Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:50
        Jesteś nieźle ograniczony umysłowo... Co ma do pielgrzymki papieża to że polacy
        i niemcy zagłosowali na wykonawce skrajnie rózniącego sie od dotychczasowych
        zwycięsców?:/ Nie pomyślałem, że może to uznanie orginalności tego zespołu, a
        nie nagły wzrost wyznawców szatana w Niemczech i Polsce? :///
        Według ciebie powinien pewnie wygrać ktoś z tandetną piosenką o miłości,
        wystrojony w cekinowy kostium i nażelowanymi włosami. No bo on propaguje miłość
        i co z tego że robi to w taki sposób że chce sie rzygać...
        Jakie masz prawo nazywać finów niedojrzałymi kulturowo, znasz jakiegoś? Nie? To
        wiedz że są duuużo bardziej kulturalni od większości polaków.
        ''Lordi'' nie jest wcale zespołem satanistycznym cała ich oprawa i wygląd to
        zwykły chwyt komercyjny, który spodobał sie ludziom, bo w zalewie kiczu i
        tandety wyrózniał sie orginalnością...
        A ''neandertalskie'' to dla mnie są bzdury i potok nienawiści jaki sie wylewa z
        radia maryja, którego ty zapewne jesteś wiernym słuchaczem...:/
        • Gość: mut Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 22.05.06, 15:20
          Witam! Dziekuję za odpowiedź.
          Cyt.: Jesteś nieźle ograniczony umysłowo...
          Odp. Nieźle rozpoczynasz dialog, kto Cię uczył takiego podejścia: rodzice czy
          PRL-wscy nauczyciele?
          C.: Co ma do pielgrzymki papieża to że polacy
          i niemcy zagłosowali na wykonawce skrajnie rózniącego sie od dotychczasowych
          zwycięsców?
          O.: To, że niemiecki papież przyjeżdża na dniach, duchowe dojrzewanie do tej
          pielgrzymki powinno dać inne owoce niż beztroskie (w PL i D) głosowanie na
          diaboliczną muzę...

C.::/ Nie pomyślałem, że może to uznanie orginalności tego zespołu, a
          nie nagły wzrost wyznawców szatana w Niemczech i Polsce? :///
          Odp. Jaka oryginalność? Ten typ muzyki był oryginalny w latach 70. i 80, nie
          teraz,
          Cyt.: Według ciebie powinien pewnie wygrać ktoś z tandetną piosenką o miłości,
          wystrojony w cekinowy kostium i nażelowanymi włosami. No bo on propaguje miłość
          i co z tego że robi to w taki sposób że chce sie rzygać...
          Odp. Masz rację w całości, lecz to rzyganie nie był już potrzebne,

Cyt.: Jakie masz prawo nazywać finów niedojrzałymi kulturowo, znasz jakiegoś?
          Nie? To wiedz że są duuużo bardziej kulturalni od większości polaków.
          Odp. Miałem bardziej na myśli młodszość kulturową Skandynawów w ogóle.
          Cyt.''Lordi'' nie jest wcale zespołem satanistycznym cała ich oprawa i wygląd
          to zwykły chwyt komercyjny, który spodobał się ludziom, bo w zalewie kiczu i
          tandety wyróżniał sie orginalnością...
          Odp. Podtrzymuję tezę o sataniźmie Lordiego (podobnie podejrzane są zespoły
          takie, jak: Black Sabbath, AC/DC itp. do którego death metal rock nawiązuje,
          Cyt.: A ''neandertalskie'' to dla mnie są bzdury i potok nienawiści jaki się
          wylewa z radia maryja, którego ty zapewne jesteś wiernym słuchaczem...:/
          Odp. Zgadzam się ze stwierdzeniem nt. Radia, którego nie jestem słuchaczem, że
          jest tam potok nienawiści. Ale dodam, że są dobre strony tego Radia, choćby
          jednoczenie się Polaków.
          Reasumując: najlepsze na Eurowizji są zawsze te piosenki, które zbliżają
          narody. Niestety czarny metal z Finlandii dzieli. O czym świadczy np. nasza
          lodowata korespondencja. Z szacunkiem.

• Gość: starszy pan Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 IP: *.telia.com 22.05.06, 14:58
        DO WSZYSTKICH MALKONTETNYCH POLAKOW - nauczcie sie bawic i tolerowac innych.

Wynik z Eurowizji to tylko fakt, ze istnieje w Europie tolerancja dla tych co
        maja odwage byc inni jak sterotypy. Ten bal maskowy Finow byl w duzo lepszym
        tonie jak seksistyczne zapedy roznaglizowanych panienek. Momentami mozna bylo
        miec odczucie, ze jest sie na Sex Show w jakims Night Club.

Autor arykulu w innym szpalcie Kultura napisal: "imprezę, która kojarzy się z
        najgorszego rodzaju telewizyjnym plastikiem."
        Czyzby autor uwazal,ze TV Polska zrobila by to lepiej?

Fetiwal Eurowizji od 51 lat jest arena gdzie wylapuje sie mlode talenty.
        Rowniez bylo to miejsce dla towarzystwa wzajemnej adoracji, dlatego w ramach
        starej Unii, aby ukrucic takie praktyki, zrobiono z imprezy samofinansujacy sie
        dobry business, gdzie wlasnie widzowie poszczegolnych krajow, zamiast
        specjalistycznych jury, biora czynny udzial w wybieraniu piosenki czy
        piosenkarza, niekiedy nawet w konkursie podzielonym na 5 czesci.
        Jest to tez dobre miejsce na dzialalnosc charytatywna, bo oddajac glos na
        piosenke, ktora sie wlasnie Tobie podoba, mozna wesprzec organizacje pomagajace
        np chorym na nowotwor, czy pomagajace sierocym i ubogim dzieciom.
        Tyle slyszy sie tu negatywnych glosow ale ci narzekajacy nie zauwazaja, ze to
        jest wielka wspolna europejska zabawa, gdzie jest reprezentowana wielka
        roznorodnosc kultur. Wlasnie taki festiwal jest najlepszym miejscem do
        pokazania sie Europie, a zarazem miejscen gdzie mozna zauwazyc wlasne
        popelnione bledy.
        Wszyscy malkontenci widza tylko zlo w tym czego nie wyprodukowala TV Polska.
        Gdyby sie tak tez stalo (czego serdecznie zycze) tez nie zostawiliby suchej
        nitki krytyki. Tacy uskarazajacy sie tylko potrafia zepsuc kazda zabawe.
        Natomiast Grecji naleza sie slowa uznania wlasnie za wspaniala organizacje i
        stworzenie bardzo ciekawego widowiska.
        Najwieksze fopá natomiast zrobil polski komentator oglaszajacy wyniki, kopiac
        swoj wlasny humor, ktory z zalozenia byl wedlug mnie dobry, a mianowicie nie
        zaakcentowal, ze "12 point go to...... POLAND!" i ze nie przetrzymal
        konferansjerow aby odkryli niewlasciwosc.
        No coz, madry Polak po szkodzie i teraz zamiast narzekac, nalezy w przyszlosci
        brac czynny udzial w glosowaniach. Tych politycznych tez.
      • Gość: wredna_jedza Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:10
        Moher sie urwał Rydzowi ze sznurka :/
        Lordi to sataniści??? Buahahahahahaha...
        • Gość: mut Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 -"beret" IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 22.05.06, 15:26
          Wybacz, nie jestem tak subtelnym odbiorcą sztuki wokalno-kostiumowej zespołu
          Lordi i nie uchwyciłem eterycznego pierwiastka angelizmu, jasności, pokoju,
          dobra, jaki zapewne emanował (z butów?) od tej kapeli... ja wyczułem inną woń,
          woń śmierci i lęk przed nią (i jej wyznawcami) spowodował moją, byc może
          przesadzoną) reakcję obronną.
        • Gość: mut Re: W sprawie laureata Eurowizji 2006 -"beret" IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 22.05.06, 15:26
          Wybacz, nie jestem tak subtelnym odbiorcą sztuki wokalno-kostiumowej zespołu
          Lordi i nie uchwyciłem eterycznego pierwiastka angelizmu, jasności, pokoju,
          dobra, jaki zapewne emanował (z butów?) od tej kapeli... ja wyczułem inną woń,
          woń śmierci i lęk przed nią (i jej wyznawcami) spowodował moją, byc może
          przesadzoną) reakcję obronną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka